Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στο CNBC - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει «δύο παράλληλες κρίσεις»

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει «δύο παράλληλες κρίσεις»
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει «δυο παράλληλες κρίσεις» στο οικονομικό και ανθρωπιστικό πεδίο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNBC και στη δημοσιογράφο Julia Chatterley, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν μπορούν να υλοποιηθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές.

«Στο οικονομικό μέτωπο, η Ελλάδα δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανήμπορη να επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κρίση όσο αφορά το μεταναστευτικό» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αν δε βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη συνεργασία της Τουρκίας, η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη για τη χώρα μου» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προειδοποίησε: «έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν μπορούμε να δεχτούμε επιπλέον ροές».

Υπογράμμισε,ακόμα, ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον οικονομική βοήθεια, αλλά, επίσης, χρειάζεται οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν μπορεί να επιλυθεί από την Ελλάδα μονομερώς» σημείωσε και πρόσθεσε: «Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, οι δεσμεύσεις για επανατοποθέτηση προσφύγων εκτός Ελλάδος δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και άρα αν δεν υπάρξει πραγματική ηγεσία από τις ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε μια βιώσιμη λύση».

Προκόπης Παυλόπουλος:Στις 17 Μαρτίου θα φανεί εάν η Ευρώπη θα υπάρχει ή θα γκρεμιστεί

Στις 17 Μαρτίου θα φανεί εάν η Ευρώπη θα υπάρχει ή θα γκρεμιστεί
Μηνύματα ανθρωπισμού και ενότητας με πολλούς αποδέκτες, στη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Άρτα, όπου τιμά με την παρουσία του τον εορτασμό της Πολιούχου της πόλης, Αγίας Θεοδώρας 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηλίτευσε τη συμπεριφορά ορισμένων εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, φωτογραφίζοντας τις χώρες του Βίσεγκραντ, τόνισε ότι Ευρώπη χωρίς ανθρωπισμό δεν μπορείυπ να άρξει και απέδωσε τα εύσημα στη συμπεριφορά και τις αρετές των Ελλήνων απέναντι στο μείζον ζήτημα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι στην κρίσιμη σύνοδο στις 17 Μαρτίου θα φανεί εάν η Ευρώπη θα υπάρχει ή θα γκρεμιστεί.
Ο κ. Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή της ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Αρταίων, αφού έκανε ειδική αναφορά στη ζωή και την κοινωνική δράση της Αγίας Θεοδώρας, συζύγου του δεσπότη της Ηπείρου, Μιχαήλ Β' Κομνηνού, καθώς και στην ιστορία που αναβλύζει ο τόπος στο πέρασμα των αιώνων με πρωταγωνιστές τους κατοίκους του, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να του επιτραπεί «με όλον τον κίνδυνο της αυθαιρεσίας της υποκειμενικότητας» να αντλήσει «δύο άκρως επίκαιρα διδάγματα» για να στείλει το δικό του μήνυμα.


Δημοφιλή Tweet: Καλό βράδυ!!!







Ανδρέας Ψυχάρης @APsycharis
 
Σ/Κ Καθαρας Δευτέρας, 50 ημέρες μεχρι το Πάσχα και μετά έρχεται η ανάπτυξη συμφωνα με τον φωτισμένο ηγέτη. #Dr_Tsipras #Tsipras

Προβολή στο Twitter






Ελληνική Αστυνομία @hellenicpolice
 
Συνελήφθησαν 3 άτομα στη Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση κάνναβης bit.ly/1UkTYXi


Προβολή στο Twitter







Βιζεγκραντοτσολιάς @GVeltsi
 
Και επισήμως Σοβιετία λοιπόν με κλειστά σύνορα. Από έξω προς τα μέσα βέβαια αλλά δεν έχει καμία σημασία

Προβολή στο Twitter






Nikos Dendias @NikosDendias
 
Αν ο κ. Τσίπρας συναίνεσε στο κλείσιμο του "βαλκανικού δρόμου" σημαίνει ότι ψεύδεται ασυστόλως. Αν δεν ήξερε, είναι επικίνδυνος για τη χώρα.

Προβολή στο Twitter


ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ;

Σαν τα κοράκια γύρω από το πτώμα μαζεύονται οι ξένοι Στρατοί, με το πρόσχημα των προσφύγων, γύρω από την Ελλάδα από όλες τις κατευθύνσεις. Μέχρι και ο ιταλικός Στρατός επανεμφανίζεται στην Κορυτσά για πρώτη φορά μετά τις ημέρες του Έπους του '40 που έτρεχε και δεν έφθανε. Το ίδιο κι οι Βούλγαροι που διψάνε για θάλασσα, όπως τόσο εύστοχα και υβριδικά ανέφερε και ο Πρόεδρός τους πρόσφατα.

ΛΙΒΑΔΙΑ ΣΕΡΡΩΝ: SOS ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ






Γραφεί ο Χρήστος Α. Κατσαρός
Σε μία κίνηση ανθρωπιάς και καλής θελήσεως προχώρησε την Τρίτη 8 Μαρτίου ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιάς Σερρών διανέμοντας τρόφιμα και ρουχισμό στους πρόσφυγες της Ειδομένης, αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν έχει χαθεί από αυτόν τον τόπο του Ξένιου Δία ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, από όπου κι αν προέρχεται και σε ό,τι και αν πιστεύει. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στην τέως πρόεδρο του Συλλόγου, κα Αναστασία Γκατζάκη και στον σύζυγό της, κο Γεώργιο Γκατζάκη, αλλά και στον αντιπρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδιάς, κο Εμμανουήλ Μουμτζίδη, για την αμέριστη βοήθειά τους στον γράφοντα αναφορικά με την μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Φόβους για προβοκάτσια στο ντέρμπι εκφράζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός

Φόβους για προβοκάτσια στο ντέρμπι εκφράζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως υπάρχουν «βάσιμες πληροφορίες» ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να βλάψουν την ομάδα προκαλώντας τη διακοπή του αγώνα, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «άτομα εκτός της οικογένειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, προσέφεραν χρηματικά ποσά, σε άτομα που σχεδιάζουν να ενεργήσουν κακόβουλα εις βάρος της ομάδας» και ζητάει από όλους όσους βρεθούν στο γήπεδο να προσέχουν τους διπλανούς τους και να αποτρέψουν οποιαδήποτε πράξη μπορεί βλάψει του «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  
«H ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενόψει του αγώνα της Κυριακής 13.3.2016, μεταξύ της ομάδας μας και του Παναθηναϊκού, γνωστοποιεί στους φιλάθλους μας ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως άτομα εκτός της οικογένειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, προσέφεραν χρηματικά ποσά, σε άτομα που σχεδιάζουν να ενεργήσουν κακόβουλα εις βάρος της ομάδας μας, με ρίψεις αντικειμένων ή φωτοβολίδων ευθείας βολής, ώστε να προκαλέσουν συνθήκες διακοπής του αγώνα.
Προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους ενέργειες, απευθυνθήκαμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές, αλλά και διακηρύξαμε την θέλησή μας να συνεργαστούμε μαζί τους για την εφαρμογή κάθε μέτρου, που θα διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Για να το επιτύχουμε, καλούμε τους φιλάθλους μας να περιφρουρήσουν, με την συμπεριφορά τους, την ομάδα μας, αποτρέποντας οποιονδήποτε θα επιχειρήσει να την βλάψει με τις πιο πάνω ενέργειες. Πρέπει όλοι να έχουν τα μάτια τους και στον διπλανό τους και να είναι σε εγρήγορση.

Όλοι μαζί σα γροθιά και κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά, την Κυριακή το απόγευμα, πρέπει να είμαστε ΑΣΠΙΔΑ για το γήπεδο μας και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας».

Ιταλοί αστυνομικοί στα ελληνοαλβανικά σύνορα από την επόμενη εβδομάδα

Ιταλοί αστυνομικοί στα ελληνοαλβανικά σύνορα από την επόμενη εβδομάδα
Ρώμη, Ιταλία
Έως την προσεχή Τρίτη θα έχουν φθάσει στην Αλβανία 20 άνδρες του ιταλικού σώματος συνοριοφυλακής για να συνδράμουν στην προληπτική φύλαξη της μεθορίου, στο πλαίσιο ενισχυμένης ιταλο-αλβανικής συνεργασίας μπροστά στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων προσφυγικών διαδρόμων μετά το οριστικό σφράγισμα της αλβανικής οδού που έχει εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα.

«Το θέμα δεν είναι εάν οι πρόσφυγες έλθουν στην Αλβανία από την Ελλάδα, αλλά πότε» λέει ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι. «Δείχνει» ημέρες ή εβδομάδες και ζητά ευρωπαϊκή στήριξη.

Η ανάπτυξη της ιταλικής δύναμης έρχεται κατόπιν αιτήματος των αλβανικών αρχών, οι οποίες και θα αποφασίσουν τα σημεία της μεθορίου στα οποία θα περιπολούν οι Ιταλοί συνοριοφύλακες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει έως τις 15 Μαρτίου με τη συμμετοχή 20 συνοριοφυλάκων γράφει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα La Repubblica.

Παραιτήθηκε ο Hλίας Ανδρικόπουλος από πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου


Παραιτήθηκε, αιφνιδίως, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου και Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, από πρόεδρος του Φορέα και αναμένεται εντός της προσεχούς εβδομάδος να συγκληθεί γενική συνέλευση, προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος. 
 Ο κ. Ανδρικόπουλος ανέφερε ότι η υπόθεση των απορριμμάτων είναι κρίσιμη και βρισκόμαστε σε μία ευαίσθητη περίοδο με εν εξελίξει διεργασίες, γι' αυτό και δεν θέλει να πει πολλά. Παρά ταύτα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπέβαλε την παραίτησή του στην Εκτελεστική Επιτροπή "για λόγους ευθύνης, αξιοπρέπειας και μεγάλης απογοήτευσης". 

Ανοιχτά τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα – Τι ισχύει για δημόσιο και ΟΤΑ – Πως αμείβονται όσοι δουλεύουν

Η Καθαρά Δευτέρα για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα θεωρείται εργάσιμη ημέρα καθώς ανήκει στις ημέρες εορτών που όμως δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσιμες αργίες που ορίζονται από το άρθρο 4 του ΒΔ 748/1966.
Αντιθέτως, η Καθαρά Δευτέρα, (14 Μαρτίου 2016), σύμφωνα με το άρθρο 1, παρ.11 του Ν.1157/1981, είναι αργία μόνο για τους μισθωτούς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α..
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη, ως ημέρες υποχρεωτικής αργίας στον ιδιωτικό Τομέα καθορίζονται :

“Είσαι κυβερνητικός εκπρόσωπος”! – “Είσαι κομματάρχης του ΝΑΙ”: Απίστευτος καυγάς Καμίνη-Αξελού

Τρίτο κυβερνητικό εκπρόσωπο, μετά την «γενικών καθηκόντων» Ολγα Γεροβασίλη και τον επί των προσφυγικών ροών υπεύθυνο Γιώργο Κυρίτση φαίνεται πως απέκτησε η κυβέρνηση Τσίπρα. Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων Ρήγα Αξελό, επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη – η οποία, άλλωστε, ιδρύθηκε πριν δέκα χρόνια από τον τότε υποψήφιο δήμαρχο Αλέξη Τσίπρα.
Η ανάδειξή του σε κυβερνητικό εκπρόσωπο έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας από τον ίδιο τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, στη διάρκεια μιας δίωρης και επεισοδιακής συζήτησης για την εξασφάλιση χώρων προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες. Σύμβουλοι της «Ανοιχτής Πόλης» εμφανίστηκαν «βασιλικότεροι του βασιλέως» ζητώντας ο δήμος να παραχωρήσει «εδώ και τώρα» χώρο στις παλαιές Αποθήκες Σαρακάκη. Μάλιστα, ο Ρήγας Αξελός για να απαντήσει στον χαρακτηρισμό «κυβερνητικός εκπρόσωπος», αποκάλεσε τον δήμαρχο «προαλειφόμενο αρχηγό κόμματος» και «κομματάρχη του ΝΑΙ» στο περσινό δημοψήφισμα. Η συζήτηση πέρασε από διάφορα στάδια:

Καμίνης: Δεν θα γίνουν οι πλατείες της Αθήνας καταυλισμοί

Την πρόθεση του Δήμου Αθηναίων να μην μετατραπούν οι πλατείες και τα πάρκα της πόλης σε άτυπους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών, επισήμανε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης και υπογράμμισε ότι έχει λάβει τη σχετική διαβεβαίωση και εγγύηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων στο MEGA
airetos.gr

ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ ΣΤΗΝ "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ
Σε σχέση με τα διαλαμβανόμενα στα δημοσιεύματα στα υπ’ αρ. 979/3.3.2016 και 980/4.3.2016 φύλλα της Εφημερίδας των Συντακτών και σε απάντηση προς όλους ο κ. Γεώργιος Αρ. Μπουλούκος , Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απέστειλε εξώδικο προς την εφημερίδα.  
 Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το περιεχόμενο των επίμαχων άρθρων και οι τίτλοι τους τον προσβάλλουν τόσο ως επιστήμονα, επαγγελματία μαχόμενο Δικηγόρο, συνδικαλιστή, όσο και ως προς τον θεσμικό του ρόλο ως αιρετού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Kατά παράβαση κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας η εφημερίδα προέβη στην δημοσίευση των επίμαχων δύο άρθρων που βρίθουν ανακριβειών, παραλείψεων και υπονοιών και παραγνωρίζουν την οικογενειακή ιστορία και την προσωπική, επαγγελματική, συνδικαλιστική και πολιτική πορεία του.  
 Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει ή υπήρξε οποιαδήποτε σχέση του με την Χρυσή Αυγή, όπως προσπάθησαν με επιλεγμένες αναφορές, παραλείψεις και υπονοούμενα να παρουσιάσουν, παραπλανώντας το αναγνωστικό κοινό.
Με τα επίμαχα δύο δημοσιεύματα στοχοποίησαν τον κ. Μπουλούκο, παραβλέποντας ότι η οικογένειά του έχει χύσει αίμα για την Δημοκρατία, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή του, και τον κατέστησαν έρμαιο της εκδικητικής διάθεσης τόσο ακραίων κοινωνικών και πολιτικών στοιχείων, όσο και της κακόβουλης και αυθαίρετης κριτικής νεόκοπων δήθεν δημοκρατών.
Στο πλαίσιο του νόμου καλεί την εφημερίδα να αποκαταστήσει την βαρύτατη σε βάρος του προσβολή, άμεσα και το αργότερο, εντός δέκα (10) ημερών.

Νέα έργα για τη Μεσσηνία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης



http://www.tharrosnews.gr/sites/default/files/styles/newsmain/public/2016/02/drpmos.jpg?itok=lGXqiwBTΤρία ακόμη έργα για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.
Πρόκειται για τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων «Αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας από Κόμβο Διασποράς έως Ποταμό Νέδοντα – Ά φάση» στο Δήμο Καλαμάτας, «Βελτίωση – Συντήρηση 13ης Επ. Οδού (Τμήμα Βασιλίτσι – Φοινικούντα – Μεθώνη)» στο Δήμο Πύλου – Νέστορος και «Βελτίωση – Συντήρηση της 1ης Επ. Οδού (Τμήμα Στούπα – Αγ. Νίκων)» στο Δήμο Δυτικής Μάνης.