Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Στους δρόμους οι αγρότες της Κορινθίας


Στο δρόμο βγήκαν σήμερα και οι αγρότες της Κορινθίας, οι οποίοι το πρωί περίπου 600 άτομα με 400 τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα
ξεκίνησαν από το Κιάτο σε πορεία επί της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών και έφτασαν μέχρι την Σωληνουργία.

Εκεί ενσωματώθηκαν με άλλους τόσους περίπου από την περιοχή της βόχας
και προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της Π.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών
πλησίον του νέου εμπορικού κέντρου.

Στις δηλώσεις τους επισήμαναν πως για πρώτη φορά η Κορινθία έχει  δυνατότερο μπλόκο της Πελοποννήσου και αποχωρώντας ανανέωσαν το ραντεβού του για τις επόμενες ημέρες στον Ισθμό  αποφασισμένοι να μείνουν…

video korinthowtv.gr

Ο Αστέρας Δερβενίου υποδέχεται τον Τενεάτη Αθικίων

Mε τους αγώνες της !7ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Σάββατο στις 3 το απογευμα το πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας Κορινθίας. 
Οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας αγωνίζονται , η μεν Κόρινθος ΄06 στο ΔΑΚ με τον ουραγό Κύψελο Κορίνθου, ενώ ο ΑΟ. Ζευγολατιού μάχεται στο Πετρί με την τοπίκή Θύελλα , η οποία ψάχνει βαθμούς για την παραμονή της στην κατηγορία. 
Ο Παννεμεατικός αντιμετοπίζει στο Λουτράκι τον τοπικό Ολυμπιακό, ενώ στον Άσσο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό εκστρατεύει ο Πέλοπας Κιάτου. 
Από τους ενδιαφέροντς αγώνες της ημέρας είναι και το ματς ανάμεσα στον Αστέρα Δερβενίου και τον Τενεάτη Αθικίων στο "Κώστας Βυζάς", ενώ την ίδια ώρα στην έδρα της η Ελλάδα Βέλου υποδέχεται την Δάφνη Εξαμιλίων. 
Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος μάχεται με τον Πανκαμαριακό, ενώ τέλος στον Συνοικισμό η Κόρινθος μάχεται με τον Ηρακλή Λεχαίου. 
Τον αγώνα του Συνοικισμού θα μεταδώσουν οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" σε live σύνδεση ραδιοφωνικά , αύριο το απόγευμα , σε περιγραφή του Τάσου Μητσόπουλου.

Η 17η αγωνιστική
     ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ- ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ          
       ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ- ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ          
      ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06- ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ         
           ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ- ΤΕΝΕΑΤΗΣ         
    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ- ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ          
       ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ          
      ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ         
       ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ- ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ      



Ο Κατρούγκαλος προανήγγειλε σκληρή μάχη με τους δανειστές για το ασφαλιστικό – Τι ειπώθηκε για εθνική σύνταξη, αγρότες και φορολογία

Οι σκληρότεροι από τους Θεσμούς θέλουν η δημόσια ασφάλιση να μοιάζει με την ιδιωτική. Θα υπάρξει σκληρή διαπραγμάτευση, υποστήριξε ο Γ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξη τύπου παρουσία του Τρύφωνα Αλεξιάδη, Β. Αποστόλου και της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη.
Όπως είπε όσοι έχουν εισόδημα έως 1.000 ευρώ κερδίζει τόσο σε ότι αφορά τις εισφορές όσο και τις κύριες συντάξεις. Οσο θα ανεβαίνει η οικονομία θα ανεβαίνει και Εθνική Σύνταξη. Οι δανειστές έχουν άλλες ιδέες. Δεν περιμένουμε εύκολη διαδικασία. Τη δαπάνη τη μαζεύουμε και θα πιάσουμε τους στόχους, όχι επειδή το ζητούν αλλά επειδή διαφορετικά δεν βγαίνει το σύστημα.

Επίσκεψη Χρίστου Δήμα στο Κέντρο Υγείας Γκούρας


http://www.life2day.gr/wp-content/uploads/2016/01/gkoyra2--e1452767894226.jpg
Το Κέντρο Υγείας Γκούρας επισκέφθηκε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας μαζί με τον Αντιδήμαρχο Σικυωνίων Βαγγέλη Μπούρη και τους Προέδρους των Κοινοτήτων Φενεού κ. Μπεκιάρη, Αρχαίας Φενεού κ. Παπουτσή και Στενού κ. Κοτσίρη, όπου και συζήτησαν με το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο κέντρο εξυπηρετεί μια ορεινή περιοχή με πολλά χωριά τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε σημαντική απόσταση από το νοσοκομείο Κορίνθου.
Επίσης, καθώς υπάρχει έλλειψη και σε οδηγούς ασθενοφόρων ακόμη και η διακομιδή ασθενών δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη ενώ η πρόσφατη απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να  διαθέσει μόλις 6000 ευρώ μηνιαίως για την πραγματοποίηση των εφημεριών του Κέντρου κρίνεται ανεπαρκής για να εξασφαλίσει την ασφαλή και νόμιμη εφημερία του για όλες τις ημέρες του μήνα. Το πρόβλημα μάλιστα επιδεινώνεται από το γεγονός ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί η προκήρυξη των Αγροτικών Ιατρείων, με αποτέλεσμα σήμερα για τουλάχιστον δώδεκα βάρδιες την εβδομάδα να μην υπάρχει προσωπικό πέρα από δύο ιατρούς που εφημερεύουν.

Απίστευτες μειώσεις στα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου

Αλλάζουν άρδην τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, καθώς οι περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις είναι από χθες επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας εξετάζει ως πρώτο μέτρο δραστικές περικοπές ως και 50% στα μερίσματα που παίρνουν σήμερα 265.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της απόφασης που αποκαλύπτει σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος".

Προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ - Προκήρυξη στα ΕΛΤΑ τις επόμενες ημέρες, 170 άτομα στα ΕΛΠΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μετά τα νέα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο

Επιβεβαιώθηκαν οι δύο νεκροί στη Λέσβο - Το ένα είναι παιδάκι...
«Το προσφυγικό – μεταναστευτικό μεγάλη πρόκληση
για την Ελλάδα και την Ευρώπη»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μετά τα νέα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τα νέα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο. Δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, έχασαν με δραματικό τρόπο τη ζωή τους.

Το δράμα αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Το προσφυγικό - μεταναστευτικό είναι πρωτίστως ζήτημα ανθρωπιστικό, αλλά ταυτόχρονα και ζήτημα ασφάλειας.

Το Αιγαίο δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι απέραντο νεκροταφείο.

Αποφάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Αρχική
Με αποφάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται:
    • Γραμματέας Οργανωτικού του Κόμματος, ο κ. Βασίλειος - Πέτρος Σπανάκης.

    • Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κόμματος, ο κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης

BΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/milia011.jpg?itok=Z4lFEDO-

Σε μαζική σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Κερασίτσα, αποφασίσαμε ομόφωνα να συστρατευτούμε με την υπόλοιπη αγωνιζόμενη αγροτιά όλης της χώρας, να βγούμε στα μπλόκα του αγώνα. Μετά από διεξοδική συζήτηση καταλήξαμε στο πλαίσιο διεκδικήσεων όπως καθορίστηκε σε επανειλημμένες πανελλαδικές συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα, την Κυριακή 24 Γενάρη στις 11:00 το πρωί στον ΟΓΑ στην Τρίπολη.

Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

08.30: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου – Δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε.

09.10: Περιήγηση στο οδόφραγμα Λήδρας και επίσκεψη στην Εκκλησία Φανερωμένης

09.30: Συναντήσεις με αρχηγούς πολιτικών Κομμάτων (Βουλή των Αντιπροσώπων):

- Πρόεδρο ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου
- Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού
- Πρόεδρο Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλο
- Πρόεδρο Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο
- Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Κόμματος κ. Δημήτρη Συλλούρη
- Πρόεδρο Κινημ. Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γεώργιο Περδίκη
- Πρόεδρο Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα

12.30: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη – Δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε.

13.30: Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα

15.45: Επίσκεψη στην ΕΛΔΥΚ

Ο ΚΑΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ, Ο ΚΑΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ ΛΑΟΣ

Κωμωδία ή τραγωδία; Ο λαός ψάχνει τον ηλίθιο, με το 1 στα 3 νοικοκυριά στα όρια της φτώχειας, χωρίς ελπίδα, χωρίς αιτία. Όλοι αναμένουν το τελευταίο επεισόδιο στη σκηνοθετημένη διάλυση  της πιο πλούσιας χώρας. Ποιος θα πληρώσει το τέλος αυτής της στημένης ιστορίας, της Μεταπολίτευσης “της λαμογιάς”;

Η Ελλάδα «άγκυρα σταθερότητας», αλλά το ΔΝΤ αδιαφορεί

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την ίδια ακριβώς ημέρα (20 Ιανουαρίου) που ο κ. Τσίπρας συναντιόταν στο Νταβός με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, «μακρύ χέρι» του αμερικανικού υπουργείου των Οικονομικών και ίδρυμα όπου μόνο οι ΗΠΑ έχουν δικαίωμα βέτο, λάμβανε μια πολύ σημαντική απόφαση.
Σύμφωνα με αυτήν, καταργείται η λεγόμενη συστημική εξαίρεση από τους κανόνες δανεισμού του, η οποία επέτρεπε τη χορήγηση μεγαλύτερων δανείων σε χώρες που θεωρούνται σημαντικές για τη σταθερότητα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ήταν η μέρα που ο Διευθυντής Επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΡΑΣΗ - Ανακοίνωση για τα φαινόμενα βίας

22/1/2016

Καμία διαμαρτυρία, ακόμα και δίκαιη, δεν δικαιολογεί πράξεις όπως ο χθεσινός προπηλακισμός του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου και η ομηρία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στην Κομοτηνή. Δυστυχώς, το φαινόμενο έχει γίνει ρουτίνα στη χώρα μας και ελάχιστα μας απασχολεί η συνεχής εξάπλωση της βίας και της μισαλλοδοξίας, αλλά και η άρνηση των κυβερνήσεων να επιβάλουν τη νομιμότητα - όπως για παράδειγμα στα μπλόκα των αγροτών. Κινδυνεύουμε από μιθριδατισμό.

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου«Με τη σιωπή του, το Μέγαρο Μαξίμου καθιστά τη μαρτυρία Βαρουφάκη τη μόνη αλήθεια»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τη συνεχιζόμενη σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώνονται σήμερα τρία 24ωρα σιωπής.

Η μαρτυρία-ομολογία του κ. Βαρουφάκη μένει αναπάντητη.

Έτσι, με τη συνεχιζόμενη σιωπή του, το Μέγαρο Μαξίμου την καθιστά τη μόνη αλήθεια».

Εκδήλωση της Επιτροπής Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Την Παρασκευή 22/1/2016 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κορινθίας εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ - ΕΞΑΓΩΓΗ ένας βασικός άξονας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Το πάνελ των ομιλητών θα αποτελείται από τους: Χρήστο Στάικο, πρόεδρο της Enterprise Greece (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε), τον Χαράλαμπο Κασίμη, Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Μιχάλη Μυτιληνάκη εκπρόσωπο στου τμήματος Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ και ένας μέλος της επιτροπής Μικρομεσαίων της Ν.Ε. Κορινθίας. 
 
Από το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Συνάντηση βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με αντιπροσωπεία αγροτών

Αρχική
Συνάντηση Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών - Κτηνοτρόφων - Αλιέων Ελλάδας πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι των αγροτών ανέλυσαν διεξοδικά τις θέσεις τους όσον αφορά στο νέο ασφαλιστικό σχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και τα επικείμενα φορολογικά μέτρα.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών κατέθεσε υπομνήματα και ενημερωτικό υλικό, που άπτεται όλων των παραμέτρων της αγροτικής οικονομίας, τόσο συνολικά όσο και κατά τομείς.

Οι αρμόδιοι Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασαν το περίγραμμα των θέσεων του κόμματος για τον πρωτογενή τομέα και το νέο ασφαλιστικό, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν για διαρκή και ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτών.

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση, ξεκαθάρισαν πως «η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει την πλειοψηφία των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου, αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετη με μορφές κινητοποιήσεων, που καταλύουν το κράτος και προκαλούν επιπλέον ζημιά στην ήδη τραυματισμένη οικονομία της χώρας μας».

Στη συνάντηση, από τη Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κ. Τσιάρας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κ. Λ. Αυγενάκης, η Τομεάρχης Αγροτικού κυρία Φ. Αραμπατζή, ο Τομεάρχης Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Β. Οικονόμου, καθώς και Βουλευτές του κόμματος.

Από πλευράς αγροτών συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων, την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαικών Αγορών, την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταικών και Αγροτικών Θεμάτων, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), το ΤΟΕΒ ΕΛΛΑΔΑΣ, την Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Λάρισας, το Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου

«Όλοι οφείλουν να προσέχουν πως εκφράζονται»


Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν σε πάνελ συζητήσεως στο Νταβός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ανεξάρτητα από θέσεις, απόψεις και επιχειρήματα, όλοι οφείλουν να προσέχουν πως εκφράζονται. Και ειδικά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια».