Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ





12341137_1659455290974726_6541277015821429338_n

Ο ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ Γ.Ν.Κ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ  ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!!! Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ !!!
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΔΩΣΑΝ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ-ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΑΠΟ  ΤΟΝ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 
Ο τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΤΟ 2004 & ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΣΑΝ  ΜΕΓΑΛΗ  ΕΥΚΑΙΡΙΑΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & LOGISTICS!!! 
XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!!
 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ!!

ΤΩΡΑ στον ΗΛΕΚΤΡΑ ΤV Σεργιάνι στο όμορφο Δερβένι.με την Μαίρη Νικολοπούλου


Δείτε τώρα στον ΗΛΕΚΤΡΑ την εκπομπή  "ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ"".
Δείτε το σεργιάνι στο όμορφο Δερβένι....
Η επανάληψη αύριο στις 9.00 το πρωί...(είναι το α' μέρος απόψε,το β' την επόμενη Πέμπτη)...
Την εκπομπή παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαίρη Νικολοπούλου

H απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση: Ποίοι βραβεύτικαν


Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι παραβρέθηκαν στη χθεσινή, 32η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Αθ. Βασ. Μπότση, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Παλιάς Βουλής.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ιδρύματος Πάνος Καραγιάννης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο λειτούργημα που επιτελεί το Ιδρυμα Μπότση, υπογραμμίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.

Το τελευταίο μήνυμα του Χριστόδουλου (video)

Το τελευταίο μήνυμα του Χριστόδουλου (video)
Μερικές μέρες πριν τον θάνατό του, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε εκφωνήσει το τελευταίο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, με αφορμή τον ερχομό του νέου έτους, 2008.
Τα λόγια του ακούγονται σήμερα προφητικά. Ειδικά ο επίλογος του μηνύματος:
Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας.
Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών. Σταθήτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας.
Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ’ επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι.
Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει”.

ysterografa.gr

Η Ελλάδα “κόντυνε” χωρίς τον Χριστόδουλο

Η Ελλάδα “κόντυνε” χωρίς τον Χριστόδουλο
Twitter@EmOikonomidis
Η Ιστορία των εθνών, που στην ουσία είναι η Ιστορία της δημιουργικότητας των κοινωνιών τους, είναι έμπλεη παραδειγμάτων που επιβεβαιώνουν ότι η πρόοδος δεν μπορεί να ειδωθεί, πόσο μάλλον να δρομολογηθεί, χωρίς την καθοδήγηση εμπνευσμένων ηγετών.
Προσωπικοτήτων δηλαδή η βαριά σκιά των οποίων υπερβαίνει την εποχή και τη συγκυρία, κοιτάζει στο παρελθόν για να διδαχθεί και ανοίγει δρόμους για ένα μέλλον που ενδεχομένως δεν αφορά τους ίδιους.
Τέτοιες προσωπικότητες, εκκινούν από την άνεση να εμπνέουν αλλά και να εμπνέονται από την κοινωνία στην οποία απευθύνονται. Να βλέπουν δηλαδή πίσω από τις αναπόφευκτες και εύλογες αδυναμίες ενός λαού, τα στοιχεία πάνω στα οποία μπορούν να πατήσουν για μια εθνική επανεκκίνηση. Μια φυγή προς το μέλλον που δεν θα συνιστά φυσικά άλμα στο κενό.

Κατέβηκε η παράσταση με αποσπάσματα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού - Η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου

Μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου «Ισορροπία του Nash» "κατεβαίνει" με απόφαση του Εθνικού Θεάτρου. Η παράσταση η οποία βασιζόταν και στο βιβλίο του καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, τόσο από τις οικογένειες των θυμάτων της 17Ν όσο και από την αμερικανική πρεσβεία.
 Στην ανακοίνωση το Εθνικό Θέατρο αναφέρει:
«Η παράσταση Ισορροπία του Nash που παίζεται στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ξέφυγε από τον καλλιτεχνικό της στόχο και μοιάζει, χωρίς να το επιδιώκει, να εξαντλεί τις αντοχές μιας κοινωνίας. Έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης σε μια δύσκολη συγκυρία και παρερμηνεύτηκε η ιδεολογική της πρόθεση. Δέχτηκε τη σκληρή και απολύτως δογματική κριτική ανθρώπων που, ως επί το πλείστον, δεν την έχουν παρακολουθήσει.
Ενώ το βασικό της μήνυμα είναι πως καμία ιδέα δεν δικαιούται να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή, η παράσταση οδήγησε, ερήμην της, στο αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, προξενώντας περισσότερο πόνο παρά προβληματισμό. Τέλος, ενεργοποίησε αντιδράσεις ακραίων κύκλων, που έφτασαν στο σημείο να εκφράζουν απειλές για τη σωματική ακεραιότητα του κοινού, των καλλιτεχνών και των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι η συνέχιση της παράστασης θα καλλιεργήσει τη στρεβλή εντύπωση ότι το Εθνικό Θέατρο, αντί να προβάλει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και το γόνιμο προβληματισμό, στηρίζει εγκληματίες για πάντα καταδικασμένους στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Για τους παραπάνω λόγους επιλέγουμε να σταματήσουμε τις παραστάσεις του έργου Ισορροπία του Nash, χωρίς επ’ ουδενί να παραιτούμαστε από το δικαίωμα, τώρα και στο μέλλον, της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως οφείλουμε να κάνουμε ως Εθνικό Θέατρο».
Από την Καλλιτεχνική Διεύθυνση
του Εθνικού Θεάτρου

newsit.gr

Οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό Ζίκα – Τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι

http://www.iatropedia.gr/wp-content/uploads/2016/01/aetjuuyjutr-666x399.jpg
 Το γεγονός ότι ο ιός Ζίκα πέρασε τον Ατλαντικό και από την Λατινική Αμερική (κυρίως την Βραζιλία) έφτασε στην Ευρώπη, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό ένα κύμα ανησυχίας σε πολλούς ανθρώπους. Η εμπειρία της έξαρσης ιών, όπως ο Η1Ν1, ο MERS, ο Έμπολα και τόσα άλλα παραδείγματα, έχουν κάνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να είναι σε επιφυλακή με τέτοιες ειδήσεις.

Έτσι το ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε στην δημοσίευση μιας ανακοίνωσης, με την οποία ενημερώνει του πολίτες για τον ιό Ζίκα και παραθέτει στοιχεία και οδηγίες για την προστασία και πρόληψη από αυτόν.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Παγκόσμιος συναγερμός! Ο εφιάλτης του "Ζίκα" εξαπλώνεται στην Αμερική

Η αμερικανική Ήπειρος ζει τον εφιάλτη του ιού Ζίκα.

Ο ιός Ζίκα έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό! Η κατάσταση είναι τόσο δραματική, ειδικά στην αμερικανική Ήπειρο, που σήμερα έγινε σύσκεψη και στην συνέχεια συνέντευξη Τύπου από την Γενική Διευθύντρια του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Τσαν.
Όπως δήλωσε, ο ιός Ζίκα εξαπλώνεται ραγδαία στην Αμερική και το επίπεδο συναγερμού είναι εξαιρετικά υψηλό. Περιγράφοντας την κατάσταση είπε ότι ο ιός που μεταδίδεται από τσίμπημα κουνουπιού έχει εντοπισθεί σε 23 χώρες και περιοχές στην Αμερική. Και πρόσθεσε ότι αναμένεται να εξαπλωθεί σε 3 με 4 εκατομμύρια ανθρώπους εκ των οποίων το 1,5 εκατομμύριο στην Βραζιλία!
Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα επιτρέψουν την αιμοδοσία από ανθρώπους που έχουν επισκεφθεί τις "πληγείσες" περιοχές. Η Πρόεδρος της Βραζιλίας, της χώρας που έχει τα περισσότερα κρούσματα δήλωσε ότι λαμβάνονται μέτρα για να εξολοθρευθεί το είδος του κουνουπιού που μεταδίδει τον Ζίκα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι η Βραζιλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η εξάπλωση του ιού μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους αθλητές που επισκέπτονται την χώρα διοργάνωσης πολύ νωρίτερα από την τέλεση των αγώνων έτσι ώστε να εγκλιματισθούν!

newsit.gr

Αποκλεισμένη η Θεσσαλονίκη από αγρότες και τρακτέρ - Πολιορκούν το Βελλίδειο οι αγρότες! "Βροχή" πέφτουν τα χημικά - Δε θα εγκαινιάσει την AGROTICA ο Υπουργός

Χιλιάδες αγρότες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πλήθος αγροτών έχει συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο της κλαδικής έκθεσης «AGROTICA 2016» στη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ στις 19:00 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστολου θα κάνει τα εγκαίνια της.
Η είδηση ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα εγκαινιάζε απόψε στις 19:00 την έκεθεση AGRTICA ήταν από μόνη της "κόκκινο πανί" για τους εξαγριωμένους αγρότες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πήραν τα τρακτέρ τους και  τράβηξαν το δρόμο για Θεσσαλονίκη.
30.000 αγρότες υπολογίζεται ότι έχουν πάει ήδη στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα.
Ο Χρήστος Γκόντιας, από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων μίλησε έξω από τον χώρο της έκθεσης στην πλατεία ΧΑΝΘ, πολύ κοντά στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα την έκθεση την εγκαινιάζουμε εμείς, αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς. Θα νικήσουμε, δεν κάνουμε πίσω».
Επεισόδια και χημικά πριν από λίγο όταν αγρότες προσπάθησαν να μπουν στο Βελλίδειο και τους εμπόδισαν τα ΜΑΤ Τα επεισόδια άρχισαν πριν τις 18:00 όταν οι αγρότες προσπάθησαν να μπουν στο Βελλίδειο και τους εμπόδισαν αστυνομικοί, κάνοντας χρήση χημικών.
Μετά τις 17:00 το απόγευμα ανακοινώθηκε στους αγρότες ότι τελικά ο Υπουργός δεν θα εγκαινιάσει την έκθεση. Πολλοί από τους αγρότες ωστόσο, πιστεύουν ότι μπορεί ο υπουργός να είναι μέσα στο Βελλίδειο, γι' αυτό και εξακολουθούν να το... "πολιορκούν" την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους εμποδίσουν με τη χρήση χημικών. 
 newsit.gr

Καλαμάτα: Αυτή είναι η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας που δόθηκε στην κυκλοφορία (Βίντεο)!

Καλαμάτα: Αυτή είναι η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας που δόθηκε στην κυκλοφορία (Βίντεο)!
 Η εντυπωσιακή γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 11.00, κλείνοντας ουσιαστικά μετά από δεκαετίες τον κατασκευαστικό κύκλο του βασικού κορμού του αυτοκινητοδρόμου, που συνδέει τη Νότια Πελοπόννησο με την Αθήνα...
Η τοξωτή γέφυρα μήκους 390 μέτρων, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, με την αποπεράτωση του οποίου, ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Καλαμάτας. Σύμφωνα με το ιστορικό του έργου που παρουσιάζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών "το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας, μήκους 11,5 χλμ, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις αρχές του 1990 από την περιφέρεια Πελοποννήσου και παραδόθηκε τελικά σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2000.
Ένα χρόνο μετά την παράδοσή του, εμφανίστηκαν σοβαρές ενδείξεις γεωλογικών ασταθειών οι οποίες δεν αντιμετωπίστηκαν. Τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2003 εκδηλώθηκε η ευρεία κατολίσθηση της Τσακώνας.
Όλες οι μελέτες και εργασίες για αποκατάσταση της κατολίσθησης και την ανακατασκευή του αυτοκινητοδρόμου έγιναν με μέριμνα και χρηματοδότηση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και περιλάμβαναν και την κατασκευή της τοξωτής γέφυρας...


Πηγή: eleftheriaonline.gr

Κατάληψη της εφορίας από αγρότες στην Κόρινθο - Κλειστή η εθνική οδός στο ύψος του Ισθμού (Βίντεο)!

Κόρινθος: Κατάληψη της εφορίας από αγρότες - Κλειστή η εθνική οδός στο ύψος του Ισθμού (Βίντεο)!
Οι αγρότες της Κορινθίας που παραμένουν στο μπλόκο του Ισθμού συνεχίζουν να κρατάνε κλειστή την Εθνική Οδό και στα δύο Ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος των διοδίων του Ισθμού και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα για όσο χρειαστεί. Το μεσημέρι μάλιστα, ομάδα αγροτών πήγε στην εφορία Κορίνθου και έκανε κατάληψη...

Πηγή: korinthostv

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ

Φωτογραφία της Έλενα Κονομόδη.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου, μετά την κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου, βρέθηκε σήμερα κοντά στους αγώνες των αγροτών και οινοποιών Κορινθίας στα Διόδια του Ισθμού, μαζί με άλλους φορείς του νομού. Τα αιτήματα είναι κοινά.
Η ομάδα συμπαγής, δυναμικό παρών στον αγώνα των αγροτών...

Η Ξένια Καλογεροπούλου μιλάει στο diastixo.gr και άλλα 14 νέα θέματα ‖ 28.01.2016

diastixo.grKEIMENO

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ξένια Καλογεροπούλου
στην Τίνα Πανώριου

Διαβάζοντας απνευστί το τρυφερό, εξομολογητικό, τόσο ειλικρινές ημερολόγιο Γράμμα στον Κωστή, που η Ξένια Καλογεροπούλου έγραφε επί έναν ολόκληρο χρόνο στον σύζυγό της, όταν αυτός είχε πια περάσει στη αντίπερα όχθη, αισθάνθηκα...

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΚΡΙΤΙΚΕΣΠαράταση των επιτυχημένων παραστάσεων
του Σταμάτη Κραουνάκη
Η πιο σημαντική μουσική παράσταση του φετινού χειμώνα είναι αναμφισβήτητα το Όλοι ένα – Φίλα με του Σταμάτη Κραουνάκη, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο και συνεχίζει δυναμικά για άλλον έναν μήνα, μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου 2016, καθώς απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.
Τρεις γενιές τραγούδια αναλλοίωτα στον χρόνο, τα οποία μας έκαναν συνοδοιπόρους με τον πολυαγαπημένο δημιουργό Σταμάτη Κραουνάκη...
 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
img2 
 

diastixo.gr

" Να αποσυρθεί το έκτρωμα Κατρούγκαλου" - Ο ΑΙΡΕΤΟΣ συμμετέχει στην απεργία των δημοσιογράφων.





 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά την κοινή συνεδρίαση με ...

Προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ, Πανεπιστήμια, ΕΛΠΕ (προκηρύξεις)


Η aftodioikisi.gr σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε όλες τις προσλήψεις που έχουν προκηρυχθεί την τελευταία εβδομάδα για το δημόσιο, τους ΟΤΑ, τα πανεπιστήμια της χώρας και τα ΕΛΠΕ.
Αναλυτικά:

ΔΡΑΣΗ: Η επικίνδυνη ανικανότητα της κυβέρνησης και στο μεταναστευτικό/προσφυγικό διευκολύνει τους εταίρους μας στην εξεύρεση του "χρήσιμου ηλίθιου" - της Ελλάδας - που θα μείνει με τον μουτζούρη

28/1/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά την στέρηση της οικονομικής μας ελευθερίας με τα capital controls, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μας στερήσει και τη θεμελιώδη στην Ευρώπη ελευθερία της μετακίνησης (ανθρώπων και αγαθών), καθώς η απειλή αναστολής της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη Σέγκεν είναι γεγονός.

Για έναν χρόνο ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αντιμετώπισαν το θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού σαν ένα διαπραγματευτικό χαρτί έναντι των «κακών» Ευρωπαίων. Τώρα βρίσκονται, μαζί με ολόκληρη τη χώρα, αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της επιπόλαιης στάσης τους: Δεν καταλάβαιναν τον κίνδυνο στον οποίο εξέθεταν τη χώρα, από ανικανότητα και ιδεοληψία, όταν ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος απειλούσε ότι «αν Βερολίνο και Βρυξέλλες συνεχίσουν το bullying στην Ελλάδα, η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές» (7/4/2015), η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου έλεγε ότι οι μετανάστες «εξαφανίζονται» διότι εκείνη «ελέγχει την είσοδο, όχι την έξοδο» (18/4/2015), κι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα (9/2015), αντί να συνεργάζεται με τους εταίρους μας και να κινητοποιείται για την εξεύρεση πραγματικών λύσεων και χρηματοδότησης.

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την μνήμη του Εθνικού Ιεράρχη Χριστόδουλου

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Κλιμάκιο με επικεφαλής τους βουλευτές Αττικής, Ηλία Κασιδιάρη και Μαγνησίας, Παναγιώτη Ηλιόπουλο παρευρέθη στο μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστοδούλου.

Με μία σεμνή και λιτή τελετή, όπως αρμόζει σε έναν μεγάλο Έλληνα ιεράρχη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ, λαός και κλήρος τίμησαν στο Α΄ κοιμητήριο Αθηνών την μνήμη του. 8 χρόνια μετά τον απρόσμενο χαμό του το κενό του Μακαριστού παραμένει δυσαναπλήρωτο.

 
Διαβάστε περισσότερα: xryshaygh.com

 

 

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Η Ελλάς δεν μπορεί να χρεωθεί το παγκόσμιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Συνέντευξη για τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας έδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή "Παρεμβάσεις" του Blue Sky και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Γιώργο Χουδαλάκη.
  ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=tLzu3TAKVps
Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στο αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η χώρα με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, επισημαίνοντας πως η Ελλάς δεν μπορεί να χρεωθεί μόνη της αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα.

Τόνισε πως οι ευθύνες της Τουρκίας στο ζήτημα είναι τεράστιες και πως  Ε.Ε. πρέπει να σταματήσει να την αφήνει στο απυρόβλητο, από την στιγμή που υποθάλπει την ανεξέλεγκτη δράση των δουλεμπόρων.

Λύση του προβλήματος είναι η φύλαξη των συνόρων και η γεωπολιτική στροφή της χώρας, αναζητώντας συμμαχία με την Ρωσία.


Διαβάστε περισσότερα:xryshaygh.com

Υπό κατάληψη το Περιφερειακό Υποκατάστημα ΟΓΑ Πελοποννήσου



http://www.flynews.gr/wp-content/uploads/2016/01/kleisimooga.jpg 

Δελτίο Τύπου

Σήμερα, 28-01-2016, μετά από συνέλευση των εργαζομένων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΟΓΑ Πελοποννήσου, αποφασίστηκε κατάληψη του κτιρίου που στεγάζεται το Υποκατάστημα συντασσόμενοι με την απόφαση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΓΑ.
Το Υποκατάστημα ΟΓΑ Πελοποννήσου τελεί από τη Δευτέρα 25-1-2016 υπό κατάληψη. Η κατάληψη ξεκίνησε από τους εργαζομένους του ΟΓΑ και τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αρκαδίας τη Δευτέρα 25-1-2016, συνεχίστηκε από τον  Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αρκαδίας τη Τρίτη 26-1-2016 και Τετάρτη 27-1-2016 και συνεχίζεται σήμερα 28-1-2016 από τους εργαζόμενους του ΟΓΑ.
Οι εργαζόμενοι του ΟΓΑ δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε αποφασιστικά ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης έως και εξαφάνισης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την κατάργηση του ΟΓΑ και του πρωτογενούς τομέα.
Όσον αφορά τον ΟΓΑ και τους αγρότες, αποσιωπάται ότι καμία ΤΡΟΙΚΑ ή ΘΕΣΜΟΙ δεν έχει ζητήσει την κατάργηση του Οργανισμού.
Η εκτίναξη των εισφορών ακόμα και στα επίπεδα του 300% θα οδηγήσει σε πραγματική αδυναμία καταβολής τους, μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων.
Ο λεγόμενος ΕΦΚΑ είναι ένα κακοσχεδιασμένο γραφειοκρατικό τερατούργημα, που, αν και όποτε καταφέρει να λειτουργήσει, θα φέρει μόνο επιδείνωση της, ήδη προβληματικής, λόγω υποστελέχωσης, εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
Επιβάλλεται η διαφύλαξη του ΟΓΑ ως εγγυητή της επιβίωσης της ελληνικής υπαίθρου και η ανάδειξη του Οργανισμού σε αξιόπιστο φορέα υλοποίησης παρεμβάσεων σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες (οικογενειακά επιδόματα, ανασφάλιστοι υπερήλικες)

Ζητάμε την απόσυρση των μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.


Λέμε:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ “ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ” Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ  “ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ” ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ



Οι εργαζόμενοι στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Πελοποννήσου

FANI KOTSIANDRI