Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (1-2) με διακοπή του αγώνα στο 90' Χαμός στην Τούμπα με ντου οπαδών - Μεγάλη φωτιά στη Θύρα 4

Νέα διακοπή στην Τούμπα, στον αέρα το παιχνίδι (update)
Με τον χειρότερο τρόπο... ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό (1-2) στην Τούμπα, καθώς στο 89ο λεπτό λίγο πριν από το φινάλε το με αφορμή μία φάση στην περιοχή του Ολυμπιακού το παιχνίδι... ξέφυγε.
Ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι, δεν δόθηκε και στην εξέλιξη αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μακ. Ο Σλοβάκος πήγε με ειρωνικό τρόπο να διαμαρτυρηθεί στον βοηθό Μήτσιο και αυτή η απόφαση άνοιξε τον ασκό του αιόλου.

Κάποιο προσπάθησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, έπεσαν πυρσοί με τους διαιτητές και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να αποχωρούν για τα αποδυτήρια αλλά και κάποιους από εκείνους του ΠΑΟΚ να πηγαίνουν στη φυσούνα.
http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20160302/engine/pegasus_LARGE_t_1301_106842356_type12905.jpgΑστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο ενώ περίπου μετά από ένα πεντάλεπτο τα πράγματα έδειξαν να ηρεμούν, ενώ και η αστυνομία διαβεβαίωνε για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα ως το τέλος.
Τελικά μετά από δέκα και πλέον λεπτά οι ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο ώστε να αρχίσει το παιχνίδι και να... τελειώσει κανονικά.
Οι ομάδες βγήκαν το ίδιο και οι διαιτητές ωστόσο το ματς δεν μπόρεσε να ξεκινήσει καθώς στον αγωνιστικό χώρο έπεσαν διάφορα (πυρσοί, αντικείμενα κτλ) με τις αστυνομικές οδυνάμεις να εισέρχονται εκ νέου στον αγωνιστικό χώρο και το ματς να διακόπτεται ξανά.
Έχοντας περάσει περίπου μισή ώρα ο αγωνιστικός χώρος μοιάζει με πεδίο παράταξης αστυνομικών δυνάμεων με την ένταση με τους οπαδούς να συνεχίζεται. Μάλιστα φαίνεται να γίνονται και συλλήψεις.
 Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε εισβολή φιλάθλων και δύο φορές ρίψεις αντικειμένων που σημαίνει οριστική διακοπή του αγώνα.
Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 9'  με τον Μακ που αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό, βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο και με πλασέ έκανε το 1-0! 
Στο 26' Ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χατζηϊσαΐα στον  Φορτούνη .ο διαιτητής Παππάς δίνει φάουλ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ( 27΄) ο Καμπιάσο έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελλίδη ισοφαρίζιντας σε 1 - 1!

Στην επανήληψη και συγκεκριμένα και συγκεκριμένα στο 57΄ ο   Φουστέρ έδωσε το προβάδισμα στο σκορ στον Ολυμπιακό, ενώ προηγούμενα στο 50΄ ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς διέκοψε το ματς για λίγο, για μια φωτοβολίδα. ενώ  στο 59'  ο αγώνας  διακόπτεται εκ νέου καθώς ο Σίλβα 'επεσε στο έδαφος καθώς του εριξαν ποτήρι με νερό.
Στο 86' ανατρέπεται ο Μακ από το αριστερό πόδι του Καπίνο που ήταν στον αέρα στη φάση. Ο Παππάς έδειξε παίζεται και ακουλούθησε ένταση και διαμαρτυρίες... 89' Αποβολή στον Μακ για διαμαρτυρία και η Τούμπα φέρνει φωτιά...


Θυμίζουμε ότι και στις 21 Νοεμβρίου, διαιτητής στον αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός που δεν άρχισε ποτέ ήταν ο Ανδρέας Παππάς ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαίας, Τσίμιροτ, Αντονις (73΄ Κίτσιου), Χαρίσης (62΄Κάτσε), Λέοβατς, Μυστακίδης (81΄Αθανασιάδης) , Πέλκας, Μακ
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Βούρος, Σαλίνο, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (88΄ Ντομίνγκες), Φουστέρ (74΄ Πουλίδο) , Σεμπά ( 90+ Σιόβας), Ιντέγε

Αφήνουν το MEGA… να ρίξει μαύρο!



Ιδιαίτερα κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για το μέλλον ενός από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, του MEGA, που επί σειρά ετών βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης στον πίνακα τηλεθέασης. Ο κίνδυνος του «μαύρου» είναι ορατός πλέον για το κανάλι της Μεσογείων με τους εκατοντάδες εργαζομένους σε αυτόν να ανησυχούν για την επόμενη μέρα.

Όπως φαίνεται όμως μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν επήλθε συμφωνία και η ρήξη μεταξύ των πλευρών είναι ορατή και…

Για το κύπελλο Ελλάδας ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (19:30) στον πρώτο ημιτελικό

Live: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (19:30) στον πρώτο ημιτελικό
Ξεκινούν απόψε (19:30) τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος και οι τέσσερις ομάδες θα δώσουν μάχη για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Το μεγάλο ενδιαφέρον των φιλάθλων στρέφεται στον αγώνα της Τούμπας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού .

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ, Γ. ΨΥΧΟΓΙΟ



http://www.vouliwatch.gr/wp-content/uploads/2015/02/%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-10.jpgΤους προηγούμενους μήνες συστάθηκε από τον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) θέση Ειδικού Αντιπροσώπου για τη Μεσόγειο, την οποία κατέλαβε ο Γάλλος Βουλευτής, κ. Μισέλ Βουαζάν (Michel Voisin) καθώς και αντίστοιχη κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Ψυχογιός.
Η πρώτη σύσκεψη της ομάδας υπό τον κ. Voisin έλαβε χώρα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Χειμερινής Συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ στη Βιέννη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα της Μεσογείου, ακούστηκαν οι απόψεις των βουλευτών των κρατών – μελών της Μεσογείου και τέθηκαν οι προτεραιότητες που θα απασχολήσουν την ομάδα την επόμενη περίοδο.

Οικουμενική, διεύρυνση ή εκλογές; Ποιο είναι το πιο πιθανό σενάριο!

Γράφει ο Ανδρέας Σταματόπουλος

Όσο περνάνε οι μέρες όλοι αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση στη χώρα δεν πάει άλλο κι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Ακόμα και οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ,αν δεν έχουν βολευτεί κάπου από τα συνεχόμενα ρουσφέτια, αρχίζουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό τους για τα τεκταινόμενα της κυβέρνησης.

Η καταστροφή στην οικονομία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, έχοντας σαν κύριο στόχο τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες , διαρκώς μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα έρχονται πολύ κοντά στη φτωχοποίηση, το προσφυγικό έχει δημιουργήσει ένα χάος, η αξιολόγηση δεν κλείνει και γενικά όλα είναι στον αέρα. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη χώρα…

Με πολλές αλλαγές ο Ολυμπιακός στην Τούμπα

Με πολλές αλλαγές στην Τούμπα Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Μάρκο Σίλβα, έχει αποφασίσει για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά.
Οι Πειραιώτες θα έχουν πολλές αλλαγές στη βασική τους εντεκάδα σε σχέση με τα δύο τελευταία ματς κόντρα σε Αντερλεχτ και Βέροια, με τα προβλήματα τραυματισμών να είναι πολλά και να αναγκάζουν τον Σίλβα να «ανακατέψει την τράπουλα».

Από Σούπερ Τρίτη… Σούπερ Τραμπ. Τρόμος στις ΗΠΑ. Άνετη νίκη Χίλαρι

 Από Σούπερ Τρίτη… Σούπερ Τραμπ. Τρόμος στις ΗΠΑ. Άνετη νίκη Χίλαρι
Twitter@EmOikonomidis
Οι πολιτικοί αναλυτές μας είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως… Οι προκριματικές εκλογές της Σούπερ Τρίτης στις ΗΠΑ απέκτησαν… ψευδώνυμο, και οι τίτλοι “Σούπερ Τραμπ” κυριαρχούν στα αμερικανικά ΜΜΕ, μετά την εκκωφαντική επικράτηση του εκκεντρικού μεγιστάνα του real estate στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.
Στην πλευρά των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον πέτυχε μια άνετη νίκη απέναντι στον Μπέρνι Σάντερς, όλοι ωστόσο ασχολούνται με τον… απέναντι, που φαίνεται ότι έχει ήδη καταφέρει να διαμορφώσει momentum επικράτησης στην αμερικανική κοινωνία, ενόψει της μάχης του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο.
Στα επιμέρους αποτελέσματα, ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε από νωρίς 6 Πολιτείες, τη Τζόρτζια, το Τενεσί, την Αλαμπάμα, τη Βιρτζίνια, τη Μασαχουσέτη και το Άρκανσα, ενώ ο Τεντ Κρουζ 2, το Τέξας και την Οκλαχόμα, με τον Τραμπ να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στις υπόλοιπες, στις οποίες δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση το πρωί.
Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε 7 Πολιτείες στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, Αλαμπάμα, Άρκανσα, Τζόρτζια, Μασαχουσέτη, Τενεσί, Τέξας και Βιρτζίνια, ενώ ο Μπέρνι Σάντερς Κολοράντο, Οκλαχόμα και Βερμόντ.
Στους μεγάλους χαμένους για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ο Μάρκο Ρούμπιο, που είδε τον Τεντ Κρουζ να πηγαίνει καλύτερα από τον ίδιο στην… ψυχολογική μάχη για τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ.

ysterografa.gr

Ισχυρός σεισμός 8,2 Ρίχτερ στην Ινδονησία- Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός στα ανοιχτά της Σουμάτρα στην Ινδονησία, ενώ εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωολογικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ η τοπική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για δόνηση μεγέθους7,8 βαθμών.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν το επίκεντρο ήταν στα 808 χλμ από την Παντάνγκ, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.
Οι αρχές της Ινδονησίας εξέδωσαν αμέσως προειδοποίηση για τσουνάμι που ενδέχεται να πλήξει τις επαρχίες της Δυτικής Σουμάτρας, της Βόρειας Σουμάτρας και του Άτσεχ.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, όμως όσο πιο ρηχός είναι ο σεισμός, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να προκαλέσει καταστροφές.


newsit.gr

Δημοφιλή Tweet






Nikos Portokaloglou @nportokaloglou
 
Καλό μήνα!!!
Στις 19/3 πάμε με την Ελευθερία στην Κέρκυρα, στο αγαπημένο Epta Texnon Topos Full!!!

YouTube


Προβολή στο Twitter






ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ @neademokratia
 
Τώρα αλλάζουν και το Διεθνές Δίκαιο! Το μέγεθος της άγνοιας και της επιπολαιότητας της Κυβέρνησης εκπλήσσει. bit.ly/1LSVfxU

Προβολή στο Twitter






Μελωδία fm 99.2 @melodiafm992
 
«Τα κύματα» της Virginia Woolf με τον Δημήτρη Καραντζά fb.me/5fFWmL5xR

Προβολή στο Twitter






christos koutras @ckoutras
 
Άντε γεια!!! Ζω μεγάλες στιγμές


Προβολή στο Twitter






Nikos Dendias @NikosDendias
 
Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης είναι πρόδηλος σε πολλά ζητήματα. Όπως στην απαγόρευση πρόσβασης των ΜΜΕ στα κέντρα μεταναστών #vima995

Προβολή στο Twitter






Anny @anny_v10
 
Συμφωνω,οπως ο Π"μιμικος η ο Π"σταυρου πχ.το μεσο ψηφοφορο της ΝΔ. twitter.com/ValassopoulosV…

Προβολή στο Twitter


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - Προσφυγικό: Voucher για 20.000 πρόσφυγες ετοιμάζει η κυβέρνηση – Ποια νομοθετική ρύθμιση προωθεί

20.000 voucher για διαμονή-διατροφή των προσφύγων-μεταναστών δίνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Μουζάλας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ζήτησε από τους περιφερειάρχες να του δώσουν λίστα με χώρους μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών σε όλη τη χώρα και κυρίως στις περιφέρειες που βρίσκονται στο δρόμο τους, δηλαδή, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Ζήτησε ωστόσο να υπάρξει ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα.
Από την πλευρά τους οι περιφερειάρχες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη της κατάστασης, ενώ ζήτησαν να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση αλλά και νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσουν οι περιφέρειες να καλύψουν τα έξοδα διαμονής και διατροφής των προσφύγων-μεταναστών χωρίς προβλήματα με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

aftodioikisi.gr

Περικοπές στις συντάξεις από τα 1.200 ευρώ και πάνω





Περικοπές στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων από τα 1.200 ευρώ και άνω ή από τα 1.400 ευρώ και άνω επεξεργάζεται η  ...
airetos.gr

Προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
Έρχονται 155 προσλήψεις σε 15 δήμους της χώρας (λίστα)
Πρόσληψη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, Πανεπιστήμια – Ποιες προκηρύχθηκαν μέσα στην εβδομάδα & ποιες συνεχίζουν να «τρέχουν» (αναλυτικά)
Μετάταξη υπαλλήλων στο Δήμο Αγίου Νικολάου
Πρόσληψη ενός ατόμου στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ποιοι δήμοι παίρνουν 110 εκατ. ευρώ για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων (λίστα & εγκύκλιος)

Κατανέμεται, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό 110.545.421,15 € στους παρακάτω Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούν στους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο έτους 2016 καθώς και στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 8 του Ν. 4237/2014(ΦΕΚ 36Α΄) ως ακολούθως:

ΡΟΥΑ ΜΑΤ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΟι Τουρκοι εκνευρισμένοι αντιδρούν σπασμώδικα

Η Τουρκια νόμιζε ότι είχε να κάνει με τον Σημίτη, αλλά τώρα βρισκει απέναντι της μια αποφασισμένη Κυβέρνηση. Αποτέλεσμα του πανικού της Τουρκίας είναι ότι ακόμη δεν έχει

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου » 

Greek Hellenic News Feed

 


ALERT- Το ανθρωπιστικό σχέδιο της Κομισιόν αποκλειστικά στην EurActiv

Το
σχέδιο της Κομισιόν για
μόνιμη ανθρωπιστική
βοήθεια "εντός της ΕΕ"

Το σχέδιο της Κομισιόν για μόνιμη ανθρωπιστική βοήθεια "εντός της ΕΕ"

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ / Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει σήμερα (2 Μαρτίου) ένα νέο σχέδιο με στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ένα σχέδιο πρότασης που είδε η EurActiv…
---
Σχοινάς: Η Ελλάδα
ανέλαβε μια ιστορική
ευθύνη στο όνομα της
Ευρώπης

Σχοινάς: Η Ελλάδα ανέλαβε μια ιστορική ευθύνη στο όνομα της Ευρώπης

Η Ελλάδα έχει αναλάβει μεγάλες και ιστορικές ευθύνες στο όνομα της Ευρώπης στο προσφυγικό, καθώς σηκώνει ένα μεγάλο ιστορικό βάρος «όχι για την Ελλάδα αλλά στο όνομα της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών αξιών», είπε χθες (1 Μαρτίου) ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Γιούνκερ Μαργαρίτης Σχοινάς…

Στο στόχαστρο τα μεσαία εισοδήματα. Δείτε πόσο παραπάνω θα πληρώσετε





Στο στόχαστρο τα μεσαία εισοδήματα. Δείτε πόσο παραπάνω θα πληρώσετε

Η κυβέρνηση ως τώρα επέμενε ότι θα επιβαρυνθούν τα υψηλά και τα πολύ υψηλά εισοδήματα, πλέον στο στόχαστρο ...



Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Θέλετε να είστε πάντα ενημερωμένοι; 
Κάντε like στη σελίδα του ΑΙΡΕΤΟΥ στο Facebook  ...

ΚΚΕ: Εξάλειψη του αξιοποίνου των φερόμενων ως αδικημάτων κατά τις λαϊκές κινητοποιήσεις


http://www.iliaoikonomia.gr/wp-content/uploads/2015/08/456f513de677e4fc67664113e10b55b1.gif

Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410










ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (ενσωμάτωση Οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις».

Θέμα: Εξάλειψη του αξιοποίνου των φερόμενων ως αδικημάτων κατά τις  λαϊκές κινητοποιήσεις

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με το άρθρο 25 του ν. 2721/1999, εξαλείφθηκε το αξιόποινο ορισμένων αδικημάτων που προβλέπονται στα άρθρα 290, 291 και 292 Π.Κ. και των παραβάσεων του άρθρου 34 παρ. 12 του ν.2696/1999, που φέρονταν να έχουν τελεστεί μέχρι τον Μάρτιο του 1997 από αγρότες, κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα Απορρίμματα της Πελοποννήσου - Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Ηλίας Ανδρικόπουλος: " Επιβάλλεται συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος."

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα Απορρίμματα της Πελοποννήσου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο πλαίσιο της Διυπουργικής Επιτροπής Μεγάλων Έργων, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την 1η Μαρτίου 2016 και ώρα 14:00 το μεσημέρι, σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε υπό την Προεδρία του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέξανδρου Φλαμπουράρη.
Το παρόν έδωσαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιος Σταθάκης, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ιωάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης και οι Δήμαρχοι Πελοποννήσου.
Οι υπουργοί ενημέρωσαν για τις βελτιώσεις της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία (που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής) και δέχθηκαν ερωτήματα και προτάσεις από τους Δημάρχους.
Στην παρέμβαση του ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος τόνισε το γεγονός ότι,  η Διαδικασία της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και επιβάλλεται να υπάρξει συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων (Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δημάρχων Πελοποννήσου) για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του  ζητήματος.



Γραφείο Τύπου
Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης