Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Όλη η Κορίνθια στο πλευρό των αγροτών στο μπλόκο του Ισθμού την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

Η επίσημη ελληνική πρόταση για το Νόμπελ Ειρήνης

Η επίσημη ελληνική πρόταση για το Νόμπελ Ειρήνης
Την επίσημη ανακοίνωση της πρότασης της Ελλάδας για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης,  έκανε ο Θανάσης Βαλτινός, πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.
Επιλέχθηκαν συμβολικά πρόσωπα στα οποία αντικατοπτρίζεται η προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας, των οργανώσεων, των Ελλήνων και ξένων εθελοντών απέναντι στην τεράστια προσφυγική κρίση.
Η 85χρονη Αιμιλία Καμβύση, πρωταγωνίστρια μιας εμβληματικής φωτογραφίας του Λευτέρη Παρτσάλη, ο 40χρονος ψαράς Στρατής Βαλιαμός και η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον, ως εκπρόσωπος όλων των ξένων εθελοντών.

Η Κέρκυρα νίκησε τον Αγροτικό Αστέρα 2-1 πέρασε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα,

Η Κέρκυρα δεν σπατάλησε την ευκαιρία (vid) Γνωρίζοντας την απώλεια βαθμών του Απόλλωνα Σμύρνης κόντρα στον Πανσερραϊκό στη Ριζούπολη, η Κέρκυρα νίκησε τον Αγροτικό Αστέρα 2-1 στην έδρα της και με το τέταρτο σερί τρίποντο πέρασε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με την ολοκλήρωση του α' γύρου.

Η 11η νίκη της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα, αρχικά φάνηκε να έρχεται με άνετο τρόπο, αλλά εξελίχθηκε σε μια αγχώδη επικράτηση.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 44' με απευθείας πλασέ του Ζορμπά, μετά από πάσα του Κόντου. Κι έδειξε να κυριαρχεί απόλυτα, όταν ο Ζορμπάς με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0
Ομως, η ομάδα του Ευόσμου, επέστρεψε στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, με τον Μρντάκοβιτς να μειώνει σε 2-1 με διαγώνιο σουτ στο 64'.
Αυτό το γκολ έφερε άγχος στους γηπεδούχους, που κράτησαν τη νίκη, αλλά στο 89΄ έχασαν τον Βενέτη, με τον αρχηγό της ομάδας να αντικρίζει απευθείας την κόκκινη κάρτα, καθώς έπιασε από τον λαιμό τον Βελλίνη.
Κέρκυρα (Α. Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιόγκο, Βενέτης, Ιωάννου, Κρητικός, Νίκιτς (53' Ανδρεόπουλος), Κόντος (70' Αρναρέλλης), Ζορμπάς (81' Μακρίδης), Ντουαλά, Παμλίδης.
Αγροτικός Αστέρας (Γ. Στεφάνοβιτς): Βοσνιάδης, Σκλιοπίδης, Κνέζεβιτς (46' Γιακουμής), Καπίας, Αμαραντίδης, Μακρυδημήτρης (65' Βελλίνης), Τσεμπερίδης, Νταβίντοφ, Συμελίδης (46' Μπίτλανγκ), Καθάριος, Μρντάκοβιτς.

ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Λαός εθισμένος στην απάτη επί τέσσερις δεκαετίες μετά τη λαίμαργη καταβρόχθιση του άκοπου χρήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήμπορος να σταματήσει να έρπει. Από το «Έξω από την ΕΟΚ» καταντήσαμε ακόμη και στο «Μνημόνιο της Αριστεράς» για να ηδονίζουμε την ψυχή μας. Ο λογαριασμός των δανειστών που ξερίζωσαν με το χρήμα τους ακόμα και τα θεμέλια του Αγίου Όρους, μεγάλος και κανείς δεν θέλει να τον αντικρίσει, πόσω μάλλον να τον ξεπληρώσει. Όλοι ψάχνουν τον τρόπο για να τον μετακυλήσουν στις επόμενες γενιές.

Συστάσεις στην Ελλάδα για το προσφυγικό | Ποια μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση


Συστάσεις στην Ελλάδα για το προσφυγικό | Ποια μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση Επικυρώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το προσχέδιο της έκθεσης για τις ελλείψεις στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων από την Ελλάδα. - Στο μεταξύ, την επιτάχυνση των έργων για την έγκαιρη ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspots) στα πέντε νησιά (Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο) καθώς και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης (relocation) σε Σχιστό (Αττική) και Σίνδο (Θεσσαλονίκη) αποφάσισε η κυβέρνηση σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. - Τι δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν για το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπή το οποίο συζητά αύριο το Κολέγιο των Επιτρόπων , μαζί με το πρώτο πακέτο συστάσεων προς την Ελλάδα...

Προσφυγικό: Συνάντηση Τσίπρα - Αβραμόπουλου

Προσφυγικό: Συνάντηση Τσίπρα - ΑβραμόπουλουΜε τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλο, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις που έλαβε η διυπουργική επιτροπή και αφορούν στην επιτάχυνση των δράσεων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Τι δήλωσαν ο Ευρωπαίος Επίτροπος και ο Πρωθυπουργός...

ΝΔ: «Χαμένο εξάμηνο» για το προσφυγικό - Επιρρίπτει ιδεοληψία και απραξία στην κυβέρνηση

Με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τις καθυστερήσεις στο ζήτημα του προσφυγικού. Από την πλευρά του ο υπουργός έκανε λόγο για κλίμα συνεννόησης καθώς και για κριτική «μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας».
Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα. Σε δήλωσή του ο κ. Μουζάλας τόνισε πως «υπήρξε μια εξαιρετική σύγκλιση όσον αφορά ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και χρειάζεται μια κοινή αντιμετώπιση». Ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπήρξαν διαφωνίες, ωστόσο είπε ότι τόνισε όμως πως συνάντησε «κλίμα και προσπάθεια σύγκλισης και η κριτική όπου έγινε ήταν μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας που πρέπει να διακρίνει την όποια διαφορά υπάρχει σε αυτά τα πράγματα. Το μήνυμα είναι ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα».
ΝΔ: «Χαμένο το πρώτο εξάμηνο για το προσφυγικό»
«Θεωρούμε χαμένο το πρώτο εξάμηνο για το προσφυγικό λόγω ιδεοληψίας, αμηχανίας και απραξίας της κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συζήτηση που είχε με πολιτικούς συντάκτες μετά τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Μουζάλα.
«Ασκήθηκε κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο. Το θεωρούμε χαμένο εξάμηνο για το προσφυγικό, λόγω ιδεοληψίας, αμηχανίας και απραξίας. Τώρα, έχουμε μία καινούργια κατάσταση. Η ένταση και το εύρος του ζητήματος τού έχουν δώσει εθνικές διαστάσεις. Διαπιστώθηκαν συγκλίσεις και αποκλίσεις. Η ΝΔ θα συμβάλει και έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί αυτό το κρίσιμο για τη χώρα ζήτημα» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και ενημέρωσε ότι θα υπάρξει αναλυτική δήλωση του προέδρου της ΝΔ.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο μιας σειράς ευρύτερων ενεργειών που θα κορυφωθούν με την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις Βρυξέλλες στα μέσα Φεβρουαρίου. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να μην υλοποιηθούν οι απειλές για έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν, αλλά και να προχωρήσουν άμεσα οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους εταίρους.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Νυχτερινό ρεύμα: Από σήμερα τηλεφωνικά στη ΔΕΗ

Την ευκαιρία να κάνουν αίτηση για νυχτερινό ρεύμα με ένα απλό τηλεφώνημα έχουν από σήμερα οι Έλληνες πολίτες. Με ένα τηλέφωνο στο 11500 οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν αίτηση για τοποθέτηση του μετρητή που θα εξασφαλίζει τη χρονοχρέωση ηλεκτρικού ρεύματος, δηλαδή, την έκπτωση με το νυχτερινό ρεύμα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ «από σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, οι καταναλωτές όλης της χώρας, θα μπορούν να υποβάλουν και τηλεφωνικά την αίτησή τους για τοποθέτηση μετρητή με χρονοχρέωση (νυκτερινό) στην ηλεκτρική παροχή τους, καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500.
Τα απαραίτητα στοιχεία για την εν λόγω αίτηση είναι ο Αριθμός Παροχής, το ΑΦΜ και ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας.
Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου 11500 είναι από τις 07.00 έως και τις 19.00, όλες τις εργάσιμες ημέρες».

Η «ακτινογραφία» του Δημοσίου: Πόσοι είναι οι υπάλληλοι – Πώς κατανέμονται ανά υπουργείο


Διαρκής τροχιά μείωσης καταγράφει το ανθρώπινο δυναμικό της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του Μητρώου στην apografi.gr. 
Το συνόλου των μισθοδοτούμενων από το ελληνικό Δημόσιο, ανέρχεται στους 566.913 υπαλλήλους τον Δεκέμβριο του 2015. Το Νοέμβριο, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων ήταν 567.197 υπάλληλοι – δηλαδή 284 περισσότεροι.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει η aftodioikisi.gr, οι δημόσιοι υπάλληλοι το Νοέμβριο του 2014, ανέρχονταν στους 579.164.
Επομένως, οι δημόσιοι υπάλληλοι, στη διάρκεια 12 μηνών, εμφανίζονται να μειώνονται κατά 11.967! Δηλαδή, περίπου 1.000 το μήνα! Γεγονός που προφανώς οφείλεται σε συνταξιοδοτήσεις.

Η σημερινή κατανομή των κρατικών λειτουργών ανά υπουργείο και τους φορείς που αυτά εποπτεύουν είναι η εξής:

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ airetos.gr





Έρχονται οι μειώσεις στις συντάξεις

Κληρώνει για το ύψος των επικείμενων περικοπών στις συντάξεις, καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ...


Τοπικό σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων με στόχο την ανακύκλωση στην Ηλιούπολη

Πλήρες Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ηλιούπολης που καθορίζει συγκεκριμένες και κοστολογημένες δράσεις πρόληψης , επαναχρησιμοποίησης  ...



Ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στα πλαίσια της στήριξης των δράσεων της Δια Βίου Μάθησης και προκειμένου να ...








Αποσπάσεις με διαδικασίες εξπρές στο Δημόσιο

Σημαντικές ανατροπές και ανακατατάξεις προοιωνίζονται, για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι έτοιμη να προωθήσει η κυβέρνηση ...


1η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2016 στο Πεντελικό

Με σημαντική προσέλευση εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, αιρετών των Δήμων Μελών και εργαζομένων, προσκόπων και οδηγών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ...



Ψηφιακή επικοινωνία με τους δημότες στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Την ψηφιακή επικοινωνία, τόσο με τους δημότες όσο και με τους επισκέπτες, άμεσα και διαδραστικά, εγκαινιάζει ο ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Παρουσίαση νέου βιβλίου Εκδόσεων Σεναριογράφων Ελλάδος (3/2/2016, ΙΑΝΟΣ)


Οι Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του νέου βιβλίου των Εκδόσεων της σειράς ΟΘΟΝΗ
Περιλαμβάνει τα κινηματογραφικά σενάρια «Η Χύτρα» των Κώστα Κολημένου και Βαγγέλη 
Μπέκα (Πρώτο βραβείο πρωτότυπου σεναρίου μεγάλου μήκους) και «Νυχτερινή Βάρδια» 
του Αντώνη Λιακόπουλου 
(Πρώτο βραβείο πρωτότυπου σεναρίου μικρού μήκους) που βραβεύθηκαν στον 2ο 
Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.
Πρόκειται για ένα σημαντικό συλλεκτικό βιβλίο που θα φανεί χρήσιμο σε όλους όσοι 
γράφουν σενάρια, καταξιωμένους και μη.
Θα χαρούμε να σας δούμε στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ 
(Αθήνα, Σταδίου 24) την 3η Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.00 με την παρουσία 
των σεναριογράφων και του προέδρου της Ένωσης Αλεξάνδρου Κακαβά. 
Αποσπάσματα των σεναρίων θα διαβάσουν γνωστοί ηθοποιοί. 
Είσοδος Ελεύθερη. 
Αλέξανδρος Κακαβάς
Πρόεδρος Ε.Σ.Ε. &
Διαχειριστής Εκδόσεων Σεναριογράφων Ελλάδος

Ένωση Κεντρώων : Τα δύσκολα για την κυβέρνηση τώρα αρχίζουν και οι μάσκες σταδιακά θα πέσουν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΗΝΑ 1/2/16

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Τα δύσκολα για την κυβέρνηση τώρα αρχίζουν και οι μάσκες σταδιακά θα πέσουν αφού ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να διαπραγματευθεί με το "κουαρτέτο" το οποίο έχει μεγάλες απαιτήσεις λόγω του ότι ο ίδιος υπέγραψε την περαιτέρω καταδίκη της Ελλάδας με το 3ο μνημόνιο το περασμένο καλοκαίρι. Η Ένωση Κεντρώων πιστεύει σταθερά ότι αν δεν κοπούν οι παθογένειες του παρελθόντος στο ασφαλιστικό και αν δεν υπάρξει ακαριαία διακοπή της αμφίδρομης σχέσης με το πελατειακό κράτος, λύση δεν θα βρεθεί. 
Προτείνουμε το εξής ακόλουθο κοστολογημένο πρόγραμμα :

Επίσκεψη και αυτοψία Πελοπίδα Καλλίρη σε Πίσια και Σχοίνο




Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης,  επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή του Σχοίνου, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γεώργιου Πετρίτση και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας.
Έγινε αυτοψία των υποδομών της ευρύτερης περιοχής μαζί με τον Πρόεδρο Πισίων κ. Ιωάννη Γκίκα, τον Πρόεδρο Σωματείου Επαγγελματιών Σχοίνου κ. Κωνσταντίνο Λάμπρου, αλλά και με κατοίκους της περιοχής.
Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας εξέτασαν ξεκινώντας από τα Πίσια τις παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν στο οδικό δίκτυο μέχρι και τον Σχοίνο και προχώρησαν στο οδικό δίκτυο Σχοίνου – Αλεποχωρίου,  καταγράφοντας τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω των κατολισθήσεων του δρόμου, δεδομένου ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η μελέτη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το έργο αυτό.
Επισκέφθηκαν τη Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Μαυρολίμνης, όπου συζήτησαν για τις προσπάθειες που καταβάλουν για την λειτουργία της και την αξιοποίησή της, τέλος περνώντας από τον οικισμό Βαμβακιές, είδαν τη διάβρωση του παραλιακού μετώπου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και με την Περιφέρεια Αττικής, μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη θα δρομολογηθούν οι εργασίες στο οδικό δίκτυο της περιοχής που συνδέει την Κορινθία με την Αττική. Σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, θα προχωρήσει και η προγραμματική σύμβαση του έργου για την θωράκιση και προστασία από τη διάβρωση και τον κυματισμό στην περιοχή του Σχοίνου, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το Δήμο.
Πρέπει να συνδράμουμε από κοινού όλοι ώστε αυτή η ιδιαίτερου φυσικού κάλους περιοχή να αποτελέσει πόλο έλξης του εναλλακτικού τουρισμού.

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη

Συνέντευξη Γιάννη Πλακιωτάκη στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3



Συνέντευξη κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 στην εκπομπή
Ημερολόγιο με Παύλο Τσίμα

Δ: Δημοσιογράφος, Π: Πλακιωτάκης, ΝΔ: Νέα Δημοκρατία
Δ: Μια καλημέρα και καλή βδομάδα και καλό μήνα στον κύριο Γιάννη Πλακιωτάκη τον βουλευτή της ΝΔ ο οποίος ήταν ο πρόεδρος που έβγαλε τα κάστανα των εκλογών από την φωτιά. Καλημέρα κ. Πλακιωτάκη.
Π: Καλή σας μέρα, ευχαριστώ για την πρόσκληση.
Δ: Εγώ σας ευχαριστώ. Δεν έχετε μιλήσει μετά, αναλάβατε μία επικίνδυνη αποστολή, πολλοί στοιχημάτιζαν ότι δεν θα τα καταφέρει η ΝΔ να ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία. Τώρα που όλα τελειώσανε θα άξιζε να ακούσουμε από σας πόσο δύσκολο στ’ αλήθεια ήτανε.
Π: Κύριε Τσίμα και αγαπητοί ακροατές ανέλαβα μετά από πρόταση του πρώην Προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου αλλά και της δύσκολης αποστολής.

Χρυσή Αυγή - Για τα hot-spots και τις εξελίξεις στο λαθρομεταναστευτικό


Ο θίασος Σύριζα-Ανέλ μετατρέπει τα στρατόπεδα σε ξενοδοχεία λαθρομεταναστών και την Ελλάδα σε άσυλο αλλοδαπών: μόνη λύση να κλείσουν τώρα τα σύνορα προτού οι Έλληνες γίνουμε μειοψηφία μέσα στην Πατρίδα μας.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Σημαντική η παρουσία των Ελλήνων βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/untitled3.pnghttps://pbs.twimg.com/profile_images/378800000644725467/296cbcf33d5ad5068e8c75950c4e9e15_400x400.jpeghttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/36/Venizelos_Evangelos_min.jpg/220px-Venizelos_Evangelos_min.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελέγη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αννέτα Καββαδία.
Στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, που διεξήχθη στο Στρασβούργο, η κ. Καββαδία πραγματοποίησε παρεμβάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος αλλά και της τρομοκρατικής απειλής στην Ευρώπη, με σεβασμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και για την εμπέδωση των δικαιωμάτων των γυναικών και την προστασία τους από τη βία, με αφορμή τα περιστατικά βίας σε βάρος τους που σημειώθηκαν πρόσφατα σε ευρωπαϊκές πόλεις. Επίσης, κατέθεσε γραπτή παρέμβαση για την ανάγκη ειρηνικής επίλυσης της κρίσης του Ναγκόρνο Καραμπάχ με τρόπο αμερόληπτο και ακριβοδίκαιο, στη συζήτηση για την αναζωπύρωση της ένοπλης σύγκρουσης στη μεθόριο Αρμενίας–Αζερμπαϊτζάν.
Σχετικά με το προσφυγικό, η κυρία Καββαδία τόνισε «την άμεση ανάγκη για μια κοινή ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση - τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση, η οποία τείνει να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αποτυχία». Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως «η Ελλάδα διεξάγει τη μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης ανθρώπων στη θάλασσα, στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία» και πως «είμαστε περήφανοι γιατί με αυτόν τον τρόπο σώζουμε την τιμή μιας Ευρώπης η στάση της οποίας απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα ήταν, μέχρι τώρα, από ελλιπέστατη έως απαράδεκτη».
Στο θέμα της τρομοκρατικής απειλής, η κυρία Καββαδία επεσήμανε «τον κίνδυνο να μπει η Ευρώπη σε μια επικίνδυνη ατραπό περιορισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
Εξάλλου, η βουλευτής της ΝΔ και συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη,  επανεξελέγη ομόφωνα στη θέση της Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Επίσης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Συνάντηση Πλακιωτάκη με εκπροσώπους Αγροτικών φορέων του Νομού Λασιθίου στην Ιεράπετρα



 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συναντήθηκε, τη Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, στις 17.00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας,  με εκπροσώπους Αγροτικών φορέων του Νομού Λασιθίου.
Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα από τους εκπροσώπους των φορέων.

Μπλόκα αγροτών παντού: Έρχονται επ' αόριστον αποκλεισμοί

Μπλόκα αγροτών: Σκέφτονται 24ωρο αποκλεισμό στα Τέμπη! Από αύριο `σκληραίνουν` οι κινητοποιήσεις
Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και επ' αόριστον κλείσιμο των δρόμων προσανατολίζονται οι αγρότες, που αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό. Οι αγρότες προετοιμάζονται για τη μεγάλη απεργία της Πέμπτης 4ης Φεβρουαρίου και προειδοποιούν ότι «οι πόλεις της χώρας θα ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις». Όπως λένε τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, δεν πρόκειται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και όποιος το επιχειρήσει «θα αποτελεί κόκκινο πανί στον χώρο». Αγρότες από όλη τη χώρα αναμένεται μάλιστα να δώσουν το «παρών» στα συλλαλητήρια της ερχόμενης Πέμπτης στην Αθήνα. Θα ναυλωθούν, μάλιστα, λεωφορεία, ενώ και τρακτέρ από τον Μαραθώνα θα μετακινηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Πού υπάρχουν μπλόκα

 ΠΕΛΠΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν τρώει γκολ με τίποτα, πρωταθλήτρια χειμώνα η Λάρισα

  Δεν τρώει γκολ με τίποτα, πρωταθλήτρια χειμώνα η Λάρισα Ο καλπασμός της Λάρισας προς τη Super League καλά κρατεί, με τη θεσσαλική ομάδα να ξεπερνά και το εμπόδιο του Αχαρναϊκού 2-0 στην έδρα της και να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια χειμώνα. Και πώς να μην οδηγούν την κούρσα οι «βυσσινί» όταν έχουν να δεχθούν γκολ από τις 11 Δεκεμεβρίου και το εκτός έδρας ντέρμπι με την Αναγέννηση Καρδίτσας, για τη 12η αγωνιστική, όταν ο Μαυριάς είχε διαμορφώσει το 1-1 στο 61ο λεπτό της συνάντησης.
Από εκείνο το σημείο η Λάρισα σε πέντε παιχνίδια μετρά τέσσερις νίκες στο 2-0 και μια ισοπαλία στα Χανιά, 0-0, όπερ σημαίνει πως ο τερματοφύλακας Γεννάδιος Ξενοδόχοβ έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του για 479 αγωνιστικά λεπτά.

Μπλόκα αγροτών: Η σύσκεψη της Πελοποννήσου για το μέλλον των κινητοποιήσεων!

Μπλόκα αγροτών: Η σύσκεψη της Πελοποννήσου για το μέλλον των κινητοποιήσεων! 

Σύσκεψη  πραγματοποιούν το μεσημέρι στην Τρίπολη οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων της Πελοποννήσου,  για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, για την πορεία των κινητοποιήσεων...

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες παραμένουν σταθερά στη θέση τους σε όλα τα μπλόκα της Πελοποννήσου. Στην Κορινθία, το μπλόκο του Ισθμού για έκτη ημέρα κρατά κλειστή τη νέα εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων, ενώ κατά διαστήματα οι αγρότες κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, τις ώρες 11.00 με 11.30, 16.00 με 16.30 και 20.00 με 20.30, ενώ ελέγχουν όλα τα αγροτικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά απαγορεύοντας να περάσουν στην Αττική αγροτικά προϊόντα.
Στην Αρκαδία οι αγρότες στο μπλόκο της Νεστάνης έχουν αποφασίσει σήμερα να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Απεργία 4ης Φεβρουαρίου: Θα παραλύσουν τα πάντα! Απεργούν μέχρι και οι βενζινοπώλες

Απεργία 4ης Φεβρουαρίου: Θα παραλύσουν τα πάντα! Απεργούν μέχρι και οι βενζινοπώλες
Μια πολύ δύσκολη εβδομάδα ξεκινάει σήμερα με πολλές επαγγελματικές ομάδες να βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να συμμετάσχουν τόσο στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, όσο και σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Την Τρίτη:
Από τις 11:00 έως τις 16:00 δεν θα κινούνται: λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ.
Την Τετάρτη:
24ωρη απεργία των δημοσιογράφων από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Υπεξαίρεση–μαμούθ από δημοτικά ταμεία – «Αγνοείται» 1 εκατ. από πρώην δήμο της Μαγνησίας

Για υπεξαίρεση – μαμούθ από δημοτικά ταμεία κάνει λόγο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», η οποία επικαλείται παραπεμπτικό βούλευμα σύμφωνα με το οποίο «αγνοείται» 1 εκατ. ευρώ από πρώην δήμο της Μαγνησίας.
Αναλυτικότερα, όπως περιγράφει ο «Ταχυδρόμος», το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας παραπέμπει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τρία άτομα με αναφορά στον πρώην δήμο Αφετών Μαγνησίας, για το κακούργημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση από κοινού, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, με αντικείμενο άνω των 150.000 ευρώ.
Η έρευνα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, είχε αντιμετωπίσει μεγάλο βαθμό δυσκολίας του προσδιορισμού των εσόδων του δήμου λόγω κλοπής.

aftodioikisi.gr

Παρουσίαση Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου ( VIDEO)

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Όραμά μας μια εξωστρεφής πράσινη περιφέρεια της αειφορίας» 
Tο σύνολο της παρουσίασης του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016. 

Άφθονα τα ψέματα από τα εύφορα χωράφια του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σήμερα, ο κ. Τσίπρας διαφημίζει τα ποσά που θα εισρεύσουν από την ΕΕ στην αγροτική οικονομία μας ως δικό του επίτευγμα.
Η αλήθεια είναι βέβαια πως τόσο τη Νέα ΚΑΠ, όσο και το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το διαπραγματεύθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση – για να έχει να… μοιράζει ο κ. Τσίπρας!
Μάλιστα, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση δεν έχαναν ευκαιρία να καταγγέλλουν τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά και την κυβέρνηση Σαμαρά, ότι τάχα διαπραγματεύτηκε εν κρυπτώ και αποτυχημένα.
Αυτήν την λαθροχειρία επιχείρησε κατά την ομιλία του για τον ένα χρόνο της διακυβέρνησής του στις 24 Ιανουαρίου στο Τάε Κβον Ντο, το ίδιο είχε πράξει και στις 5 Αυγούστου του 2015 όταν επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν έφθασε στο σημείο να ξαναπαρουσιάσει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της περιόδου 2014-2020, ύψους 6 δις ευρώ, ως δικό του επίτευγμα!

Η αλήθεια είναι ότι:

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ





ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΙΘ. 1/2016
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Στο Ξυλόκαστρο και στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, συνεδρίασε σε δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σήμερα την 26/1/2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 815 και ημερομηνία 22/1/2016 που επιδόθηκε σε κάθε έναν Δημοτικό Σύμβουλο σύμφωνα με τις διατάξεις του  άρθρου  67  του Νόμου 3852/2010.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο δημοτικός υπάλληλος  ειδικός γραμματέας κ. Τσαγρής Δημήτριος  του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 27 Δημοτικών Συμβούλων  ευρέθηκαν παρόντες 18

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: 1) Νιάρρος Ηλίας 2) Καλύβας Παναγιώτης 3)Κάσσιος Δημήτριος 4) Κατσούλης Ηλίας  5)  Σκόνδρας Αθανάσιος 6) Κλειώση Αγγελική 7)Ματσούκας Γεώργιος 8) Μαγγίνα Σταυρούλα 9) Αλογογιάννης Εμμανουήλ 10) Κεκερής Νικόλαος,11) Τσιώτος Βλάσιος 12) Λάσκος Νικόλαος 13) Γκαϊνά Ευφροσύνη 14) Αποστολόπουλος Σπυρίδων 15))Μαστέλλου-Βασιλάκη Γεωργία 16) Ζάρρος Ανδρέας 17) Ψυχογιός Κων/νος 18) Μπρακούλιας Θεοφάνης

ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: 1) Γκιολής Αναστάσιος 2)Δουβής Δημήτριος 3) Χαρτσιάς Αλέξανδρος  4) Ράλλης Απόστολος 5) Παναγουλόπουλος Αναστάσιος 6) Κουσουλός Κων/νος 7) Καραβάς Ανδρέας 8)  Φίλης Χαράλαμπος 9) Σακκούλας Ηλίας, αν και προσκλήθηκαν νόμιμα.

Στη συνεδρίαση  κλήθηκαν η Πρόεδρος της Δ.Κ. Ξυλοκάστρου και οι Πρόεδροι- εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων  για τα θέματα που τους αφορούν και οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.

Στη συνεδρίαση κλήθηκε και παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος  κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος.

                                                               
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 1/2016

ΘΕΜΑ:«Ψήφισμα συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των αγροτών, επιστημόνων και  επαγγελματιών για το ασφαλιστικό».

 Αφού διαπιστώθηκε απαρτία ο κ. Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και πριν την ημερήσια διάταξη πρότεινε στο συμβούλιο την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης προς τους αγρότες για το ασφαλιστικό που έχει ως εξής:


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κατανοώντας τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας (που αποτελεί τον πυλώνα ανάπτυξης τόσον της χώρας όσο και του Δήμου μας)  μέσα στη
γενικότερη οικονομική κρίση και κατ΄επέκταση κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας δηλώνει:
-          Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών της χώρας για την παραμονή  τους στον αγροτικό τομέα με αξιοπρέπεια και συνέπεια.
-          Κατανοεί την ανάγκη ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εφικτής  που να δίνει το αυτονόητο δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην αγροτική οικογένεια και αξιοπρεπή διαβίωση στους  απόμαχους της ζωής.
-          ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με αυτή των ΑΓΡΟΤΩΝ
-          ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ τον αγώνα τους συμμετέχοντας δυναμικά στις κινητοποιήσεις τους, με σεβασμό πάντα στους συμπολίτες μας.
-          ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να επωμιστεί την πολιτική ευθύνη και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους αγρότες για μια σοβαρή, βιώσιμη και κοινωνικά-οικονομικά αποδεκτή λύση.
Ο κ. Ψυχογιός Κων/νος πρότεινε να συμπεριληφθούν και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι που κινητοποιούνται για παρόμοια αιτήματα.
Ο δημότης κ. Αδρακτάς Βλάσιος πρότεινε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και γίνει διάλογος από μηδενική βάση ώστε να μην περάσει από τη βουλή.
Ο  κ. Ζάρρος Ανδρέας πρότεινε να συμπεριληφθεί και το ανάλογο ψήφισμα των σωματείων και συλλόγων του Νομού Κορινθίας που έχει ως εξής:
Σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2016, στην Κόρινθο , οι φορείς που υπογράφουν το παρόν , συναντήθηκαν , αποφάσισαν και δηλώνουν ότι:
Οι εργαζόμενοι , οι αγρότες , οι υπάλληλοι, οι επιστήμονες , οι έμποροι , οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι , συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις ενάντια στο άδικο και μη βιώσιμο «προσχέδιο» του Ασφαλιστικού Νόμου, το οποίο , όπως προτείνεται , προσβάλλει την ανθρώπινη αξία και αντιβαίνει στο Σύνταγμα (άρθρο 22 παρ. 5) .
Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο για το Ασφαλιστικό πλήττει ολόκληρη την κοινωνία , τους εργάτες , τους αγρότες, τους υπαλλήλους, τους επιστήμονες , τους εμπόρους, τους αυτοαπασχολούμενους και οδηγεί σε δήμευση του εισοδήματος των ασφαλισμένων και στη μαζική και βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων ,ενώ παράλληλα καθιστά παντελώς επισφαλή την εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Με τα δεδομένα αυτά, όλοι οι φορείς της Κορίνθου :
1) Ζητούν να αποσυρθεί άμεσα το προσχέδιο και να διοργανωθεί, από την Κυβέρνηση, ένας ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος ,από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία.





2) Καλούν ,όλους τους εργαζόμενους, αγρότες ,εμπόρους, υπαλλήλους, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στη Γενική Απεργία και πορεία στις 4/02/2016 με εκκίνηση την πόλη της Κορίνθου και κατάληξη τον Ισθμό ,καθώς και σε κοινές δράσεις ενάντια στο ασφαλιστικό .
Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε:
Συμφωνώ  με τον αγώνα των αγροτών που με αποφάσεις της πολιτείας έχει επέλθει καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής.
Δεν συμφωνώ με το κλείσιμο των δρόμων , συμφωνώ με την παρουσία στις κινητοποιήσεις.
Επίσης στηρίζουμε και το ψήφισμα των σωματείων και συλλόγων του Νομού Κορινθίας και πρέπει να συμπαρασταθούμε σε όλους που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους. 

Κατόπιν  ο  Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.
Και το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε τα παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση,

                              ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ   

Εγκρίνει την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Α. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κατανοώντας τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας - που αποτελεί τον πυλώνα ανάπτυξης τόσον της χώρας όσο και του Δήμου μας -  μέσα στη γενικότερη οικονομική κρίση και κατ΄επέκταση κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας δηλώνει:
-          Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών της χώρας για την παραμονή  τους στον αγροτικό τομέα με αξιοπρέπεια και συνέπεια.
-          Κατανοεί την ανάγκη ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εφικτής  που να δίνει το αυτονόητο δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην αγροτική οικογένεια και αξιοπρεπή διαβίωση στους  απόμαχους της ζωής.
-          ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με αυτή των ΑΓΡΟΤΩΝ
-          ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ τον αγώνα τους συμμετέχοντας δυναμικά στις κινητοποιήσεις τους, με σεβασμό πάντα στους συμπολίτες μας.
-          ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να επωμιστεί την πολιτική ευθύνη και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους αγρότες για μια σοβαρή, βιώσιμη και κοινωνικά-οικονομικά αποδεκτή λύση.

Β.  Στηρίζει το ψήφισμα των  σωματείων και συλλόγων Νομού Κορινθίας της 25-1-2016 που έχει ως εξής:
΄΄Οι εργαζόμενοι , οι αγρότες , οι υπάλληλοι, οι επιστήμονες , οι έμποροι , οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι , συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις ενάντια στο άδικο και μη βιώσιμο «προσχέδιο» του




Ασφαλιστικού Νόμου, το οποίο , όπως προτείνεται , προσβάλλει την ανθρώπινη αξία και αντιβαίνει στο Σύνταγμα (άρθρο 22 παρ. 5) .
Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο για το Ασφαλιστικό πλήττει ολόκληρη την κοινωνία , τους εργάτες , τους αγρότες, τους υπαλλήλους, τους επιστήμονες , τους εμπόρους, τους αυτοαπασχολούμενους και οδηγεί σε δήμευση του εισοδήματος των ασφαλισμένων και στη μαζική και βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων ,ενώ παράλληλα καθιστά παντελώς επισφαλή την εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Με τα δεδομένα αυτά, όλοι οι φορείς της Κορίνθου :
1) Ζητούν να αποσυρθεί άμεσα το προσχέδιο και να διοργανωθεί, από την Κυβέρνηση, ένας ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος ,από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία.
2) Καλούν ,όλους τους εργαζόμενους, αγρότες ,εμπόρους, υπαλλήλους, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στη Γενική Απεργία και πορεία στις 4/02/2016 με εκκίνηση την πόλη της Κορίνθου και κατάληξη τον Ισθμό ,καθώς και σε κοινές δράσεις ενάντια στο ασφαλιστικό .΄΄

                                                Η απόφαση αυτή πήρε αριθ.1/2016
Αφού συντάχθηκε υπογράφεται ως ακολούθως
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΤΑ ΜΕΛΗ
υπογραφή                   υπογραφές

Ακριβές απόσπασμα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ





Δ/Τ