Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας περιόδου 2015 -16 πέρασε πιά στην «ιστορία». Ήταν ένα συναρπαστικό πρωτλαθλημα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων από την έναρξή του έως και την   προχθεσινή  (26η) τελευταία  ημέρα  που έληξε.

Πρωταθλητής  αναδείχτηκε ο Ισθμιακός   και ανεβαίνει στην Α΄κατηγορία Κορινθίας  μαζί  με τις ομάδες του Πανσολυγειακού και του Ηρακλή Ξυλοκάστρου.  Τόσο ο Πανσολυγειακός , όσο και  ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου , εξασφάλησαν την άνοδό τους  την τελευταία  αγωνιστική. Μάλιστα  η άνοδος του  Ηρακλή υπήρξε συγκλονιστική και περιπετειώδης, καθώς αυτή επετευχθει στο παραένα, στις καθυστερήσεις του αγώνα ντέρμπι με τον Ισθμιακό με το γκολ  του Κόλα στο 93΄!!!

Μεγάλη άτυχη  η ομαδα του ΠΑΣ Κλένια , που «εφτασε στη βρύση αλλά… νερό δεν ήπιε» , καθώς  η νίκη του Ηρακλή , της στέρησε την δική της άνοδο..

Εκτός  από  τον Ισθμιακό , τον Πανσολυγειακό και τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , την κατηγορία αποχαιρέτισαν  και οι ομάδες  των Ταρσινών ΄97, Σαρωνικού Γαλατακίου και Άρη Αρχαίας Κορίνθου,με τον υποβιβασμό τους στην Γ¨ κατηγορία.

Ο  Ισθμιακός  συγκέντρωσε  σε 26 αγώνες 61 βαθμούς  σημειώνοντας 19 νίκες , 4 ισαοπαλίες  ενώ   ηττήθηκε  3 φορές  και  με τέρματα  50 – 20 αναδείχθηκε πρωταθλητής της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας  περιόδου 2015-16.  Η ομάδα του Ισθμού διάθεται την 4η καλυτερη επίθεση στην κατηγορία και την 1η επίθεση…

Ο Πανσολυγειακός , ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου και  ο ΠΑΣ Κλένιας συγκέντρωααν από 54 βαθμούς έκαστος, με τις δύο πρώτες ομάδες να κερδίζουν  την άνοδό τους στην Α’ Κορινθίας. Η ομάδα της Σολυγείας σημείωσε 16 νίκες και  6 ισοπαλίες ενώ  ηττήθηκε 4 φορές, Σκόραρε 59  φορές έναντί 21 που εδέχθει διάθεται , μαζί με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου,  την 2η επίθεση του πρωταθλήματος καθώς  την 2η άμυνα. 
Ο Ηρακής σημείωσε 17 νίκες, 5 ισοπαλίες  και  ηττήθηκε 4 φορές. Σκόραρε 59  φορές έναντί 27 που εδέχθει διάθεται , μαζί με τον Πανσολυγειακό,  την 2η επίθεση του πρωταθλήματος καθώς  και την 4η άμυνα. 
Ισάριθμες νίκες με τον Ηρακλή σημείωσε και ο ΠΑΣ Κλένια , που πήρε 3 ισοπαλίες ενώ  ηττήθηκε 6 φορές και με τέρματα 62 έναντι 25 διάθεται , την 1η επίθεση του πρωταθλήματος καθώς  και την 3η άμυνα.

Σταθερη πορεία στο πρωτάθλημα είχαν οι ομάδες των Αγίων Θεοδώρων (47 β. 48-31, 14 Ν 5 Ι και 6 Η ) του ΠΑΟ Κουταλά (41β. 47-41 , 12 Ν 5 Ι και 9 Η), του ΑΟ Σπαθοβουνίου (37β. 42-46, 10 Ν 7 Ι και 9 Η) και του Αγίου Γεωργίου (33β. 41-43, 9 Ν 6 Ι και 12 Η) με τις δύο πρώτες  για ορισμένες αγωνίστικές να διεκδικούν την ανοδό τους  στην επόμενη κατηγορία.

Πάλαιψαν  και διατηρήθηκαν στην κατηγορία, αν και αρκετές φορές βρέθηκαν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού η Θύελλα Κάτω Διμηνιού (28β. 32-44, 7 νίκες, 7 ισοπαλίες και 12 ήττες), η Προοδευτική Περιγιαλίου ( 26Β. 33-54, 6 Ν. 8 Ι. και 12 Η.) και η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου ( 26Β. 30-53, 8 Ν.  2 Ι. και 16 Η).

Αντίθετα ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου (22. 28-43, 5 Ν. 7 Ι. και 14 Η.) δεν κατορθωσε να παραμείνη στην κατηγορία και  ακολούθησε τον  Σαρωνικού Γαλατακίου (15β. 34-59 4. Ν, 3 Ι και 19 Η.) και τα  Ταρσινά ΄97 (11β. 26-84, 3 Ν. 2 Ι. και ω21 Η.) στη Γ κατηγορία Κορινθίας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας που αγωνίστηκαν με πάθος για την διάκρηση των ομάδων τους ήσαν οι ποδοσφαιριστές:

Μπασιώτης (Ισθμιακός), Καφαντάρης, Σιώζος , Καλύβας, Κόλα (Ηρακλής Ξυλοκάστρου) , Τσίγκος Σ,  Σταθογιαννόπουλος Σ., Ρωτίδης Π. (Πανσολυγειακός), Μακρής , Παπαχρήστος, Σκούρτης Γ. (Κλένια), Κλαδάκης ,  Γεωργακόπουλος (Άγιοι Θεόδωροι), Σαϊσανάς Ν. (ΠΑΟ Κουταλά), Γόγολας (Σπαθοβούνι), Ασλάνογλου (Άγιος Γεώργιος), Αντωνόπουλος Π. (Θύελλα Κάτω Διμηνιού), Τσάκωνας (Προοδευτική Περιγιαλίου), Ζαφειρόπουλος (Πρόοδος Αγίου Βασιλείου),Νικολόπουλος ( Άρης Αρχαίας Κορίνθου), Παππάς Χ. (Σαρωνικός Γαλατακίου), Μπάρτζης (Ταρσινά '97)

ΥΠΕΣΔΑ: Τι διευκρινίζει μέσω aftodioikisi.gr για τις προσλήψεις στους δήμους – Σε ποιες υπηρεσίες επιτρέπονται (λίστα)

Το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, προβλέφθηκε με ρύθμιση στο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης.
Μετά από ερωτήματα e-αναγνωστών της aftodioikisi.gr, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στον οποίο μεταφέραμε τις ερωτήσεις, διευκρίνησε ότι ο δρόμος για προσλήψεις μόνιμου και με σχέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού (ΙΔΑΧ), «ανοίγει» σε υπηρεσίες όπως:

18.972 μονίμοι και εποχικοί υπάλληλοι στο δημόσιο μέχρι τα τέλη Μαΐου

Με 18.972 μονίμους και εποχικούς θα ενισχυθούν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Από τους διαγωνισμούς που ξεχωρίζουν είναι αυτοί της κοινωφελούς εργασίας για ...
...
airetos.gr

Υπουργείο Εσωτερικών: Ανακοίνωσαν τη λειτουργία ιστοσελίδας για υποβολή ασύλου που όμως υπάρχει από το 2013 ...

Τη λειτουργία ιστοσελίδας με χρηστικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης ασύλου ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα, οι πληροφορίες είναι ...
airetos.gr

Η ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δημοσιεύτηκε 11 Απριλίου 2016

Το νυν υπέρ πάντων αγώνα δίνει το καθεστώς Τσίπρα - Καμένου για να εξασφαλίσει την αιώνια δουλεία των Ελλήνων υπηρετώντας τη διεθνή μαφία. 
Την επιμήκυνση των δανείων σε όλο τον 21ο αιώνα και το αιώνιο σούρσιμο στην ιστορία αποτελούν το διακαή πόθο των κυβερνώντων σε αντάλλαγμα διατήρησης του σηψαιμικού κοινωνικού ιστού τους.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο πνευματικός του καθοδηγητής που τον δημιούργησε ξοδεύουν ένα - ένα τα χαρτιά των εκβιασμών χωρίς αποτέλεσμα. Μόνο κέρδος τους ο χρόνος και η απογοήτευση των Ελλήνων. Σε αυτά ποντάρει ο Έλληνας Γκιουλέν και η Όλγα της Λωζάννης για να σύρουν την Ελλάδα μέχρι τις αμερικανικές εκλογές και την ανατίναξη του παγκόσμιου χωριού. Φρούδες ελπίδες για μία άλλη Μακεδονία, ένα νέο ανθελληνικό Βυζάντιο, μία διάλυση της Ελλάδας.

Δεν είναι αλαλούμ. Είναι προπαγάνδα του πανικού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για αλαλούμ.
Κυβερνητικό αλαλούμ και χάος υπάρχει μόνο όταν η κυβέρνηση καλείται να κυβερνήσει: Να λειτουργήσει η οικονομία, να λειτουργούν τα σχολεία, να λειτουργούν τα νοσοκομεία, να παίρνουν τις χημειοθεραπείες τους οι καρκινοπαθείς, να μην προσλαμβάνονται ακτινοθεραπευτές σε νοσοκομεία που δεν έχουν ακτινοθεραπευτικά τμήματα, να δοθεί κάποια λύση στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, πρόκειται για σκόπιμο αλαλούμ – δηλαδή για προπαγάνδα.
Κάνουν ότι διαφωνούν με τον εαυτό τους, για να ικανοποιούν το ακροατήριό τους.
Μόνο που πλέον έχουμε να κάνουμε με προπαγάνδα του πανικού.

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ- ΠΕΡΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ

Ο Συνδιασμός "ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ" σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει:

ΠΕΡΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ
Μετά την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να ανοίξει την συζήτηση περί τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στο βόρειο πεζοδρόμιο της πόλης , αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να κοινοποιήσουμε τη θέση μας.
1. Με την ανάπλαση του ανατολικού τμήματος του παραλιακού μετώπου της πόλης, απομακρύνθηκαν τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές από το βόρειο πεζοδρόμιο. Αυτό δημιούργησε μια ενιαία λωρίδα δημόσιου, κοινόχρηστου χώρου με βασικό χαρακτηριστικό την άμεση και ανεμπόδιστη επαφή με τη θάλασσα του Κορινθιακού και τον ελεύθερο ορίζοντα. 

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης «Πάγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου»

Με το βιβλίο στην αγκαλιά μας ταξιδεύουμε και γνωριζόμαστε σε όλον τον κόσμο.
Στις 2 Απρίλη «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όλοι μια παρέα καλωσορίσαμε με αγάπη τα παιδάκια του ΚΔΑΠ και του 1ου Νηπιαγωγείου.Οργανώσαμε μαζί ένα ταξίδι γνωριμίας.
Η συμμετοχή των παιδιών ήταν πολύ συγκινητική, γιατί είχαν ετοιμάσει αφίσες και σελιδοδείκτες σχετικά με την ημέρα.
Στο χώρο του ΚΑΠΗ τα ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ (Τμήμα Ελλήνων Οδηγών), πήγαν με τα κουλουράκια τους και άκουσαν το παραμύθι που συνόδευε την αφίσα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.
Τιμώμενο κράτος για φέτος για να ετοιμάσει την αφίσα και την ιστορία ήταν Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ.
Εκ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες στη Δυτική Κορινθία

12932644 5
Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/4/2016 στις 18:00 στο ξενοδοχείο Arion το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, επισήμανε τη στενή συνεργασία με τον κ. Νίκο Χαβέλη Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και το συνεχή διάλογο με κοινό σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και οικονομίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός και κ. Χρίστος Δήμας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ηλίας Παυλίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, η πρόεδρος του ΟΕΒΕ Κορινθίας κ. Μαρίνα Ταουξίδη, σύσσωμος ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου διοργανωτής της εκδήλωσης (ο πρόεδρος κ. Νίκος Χαβέλης, η γραμματέας κ. Αναστασία Λάμπου και τα λοιπά μέλη), πρόεδροι και εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων της Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος. Στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κλάδο και πάρθηκαν αποφάσεις για μελλοντικές δράσεις.

ΔΕΡΒΕΝΙ: 3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΒΟΛΕΪ "ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΡΡΟΣ"

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΒΟΛΕΪ "ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΡΡΟΣ"
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου «Ο ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ» την ερχόμενη Κυριακή 17/4/2016 διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του Γιάννη Ζάρρου. Ενός ανθρώπου που πρόσφερε τόσα πολλά στη Νεολαία και στον Αθλητισμό του Ξυλοκάστρου. Στο τουρνουά, που θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου, εκτός από το σύλλογό μας, θα συμμετάσχουν ο Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ και ο Α.Ο. ΑΚΡΑΤΑΣ.

1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης

Σήμερα 3Δ Κινηματογράφος στο Ξυλόκαστρο ( ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ)

3Δ Κινηματογράφος

Θέατρο "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" μόνο για σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 

Μαγειρεύοντας μαζί στο Δερβένι - 4η Γιορτή Παιδικής Μαγειρικής

Ανακοίνωση - Γνωστοποίηση αποτελεσμάτων ενστάσεων ΕΠ ΕΒΥΣ ΤΕΒΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinCaZe7S13FoUwyKRGc7qF1i22FYz01OM6P78m7MgPcpicvbMD2GUYoeZhw2q0lzqRE2MOUI8ae6-G8gezwGJ4YJO-Ng0Nhu426LJkIRJV3yfkr12ZQEPkMs8e22tnDOwzxnPUt9oL0oM9/s1600/images-1.jpg
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ως μέλος της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ( με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Κορινθίων )
Ενημερώνει του ενδιαφερόμενους που είχαν υποβάλλει ένσταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), ότι ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ενστάσεων που υποβλήθηκαν στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Στην παρούσα ανακοίνωση επισυνάπτεται Πίνακας Ανακοινώσεων των Αποτελεσμάτων όλων των ενιστάμενων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, που περιλαμβάνει τον αριθμό πρωτοκόλλου της ένστασης και την ένδειξη «Δεκτή - Απορρίφθηκε».
Ο Δήμαρχος
Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης
Ηλίας Ανδρικόπουλος

Επαναληπτική δημοπρασία εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στο Ξυλόκαστρο

 http://www.travelstyle.gr/portal/photos/nightlife/1957_DSC_0707.jpg
Όπως ανακοινώνεται από το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , στις 26 Απριλίου 2016 θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα (Λ. Φραντζή 2 - Ξυλόκαστρο) επαναληπτική πλειοδοτική δημοπρασία εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στον Πευκιά Ξυλοκάστρου (¨Μπαράκι").
Για πληροφορίες: 2743 360 244 Σ. Παπαδημητρίου
Δείτε συνημμένα τη διακήρυξη και την περίληψη διακήρυξης

Σπειρα Τσιγγάνων ρήμαξαν Αττική και Κορινθία, συνελήφθηκαν στο Κορωπί το πρωί με λεία 500.000 ευρώ.ΦΩΤΟ

Μισό εκατομμύριο η λεία των τσιγγάνων διαρρηκτών που είχαν ρημάξει Αττική και Κορινθία! ΦΩΤΟ
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έκαναν διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια στη Νοτιοανατολική Αττική και στην Κορινθία. Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 7ης Απριλίου στο Κορωπί, πέντε μέλη της ομάδας, όλοι τσιγγάνοι, ηλικίας από 22 έως 42 ετών, κατά τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στην περιοχή.