Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Νίκες για ΑΕΚ, Αστέρα και ΠΑΟΚ , Ο Πανιώνιος πήρε "Χ" στη Λεωφόρο

Ο Αστέρας ανέτρεψε το 0-1 της Καλλονής με τρία γκολ στην επανάληψη
Το νικηφόρο σερί που έχει από το ξεκίνημα του 2016 συνέχισε η ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες». Η Ένωση με γκολ των Βάργκας (6΄) και Μπαρμπόσα (59΄) επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο χρονικά ματς του σημερινού «κυρίως μενού» της 18ης αγωνιστικής της Super League.
Η 5η νίκη της ομάδας του Πογέτ στο νέο χρόνο σε ισάριθμα ματς (3 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο) προήλθε από δύο παράγοντες. Ο ένας ήταν η σωστή τακτική που επιλέγει ο Ουρουγουανός σε κάθε ματς, με την πίεση των παικτών στην πρώτη πάσα του αντιπάλου και ο δεύτερος ήταν ο Ανέστης.

Μέ κυρίαρχο τον δυνατό αέρα ο Αστέρας Δερβενίου "κατάφερε" να χάσει με 2 - 0 από τον Ηρακλή Λεχαίου

 Gessj68h
Στον αγώνα του στην  Αρχαία Κόρινθο, στην πρεμιέρα του 2ου γήρου (16η αγωνιστική) όπου κυρίαρχος ήταν ο ισχυρός άνεμος, ο Αστέρας Δερβενίου "κατάφερε" να ηττηθεί από τον Ηρακλή Λεχαίουμε σκορ 2 – 0.
MyviyxptΜια κακή εκτίμηση από τους αμυντικούς του Αστέρα της τροχιάς της μπάλας λόγω του άνεμου και ένα χαζό πέναλτι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, παρά την ισοπεδωτική υπεροχή του Αστέρα στο β’ μέρος. Ο Ηρακλής, χωρίς να είναι καλύτερος, πήρε τη νίκη που ήθελε περισσότερο από τον Αστέρα, δεδομένου ότι στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που πετυχαίνει τέρματα.
CwrwihlkΟ Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και μόλις στο 2’ ο Λιθοξόου με ατομική ενέργεια από αριστερά έφθασε στο όρια της περιοχής, αλλά σούταρε για λίγο έξω από το απέναντι κάθετο δοκάρι. Ο Αστέρας συνέχισε να επισκέπτεται πιο εύκολα την περιοχή του Ελοκραντάμινεμ, του σταθερότατου τερματοφύλακα του Ηρακλή, αλλά οι φάσεις που δημιουργούσε δεν είχαν καλά τελειώματα. 
Ojmjuppm
Μετά το 20’ ο Ηρακλής ισορρόπησε τον αγώνα και ιδιαίτερα μετά τις εσωτερικές αλλαγές που προχώρησε ο προπονητής κ. Κουρούπης του Αστέρα, χωρίς να είναι όμως επικίνδυνος προς την εστία του πρωτοεμφανιζόμενου τερματοφύλακα του Αστέρα Τάλλιου, ο οποίος αντικατέστησε τον Στεφανή που τραυματίστηκε από τον Μπέλμπα (του χαρίστηκε στη φάση ο διαιτητής κ. Ρούσσος).

P6v418os
W9uxvtipΣτο 31’ σε μακρινό γέμισμα με τη βοήθεια του ανέμου προς την εστία του Αστέρα, ο Βασιλάρης πρώτα και ο Μπαλής στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να διώξουν σωστά τη μπάλα με κεφαλιές, με αποτέλεσμα ο Π. Ποτήρης να παρεμβληθεί και από κοντά με προβολή να πετύχει το 1 – 0. Πολύ φτηνό τέρμα για την άμυνα του Αστέρα. Ο Αστέρας δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, δεδομένου ότι το τέρμα δυνάμωσε το παιχνίδι των παικτών του Ηρακλή.
Και στο 47’ (κρατήθηκαν 5 λεπτά καθυστερήσεις λόγω τραυματισμών – ακόμη και του βοηθού κ. Παπανικολάου) ο Τάλλιος έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση ένα μακρινό σουτ σχεδόν από κέντρο του γηπέδου του Παινέση (;). Με το κτύπημα του κόρνερ ο Τάλλιος απέκρουσε, αλλά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Κακογιάννης ανέτρεψε αφελώς τον Ζυκάι που ήταν με τη μπάλα πλάγια μέσα στη μικρή περιοχή. Το αναμφισβήτητο πέναλτι μετέτρεψε σε τέρμα το Γ. Ποτήρης.
Ouozensq
Το β’ μέρος ανήκει ολοκληρωτικά στον Αστέρα. Παίζοντας με 3 – 3 – 4 έκλεισε, και με τη βοήθεια του ανέμου, τον Ηρακλή στα καρέ του. Όμως τις όποιες σέντρες, που επεχείρησαν οι πλάγιοι επιθετικοί του, τις ‘καθάρισε’ ο  Ελοκραντάμινεμ και στις διεισδύσεις έλειπε η σωστή τελική πάσα. Δύο πολύ μεγάλες φάσεις σημειώθηκαν για τον Αστέρα. Και οι δύο από κτυπήματα φάουλ. 
Mjqfq0xq 
Η πρώτη στο 63’ με τον Αντωνόπουλο, που αφύλακτος από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν έφτασε για πολύ λίγο τη μπάλα και η δέυτερη στο 78’ με τον Χαφούς που πήδησε άκαιρα και έπιασε κεφαλιά άουτ, ενώ πίσω του ήταν ο Κρισάφη σε καλύτςρη θέση. Κατά τ’ άλλα, πολλά κόρνερ, πολλά γεμίσματα, πολύ προσπάθεια γύρω από την περιοχή του ταμπουρωμένου Ηρακλή, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. 
Qfttl9mfΟ δε Ηρακλής στις σποραδικές επιθέσεις του, με ανοικτή την άμυνα του Αστέρα, δεν μπόρεσε να περάσει σωστές πάσες για το τελικό σουτ, χάνοντας και αυτός δυο τρεις μικροευκαιρίες.
Πολύ κακή η διαιτησία του κ. Ρούσσου. Σε κακή μέρα βρέθηκαν και οι βοηθοί του κ.κ.  Παπανικολάου και Κέκερης.



ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ: Ελοκραντάμινεμ,Τσιφλιτάκος, Μπουλντάς, Νούλας, Γ. Ποτήρης, Παινέσης, Τσοχαντάρης, Μέμικο (46’ Παυλάτος), Ζυκάι (83’ Δημητρίου), Μπέλμπα, Π. Ποτήρης (77’ Κουσάι).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Στεφανής (λ. τρ. 25’ Τάλλιος), Κουτρούλης, Λιθοξόου, Μπαλής, Κακογιάννης, Μετεβελής, Βασιλάρης, Τόλιας (64’ Χάντης), Κρισάφη, Χαφούς, Βυζάς (46’ Αντωνόπουλος). 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr

Ασταμάτητη η Λάρισα, από κοντά και η Κέρκυρα

Καλπάζει για άνοδο η Λάρισα! | onsports.gr
Η Λάρισα συνεχίζει ασταμάτητη την πορείας επιστροφής της στη Super League, νικώντας άνετα τη Ζάκυνθο 2-0 (1' Ουρτάδο, 45' Μπόγιοβιτς) στο ΑΕΛ FC Arena και έμεινε ξανά μόνη της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αυτή είναι η τρίτη σερί νίκη για τη Λάρισα, όλες με το ίδιο σκορ 2-0 και η 10η στο πρωτάθλημα.
ΑΕΛ (Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Μονιάκης, Βέρτζος, Κομεσίδης, Ουρτάδο, Μπανούσης, Μπουντόπουλος (67' Ροβίθης), Κουτσιανικούλης (74' Κρητικός), Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς (61' Λαμπρόπουλος)
Ζάκυνθος (Νόλης): Πολίτης, Γραικός, Κυριακίδης, Κουρέλλας, Καμπούρης, Ναζίμ Ορφανίδης (85' Αναστασιάδης), Ζαϊρί, Κρολ, Μεντούρ (73' Κάρδαρης), Ζέλιος (57' Λέκκας)

Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου - Η γενιά των 40άρηδων, το «λόμπι της Καλλιθέας», οι Μεσσήνιοι, οι σταθερές αξίες του γραφείου Μητσοτάκη και οι «σιδηρές κυρίες» που βρίσκονται στο πλευρό του νέου ηγέτη της Ν.Δ.

Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου
H γενιά των 40άρηδων αναλαμβάνει δράση στη νέα σελίδα της Νέας Δημοκρατίας όπως διαμορφώνεται με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. αποτελείται από στελέχη που εμπιστεύεται σε προσωπικό επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια ο νέος πρόεδρος του κόμματος, οι οποίοι, στο σύνολό τους, έχουν κεντροδεξιό προφίλ και διάθεση δημιουργίας.

Πρόκειται για τα πρόσωπα που όλη την εσωκομματική προεκλογική περίοδο ήταν οι «αφανείς ήρωες» ή αλλιώς η dream team του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την περασμένη Κυριακή οι ρόλοι άρχισαν να διαμορφώνονται και το παζλ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Δεν παραδίδει την έδρα ο Γρηγοράκος! Μετωπική με Φώφη

http://newpost.gr/storage/photos/master/201412/grigorakos.jpg
Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "μας χωρίζει άβυσσος", με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκο, να δηλώνει την έντονη διαφωνία του με την δήλωση αυτή.

Ο Λάμπρος Φισφής στην Κόρινθο: Δες το Θετικό @ Μηδέν Ένα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΙΣΦΗΣ : ΔΕΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ
 
 


18 Ιανουαρίου στο μπαρ ΜΗΔΕΝ ΕΝΑ στην Κόρινθο.

ένα stand up comedy show
για τις μικρές λεπτομέρειες που μας ενώνουν.

Ο Λάμπρος Φισφής, μετά το πολύ επιτυχημένο «Να ένας σοφός» που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, έρχεται στην Κόρινθο στο μπαρ ΜΗΔΕΝ ΕΝΑ και
παρουσιάζει το 2ο one man show του «Δες το θετικό».

Στην προσπάθειά του να βρει τις θετικές στιγμές της ζωής υπεραναλύει τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας, βάζει στο μικροσκόπιο τα ασήμαντα πράγματα που μας ενοχλούν, αυτοσαρκάζει τις αδυναμίες του και καυτηριάζει οτιδήποτε συνωμοτεί εναντίον της ευτυχίας μας.

Αν ψάχνετε το νόημα της ζωής.
Αν θέλετε να συγκινηθείτε.
Αν σας αρέσει να φεύγετε από το θέατρο σοφότεροι.
ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.

Αν καρφώνετε 36 πατάτες σε μια πιρουνιά.
Αν σας παίρνει 40 λεπτά να μπείτε στη θάλασσα.
Αν τρομάζετε με τη γιαγιά έξω από την τουαλέτα του κλάμπ.
Αν όταν βάζετε ηλεκτρική σας αντιστέκεται πάντα ένα σκουπιδάκι.
Αν αγοράσατε οικολογικές λάμπες και πλέον ζείτε στο σκοτάδι.
Αν θα ψηφίζατε νόμο κατά της άσπρης κάλτσας στο σεξ.
Αν μετά από μεσημεριανό ύπνο έχετε hangover.
Αν έχετε να πιείτε τεκίλα από το 1996.
Αν θεωρείτε ότι τα ΙΚΕΑ είναι φτιαγμένα από εξωγήινους.
Αν νιώθετε ηδονή όταν κάποιος σας ξύνει στην πλάτη.
Αν έχετε κάνει διακοπές σε rooms to let Καλλιόπη.
Αν κλαίτε όταν τραβάτε μια τρίχα από τη μύτη.
Αν πιστεύετε ότι η Όλγα Τρέμη είναι σκληρό ναρκωτικό.
Αν άλλαξε ο κόσμος σας όταν πρωτοφάγατε lucky cap.
Αν δεν ξέρετε τι είναι ο συριγμός των ferry boat.
Αν θέλετε να περάσετε ένα βράδυ γελώντας.

ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!

Πληροφορίες:

Που: ΜΗΔΕΝ ΕΝΑ
Πότε: ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 22:00
Διάρκεια: 90 λεπτά
Είσοδος: ΔΩΡΕΑΝ

Γεωργία Ζούμπα


Η άρνηση της κεντροαριστεράς να γίνει κέντρο – Η τελευταία χρυσή ευκαιρία

elia

Η απότομη προσγείωση για το σύνολο του πολιτικού συστήματος αλλά και για τους «συντρόφους» του Ελληνικού σοσιαλισμού, έγινε τα χρόνια του Μνημονίου.
Τότε κάποιοι απέδειξαν πως ήταν «σύντροφοι» των συμφερόντων τους και πήδηξαν στο σαπιοκάραβο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποιοι λιγότεροι απέδειξαν πως είναι πραγματικοί «σύντροφοι» της κοινωνίας και έχουν μέσα τους ιδεολογικές βάσεις και αρετές...
διαβάστε τη συνέχεια...
tokentro.com

Θα αντέξει το κόμμα του Γεωργιάδη τόσο «αριστερό» Vertigo;

diamantopoulou-grigorakos-psarianos 


Αν κάποιος ζωγράφιζε την πορεία της ΝΔ των τελευταίων χρόνων θα είχε ιλίγγους. Από την ακροδεξιά των Σαμαρά - Μπαλτάκου και Βορίδη, στη δεξιά του Μητσοτάκη με λαϊκοδεξιές πινελιές του Γεωργιάδη...

Και δεν φτάνει όλο αυτό, κρυφοδεξιοί με αριστερές καταβολές όπως οι Γρηγοράκος-Διαμαντοπούλου-Ψαριανός, εμφανίζονται ως μαχητές του δεξιού στέμματος...
διαβάστε τη συνέχεια...   
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com 
  

Ποιοι είναι οι νέοι μισθοί των αιρετών της Αυτοδιοίκησης (πίνακας)

Τους νέους μισθούς των αιρετών της αυτοδιοίκησης καθορίζει με την εγκύκλιο του ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης. Οι νέοι μισθοί οι οποίοι αποσυνδέονται από αυτούς των γενικών γραμματέων των υπουργείων, βασίζονται στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου.



Δήλωση του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα: «Η Κυβέρνηση κινείται σε τροχιά ασύμβατη με την πραγματικότητα»



Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, ανωνύμως, μέσω άτυπης ενημέρωσης και κύκλων της, σχολίασε ανακοίνωση την οποία, επωνύμως και υπεύθυνα, εξέδωσα σχετικά με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού. Φυσικά εμμένω στο περιεχόμενο της προχθεσινής μου ανακοίνωσης και είμαι διαθέσιμος για διάλογο, επωνύμως, υπεύθυνα και με στοιχεία.

Αρνούμαι να συμμετέχω σε συζητήσεις με “κύκλους” της Κυβέρνησης για την οικονομία χωρίς την αναγκαία τεκμηρίωση. Είναι εμφανές ότι ο “θορυβημένος” από τις εξελίξεις ΣΥΡΙΖΑ, που επί πολλά χρόνια διαπρέπει στο λαϊκισμό, συνεχίζει να κινείται σε τροχιά ασύμβατη με την πραγματικότητα».


Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα, προβλήματα σε πολλές περιοχές - Xιόνισε στα ορεινά της Πελοποννήσου

Καλάβρυτα: Πυκνή χιονόπτωση από το πρωί στο κέντρο! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Τσουχτερό το κρύο στα ορεινά
Ο καιρός σήμερα Κυριακή
Βροχές και καταιγίδες που θα είναι ισχυρές στην ανατολική νησιωτική χώρα και στην Πελοπόννησο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.
Βροχές και καταιγίδες που θα είναι ισχυρές στην ανατολική νησιωτική χώρα και στην Πελοπόννησο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Θερμοκρασια: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 Ο καιρός την Δευτέρα
Καιρός: τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Ευβοίας, των Σποράδων, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης. Βροχή η χιονόνερο και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Από το απόγευμα στα βορειοδυτικά αναμένεται σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τις νυχτερινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

 Προβλήμματα
Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που σάρωσε το τελευταίο 24ωρο όλη τη χώρα.
Χιόνισε στον ορεινό όγκο της Ζήρειας,  και στην ορεινή  Κορινθία , καθώς και στα ορεινά της Αχαίας . Όμορφες εικόνες σήμερα το πρωί στα Καλάβρυτα με το χιόνι να πέφτει πυκνό και βαρύ.
Χιονίζει από το πρωί στην ορεινή Αρκαδία, χωρίς, ωστόσο, να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Όσοι πρόκειται να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της κεντρικής και ορεινής Πελοποννήσου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσουν.

Λόγω χειμερινών εκπτώσεων Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα, απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι

Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα, απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι
Αθήνα
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα (11:00-18:00, τα πολυκαταστήματα θα κλείσουν στις 20:00) στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν ώς τις 29 Φεβρουαρίου.

Την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται μεταξύ των άλλων πως «οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, αφού αναγκάστηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών να εργαστούν 3 συνεχείς Κυριακές, καλούνται να ξαναδουλέψουν για μια ακόμα Κυριακή στις 17 Γενάρη, με βάση το αντεργατικό-μνημονιακό νομοθέτημα του 2013 (Ν. 4177/13), το οποίο έχει αφήσει ανέγγιχτο, παρά τις δεσμεύσεις της, και η σημερινή Κυβέρνηση».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων αναγκάζεται να εργάζεται και τις Κυριακές, τις περισσότερες φορές χωρίς πρόσθετη αμοιβή ή ρεπό και να γίνεται λάστιχο στον βωμό της εξυπηρέτησης των πολυεθνικών ομίλων και των malls, που θέλουν την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής».
Newsroom ΔΟΛ

Μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομογένεια της Αμερικής "Οι ομογενείς να αποτελέσουν τον σπινθήρα για μία νέα Ελλάδα"

 
Mήνυμα στην ομογένεια στέλνει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας τη συμβολή των Ελλήνων της Αμερικής στη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας. Με δήλωσή του στον «Εθνικό Κήρυκα», τονίζει την εμπιστοσύνη του στις εθνικές αξίες και τις δυνατότητες των Ελλήνων να σώσουν τη χώρα από την εθνική παρακμή και την απαξίωση.

Κάνει λόγο για «μάχη» που θα δώσει ο λαός και επισημαίνει πως σε αυτή ο ρόλος των Ομογενών είναι περισσότερο πολύτιμος από ποτέ.

Κι αυτό καθώς, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, οι Έλληνες της Αμερικής, διαθέτουν το δυναμισμό, τις εμπειρίες, τις επιτυχίες, αλλά και την αγάπη για τη μητέρα πατρίδα.Με αυτά τα χαρακτηριστικά, προσθέτει, μπορούν οι ομογενείς να αποτελέσουν το σπινθήρα για μία νέα Ελλάδα, ανταγωνιστική, με ισονομία όλων των πολιτών της.

Τονίζει,παράλληλα,πως ο ίδιος θα είναι πάντα, πρώτα απ' όλα, φίλος και συναγωνιστής και επισημαίνει ότι δεν θα ησυχάσει αν δεν αποκτήσουν όλοι οι Έλληνες απανταχού τα δικαιώματα που στερούνται μέχρι τώρα.

Η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την Ομογένεια δια μέσω του «Ε.Κ.» έχει ως εξής:

Φόβος και τρόμος για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της Κορίνθου 29χρονος διαρρήκτης

Κόρινθος: Έκανε 10 διαρρήξεις σε 15 μέρες αλλά ατύχησε - Τα στοιχεία της αστυνομίας!
Ένας 29χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, γιατί δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, είναι ο δράστης σειράς διαρρήξεων και κλοπών, αλλά και απόπειρας κλοπών σε καταστήματα στην Κόρινθο. Σε βάρος του 29χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απείθεια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε της σύλληψης, η ασφάλεια Κορίνθου, αξιοποιώντας τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή της, εξακρίβωσε ότι ο 29χρονος τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα, από 29 Δεκεμβρίου έως 12 Ιανουαρίου, είχε διαπράξει δέκα διαρρήξεις και κλοπές, καθώς και έξι απόπειρες κλοπών σε καταστήματα στην Κόρινθο.
Από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει συνολικά, χρήματα και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 1.505 ευρώ. Ο 29χρονος με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Κατέρρευσε γέφυρα στα Τρίκαλα από την κακοκαιρία

Κατέρρευσε γέφυρα στα Τρίκαλα από την κακοκαιρίαΤραγικές είναι οι ώρες από την δοκιμασία του Νομού Τρικάλων από την σφοδρή βροχόπτωση

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr πριν λίγα λεπτά , τα ορμητικά νερά , έκοψαν στην μέση την γέφυρα της Διάβας, η οποία χάθηκε μέσα στα ορμητικά νερά του ποταμού

Στο σημείο σπεύδουν συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για να προστατέψουν την περιοχή, από τις επιπτώσεις του συμβάντος αλλά και περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, για να μην υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα την ώρα της κατάρρευσης της γέφυρας, αφού δευτερόλεπτα πριν την είχαν διασχίσει δύο αυτοκίνητα ένα εκ των οποίων, αυτό του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη.

Η ένταση της βροχής συνεχίζεται αδιάκοπα επί ώρες και αν συνεχιστεί όλη την νύχτα με αυτόν τον ρυθμό, αναμένεται να προκαλέσει τεράστιες ζημιές σε περιουσίες και υποδομές του Νομού.

Ελισάβετ Παπανικολάου / trikalanews.gr

Πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Ταϊβάν

Πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Ταϊβάν
Η Ταϊβάν για πρώτη φορά στην ιστορία της εξέλεξε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο, την 59χρονη Τσάι Ινγκ – Βεν, που ηγείται του Προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος και επιθυμεί την ανεξαρτησία του νησιού από την Κίνα.
Στη νικητήρια ομιλία της η Ινγκ – Βεν έκανε λόγο για «μια νέα εποχή» για την Ταϊβάν και υποσχέθηκε συνεργασία με τα άλλα κόμματα σε σημαντικά θέματα
Ο Λευκός Οίκος τη συνεχάρη για τη νίκη της στις προεδρικές εκλογές και δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν «μεγάλο ενδιαφέρον» για την ειρήνη ανάμεσα στην Ταϊβάν και στην Κίνα.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Μάιλς Κάγκινς, δήλωσε πως οι ΗΠΑ συγχαίρουν τον λαό της Ταϊβάν που απέδειξε την ισχύ του «ρωμαλέου» δημοκρατικού της συστήματος.
«Διατηρούμε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συνέχιση της ειρήνης και της σταθερότητας μεταξύ των Στενών. Προβλέπουμε στη συνεργασία με τη νέα πρόεδρο και τους ηγέτες και των δύο κομμάτων προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ανεπίσημη σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του λαού της Ταϊβάν», είπε ο Κάγκινς.

Ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά στο νοσοκομείο της Κορίνθου

Επί τάπητος τα προβλήματα του νοσοκομείου ΚορίνθουΣυστράτευση του συνόλου των φορέων της Κορίνθου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης, αλλά και των λοιπών υγειονομικών δομών του νομού, αποφασίστηκε σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων, παρουσία των βουλευτών Κορινθίας.

Αήττητη για 13 ματς η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού Επιβλήθηκε 3-0 του Αίαντα Ευόσμου

Αήττητη για 13 ματς η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού
Ασταμάτητος είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε 3-0 σετ και του Αίαντα Ευόσμου και διατηρεί το αήττητο σερί του μετά και την 13η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ γυναικών.
Οι ερυθρόλευκες έκαναν ένα απ’ τα πιο άνετα περάσματά τους στο φετινό πρωτάθλημα, φτάνοντας εύκολα στο τρίποντο και έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.
Τα σετ: 25-07, 25-16, 25-10
Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς) Γιώτα 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 19 (12/20 επ., 6 άσοι, 1 μπλοκ, 70% υπ. - 70% άριστες), Μαλασάι 10 (5/11 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ, 17% υπ. - 17% άριστες), Λαμπρούση 13 (4/4 επ., 7 άσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 1 (1/1 επ.), Τσβετάνοβα 10 (9/20 επ., 1 άσο), Κονόμι -λ (92% υπ. - 54% άριστες) / Κοκκινάκη -λ, Κωνσταντίνου 1 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Βλαχάκη 2 (2/3 επ.), Τέζα
Αίας Ευόσμου (Ζωλασταθιάδης) Κυριακίδου 2 (1/6 επ., 1 μπλοκ), Χρηστινίδου, Ναϊντένοβα 2 (2/15 επ., 29% υπ. - 29% άριστες), Φαμπιάν 9 (8/22 επ., 1 άσο, 50% υπ. - 50% άριστες), Ανδρονικίδου 1 (1/11 επ., 25% υπ. - 17% άριστες), Στεφανίδου 4 (0/3 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Γεωργιάδου -λ (41% υπ. - 27% άριστες) / Ακριτίδου -λ (36% υπ. - 27% άριστες), Τοσουνίδου 1 (1 άσο), Καράτερζη 1 (1/2 επ.), Γλυκίδου 1 (1/5 επ., 67% υπ. - 50% άριστες).

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής