Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Μπούκαραν με πιστόλι και κατσαβίδια σε σπίτι ηλικιωμένης στην Κόρινθο


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/3/3a/Elas.pngΣε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων που τα ξημερώματα σήμερα μπήκαν σε σπίτι και λήστεψαν μια οικογένεια στην Κόρινθο. Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κόρινθο, τέσσερις άγνωστοι δράστες, μπήκαν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, όπου βρίσκονταν με τους δύο γιους της, 49 και 46 ετών, και με την απειλή πιστολιού και κατσαβιδιών, τους ακινητοποίησαν και τους λήστεψαν, αφαιρώντας χρυσαφικά και χρήματα που είχαν στο σπίτι, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στα 94 χρόνια της Πέθανε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Νάνσι Ρίγκαν

Πέθανε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Νάνσι Ρίγκαν
Λος Αντζελες
Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών η Νάνσι Ρίγκαν, χήρα του πρώην προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν και Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μεταξύ 1981 και 1989.
Η πρώην ηθοποιός που προστάτευε σταθερά με πυγμή τον σύζυγό τους στη διάρκεια της καριέρας του στο Χολιγούντ, τα οκτώ χρόνια της προεδρικής του θητείας, μία απόπειρα δολοφονίας και την πάλη με τη νόσο Αλτσχάιμερ, άφησε την τελευταία της πνοή στην Καλιφόρνια.

Η Νάνσι Ρίγκαν ζούσε στο Μπελ Έρ τους Λος Άντζελες αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Απεβίωσε το πρωί της Κυριακής στην κατοικία της λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.

Δήλωση της Υπεύθυνης του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας κας Μαρίας Αντωνίου για τη συνταξιοδότηση των Διευθυντών των Ερευνητικών Κέντρων



«Με δύο μέτρα και δύο σταθμά
η συνταξιοδότηση Διευθυντών Ερευνητικών Κέντρων»
Ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης και η Υπεύθυνη του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Καστοριάς, κυρία Μαρία Αντωνίου κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τη συνταξιοδότηση των Διευθυντών των Ερευνητικών Κέντρων.

Για το θέμα αυτό, η κυρία Μαρία Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:                                     

«Στην Ελλάδα, με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η συνταξιοδότηση των Διευθυντών Ερευνητικών Κέντρων δεν είναι θέμα εφαρμογής των Νόμων, αλλά ανεξέλεγκτης απόφασης του Υπουργού Παιδείας.

Επιλογές με δύο μέτρα και δύο σταθμά, με αναξιοκρατία και αδιαφάνεια, που προσπαθούν να μετατρέψουν το χώρο της Έρευνας και Καινοτομίας σε παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ, των κομματικών του φίλων και των μετακλητών του. Κρίμα».

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου «Ανίκανος και αναξιόπιστος ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κοροϊδέψει και να διχάσει τους Έλληνες»



(EUROKINISSI/ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος  Κουμουτσάκος, σε απάντηση της ομιλίας του κ. Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΝΑ ΧΑΘΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η εξουσία του δοσίλογου Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα τελειώνει. Η κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο, την Μακεδονία, τη Θράκη και τη ζωή μας είναι αμφίβολο αν θα διατηρηθεί. Ο στρατηγικός στόχος της Κυβέρνησης ΣΑΝΕΛ, που είναι η διάλυση της χώρας, για αυτό και εκλέχτηκαν με πολλά ψέματα, παίρνει σάρκα και οστά χωρίς να πέσει μία σφαίρα. Τα σύνορα έκλεισαν, τα ύδατα παραδίδονται, η οικονομία διαλύθηκε και η κοινωνία παραδόθηκε στην εξουσία των Γερμανών, των σύμμαχων τους Τούρκων και των δοσίλογων Ελλήνων συνεργατών τους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΥΤΣΗ
ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

H αυριανή Σύνοδος Κορυφής αποκτά βαρύνουσα σημασία, καθώς θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις στο προσφυγικό. Ποια στάση πρέπει να κρατήσει η Κυβέρνηση το επόμενο διάστημα;
Η Ευρώπη, ενώ δημογραφικά αντιμετωπίζει τρομακτικό πρόβλημα γήρανσης, που αφορά και τη χώρα μας, πολιτικά έχει μπει σε μια βίαιη μετάβαση προς την ενηλικίωση ή τη διάλυσή της ατύπως ή τυπικά. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν με ορίζοντα τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια η Ευρώπη να φιλοξενήσει και σταδιακά να ενσωματώσει ένα μεγάλο αριθμό προσφυγικών πληθυσμών.

Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡBENIOY

Στη Football League Μόνη πρώτη στην κορυφή η Κέρκυρα, στο -1 η Λάρισα, -3 ο Απόλλων

Μόνη πρώτη στην κορυφή η Κέρκυρα, στο -1 η Λάρισα, -3 ο Απόλλων
Μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League είναι πλέον η Κέρκυρα, η οποία μέσα στο γήπεδό της νίκησε 1-0 τα Τρίκαλα για την 22η αγωνιστική.
Στο 60ό λεπτό του αγώνα ο ο Ματιού Γκομές έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Αρναρέλλης με προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 υπέρ της Κέρκυρας . Αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα, που έφερε τους Φαίακες στην κορυφή της βαθμολογίας.

53 άτομα συνελήφθησαν σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/3/3a/Elas.png
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας οργανώθηκε το Σάββατο από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, με βάση τον σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Στη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι σε 1.132 άτομα (847 Έλληνες, 285 αλλοδαποί) και σε 886 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 134 άτομα (75 Έλληνες, 59 αλλοδαποί), ενώ συνελήφθησαν 53 άτομα, και συγκεκριμένα:

Ο Παναργειακός μέσω Λουτρακίου έπιασε τη Σπάρτη στην κορυφή

http://www.argolidaportal.gr/sites/default/files/field/image/evp_panargeiakos_aiolikos_podosfairo-22112015_16_medium.jpg
  Με τη νίκη με 1 - 0 επί του ΠΑΟ Λουτρακίου έφυγε ο Παναργειακός από το Λουτράκι στο πλαισιο της 18ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής. Με την νίκη τους αυτοί οι "Λύκοι" έπιασαν στο "ρετιρέ" της Σπάρτη που έχασε με το ίδιο σκορ, στη Ζακυνθο  την  ομάδα του ΑΟ  Λεβάντε. Την ίδια ώρα ο Παναρκαδικός στην Τρίπολη, επικρατούσε  με 2 - 0 επί του ΠΑΟ Βάρδας,ενώ "ανεμοστρόβιλος| πέρασε από τη Νέα Μανωλάδα ο Αιολικός που σάρωσε με 3 - 0 την τοπική Δόξα. Στην Καλαμάτα η "Μαύρη Θύελλα έμεινε στο 
0 - 0 με την Ένωση Ερμιονίδας και η παραμονή της στην κατηγορία κρίνεται μή επισφαλής . Στη Χίο ο Κανάρης Νενήτων έχασε με 0 - 1 από  τον Βύζαντα Μεγάρων, ενώ τέλος η Χαλκίδα κερδίζει στα "χαρτιά" τον αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών που έχει αποχωρίσει από το πρωτάθλημα.

3ος όμιλος
18η αγωνιστική
ΑΟ Λουτράκι-Παναργειακός 0 - 1
ΑΟ Λεβάντε-ΑΕ Σπάρτη 1 - 0
Καλαμάτα-Ένωση Ερμιονίδας 0 - 0
Παναρκαδικός-ΠΑΟ Βάρδας 2 - 0
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Αιολικός 0 - 3
Κανάρης Νενήτων-Βύζας Μεγάρων 0 - 1
Χαλκίδα-Ηρακλής Ψαχνών 3 - 0 α.α. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 18 αγώνες)


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1
Παναργειακός
28 - 18
34
2
Α. Ε. Σπάρτης
22 - 14
34
3
Παναρκαδικός
26 - 11
32
4
Αιολικός
31 - 15
31
5
ΠΑΟ Βάρδας
26 - 21
30
6
Δόξα Νέας Μανωλάδας
22 - 19
30
7
ΑΟ Λουτράκι
25 - 15
28
8
ΑΟ Χαλκίς
22 - 10
29
9
Ένωση Ερμιονίδας
23 - 20
25
10
Καλαματα
18 - 15
22
11
Βύζας Μεγάρων
16 - 33
20
12
Κανάρης Νενήτων
13 - 33
12
14
ΑΟ Λεβάντε
15 - 38
11
13
Ηρακλής Ψαχνών
  7 - 32
10

Και άλλη Ερυθρόλευκη κούπα.. Κυπελλούχος Ελλάδας στις γυναίκες ο Ολυμπιακός, 3-0 την ΑΕΚ. Η παρέα της Χριστοδούλου έγινε η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις Κυπέλλων.















Ερυθρόλευκη κούπα... vol. 6! (pics)Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας. Το τελευταίο... επεισόδιο γράφτηκε στη Χίο με τις «ερυθρόλευκες» να νικούν χωρίς να δυσκολευτούν με 3 - 0 σετ την ΑΕΚ και έγιναν η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις Κυπέλλων. 

Πήγε στην Χίο ως το μεγάλο φαβορί να κατακτήσει το έκτο του Κύπελλο και να γράψει ιστορία, έχοντας τις περισσότερες κούπες στον θεσμό. Στον ημιτελικό δυσκολεύτηκε και με το παραπάνω, αλλά νίκησε με 3-2 τον Παναθηναϊκό. Στον τελικό ωστόσο ο Ολυμπιακός έκανε... περίπατο. Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάσεβιτς με μία επιβλητική εμφάνιση επικράτησαν με 3-0 (25-18, 25-8, 25-13) της ΑΕΚ, έγραψαν ιστορία και συνεχίζουν...

Βόλεϊ: Κυπελλούχος Ελλάδας στις γυναίκες ο Ολυμπιακός, 3-0 την ΑΕΚΟι «ερυθρόλευκες» σε κανένα σημείο δεν άφησαν τα κορίτσια του Μανώλη Ρουμελιώτη να σκεφτούν καν πως θα μπορούσαν να τις κοιτάξουν στα μάτια. Έδειξαν από τον πρώτο πόντο την ανωτερότητά τους και έφτασαν στην πιο εύκολη κατάκτηση από τις έξι που έχουν. Η Ένωση από την άλλη ναι μεν ήθελε, αλλά δεν μπορούσε και σίγουρα η πορεία της στον θεσμό ως τον τελικό μόνο πετυχημένη μπορεί να την πεις.
Όσον αφορά τα του αγώνα, πραγματικά δεν χρήζει της παραμικρής ανάλυσης. Και δεν την χρήζει γιατί η διαφορά δυναμικότητας ήταν τέτοια που είχαν δίκιο όσοι έλεγαν πως ουσιαστικά ο τελικός διεξήχθη χθες. Εκεί ο Ολυμπιακός πήρε το Κύπελλο επικρατώντας του Παναθηναϊκού και απλά χθες το σήκωσε και τυπικά.
Για τις νικήτριες πρώτη σκόρερ ήταν η Μαλασάι που έφτασε τους 13 πόντους και την ακολούθησαν οι Γιώτα με 11 και η Τσβετάνοβα με 10. Για τις ηττημένες μόνο η Κωνσταντινίδου είχε διψήφιο αριθμό πόντων φτάνοντας τους 10, αλλά δεν έφταναν για να μπορέσουν οι «κιτρινόμαυρες» να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.
Τα σετ: 25-18, 25-08, 25-13
Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς) Γιώτα 11 (6/11 επ., 5 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 9 (6/12 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 25% υπ. - 12% άριστες), Μαλασάι 13 (11/20 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ,. 43% υπ. - 36% άριστες), Λαμπρούση 8 (3/5 επ., 3 άσοι., 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 6 (3/5 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 10 (8/22 επ., 2 άσοι), Κονόμι -λ (78% υπ. - 78% άριστες) / Κωνσταντίνου, Κοκκινάκη, Εμμανουηλίδου 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ).
ΑΕΚ (Ρουμελιώτης) Τσοχατζή, Κωνσταντινίδου 10 (9/17 επ., 1 μπλοκ), Ιβάνοβα 1 (1/8 επ., 50% υπ. - 50% άριστες), Κατσαντώνη 2 (2/16 επ.), Λαμπρινίδου 7 (4/9 επ., 3 μπλοκ), Κοσμά 3 (3/21 επ., 29% υπ. - 14% άριστες), Κακουράτου -λ (50% υπ. - 33% άριστες) / Σπανού 4 (3/16 επ., 1 άσο, 46% υπ. - 38% άριστες), Κουνάδη, Τοντάι.