Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου



Κυριάκος Μητσοτάκης:
«Μαζί με την κοινωνία χτίζουμε ένα ανοιχτό,
σύγχρονο, συμμετοχικό κόμμα»
 

Παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, η πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου.



Ο κ. Μητσοτάκης, στην εισήγησή του, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:



«Ο βασικός στόχος του 10ου Συνεδρίου είναι καταστατικός - οργανωτικός.  Είναι να προκύψει από αυτό το Συνέδριο ένα νέο σύγχρονο Καταστατικό, το οποίο θα μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε ένα πραγματικό ανοικτό, συμμετοχικό κόμμα.



Για να γίνει αυτό - όπως γνωρίζετε - ήδη έχουμε ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης.



Με χαρά βλέπω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής των μελών μας σε αυτήν την ανοικτή διαδικασία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνδιαμορφώσουμε μαζί  με την κοινωνία των φίλων της Νέας Δημοκρατίας το νέο Καταστατικό του κόμματός μας.



Από τώρα μέχρι τις 22 Απριλίου, θα τρέξουν και οι εσωκομματικές διαδικασίες, με τις εκλογές των νέων συλλογικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο.

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με νέους μηχανικούς



Με νέους μηχανικούς από τους οποίους άκουσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη φορολογική και ασφαλιστική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
            Η συνάντηση αυτή – στον τόπο εργασίας των νέων μηχανικών – αποτελεί την αρχή των επαφών του κ. Μητσοτάκη με την κοινωνία, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. 

            Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο και της κατάρτισης του κυβερνητικού προγράμματος του Κόμματος, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, θα συναντήσει πολίτες  στο χώρο εργασίας τους, σε  γραφεία και καταστήματα. Θα τους επισκεφθεί στις υπηρεσίες που εργάζονται και που επιτελούν έργο για την κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον. Θα δει από κοντά και θα αναδείξει τα αρνητικά αποτελέσματα κυβερνητικών χειρισμών σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.
            Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη οι εισφορές να είναι σε λογικά επίπεδα για να μπορούν να τις πληρώνουν οι μηχανικοί και την ίδια στιγμή να υπάρξουν έσοδα για το κράτος, να διατηρηθεί η εγγυοδοσία από το ΤΣΜΕΔΕ.
            Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη οι αδειοδοτήσεις να γίνονται ηλεκτρονικά, τόσο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, όσο και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.


Tweet Γιάννης Πλακιωτάκης


Ενσωματωμένη εικόνα 1

Γραφείο Τύπου Πλακιωτάκη

Τι σημαίνουν τα νέα actions του Facebook!


Τι σημαίνουν τα νέα actions του Facebook!
Από τις αρχές Οκτωβρίου το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο είναι ανακοινώσει το νέο σύστημα αντιδράσεων, Facebook Reactions, με σκοπό να προσφέρει στους χρήστες περισσότερες επιλογές αντί του κλασικού «Μου αρέσει».

Ομιλία Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, στην Ολομέλεια του Ε.Κ., για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το Δημοψήφισμα στην Βρετανία και το Μεταναστευτικό



Ομιλία Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, στην Ολομέλεια του Ε.Κ. 



Brexit : Μεγάλη Βρετανία, Μικρή Αγγλία.           
• Μεταναστευτικό : Η Τουρκία είναι μέρος του Προβλήματος και μέρος της Λύσης, αν και η ίδια το επιθυμεί.


«Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τις ενέργειες των προέδρων Τουσκ και Γιούνκερ για τη συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ πρώτος το 1947 είχε μιλήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Και στο δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, οι Βρετανοί θα κληθούν να απαντήσουν σε ένα ερώτημα: Θέλουν μία Μεγάλη Βρετανία ή μία Μικρή Αγγλία…

Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κουμουτσάκο



Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών
από τον  Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κουμουτσάκο

Α.  Η ΧΩΡΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ. Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Β.  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Γ.  ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Δ. ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ε.  ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΣΤ. Ο κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”
Ζ.  Ο κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ. ΘΑ ΠΑΜΕ,     ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ
Η.  ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ
Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Ι.   ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ
ΙΑ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
ΙΒ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ
ΙΓ. ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ “ΒΕΤΟ”


Α. Η ΧΩΡΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ.
Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Νέα παρέμβαση και ερώτηση της Ελίζας Βόζεμπεργκ για Τουρκία και προσφυγικό




Την ανάγκη άσκησης ισχυρών πολιτικών πιέσεων προς την Τουρκία για την εφαρμογή επιτέλους του σχεδίου δράσης Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, αλλά και προς τα κράτη μέλη για την ολοκλήρωση του μέτρου της μετεγκατάστασης προσφύγων, υπογράμμισε για ακόμη μία φορά η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα, παρουσία των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής κ.κ. Τουσκ και Γιούνκερ. Λίγο πριν την παρέμβασή της, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, είχε καταθέσει ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το σχέδιο και τους κανόνες εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, στηλιτεύοντας την παρελκυστική πολιτική της Τουρκίας στον τομέα αυτό. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

«Ας καταλάβουν επιτέλους ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό…» Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας - Απάντηση στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ



 Αρχική
Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση στο ζήτημα της  ‘’λίστας Μπόργιανς’’ ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μοιραίος για την Ελλάδα πρωθυπουργός γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας.

Μόνο που - δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα - ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του αναφέρει επί λέξη: ‘’Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015’’»

Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό…»

Αβραμόπουλος: Η ΕΕ έχει δέκα μέρες, αλλιώς η Σένγκεν καταρρέει

Αβραμόπουλος: Η ΕΕ έχει δέκα μέρες, αλλιώς η Σένγκεν καταρρέειΒρυξέλλες, Βέλγιο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ακόμα δέκα ημέρες για να επιτύχει σημαντική μείωση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία «διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος όλο το σύστημα (της Σένγκεν) να καταρρεύσει» είπε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την Σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, που έλαβε χώρα στον απόηχο της Διάσκεψης των Δυτικών Βαλκανίων που συγκάλεσε η Βιέννη και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι όλα τα κράτη-μέλη έχουν την ευθύνη να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όλα για την ανατροπή ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αντερλεχτ

Θρύλε, θυμήσου... (vds+pics)

Ο Ολυμπιακός έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στην Ευρώπη όταν παίζει «σπίτι» του.
Απόψε, κόντρα στην Άντερλεχτ και κόντρα στην παράδοση που τον θέλει να αποκλείεται όταν χάνει το εκτός έδρας ματς σε νοκ άουτ γύρο, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να (ξανά)γράψουν ιστορία
Ο Ολυμπιακός πρέπει απλά να αποδείξει ότι είναι καλύτερος σήμερα, Πέμπτη (22:05, OTESport2), στη ρεβάνς της φάσης των «32» του Europa League για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης. Το 1-0 της Αντερλεχτ από τον πρώτο αγώνα φυσικά και είναι αναστρέψιμο, γεγονός που γνωρίζουν καλά οι «ερυθρόλευκοι», αρκεί να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους δωθούν. Στο γεμάτο «Γ.Καραϊσκάκης» η ομάδα του Σίλβα δεν θέλει να επαναλάβει τα ίδια λάθη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός φέρεται να έχει καταλήξει στην ενδεκάδα, που θα χρησιμοποιήσει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Ρομπέρτο θα καθίσει στην εστία των «ερυθρολεύκων», με τους Μποτία και Ντα Κόστα να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Ελαμπντελαουί και Μαζουακού θα είναι οι δυο μπακ, με τους Ζντιέλαρ και Μιλιβόγεβιτς να αποτελούν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Οι Ντουρμάζ, Σεμπά και Φορτούνης θα είναι οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Μπουχαλάκης, Ερνάνι, Κασάμι, Πουλίδο, Σαλίνο, Σιόβας, Βούρος και Καμπιάσο.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Μπεσνίκ Χάσι θα παρατάξει με 4-4-1-1 την Άντερλεχτ στο φαληρικό γήπεδο. Η πιθανότερη ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Προτό (τερματοφύλακας), Ναχάρ, Κάρα, Ντεσάχτ, Μπίντερ (άμυνα), Ντεφούρ, Μπάτζι, Πρετ, Ατσεαμπόνγκ (η τετράδα στα χαφ), Τζούρισιτς (επιτελικός μέσος) και Οκάκα (σέντερ φορ). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ρόεφ, Νούτινγκ, Εσνακαλά, Χέιλεν, Τίλεμανς, Ντεντόνκεν, Σουάρεζ, Σίλα και Εζεκιέλ. 

Στους 136 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης

Στους 136 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης
Σταθερά συνεχίζει να μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης. Σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), δηλώθηκαν άλλοι 4 θάνατοι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 136. Ένα νέο κρούσμα χρειάστηκε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ανέρχονται σε 93, ενώ συνολικά 372 ασθενείς έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους.

Η πλειοψηφία των περιστατικών με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη. Το στέλεχος γρίπης που επικρατεί είναι ο ιός γρίπης τύπου Α(Η1Ν1)pdm09.
health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

4η θέση στη Β' Εθνική για ΑΟ Ξυλοκάστρου στο Πινγκ Πονγκ - Μεγάλη επιτυχία

4η θέση στη Β' Εθνική για ΑΟΞ στο Πινγκ Πονγκ - Μεγάλη επιτυχία

Η "Σταχτοπούτα" του πρωταθλήματος, συνέχισε να εκπλήσσει τους πάντες με τις εμφανίσεις της! Από τη στιγμή που αναρριχήθηκε στην 4η θέση τη διατήρησε μέχρι το τέλος. Ο αρχικός στόχος της ομάδας ήταν η παραμονή στην κατηγορία, στόχος ο οποίος επετεύχθη πολύ νωρίς. Σε εκείνο το σημείο οι αθλητές και ο προπονητής ανέβασαν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, με αποτέλεσμα την κατάκτηση της 4ης θέσης με απολογισμό 10 νίκες και 8 ήττες.

O προπονητής του Α.Ο. Ξυλοκάστρου Γιάννης Ξουρίδας δήλωσε:

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης κα Χρυσούλα Αλειφέρη στη Βιέννη!


Ραγδαίες εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με την Αυστρία μετά την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να ανακαλέσει την Ελληνίδα πρέσβη κα Χρυσούλα Αλειφέρη στη Βιέννη μετά τη Διάσκεψη που έγινε στην Αυστρία για το προσφυγικό με συμμετοχή χωρών των δυτικών Βαλκανίων, από την οποία αποκλείστηκε η Ελλάδα.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Χούλιγκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία! Έκαναν επεισόδια σε αγώνες, επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, εμπόριο ναρκωτικών και ληστείες!

Χούλιγκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία! Έκαναν επεισόδια σε αγώνες, επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, εμπόριο ναρκωτικών και ληστείες!Μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στην Εύβοια, συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων τρείς Ελληνες ηλικίας 22, 22 και 29 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 31 ετών.
Σε βάρος τους, καθώς και σε άλλα δεκαεννέα άτομα, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της ληστείας, της έκρηξης, του εμπρησμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξωσχολικού αθλητισμού, περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Όλοι αυτοί είχαν συμμετάσχει σε τουλάχιστον 11 υποθέσεις. Συγκεκριμένα:

Καταγγελία ΠΟΕ ΟΤΑ: Ο Δήμος Αιγάλεω δεν εφαρμόζει το ωράριο στους παιδικούς σταθμούς – Προειδοποίηση και στους άλλους δήμους

Τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΕ δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα καταγγέλλει η ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωσή της για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών.
Να θυμίσουμε ότι το θέμα του ωραρίου λειτουργίας παιδικών σταθμών προβλέπεται και στο παράλληλο πρόγραμμα, που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Ώρες μετά την ψήφιση του Ν.4368/2016 «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», όπου στο άρθρο 8, παρ.2β προβλέπεται η επαναφορά της 6ωρης απασχόλησης στο Παιδαγωγικό προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, ευτυχώς ελάχιστα, άρνησης εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης.
Μεταξύ αυτών ο Δήμος Αιγάλεω. Ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Δήμου με ανακοίνωσή του καλεί την Διοίκηση να εφαρμόσει ΑΜΕΣΑ και χωρίς υπεκφυγές το Νόμο.
Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας, όπου δημιουργούνται προβλήματα άμεσης εφαρμογής της διάταξης να παρεμβαίνουν και να ενημερώνουν την Ομοσπονδία.

ΔΡΑΣΗ: Να παραιτηθεί η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

25/2/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να παραιτηθεί η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Η Δράση από καιρό έχει διαφωνήσει με τις ενέργειες της κυρίας Θάνου. Πριν την ανάληψη των καθηκόντων της, ως επικεφαλής της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων παραβίασε ευθέως το Σύνταγμα με την αποχή διαρκείας που κήρυξαν οι δικαστές. Επίσης, ανήκει στους δικαστές οι οποίοι συστηματικά πολιτικολογούν. Τον Οκτώβριο του 2014 σε πανδικαστική συγκέντρωση στο Εφετείο, καταφέρθηκε εναντίον της τότε κυβέρνησης, ως «κυβέρνησης κράτους απολυταρχικού» και τον Φεβρουάριο του 2015 έστειλε επιστολή στήριξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ. Η συνδικαλιστική και δικαστική της παρουσία συνδέεται επίσης με την συστηματική αύξηση των δημοσίων δαπανών, που καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από την ιδιωτική οικονομία, γεγονός για το οποίο είχε αποσπάσει και το δημόσιο έπαινο του κ. Καμένου (23/10/012).

Χαμός με τη δηλώση Γκλέτσου στην εκπομπη του Κωστόπουλου - Γκλέτσος: Μόνο εγω δηλάδη έχω πάει με άντρα στην Ελλάδα;

Σε μια αφοπλιστική δήλωση προχώρησε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος στον αέρα της εκπομπής "Βράδυ" με τον Πέτρο Κωστόπουλο ...
airetos.gr

Δήλωση του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα

Ο Συντονιστής  Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας,  κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη δημοσίευση της  Έκθεσης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση, το 2015, σύμφωνα και με την Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ΄΄πέτυχε΄΄ την επιστροφή της οικονομίας στην ύφεση και της δημόσιας οικονομίας σε οριακές καταστάσεις, ακολουθώντας ένα αντιαναπτυξιακό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής.
Η Κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει αυτό το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής, να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους, να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, να υλοποιήσει διαρθρωτικές αλλαγές, να ενισχύσει την εγχώρια επιχειρηματικότητα, να προωθήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή.
Ακόμη όμως και εάν αυτά υλοποιηθούν, σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, η οικονομία θα βρεθεί εκεί που ήταν το 2014. Δηλαδή, με καλές προϋποθέσεις, η χώρα θα έχει καταγράψει 2 χαμένα χρόνια και πρόσθετες, μεγάλες θυσίες για τους Έλληνες πολίτες.
Δυστυχώς όμως, αυτές οι προϋποθέσεις, σήμερα, δεν υφίστανται και το χειρότερο είναι ότι η Κυβέρνηση δεν δείχνει ικανή να τις διαμορφώσει».

Δήλωση του Συντονιστή Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρου Φορτσάκη για την εκπαίδευση ενηλίκων



«Κρανίου τόπος η εκπαίδευση ενηλίκων»

Ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, για την εκπαίδευση ενηλίκων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κρανίου τόπος η εκπαίδευση ενηλίκων στην Ελλάδα από ανεπάρκεια του Υπουργείου Παιδείας. Πρώτα έπεσαν τίτλοι τέλους στα επιτυχημένα προγράμματα ΄΄Οδυσσέας΄΄ και ΄΄Σχολές Γονέων΄΄.

Ακολούθησαν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, που ακόμα ταλαιπωρούνται από την υποστελέχωση, εξαιτίας των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στην πρόσληψη εκπαιδευτών.

Τώρα έρχεται η σειρά των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, με τα περισσότερα από αυτά να απειλούνται με κλείσιμο στο τέλος του μήνα.

Έρχεται το τέλος για τη δημόσια δια βίου μάθηση στην Ελλάδα.

Ο κύριος Φίλης να αναλάβει τις ευθύνες του».