Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Τσίπρας σε Μέρκελ: Περιπολίες του ΝΑΤΟ μόνο στα τουρκικά χωρικά ύδατα

Τσίπρας σε Μέρκελ: Περιπολίες του ΝΑΤΟ μόνο στα τουρκικά χωρικά ύδαταΗ οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στην καγκελάριο της Γερμανίας, Α. Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχε η κ. Μέρκελ στην Τουρκία για το προσφυγικό. Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, πρόταση για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο...
περισσότερα  eklogika.gr

Αγροτικό: Οχι της κυβέρνησης σε συζήτηση από μηδενική βάση| «Ακαρπη» η Βουλή

Αγροτικό: Όχι της κυβέρνησης σε συζήτηση από μηδενική βάση| ¶καρπη η Βουλή
Η συζήτηση για το αγροτικό στη Βουλή, δεν έγινε. Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, έπειτα από την άρνηση των εκπροσώπων των αγροτών να ανταποκριθούν στην πρόσκληση για διάλογο. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έκαναν λόγο για δίκαια αιτήματα των αγροτών και στήριξαν την πρότασή τους για συζήτηση από μηδενική βάση- Την παραίτηση του Γ.Γ του υπουργείου Εργασίας, Α. Νεφελούδη, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βρούτσης, με αφορμή σχόλιο του πρώτου στο Facebook για το θέμα των αγροτών. - «Ναι» σε εξαντλητικό διάλογο με τους αγρότες, αλλά «όχι» από μηδενική βάση, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολ. Γεροβασίλη και κάλεσε...
eklogika.gr

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ: Αμεση απόσυρση του ασφαλιστικού | Κυβέρνηση: Ανεύθυνοι

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ:  ¶μεση απόσυρση του ασφαλιστικού | Κυβέρνηση: Ανεύθυνοι

Ασφαλιστικό: Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, κάλεσε την κυβέρνηση «ή να σοβαρευτεί ή να παραιτηθεί»! - Την απόσυρση καταρχήν του «αντιασφαλιστικού», ζήτησε και ο Γ.Γ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. - Να αποσυρθεί το ασφαλιστικό άμεσα, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης. - Η απαίτηση του προέδρου της ΝΔ «είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας και προκλητικότητας», απαντά η κυβέρνηση...

eklogika.gr

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη

Ο  Υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η ενδεχόμενη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στα ελληνο - τουρκικά σύνορα, είναι για πολλούς λόγους, μια εξόχως σοβαρή εξέλιξη.

Και όμως, η σχετική συζήτηση γίνεται μεταξύ Γερμανίας - Τουρκίας και με την Ελλάδα παντελώς απούσα.

Το εκ των υστέρων αίτημα του κ. Τσίπρα να πληροφορηθεί τι συζητήθηκε στη συνάντηση Ερντογάν - Μέρκελ υπογραμμίζει την ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει η Κυβέρνηση και την αδυναμία της να συνδιαμορφώσει  εξελίξεις που αφορούν άμεσα τη χώρα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο μόνο λίγες μέρες πριν στο Λονδίνο…».


Αιματηρή σύγκρουση τρένων στη Γερμανία


Μόναχο
Δύο επιβατηγά τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στη νότια Γερμανία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα και να τραυματιστούν σχεδόν 150 επιβάτες, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το σημείο του δυστυχήματος, κοντά σε ποταμό από τη μία πλευρά και δάσος από την άλλη, δυσκόλεψε την πρόσβαση των συνεργείων -τραυματίες και σοροί μεταφέρθηκαν ακόμη και με βάρκες και ελικόπτερα στην άλλη πλευρά, για να τους παραλάβουν τα ασθενοφόρα.

Μεταξύ των τραυματιών, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 40 σε βαριά κατάσταση σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Η κατάσταση στο σημείο ήταν χαοτική τις πρώτες ώρες, με τα συνεργεία να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες και να αποκτήσουν εικόνα της κατάστασης.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Angela Merkel

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, που έγινε σήμερα το πρωί στη Βαυαρία, απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Angela Merkel.

 


Εκφράζει τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτακη για τον ορισμό Υπεύθυνου Συντονιστή για την επεξεργασία και διαμόρφωση των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζεται Υπεύθυνος Συντονιστής για την επεξεργασία και διαμόρφωση των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ψάχνουν χειριστές για τις σήραγγες στο Δερβένι

Ψάχνουν χειριστές για τις σήραγγες στο Δερβένι. Αυτή είναι η προκήρυξη, που μπορεί κάποιους να ενδιαφέρει...
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής βιογραφικών για πιθανή απασχόληση με σύμβαση ορισμένου χρόνου στη περιοχή του Δερβενίου:
Χειριστές Κέντρου Ελέγχου Σηράγγων
Αρμοδιότητες θέσης:
• Παρακολούθηση και έλεγχος της εύρυθμης λειτουργίας των συστημάτων, καθώς και του ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού του Τοπικού Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των σηράγγων
• Ελεγχος κυκλοφοριακών συνθηκών
• Συντονισμός και ενημέρωση ομάδων επέμβασης στις περιπτώσεις εκτάκτων συμβάντων
• Σύνταξη αναφορών συμβάντων
Επιθυμητά Προσόντα:
• Δυνατότητα εργασίας σε βάρδιες, 24ωρη λειτουργία, σε 8ωρες κυλιόμενες πενθήμερες βάρδιες (πρωί, απόγευμα, βράδυ)
• Πτυχίο ΤΕΙ Τεχνικής Κατεύθυνσης (Ηλεκτρολόγοι, Ηλεκτρονικοί, Μηχανικοί, Μηχανολόγοι)
• Προϋπηρεσία σε τεχνικό/κατασκευαστικό τομέα θα εκτιμηθεί
• Πολύ καλή γνώση ΜS Office
• Γνώση της Αγγλικής
• Γνώση χρήσης Η/Υ
• Κάτοχος διπλώματος οδήγησης και μεταφορικού μέσου
• Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις
• Πολύ καλές επικοινωνιακές ικανότητες
Παρακαλούνται οι υποψήφιοι όπως αποστείλουν το βιογραφικό τους επισυνάπτοντας πρόσφατη φωτογραφία στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
HR-CV@olympiaoperation.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΒΛΑΣΙΟ

Με ιδιαίτερη επισημότητα θα εορταστεί εφέτος, στο Ξυλόκαστρο, η μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Βλασίου.
Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016, παραμονή της εορτής, θα τελεσθεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, ο οποίος και θα ομιλήσει κατάλληλα, συγχοροστατούντων των προσκεκλημένων του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016, κύρια ημέρα της Εορτής, και με την υψηλή παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, ο οποίος θα λαμπρύνει τις εορταστικές εκδηλώσεις και θα τιμήσει την πόλη του Ξυλοκάστρου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία, στην οποία θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θ. λόγο, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, και του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου, ο οποίος καθηκόντως θα προσφωνήσει τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και πριν την αναγόρευση ως Επιτίμου Δημότη Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μεγαλοπρεπής Ι. Λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Βλασίου, στους δρόμους της πόλεως του Ξυλοκάστρου, προς αγιασμό και ενίσχυση του Χριστεπωνύμου Λαού.

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου σε απάντηση της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού «Οι πολιτικές του κ. Τσίπρα δεν λύνουν προβλήματα. Δημιουργούν πολλά περισσότερα και εκρηκτικότερα»


Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σε απάντηση της ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Είναι πια φανερό. Ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ούτε αυτό που όλοι οι Έλληνες βλέπουν. Ότι οι πολιτικές και οι πρακτικές του δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, δημιουργούν πολλά περισσότερα και εκρηκτικότερα. Ας το καταλάβει έστω και αργά. Και ας αλλάξει επιτέλους πορεία».

Κλείνει το βράδυ και η Πατρών - Κορίνθου στο Αίγιο

Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν δρόμους και ανεβαίνουν Αθήνα - Δείτε πως έχει η κατάσταση στην Πελοπόννησο!
  Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της Πελοποννήσου και το απόγευμα οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων συνεδριάζουν στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου για να καθορίσουν τη στάσης τους, ενόψει της συγκέντρωσης που προγραμματίζεται στην Αθήνα την Παρασκευή και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Στην Κορινθία, η νέα εθνική οδός είναι κλειστή για πάνω από δύο εβδομάδες και σήμερα οι αγρότες θα κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται ότι όταν είναι κλειστή και η παλαιά εθνική οδός, η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι Κορινθίας. 
Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, οι αγρότες της Αρκαδίας θα κλείσουν στα διόδια Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα απόψε και για όσο είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος, η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους μέσω Αχλαδόκαμπου.
Στην Αργολίδα, οι αγρότες θα μείνουν στα μπλόκα τους σε Δαλαμανάρα και Κουτσοπόδι με ανοικτούς δρόμους και στη Λακωνία, σήμερα οι αγρότες θα κλείσουν 6.00 το απόγευμα με 8.00 το βράδυ την γέφυρα του Ευρώτα στην εθνική οδό Σπάρτης - Τρίπολης. Όσο είναι κλειστή η γέφυρα Ευρώτα η κυκλοφορία για ΙΧ επιβατικά διεξάγεται από παράκαμψη 54 περίπου χιλιομέτρων, τμήμα του οποίου είναι χωματόδρομος από το χωριό Σκούρα, ενώ μεγάλα αυτοκίνητα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή Σπάρτη - Καστόρι - Λογγανίκος - Μεγαλόπολη.
Κλειστή από τις 14.40 της Τρίτης είναι η Πατρών – Πύργου στο ύψος του κόμβου της ΒΙΠΕ, από τους αγρότες της Δυτικής Αχαΐας. Ο αποκλεισμός της εθνικής οδού θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ.
Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται από την Τροχαία.
Στο μεταξύ, οι αγρότες του Αιγίου, όπως γράφει το filodimos.gr, έχουν προγραμματίσει για το βράδυ της Τρίτης τους εξής αποκλεισμούς:
H Ν.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου θα κλείσει από τις 7 έως τις 10 το βράδυ, όπως κάθε μέρα εξάλλου, στο ύψος των βενζινάδικων.
Από την πλευρά τους, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής 21 συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας ανακοίνωσαν πως προχωρούν και σήμερα Τρίτη σε αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού στη γέφυρα Μεγανίτη, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.
Να σημειωθεί ότι ο κόμβος Μαραθιά, άνοιξε νωρίτερα και η διέλευση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους είναι οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, όπως δήλωσαν το μεσημέρι της Τρίτης, κατά την αποχώρησή τους από την κατάληψη που έκαναν στα γραφεία της Γ΄ Εφορίας στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας.
Οι αγρότες στη συνέχεια μετέβησαν με τα αγροτικά και τα τρακτέρ, μέσω της Κορίνθου, στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην οδό Αθηνών, όπου ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής.
Ο συμβολικός αποκλεισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκληρώθηκε νωρίτερα και οι αγρότες κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους στη ΒΙΠΕ Πάτρας, όπου θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του κόμβου.


Συνεδριάζει στις 15 Φεβρουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με 23 θέματα στην ημερήσια Διάταξη

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016.
Η συνεδρίαση θα γίνει στο "Αποστολοπούλειο" Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Τρίπολης και θα αρχίσει στις 3 το μεσημέρι  με 23 θέματα στην ημερήσια Διάταξη:

Μπλόκο μέσω... τροχαίας στα τρακτέρ επιχειρεί η κυβέρνηση - Διάγγελμα Τσίπρα με "τυράκι" την μείωση των εισφορών

Μπλόκο μέσω... τροχαίας στα τρακτέρ επιχειρεί η κυβέρνηση - Διάγγελμα Τσίπρα με `τυράκι` την μείωση των εισφορών
Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσεται η πανελλαδική κινητοποίηση των αγροτών για την κυβέρνηση και η κλιμάκωση της με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα. Αυτό όμως που προβληματίζει περισσότερο την κυβέρνηση είναι η απόφαση για επ' αόριστον κλείσιμο δρόμων, τελωνείων και λιμανιών όλης της χώρας, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Πάγκαλος: Ξύλο στους αγρότες και "κράξιμο" σε Μπαζιάνα – Τσίπρα

Πάγκαλος: Ξύλο στους αγρότες και `κράξιμο` σε Μπαζιάνα – Τσίπρα
Αν κάνει χαρακτηρίζει τις συνεντεύξεις του Θεόδωρου Πάγκαλου είναι πως πάντα βγάζουν τίτλους. Πολλούς τίτλους. Τόσους που δεν ξέρεις τι να πρωτοβάλεις: την πρόταση για έννομη βία της αστυνομίας στους αγρότες; Τα πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα; Το "κράξιμο" στη Μπέτυ Μπαζιάνα γιατί φόρεσε μαντήλα στο Ιράν; Ή ότι μέσα στο ’16 θα έχουμε εκλογές γιατί ο πρωθυπουργός είναι... "αναίσθητος".
Και τι δεν είπε ο πρώην υπουργός στον ΒΗΜΑ FM όπου "βγαίνει" κάθε Τρίτη. Κανέναν δεν άφησε στην... ησυχία του. Αντί (περισσότερου) προλόγου, ως μιλήσει ο Πάγκαλος...

“Παράλληλο πρόγραμμα”: Ξεκινάει και πάλι η συζήτηση του ν/σ – Τι αλλάζει σε Κοινωφελή, δημοτικά τέλη, προσλήψεις, επιδόματα, μετατάξεις, κινητικότητα

Χωρίς προσθήκες ή αφαιρέσεις ρυθμίσεων συζητείται από την Τετάρτη στη Βουλή το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις». Πρόκειται για το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» η επεξεργασία του οποίου είχε σταματήσει κατά τη δεύτερη συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, μετά από έντονες αντιδράσεις των δανειστών.
Τώρα η κυβέρνηση συνεχίζει τη συζήτηση του νομοσχεδίου με την τρίτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι και με την τέταρτη την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.
Τι περιλαμβάνει όμως μεταξύ άλλων το ν/σ για το «παράλληλο πρόγραμμα». Μεταξύ άλλων:

ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Η YOUNG BAND ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, η Ακράτα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο τη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Τη λιτάνευση της ιερής εικόνας θα συνοδεύσουν με χαρμόσυνα εκκλησιαστικά εμβατήρια η Φιλαρμονική Ακράτας καί η Νεανική Μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!

Στην Πελοπόννησο η 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης



«Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, τόσο για την Ελλάδα και τη Γερμανία, όσο και για το μέλλον της Ευρώπης η ανάπτυξη και ενίσχυση της Ελληνογερμανικής φιλίας είναι ιδιαίτερα σημαντική» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας με το Δήμαρχο του Steinach και Συντονιστή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Frank Edelmann, το Διευθυντή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Ελλάδα κ. Χρήστο Λαζαρίδη και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016. 

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η προετοιμασία της 6ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Νοέμβριο 2016, όπως αποφασίστηκε στην 5η Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2015 στο Βερολίνο. 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την ανάγκη να καταρτιστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων, το οποίο αφενός θα βασίζεται σε μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, αφετέρου, θα έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της Ελληνογερμανικής φιλίας.
«Οι Περιφέρειες της Ελλάδος και οι Επαρχίες της Γερμανίας μπορούν να αποτελέσουν τους θεσμικούς εγγυητές αυτής της προσπάθειας, αφού συνιστούν θεσμούς σταθερούς που εμπνέουν ασφάλεια στους πολίτες και έχουν την ευθύνη, μέσα από το στρατηγικό τους σχεδιασμό, να υλοποιήσουν προγράμματα με άμεσους ωφελούμενους τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό είναι επίσης βέβαιο ότι θα αμβλυνθούν αντιθέσεις και θα αποκλειστούν και θα αποδομηθούν οι ακραίες φωνές» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ακόμη ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με τον Έπαρχο του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer να προκαλέσει μια συνάντηση των Περιφερειαρχών της Ελλάδος και των Επάρχων της Γερμανίας, ώστε να υπάρξει μια κοινή αντίληψη και δράση στο μείζον ανθρωπιστικό πρόβλημα του μεταναστευτικού.
«Είναι αφελείς όσοι νομίζουν ότι αν υψωθεί ένα τείχος στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος θα λυθεί το πρόβλημα» τόνισε ο Περιφερειάρχης και χαρακτήρισε «θανάσιμο χτύπημα στην ψυχή της Ευρώπης το εμπόριο διακίνησης μεταναστών».

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή “Καθυστέρησε ηθελημένα η δημοσίευση της Έκθεση Προόδου έτσι ώστε αυτό να συμβεί μετά τις εκλογές στην Τουρκία;”

 
 
“Καθυστέρησε ηθελημένα η δημοσίευση της Έκθεση Προόδου έτσι ώστε αυτό να συμβεί μετά τις εκλογές στην Τουρκία;” Τι είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή ο αρμόδιος Επίτροπος Οι πρόσφατες αποκαλύψεις των πρακτικών της συνάντησης μεταξύ του Προέδρου της Επιτροπής κ. Κ. Γιούνκερ , του Προέδρου του Συμβουλίου κ. Ντόναλντ. Τούσκ και του Προέδρου της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την απάντηση που έλαβε στις 05/02 ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης από τον αρμόδιο Επίτροπο Διεύρυνσης κ. Χαν, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει. Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης είχε υποβάλλει ερώτηση αναφορικά με την καθυστέρηση δημοσιοποίησης της έκθεση Προόδου της Τουρκίας, για να λάβει την έξης απάντηση από τον κ. Χαν: «Η ετήσια δέσμη διεύρυνσης της Επιτροπής εγκρίθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2015. Κατά παράδοσιν, εγκρίνεται κατά το χρονικό διάστημα μέσα Οκτωβρίου έως μέσα Νοεμβρίου.» Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης υπέβαλλε σήμερα 9/02 εκ νέου ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το αν όντως “καθυστέρησε ηθελημένα να δώσει στη δημοσιότητα την Έκθεση Προόδου έτσι ώστε αυτό να συμβεί μετά την διεξαγωγή των εκλογών στην Τουρκία”, όπως αναφέρουν τα πρακτικά των συναντήσεων, καθώς και για το αν “θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πράξη συνιστά εξωτερική παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία της Τουρκίας”. Αναλυτικά η ερώτηση: Σε προηγούμενη μου ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχα θέσει το ζήτημα των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ. Στο ερώτημα γιατί έχει καθυστερήσει να δοθεί στην δημοσιότητα η ετήσια έκθεση προόδου της Τουρκίας, έλαβα την απάντηση (05/02/16) από τον αρμόδιο Επίτροπο Διεύρυνσης κ. Γ. Χάν ότι: «Η ετήσια δέσμη διεύρυνσης της Επιτροπής εγκρίθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2015. Κατά παράδοσιν, εγκρίνεται κατά το χρονικό διάστημα μέσα Οκτωβρίου έως μέσα Νοεμβρίου.» Στις 8/2/16 δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο κείμενο το οποίο φέρεται να είναι απόσπασμα πρακτικών συνάντησης μεταξύ του Προέδρου της Επιτροπής κ. Κ. Γιούνκερ , του Προέδρου του Συμβουλίου κ. Ντόναλντ. Τούσκ και του Προέδρου της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ειδικότερα, ο κ. Γιούνκερ εμφανίζεται να αναφέρει: «Παρακαλώ σημειώστε ότι καθυστερήσαμε την έκθεση προόδου για μετά τις εκλογές στην Τουρκία. Και δεχτήκαμε κριτική για αυτό.» Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι η καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε «έπειτα από αίτημα του κ. Ερντογάν».
 Ερωτάται η Επιτροπή: 
 -Καθυστέρησε ηθελημένα η δημοσίευση της Έκθεση Προόδου έτσι ώστε αυτό να συμβεί μετά τις εκλογές στην Τουρκία; -Επιβεβαιώνει το γεγονός ότι είχε ζητηθεί από την Τουρκία να μην δημοσιευτεί η Έκθεση Προόδου πριν από τις εκλογές; -Δεν θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πράξη συνιστά εξωτερική παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία της Τουρκίας; 
 

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 18.500 ανέργους σε 49 δήμους

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 18.500 ανέργους σε 49 δήμους της χώρας πρόκειται να αρχίσει να υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας ...

ΑΣΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ανάγκη αναβάθμισης των Ανωτάτων Τουριστικών Σχολών Εκπαίδευσης που λειτουργούν σε Άγιο Νικόλαο και Ρόδο έφερε για άλλη μία φορά στη βουλή , στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου , ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.
Συγκεκριμένα , κατέθεσε με μορφή αναφοράς την επιστολή συμπαράστασης  του Διδακτικού Προσωπικού  στο δίκαιο αγώνα των σπουδαστών των ΑΣΤΕ  για  ουσιαστική και παραγωγική Τριτοβάθμια Τουριστική Εκπαίδευση σε διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα . Ενημερώνοντας  τον Υπουργό Οικονομίας  κ. Σταθάκη και την αρμόδια Υπουργό για θέματα Τουρισμού  κα Κουντουρά για μία σειρά από καίρια ζητήματα , όπως, τη μη λειτουργία της πλειοψηφίας των εργαστηρίων των σχολών , την έλλειψη εκπαιδευτικών βιβλίων και καθηγητών όλων των βαθμίδων , την αδυναμία συμμετοχής σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των αποφοίτων των ΑΣΤΕ, το κλείσιμο της φοιτητικής εστίας και την απουσία φοιτητικού εισιτηρίου , όπως αυτά αποτυπώνονται στην επιστολή των σπουδαστών , ο κ. Πλακιωτάκης ζητά από την πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Σχολές και η ανάγκη επανασχεδιασμού τους  στα πλαίσια της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη και συνέχιση των ΑΣΤΕ , τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης σε σχετική δήλωσή του,  ενώ η διαφοροποίηση τους από τα υπόλοιπα ΑΤΕΙ  δεν ωφελεί πουθενά και οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό και εγκατάλειψή τους.
Ας μην ξεχνάμε ότι , συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης  , η γεωγραφική παρουσία  των Τουριστικών σχολών για τις τοπικές κοινωνίες έχει πολλαπλά  οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που δύσκολα   θα αντικατασταθούν και είναι προς όφελος όλων η συνέχιση της λειτουργίας τους.

Η προσπάθεια για αναβάθμιση των ΑΣΤΕ με σύγχρονα προγράμματα στην τουριστική εκπαίδευση  και ισότιμη μεταχείριση με τα ΤΕΙ με βρίσκει πάντα ένθερμο  υποστηρικτή  της,  κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης  και κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς σύντομα  να ορίσουν  συνάντηση με τους συλλόγους σπουδαστών και  διδασκόντων των ΑΣΤΕ προκειμένου  να κατατεθούν  προτάσεις  προς σε αυτήν την κατεύθυνση.
Εγκύκλιο εξέδωσε το ΥΠΕΣ κάνοντας γνωστό ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. α΄της παρ.5, του άρθρου 2 και της περ. α΄της παρ.6, του άρθρου 3, του ν. 2643/1998 (ΦΕΚ 220/Α΄) όπως ισχύει, οι φορείς του δημοσίου τομέα όπως προσδιορίζονται στην παρ.8 του άρθρου 2 του ίδιου νόμου καθώς και οι δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι ΟΤΑ κάθε βαθμίδας, υποχρεούνται να διορίζουν ή να προσλαμβάνουν στο 80% των κενών θέσεων τηλεφωνητών οικιακών τηλεφωνικών κέντρων, τυφλούς πτυχιούχους των σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών.
Η εγκύκλιος αναφέρει το εξής: «…Όπως είναι προφανές, η απόφαση για την κίνηση της διαδικασίας πλήρωσης των θέσεων που κενώνονται ή συνιστώνται ανήκει στην αρμοδιότητα του οικείου φορέα και ως εκ τούτου, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις που υπάρχει ανάγκη να καλυφθούν, παρακαλούμε όπως, μέχρι τις29/02/2016, ενεργήσετε ώστε οι θέσεις αυτές να πληρωθούν κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του ανωτέρω νόμου με την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον αρμόδιο κατά περίπτωση Υπουργό»
Και κλείνει υπογραμμίζοντας ότι «…ισχύουν οι διατάξεις της υποπαραγράφου ΣΤ1 περ.3 της παραγράφου ΣΤ του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012, σύμφωνα με τις οποίες οι προσλήψεις ατόμων κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού και των ΝΠΙΔ αυτών αναστέλλονται έως την 31η.12.2016.»
aftodioikisi.gr

«Καπνοκράτωρ» του Αν. Στάικου σε παραγωγή Αλ. Κακαβά [12-14, 19-21/2/16]



Ο Ανδρέας Στάικος επιστρέφει με το έργο του «Καπνοκράτωρ» σε σκηνοθεσία Ισμήνης Σακελλαροπούλου και παραγωγή Αλεξάνδρου Κακαβά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για λίγες παραστάσεις (12-14 και 19-21 Φεβρουαρίου).
Η Ζωή γίνεται... καπνός.
Κρατά όσο ένα τσιγάρο.
Τόσο λίγο;...Τόσο πολύ είναι το λίγο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΑ

Εμφάνιση Ανδρέας 111.jpgΕμφάνιση Ανδρέας 111.jpgΕμφάνιση Ανδρέας 111.jpgΦρικτή γίνεται χρόνο με το χρόνο η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων αγροτών, που έχουν ήδη βυθιστεί κάτω από το όριο της φτώχειας και της ανθρώπινης διαβίωσης.
          Οι δείκτες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, εδώ και αρκετά χρόνια σκιαγραφούν έκδηλα τη δραματική κατάσταση που επικρατεί και είναι βέβαιο ότι αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα, θα εγκαταλειφθεί μαζικά το αγροτικό επάγγελμα και θα συρρικνωθεί εντελώς η πρωτογενής οικονομία της χώρας.

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η Ιρλανδία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, αλλά η σοβαρότητα που έχει επιδείξει στα χρόνια της κρίσης και του μνημονίου ο πολιτικός κόσμος της χώρας αποτελούν εγγύηση σταθερότητας. 
Γι’ αυτό και την περασμένη Παρασκευή, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα το κρατικό αξιόχρεό της, από A- σε Α, με σταθερή προοπτική.
Ο οίκος επικαλείται τη «σθεναρή ανάπτυξη» της ιρλανδικής οικονομίας και την «επάνοδο σε δημοσιονομικό πλεόνασμα».
«Η ιρλανδική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με αδιάλειπτο ρυθμό», κατά «σχεδόν 7% του ΑΕΠ τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2015», ένα ποσοστό το οποίο «είναι το πιο υψηλό μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών», ανέφερε ο οίκος στην ανακοίνωσή του.
Όπως επίσης αναφέρθηκε, ο λόγος δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ ανερχόταν στο 96,6% στα τέλη της περασμένης χρονιάς, υποχωρώντας αισθητά από το ιστορικό υψηλό του, το 120% του 2012. 
Και όλα δείχνουν (σύμφωνα πάντα με τον Fitch) o λόγος δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ στην Ιρλανδία μπορεί να μειωθεί ακόμη και στο 70% ως το 2024.
Όλοι θυμόμαστε τη δυσχερή θέση στην οποία είχε βρεθεί η Ιρλανδία. 
Και όμως. Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ιρλανδία κατάφερε και το χρέος της να μειώσει και την ανεργία να αντιμετωπίσει, με αποτέλεσμα να υπάρξει και αύξηση της κατανάλωσης. 
Μάλιστα, οι οίκοι αναθεωρούν ήδη τις προβλέψεις τους και τις βελτιώνουν και όσον αφορά στη μείωση της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ και ως προς την ανάπτυξη, που προβλέπεται για φέτος στο 4%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης 2,4%.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 26 Φεβρουαρίου, με το κεντροδεξιό κόμμα του Έντα Κένι να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αν και πιθανόν να υπάρξουν δυσκολίες στη δημιουργία κυβερνητικής πλειοψηφίας. 
Παρ’ όλα αυτά, όλοι αισιοδοξούν. 
Μια αισιοδοξία που βασίζεται στις τελευταίες επιτυχίες της χώρας.
Σημειώστε ότι στις 29 Μαΐου, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας συμφώνησε με τα συνδικάτα να αποκαταστήσει κάποιες από τις περικοπές μισθών που είχαν επιβληθεί στους δημοσίους υπαλλήλους λόγω της οικονομικής κρίσης και της εισόδου στη χώρα στα μνημόνια (το 2008 οι περικοπές στους μισθούς των Ιρλανδών δημοσίων υπαλλήλων ήταν 15% κατά μέσο όρο). 
Ήδη, από τις 12 Μαρτίου 2015 (πριν έναν μόλις χρόνο δηλαδή) η ιρλανδική κυβέρνηση έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους να ολοκληρώσει την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων που έλαβε η χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
Ήταν η μέρα που το Δουβλίνο, έχοντας καλύψει τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 22,5 δις ευρώ που είχε δανειστεί από το ΔΝΤ χάρη σε φθηνότερο δανεισμό από τις αγορές, βγήκε στις αγορές αντλώντας 1 δις ευρώ με επιτόκιο 1,3%, με όρους δηλαδή πολύ ευνοϊκότερους από το πακέτο στήριξης του 2010.
Κάντε τώρα τις συγκρίσεις: Η Ιρλανδία αύξησε το ΑΕΠ της (δηλαδή τον τζίρο της χώρας) κατά επτά μονάδες και στην Ελλάδα το ΑΕΠ μειώθηκε κατά επτά μονάδες. 
Η Ιρλανδία αποπλήρωσε το ΔΝΤ και το ξεφορτώθηκε, η Ελλάδα περιορίζεται σε λεονταρισμούς του τύπου «να φύγει το ΔΝΤ», την ίδια ώρα που το εκλιπαρεί να συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα. 
Η Ιρλανδία μείωσε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και ενίσχυσε την ιδιωτική οικονομία και τώρα είναι σε θέση να επιστρέψει χρήματα στους δημοσίους υπαλλήλους της προερχόμενα από τους φόρους που καταβάλλει η ιδιωτική οικονομία. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ σκότωσε την ιδιωτική οικονομία, επέβαλε τα capital controls και οδήγησε στην απόλυτη ακινησία και φτωχοποίηση ολόκληρη τη χώρα. 
Οπότε, ας μην αναρωτιόμαστε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…

elzoni.gr

Νέα έργα για Μεσσηνία και Αρκαδία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Νέα έργα για τις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016.

Πρόκειται για τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση – Συντήρηση 8ης Επ. Οδού (Τμήμα Μεσσήνη Αριστομένη Κεφαλόβρυσο)» στο Δήμο Μεσσήνης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και τη δημοπράτηση των έργων «Αποκατάσταση βατότητας Οδικού Δικτύου Αρκαδίας (Ελαιοχώρι – Παρθένι, Αγριακόνα – Δόριζα, Πέλαγος – Άγιος Βασίλειος, Χρυσοβίτσι – Πιάνα, Φουσκάρι – Τουθόα, Ελάτη – Χρυσοβίτσι, Καμενίτσα – Κερπινή)», «Κατασκευή κόμβου και ηλεκτροφωτισμός στην Επ. Οδό Λεωνιδίου – Πλάκας – Πουλήθρων στην είσοδο του οικισμού Πλάκας Δήμου Νότιας Κυνουρίας» και «Κατασκευή τεχνικού έργου στη γέφυρα Σερα στην επαρχιακό οδό Καρκαλού – Δημητσάνας στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.  

μάνα σου έχω καλά νέα…



anapoda1Θα ξεκινήσω από αυτό που ήξερες καλά, αλλά ήταν και η αγωνία σου. Θυμάσαι που μου έλεγες ‘’διάβασε να γλυτώσεις από την τυραννία του αγρότη, από το βάσανο το δικό μας’’;
Ε λοιπόν, πάει αυτή η εποχή.
Μάνα θα γίνω αγρότης!
Δε θέλει πολύ σκέψη.
Φόρο δε πληρώνει κανένας πλέον.
Τρακτέρ ολοκαίνουργα και όχι αλέτρια και μουλάρια που ήξερες. Με δάνεια αβέρτα.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ


Από τη χώρα του Δαρείου ο Αλέξης έστειλε το ανώνυμο τηλεγράφημα του σφετερισμού της εξουσίας. Μόλις λίγους μήνες μετά τις εκλογές ο Έλληνας Πρωθυπουργός φρουρείται πια, αποκλείοντας την κυκλοφορία και οι βουλευτές του, αντιπρόσωποι του λαού, αδυνατούν να τον κοιτάξουν στα μάτια. Στη δημοκρατία την εξουσία έχει ο λαός, ο λαός τη δίνει και ο λαός την παίρνει, όποτε κρίνει.

Η καθημερινή διολίσθηση της Ελλάδας στην εξαθλίωση και την ανυποληψία με τη μαεστρία του κ.Τσίπρα αποτελεί ένα εθνικό έγκλημα και είναι αδύνατο να συνεχιστεί όσους διορισμούς και αν κάνει. Το καθεστώς του θα καταρρεύσει όσες εγγυήσεις και αν έχει από τους ισχυρούς της γης που ορέγονται τα νησιά μας όπως ο ματαιόδοξος κάποτε Ξέρξης που μαστίγωνε τα κύματα για να τιθασεύσει το ελληνικό πνεύμα. Όποιος συμμάχησε με τους Πέρσες εναντίον της Ελλάδας υπέγραψε την καταδίκη του.