Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Συμβούλιο αρχηγών για το προσφυγικό πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

To έγγραφο που κατέθεσε ο Α. Τσίπρας στη Βουλή για τη λίστα ΜπόργιανςΤη σύγκληση του συμβουλίων πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 7 Μαρτίου, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καυτηριάζοντας τη στάση ορισμένων χωρών στο προσφυγικό.
Όπως δήλωσε κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση, ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει στο συμβούλιο αρχηγών να υπάρξει η μέγιστη δυνατή σύγκλιση και «θα ζητήσω να συμφωνήσουμε από κοινού να απαιτήσουμε στη Σύνοδο αναλογική συμμετοχή των χωρών της ΕΕ στα βάρη» από την προσφυγική κρίση.

Συνάντηση κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 
Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, αρμόδιο για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, κ. Aleksandar Andrija Pejovic, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Δουζίνας, καθώς και η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Μαυροβουνίου κ. Άννα Βαγενά και κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος αντίστοιχα. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο επικεφαλής του Γραφείου του Διπλωματικού Συμβούλου του Προέδρου της Βουλής, πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος. Τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου κ. Pejovic συνόδευε ο πρέσβης του Μαυροβουνίου στην Αθήνα κ. Petar Popovic.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Μαυροβούνιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και σειρά θεμάτων που αφορούν την ενσωμάτωση του κοινοτικού κεκτημένου στη γείτονα χώρα. Τέθηκαν επίσης ζητήματα διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Μαυροβουνίου, θέματα οικονομίας, ανάπτυξης, αλλά και πολιτιστικής ανταλλαγής και τουριστικής συνεργασίας. Τέλος, επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και η βούληση για ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη των κοινοβουλευτικών σχέσεων και διεύρυνση των κοινοβουλευτικών επαφών. 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει το ψέμα δεύτερη φύση του»



 Αρχική
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται θλιβερά κατώτερος των περιστάσεων.

Την ώρα, που η χώρα αντιμετωπίζει δραματικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, επιλέγει για μία ακόμη φορά το δρόμο του διχασμού, της συκοφαντίας και της λασπολογίας.

Και όλα αυτά, ενώ μόλις σήμερα το πρωί ζητούσε συνεννόηση από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της εκτός ελέγχου κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Επιτίθεται ανοίκεια εναντίον του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος αναλαμβάνει εδώ και ένα μήνα συνεχείς πρωτοβουλίες, εντός και εκτός Ελλάδας, ενίσχυσης της χώρας απέναντι στο εθνικό ζήτημα του προσφυγικού.

Από τη μία ζητά συνεννόηση και από την άλλη υβρίζει.

Είναι ο Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ της πολιτικής.

Αποκορύφωμα της απαράδεκτης αυτής στάσης του είναι ότι χρησιμοποίησε σήμερα στη Βουλή ως δήθεν αποδεικτικό των θέσεών του μια επιστολή η οποία λέει τα αντίθετα από αυτά που ισχυρίστηκε.

Έχει κάνει το ψέμα δεύτερη φύση του».

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΛΗΓΗ

Εις το όνομα της πατρίδας και της εθνικής ασφάλειας έχουν γίνει οι πιο ηρωικές πράξεις και τα πιο δυσώδη εγκλήματα. Αν κάτι χαρακτηρίζει τις δημόσιες προμήθειες στον ελληνικό στρατό εδώ και χρόνια είναι η νομιμοφάνεια και η μυστικότητα. Είναι κοινό μυστικό πως καμιά δεκαριά οικογένειες ορέγονται και απολαμβάνουν συστηματικά την πλούσια πίτα της Εθνικής Άμυνας.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΦΕΝΕΟΥ

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhALZBCLhX73J8Ai3t9_ihpzfcUKhuSbeElfx2kIVOVAVvjlxtxB5AtawY7lx5xItXRKiSPMgIfkZHHWoizSXcFDj4JrwCi-KE6Drlnp7zIITw63qF1shWwrtC2MXGj7FeRdZsw4JyJJlF8/s1600/psmes.png 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIi3krZh1OIfmrl-awAqieLi8HUPmOgWYCEOtb9Xh9K552N6w-3Z1tB6ID0ZHsyK4w_3uYn_3T4y-cqc_n0g_oHby7BTDPwjZQXCu5SwEWgLwT5R8xPeubhVCK66hie3iKOauNFWxGCjY/s1600/parakato.gr2.jpg

Ο  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΝΟΥ ΚΑΙ

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ» σας προσκαλεί στον ετήσιο αποκριάτικο χορό που διοργανώνει την Κυριακή

28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:30 το μεσημέρι, στο παραδοσιακό μουσικό μεζεδοπωλείο –ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ (Πανόρμου και Δουκίσσης Πλακεντίας 120 Αμπελόκηποι  (ΙΣΟΓΕΙΟ), δίπλα στο σταθμό Μετρό ΠΑΝΟΡΜΟΥ).
Τιμή πρόσκλησης 18 ευρώ, περιλαμβάνεται η ζωντανή μουσική, το φαγητό, το κρασί και......η καλή μας παρέα …..
Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να περάσουν μαζί μας ένα απόγευμα  γεμάτο κέφι, χορό και διασκέδαση.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
6976 343084

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «470 δις έως 1,4 τρις ευρώ το κόστος της διάλυσης της Σένγκεν. Λάθος η πρωτοβουλία της Αυστριακής Κυβέρνησης»



Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και εισηγητής του ΕΛΚ για το μεταναστευτικό στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή την πρωτοβουλία της αυστριακής κυβέρνησης να συγκαλέσει διάσκεψη με τη συμμετοχή συγκεκριμένων χωρών κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση:

Μαρία Σπυράκη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Περικοπή κονδυλίων για κράτη - μέλη που δεν δέχονται πρόσφυγες. Άμεση δράση του ΝΑΤΟ με βάση τα συμφωνηθέντα»



Βρυξέλλες, 24 Φεβρουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οικονομικές κυρώσεις όπως περικοπή κονδυλίων από τις αγροτικές επιδοτήσεις και τα διαρθρωτικά ταμεία για κράτη-μέλη που αρνούνται να πάρουν πρόσφυγες στο έδαφός τους, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Σλοβακία και η Τσεχία, ζήτησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώπιον του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόφσκις.



Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη κοινής δράσης, η οποία όμως δεν αναδεικνύεται από τα γεγονότα και ζήτησε την ενεργοποίηση μηχανισμού κυρώσεων για τα κράτη- μέλη που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.



Η Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε και στα εκτός διεθνούς νομιμότητας προσκόμματα που βάζει η Τουρκία σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό και κάλεσε την Ε.Ε. να ζητήσει από τη Συμμαχία να αναλάβει δράση τηρώντας τα συμφωνηθέντα χωρίς καμία κωλυσιεργία.



Ολόκληρη η παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής:



«Κύρια πρόεδρε, αντιπρόεδρε Ντομπρόφκις, η κοινή δράση οφείλει να είναι ο οδηγός μας. Όμως όσα συμβαίνουν, μόνο την κοινή δράση δεν αναδεικνύουν. Τί θα γίνει με την υποχρεωτική μετεγκατάσταση στο προσφυγικό; Είναι έτοιμη η Κομισιόν να ενεργοποιήσει μηχανισμό κυρώσεων, δηλαδή περικοπή κονδυλίων από τις αγροτικές επιδοτήσεις και τα διαρθρωτικά ταμεία για τα κράτη-μέλη που αρνούνται να πάρουν πρόσφυγες στο έδαφός τους ή δημιουργούν εμπόδια, όπως είναι το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία; Τί θα γίνει με την φρούρηση των συνόρων; Μπορεί το ΝΑΤΟ να αναλάβει δράση με βάση τα συμφωνηθέντα ξεπερνώντας τις εκτός διεθνούς νομιμότητας αντιρρήσεις που εγείρει η Τουρκία;  Ένα πρέπει να είναι το μήνυμά μας. Δεν χωρούν παλινδρομήσεις από τα αρχικώς συμφωνηθέντα στο ΝΑΤΟ, ούτε κωλυσιεργίες από τα κράτη μέλη. Σας ευχαριστώ».


Κοινή δήλωση της Συντονίστριας Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κας Ολ. Κεφαλογιάννη και της Υπεύθυνης του Τομέα Τουρισμού κας Φ. Αραμπατζή



 
H Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού, Βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Έστω και την τελευταία στιγμή η Κυβέρνηση, μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν χιλιάδες τουρίστες - κυρίως από την αγορά της Ρωσίας - λόγω της απαράδεκτης κωλυσιεργίας των αρμόδιων Υπουργείων, αναγκάστηκε να σκύψει στα προβλήματα που δημιουργούνται σε ό,τι αφορά την  έκδοση θεωρήσεων της νέας βιομετρικής visa Schengen, από τα προξενεία της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία, από τις 11 Φεβρουαρίου, με σχετική ερώτηση, που καταθέσαμε στη Βουλή είχαμε θέσει την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τις τεράστιες καθυστερήσεις.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι η ανεπίτρεπτη ανετοιμότητα της Κυβέρνησης για τη νέα βίζα μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην εισροή τουριστών εκτός Schengen και απώλεια πολύτιμων εσόδων σε μία καταρρέουσα οικονομία, την ώρα, που ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Ισπανία, έχουν προ πολλού επιλύσει το πρόβλημα και ήδη καρπώνονται μεγάλο όγκο τουριστών από τρίτες χώρες.

Το ερώτημα, που παρ’ όλα αυτά, παραμένει, είναι:

Εγγυάται η Κυβέρνηση ότι το εποχικό προσωπικό, θα ανταποκριθεί αμέσως και επαρκώς στις απαιτήσεις του νέου Πληροφοριακού Συστήματος Θεωρήσεων (VIS) ή τελικά θα χρειαστεί κατάρτιση και εξειδίκευση – σπαταλώντας έτσι και τα τελευταία περιθώρια χρόνου για τη χώρα μας να εκμεταλλευτεί μία κατά τα άλλα “χρυσή” τουριστική ευκαιρία;».

Η "Οδοντωτή μνήμη" της Ευριδίκης Νικήτα από τις εκδόσεις Ιωλκός



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρυδίκη Νικήτα

Οδοντωτή μνήμη

Νουβέλα
Σελ.: 128 τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-960-426-847-4
Εκδόσεις Ιωλκός


Στην εξαιρετική νουβέλα Οδοντωτή μνήμη της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέα Ευρυδίκης Νικήτα παρουσιάζονται δύο αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες εξάρτησης. Δύο παράλληλες, όχι χρονικά αλλά συναισθηματικά, ιστορίες ζωής. Ίσως και αγάπης, εάν η αγάπη φτάνει ως εκεί που βλέπει κανείς τα λάθη του στο πρόσωπο του άλλου ή βλέπει στο πρόσωπο αυτό τη σωτηρία από αυτά τα λάθη.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, κάποτε γονιών, πατέρας-θύμα του πατέρα και μητέρα-θύμα εκείνου. Ένα ζευγάρι νεαρών, άντρας-θύμα του εαυτού και κοπέλα-θύμα της μητέρας της.

Ο καιρός κυλά μέσα σε τεχνητές χαρές, δάκρυα δειλίας, αλλά και αχτίδες ελπίδας, γιατί κάποτε κάποιος χόρεψε πάνω στην μπαλαρίνα με τα κερασένια χείλη του λούνα παρκ, κάποια κολύμπησε ξέγνοιαστα σ’ ένα κυκλαδίτικο νησί, κάποιος άλλος ζωγράφιζε τα χωράφια του χωριού του και κάποια άλλη αποκοιμιόταν στο σαλόνι μυρίζοντας την πίπα του πατέρα της.

Στ’ αλήθεια, γινόμαστε αυτό που μας κάνουν οι γονείς μας;



Η Ευρυδίκη Νικήτα γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου με ειδίκευση στη δερματολογία. Από το 2005 εργάζεται ως δερματολόγος στην Αθήνα.

Εκδόσεις «Ιωλκός»  • Ανδρέου Μεταξά 12, ΤΚ 106 81, Αθήνα   
Τ: 210 3304111,  210 3618684 


Τεχνών Προώθηση

Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Φεβρουαρίου 2016 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Δήμου Κορινθίων

 
 Συμμαχία Πολιτών - Β.Νανόπουλος
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων και προ ημερησίας διατάξεως θέσαμε παρακάτω θέματα :

Α. Ζητήσαμε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών μετά την αφαίρεση με νόμο της αρμοδιότητας αυτής από την περιφέρεια και την μεταφορά της στους δήμους. Ρωτήσαμε αν υπάρχει και ποιο είναι το δημοτικό εναλλακτικό σχέδιο ολικής διαχείρισης σκουπιδιών για να πάρουμε την απάντηση από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ότι :

«Να τεθεί ενώπιον των ευθυνών της η Τουρκία» Κοινή δήλωση της Συντονίστριας Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κας Ντ. Μπακογιάννη, του Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Β. Κικίλια και του Υπεύθυνου του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Στ. Καλαφάτη




Η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Υπεύθυνος του τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το μεταναστευτικό.



 Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου η ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο




Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, θα γίνει αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στις 11:00, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.  

Παρέμβαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρίακου Μητσοτάκη για το προσφυγικό - μεταναστευτικό


 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,  για το προσφυγικό -  μεταναστευτικό, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Η κατάσταση στην πατρίδα μας, κάθε μέρα γίνεται πιο κρίσιμη. Η Ελλάδα δέχεται, πέρα από τις δυνάμεις της, αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων και μεταναστών. Η συνοχή της Ευρώπης δέχεται ισχυρά πλήγματα.
Ένα μεγάλο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρόβλημα με ανθρωπιστική διάσταση τείνει να εξελιχθεί σε μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας και τελικά εθνικής κυριαρχίας για την Ελλάδα.

Το παιδί κλαίει και η Ευρώπη κωφεύει

Πατέρας κρατά το παιδί του που κλαίει μπροστά από τα τείχη των Σκοπίων... Δεκάδες λυγμοί σπαρακτικοί ηχούν στον ευρωπαϊκό αέρα! Αναζητείται ανθρωπιά    

 
Λένε πως οι εικόνες είναι πιο δυνατές από τις λέξεις...σουβλίζουν το μάτι και τρυπάνε την ψυχή. Εκατοντάδες καρέ έχουν κατακλύσει τα δίκτυα ενημέρωσης, τα social media όχι μόνο της Ευρώπης αλλά ολόκληρου του κόσμου.

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Τα σπαρακτικά κλάματα παιδιών, που ξεριζώθηκαν αναζητώντας ένα ειρηνικό περιβάλλον, ηχούν σε όλη την Ευρώπη...μα αυτή κωφεύει και όταν ακούει υψώνει κομπλεξισμό και τείχη. Την ίδια ώρα μια Ελλάδα εξασθενισμένη οικονομικά, κοινωνικά αλλά και ηθικά ανοίγει την αγκαλιά της για να υποδεχθεί ορδές ανθρώπων που στο βλέμμα τους διακρίνει κανείς πόνο και θλίψη, ανθρώπους που ότι είχαν και δεν είχαν το έδωσαν στους Τούρκους λαθρέμπορους που τους έταξαν ένα ειρηνικό καταφύγιο, ξεγελώντας τους.
Διαβάστε περισσότερα » 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
Δημοσιογράφος - blogger - Διαχειριστής του Πινακίου (http://pinakio.blogspot.gr/)