Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

H ολομέλεια της Περιφερειακής Παράταξης της μείζονος μειοψηφίας “ Πελοπόννησος Πρώτα”



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίπολη, 11 Μαρτίου 2016


Την Τετάρτη 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Δημαρχείο τηςΤρίπολης , ολομέλεια της Περιφερειακής Παράταξης της μείζονος μειοψηφίας “ Πελοπόννησος Πρώτα” .
Στην ολομέλεια συμμετείχαν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη και φίλοι της παράταξης και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης από όλους τους νομούς.

Κατά τον αναλυτικό απολογισμό της παράταξης ο επικεφαλής Νίκος Πατσαρίνος επικεντρώθηκε στο μεγάλο θέμα των απορριμμάτων, στα έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων  στο κλείσιμο των έργων του ΕΣΠΑ 2007-20013 και στα έργα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς και στα προβλήματα που απασχολούν τις τρέχουσες δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και απορρέουν πρωτίστως από την παντελή απουσία στρατηγικής ανάπτυξης και ιεράρχησης των στόχων.  Δεν παρέλειψε τέλος, να υπογραμμίσει την δικαίωση της παράταξης για την αμετακίνητη στάση της στο θέμα εκλογής Συμπαραστάτη του Πολίτη  σχετικά με την  υπόθεση Μπουλούκου.
Στο ίδιο πνεύμα τοποθετήθηκαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι των άλλων νομών.

Στην συζήτηση που ακολούθησε επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η αυτοτέλεια της παράταξης και ο καθαρά αυτοδιοικητικός της χαρακτήρας, ενώ επικαιροποιήθηκαν οι προγραμματικοί της στόχοι, οι αρχές και οι προτεραιότητές της.

Η “ Πελοπόννησος Πρώτα” θα συνεχίσει να υπηρετεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς παρεκκλίσεις και εξαιρέσεις, τις αρχές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της Διαφάνειας. Γνώμονας σε όλες της τις αποφάσεις είναι η προάσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος, του Δημοσίου Χρήματος και η προστασία των λαϊκών στρωμάτων. Αντιμάχεται τα μεγάλα συμφέροντα, την αδιαφάνεια, το έλλειμμα δημοκρατίας, την παραπληροφόρηση και την απουσία ιεραρχημένων αναπτυξιακών στόχων που περισσεύουν στην πολιτική Τατούλη.

Επίσης αναζητήθηκαν τρόποι ώστε να οργανωθεί και να επιτευχθεί η ευρύτερη συμμετοχή των μελών στα δρώμενα της Περιφέρειας. Η συμμετοχή των μελών της, η επεξεργασία και η αξιοποίηση απόψεων και θέσεων και η προσέγγιση των τοπικών θεμάτων από τους ίδιους τους πολίτες αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στην δημοκρατική λειτουργία της παράταξης.
               
Όπως ήταν αναμενόμενο και λόγω της επικαιρότητας του θέματος στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν εκφράστηκε η αγωνία για το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Για μια ακόμα φορά, υποστηρίχθηκε η βαθιά πολιτική, φιλοπεριβαλλοντική και δημοκρατική θέση της παράταξης πως η διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί και πρέπει να υλοποιηθεί από τους Δήμους. Στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων πρέπει:
  1.  Να αναθεωρηθεί άμεσα ο Περιφερειακός Σχεδιασμός και να ολοκληρωθούν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης από τους Δήμους.
  2. Να στηριχθούν οι Δήμοι θεσμικά και οικονομικά για την υλοποίηση της εναλλακτικής πρότασης που στηρίζεται στην διαλογή στην πηγή, στην ανακύκλωση, στην κομποστοποίηση, στην ανάκτηση υλικών και στην ελαχιστοποίηση της ταφής των υπολειμμάτων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.
Ως εκ τούτου εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου με ΣΔΙΤ.

Μεταφράζοντας την Έρευνα για τον Εγκέφαλο στην Κλινική Πράξη


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και Φίλων Πασχόντων Από Νευροϊνωμάτωση«Ζωή με NF» την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 συμμετέχει στην δεύτερη εκδήλωση της Κίνησης Αδελφών Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ)(Σορανού Εφεσίου 4 ,Αθήνα) με ενδιαφέρουσα θεματολογία για την Σχιζοφρένεια, την Άνοια και την Νευροϊνωμάτωση.

Η ημερίδα γίνεται στα πλαίσια της παγκόσμιας Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τον Εγκέφαλο 14-20 Μαρτίου 2016.
Μεταφράζοντας  την  Έρευνα για τον Εγκέφαλο στην Κλινική Πράξη

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ" ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: «ΟΤΑΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ» Μουσικοθεατρική παράσταση που γεννήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου



«ΟΤΑΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ»
Μουσικοθεατρική παράσταση που γεννήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο Δημήτρης Μυράτ

Λίγα λόγια
Η παράσταση τελειώνει... τα φώτα σβήνουν….
Τότε είναι που οι «θεατρίνοι» αφήνουν στην άκρη τη μάσκα του διασκεδαστή κι έρχονται αντιμέτωποι με το αληθινό τους πρόσωπο στον καθρέφτη.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία – Διδασκαλία -Σύνθεση κειμένων: Τερέζα Λουίζου
Μουσική επένδυση – Διδασκαλία : Τάκης Χρυσανθόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Νάνσυ Τσαντήλα
Σχεδιασμός σκηνικών: Ηλίας Καραβάς
Επιμέλεια σκηνικών: Γεράσιμος Βιλαδέρης, Μαίρη Παπασταμοπούλου
Κατασκευές: Βλάσης Γκολφόπουλος
Ζωγραφική: Τερέζα Λουίζου, Καλλιόπη Σακελλαρίου, Ιωάννα Πολίτη
Χορογραφίες: Έλενα Ψαρρού, Τερέζα Λουίζου
Επιμέλεια κοστουμιών: Γιώργος Κορδούλης, Ελένη Ζιοζώκου
Κατασκευή κοστουμιών: Νικολίτσα Καριώρη, Ανθούλα Κουτσοκλένη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Καμαρινού, Γιώργος Κορδούλης
Μουσικοί:
Πλήκτρα: Τάκης Χρυσανθόπουλος
Congas – Κιθάρα – Φλογέρα – Bedir : Δήμητρα Καμαρινού
Χορεύει η Έλενα Ψαρρού
Ηθοποιοί:
Από το Εφηβικό Τμήμα :
Βασιλόγιαννος Βιλαδέρης, Δήμητρα Κορδούλη.
Από το Τμήμα Ενηλίκων :
Γεράσιμος Βιλαδέρης, Βασίλης Ζιοζιώκος, Ελένη Ζιοζώκου, Δήμητρα Καμαρινού, Νικολίτσα Καριώρη, Γιώργος Κορδούλης,
Τερέζα Λουίζου, Αποστόλης Μανέτας, Μαίρη Παπασταμοπούλου,
Καλλιόπη Σακελλαρίου, Νάνσυ Τσαντήλα, Έλενα Ψαρρού

Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία διέταξε ο Πούτιν

Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία διέταξε ο Πούτιν
Την απόσυρση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία,  ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Ο ίδιος εξήγησε ότι οι δυνάμεις της χώρας εκπλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό την αποστολή τους και ότι πλέον εστιάζουν στην ειρηνευτική διαδικασία.
Πάντως, διατηρούνται οι αεροπορικές και ναυτικές βάσεις στην Λαττάκεια της Συρίας.

«Καθάρισε» σε δεκατρία λεπτά η ΑΕΚ, 3-0 τον Πανθρακικό

«Καθάρισε» σε δεκατρία λεπτά η ΑΕΚ, 3-0 τον ΠανθρακικόΜέσα σε δεκατρία λεπτά η ΑΕΚ «καθάρισε» 3-0 το ματς με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ και αύξησε στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό, μετά την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής της Super League.
Στο 4΄ ο Μπουοναότε με εξαιρετική ατομική ενέργεια, «άδειασε» Μελίσση και Ποτουρίδη, εκτέλεσε τον Γιούδα και άνοιξε το σκορ. Στο 11΄ από σέντρα του Σοϊλέδη, ο Χρήστος Αραβίδης πετάχτηκε ανάμεσα στους δύο σέντερ μπακ και έγραψε το 2-0, ενώ έξι λεπτά αργότερα (17΄), ξανά ο «Αραβας» πέτυχε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ φτάνοντας τα 9 (όσα και ο Βάργκας) στο πρωτάθλημα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, δύο τινά μπορούσαν να συμβούν: είτε οι ποδοσφαιριστές θα πήγαιναν για... ξεκούραση, είτε θα κυνηγούσαν σκορ και θέαμα. Δυστυχώς επέλεξαν το πρώτο...
 Οι γηπεδούχοι, επαναπαυμένοι στη νίκη δεν «έψαξαν» περισσότερα γκολ. Το κρυο, η συνεχής βροχή κι οι 2-3 χιλιάδες... ηρωικοί που βρέθηκαν στο γήπεδο το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, συνέθεσαν το... ρομαντικό μωσαϊκό του σημερινού αγώνα, που ολοκληρώθηκε με μια πανεύκολη νίκη της ΑΕΚ.
ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος (34΄ λ.τρ. Λαμπρόπουλος), Αρθο, Σοϊλέδης (25΄λ.τρ. Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Κορδέρο (86΄ Πλατέλλας), Μάνταλος, Αραβίδης, Πέκχαρτ, Μπουονανότε
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Γιούδας (86΄λ.τρ. Τζελέπης), Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαϊδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Λαδάκης, Χρήστου (72΄ Τσιάρας), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Χασομέρης (79΄ Πεταυράκης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
(Σε 26 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 70 -25αγ.
2. ΑΕΚ 53
3. Παναθηναϊκός 45
4. ΠΑΟΚ 41
5. Πανιώνιος 40
6. Αστέρας Τρίπολης 34
. ΠΑΣ Γιάννινα 34
8. Πλατανιάς 32
. Λεβαδειακός 32
10. Ξάνθη 31
. Παναιτωλικός 31
. Ηρακλής 31 -25αγ.
13. Ατρόμητος 30
14. Βέροια 26
15. Πανθρακικός 17
16. Καλλονή 15

* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.

Μαζική έξοδος των προσφύγων από την Ειδομένη προς την ΠΓΔΜ


Ειδομένη
Απηυδισμένοι από την πολυήμερη αναμονή μέσα στις άθλιες συνθήκες του καταυλισμού της Ειδομένης, χιλιάδες πρόσφυγες περπάτησαν προς την ΠΓΔΜ με στόχο να περάσουν τα σύνορα από αφύλακτο σημείο. 
Σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, από τον καταυλισμό έφυγαν περί τα 1.500 άτομα, ενώ το Reuters μεταδίδει πως περί τους 2.000 πρόσφυγες εισήλθαν στην ΠΓΔΜ.

Πάτρα: Όλο το σχέδιο της πορείας του Δήμου κατά της ανεργίας στο Σύνταγμα

Πάτρα: Όλο το σχέδιο της πορείας του Δήμου κατά της ανεργίας στο Σύνταγμα

Στη δημοσιότητα δόθηκε εδώ και λίγες μέρες το πλήρες πρόγραμμα της πορείας για την ανεργία που ετοιμάζει από την Πάτρα μέχρι το Σύνταγμα από τις 3 έως τις 10 Απριλίου ο Δήμος Πατρέων. Μάλιστα αύριο ο Κώστας Πελετίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με θέμα το πρόγραμμα της πορείας αγώνα για την ανεργία (Πάτρα – Αθήνα) και κεντρικό σύνθημα: «ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ», στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο.
Το υλικό που ακολουθεί είναι και προς αξιοποίηση των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Σωματείων για τη στήριξη της πορείας ανέργων που γίνεται με ευθύνη του Δήμου Πατρέων.Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση "Οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να βάλουν σε κίνηση τα συνδικάτα των κλάδων τους και να αρχίσουν από τώρα να καταγράφουν συμμετοχές, κυρίως άνεργους αλλά και εργαζόμενους".
Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

Σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Κόρινθος σε ένα χρόνο

2 

Του Κοσμά Ζακυνθινού

Ασφαλείς και ταχύτερες διελεύσεις υπόσχεται η παράδοση του τμήματος Κόρινθος – Πάτρα που αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία τον ερχόμενο Μάρτιο του 2017, με τα περισσότερα τμήματα του έργου Πάτρα – Πύργος να εισέρχονται παράλληλα στην τελική τους ευθεία, μπαίνοντας σε φάση δημοπράτησης έως και το φθινόπωρο του 2016.

ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ - 2016



 
Το Δερβενιώτικο καρναβάλι 2016 , πέρασε στην ιστορία. Αναμφισβήτητα  ήταν μία από τίς καλύτερες αποκριάτικες εκδηλώσεις, των τελευταίων χρώνων στη Δυτική Κορινθία κα όχι μόνο.
Ο συμπολίτης μας Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Κώστας Κουσουλός σε δηλώσεις του τόνισε:
"Καρναβαλι 2016 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΕΦΙ!!ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΜΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!|









Λαγάνα γίγας στη Κυπαρισσία


 Σε πολλές πόλεις λαγάνες γίγαντες έκλεψαν την παράσταση, τη φετινή Καθαρά Δευτέρα.
Νικήτρια ωστόσο στον... άτυπο αυτόν διαγωνισμό για την μεγαλύτερη λαγάνα ηταν η Κυπαρισσία!

Η λαγάνα της Κυπαρισσίας έχει μήκος 2,90 μέτρα και πλάτος 60 εκατοστά και είναι ψημένη ολόκληρη (μονοκόμματη) στο φούρνο!
Αυτή είναι και η ουσιαστική διαφορά, που την κατατάσσει μεταξύ των μεγαλύτερων λαγάνων που έχουν ποτέ φτιαχτεί, καθώς δεν προήλθε από ένωση διαφορετικών κομματιών!
Η λαγάνα δημιουργία των αρτοποιείων Δρούλιας μεταφέρθηκε στην παραλία Κυπαρισσίας, όπου ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας γιόρταζε τα Κούλουμα και όλοι εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος αλλά και τη γεύση της!
 tharrosnews.gr

Δημοφιλή Tweet





Nikos Portokaloglou @nportokaloglou
 
Θα σας θυμίζω που και που και κανένα πιο κρυφό τραγούδι:
Σήκω ψυχή μου σήκω χόρεψε
τον πρώτο σου χορό
Καλό...

YouTube


Προβολή στο Twitter






ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ @neademokratia
 
.@GKoumoutsakos: Παντελώς ακατάλληλοι άνθρωποι κυβερνούν την Ελλάδα στην πιο δύσκολη από το 1974 στιγμή της. bit.ly/1MearWC

Προβολή στο Twitter






Ελληνική Αστυνομία @hellenicpolice
 
Ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω χιονόπτωσης παγετού bit.ly/1P7Zfe4

Προβολή στο Twitter






Ανδρέας Ψυχάρης @APsycharis
 
Καλη Σαρακοστή σε όλους μας!

Προβολή στο Twitter






Μελωδία fm 99.2 @melodiafm992
 
"Το Δίχτυ" - Βίκυ Μοσχολιού

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Στίχοι: Νίκος Γκάτσος

Ο Σταύρος Ξαρχάκος γεννήθηκε σαν...

YouTube


Προβολή στο Twitter






Nikos Dendias @NikosDendias
 
Καλή Σαρακοστή! Όπως είπε ο Τσώρτσιλ και ταιριάζει και στη χώρα «οι χαρταετοί πετάνε ψηλότερα κόντρα στον άνεμο, όχι με τη φορά του»

Προβολή στο Twitter


Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου για τους εταίρους με... φοβικά σύνδρομα εν όψει της Συνόδου Κορυφής

Μήνυμα Παυλόπουλου για τους εταίρους με... φοβικά σύνδρομα εν όψει της Συνόδου Κορυφής
Ηχηρό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης Μαρτίου έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν (Serzh Sargsyan), στο Προεδρικό Μέγαρο.

 Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη διαχείρισης του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος υπό όρους Ανθρωπισμού, Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης και τόνισε ότι το μήνυμα αυτό απευθύνεται κατά προτεραιότητα, στους εταίρους της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι οφείλουν -όπως είπε-, ιδίως κατά την Σύνοδο Κορυφής της 17ης Μαρτίου, να υπερασπισθούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τα ανθρωπιστικά του θεμέλια και να μην αφήσουν εκείνους τους, ευτυχώς λίγους, εταίρους που διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα -εντελώς αντίθετα προς τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού- να το υπονομεύσουν. Αναφερόμενος στην χθεσινή τρομοκρατική τραγωδία στην Άγκυρα, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον τουρκικό λαό, την οποία, όπως τόνισε, μετέφερε και στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας. Συνεχίζοντας, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι παρά τις όποιες διαφορές μας, στον ως το τέλος αγώνα κατά των αδίστακτων εγκληματιών τρομοκρατών είμαστε ειλικρινώς και ανεπιφυλάκτως αλληλέγγυοι. «Ακριβώς δε αυτή η τραγωδία και η συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό αποδεικνύει ότι όταν εμείς οι Έλληνες και οι Αρμένιοι, επιμένουμε να υπενθυμίζουμε και τις Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, δεν το κάνουμε για λόγους αντεκδίκησης προς τον Τουρκικό λαό» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και προσέθεσε: «Το κάνουμε μόνο για να θυμόμαστε στο διηνεκές και να μην επιτρέψουμε, στο παρόν και στο μέλλον, να διαπραχθούν τέτοια εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Είναι, λοιπόν, αυτές οι μνήμες και αυτά τα διδάγματα που μας ενώνουν και κατά των εγκληματιών τρομοκρατών της χθεσινής τραγωδίας στην Άγκυρα». Από την πλευρά, του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή, έκανε λόγο για ταύτιση απόψεων και αλληλοκατανόηση Ελλάδος και Αρμενίας και συμφώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Παυλόπουλο, ότι δεν πρέπει να θυμόμαστε τις Γενοκτονίες για να εκφράσουμε μίσος, «εμείς θυμόμαστε τις Γενοκτονίες για να εκφράσουμε καταρχήν ευγνωμοσύνη προς αυτούς που μας έτειναν χείρα βοηθείας και μπορέσαμε να αναγεννηθούμε, και αγωνιζόμαστε έτσι ώστε να προλάβουμε και να εξαλείψουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον».

Το Δερβενιώτικο καρναβάλι στην ΗΛΕΚΤΡΑ TV


Στο Δερβένι χθες ....καρναβάλι Δερβενίου 2016.....
Όσοι το χάσατε ...μην απογοητεύεστε , ολόκληρο στην τηλεοραση ΗΛΕΚΤΡΑ την Κυριακή 22.00....στις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.. 
Γιά μία ακόμη φορά η δημοσιογράφος κα Μαίρη Νικολοπούλου του τηλεοπτικου καναλιού ΗΛΕΚΤΡΑ κάλυψε με το ανεξάντλητο κέφι της και το φετικό καρναβάλι 

Ευχαριστήριο του Αστέρα Δερβρενίου

Το Δ.Σ. του Αστέρα Δερβενίου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του φετινού αποκριάτικου χορού του Συλλόγου μας.
Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς της βραδιάς, τα καταστήματα για τα δώρα που προσέφεραν και όλους όσους βρέθηκαν στο Aqua το βράδυ του Σαββάτου.
Η λίστα των νικητών της λαχειοφόρου έχει διανεμηθεί στα καταστήματα, ενώ για την παραλαβή των δώρων σας απευθυνθείτε στο μέλος του Δ.Σ. κ. Κεκερή.