Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας



Αρχική
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε απόλυτο συντονισμό με παρασυστήματα δημοσιογραφίας χυδαιολογεί ασύστολα.

Γυρίζει την πολιτική ζωή του τόπου πολλά χρόνια πίσω. Όταν ο αυριανισμός χρησιμοποιούνταν για τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το χρονικό διάστημα 2006 – 2014 ήταν σε επίσημη διάσταση με τη σύζυγό του Μαρέβα και εξ αυτού του λόγου δεν υπέβαλλε κοινή φορολογική δήλωση και κοινή δήλωση πόθεν έσχες.

Και ενώ γνωρίζουν όλη την αλήθεια, συνεχίζουν να συκοφαντούν και να λασπολογούν.

Ο άθλιος κατήφορός τους δεν έχει τέλος».

Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον Άρειο Πάγο



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί, αύριο, 23 Φεβρουαρίου, στις 10:00 τον Άρειο Πάγο.

Θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗΚΟ

 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΗΝΑ 22/2/16

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Κύριε Πρωθυπουργέ η σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών έγινε απλά για επικοινωνιακούς λόγους. Ότι και αν "προσφέρετε" στους αγρότες ως εναλλακτικές λύσεις, το μέλλον τους θα είναι δύσκολο γιατί πολύ απλά έχετε αποφασίσει να μην ακουμπήσετε τις πραγματικές παθογένειες του πελατειακού σας κράτους. Οπότε δεν θα ενδώσει κανείς στην σημερινή σας "παράσταση", γιατί όπως ξέρει όλη η Ελλάδα για εσάς, μια φορά ανειλικρινής για πάντα ανειλικρινής.

Από το Γραφείο Τύπου

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΗΝΑ 22/2/16

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Η νίκη του Σύριζα για το προσφυγικό κράτησε μόνο 24 ώρες και ενώ ζητούσε ο κ. Τσίπρας να μην κλείσουν τα σύνορα μέχρι τις αρχές του Μάρτη, τα σύνορα έκλεισαν και το πλήθος των προσφύγων θα εγκλωβίζεται εφεξής στην χώρα μας. Τώρα η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης ζητούν οικουμενική κυβέρνηση. Η Ένωση Κεντρώων το ζητάει από το 2009 όταν όλοι οι άλλοι κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου. Ο πολιτικός χρόνος για τον κ. Τσίπρα τελείωσε. Ζητούμε άμεση σύνοδο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατάστρωση πλάνου για τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών με προϋπόθεση βέβαια την συμμετοχή και της Νέας Δημοκρατίας σε αυτήν. Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι δεν εμπιστεύεται τον κ. Τσίπρα. Η οικουμενική κυβέρνηση γίνεται για λόγους εθνικής ανάγκης. Όσοι προβάλλουν εμπόδια στον σχηματισμό της θα τιμωρηθούν από την κοινωνία.

Από το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους αγροτών



Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τζαβάρα «Ατυχείς οι δικαιολογίες του Υπουργού Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση Ρουπακιά»



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας, για τις δικαιολογίες του Υπουργού Δικαιοσύνης όσον αφορά στην αποφυλάκιση Ρουπακιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κωνσταντίνα Νικολάκου:«Το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η μόνη ρεαλιστική, ορθολογική και νόμιμη λύση για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου»



http://s.enet.gr/resources/2014-04/56623-thumb-large.jpg«Το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί κρίσιμο αναπτυξιακό έργο που διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, με όρους που υπερκαλύπτουν κατά πολύ την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία» δήλωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανακοίνωση του ΣΕΤΑ Αργολίδας. 
«Το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η μόνη ρεαλιστική, ορθολογική και νόμιμη λύση για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου», σημείωσε η κα Νικολάκου, «που χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια, όπως καταδεικνύουν οι τρείς αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συνάμα είναι και η πιο οικονομική, γεγονός το οποίο θα υποχρεώσει τις Δημοτικές αρχές να μειώσουν τα δημοτικά τέλη».

Κοινή δήλωση της Συντονίστριας Παραγωγής & Εμπορίου της ΝΔ κας Όλγας Κεφαλογιάννη και της Υπεύθυνης του Τομέα Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου



 
Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες της Κυβέρνησης στον τομέα των Στρατηγικών Επενδύσεων.
 Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε καταφέρει να προσελκύσει Στρατηγικές Επενδύσεις. Συγκεκριμένα είχε εγκρίνει τρεις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις ύψους 1,4 δις ευρώ.
Επειδή η Ανάπτυξη αποτελεί το μοχλό εξόδου της χώρας μας από τη βαθύτατη οικονομική κρίση, θέλουμε να έχουμε μια σαφή εικόνα για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πεδίο των Στρατηγικών Επενδύσεων. Ζητάμε από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ενημέρωση σχετικά με το ποιες επενδύσεις έχει προσελκύσει η Κυβέρνηση, προκειμένου να ενταχθούν στο νόμο για την υλοποίηση των Στρατηγικών Επενδύσεων, καθώς και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αδειοδοτική διαδικασία των επενδύσεων, που είχε προσελκύσει η προηγούμενη κυβέρνηση».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ TΩN ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

http://www.monemvasianews.gr/wp-content/uploads/2016/01/22.1.2016_%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_1.jpg
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος & Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Ένωση Ελλήνων Χημικών
Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος(ΚΕΔΕ)

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2016
ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το πέρας της νέας κοινής σύσκεψης των επικεφαλής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στην Αθήνα, οι επιστημονικοί φορείς εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο με την κυβέρνηση σχετικά με το προσχέδιο για τον νέο ασφαλιστικό νόμο και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις κ.λπ..

Οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν ότι το παρόν προσχέδιο, ακόμη και υπό την εκδοχή των τροποποιήσεών του, διατηρεί απροκάλυπτα τον φορολογικό και δημοσιονομικό του χαρακτήρα, αγνοώντας τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου. Αυτό επιβεβαιώνεται, μάλιστα, και από την παράλληλη συζήτηση στη Βουλή.

Επαναλαμβάνουν ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει του ασφαλίστρου και της παροχής και όχι επί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος.

Ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης και επιφυλάσσονται, όταν θα έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία και μελέτες αναλογιστικές, να προβούν και στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

Προχωρούν σε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του προσχεδίου και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας αύριο, Τρίτη 23/2/2016 και ώρα 09:30, στο Υπουργείο Οικονομικών (στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας 10) και την Πέμπτη 25/2/2016 και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι επιστημονικοί φορείς παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ζητούν από την κυβέρνηση την απόσυρση του προσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό νόμο.


Γραφείο Τύπου ΤΕΕ

Ο Τάσος Γκιολής στο σημερινό συμβούλιο της ΚΕΔΕ


 
Παρών στη σημερινή συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ( ΚΕΔΕ) που  εγινέ με παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και ο γιατρός Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αναστάσης Γκιολής.

Άλλωστε ο Ξυλοκαστρίτης γιατρός είναι ο μοναδικός εκλεγμένος μέλος της ΚΕΔΕ από την Κορινθία, όπου μέσα από το πόστο που κατέχει προσπαθεί για λύσεις σε προβλήματα και  θέματα που αφορούν την Κορινθία την Πελοπόννησο και όχι μόνον.
Ο κ. Γκιολής συνεχάρει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και του ευχήθηκε ..." Σύντομα Πρωθυπούργος..."

Εικόνες μαγικές από τα ορεινά του Δήμου Ευρωστίνης


 Το όρος Ευρωστίνη ( Εβρόστινα),υψος 1.208 μ., φυσικό όριο που χωρίζει τους νομούς Κορινθίας και Αχαΐας όπως φαίνεται απο το χωριό Πύργος.
 
 
Πανοραμική άποψη από τα υψώματα του Πύργου πρός τη ποταμοχαράδρα του Δερβένιου ή Ζαχολίτικου ποταμού, όπως τον αναφέρουν οι κάτοικοι, όπου κατά μήκος του διακρίνεαι σε γειτονιές ο οικισμός Μεντουριάνικα ( έδρα της τοπικής κοινότητας Χελυδορίου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης). Στις φωτογραφίες διακρίνονται τα υψώματα της Κούριας , με το γήπεδο του Αστέρα Δερβενίου, το Ψηλό Καστέλι , ο Στύλος, ο Κόκκινος Πετρίτης , το Καραμούζι και τα Γουρνιά.
Επίσης στο βάθος βλέπουμε τον γαλάζιο Κορινθιακό κόλπο κι απέναντι η Ρούμελη (Στερεά Ελλάς), όπου διακρίνονται η Ιτέα , το Γαλαξείδι, τα μέρη της Ερατεινής ... ακόμα φαίνονται οι χιονισμένες κορυφές της Γκιώνας, ο Παρνασός




Οι φωτογραφίες είναι της συμπατριώτισσάς μας και καλής μας φίλης της κ. Χριστίνας Γεωργαντοπούλου που μας παρεχώρησε...
Οι  "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" την ευχαριστούν.

Ο Αστέρας Δερβενίου "υποχρεώθηκε" σε ήττα στην Κόρινθο

 O0mgngt6
Άδικη εκτός έδρας ήττα υπέστη ο Αστέρας Δερβενίου από τον ΠΑΣ Κόρινθος με σκορ 1 – 0, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Κορινθίας.
Hgcnwxxy
Ο Αστέρας ήταν καλύτερος του αντιπάλου του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και αν ο διαιτητής (εντελώς "τυχαία" ήταν ο ίδιος διαιτητής του περυσινού αγώνα, όπου με τις σκανδαλώδεις αποφάσεις του "έσπρωξε" τον ΠΑΣ για να νικήσει) δεν απέβαλε με αναιτίως τον Βασιλάρη με δεύτερη κάρτα στο 68’, στο σημείο που ο Αστέρας είχε σφίξει τον κλοιό του και ζητούσε μανιωδώς το τέρμα της ισοφάρισης, το αποτέλεσμα ενδεχομένως να ήταν διαφορετικό.

Στην Τεχεράνη ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Άγγελος Παπαγγελόπουλος, στην κεντρική εκδήλωση του 2ου “Greek Tourism Workshop”


Στην Τεχεράνη παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Άγγελος Παπαγγελόπουλος, στα πλαίσια της προώθησηςτου τουριστικού προιόντος και στο Ιράν.
Στην κεντρική εκδήλωση του 2ου “Greek Tourism Workshop”στο Ξενοδοχείο Espinas και κατά την επίσημη παρουσίαση του, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, στον εναλλακτικό τουρισμό, στην αγροτοδιατροφική αλυσίδα και την πρωτογενή παραγωγή, στα εξαιρετικά τουριστικά καταλύματα και εν γένει στο υψηλό αίσθημα φιλοξενίας. Προηγήθηκαν be to be συναντήσεις, όπου μαζί με τον συνεργάτη του κ. Χατζηφώτη κάλεσε τους Ιρανούς τουριστικούς πράκτορες να επισκεφθούν και να επενδύσουν στην Πελοπόννησο.
Στις εκδηλώσεις εκτός της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχε η αναπληρώτρια υπουργός κα Κουντουρά, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κος Τρυφωνόπουλος, εκπρόσωποι των Περιφερειών Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου καθώς και έλληνες tour operetors και εκπρόσωποι ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

 
 

Συνελήφθησαν μεγάλος εκδότης και ιδιοκτήτης ΜΜΕ και δύο δημοσιογράφοι - Εκβίαζαν δημόσιες επιχειρήσεις και τράπεζες

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση του τμήματος δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί ένας εκδότης και δύο δημοσιογράφοι.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης Μέσων Ενημέρωσης (έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου) καθώς και δύο δημοσιογράφοι 35 και 50 ετών.
Ο 42χρονος εκδότης είναι ένας άνθρωπος γνωστός στην δημοσιογραφική πιάτσα, καθώς είχε εφημερίδα με… ιστορικό τίτλο, η οποία ωστόσο δεν πήγαινε καλά σε πωλήσεις, ενώ πολλές φορές οι δημοσιογράφοι της συνήθιζαν να κλέβουν άρθρα από το διαδίκτυο τα οποία και αναρτούσαν αυτούσια, χωρίς πηγή.
Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκβίαζαν δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις καθώς και τράπεζες. Συγκεκριμένα, οι τρεις πλησίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών και τραπεζών και τους απειλούσαν πως είτε θα τους δώσουν κρατική διαφήμιση είτε μέσω των μέσων ενημέρωσης που είχαν θα τους δυσφημούσαν.
Τους απειλούσαν πως εκτός από την εφημερίδα, θα τους δυσφημούσαν και σε site που είχε ο εκδότης με ειδησεογραφία για τα νότια προάστια.

ereportaz.gr - newsit.gt

Βασικά σημεία της ομιλίας του Αντιπρoέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος



Ο Αντιπρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης μίλησε σήμερα στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, εκπροσωπώντας  τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του είναι τα ακόλουθα:    

·         Θα ήθελα να συγχαρώ την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για τη δυνατότητα που δίνει και φέτος σε προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση.
·         Μακάρι η σημερινή μας συνάθροιση να λάμβανε χώρα υπό καλύτερες συνθήκες. Δυστυχώς όμως, λαμβάνει χώρα υπό συνθήκες αυξημένης αβεβαιότητας, απόρροια ενός χρόνου επικίνδυνων επιλογών και της επακόλουθης ραγδαίας επιδείνωσης όλων των οικονομικών δεικτών. Ενώ η χώρα είχε καταφέρει, το 2014, μετά από επτά χρόνια, να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πλέον έχει ξαναβυθιστεί στην ύφεση, και τις οδυνηρές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης στην αγορά είμαι σίγουρος πως, όσοι παρευρίσκονται σήμερα εδώ, τις βιώνουν από πρώτο χέρι.
·         Παρ’ όλα αυτά, οι φορείς της ασφαλιστικής αγοράς αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον κατόρθωσαν να σταθούν όρθιοι και να παραμείνουν προσηλωμένοι στην παροχή ποιοτικών, ανταγωνιστικών υπηρεσιών.
·         Το κατάφεραν μάλιστα αυτό ενώ καλούνταν παράλληλα να προσαρμοστούν στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου φερεγγυότητας (Solvency II), και αυτό είναι που καθιστά το επίτευγμά τους επιπλέον αξιοθαύμαστο.
·         Έτσι, παρά τις δυσκολίες, η ασφαλιστική αγορά παραμένει σήμερα ένας ισχυρός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, παρέχοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων.
·         Δεν μπορούμε, όμως, να έχουμε την απαίτηση από τους παράγοντες της αγοράς να παλεύουν επ’ αόριστον ενάντια στο κύμα σε ένα εχθρικό περιβάλλον.
·         Η σημερινή Κυβέρνηση, δυστυχώς μοιάζει εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της και δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί πως ο δρόμος για την ανάκαμψη είναι άμεσα συνδεδεμένος με την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
·         Περιορίζεται στη μηχανική, άρον-άρον, εφαρμογή του μνημονίου, εφαρμόζοντας πρόχειρα, αντιαναπτυξιακά μέτρα. Χαρακτηριστικό δείγμα τέτοιων μέτρων είναι η προσέγγισή της στο ασφαλιστικό, που έφερε απέναντί της πολλές παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.  Όλα αυτά, μάλιστα, τη στιγμή που επιλέγει να προστατεύει προκλητικά συγκεκριμένες ομάδες.
·         Όπως έχει τονίσει επανειλημμένως και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σκοπό να γίνει «ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2» υποσχόμενη την παροχή 13ης συντάξης και σεισάχθεια χρεών. Είμαστε υπέρ των δύσκολων επιλογών και των μεταρρυθμίσεων. Είμαστε όμως υπέρ των μεταρρυθμίσεων που είναι δίκαιες και δίνουν προοπτική στη χώρα και την οικονομία. Όχι αυτών που στρεβλώνουν τα κίνητρα για εργασία και τιμωρούν κάθε προσπάθεια δημιουργίας. Η βιώσιμη λύση για το μεγάλο πρόβλημα του ασφαλιστικού είναι η ανάπτυξη, όχι η κοντόφθαλμη υπερφορολόγηση. Ακόμη και τα πιο επώδυνα μέτρα να ληφθούν, άλλωστε, αυτά δεν θα αποτελούν παρά μια προσωρινή λύση αν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να καταβάλουν εισφορές. Άλλωστε, το να ζητάς από ένα ασφαλιστικό σύστημα να λειτουργήσει χωρίς εισφορές είναι σαν να ζητάς από ένα αυτοκίνητο να κινηθεί χωρίς βενζίνη.
·         Στη διαδικασία διαμόρφωσης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί προτεραιότητά μας ο γόνιμος διάλογος με φορείς της αγοράς.
·         Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε πως η συμβολή στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου θα είναι πολύτιμη, καθώς είναι σε θέση να παράσχουν μια λεπτομερή απεικόνιση της συγκεκριμένης αγοράς και των αναγκών της, αλλά και να  μοιραστούν τις γνώσεις τους σχετικά με σύγχρονες διεθνείς πρακτικές στον τομέα τους.
·         Αυτό αφορά φυσικά σε μεγάλο βαθμό και το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού. Οφείλουμε να μελετήσουμε προσεκτικά την εφαρμογή του προαιρετικού πυλώνα ιδιωτικής ασφάλισης στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και να καταθέσουμε τεκμηριωμένες προτάσεις πολιτικής, προσαρμοσμένες στην ελληνική πραγματικότητα.
·         Θεωρώ δεδομένο πως όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ μοιραζόμαστε το όραμα της μετάβασης της χώρας μας από το μοντέλο της αναδιανομής φτώχιας στο μοντέλο παραγωγής πλούτου.
Αυτή η  μετάβαση προϋποθέτει τη στροφή στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις. Μόνο οι αθεράπευτα ιδεοληπτικοί πλέον δεν καταλαβαίνουν ότι αυτός είναι ο δρόμος προς την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Στην προσπάθεια αυτή, λοιπόν, είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίξουμε τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, ανάμεσα στις οποίες κατέχει περίοπτη θέση ο ασφαλιστικός τομέας. Η μάχη για την έξοδο από την κρίση είναι μια μάχη που οφείλει να δοθεί με σοβαρότητα και σχέδιο, μακριά από ψεύτικες υποσχέσεις. Αν το κάνουμε αυτό, είναι μια μάχη που είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε.