Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Οκτάωρο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών Κοινή γραμμή στα μίνιμουμ για το προσφυγικό

Κοινή γραμμή στα μίνιμουμ για το προσφυγικό
 

Αθήνα
Οκτώ ώρες διήρκεσε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε το μείζον θέμα του προσφυγικού εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας. Οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην Δημήτρη Κουτσούμπα και Βασίλη Λεβέντη, κατέληξαν σε κοινό ανακοινωθέν σε μια μίνιμουμ κοινή γραμμή.

Στο κοινό ανακοινωθέν, που υπογράφουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι χώρες που διαφοροποιούνται από τις αποφάσεις της ΕΕ θα βρίσκονται αντιμέτωπες με συνέπειες, ενώ καλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση να συγκεκριμενοποιήσει ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτές.

Για το θέμα του βέτο, σύμφωνα με όσα δήλωσε εξερχόμενος ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεν προκρίνεται ως διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, καθώς -όπως είπε- η χώρα δεν θέλει να απομονωθεί, αν και η επιλογή του βέτο είναι πάντα στο τραπέζι. Ο πρωθυπουργός δεν έχει την έγκριση των πολιτικών αρχηγών να το χρησιμοποιήσει, αλλά ούτε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είναι διατεθειμένος να το ασκήσει, είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συμπεριληφθεί στο κοινό ανακοινωθέν η θέση του ΠΑΣΟΚ όλα όσα συμφωνήθηκαν μπορούν να γίνουν μόνο με κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, κάτι που τελικά δεν έγινε δεκτό.

Το κοινό ανακοινωθέν

«Θρυλική» πρόκριση στον τελικό για φουλ για την 6η κούπα! Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2 ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΕ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θρυλική» πρόκριση στον τελικό για φουλ για την 6η κούπα!
Ο Ολυμπιακός συνέχισε το αήττητο σερί που έχει οικοδομήσει την τελευταία 5ετία στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο και όπως και πριν μία εβδομάδα για το πρωτάθλημα, έτσι και στον ημιτελικό του φάιναλ-4 του 18ου κυπέλλου γυναικών επικράτησε με 3-2 σετ και προκρίθηκε στο τελικό της διοργάνωσης που θα γίνει το Σάββατο (5/3, 18.30) στο γυμναστήριο των Καμποχώρων Χίου.
Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο Final-4 της Χίου
Οι «πράσινες» παρότι βρέθηκαν να χάνουν 1-0 σετ, προηγήθηκαν με 2-1 σετ αλλά έμειναν από δυνάμεις στην επίθεση και ηττήθηκαν από έναν πληρέστερο και καλύτερο στο μπλοκ και επίθεση Ολυμπιακό που θα έχει την ευκαιρία να δικεδικήσει τον 6ο τίτλο κυπέλλου και μάλιστα συνεχόμενο κόντρα στο νικητή του Β΄ημιτελικού μεταξύ της ΑΕΚ και της Ηλιούπολης που θα ξεκινήσει στιε 21.00 απόψε.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ...ΥΠΕΡΟΧΟΙ!

Μετά το φιλικό - διαφήμιση  για την Κορινθία μας των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας-Βελγίου ( U17) , έρχεται και η σημαντική διάκριση για τους Νέους ποδοσφαιριστές των ομάδων που παλεύουν κόντρα στα ''ρεύματα'' της εποχής!
Επτά παίκτες του Νομού μας κλήθηκαν για προπόνηση συγκρότησης της Περιφερειακής Ομάδας για το Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Νέων!
Τα επτά...''φυντάνια'' ,θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι στα γραφείια της ΕΠΣ Κορινθίας για να μεταβούν ακολούθως στο γήπεδο της Νέας Περάμου όπου θα πραγματοποιηθεί προπόνηση.
Η είδηση αυτή αποτελεί για το σταθμό μας  μια μικρή δικαίωση αλλά και μεγαλύτερο κίνητρο για την περαιτέρω κάλυψη των αγώνων  όλων των πρωταθλημάτων αφού να υπενθυμίσουμε ότι το GREEKRADIO WEB CHANNEL είναι ο σταθμός που ζωντανά και αποκλειστικά μεταδίδει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών όλων των κατηγοριών  με ραδιοφωνικές μεταδόσεις  ολόκληρων αναμετρήσεων , στην προσπάθεια προβολής αυτών των παιδιών, με ελάχιστη στήριξη...

 

ΓΚΩΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Σωματείου ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σωματείου ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Σωματείου ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΜΑΤΖΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Σωματείου ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΣΑΛΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σωματείου ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΜΠΑΣΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Σωματείου ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

ΑΔΑΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σωματείου ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06

UEFA: Επίσημα ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην θέση του γενικού γραμματέα

UEFA: Επίσημα ο Θεοδωρίδης στην θέση του γενικού γραμματέα
Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης είναι και επίσημα από σήμερα ο νέος γενικός γραμματέας της UEFA.
Ο Έλληνας παράγοντας είναι και τυπικά ο διάδοχος του Τζάνι Ινφαντίνο στη θέση του γενικού γραμματέα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, μετά την εκλογή του Ελβετού στο ανώτατο αξίωμα της FIFA.
Από τον Ιανουάριο του 2008 ασχολείται με τα κοινά της UEFA ο γιος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη. Αρχικά είχε αναβάλει το πόστο του διευθυντή των εθνικών ομοσπονδιών και από το 2010 μέχρι και σήμερα κατείχε την θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα.
Η προαγωγή του στα νέα του καθήκοντα επικυρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA 

euronews.com

Περισσότεροι από 20.000 πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα - Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης

Περισσότεροι από 20.000 πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα
Περισσότεροι από 20.000 πρόσφυγες φιλοξενούνται σήμερα στα hot spots και τις δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Σε εξέλιξη το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών – Οι προτάσεις για το προσφυγικό

Σε εξέλιξη το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών – Οι προτάσεις για το προσφυγικό
Σε εξέλιξη βρίσκεται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που έχει συγκαλέσει ο Προκόπης Παυλόπουλος, ύστερα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με αντικείμενο την προσφυγική κρίση.
H κυβέρνηση επιδιώκει έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας.

Φακέλους με στοιχεία για την κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό και το έργο των εμπλεκομένων φορέων στη διαχείρισή του, παρέδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στους πολιτικούς αρχηγούς, κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Σ.ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΜΕ... ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!


Για το κλίμα τρομοκρατίας που επικράτησε στη Τούμπα, αλλά και για πολλά άλλα που θα συζητηθούν, μίλησε ο Σάββας Θεοδωρίδης, σε συνέντευξή του στο «ΦΩΣ».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, είπε για :

-τη διαιτησία: 

«Τους προκαλώ να δουν το βίντεο, η διαιτησία δεν αδίκησε τον ΠΑΟΚ πουθενά! Ο Μακ έκανε χέρι στη φάση που ζητάνε πέναλτι. Και δεν μας έδωσε ένα πέναλτι στον Φορτούνη ο διαιτητής. Η προπαγάνδα τους οργίασε στα ΜΜΕ που ελέγχουν, οι ίδιοι ξεσηκώνουν τον κόσμο και τα λούζονται μετά. Ο Σαββίδης πήγε και έλεγε πριν από το ματς ότι θέλει να καταστρέψει το αθηναϊκό ποδόσφαιρο και ότι θέλει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ να είναι από τη Θεσσαλονίκη. Τι περιμένει μετά να κάνει ο κόσμος; Τα φάουλ που δόθηκαν ήταν όλα φάουλ! Εκτός και αν απαιτούν στην Τούμπα να αλλάζουν με τρομοκρατία οι κανονισμοί, να κάνουν φάουλ και να μη δίνονται».

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αξιοποίηση των δασών σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος και οικονομική ανάπτυξη»



Τη σημασία της ενσωμάτωσης των πολιτικών της αειφορίας των δασικών οικοσυστημάτων στην ενίσχυση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο και στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Δημόσιο σε αριθμούς: Ποιο είναι το τακτικό & έκτακτο προσωπικό – Πόσοι οι μετακλητοί & οι συμβασιούχοι (πίνακες)

Σε ένα σύνολο 687.555 υπαλλήλων ανέρχεται το προσωπικό που απασχολείται στον ελληνικό δημόσιο τομέα, με κάθε σχέση εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου που αναρτήθηκαν στην apografi.yap.gov.gr. Πρόκειται για το τελικό άθροισμα μια μεγάλης κατηγορίας μισθοδοτούμενων από το ελληνικό δημόσιο, μεταξύ των οποίων μετακλητοί υπάλληλοι και αιρετοί.
Στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα αναρτήθηκαν οι πλήρης πίνακες με την καταγραφή των δημοσίων υπαλλήλων.
Αναλυτικότερα, μια συνοπτική καταγραφή είναι η εξής:

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση επόμενης γενιάς (OpenGov 2.0) για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την Crowdpolicy

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση επόμενης γενιάς (OpenGov 2.0) για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την Crowdpolicy

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση επόμενης γενιάς (OpenGov 2.0) για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την Crowdpolicy

http://hello.crowdapps.net/opendashboard-sterea-ellada

ALERT- Καμία συμφωνία τη Δευτέρα στη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας

Καμία
απόφαση για Τουρκία και
προσφυγικό πριν τις
γερμανικές περιφερειακές
εκλογές

Καμία απόφαση για Τουρκία και προσφυγικό πριν τις γερμανικές περιφερειακές εκλογές

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ / Καμία επίσημη απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας τη Δευτέρα (7 Μαρτίου) αφιερωμένη στην κρίση των προσφύγων, λόγω των επερχόμενων γερμανικών εκλογών σε τρία κρατίδια…

Σγουρός σε Δούρου:Κρύβεσαι άρα υπάρχεις





Για κραυγαλέα απραξία και απουσία από τα δραματικά προβλήματα της Αττικής, κατηγόρησε τη διοίκηση της Περιφέρειας...
airetos.gr

Ποιος υποχρεούται να καταβάλλει τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων (εγκύκλιος)

Απαντώντας σε ερώτημα εργαζομένου για το ποιος φορέας πρέπει να του καταβάλλει το εφάπαξ, το υπουργείο Εργασίας, δίνει αναλυτικές οδηγίες για το ποιοι και πώς πρέπει να καταβάλλουν στους δημόσιους υπαλλήλους τα εφάπαξ.
Δείτε αναλυτικά το έγγραφο ΕΔΩ.

aftodioikisi.gr

Η Χ. Α. για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το “προσφυγικό”

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει όλα τα κόμματα του λεγόμενου "συνταγματικού τόξου", τα οποία εντέλει αποδέχθηκαν την εκβιαστική μεθόδευση Ευρωπαϊκής Ενώσεως και Τουρκίας να μεταβάλλουν ολόκληρη την χώρα, μια χώρα χρεοκοπημένη με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, σε ένα τεράστιο "hot spot".

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ-ΘΕΟΔΩΡΩΝ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Λουτράκι  4/3/2016
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                     Αριθμ. Πρωτ.: 3732
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
       ---------------------------
            Θ Ε Μ Α:        "Πρόσκληση σε  τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού
                                      Συμβουλίου".

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 9η Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 5:30 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  των κατωτέρω  θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:

Συνέντευξη Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 
Συνέντευξη Τύπου  θα δώσουν τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και οι τρεις βουλευτές του Νομού. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος στην Κόρινθο (Ερμού 16) στις 12. 

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΕ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ


Τρίπολη  4-3-2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Παρά τις επιμέρους διαφορές, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κόμματα του ευρωμονόδρομου, τα στηρίγματά τους στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, δήθεν ανεξάρτητοι συνδυασμοί,  όλοι συμφωνούν η διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου να γίνει στα πλαίσια της ΕΕ, στη βάση της οδηγίας 2008/1998 και των εφαρμοστικών νόμων, κύρια του Ν.4042/2012.

Η επιστροφή των Γερμανοτσολιάδων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Από τη μία η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, από την άλλη η Ν.Δ. ως… κόμμα του Βίζεγκραντ», τουίταρε την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς.
Δύο δηλαδή ημέρες πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακούσαμε από τα πλέον επίσημα χείλη να επιστρέφει η συζήτηση περί Γερμανοτσολιάδων. 
Με τη διαφορά ότι τώρα… οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!
Και μας φταίνε οι Γερμανοτσολιάδες.
Φυσικά! Διότι πάντα πρέπει να φταίνε κάποιοι. Χθες οι «μερκελιστές», σήμερα οι Βίζεγκραντ, η νέα προσωποποίηση του Γερμανοτσολιά. 
Να υποθέσει κανείς ότι ο υπουργός θέλησε να τορπιλίσει εκ των προτέρων τη συνάντηση; 

ΕΥΧΕΣ από τον ιαττρό Αναστάσιο Γκιολή στους 4 νέους Αντιδημάρχους του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/%CE%93%CE%9A%CE%99%CE%9F%CE%9B%CE%97%CE%A3-685x320.jpg?itok=3I6rwYFL 
Ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , Δρ. Αναστάσιος Γκιολής, , μέσα από τους "ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" , και με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους εύχεται στους 4 αντιδημάρχους του Δήμου τα εξής:

"ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ...
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ....
ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟ ΑΣΧΗΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ & ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ"

Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Χάρης Μπότσαρης

Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Χάρης Μπότσαρης
Ο γνωστός δημοσιογράφος Χάρης Μπότσαρης «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα.
Τις τελευταίες ημέρες, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, ενώ το 2013 είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
Διατέλεσε δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και τα τελευταία χρόνια ήταν στέλεχος του ΑΡΤ και συνεργάτης του Σπύρου Καρατζαφέρη 
Με τον τίτλο «Αντίο φίλε» ο Σπύρος Καρατζαφέρης μέσω της ιστοσελίδας spirospero αποχαιρετά τον δημοσιογράφο και ερευνητή Χάρη Μπότσαρη ο οποίος, όπως αναφέρει η ανάρτηση, «έφυγε» τα ξημερώματα από τη ζωή.
Αναλυτικά η ανάρτηση:
O Χάρης Μπότσαρης δημοσιογράφος και ερευνητής έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή. Στη δημοσιογραφική του καριέρα ασχολήθηκε κυρίως με ελληνικά και διεθνή θέματα με ειδίκευση στις μυστικές υπηρεσίες, στην τρομοκρατία, στις πολιτικές ίντριγκες και στις αποκαλύψεις.
Έγραφε σε εφημερίδες και περιοδικά ενώ ήταν γνωστές και οι ραδιοφωνικές του εκπομπές «Τρίτη Όψη» και «Μέσες Άκρες».
Έζησε για χρόνια στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με αρκετούς δημοσιογράφους σε κοινές έρευνες. Συνεργάστηκε με το spirospero και τηλεοπτικά με τον Σπύρο Καρτατζαφέρη στη τηλεόραση του ΑΡΤ.
Εκ μέρους όλης της δημοσιογραφικής ομάδας του spirospero εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

athensmagazine.gr

Εν όψει Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας Συνεδριάζει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την προσφυγική κρίση

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την προσφυγική κρίση 
Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται, το μεσημέρι της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο, η συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η στρατηγική της χώρας για την προσφυγική κρίση, εν όψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας την Δευτέρα.

Στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσέρχονται με συγκεκριμένες προτάσεις στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και με διάθεση να μην υπάρξει σύγκρουση με την κυβέρνηση. Ωστόσο, αναμένεται να γίνει κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να υπάρξει ένα κοινό ανακοινωθέν από τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά το πέρας του Συμβουλίου, καθώς στόχος της συνεδρίασης, άλλωστε, είναι η Ελλάδα να εμφανιστεί στη Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας με ενιαία θέση.

Βασικό στοιχείο της συζήτησης θα είναι, πάντως, το ζήτημα του βέτο που προτίθεται να ασκήσει ο πρωθυπουργός στην περίπτωση που η Σύνοδος δεν ανακόψει τη «φόρα» σε μονομερείς ενέργειες χωρών - μελών της ΕΕ. Οι περισσότεροι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πάντως, δεν συμφωνούν με την άσκηση βέτο εκ μέρους της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να διατυπώσει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών τις θέσεις που σκοπεύει να αναπτύξει στο Συμβούλιο ΕΕ - Τουρκίας.

Βασικός άξονας των θέσεων αυτών είναι ότι η λύση στην προσφυγική κρίση θα πρέπει να βρεθεί στο πλαίσιο της ΕΕ με δεσμευτικό τρόπο. Θα ζητήσει, δηλαδή, από τους εταίρους στην ΕΕ τη συμμετοχή όλων των κρατών - μελών στην κατανομή προσφύγων, όχι σε εθελοντική, αλλά σε υποχρεωτική βάση, ανάλογα με τον πληθυσμό και την οικονομική δύναμη κάθε χώρας.

Ακόμη, η κυβέρνηση επιζητά την επιτάχυνση της μετεγκατάστασης προσφύγων, την καθιέρωση μηχανισμού επανεγκατάστασης από την Τουρκία το συντομότερο δυνατόν, καθώς και την έγκριση της έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κομισιόν.

«Κομβική μέρα για εμάς είναι η 7η Μαρτίου και οι αποφάσεις που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Σύνοδος για τις διαδικασίες και την ταχύτητα μετεγκατάστασης» δήλωσε ο Δ.Βίτσας νωρίτερα. «Η Ελλάδα θα έχει έναν αριθμό προσφύγων, σύμφωνα τον πληθυσμό, την έκταση και άλλους παράγοντες» σημείωσε, τον οποίο προσδιόρισε σε λιγότερους από 20.000 για κάθε 1 εκατομμύριο πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Newsroom ΔΟΛ

NEOI ANTΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ        Ξυλόκαστρο 02.03.2016

ΑΠΟΦΑΣΗ 92/2016 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ 
Έχοντας υπόψη: 
1.Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης»(ΦΕΚ 87Α΄/7-6-2010).
2.Την υπ΄αριθ. 15150/15-4-2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/2010», όπως ισχύει. 3.Τις διατάξεις της παρ. 3ε΄άρθρου 3 του Ν. 4051/2012 (Α΄40), αναφορικά με τον ορισμό αντιδημάρχων οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν αντιμισθία.
4.Το γεγονός ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αποτελείται από δύο δημοτικές ενότητες.
5.Τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου.
6.Την αριθ.561/2014 (ορθή επανάληψη) απόφαση Δημάρχου.
7.Την αριθ. 83/2016 απόφαση Δημάρχου.
8.Την ανάγκη αναδιανομής των αρμοδιοτήτων των υφιστάμενων αντιδημάρχων, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του Δήμου.
                                                              Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Ι. Οι Αντιδήμαρχοι στο εξής και μέχρι τη λήξη της θητείας τους (28-2-2017) θα ασκούν τις κάτωθι αρμοδιότητες:

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση σε Αιμοδοσία στις 06-03-2016 και 09-03-2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Οι Φίλοι της Ζωής» σας ενημερώνει πως προγραμμάτισε δύο αιμοδοσίες στα γραφεία του Συλλόγου μας Αγίου Βλασίου 20, στο Ξυλόκαστρο
Την Κυριακή 06-03-2016 από 09:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ.
&
Την Τετάρτη 09-03-2016 από 16:00 μ.μ. έως 20:30 μ.μ.
Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας, από 18 έως 65 ετών, προκειμένου να προσφέρουν το αίμα τους στις προαναφερόμενες Εθελοντικές Αιμοδοσίες που προγραμμάτισε ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κορίνθου.
Οι ανάγκες είναι μεγάλες και αν συνεργαστούμε όλοι μαζί είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίζει να υπάρχει αυτάρκεια αίματος στο Δήμο μας. Σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση των Υπηρεσιών σας για την ανάρτηση των πανό που προβάλουν τις Αιμοδοσίες μας. Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και αισθανόμαστε υποχρεωμένοι.

Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής οινοποιήσιμων αμπελώνων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRwXsk_lecDt3ANUTdbFwl9Ce5a7v50kTezSknlhrKNHG5FC9WWxXyhQkAIspwk46Hz3xuRXjVrh57e7-nOmH2lcrGGIY6iZ3yPJF-9Vmio4KAMf_a7sj0LxIqUErO6_GQJMR328J61Jc/s640/Wineries_Veroia_510.jpg 
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνει ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής οινοποιήσιμων αμπελώνων περιόδου 2016 -2017 καθορίζεται από 01-03-2016 μέχρι 15-05-2016.
Το πρόγραμμα καλύπτει μία η περισσότερες από τις ακόλουθες δράσεις :

Σε έξοδο οι πρωτοπόροι της Α. Κορινθίας - Ενδιαφέροντες αγώνες σε Βέλο και Νεμέα

http://www.asterasderveniou.gr/images/stories/Agwnes2011-2012/nemea_entos_5.jpg 
Με αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται , αύριο Σάββατο, στις 3 το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας Κορινθίας.
Οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του τίτλου αγωνίζονται εκτός έδρας. Η  πρωτοπόρος Κόρινθος ΄06 , στην Αρχαία Κόρινθο, κόντρα στον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ ο κυπελλούχος ΑΟ Ζευγολατιού, στον Συνοικισμό, απέναντι στον ουραγό Κύψελο Κορίνθου.
Επιστροφή στις νίκες θέλουν Παννεμεατικός και  Αστέρας Δερβενίου που μάχονται στη Νεμέα. Η παράδοση θέλει τον Αστέρα να επιστρέφει με θετικά αποτελέσματα από τους αγώνες του στη Νεμέα.
Στο Βέλο θα διεξαχθεί το ντέρμπι της ημέρας ανάμεσα στην Ελλάδα Βέλου και στην ισόβαθμό της Κόρινθο, την ίδια ώρα, ο Πέλοπας Κιάτου δοκιμάζεται στα Αθίκια, κόντρα στον Τενεάτη.
Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός αντιμετωπίζει σε αγώνα ντέρμπι την Θύελλα Πετρίου, ενώ στα Εξαμίλια η Δάφνη υποδέχεται τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Τέλος στον Άσσο μονομαχούν οι δυο Ολυμπιακοί της κατηγορίας, ο τοπικός Ολυμπιακός κόντρα στον συνονόματό του από το Λουτράκι.

Η 23η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ -ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ- ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ- ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ -ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ: Δήλωση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς του ιδιώτες

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ., Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς  τους ιδιώτες, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Οι πολίτες βρίσκονται στο “ίδιο έργο θεατές”: Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, επί της Αριστερής διακυβέρνησης, συνεχίζουν να “τραβούν την ανηφόρα”.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ


 ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ                  

Η “κοινωνία αξιών” συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις της όπως αυτές προκύπτουν από το θεσμικό της ρόλο και κάνοντας πράξη τη συνεργασία πολιτικών φορέων και κινήσεων οργανώνει με την ΕΔΗΚ εκδήλωση την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.30-20.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας (αίθουσα Κ. Καβάφης) Ακαδημίας 50 με θέμα:

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ


Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν οι:

Συνάντηση Α’ Αντιπροέδρου Βουλής και Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

 
Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε. συναντήθηκε αντιπροσωπεία από τη Βουλή των Ελλήνων. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης, ενώ συμμετείχαν, η Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. Ελλάδας – Σουηδίας κ. Χριστοδουλοπούλου Αναστασία, η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. Ελλάδας – Ελβετίας κ. Καφαντάρη Χαρά, ο Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. Ελλάδας Αυστραλίας κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, η Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. Ελλάδας – ΗΠΑ κ. Ευαγγελία Καρακώστα και η Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. Ελλάδας – Καναδά κ. Σταματάκη Ελένη.

Εντυπωσιάζει το teaser για τους Αγώνες Τοξοβολίας στην Σύρο


Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι ο αθλητικός σύλλογος πολεμικών τεχνών Σύρου Τao center διοργανώνει Πανελλήνιους αγώνες Τοξοβολίας υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας.
Οι Αγώνες θα διεξαχθούν απο 13 μέχρι 15 Μaϊου 2016 στο Δημοτικό γήπεδο Άνω Σύρου. Θα συμμετέχουν πλήθος Συλλόγων Τοξοβολίας από όλη την Ελλάδα με τους αθλητές τους, χαρίζοντας στους φιλάθλους ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Με την κίνηση μας αυτή, πέραν του ότι ευελπιστούμε να κάνουμε γνωστό στο ευρύ κοινό το σπουδαίο άθλημα της τοξοβολίας, θέλουμε να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια προβολής του τόπου μας μέσω αθλητικών διοργανώσεων.
Σας περιμένουμε λοιπόν 13 με 15 Μαΐου να γνωρίσετε από κοντά στον μαγικό κόσμο της Τοξοβολίας.
Σχετικές πληροφορίες, ανακοινώσεις άλλα και ενημερωτικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο facebook/SyrosArchers/
Απολαύστε ένα μοναδικό teaser, γεμίστε τις φαρέτρες σας και φύγαμε για Σύρο, 13-14 και 15 Μαΐου 2016

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
– Σάββατο πρωί 14/05/2016 – Αναπτυξιακοί αγώνες όλων των κατηγοριών.
– Σάββατο απόγευμα 14/05/2016 – Αγώνες Β Κατηγορίας.
– Κυριακή πρωί 15/05/2016 – Αγώνες Α Κατηγορίας.
Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί μετά την δήλωση συμμετοχών των αθλητών.

Cyclades24.gr ΜΜΕ

Δήλωση Ελίζας Βόζεμπεργκ για το σχέδιο έκτακτης χρηματοδοτικής ενίσχυσης στην Ελλάδα για το προσφυγικό



Με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σχεδίου παροχής βοήθειας έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα καθώς και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, που βρίσκονται σε αντίστοιχη δύσκολη θέση -χωρίς δική τους ευθύνη- εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης και των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΠΓΔΜ: Αυτή είναι η ονομασία με την οποία η Ε.Ε. διαπραγματεύεται με τα Σκόπια. Δήλωση της Μαρίας Σπυράκη με αφορμή αναφορά του προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ στην πΓΔΜ ως «Μακεδονία»

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ κυρία Μαρία Σπυράκη, ως μέλος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – πΓΔΜ, μετά την αναφορά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πΓΔΜ ως «Μακεδονία», προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας-FYROM. Αυτό είναι η μόνη ονομασία της χώρας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνκερ είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί πάντοτε την επίσημη ονομασία της FYROM. Η πΓΔΜ είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ε.Ε. και διαπραγματεύεται με την Κομισιόν, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα FYROM

Η κυρία Σπυράκη αμέσως μετά την αναφορά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανήρτησε στο διαδίκτυο τα παρακάτω σχόλια.
 
Former Yugoslav Republic of Macedonia -FYROM.This the only name of the country for the @EU_Commission @JunckerEU

The president of @EU_Commission is obliged to always use the official name of FYROM @JunckerEU




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας - Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ



 Αρχική
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας, όπως δείχνει η ανακοίνωση του Κόμματός του, επιμένει να παραπληροφορεί, να λασπολογεί, να φανατίζει και να διχάζει.

Καταλαβαίνουμε το άγχος του πρωθυπουργού, καθώς την ώρα που η Νέα Δημοκρατία ενισχύει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, οι πολίτες μαθαίνουν για τις μυστικές συναντήσεις του και αντιλαμβάνονται την προσπάθειά του να γίνει τροχονόμος της διαπλοκής.

Εάν, όμως, νομίζει πως, με τέτοιες πρακτικές, μπορεί να ξεφύγει από τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσαν στη χώρα και τους Έλληνες, οι ανεύθυνες πολιτικές και οι εμμονικές ιδεοληψίες του, πλανάται οικτρά».