Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Δημοσκόπηση "μήνυμα" στην κυβέρνηση - Μπροστά η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μπροστά ο Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Δημοσκόπηση `μήνυμα` στην κυβέρνηση - Μπροστά η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μπροστά ο Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός
Μία νέα δημοσκόπηση έρχεται στο "φως" της δημοσιότητας και δίνει το στίγμα για το πολιτικό σκηνικό. Μπροστά εμφανίζεται η Νέα Δδημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόθεση ψήφου, παράσταση νίκης και καταλληλότητα. Κυβέρνηση συνεργασίας ζητούν οι πολίτες, ενώ η κατάσταση της οικονομίας και του προσφυγικού μοιάζουν "ανοιχτές πληγές" για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η νέα αυτή δημοσκόπηση δημοσιεύεται αύριο, Σάββατο, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Τα ποσοστά των πολιτών που κρίνουν αρνητικά την πορεία της χώρας είναι πολύ μεγάλα, αφού το 85% δηλώνει ότι πάμε σε λάθος κατεύθυνση, το 63% υποστηρίζει ότι είναι σε χειρότερη θέση σε σχέση με έναν χρόνο πριν, το 78,3% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης και το 70,8% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός.
Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης βρίσκεται στο μείον 76% με το 88,4% να αξιολογεί αρνητικά την οικονομία και το 72,6% να κάνει αρνητικές εκτιμήσεις για το μέλλον. Υπό αυτό το πρίσμα, η Νέα Δημοκρατία περνά μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου με 23,7% έναντι 19,4 του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην παράσταση νίκης με 59% έναντι 25% του κυβερνώντος κόμματος.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Guy Verhofstadt




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παραβρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στην παρουσίαση του βιβλίου του Guy Verhofstadt, Προέδρου της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τίτλο: «Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού».

Μιλώντας για το συγγραφέα και το έργο του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:
«Thank you Guy for this very interesting presentation. Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι,
Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να παρουσιάσω το βιβλίο του Guy Verhofstadt. Ενός ανθρώπου ο οποίος είναι βέβαιο ότι έχει το θάρρος της γνώμης του και συμμετέχει, πάντα ενεργά, στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού διαλόγου, εδώ και πολλές δεκαετίες. 

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει, με τον πιο έντονο τρόπο, την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστου Σιμορέλη



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. 
Γιώργος Κουμουτσάκος, για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του 
Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστου Σιμορέλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:





«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει, με τον πιο έντονο τρόπο, την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστου Σιμορέλη.

Όπως σταθερά και επίμονα διακηρύσσουμε πράξεις βίας, όπως και αυτή, πλήττουν τη λειτουργία της δημοκρατίας και την εικόνα της χώρας».

«Με την Κυβέρνηση της Αριστεράς, αυξάνεται η φτώχια» Κοινή δήλωση του Συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ν. Παναγιωτόπουλου και του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων κ. Χ. Σταϊκούρα της Νέας Δημοκρατίας



Ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, Βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την αύξηση της φτώχιας το 2015 σύμφωνα με την Έκθεση του Διοικητή της ΤτΕ, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση του Αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη



Ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τις καταγγελίες του κ. Σπίρτζη για «στημένες» ερωτήσεις που υπαγορεύθηκαν από συγκεκριμένους δημοσιογράφους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΄΄πασοκοτραφείς΄΄ κ. Σπίρτζης - νεόκοπος πλέον ΣΥΡΙΖΑίος - διακατέχεται από φαντασιώσεις συνομωσιών  - τάχα - εις βάρος του και κυριεύεται από φοβίες μπροστά στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Τον ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία συνομωσία και δεν πρέπει να φοβάται να έρθει στη Βουλή, ούτε να περπατήσει στην περιφέρεια, για να δει από κοντά τα εργοτάξια με τους  ΄΄χιλιάδες΄΄  εργαζόμενους.
Ο φόβος του είναι απλά το αποτέλεσμα της ωμής εξουσίας που ασκεί και με θράσος επικαλείται τη δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον.
Ας αφήσει ψευτοαπειλές και υπονοούμενα, και ας μας απαντήσει στις Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις με ακρίβεια και όπως αρμόζει σε Υπουργό της Κυβέρνησης, και τότε είμαι βέβαιος πως θα δει και ο ίδιος τα πιο αδιαφανή και ανελέητα συμφέροντα να φανερώνονται ανάγλυφα γύρω από τον ίδιο και τους συνομιλητές του!
Αναμένουμε λοιπόν!»

Συνάντηση του Προεδρείου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Corina Creţu


Με την Επίτροπο, αρμόδια για τα θέματα περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Κορίνα Κρέτσου, συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, κ. Δημήτρης Γάκης, και ο Γραμματέας της Επιτροπής, κ. Γιάννης Κουτσούκος. Την Ευρωπαία Επίτροπο συνόδευαν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, και συνεργάτες τους.

Δημόσιο: Αυτές είναι οι νέες κρατήσεις για το ΜΤΠΥ – Παραδείγματα υπολογισμού (έγγραφο & πίνακας)

Tον νέο επεξηγηµατικό πίνακα, µε παράδειγµα εφαρµογής, για τον υπολογισμό των κρατήσεων επί της µισθοδοσίας των πολιτικών υπαλλήλων – µετόχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), µετά την ισχύ του 4354/16-12-2015 (ΦΕΚ 176 Α΄), µε ηµεροµηνία εφαρµογής 1/1/2016, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Δείτε αναλυτικά το έγγραφο και τα παραδείγματα υπολογισμού ΕΔΩ.
 aftodioikisi.gr

Εισήγηση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη στη συνέντευξη Τύπου για το υπό κατάρτιση κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας



Παρουσιάστηκαν σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, από τον  Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αντιπρόεδρο του Κόμματος, υπεύθυνο για το κυβερνητικό πρόγραμμα κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Γραμματέα Προγράμματος κ. Γιώργο Στεργίου, οι βασικές αρχές, οργανωτική δομή, η φιλοσοφία και τα ονόματα του Συμβουλευτικού Σώματος, των Συντονιστών, καθώς και οι ομάδες εργασίας του  υπό κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη τοποθέτησή του ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε:

Η Ε.Ε. αποδέχεται την πρόταση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεώδορου Ζαγοράκη για καθιέρωση ημέρας σχολικού αθλητισμού στην Ευρώπη




Εξαιρετική χαρακτήρισε την πρόταση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη, να καθιερωθεί  ημέρα σχολικού αθλητισμού στην Ευρώπη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Navracsics, αρμόδιος για θέματα παιδείας, πολιτισμού, νεολαίας και αθλητισμού, απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή.
             
Στην ερώτησή του, ο κ. Ζαγοράκης, καλούσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει την ιδέα της καθιέρωσης μιας ημέρας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού, αφιερωμένης αποκλειστικά στο σχολικό αθλητισμό και με την καθολική συμμετοχή όλων των σχολείων της Ευρώπης.

Κοινή δήλωση του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων Χρ. Σταϊκούρα, του Τομεάρχη Φορολογικής Πολιτικής Α. Βεσυρόπουλου & του Τομεάρχη Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ. Χρ. Δήμα σχετικά με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού «Η Κυβέρνηση εγκλωβίζει τη χώρα σε κύκλους αβεβαιότητας και αστάθειας»



 
Σχετικά με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού τον Ιανουάριο 2016, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ., βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

ΟΜΙΛΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ DELPHI ECONOMIC FORUM Ντόρα: Κανείς δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο

http://iciao.gr/wp-content/uploads/2016/01/1-102-700x390.jpg

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε σήμερα στο «The Delphi Economic Forum 2016» που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών. Η κ. Μπακογιάννη συμμετείχε σε πάνελ με θέμα: «The road to 2020 and beyond: Shifts in the global balance of power» και αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα που διχάζει την Ευρώπη, στις πολιτικές που επιβάλλεται να ακολουθηθούν και στο ρόλο της Ευρώπης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.  Αναφερόμενη στη στάση κρατών-μελών της ΕΕ στο μεταναστευτικό τόνισε:  «Τώρα είναι η ώρα της ηγεσίας και της αλληλεγγύης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα με όραμα και θάρρος. Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν αναμετρώνται με τα δελτία ειδήσεων και τους τηλεθεατές τους αλλά με την ίδια την ιστορία. Σέβομαι την Αυστρία που έχει πάρει 100.000 μετανάστες, όμως δεν μπορεί κανείς υπουργός ή πρωθυπουργός εταίρου-χώρας να μας κουνάει το δάχτυλο από την ασφάλεια της κεντρικής Ευρώπης. Ας έρθει στην Ελλάδα με τα χιλιάδες νησιά και την τεράστια ακτογραμμή να δει τι γίνεται».

Ακολουθεί η ομιλία της κ. Μπακογιάννη

Παρουσίαση των Βασικών Αρχών και της Οργανωτικής Δομής του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντιπρόεδρο κ. Κωστή Χατζηδάκη



Κυριάκος Μητσοτάκης:
«Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ.
θα είναι εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό»

Τις βασικές αρχές και την οργανωτική δομή του υπό κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Τη φιλοσοφία, τη δομή και τα ονόματα του Συμβουλευτικού Σώματος και των Συντονιστών παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος, υπεύθυνος για το κυβερνητικό πρόγραμμα κ. Κωστής Χατζηδάκης. Τα στοιχεία για το open call  και τις ομάδες εργασίας παρουσίασε ο Γραμματέας Προγράμματος κ. Γιώργος Στεργίου.

            Στην τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

Γρίπη: Στους 139 οι νεκροί – Πρώτα σημάδια ύφεσης

γρίπη
Σημάδια υποχώρησης εμφανίζει το κύμα γρίπης, καθώς παρατηρείται μείωση της γριπώδους συνδρομής στην κοινότητα.

Η σταδιακή μείωση της δραστηριότητας της γρίπης θα διαρκέσει έως αρχές Απριλίου, όπου αναμένεται σταθεροποίηση της κατάστασης , αναφέρει στο www.praktoreio-ygeias.gr ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης ανέρχονται σε 139-τρεις θάνατοι δηλώθηκαν σήμερα-, ενώ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 86 ασθενείς. Συνολικά από την αρχή που ενέσκηψε το κύμα γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 373 ασθενείς.
Η πλειοψηφία των θυμάτων της γρίπης, όπως αναφέρει ο κ. Τσιόδρας και φέτος ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, που όμως δεν είχε εμβολιαστεί.

Συνάντηση αγρωτών το απόγευμα στο Κιάτο - Αποκλεισμός του διοικητηρίου στη Σπάρτη από αγρότες με τρακτέρ και άχυρα (VIDEO)

http://img.antenna.gr/images/061f1d9e-424e-469c-ae6b-6cebb7c7da70.jpg
Ανοικτό παραμένει το μπλοκο του Ισθμού, ενώ στο Δημαρχείο Κιάτου αργά το απόγευμα θα γίνει συνάντηση αγροτών της Κορινθίας  προκειμένου να καθορίσουν την περεταίρω στάση τους και την μορφή των κινητοποιήσεών τους.
Εν τω μεταξύ, αύριο βράδυ στο Εργατικό κέντρο Ναυπλίου, οι αγρότες του μπλόκου της Δαλαμανάρας έχουν προσκαλέσει κι οργανώνουν παμπελοποννησιακή συνάντηση για να καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Αποκλεισμένο είναι από το πρωί το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στη Σπάρτη, από αγρότες που διαμαρτύρονται για το προσχέδιο του ασφαλιστικού. Ομάδα αγροτών, βάζοντας μπροστά στην είσοδο του διοικητηρίου της Αντιπεριφέρειας δώδεκα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, δεν επέτρεψε την είσοδο στους υπαλλήλους και το πολιτικό προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας. Οι αγρότες, με δηλώσεις τους επεσήμαναν ότι θα παραμείνουν στον χώρο ως αργά το μεσημέρι και θα επιστρέψουν την Κυριακή, για να συνεχίσουν τον αποκλεισμό του διοικητηρίου την ερχόμενη εβδομάδα.
Επιπλέον, παραμένουν στα μπλόκα δυνάμεις των αγροτών της Λακωνίας και σήμερα θα κλείσουν τη γέφυρα του Ευρώτα για μία ώρα από 7 έως 8 το βράδυ. Ανοικτά είναι όλα τα υπόλοιπα μπλόκα στην Πελοπόννησο


video:Photoreporter.gr

ALERT- Έρχονται δύσκολες μέρες για την Ελλάδα- Λύση "αξιοπρεπής" όχι καλή | EurActiv.gr


Μουζάλας: Θα βρεθούμε
σε πολύ δύσκολη θέση, λύση
«αξιοπρεπής» όχι καλήΤις επόμενες δέκα μέρες η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις λόγω του προσφυγικού, και θα βρεθεί μια «αξιοπρεπής» αλλά «όχι καλή λύση», είπε σε συνέντευξη στην EurActiv στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουλάζας…
Διαβάστε περισσότερα.
 

Λύνεται το πρόβλημα της μεταφοράς και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Τροπολογία για τη διεξαγωγή της μεταφοράς μαθητών των ΕΠΑΛ στο σχέδιο νομού του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ  ...
airetos.gr

Η κατάργηση ή μη των γενικών γραμματέων οξύνει τα πνεύματα: Τι καταγγέλει η αντιπολίτευση, τι απαντάει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (έγγραφα)

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκαλεί η αλλαγή της τελευταίας στιγμής  στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου  «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις» (για να δείτε το τελικό κείμενο του ν/σ κάντε κλικ ΕΔΩ). Σύμφωνα με αυτή ενώ θεσπίζονται 33 θέσεις Διοικητικών Γραμματέων στα υπουργεία που θα επιλέγονται πλέον από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, δεν είναι σαφές αν και πότε καταργούνται οι θέσεις των Γενικών και των Ειδικών Γραμματέων.
arthro6_aftodioikisi
Το θέμα ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ  καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση «αντικατέστησε το άρθρο 6 που αναφερόταν στην επιλογή των 63 Γενικών Γραμματέων – Αναπληρωτών και Ειδικών από το Μητρώο και δημιούργησε 33 επιπλέον θέσεις Διοικητικών Γραμματέων, ένα για τον κάθε Υπουργό και ένα για τον κάθε Αναπληρωτή Υπουργό.»

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
                                                                                                                                                                         Δελφοί, 26 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στην ιδιαίτερη κρισιμότητα του προσφυγικού ζητήματος που μαζί με την κρίση χρέους αποτελούν κορυφαία και κομβικής σημασίας θέματα όχι μόνο για την Ελλάδα και τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωπαϊκή ήπειρο, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης στην ομιλία του κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, που άνοιξε το πρωί τις εργασίες του υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε, μεταξύ άλλων, «τις σοβαρές ευθύνες της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετείχε» στη γένεση και στην έξαρση της προσφυγικής κρίσης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα επί της ουσίας βρίσκεται στο κέντρο της κρίσης, όμως μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για την υπέρβασή της».
«Οι αξίες της Ευρώπης αναβαπτίστηκαν μέσα από την υπομονή, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια που επέδειξε ο ελληνικός λαός στη δραματική εμπειρία του μέσα από δύο ταυτόχρονες κρίσεις. Αυτή της παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και αυτή της αιφνίδιας και υπέρμετρης, για τα δεδομένα ενδεχομένως συνολικά της Ευρώπης, προσφυγικής κρίσης στις ημέρες μας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι «η α λα καρτ επίκληση κανόνων και δεσμεύσεων» από δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης «διαμορφώνει μια άκρως υποκριτική και απολύτως ανισότιμη, διαιρετική και τελικά διαλυτική για την Ένωση κατάσταση».
Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η χώρα μας δεν χρειάζεται φιλανθρωπία και δεν την αφορούν πράξεις πιέσεων και πατερναλισμού. «Τις ευθύνες μας τις έχουμε αναλάβει και τις αναλαμβάνουμε καθημερινά. Και ως πολιτική ηγεσία, αλλά –ιδιαίτερα– και ως κοινωνία, ως λαός», επισήμανε. «Αυτή η συμπεριφορά είναι μια λαμπρή συνεισφορά και συμβολή, έτσι ώστε τις αντίστοιχες ευθύνες να αναλάβουν πολιτικές ηγεσίες, κράτη και λαοί στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να αναταχθεί κυριολεκτικά το παρόν και το μέλλον μιας αλληλέγγυας, ειρηνικής και σε συνεχή κοινωνική σύγκλιση και ανάπτυξη, Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.   
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της Βουλής:

“Μυθική Πελοπόννησος” Δυναμικά παρούσα σε όλα τα σημαντικά γεγονότα εξωστρέφειας το πρώτο δίμηνο του 2016



Σε μια δύσκολη για την χώρα μας περίοδο η Περιφέρεια Πελοποννήσου σταθερή στην στρατηγική της εξωστρέφειας συμμετείχε σε σημαντικά διεθνή γεγονότα στον τομέα του τουρισμού και των προϊόντων το πρώτο δίμηνο του 2016. Στόχος των δράσεων ήταν η υποστήριξη των τοπικών επαγγελματιών, οι οποίοι συμμετέχουν δίχως καμία επιβάρυνση στις δράσεις της Περιφέρειας,  και η ενδυνάμωση της τοπικής μας οικονομίας μέσω συνεργειών και συνεργασιών.
Η Πελοπόννησος συμμετείχε από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου στη Διεθνή έκθεση τουρισμού Bit Milan 2015, η οποία έλαβε μέρος στην Fiera Μιλάνο. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και οι τουριστικοί επαγγελματίες που συμμετείχαν ενημέρωσαν το κοινό της έκθεσης για τον προορισμό και τις απευθείας πτήσεις Μιλάνο, Ρώμη με το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Παράλληλα, το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακά προϊόντα της Πελοποννήσου σε συνέχεια της πολιτικής για συνδυασμό του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα μέσω της γαστρονομίας. Στο πλαίσιο της συμμετοχής έγιναν συναντήσεις με τουριστικά γραφεία της Ιταλικής αγοράς αλλά και με τη Διευθύντρια του Γραφείου Ε.Ο.Τ. με στόχο την διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης από Ιταλούς δημοσιογράφους στις περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου.

Η προϊούσα ισλαμοποίηση της Ελλάδας


Γράφει ο
Φραγκούλης Φράγκος
Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και τη μεγάλη ροή μεταναστών από τις ανατολικές χώρες προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, η Ευρώπη σχεδόν από τις αρχές του 21ου αιώνα βιώνει και πάλι έντονες μεταναστευτικές ροές. Η επέμβαση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, αλλά κυρίως οι εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης στη Βόρεια Αφρική και τη Μικρά Ασία, από το φθινόπωρο του 2010 εξώθησαν ανθρώπινες μάζες στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Τέταρτο μνημόνιο με συνοδεία… κλάψας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τις τελευταίες μέρες ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος κλαψουρίζει δεξιά-αριστερά για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.
Μιλώντας σε εκπομπή του «BBC World Questions: Europe and Greece», η οποία ηχογραφήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή, ζήτησε την… βοήθεια του κοινού!
«Ζητώ τη στήριξη του διεθνούς ακροατηρίου. Το ΔΝΤ μας πιέζει πάρα πολύ, με τρόπο όμως που δεν έχει οικονομική λογική, και μας ζητάει να κάνουμε πολύ περισσότερα μέτρα σε σχέση με τα συμφωνηθέντα το καλοκαίρι. Δεν είναι κοινωνικά ευαίσθητο», ακούγεται να λέει ο κ. Τσακαλώτος.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΑΜΕΣΗ Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μετά τη δημοσίευση του ν.4368/2016 (Α’ 21) και μέχρι να εκδοθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 33 παρ. 5 αυτού Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών,  εντέλλονται οι Διοικήσεις και οι αρμόδιες Υπηρεσίες όλων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Μονάδων ΠΕΔΥ, να παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση, νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους δικαιούχους της παρ. 2 εδάφια α) και β) του ως άνω άρθρου που κατέχουν ΑΜΚΑ και προσέρχονται σε αυτά, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΕ
Κόρινθος 26 Φεβρουαρίου 2016