Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό το πρωί και το βράδυ της Πέμπτης

Στάση εργασίας την Πέμπτη σε Μετρό και Ηλεκτρικό – Ποιες ώρες δεν θα λειτουργούνΣτάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) την Πέμπτη 10 Μαρτίου, διεκδικώντας ουσιαστικό διάλογο για τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
H στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Έτσι, το μετρό (γραμμές 2, 3) και ο ΗΣΑΠ (γραμμή 1) θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ανάλογα με τις εξελίξεις θα καθοριστεί και η περαιτέρω στάση των εργαζομένων.

Σάββατο 12 Μαρτίου στο Κιάτο "ΩΔΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ"

Νέα Δημοκρατία: Ευπρόσδεκτη, αλλά ο Τσίπρας θα προσέλθει απολογούμενος

Αρχική
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για το αίτημα της Κυβέρνησης να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή   

«Ο κ. Τσίπρας αναζητά οδούς διαφυγής. Στη συζήτηση αυτή, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, θα προσέλθει απολογούμενος. 

Η συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη ζητάει ο Τσίπρας

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη ζητάει ο Τσίπρας
Την διεξαγωγή Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, ζητεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
Η ημερομηνία της συζήτησης, θα ανακοινωθεί αύριο το μεσημέρι, μετά την Διάσκεψη των Προέδρων. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες αναμένεται να οριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ο πρωθυπουργός, την τελευταία περίοδο, η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Δικαιοσύνης, οι οποίες προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα, «που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία».

Επισημαίνει δε, ότι το «πραγματικό δυστύχημα», είναι ότι οι αιτιάσεις αυτές αναπαράγονται από την αξιωματικής αντιπολίτευση, αλλά και από άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου, όμως, τονίζει ότι κεντρικός, στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, «εμπιστοσύνη, που τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχει διαρραγεί, εξαιτίας, και εξωθεσμικών και αντισυνταγματικών παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Η δέσμευση εξάλλου της κυβέρνησης στον στόχο αυτό, αποδεικνύεται από το ότι για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, η
Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων της λίστας Μπόργιανς και Λαγκάρντ, των άνευ εγγυήσεων τραπεζικών δανείων, αλλά και άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, που ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμη και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας», τονίζει ακόμη στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Τσίπρας.

Προσθέτει πως με δεδομένα τα παραπάνω είναι χρέος της κυβέρνησης να ανοίξει με ουσιαστικό τρόπο τον σχετικό δημόσιο διάλογο, εντός του Κοινοβουλίου, και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, χωρίς υπεκφυγές και τεχνάσματα, «όπως επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση» και γνωστοποιεί ότι για τον λόγο αυτό, ζητεί την διεξαγωγή Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα της εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταρρακτώδεις βροχές!

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταρρακτώδεις βροχές!Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη και την Πέμπτη σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Ήδη στην περιοχή της Αττικής βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ η κατάσταση είναι χειρότερη στα βόρεια προάστια και τα ανατολικά του νομού. Από τις αστραπές παρατηρούνται ήδη μικρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ορισμένων περιοχών, ενώ σε συναγερμό είναι και η Πυροσβεστική για πλημμυρικά φαινόμενα.
Στην Αττική οι βροχές θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια και της νύχτας, ενώ την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα και με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου
Στην Πελοπόννησο  Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 Παρασκευή
Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.
 Σάββατο
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 Κυριακή
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.
 Καθαρά Δευτέρα
Καιρός: Στα δυτικά λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ της Δευτέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και το Αιγαίο 6 με 7 και πιθανότατα τοπικά τη Δευτέρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
10 προσλήψεις στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
Έρχονται 1.000 προσλήψεις στο Μετρό της Θεσσαλονίκης – Επανενεργοποιούνται πέντε εργοτάξια
17 προσλήψεις στην Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας
45 προσλήψεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
20 προσλήψεις στο Δήμο Περιστερίου
Προσλήψεις 200 ατόμων σε Δημόσιο, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, Πανεπιστήμια – Ποιες προκηρύχθηκαν μέσα στην εβδομάδα & ποιες συνεχίζουν να «τρέχουν» (αναλυτικά)

Αυτή θα είναι η κατανομή 2.297 ανέργων της Κοινωφελούς Εργασίας στα Hot Spots – Ποιες ειδικότητες αφορά (λίστα)

Την πρώτη φάση της κοινωφελούς απασχόλησης με 2.297 θέσεις εργασίας (από τις συνολικά 5.000) ανέργων που θα στελεχώσουν άμεσα Hot spots, Κέντρα Φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί, εντός της επικράτειας, για την υποστήριξη των προσφύγων, εξήγγειλε το υπουργείο Εργασία και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους των περιοχών. Πρόκειται για προγράμματα 8μηνης απασχόλησης.
Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα στελεχώσουν τα πέντε Hot Spots:

ΚΕΔΕ σε Πουλάκη: Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και όχι άσκοπες αντιπαραθέσεις

" Η νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκης , ως απάντηση στα όσα υποστήριξε η Κ.Ε.Δ.Ε. περί επιλεκτικής στοχοποίησης των Δημάρχων από τη σημερινή Κυβέρνηση , είναι φανερό ότι απευθύνεται στο κομματικό του ακροατήριο. Κι όχι στους Δημάρχους και τους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού.

Στην ανακοίνωση αυτή ο κ. Πουλάκης ξεχνά να αναφέρει ότι :

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μαζί στην ΕΕΤΑΑ ...

Μπορεί ο Κυριάκος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ να μη θέλει συνεργασία και να τάσσεται διαρκώς  υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών, όμως από ότι μαθαίνει ο ΑΙΡΕΤΟΣ στην ΕΕΤΑΑ ( Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) επετεύχθη η πρώτη αριστεροδεξιά συμμαχία ...

Από ότι μαθαίνουμε διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος πρώην δήμαρχος Παλλήνης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος ο Δημήτρης Καλογερόπουλος πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και στέλεχος της ΝΔ

airetos.gr

Ροδοπέταλα για την Τουρκία, αγκάθια για την Ελλάδα

tsipras ntavoutoglou triantafylla
Γράφει η Ιουλία Μητριάνου*

Προκαλεί απορία και ταυτόχρονα θυμό, η προκλητικά παθητική έως και ενδοτική στάση του Αλέξη Τσίπρα, απέναντι στον Τούρκο Πρωθυπουργό. Η οποία είναι και σε συνέχεια της «χαλαρής» στάσης του συμβουλίου της Ευρώπης απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Η εκδήλωση του Δήμου για τη χάραξη πολιτικής για τον τουρισμό και την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων




Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 στο ξενοδοχείο Sikyon Coast στο Ξυλόκαστρο, η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο  «Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη Ο Τόπος μας : Τουρισμός & Μεταποίηση 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης Πέτρος, ο βουλευτής Κορινθίας κ. Δήμας Χρίστος, οι Δήμαρχοι Κορινθίων κ. Πνευματικός Αλέξανδρος, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων κ. Γκιώνης Γεώργιος και Σικυωνίων κ. Σταματόπουλος Σπύρος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Νικολάκου Κωνσταντίνα και κ. Παπαγγελόπουλος Άγγελος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Πετρίτσης Γεώργιος, κ. Γκιάτας Ευριπίδης και κ. Παπαφωτίου Απόστολος, οι Αντιδήμαρχοι Νεμέας κ. Σελλάς Γεώργιος και Κορινθίων κα Χρησταρά Αθανασία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Νανόπουλος Βασίλης, τα μέλη του Δ.Σ. του LTO κ. Βραχάτης Ιωάννης – Εκπρόσωπος Club Hotel Casino Loutraki και ο κ. Βλάσσης Δημήτριος – Εκπρόσωπος Τουριστικών Γραφείων. Αγροτικών Προϊόντων - Πυλώνες Ανάπτυξης 2016-2020»

Από πλευράς του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ο Δήμαρχος κ. Ανδρικόπουλος Ηλίας, οι Αρχηγοί της Μειοψηφίας κ. Τσώτος Βλάσης, κ. Ζάρρος Ανδρέας και κ. Φάνης Μπρακούλιας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Καλύβας Παναγιώτης, Κάσσιος Δημήτριος, Αλογογιάννης Εμμανουήλ και Κουσουλός Κων/νος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞΕ κ. Γκιολής Αναστάσιος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Ξυλοκάστρου και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

 

Το παρόν έδωσαν η τέως Αντινομάρχης Κορινθίας κα Κοντονή Άννα, ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δούσκας Δημήτρης, οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Ξυλοκάστρου κ. Χαβέλης Νίκος και Δερβενίου κα Διαμαντοπούλου Βούλα, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι φίλοι της Furth» κα Ράλλη Χριστίνα και πλήθος επιχειρηματιών.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ο Βουλευτής κ. Δήμας και  η κα Κοντονή. Σημαντικές παρεμβάσεις και ανακοινώσεις έκαναν ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου για τις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας που αφορούν την Πελοπόννησο και το τουριστικό προϊόν της, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την καίρια θέση του τουρισμού στην Ατζέντα της Περιφέρειας.
Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του τόνισε την προτεραιότητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στους δύο βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας, τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή και μεταποίηση. Επίσης την απόφασή του για την ανάπτυξη τους  με τη συνεργασία και ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων και  την υποστήριξη εξειδικευμένων τεχνοκρατών.
Το σύνολο των εισηγήσεων παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον και αναδείχθηκαν σημαντικά ζητήματα για την επιχειρηματικότητα στον τουρισμό και την μεταποίηση. Μεταξύ αυτών η ανάγκη για εκπόνηση ολοκληρωμένων πλάνων marketing, η ανάγκη ανάπτυξης συνεργασιών και δικτύων, η ανάγκη της αναβάθμισης, του εκσυγχρονισμού, αλλά και του σαφούς προσδιορισμού του τουριστικού προϊόντος.

Βαριές εκφράσεις μεταξύ της ηγεσίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και Τατούλη για τα απορρίμματα

Βαριές εκφράσεις όπως διαμεσολαβητές της ΤΕΡΝΑ,σουλτάνοι ,αλλόφρονες και ...γιαταγάνια περιλαμβάνονται στο δημόσιο λόγο των ΑΙΡΕΤΩΝ  του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και της ηγεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με τις βολές να ακουμπάνε και την Κυβέρνηση η οποία ενώ τόσο καιρό είχε σταθερή γραμμή  φαίνεται  ότι οι εξελίξεις την υποχρεώνουν να αναδιπλωθεί.

Τι αλλάζει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις – Πώς και πότε θα ολοκληρωθεί η ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα (εγκύκλιος)

Τις αλλαγές που επέρχονται με το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα (Ν. 4368/2016 «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις») στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις καταγράφει σε εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο του ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.  Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο μέχρι  21.03.2016 θα πρέπει να υπογραφούν οι σχετικές αποφάσεις που είχαν συνταχθεί έως 31.12.2014 από τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας, με φορέα υποδοχής τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. και δεν έχουν δημοσιευθεί
Αναλυτικά:

Υπέρ πάντων Δικαιοσύνη

Γράφει ο
Κώστας Τζαβάρας
 
«Η δικαιοσύνη είναι η πρώτιστη αρετή των κοινωνικών θεσμών, όπως ακριβώς είναι η αλήθεια για τα συστήματα σκέψης»
John Rawls, Θεωρεία της Δικαιοσύνης
Η θεωρία της Δικαιοσύνης του John Rawls (εκδ. Πόλις) όχι μόνο αναζωπύρωσε το φιλοσοφικό ενδιαφέρον για μια σύγχρονη (και κυρίως μετά τα κοινωνικά κινήματα της δεκαετίας του ’60) προσέγγιση της ιδέας της Δικαιοσύνης, αλλά όπως προφανώς έχει επισημανθεί (Amartya Sen) ο υπέροχος αυτός πολιτικός φιλόσοφος έδωσε στο αντικείμενο «Δικαιοσύνη» τη σημερινή του μορφή. 

Αν κάποιος «πρέπει να λύσει το θέμα του», αυτός είναι ο κ. Τσίπρας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μιλώντας ενώπιον της Κ.Ε. του κόμματός του, την περασμένη Κυριακή, προηγουμένη του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας κινήθηκε μεταξύ ακροβασιών (όσον αφορά στην ανάλυση της διεθνούς και ευρωπαϊκής κατάστασης) και αποδεδειγμένων ψεμάτων (όσον αφορά στο «παράλληλο πρόγραμμα»)-αν και ξεκίνησε δηλώνοντας πως «η σημερινή Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει με αποκλειστικό θέμα την προσφυγική κρίση».
Και προσπαθώντας να πει στο στενό εσωκομματικό του ακροατήριο πως το πρόβλημα δεν το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση, είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να λύσει το θέμα του», κάνοντας αναφορά σε δήθεν διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Συνάντηση Προέδρου Βουλής με τον πρέσβη Γερμανίας στην Ελλάδα

 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης δέχθηκε σήμερα σε εθιμοτυπική συνάντηση τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Peter Schoof.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης.

Δικαστικη αποφαση δικαιωνει τον Δημο Κορινθιων! Τηλεοπτικη δηλωση του Αλεξανδρου Πνευματικου

MOV036 (4).MOD_snapshot_00.06_[2015.08.02_02.44.07].jpg22

Χθες ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη Δήμου Κορινθίων-πρώην συμβασιούχων εργαζόμενων
Όπως είναι γνωστό ειxε κατατεθεί αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου Κορίνθου από τους εκτάκτους [!!!]υπαλλήλους που απασχολήθηκαν στο Δήμο επι 8 μήνες κατά τη διάρκεια του έτους 2015,με σκοπό τη συνέχιση της απασχόλησης τους μέχρι 31\12\1016 [ αυτό επιθυμούσαν οι ίδιοι]
Χθες,7 Μαρτίου,συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή επι της πιο πάνω αίτησης η οποία και απορρίφθηκε από το δικαστήριο με συνέπεια τη μη[!] υποχρέωση του Δήμου να απασχολήσει και πάλι τους προαναφερόμενους,πρώην συμβασιούχους.
O Δήμος ισχυρίστηκε [και ισχυρίζεται γενικά]ότι είχε ήδη προβλέψει για την απασχόληση 46 νέων[!]συμβασιούχων οι οποίοι,ήδη,από τα μέσα,περίπου,Φεβρουάριου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα καθαριότητας και πρασίνου.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Κορινθίων με αυτή,την πρωτόδικη απόφαση,είναι δικαιωμένο ενώ άγνωστο παραμένει εάν υπάρξει συνεχεία της διαμάχης στις δικαστικές αίθουσες.
Το ρεπορταζ του freddotv.gr\super b\best και ort με την υπογραφη του Νοτη Κομνηνακη!
Σημερα Τριτη:super b ωρα 8.45 [ Βραδυνο δελτιο] και 01.00 μετα τα μεσανυχτα [Νυχτερινο δελτιο]
freddotv.gr

Ερώτηση Χρίστου Δήμα για τη δράση "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής"

http://www.pna.gr/media/k2/items/cache/df5cb5ef66859fc416d1d351416e3f08_XL.jpgΤα προβλήματα που αφορούν την ομαλή υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης από την Ε.Ε. δράσης που αφορά τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς καθώς και το μέλλον της ενόψει της επόμενης χρονιάς, έθεσε με γραπτή ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται ότι η «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» θεωρήθηκε από τις πλέον επιτυχημένες του ΕΣΠΑ 2007-2013. Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα έχει ωφελήσει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα καθώς προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας των παιδιών με γονείς που εργάζονται ή είναι σε αναζήτηση εργασίας, σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης(ΚΔΑΠ). Ωστόσο, ο κ. Δήμας παρατηρεί σοβαρές καθυστερήσεις στις πληρωμές των δικαιούχων, ενώ παράλληλα καλεί τον Υπουργό Εργασίας  να διευκρινίσει τις προθέσεις του για τη συνέχιση αλλά και την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος κατά την επόμενη χρονιά, με στόχο να ικανοποιηθούν ακόμη περισσότερα αιτήματα εργαζομένων.


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiseUPCO9PdzGjiqrtJd_Ifh-7QLyaeD970LAUPBpxoXdNvJBCy-mE0v8Dg_quaUFuODqF6Yurj_vrxXb5otNCfvBiGhOcthhwUgxQfxIseBQIiuIiHLpPI0QdYoaqzdNPsIGEyhxBkmKdY/s320/%CE%9A%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%9F%CE%A5%CE%A7%CE%9F%CE%A3+%CE%93%CE%A1%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A1%CE%97%CE%A3+1.jpgToυ Γρηγόρη Κλαδούχου
 
Η ημέρα της γυναίκας είναι η ημέρα της παγκόσμιας γυναίκας, αυτής που σήμερα εξαναγκάζεται στην προσφυγοποίηση, αυτής που αγωνίζεται για την ελευθερία και την κοινωνική ισότητα. Δεν είναι απλά γιορτή της γυναίκας, αλλά προβολή  και του γυναικείου παραδείγματος.
         Στο Κομπάνι, η Κούρδισσα που υπερασπίζεται το δίκαιο και την τιμή της γυναίκας, όλες οι γυναίκες που ζητούν τα δικαιώματά τους στην Τουρκία, στην Συρία, είναι το παράδειγμα. Είναι η Λεϊλά Ζάνα, η μεγάλη προσωπικότητα του Κουρδικού δημοκρατικού κινήματος.