Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Σάλος από τη δήλωση του υπουργού Μουζάλα που αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία - "Ζητάω συγγνώμη, εάν είπα κάτι τέτοιο είναι γκάφα"

Σάλος από τη δήλωση του υπουργού Μουζάλα που αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία - `Ζητάω συγγνώμη, εάν είπα κάτι τέτοιο είναι γκάφα`Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλας, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή "Ιστορίες" του ΣΚΑΙ αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία. Είναι ίσως η πρώτη φορά που εκπρόσωπος μιας ελληνικής κυβέρνησης αναφέρεται στα Σκόπια με τα οποία υπάρχει χρόνια αυτή η διένεξη για την ονομασία με τον όρο Μακεδονία.
Ο κ. Μουζάλας κλήθηκε να σχολιάσει το πέρασμα των προσφύγων στα Σκόπια μέσα από χειμμάρους, λέγοντας πως είναι δύσκολο να φύγουν οι πρόσφυγες από την Ειδομένη, γιατί ελπίζουν πως τελικά θα ανοίξουν τα σύνορα.
Κατηγόρησε οργανώσεις πως κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη προβοκάτσια κατά της Ελλάδας, για τις οποίες είπε, πως παριστάνουν τους εθελοντές και τους αλληλέγγυους. Και τότε δήλωσε χαρακτηριστικά: "δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία", εννοώντας φυσικά τα Σκόπια. 
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑ

Δημοψήφισμα στη Σαλαμίνα για την υποθαλάσσια σύνδεση με το Πέραμα

Την Κυριακή 20 Μαρτίου ο Δήμος Σαλαμίνας πραγματοποιεί δημοψήφισμα προκειμένου οι πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με το αν θέλουν να γίνει το έργο  ...
airetos.gr

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ

«Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ντραπεί σε σχέση με την Ειδομένη».
Η αυτογνωσία αποτελεί για πολλούς ένα άβατο για την ανθρώπινη ψυχή. Για κάποιους άλλους τον ορισμό της πολιτικής. Τι από τα δύο συμβαίνει με τον  Υπουργό Πολιτισμού μας κ.Μπαλτά μόνο ο ίδιος μπορεί να γνωρίζει.
Οι λάσπες της Ειδομένης προφανώς και αποτελούν το σύγχρονο πολιτισμό μας. Την Ελλάδα μας. Αυτό τον πολιτισμό που ανέδειξε τόσους ανίκανους και ως επιτομή διατηρεί στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, που αντιπροσωπεύουν ό,τι χειρότερο υπάρχει στην πολιτική ζωή της χώρας.

MERKEL’s FATAL MISTAKE

Mrs Merkel received a “democratic slap” in last Germany elections due to her “open doors” policy for East insurgents either war refugees or simply wealth seekers. Although her failing EU leadership results in an ethicist rise and even a fascism revival German Chancellor insists on it.

O Απόστολος Ε. Παπαφωτίου στο Συνέδριο "Ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) στις Μακροπεριφέρειες Αδριατικής-Ιουνίου και Δούναβη- Σύνδεση του δικτύου Enterprise Europe Network με Μακρο-Περιφερειακές Στρατηγικές»






Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  και Διεθνών Σχέσεων Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια συμμετείχε σε Συνέδριο με θέμα: «Η ανάπτυξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων σύμφωνα με τις στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για τις περιοχές Αδριατικής-Ιονίου και του Δούναβη - Σύνδεση του δικτύου Enterprise Europe Network με Μακρο-Περιφερειακές Στρατηγικές», στην πόλη Σπλιτ της Κροατίας, στις 10 & 11 Μαρτίου 2016.

ΚΚΕ: Δεν θα τηρηθεί η συμφωνία | Ποτάμι: Δεν υπάρχει σχεδιασμός| Κίνηση 53+

ΚΚΕ: Δεν θα τηρηθεί η συμφωνία | Ποτάμι: Δεν υπάρχει σχεδιασμός| Κριτική Κίνησης 53+«Δεν υπάρχει συνολικός σχεδιασμός σε ό,τι αφορά το προσφυγικό», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης. - Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, 53+ παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι υπάρχουν σοβαρά νομικά και πολιτικά προβλήματα στις αποφάσεις της ΕΕ για το προσφυγικό. - Από καταστολή και παραβίαση του διεθνούς προσφυγικού Δικαίου και από την Ελλάδα συνοδεύεται ο μαζικός εγκλωβισμός, ανέφερε ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι οι προσφυγικές ροές θα συνεχιστούν και δεν θα τηρηθεί η συμφωνία της περασμένης Τρίτης, διότι...
 
eklogika.gr

Βενιζέλος: Παραίτηση κυριαρχίας στην Ειδομένη | Σημίτης: Κίνδυνος τετελεσμένων

Βενιζέλος: Παραίτηση κυριαρχίας στην Ειδομένη | Σημίτης: Κίνδυνος τετελεσμένωνΕπίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγ. Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι «η Ελληνική Δημοκρατία δείχνει να έχει παραιτηθεί της κυριαρχίας της στην περιοχή» - Ένας άλλος πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός, ο Κ. Σημίτης, εκφράζει την ανησυχία του εν όψει της νέας Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, αλλά και για το θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βρυξελλών-Αγκυρας, υπογραμμίζοντας ότι...
 
eklogika.gr

Έκκληση Τσίπρα στους πρόσφυγες να φύγουν από την Ειδομένη για τα κέντρα υποδοχής

Ενώ καταγράφηκε νέο κρούσμα ηπατίτιδας Α σε 8χρονο προσφυγόπουλο στον Πειραιά, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας είχε σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών σήμερα για το προσφυγικό, όπου εξετάστηκε η εκτός ελέγχου κατάσταση στην Ειδομένη, ενώ δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία για επαναπροώθηση περίπου 1.500 προσφύγων που πέρασαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. - Πάντως, ο συντονιστής υπουργός για το προσφυγικό Δ. Βίτσας, δήλωσε χθες στους Financial Times, ότι ακόμη και δύο χρόνια μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν στην Ελλάδα οι πιο πολλοί πρόσφυγες περιμένοντας τη μετεγκατάστασή τους. - Σήμερα, στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας με τον πρόεδρο της Αρμενίας Σ. Σαρκσιάν, απηύθυνε έκκληση στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να μεταβούν στα κέντρα υποδοχής, ενώ αναφέρθηκε και στη χθεσινή διέλευση των ελληνοσκοπιανών συνόρων... 
 
eklogika.gr

Δ. Αβραμόπουλος: Προτεραιότητα η μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Ειδομένη|. Βοήθεια από Ε.Ε


Στον καταυλισμό της Ειδομένης βρέθηκε την Τρίτη ο επίτροπος αρμόδιος για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υποστηρίζουν επιτόπου τις ελληνικές Αρχές.
Ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε για την κατάσταση στον καταυλισμό και συναντήθηκε με πρόσφυγες που διαμένουν εκεί, καθώς και με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών, του ΔΟΜ, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (ΕΥΥΑ) και της Frontex.

ΝΔ: Η κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα-καταυλισμό «Κολαστήριο η Ειδομένη»

ΝΔ: Η κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα-καταυλισμόΣυνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως της ΝΔ για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρά πυρά εναντίον της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη και γενικότερα στη χώρα.

Με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ειδομένη, η ΝΔ σημειώνει ότι εκεί δεν υπάρχει πλέον καταυλισμός αλλά κολαστήριο και τονίζει ότι «η δραματική κατάσταση στην Ειδομένη δε μπορεί να συνεχίζεται. Ούτε για μια ημέρα. Ο κίνδυνος είναι ήδη μεγάλος.»

Έκτακτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ειδομένη

ΝΔ: Η κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα-καταυλισμό
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου, την Ειδομένη, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτή Α’ Αθηνών κ. Βασίλη Κικίλια και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτό που είδα σήμερα στην Ειδομένη είναι μια γροθιά στο στομάχι για τη χώρα μας, για όλη την πολιτισμένη Ευρώπη, για τον πολιτισμό μας, συνολικά.

Οι συνθήκες εδώ είναι απολύτως απάνθρωπες. Με 12.000 ανθρώπους σε συνθήκες πρωτόγνωρες, μέσα στη λάσπη, με λίγους εθελοντές, οι οποίοι παρέχουν τη βοήθειά τους, με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά προφανώς το μέγεθος του προβλήματος τους ξεπερνά.

Κάνω, και σήμερα, εδώ, μια ύστατη έκκληση στην Κυβέρνηση να εκπονήσει άμεσα ένα οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης αυτού του χώρου και μεταφοράς των ανθρώπων αυτών σε συνθήκες αξιοπρεπείς.

     Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Καταλαβαίνετε τι θα συμβεί σε περίπτωση που βελτιωθεί και λίγο ο καιρός. Θα βρισκόμαστε μπροστά σε μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα.

Η Ειδομένη πρέπει να εκκενωθεί και πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν, το συντομότερο δυνατόν, σε άλλες δομές, ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία τους.  Λάβετε υπόψη ότι ο μισός πληθυσμός της Ειδομένης είναι μικρά παιδιά, τα οποία αρρωσταίνουν με πολύ μεγάλη συχνότητα».

Δημοσιογράφος: «Την χθεσινή κατάσταση που πέρασαν το ποτάμι, πως την αξιολογείτε;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο γι’ αυτό. Δεν έχω αυτήν τη στιγμή όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή μου.

Αυτό το οποίο προέχει είναι να αντιμετωπίσει, επιτέλους, η Κυβέρνηση αυτή την πολύ μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση και το κράτος είναι απόντες από αυτήν την κατάσταση. Υποστηρίζει ο Δήμος, υποστηρίζει η Περιφέρεια, υποστηρίζουν οι Μ.Κ.Ο., υποστηρίζουν οι εθελοντές. Το κράτος, όμως, είναι απών. Συνάντησα έναν κρατικό λειτουργό, έναν γιατρό από το ΚΕΕΛΠΝΟ  και τίποτα παραπάνω».

Τράπεζα «χαρίζει» μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από 600 ευρώ!

Νέα κατασχεμένα αυτοκίνητα διαθέτει προς πώληση το τμήμα μεταχειρισμένων – κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank.
Όπως μπορείτε να δείτε αν επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα, η Eurobank βγάζει αρκετά συχνά προς πώληση αυτοκίνητα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές… 

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας



Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, κ. Serzh Sargsyan, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Ο Πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Αρμένιου Προέδρου.

Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια και την Οικονομική Ανάπτυξη με τίτλο «Energy Market: Unlocking Greece’s Economic Potential»

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια και την Οικονομική Ανάπτυξη με τίτλο
«Energy Market: Unlocking Greeces Economic Potential»
Athenaeum Intercontinental Hotel - Αθήνα, Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) σε συνεργασία με τη δεξαμενή σκέψης Hellenic Association for Energy Economics (www.HAEE.gr) – παράρτημα της Ιnternational Association for Energy Economics (www.IAEE.org) – διοργανώνουν συνέδριο για την Ενέργεια και την Οικονομική Ανάπτυξη, με τίτλο: «Energy Market: Unlocking Greeces Economic Potential»
Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. 
Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Eλλάδα και του World Energy Council. 
Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν συνολικά πενήντα Έλληνες και ξένοι ομιλητές από όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής (εκπρόσωποι της Πολιτείας και των αρμόδιων Υπουργείων, τεχνοκράτες διακεκριμένοι στον χώρο της Ενέργειας και της Οικονομίας, ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια και διεθνή αγορά της Ενέργειας, καθώς και εκπρόσωποι τραπεζικών οργανισμών). 
Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει αναφορά στις τάσεις και τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά της ενέργειας, θα παρουσιαστούν επιτυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές και θα κατατεθούν προτάσεις για τις απαραίτητες πολιτικές και δράσεις, που θα ενισχύσουν την αγορά ενέργειας και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. 
Περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε μέσω του ακόλουθου διαδικτυακού συνδέσμου: http://gasandpower2016.eventsadmin.com Μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να δηλώνει συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου. Η συμμετοχή στο Επίσημο Δείπνο του Συνεδρίου, το οποίο θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental (Λ. Συγγρού 89-93), εξασφαλίζεται αποκλειστικά μέσω προσωπικής πρόσκλησης. Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του Συνεδρίου σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση (live streaming). 

Δήλωση της βουλευτού Β´ Αθηνών, δημοσιογράφου Σοφίας Βούλτεψη για την αναφορά της ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" απο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης



"Στην ουδέτερη ζώνη πνίγηκε και το όνομα της "Μακεδονίας"

http://images32.inewsgr.com/1901/19018701/1.jpgΟι αποκριές πέρασαν αλλά η κυβέρνηση δεν εννοεί να απαλλαγεί από τη μάσκα της υποκρισίας. Κατασκευάζει συνεχώς "βολικούς εχθρούς" και αγνοεί συστηματικά την σκληρή πραγματικότητα που η ίδια έχει διαμορφώσει.

Στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ δεν πνίγονται μόνο άνθρωποι, αλλά και το όνομα της Μακεδονίας: Από την έναρξη της τραγωδίας στην Ειδομένη και ειδικά από χθες, με αφορμή τα δραματικά γεγονότα, όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ανά πεντάλεπτο την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία".

Η κυβερνητική εκπρόσωπος (που επιδίδεται σε συνεχείς επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης), η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (που περί άλλα τυρβάζει, υπογράφοντας συμφωνίες στην Τουρκία), ο αρμόδιος υπουργός Επικράτειας, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας (που... πρωτεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ώφειλαν να είχαν ήδη παρέμβει, απαιτώντας η γειτονική χώρα να αναφέρεται με το αναγνωρισμένο απο τον ΟΗΕ όνομά της.

Απούσης οποιασδήποτε αντίδρασης, τα Σκόπια έφθασαν στο σημείο να συλλάβουν φωτορεπόρτερς και να επιβάλουν πρόστιμα για παράνομη είσοδο στη χώρα!

Οπότε δεν μένει άλλο απο το να υπογράψουμε συμφωνία για θέματα ενημέρωσης και με την ΠΓΔΜ!

Τέλος, διερωτάται κανείς πού έχουν κρυφτεί όλοι εκείνοι οι "τουρκοφάγοι" και "μακεδονομάχοι" του πρόσφατου παρελθόντος που εξέδιδαν λάβρες ανακοινώσεις με την παραμικρή αφορμή.

Επειδή η Ιστορία μας έχει δείξει πως οι οικονομικές καταστροφές ακολουθούνται απο εθνικές καταστροφές, ας γνωρίζουν οποιοι σφυρίζουν αδιάφορα πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι υπεύθυνοι δεν λογοδοτούν μόνο ενώπιον της Ιστορίας.