Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

"Άννα Καρένινα" σε διασκευή και μετάφραση Αντώνη & Κωνσταντίνου Κούφαλη από την Κάπα Εκδοτική


ΛΕΟΝ ΤΟΛΣΤΟΪ
Άννα Καρένινα
Μετάφραση-Διασκευή: Αντώνης & Κωνσταντίνος Κούφαλης
Επίμετρο: Σίσσυ Παπαθανασίου
Σελ.: 160 τιμή: 8,48 ευρώ
ISBN: 978-618-5191-19-1
Κάπα Εκδοτική

Δημοσιευμένο αρχικά σε συνέχειες στο περιοδικό «Ρούσκιι Βέστνικ» μεταξύ 1873 και 1877, το εμβληματικό μυθιστόρημα του Λ. Τολστόι  αρθρώνεται με άξονα τη σχέση της Άννας Καρένινα, μιας παντρεμένης αριστοκράτισσας, με έναν νεότερο άντρα στη τσαρική Ρωσία και την αφήγηση του γαιοκτήμονα αριστοκράτη Λέβιν ο οποίος επιλέγει τη σκληρή δουλειά στο κτήμα δίπλα στους χωρικούς και τη θαλπωρή της οικογενειακής ζωής· ωστόσο, γύρω τους  ο συγγραφέας υφαίνει τις ιστορίες δεκάδων άλλων χαρακτήρων, αποτυπώνοντας μια πραγματική

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Τ.Ο.Π για την ανάδειξη του προορισμού της Πελοποννήσου



Συνάντηση εργασίας μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Πολλάλης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Πέτρος Κουτσόπουλος, καθώς και τα νέα μέλη του Τ.Ο.Π. ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος Πρόεδρος της Πανελλήνιας 'Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ και ο κ. Ζαχαρόπουλος Γεράσιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δήμου Πύργου.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Δεν θα επιτρέψουμε λάθη της Κυβέρνησης να τα πληρώσουν οι αγρότες» «Άμεση εξαίρεση των νομίμως αποζημιωθέντων αγροτών από την υποχρέωση επιστροφής αποζημιώσεων»


«Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να πληρώσουν οι αγρότες το «λάθος» της τότε Κυβέρνησης και τις παραλείψεις του ΕΛΓΑ» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών της Αρκαδίας στην έδρα της Περιφέρειας την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει πολιτικά και νομικά τους αγρότες της Περιφέρειάς μας που καλούνται να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις που νομίμως έλαβαν μετά τις βεβαιωμένες καταστροφές που υπέστησαν» ανακοίνωσε επίσης ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «με την απόφαση επιστροφής των αποζημιώσεων πλήττεται ο πρωτογενής τομέας της Πελοποννήσου, ο σημαντικότερος πυλώνας της περιφερειακής μας οικονομίας».

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΛΤΣΕΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ 40%

variosox
Αρχική τιμή 25,00€ - Τελική τιμή 15,00€ - Εκπτωση 10,00€
   Οι κάλτσες στέλνονται με αντικαταβολή.

Περιγραφή.
Οι ιατρικές ελαστικές κάλτσες είναι κάλτσες ειδικής κατασκευής που έχουν διαβαθμισμένη πίεση (δηλαδή, σφίγγουν το πόδι κάτω περισσότερο και όσο ανεβαίνουν προς τα πάνω σφίγγουν λιγότερο).
Ετσι, λοιπόν, η βασική τους δράση γίνεται στη γάμπα και συνίσταται στο να σπρώχνουν το φλεβικό αίμα προς τα επάνω. Η δράση τους,  δεν είναι μόνο να πιέζουν τις ήδη διεσταλμένες φλέβες του ποδιού (κιρσούς), αλλά κυρίως να πιέζουν τους μυς της γαστροκνημίας.

Πατήστε στο εδώ και αποκτήστε το εκπτωτικό κουπόνι.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας για την ενδεχόμενη επιβολή ενός νέου φόρου ως Τέλος Διανυκτέρευσης



 hotel-cop_1sign
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σαν σενάριο επισημονικής φαντασίας ακούγεται τα τελευταύα 24ωρα το
Ενδεχόμενο επιβολής ενός ακόμα φόρου ως «Τέλος Διανυκτέρευσης» στις ξενοδοχειακές  μονάδες της χώρας μας,το οποίο θα ανέρχεται σε ένα ευρώ ανά  αστέρι ανά διανυκτέρευση.
Σύσσωμος ο τουριστικός κόσμος, για ακόμη μια φορά, κρούει τον κώδωνα του  κινδύνου, επισημαίνοντας ότι τετοιου είδους δηλώσεις και τακτικές επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον Ελληνικό Τουρισμό, πλύττοντας έτσι καίρια την ανταγωνιστικότητα του,  ενώ παράλληλα συντηρείται ένα πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας και επιχειρηματικής ανασφάλειασ.
Το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων, από την πρώτη στιγμή όπως
και  άλλες παραγωγικές δυνάμεις στην χώρα υπομένουν και δίνουν άνιση μάχη καθημερινής επιβίωσης με φόρους και νόμους που ξεπηδούν σαν
τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας
Το οικονομικό επιτελείο πρέπει να πάψει να στοχοποιεί  εκ νέου τον τουριστικό τομέα ως εύκολο θύμα για νέες πρόσθετες επιβαρύνσεις και φοροεισπρακτικά  μέτρα ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε σε διαδικασία συζήτησης ή ανάλυσης επί της συγκεκριμένης πρότασηςγια την επιβολή ειδικού τέλους διανυκτερεύσεων, ή οποιασδόποτε άλλης
μορφής νέας επιβάρυνσης στις επιχειρόσεις ή στους πελάτες μας,
όταν παράλληλα υπάρχει μία παντελώς ανεξέλεγκτη και ανθούαα παρα-
αγορά καταλυμάτων ιδιωτών που τελεί υπό φορολογικό και λειτουργικό "απυρόβλητο".
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο τουρισμόσ αποτελεί το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν που διαθέτει η πατρύδα μας, που με καθορισμένους στόχους και ενέργειες κάλλιστα μπορεί να λειτουργήσει ως το μέσον για την έξοδο από την κρίση.

Δημήτρης  Παππάς
Πρόεδρος Ένωσης  Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας