Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Γιάννης Πλακιωτάκης: Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και παραμένει αδιόρθωτος



O πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου         κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, προσερχόμενος στην Βουλή σήμερα, Τρίτη     26 Ιανουαρίου 2016, για τη προ ημερησίας συζήτηση του ασφαλιστικού μεταξύ άλλων δήλωσε:
¨Μετά τη προχθεσινή παράσταση του κ. Τσίπρα στο θέατρο σκιών του ΣΥΡΙΖΑ, προσερχόμαστε σήμερα στη βουλή να συζητήσουμε για ένα μείζον θέμα όπως είναι το ασφαλιστικό.
Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και παραμένει αδιόρθωτος και πιστός στα επικοινωνιακά του τεχνάσματα. 
Μας ζητά συναίνεση για το Ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή μας εξυβρίζει και μας καθιστά υπεύθυνους, για τα αδιέξοδα της πολιτικής του.
Μας κατηγορεί ότι ανήκουμε στις δυνάμεις του χθές, ενώ είναι ο κύριος εκφραστής του χθές.
Ο τελευταίος εκφραστής του λαϊκισμού στην Ελλάδα, έχει το θράσος να μιλά ακόμη.
Συνεχίζει να διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα και να κάνει το άσπρο –μαύρο.
Ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα με την ανευθυνότητα, τη ανικανότητα, τους πειραματισμούς και τη κρυφή ατζέντα του, οδήγησε την Ελλάδα και τους Έλληνες στον όλεθρο, τολμά να κομπάζει για τα επιτεύγματά του.  
Λυπούμαστε, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο λαϊκισμός κοστίζει ακριβά και ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Αν δεν μπορούν, οφείλουν να αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατό.¨ 

Γραφείο Τύπου Πλακιωτάκη

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Γκιουλέκα «Προκαλούν οι υπερασπιστές των τρομοκρατών»



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Γκιουλέκας, με αφορμή το ανέβασμα παράστασης στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, που θα είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα και τη δράση του Σάββα Ξηρού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το είδαμε και αυτό: Ο Σάββας Ξηρός στο Εθνικό Θέατρο.

Έως πρόσφατα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονταν στα δικαστήρια σαν μάρτυρες υπεράσπισης τρομοκρατών και μιλούσαν στη Βουλή, παρουσιάζοντας την τρομοκρατία, τις στυγνές δολοφονίες, σαν μέρος ένοπλης πάλης.

Σήμερα, κάποιοι άλλοι, με την ανοχή του Υπουργείου Πολιτισμού, επιχειρούν να προβάλουν το έργο τρομοκρατών και αδίστακτων δολοφόνων.

Στην πρώτη κρατική σκηνή της χώρας, στο Εθνικό Θέατρο, πρόκειται να ανέβει παράσταση, βασισμένη στα απομνημονεύματα του καταδικασμένου για ειδεχθή εγκλήματα, τρομοκράτη Σάββα Ξηρού.

Καλούμε τον Υπουργό Πολιτισμού να πάρει άμεσα θέση. Κανένας δεν μπορεί να προσδώσει στην τρομοκρατία ιδεολογικό μανδύα και να βαφτίσει τα εγκλήματα μέρος του αγώνα “λαϊκών αγωνιστών” – δολοφόνων.

Το αίμα αθώων δεν παράγει τέχνη».

Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη: Απειλή εγκλωβισμού προσφύγων στην Ελλάδα



Με αφορμή την πληθώρα των δημοσιευμάτων για ''de facto'' απομόνωση της Ελλάδας από τον χώρο Σένγκεν και πιθανό εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη κατέθεσε εκ νέου γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο μεταναστευτικό ζήτημα, τόσο μεταξύ των κρατών μελών, όσο και στις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Η Ντόρα Μπακογιάννη, επανεξελέγη αντιπρόεδρος του Ε Λ Κ, στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η βουλευτής της ΝΔ και συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας, Ντόρα Μπακογιάννη,  επανεξελέγη ομόφωνα στη θέση της αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΕΛΚ είναι η ισχυρότερη ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και αριθμεί 186 μέλη.

Ειδική Συνεδρίαση για τους Έλληνες Εβραίους Μάρτυρες και Ήρωες του Ολοκαυτώματος

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδική Συνεδρίαση για τους Έλληνες Εβραίους Μάρτυρες και Ήρωες
του Ολοκαυτώματος

Την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος θα τιμήσει η Βουλή σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος, αύριο Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016, στις 13:00.
Η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε –με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων τον Ιανουάριο του 2004– ως ημέρα μνήμης και τιμής για τους Έλληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και για όσους με θάρρος και αυταπάρνηση έσωσαν συμπολίτες τους από βέβαιο θάνατο. Την επόμενη χρονιά, στις 2 Νοεμβρίου 2005, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου ως Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.
Στην αυριανή ειδική συνεδρίαση της Βουλής, τιμώμενα πρόσωπα θα είναι οι Έλληνες Εβραίοι επιζώντες του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι έχουν προσκληθεί.

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη «Κομματισμός στο Υπουργείο Εξωτερικών: Αδιαφανείς διαδικασίες στην προαγωγή διπλωματικών υπαλλήλων»



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, μετά την κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έφοδος κατάληψης του  κράτους, από “φίλα προσκείμενους” έως και συγγενείς κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,  που παρατηρείται  σε κάθε βαθμίδα της δημόσιας διοίκησης, δεν βρήκε ανάχωμα ούτε καν στις νευραλγικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Και αυτό, σε μια χρονική συγκυρία, που η θεσμική εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό, απαιτεί διαφάνεια και αξιοκρατία, ώστε να υπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά συμφέροντα. Όμως, οι πρόσφατες κρίσεις στο Διπλωματικό Κλάδο, κάθε άλλο παρά αυτό επιδεικνύουν.

Κατά τις προαγωγές υπαλλήλων στο ανώτατο υπηρεσιακό βαθμό του Πρέσβεως, απορρίφθηκαν συνολικά 22 διπλωμάτες από το πίνακα κατάταξης, που συντάσσεται με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, μεταξύ των οποίων και οι επτά πρώτοι. Η αριστεία βάλλεται και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις σχετικά με τα κριτήρια που ακολουθηθήκαν στη διαδικασία προαγωγών, τα οποία κάθε άλλο παρά συνάδουν με το πνεύμα των αυξημένων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, που ορίζει ο Κώδικας του Υπουργείου Εξωτερικών».

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στην Τέμενη Αιγίου

Αχαΐα: Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ ανοικτά της Παναγοπούλας   Έγινε αισθητή και στην Πάτρα  

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος βαθμών 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Πάτρα. Σύμφωνα με την προκαταρτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Κέντρου, ο σεισμός είχε μέγεθος τεσσάρων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τέμενης του Αιγίου με εστιακό βάθος δυο χιλιομέτρων, ανοικτά της Παναγοπούλας.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος βαθμών 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του δυτικού Κορινθιακού κόλπου. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν πέντε χιλιόμετρα.

Αλεξία Μπακογιάννη κατά Εθνικού Θεάτρου: Προσπάθεια εξαγνισμού του Σάββα Ξηρού!

Αλεξία Μπακογιάννη κατά Εθνικού Θεάτρου: Προσπάθεια εξαγνισμού του Σάββα Ξηρού!
 Ξεσπαθώνει η Αλεξία Μπακογιάννη, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Ως Εδώ» (ομάδα συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας), κατά του Εθνικού Θεάτρου, που αποφάσισε να ανεβάσει παράσταση βασισμένη σε κείμενο του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού!
Η Αλεξία Μπακογιάννη κάνει λόγο για προσπάθεια εξαγνισμού του Σάββα Ξηρού και της “τρομοκρατικής πράξης”, τονίζοντας πως “έτσι καλύπτει ο φασισμός τις επιλογές του”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε αποχή και οι συμβολαιογράφοι λόγω ασφαλιστικού


Σε αποχή και οι συμβολαιογράφοι λόγω ασφαλιστικούΜε απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας απεργούν από αύριο Τετάρτη ως και την ερχόμενη Παρασκευή (27 έως 29 Ιανουαρίου 2016), συμμετέχοντας στην απεργία των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρος της Γ. Ρούσκα αύριο, Τετάρτη, δεν θα διεξαχθούν πλειστηριασμοί λόγω της αποχής.

Μπλόκα αγροτών: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες της Νίκαιας - "Δεν θα κάνουμε κουβεντολόι με τον Τσίπρα"


Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες, όπως διεφάνη από το αποτέλεσμα της σύσκεψης που έκαναν σήμερα Τρίτη (26.01.2016) στη Νίκαια οι εκπρόσωποι από 37 μπλόκα. Αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με τους αποκλεισμούς δρόμων να γίνονται από δίωροι, εξάωροι, σε διαστήματα που θα αποφασίζουν τα κατά τόπους μπλόκα. Η πρόθεσή τους είναι οι αποκλεισμοί να γίνονται συντονισμένα και κατά τις ίδιες ώρες.
Παράλληλα, όπως διεμήνυσε και ο πρόεδρος του συντονιστικού της Νίκαιας, Βαγγέλης Μπούτας, δεν πρόκειται να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τόσο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο όσο και τις προτάσεις της για το φορολογικό. «Δεν θα κάνουμε κουβεντολόι» είπε ο Βαγγέλης Μπούτας βγαίνοντας από τη σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων, σημειώνοντας πως προϋπόθεση για να ανταποκριθούν οι αγρότες στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο είναι αυτός να γίνει από μηδενική βάση! Ζητούν επίσης διάλογο από μηδενική βάση και για το κόστος παραγωγής.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζουν, ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση, εφόσον υπάρξει διάλογος, σε συγκεκριμένα ερωτήματα, που αφορούν τον κλάδο τους. Στις προσθέσεις των αγροτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη της Νίκαιας είναι να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής και στα άλλα μπλόκα, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός του αγώνα, στη βάση όμως του πλαισίου των αιτημάτων που έχει ήδη καθορίσει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.
Οι αγρότες που όπως επισημαίνουν επιδιώκουν την συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου και με τις λοιπές κοινωνικές δυνάμεις, θα συμμετέχουν δυναμικά και σε ευρύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις όπως η γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Ανάμεσα στις προτάσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Νίκαια ήταν και αυτή για επ' αόριστον αποκλεισμούς δρόμους, αλλά οι αγρότες δεν θέλουν να στρέψουν την κοινωνία απέναντί τους.
Στη Θεσσαλονίκη, η σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων τελείωσε λίγη ώρα μετά από εκείνη της Νίκαιας και οι αποφάσεις ήταν πάνω κάτω οι ίδιες. Αφενός οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με επέκταση του χρόνου των μπλόκων (12:00 με 14:00 και 18:00 με 21:00) σύμφωνα με την ΕΡΤ αλλά και άρνηση να συναντήσουν τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης σε ασφαλιστικό και φορολογικό.
Επίσης, οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν πως την Πέμπτη (28.01.2016) θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία ΧΑΝΘ με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica. 

Χωρισμένοι στα δυο
Εκείνο που προκαλεί, πάντως, εντύπωση είναι πως οι αγρότες είναι χωρισμένοι στα δυο, αφού οι αγρότες της Νίκαιας επέλεξαν να μην μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να μετάσχουν στη σύσκεψη της Σίνδου μαζί με τους αγρότες από τα Τέμπη κι άλλα μπλόκα. Αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη της... "διχόνοιας". Η δεύτερη ήρθε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στη Θεσσαλονίκη όταν επικράτησε ένταση και τελικά η αποχώρηση του μπλοκ των Τεμπών.
Οι αγρότες είχαν δώσει ραντεβού στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου στις 12:00 το πρωί της Τρίτης (26.01.2016) για να αποφασίσουν πως θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και αν θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό μετά την πρόσκληση για διάλογο που τους απηύθυνε το περασμένο Σάββατο (23.01.2016).
Όταν όμως στη Σίνδο έφτασαν περισσότεροι αγρότες απ’ όσους αρχικά είχαν προκληθεί, προκλήθηκε ένταση, εκνευρισμός και προβλήματα επί της διαδικασίας. Εμφανίστηκαν επίσης και αγρότες που δεν συμμετέχουν στα μπλόκα αλλά ήθελαν να μπουν στο συνεδριακό κέντρο για να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση. 

Τελικά, αποφασίστηκε να μπουν στη συνεδρίαση περισσότερα από δυο άτομα από κάθε μπλόκο, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, με την προϋπόθεση πως θα μιλούσαν μόνο οι εκπρόσωποι των μπλόκων.
Αυτή δεν ήταν η μοναδική στιγμή έντασης. Ακολούθησε κι άλλη με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εκπρόσωπο του μπλόκου των Τεμπών, διαμαρτυρόμενοι για τη διαδικασία και την απαγόρευση της δυνατότητας να προεδρεύσουν. Αποχωρώντας, ο εκπρόσωπος των αγροτών από τα Τέμπη, Παναγιώτης Καλογιάννης, τόνισε: "Μας χαρακτήρισαν αγροτοπατέρες, οι εργατοπατέρες δεν έχουν θέση εδώ. Σε αυτούς που το παίζουν αγροτοπατέρες τους χαρίζουμε τη διαδικασία", είπε.
Και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει, από την πλευρά τους τουλάχιστον, καμία πρόθεση να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και ο διάλογος δεν γίνει από μηδενική βάση.
"Όσο δεν παίρνει πίσω τα νομοσχέδια που λέμε πως μας κλείνουν τα σπίτια και δεν συζητάμε από το μηδέν και δεν σταματάνε οι υπουργοί να τορπιλίζουν το διάλογο που πάει να γίνει, δεν πάμε πουθενά", τόνισε.

Μετά την αποχώρησή τους από τη σύσκεψη των Τεμπών, στις 19:00 το απόγευμα θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών, προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τι εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα θα αποφασίσουν και για τις περεταίρω κινήσεις τους, σύμφωνα και με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων του μπλόκου τους-μαζί και με εκπροσώπους από πολλά ακόμη μπλόκα-από την συνάντηση στη Σίνδο.
Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, αποχώρησαν από τη συνάντηση οι εκπρόσωποι όλων των μπλόκων στα οποία μετέχουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αυτό γιατί στην Σίνδο βρέθηκαν και να συμμετέχουν στην διαδικασία και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, ενώ οι ίδιοι θέλουν μία «καθαρή διαδικασία». Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν σκοπό να επαναλάβουν την συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων, διαφυλάσσοντας αυτή τη φορά την καθαρή διαδικασία-σε χρόνο που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί- ενώ στις προθέσεις τους είναι η άμεση κλιμάκωση του αγώνα, αναφέρουν.
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ, ΜΠΕ, thousandnews.gr, thestival.gr

ΒΟΜΒΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΕΘΑ: «Η Τουρκία χρηματοδοτεί την Τρομοκρατία του #ISIS / #

1Σημαντικές ελληνοϊσραηλινές αμυντικές συνομιλίες Καμμένου – ΑγιαλόνΣε ερώτηση δημοσιογράφου αν «η Τουρκία μπορεί να γίνει μέρος του άξονα Ισραήλ – Ελλάδας – Κυπρου – Αιγύπτου – Ιορδανίας και να βοηθήσει στο μεταναστευτικό και την τρομοκρατία υπο ποιες προυποθέσεις» ο Ισραηλινός Υπουργός Αμυνας ήταν ξεκάθαρος λέγοντας «Το Ισραήλ και η Τουρκία είχαν φιλικές σχέσεις στο παρελθόν, αλλά ειναι πλεον στο χέρι της Τουρκίας, της Τουρκικής Κυβέρνησης, της Τουρκικής ηγεσίας αν θα γίνει μέλος οποιοσδήποτε συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας γιατι όπως όλοι γνωρίζεται το ISIS χρηματοδοτηθηκε με Τουρκικά λεφτα εναντι πετρελαίου, η Τουρκία επέτρεψε σε Τζιχαντιστές να περάσουν από την Συρία και το Ιρακ σαν μέλη του τρομοκρατικού δικτύου του DAESH στην Ευρώπη» Διαβάστε τη συνέχεια του 

Greek Hellenic News Feed

Συμβάσεις υλοποίησης τριών έργων στην Αρκαδία



http://www.exploring-greece.gr/_tp_media/Arkadia/5435_f.JPGΤις συμβάσεις υλοποίησης τριών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και ειδικότερα στους Δήμους Γορτυνίας και Νότιας Κυνουρίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.
Πρόκειται για τα έργα «Άρση καταπτώσεων ευστάθεια πρανών και αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων στην επαρχιακή οδό Φαναράκι – Καστράκι» και «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου χωροθετημένου στον τέως Δήμο Ηραίας (ΛΥΣΣΑΡΕΑ – ΣΑΡΑΚΙΝΙ – ΟΧΘΙΑ – ΛΙΟΔΩΡΑ – ΠΥΡΡΗ)» στο Δήμο Γορτυνίας και «»Ασφαλτόστρωση δρόμου από Πελετά προς Κρεμαστή στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας (από θέση Καβαθά έως θέση Μακριά Λάκκα)»