Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Η προελευταία "στροφή" στην Α΄κατηγορία Κορινθίας


Με τους αγώνες της προτελευταίας (29ης) αγωνιστικής συνεχίζεται το απόγευμα (16:00) του Σαββάτου το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κορινθίας.. 
Οι δύο διεκδικητές του τίτλου ΑΟ  Ζευγολατιού και Κόρινθος ΄06 . αγωνίζονται εντός έδρας με Ηρακλή Λεχαίου και Ελλάδα Βέλου αντίστοιχα
Την ίδια ωρα στο Κιάτο ο Πέλοπας σε ενδιαφέροντα αγώνα μάχεται με τον Παννεμεατικό, ενώ ο Αστέρας Δερβενίου στο "Κώστας Βυζάς" υποδέχεται τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. 
Στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός μάχεται με τον Τενεάτη Αθικίων, την στιγμή που η Κόρινθος πραγματοποιεί έξοδο στο Χιλιομόδι, κόντρα στον Ατρόμητο. 
Στο Πέτρι, η Θύελλα υποδέχεται την Δάφνη Εξαμιλίων, ενώ ο Κύψελος στο Συνοικισμό αγωνίζεται με τον Πανκαμαριακό.


Η 29η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ-ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΣΣΟΥ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ-ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
 ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ -ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ- ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ- ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
 ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06- ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ -ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ -ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Συνελήφθησαν οδηγοί απορριμματοφόρων και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν οδηγοί απορριμματοφόρων και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Οιχαλίας Με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι χθες το μεσημέρι οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγοί των απορριμματοφόρων και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, που συνελήφθησαν χθες το πρωί για παράνομη απόθεση απορριμμάτων σε χωματερή του Δήμου Πύλου - Νέστορος. 
Συγκεκριμένα στις 3.00 χθες τα ξημερώματα, ύστερα από καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου συνελήφθησαν επ' αυτοφόρο τρεις οδηγοί απορριμματοφόρων του Δήμου Οιχαλίας, να κάνουν απόθεση απορριμμάτων στη χωματερή του Δήμου Πύλου - Νέστορος στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. 
Αργότερα στις 10.00 χθες το πρωί παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Πύλου και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητα του δήμου Οιχαλίας Ιωάννης Σαρδέλης, ο οποίος συνελήφθη και εκείνος. 
Ακολούθως ενημερώθηκε για την υπόθεση αυτή ο Εισαγγελέας Καλαμάτας και με εντολή του αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τέσσερις συλληφθέντες και η δικογραφία περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος θα διαβιβαστεί σήμερα ή το αργότερο αύριο στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου θα εξεταστεί αν θα διαταχθεί προκαταρκτική ή τακτική ανάκριση για την υπόθεση. 
 Εκείνο όμως που αναδεικνύεται με την υπόθεση αυτή, είναι ότι ο δήμος Οιχαλίας, όπως και πάρα πολλοί δήμοι σε όλοι την Πελοπόννησο, με το κλείσιμο των χωματερών και κυρίως με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ που κάνει η Περιφέρεια αυτή την περίοδο, βρίσκονται σε αδιέξοδο και δεν έχουν που να αποθέσουν τα σκουπίδια τους, αφού δεν έχουν δημιουργηθεί υποδομές προσωρινής τουλάχιστον διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Αυτό το διάστημαο ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου βρίσκεται στο στάδιο κατάρτισης νέου περιφερειακού σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ) και οι δήμοι ετοιμάζουν τοπικά σχέδια διαχείρισης τα οποία μέχρι να ολοκληρωθούν, να αδειοδοτηθούν και να λειτουργήσουν ,απαιτείται αρκετός χρόνος, ενώ το πρόβλημα είναι ήδη σε κάποιες περιπτώσεις υπαρκτό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, δεδομένου ότι πλησιάζει καλοκαίρι με την τουριστική σεζόν προ των πυλών και τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα μέλλον χωρίς ηπατίτιδα C και ...stogiatro.gr


logo newsletter 

 

Ένα μέλλον χωρίς ηπατίτιδα C
ipatitida_stogiatro.jpgΣήμερα, ξεκινά το Committed to Cure, μία νέα πρωτοβουλία σε ολόκληρη την Ευρώπη, που επισημαίνει το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά μπορούμε να φανταστούμε ένα μέλλον κατά το οποίο δεν θα υπάρχει πια η ηπατίτιδα C.
Διαβάστε περισσότερα


Παρατείνεται το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση

Η επιμήκυνση του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση θεσμοθετείται με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με τα όσα  ...
airetos.gr

Πιέσεις για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου – Ποιοι απειλούνται με «ψαλίδι» στις αμοιβές

Κριτήρια ανάλογα με αυτά που ισχύουν για το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου καλείται να εφαρμόσει μελλοντικά για τα ειδικά μισθολόγια η κυβέρνηση μετά τη σαφή τοποθέτηση των δανειστών για μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο​, στη διάρκεια των επαφών του Σαββατοκύριακου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το θέμα πάει σε επόμενο στάδιο αξιολόγησης, κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι για τα μισθολόγια των πανεπιστημιακών».
Σε επόμενη φάση, εφόσον επιχειρηθεί εν τέλει κάποια περικοπή, αλλαγές θα δουν στις αμοιβές τους εργαζόμενοι που ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας και το Στράτευμα, οι γιατροί του ΕΣΥ, το διπλωματικό σώμα, οι δικαστές κλπ. – κλάδοι δηλαδή που υπάγονται σε καθεστώς ειδικού μισθολογίου (όπως και οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ που αναφέραμε προηγουμένως).
Το κόστος των ειδικών μισθολογίων, που περιλαμβάνουν περίπου 150.000 υπαλλήλους, αγγίζει για τον Κρατικό Προυπολογισμό ετησίως τα 2,6 δισ. ευρώ.

aftodioikisi.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Έλλειψη προσωπικού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
 
Αθήνα, 14 Απριλίου 2016

ΘΕΜΑ: Έλλειψη προσωπικού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων προσφέρει από το 1930 αδιάλειπτα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σε ηλικιωμένους άπορους και χρονίως πάσχοντες πολίτες από τα Χανιά και τους άλλους νομούς της Κρήτης. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα αδυνατεί να επιτελέσει πλήρως το έργο του εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Μάλιστα, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων έχουν δυσχεράνει την κατάσταση, με αποτέλεσμα την όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.
Με την ψήφιση του νέου ΟΕΥ, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2192/12.10.2015, δίδεται η δυνατότητα να ενταχθούν στον προγραμματισμό προσλήψεων για το 2016 μέχρι 20 θέσεις προσωπικού, με 8μηνες συμβάσεις έργου βοηθητικών ειδικοτήτων. Σε περίπτωση που δεν εγκριθεί ο ανωτέρω προγραμματισμός των προσλήψεων, η υποβάθμιση των υπηρεσιών του γηροκομείου θα είναι μεγαλύτερη. Να σημειωθεί ότι το ίδρυμα έχει δημοτικό χαρακτήρα, είναι οικονομικά αυτάρκες και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Θα εγκριθούν οι προσλήψεις των 20 υπαλλήλων βοηθητικών ειδικοτήτων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων;
  2. Τι προτίθεται να πράξει για τη διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου από το ανωτέρω γηροκομείο προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας;
  Η ερωτώσα βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη                                                                                      

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Οδηγού Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Οδηγού Πληροφόρησης για τους βουλευτές στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης παρουσίασε αναλυτικά το πλαίσιο λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, τις ρυθμίσεις της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τη θεσμική συμμετοχή των εθνικών κοινοβουλίων στη διαδικασία λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις κ. Νικόλαος Ξυδάκης, ενώ αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος από τους βουλευτές και κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις. 
Στην παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης υπογράμμισε ότι «σε ό,τι αφορά την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο στόχος μας είναι να ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο τη διασύνδεσή μας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να συμβάλλει εποικοδομητικά στην καλύτερη κατανόηση του ευρωπαϊκού θεσμικού περιβάλλοντος και να συνδράμει στην αποτελεσματικότερη συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων στις ευρωπαϊκές θεσμικές διαδικασίες». 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Συνάντιση Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο για το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ.




Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης με το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ευριπίδη Γκιάτα και των συνεργατών του Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ.
Αντάλλαξαν απόψεις για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, η οποία συνδυάζει χειμερινό και θερινό τουρισμό. Η ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών, η καλύτερη προσβασιμότητα του οδικού δικτύου συνδυαστικά με την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου της Ζήρειας θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ήδη εκτελούν σημαντικά έργα στην περιοχή, τόσο στο οδικό δίκτυο αντιμετωπίζοντας το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης ακτών, στο ορεινό υφιστάμενο οδικό δίκτυο όσο και σε πληθώρα εγγειοβελτιωτικών έργων.
Συμφώνησαν να εργασθούν από κοινού εντός των αξόνων του νέου ΕΣΠΑ  και να προτείνουν έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη

«Let’s do it World ! Let’s do it Greece ! Let’s do it Λουτράκι - Περαχώρα - Άγιοι Θεόδωροι !»


                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στην Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία Lets do it GREECE” «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», που θα υλοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.   
Απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τους εθελοντικούς φορείς, συλλόγους, σχολεία και μεμονωμένους πολίτες να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντική προσπάθεια, ώστε να στείλει δυνατά και πάλι το μήνυμα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.
Οι δηλώσεις συμμετοχών για τις δράσεις που έχει ορίσει ο Δήμος  σε Λουτράκι, Περαχώρα, Αγίους Θεοδώρους και Ίσθμια έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Τα σημεία δράσης προέκυψαν ύστερα από διαβούλευση με τους συλλόγους που παραβρεθήκαν στην συνάντηση προγραμματισμού την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016.
Αναλυτικά οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:
Λουτράκι: Πάρκο Αρμονία στην περιοχή Γκράβα, Πλατεία Παιδιού, Προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου και κτίριο Γυμνασίου – Λυκείου Λουτρακίου.
Περαχώρα: Λίμνη Βουλιαγμένης ,παραλία Μυλοκοπή, παραλία Στραβά, παραλία Σκαλωσία.
Άγιοι Θεόδωροι: Δημοτικό Αλσύλλιο «Λιάντρο».(ΠΕΥΚΑΚΙΑ)
Ίσθμια: Προαύλιος χορός Ι.Ν. Αγίου Νικόλαου (Παρασκευή 15/4/2016), Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας
Ώρα συνάντησης σε όλα τα σημεία δράσης 10:00π.μ.
(όσοι συμμετέχουν στις δράσεις του Λουτρακίου να βρίσκονται, αν επιθυμούν, στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου στις 09:45π.μ. για αναμνηστική φωτογραφία)

Αναζητήστε την κοντινότερη δράση στην περιοχή σας μέσα και από τον Χάρτη Δράσεων που έχουμε επισυνάψει στην σελίδα μας στο facebook (Let's do it  Λουτράκι – Περαχώρα - Αγ. Θεόδωροι) και γίνετε κομμάτι της μεγάλης Εθελοντικής μας Οικογένειας!
Ενημερωθείτε για την μεγαλύτερη Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία στο site www.letsdoitgreece.org και δηλώστε την συμμετοχή σας αν δεν το έχετε κάνει ακόμα.

«Γίνε η αλλαγή που περιμένεις»

          Αναστάσιος Σακελλαρίου                       Σωτήριος Πέρρας
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής           Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Αυτάρκες νοικοκυριό...Για να επιβιώσουμε στα σπίτια μας μετά από ένα οικονομικό κραχ

Η επιβίωση μετά από γεγονότα που θα μας αναγκάσουν να απομακρυνθούμε από τα σπίτια μας προϋποθέτει συγκεκριμένες γνώσεις, που δεν τις έχω.
Για να επιβιώσουμε όμως στα σπίτια μας μετά από ένα οικονομικό κραχ,  χρειάζονται γνώσεις που όλοι και όλες μπορούμε εύκολα και γρήγορα να αποκτήσουμε.

Τραγικό τέλος για 19χρονο Κορίνθιο - έπεσε από γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου (VIDEO)

 
Τραγικό τέλος είχε ένας 19χρονος που για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε
από γέφυρα του Ισθμού μέσα στην διώρυγα της Κορίνθου, μπροστά στα μάτια περαστικών. 
O 19χρονος ανασύρθηκε από άνδρες του λιμεναρχείου Ίσθμιας με τη συνδρομή υπαλλήλων της εταιρείας που διαχειρίζεται τη διώρυγα του Ισθμού.
Η σορός διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.
Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Ίσθμιας.

korinthostv.gr

Κινηματογραφική προβολή: «Πως να σωπάσω» του Θ. Μαραγκού (17/4 Κιάτο)


Το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» φιλοξενεί την προβολή της τελευταίας ταινίας του έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Μαραγκού «Πώς να σωπάσω».



Κυριακή 17 Απριλίου 2016
Δημοτικό Θέατρο Κιάτου.
Θα παρευρίσκεται και ο σκηνοθέτης για μια συζήτηση με το κοινό.
Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Ελλάδα δέχεται μια τρομακτική επίθεση από τα αρπακτικά της Ευρωπαϊκής εξουσίας, τους διεθνείς τοκογλύφους. Ο Ελληνικός λαός, προδομένος και από την ηγεσία του, αιφνιδιάζεται. Προσπαθούν να ξεριζώσουν ακόμα και την καρδιά του. Ο Θόδωρος και ο Θόδωρος από τους Αγίους Θεοδώρους, μαζί με άλλους πέντε, βρίσκουν καταφύγιο σε ένα ξεχασμένο χώρο πολιτισμού, πάνω στο βουνό, δίπλα σε γκρεμό. Θα αυτοκτονήσουν ή θα επαναστατήσουν; Αποφασίζουν να κάνουν αντάρτικο πολιτισμού

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Κραυγή αγωνίας από τιους συλλόγους και τα σωματεία των εργαζοόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» καθως όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση τους, πολλοί απο αυτούς παραμένουν απλήρωτοι ενόψει του Πάσχα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές μας.

Στην ανακοίνωση αναφερεται ακόμη ότι:

Ποιός ... Καλλικράτης κράτησε τη χώρα όρθια κ. Τατούλη ;


Εντύπωση προκάλεσε στην πρόσφατη συνάντηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στην Τρίπολη με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απέδωσε τα εύσημα στο κόμμα της κας Γεννηματά για τις μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο Καλλικράτης κράτησε τη χώρα όρθια .

Αλήθεια κ. Περιφερειάρχα ποιος  Καλλικράτης κράτησε τη χώρα όρθια; Ο Καλλικράτης ήταν ο νόμος που στην κυριολεξία και μέσα σε μια νύχτα αφάνισε ολόκληρους Δήμους , κωμοπόλεις και χωριά. Απογύμνωσε Διοικητικά κέντρα από υπηρεσίες, Ήταν νόμος έκτρωμα αφού δημιούργησε Δήμους "τέρατα" ή μετονόμασε ολόκληρες επαρχίες σε Δήμους. Υπάρχουν οικισμοί που απέχουν από την έδρα του Δήμου και 120 χλμ.. Ο κάτοικος του οικισμού για να μπορέσει να πάει στην έδρα του Δήμου για δουλειά του και να επιστρέψει πάλι χρειάζεται μία ολόκληρη ημέρα και χάσιμο εργασίας... Ο Καλλικράτης ερημοποίησε τη χώρα, άλλοτε ακμαίες κωμοπόλεις κατάντησαν χωριά, μαζί με τις υπηρεσίες που καταργήθηκαν ή μεταφέρθηκαν αλλού, εγκατελείφθησαν και από κατοίκους ιδίως απο την νεολαία προς τα μεγάλα αστικά κέντρα προς αναζήτηση εργασίας, καθώς αυτές πιά δεν υπάρχουν στο τόπο τους. Ολόκληρα χωριά κατάντησαν χωριά Συνταξιούχων, στο έρμαιο κακοποιών , χωρίς αστυνόμευση , υγειονομική περίθαλψη.. Ποιός θα ενδιαφερθεί στην έδρα του κάθε Δήμου γιά τα προβλήματα του πιό μικρού οικισμού , αν χρειαστεί καποιος δρόμος να ανοιχτεί ή να καθαρισθει ένα αδρευτικό αυλάκι κλπ;.. Κανείς. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. 
Αυτός είναι ο Καλλικράτης που κρατησε κ. Περιφερειάρχα τη χώρα όρθια. Έφερε την διάληση την ερημοποίηση των μικρών ΟΤΑ και τίποτα άλλο.
Αλλοτε ΟΤΑ όπως το Δερβένι , οι Αγιοι Θεόδωροι, το Βραχάτι, το Λέχαιο, το Χιλιομόδι, το Σοφικό, τα Αθίκια, η Γκούρα, η Στυμφαλία, η Νέα Κίος το Κουτσοπόδι, η Μίδεα , η Ερμιόνη, το Λεβίδι, τα Λαγκάδια τα Τρόπαα, η Βυτίνα, η Νεστάνη,το Γεράκι , η Αρεόπολη, η Κροκεές, το Βλαχιώτη, η Νεάπολη, το Ξυροκάμπι, το Διαβολίτσι , το Κοπανάκι, το Δώριο, η Ανδρούσα, η Κορώνη , η Χώρα, οι Γαργαλιάνοι, τα Φιλιατρά, η Ανδρίτσαινα, το Επιτάλειο, η Φιγαλλεία, το Λάλα, η Λαμπεία, το Βαρθολομιό, το Τραγανό, η Βάρδα, η Παραλία, το Ρίο, η Ροδοδάφνη, η Κλειτωρία, η Δάφνη, το Διακοπτό, η Ακράτα κλπ "φωνάζουν" από μόνα τους...

Σχοινάς στην EurActiv: Μεταρρυθμίσεις και Σχέδιο Γιούνκερ πάνε «χέρι χέρι»


Σχοινάς στην EurActiv: Μεταρρυθμίσεις και Σχέδιο Γιούνκερ πάνε «χέρι χέρι» 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι πρώτες σε αριθμό προτάσεων για το Σχέδιο Επενδύσεων Γιούνκερ. Ωστόσο, η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω των μεταρρυθμίσεων του ελληνικού προγράμματος συνιστά «λυδία λίθο», είπε σε αποκλειστική συνέντευξη στην EurActiv.gr ο Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο της EurActiv, Σαράντη Μιχαλόπουλο, στις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι η …
EurActiv

Νέα αφαίρεση εσόδων από τους Δήμους: Πώς επηρεάζει τους ΟΤΑ η απαλλαγή από τέλη των ΑΕΙ και ΤΕΙ – Στα “κάγκελα” οι αιρετοί (ν/σ)

Σοβαρό ζήτημα εγείρεται σταδιακά αναφορικά με τους πόρους που θα χάνουν οι δήμοι λόγω της απαλλαγής των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ από τα τέλη.
Με δεδομένη μάλιστα τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία της Αυτοδιοίκησης, η απώλεια των εν λόγω τελών, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους ΟΤΑ.

Πάνω από 80 προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, Πανεπιστήμια – Ποιες θέσεις προκηρύχθηκαν μέσα στην εβδομάδα & ποιες συνεχίζουν να «τρέχουν» (αναλυτικά)

Μια σειρά από προκηρύξεις για προσλήψεις σε δημόσιο, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και πανεπιστήμια ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.
Δείτε αναλυτικά που έχουν γίνει νέες προκηρύξεις:

Το ΔΝΤ δεν έχει δικαίωμα να μιλά για το χρέος και το 3ο Μνημόνιο είναι η 5η Αξιολόγηση!



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν καλά θυμόμαστε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, είχε κάνει σημαία την διαγραφή (διαγραφή και όχι ελάφρυνση) του χρέους. Και όταν βρέθηκαν στην κυβέρνηση, πάλι σημαία τους ήταν το χρέος.
Απλά στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιούσαν το χρέος για να παραπλανήσουν τον λαό πως τάχα μέσω της διαγραφής (την οποία θα πετύχαιναν – αλλά ατύχησαν) θα έμπαινε τέλος στη λιτότητα και στη δεύτερη το χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα για το ακριβώς αντίθετο: Για να δεχθεί δηλαδή ο λαός τη συνέχιση της λιτότητας και ακόμη πιο σκληρά μέτρα.