Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Βρήκε σε μπουκάλι στην παραλία Ξυλοκάστρου ερωτικό γράμμα.

Στο Ξυλοκάστρο Βρέθηκε ερωτικό γράμμα ταξιδεύει μέσα σε ένα μπουκάλιΤι απίθανη, αλλά ωραία και αληθινή ιστορία! Σαν από ταινία: Κάποιος (μάλλον Γιάννης, αν κρίνω απ” αυτό που γράφει στην αρχή και την ημερομηνία) έβαλε ένα μήνυμα σε μπουκάλι, και μια κοπέλα το βρήκε και το διάβασε μήνες μετά. Και το μοιράζεται με μας – ίσως μάλιστα να φτάσει η αφήγησή της και στ” αυτιά του Γιάννη, ή
στα αυτιά της κοπέλας για την οποία είχε κάνει αυτήν την κίνηση…

Σεισμός τώρα στη Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός έγινε στις 20:54 απόψε...

Το μέγεθος του σεισμού είναι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία 3,9 ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στη Σετερά Ελλάδα, 8 χιλιόμετρα από τους Ωρεούς, 48 χιλιόμετρα από το Βόλο και 123 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Ισχυρότατος σεισμός 7,4 Ρίχτερ ξαναχτύπησε στην Ιαπωνία, ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι



 Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών έπληξε τη νότια Ιαπωνία τα ξημερώματα του Σαββάτου (τοπική ώρα), μόλις 24 ώρες μετά από ένα ασθενέστερο σεισμό στην ίδια περιοχή από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής USGS ήταν 7,4 βαθμών, προκάλεσε ορισμένους τραυματισμούς.
Το ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK έκανε λόγο για μία σειρά από τηλεφωνικές κλήσεις κατοίκων που αναφέρουν ότι άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα σε κτίρια.

Μητσοτάκης: Είστε ο Πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών - Oμιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Μητσοτάκης: Είστε ο Πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών
 Κύριε Τσίπρα, πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος για να ξεκινήσετε την ομιλία σας, όπως την ξεκινήσατε σήμερα.
          
Αφιερώσατε 20 λεπτά της ώρας, σε μία προσωπική επίθεση, αφού πρώτα βέβαια υπερασπιστήκατε την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, εγκαλώντας τη Νέα Δημοκρατία γιατί στελέχη της προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.
          
Θα μας το απαγορέψετε κύριε Τσίπρα; Αναρωτιέμαι, ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να μας φυτέψετε και 3 μέτρα κάτω από το χώμα; Μετά αφιερώστε και κάνα δεκάλεπτο. Φαντάζομαι, ότι ο κύριος Υπουργός απευθύνεται στο συνάδελφό του και όχι στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα υπερασπιστείτε ποτέ τα συμφέροντα της χώρας;

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα υπερασπιστείτε ποτέ τα συμφέροντα της χώρας;
Φουλ επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.
Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι καλύπτει τον Παπασταύρου, παρά και τις αποκαλύψεις των Panama papers και υπογράμμισε ότι η ΝΔ προχωρά σε μηνύσεις απέναντι στην Όλγα Γεροβασίλη, παρά να απαντήσει στις συγκεκριμένες κατηγορίες.  «Κάνετε μηνύσεις για να σταματήσουμε να αναδεικνύουμε αυτά που απασχολούν το μέσο Έλληνα πολίτη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η άγνοια κινδύνου της Ζωής, με το… καραβάκι στην επέτειο βύθισης του Τιτανικού

Η άγνοια κινδύνου της Ζωής, με το… καραβάκι στην επέτειο βύθισης του Τιτανικού
Μια άγνοια κινδύνου η Ζωή Κωνσταντοπούλου την είχε… από πάντα. Από τότε που ήταν στη μάχιμη δικηγορία, από τα χρόνια της θυελλώδους επέλασης του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την εξουσία, και φυσικά την περίοδο του “τι είπατε;”, στην Προεδρία της Βουλής.
Η… λατρεμένη Ζωή, που βγάζει στο Twitter τον πόνο της για την “προδοσία” από τον Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, με τον εμπνευσμένο τίτλο “Πλεύση Ελευθερίας”. Και σήμερα ένα… καραβάκι.
Η σημειολογία της ημέρας, κάθε άλλο παρά την ενόχλησε, όπως αποδεικνύεται. Βλέπετε, σαν σήμερα, στις 15 Απριλίου του 1912, ναυάγησε ο Τιτανικός. Προτού… γίνει ταινία από τον Τζέιμς Κάμερον, το 1997.
Η Ζωή ουδόλως ενοχλείται. Πλέει μπροστά. Και στα social media δεν παρέλειψαν να αναγνωρίσουν τη… γενναιότητά της.

ysterografa.gr

Τα τοπικά πρωταθλήματα στην Πελοποόννησο

Τα τοπικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στην Πελοπόννησο βαδίζουν για την φετινή περίοδο στην λήξη τους. Σε ορισμένες ΕΠΣ ο τίτλος του πρωταθλήματος έχει ήδη κριθεί προ πολλού, ενώ σε άλλες Ενώσεις για τον τίτλο του πρωταθλητή θα δοθεί μάχη μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

 Στην Κορινθία τον τίτλο του πρωταθλήματος , που οδηγεί μέσω μπαράζ σε άνοδο στην Γ΄Εθνική κατηγορία, διεκδικούν ο ΑΟ Ζευγολατιού και η Κόρινθος ΄06 . Η διαφορά των δύο ομάδων στην βαθμολογία είναι ο πόντος , ενώ υπολείπονται για τη λήξη του πρωταθλήματος 2 αγωνιστικές.
Ο ΑΟ Ζευγολατιού προηγείται με 77 βαθμούς έναντι 76 βαθμών της Κορίνθου ΄06, Στην αυριανή (29η) αγωνιστική οι δύο πρωταγωνίστριες ομάδες αντιμετωπίζουν εντός έδρας  ο μεν ΑΟΖ τον Ηρακλή Λεχαίου και η ΄06 την Ελλάδα Βέλου, ενώ την (30) τελευταία εκτός έδρας  ( ΑΟΖ & ΄06) μάχονται με Τενεάτη Αθικίων και Παννεμεατικό, αντίστοιχα.

Στην Αργολίδα το τοπικό πρωτάθλημα τελείωσε με την Ένωση Λέρνας να αναδεικνειεται πρωταθλήτρια με 71 βαθμούς σε 30 αγώνες, με +5 β. απο τον ΠΑΟΚ Κουτσοπποδίου (66), με τον οποίο (η σημερινή πρωταθλήτρια ) στο φινάλε του πρωταθλήματος αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 
2 - 2.. Στην 3η και 4η θέση τερμάτισαν ο Ερμής Κιβερίου ( 63 β.) και ο Αργοναύτης Ν. Κίου (62 β.).

 Στην Αρκαδία μιά αγωνιστική (26η)  υπολοίπεται για να λήξη του τοπικού πρωταθλήματος. Τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας διεκδικούν οι ισόβαθμες με 63 βαθμούς ομάδες του Πανθυρεατικού Άστρους και της Δόξας Μεγαλόπολης, Στο φινάλε του πρωταολήματος η ομάδα του Άστρους αντιμετοπίζει εντός έδρας την ομάδα του Κορακοβουνίου, ενώ η Δόξα Μεγαλόπολης, εκτός έδρας, στο γήπεδο Τυρού μάχεται κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αύριο τελειώνει και το πρωτάθλημα Λακωνίας (26η αγωνιστική). Πρωταθλήτης ήδη είνα ο Ολυμππιακός Γυθείου (62 β.) που αγωνίζεται εντός έδρας με τον ΑΟ Αγγελώνας.

Στη Μεσσηνία δύο αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος ο Τσικλήτήρας Πύλου βρίσκεται στο +6 μπροστά απότον ΑΟ Κυπαρισσίας και ήδη είναι πρωταθλητής , Στους δύο εναπομειναντες αγώνες η ομάδα της Πύλου , αντιμετοπίζει εκτός έδρας τον ΑΟ Σπερχογειας και την τελευταία (30η) εντός έδρας τον Πάμισσο Μεσσήνης

Στην Ηλεία δύο αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος ο Αστέρας Αμαλιάδας - Πανόπουλο (69 β.) είναι ήδη ο πρωταθλήτής με 16 βαθμούς διαφορά από τον Ξενοφώντα Κρεστένων , Αύριο ο Αστέρας εντός αγωνίζεται με την Νίκη Τραγανού και την (30η) τελευταία αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Κένταυρο Μαγούλας
Τέλος στην γειτονική Αχαία η μάχη του τίτλου δεν έχει κριθεί ακόμα καθώς 2 αγωνιστικές πριν λήξη το πρωτάθλημα διεκδικούν η Αχαϊκή (69 β, ) και ο Ατρόμητος Πατρών ( 68) , Η Αχαική αυριο (29η αγωνιστική) αντιμετοπίζει εντός έδρας τον Διαγόρα Βραχείκων και στη τελευταία εκτός έδρας τον Άρη Πατρών, ενω ο Ατρόμητος Πατρών αντιμετωπίζει εντός τον Εθνικό Σαγείκων και την τελευταία, εκτός έδρας τον Λέοντα Άνώ Αλισσού

Αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για να διατηρήσει την πόλη καθαρή, όμορφη και λειτουργική, εφαρμόζει για τη συλλογή των ογκωδών απορριμμάτων ένα συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης, ο οποίος προβλέπει ότι η αποκομιδή τους θα γίνεται συγκεκριμένη ημέρα (ή ημέρες) κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2743360252 στην υπηρεσία καθαριότητας
Από τους πολίτες, ο Δήμος ζητεί να προσαρμόσουν τις συνήθειες τους στον τρόπο αυτό, προκειμένου να διαφυλαχθεί η καθαρή εικόνα της πόλης.
  • Ο Δήμος δεσμεύεται ότι θα συλλέγει τα ογκώδη απορρίμματα που εναποθέτουν οι κάτοικοι σε καθορισμένα σημεία.
  • Οι κάτοικοι από την πλευρά τους αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα (π.χ. κλαδιά, ξύλα, παλιά έπιπλα, οικιακές συσκευές, στρώματα, διάφορα υλικά και μπάζα) όποια μέρα θέλουν, παρά μόνον κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου ώστε να γίνει η αποκομιδή
  • Όσον αφορά την αποκομιδή των μπαζών απαγορεύεται η εναπόθεσή τους στον δρόμο
  • Ο Κανονισμός Καθαριότητας και Διαχείρισης των Κοινόχρηστων Χώρων καθορίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τόσο του Δήμου όσο και των κατοίκων όσον αφορά στην υπόθεση Καθαριότητα και προβλέπει την επιβολή προστίμων
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο αντιπεριφερειάρχης Χίου


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

      «Ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, Αντιπεριφερειάρχης Χίου, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, είναι αυτονόητο, ότι βρίσκεται πλέον εκτός Νέας Δημοκρατίας».

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου χθες προκάλεσε  σάλο με την απίστευτη δήλωση - ανάρτησή του στo Facebook όπου έγραφε ότι «Καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» 
 Ο ίδιος πάντως προσπαθώντας χθες να ανασκευάσει όσα είχε πει στην ανάρτησή του στο Facebook είπει ότι «Η ανάρτηση μου, δεν απευθύνεται στον Τουρκικό Λαό, αλλά στο βαθύ στρατιωτικό κράτος που με τις γνωστές μεθόδους του προκαλεί το κοινό αίσθημα. Ο Ελληνικός και Τουρκικός λαός είναι μακριά από τα παιχνίδια της τουρκικής διπλωματίας και στρατιωτικής ηγεσίας και αυτοί οι δυο λαοί θα ανατρέψουν τέτοιου είδους ακραίες πολιτικές». Όμως όπως φαίνεται οι διευκρινιστικές δηλώσεις του κυρίου Κάρμαντζη μετά τον θόρυβο που ξέσπασε δεν έπεισαν κανέναν μέσα στο κόμμα, που έσπευσε να τον διαγράψει με συνοπτικές διαδικασίες.

Το «big brother» του Δημοσίου – Έρχεται σύστημα παρακολούθησης, στοχοθεσίας, ελέγχου & αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (τομέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης) συνάντηση των Γενικών Γραμματέων και εκπροσώπων των υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή της ανάπτυξης του «e-goal setting». To «e-goal setting» αποτελεί ένα ηλεκτρονικό εργαλείο το οποίο θα αναπτυχθεί με σκοπό την καθιέρωση της χρήσης ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος παρακολούθησης της στοχοθεσίας, ελέγχου και αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας των δομών της δημόσιας διοίκησης, σε εφαρμογή του άρθρ. 22 του Ν. 4369/2016.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σε εκδήλωση του ΠΣΠΑ για τον Νίκο Πουλαντζά

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 15 Απριλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Νίκος Πουλαντζάς, ο απόφοιτος του ΠΣΠΑ».
Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στη μνήμη του σημαντικού, πρόωρα χαμένου, διανοητή θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Τελετών του ΠΣΠΑ, σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στις 7 το απόγευμα.
Ο κ. Βούτσης είναι και ο ίδιος απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΡΑΣΗ: Το ύφος, το ήθος και η εν γένει πολιτεία του κ. Πολάκη χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση



15.04.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τον Ιούλιο του 2013 ο τότε δήμαρχος Σφακιέων Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία στον Δήμο. Για την ομολογημένη αυτή παράνομη πράξη δεν κινήθηκε ούτε η εφορία ούτε η δικαιοσύνη. Αντιθέτως, ο κ. Πολάκης επιβραβεύθηκε συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο και εξελέγη βουλευτής.

Διαγκωνισμοί και εντάσεις στη διημερίδα για τον προληπτικό έλεγχο στους δήμους

Τα παράπονα από…τον δήμαρχο άκουσαν επί ώρες οι εκπρόσωποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συμμετείχαν στο πρώτο μέρος διημερίδας με θέμα: «Ελεγκτικό Συνέδριο και Δήμοι- Νομιμότητα, Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα» που διοργανώνουν σήμερα και αύριο (14 & 15 Απριλίου) σε κεντρικό ξενοδοχείο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Το επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη: ευκαιρίες για την Ελλάδα» το θέμα της ομιλίας του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμοδίου για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα κ. Γίρκι Κάταϊνεν στη Βουλή των Ελλήνων


Την προσεχή  Δευτέρα 18 Απριλίου στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα 168 της Βουλής των Ελλήνων, κοινή συνεδρίαση με τους Προέδρους των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, aΠαραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Στη συνεδρίαση θα τοποθετηθεί ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας κ. Jyrki Katainen. Το θέμα της ομιλίας του κ. Κάταϊνεν είναι «Το επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη: ευκαιρίες για την Ελλάδα».

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

 

Στην Πελοπόννησο η 3η συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού Ελλάδος



Με ομόφωνες αποφάσεις για σημαντικά θέματα πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού όλων των Περιφερειών της Χώρας, από τις 8 έως 10 Απριλίου 2016 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς και της εταιρείας τουρισμού.
Η 2η Συνάντηση εργασίας είναι η συνέχεια της 1ης συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στα Καμένα Βούρλα.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου αρμόδια σε θέματα Τουρισμού κα. Νικολάκου Κωνσταντίνα, οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού απ’ όλη τη χώρα και Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τουρισμού και συμφώνησαν οι συναντήσεις να πραγματοποιούνται σε όλες τις Περιφέρειες ανά εξάμηνο.

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΠΡΩΣΥΝΑΤ): Ακυρώνουμε τη ΣΔΙΤ, διεκδικούμε αποκεντρωμένη διαχείριση, με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στην προδιαλογή των υλικών



 https://planetermionida.files.wordpress.com/2016/03/cf83cf84ceb9ceb3cebcceb9cf8ccf84cf85cf80cebf-ceb1cf80cf8c-2016-03-11-21-27-35.png?w=468
Δελτίο τύπου
10.4.2016

Συνάντηση συλλογικοτήτων, Τρίπολη, 10 Απριλίου 2016



Την Κυριακή 10/4, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση συλλογικοτήτων της Πελοποννήσου, για το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, με επίκεντρο την επαπειλούμενη υπογραφή σύμβασης ΣΔΙΤ, μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΤΕΡΝΑ. Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχαν δεκαοκτώ φορείς και συλλογικότητες της Πελοποννήσου και η ΠΡΩΣΥΝΑΤ (Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των αποβλήτων).

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλοί φορείς και συλλογικότητες της Πελοποννήσου, εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση και πολλοί αιρετοί, μέλη των δημοτικών συμβουλίων και του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου. Ανάμεσά τους οι δήμαρχοι Τρίπολης κ. Δ. Παυλής, Κορίνθου κ. Αλ. Πνευματικός, Σπάρτης κ. Β. Βαλιώτης, Βόρειας Κυνουρίας κ. Π. Μαντάς και ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Κ. Κουσουλός. Παραβρέθηκαν, επίσης, οι βουλευτές Κορινθίας κ. Μ. Θελερίτη και κ. Γ. Ψυχογιός.

Εκδικητικοί απέναντι στην Πελοπόννησο υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, 
Εντεταλμένη Σύμβουλος
 
Εδώ και αρκετό διάστημα βοά η Μεσσηνία από τη στάση κορυφαίων Υπουργών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στην Πελοπόννησο και τα συμφέροντά της, για τα οποία αγωνίζονται και προσπαθούν με ξεκάθαρες και ανοιχτές θέσεις η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και πολλές Δημοτικές Αρχές.
Η αρχή της ‘κακοποίησης’ της ενημέρωσης και της κατεύθυνσης της ρήξης, ξεκίνησε από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη κι αφορούσε την οριστική λύση της Περιφέρειας Πελοποννήσου  για  τα απορρίμματα, όπου με διχαστικό λόγο και πράξεις, προσπάθησε να δυναμιτίσει, ενώ με παραπληροφόρηση,  να διχάσει πολίτες και αυτοδιοίκηση.

Το ψέμα πήγε σύννεφο και για την αξιολόγηση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Και επειδή πολύς ο λόγος περί αξιολόγησης τον τελευταίο καιρό, ας θυμηθούμε τι έλεγαν οι σημερινοί κυβερνώντες (λέμε τώρα) για την περίφημη 5η αξιολόγηση (που κατά τον κ. Δραγασάκη έγινε τελικά από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του 3ου Μνημονίου). Σημειώστε ότι οι περισσότερες δηλώσεις που ακολουθούν ανήκουν σε πρόσωπα που με τις δηλώσεις τους τότε εξόρκιζαν την αξιολόγηση και σήμερα την υμνούν:
-7 Νοεμβρίου 2014, Δήλωση Τσακαλώτου σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου:
«Οι αποφάσεις του χτεσινού Eurogroup δείχνουν ότι «όλα αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν». Το νέο πρόγραμμα, η Πιστωτική Γραμμή με Ενισχυμένες Προϋποθέσεις (ECCL), σημαίνει:

Για πρώτη φορά μαζί Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και Πολιτισμός – Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (έγγραφα+φωτο)

Με στόχο την αναβάθμιση, τη σύνδεση με τον Πολιτισμό και τη διεθνή προβολή των δράσεων που συνοδεύουν την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για πρώτη φορά διοργανώνονται παράλληλα πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις) με καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας.  Ο Γιάννης Μαρκόπουλος, η  Έλενα Κελεσίδη, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Πάνος Σκουρολιάκος, η Αλίκη Καγιαλόγλου,  ο Πέτρος Γάλλιας, η Αγλαΐα Παπά, η Λουίζα Κωστούλα, η Δήμητρα Στασινοπούλου  είναι μόνο μερικοί από αυτούς που με την τέχνη τους θα συμβάλουν σε αυτό τον στόχο.

"Η Όπερα της Πεντάρας" του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα από την Κάπα Εκδοτική




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ
Η Όπερα της Πεντάρας
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Επίμετρο: Γιάννης Χουβαρδάς
Σελ.: 144 τιμή: 8,48 ευρώ
ISBN: 978-618-5191-20-7
Κάπα Εκδοτική

Έργο εμβληματικό της παγκόσμιας δραματουργίας και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του θεάτρου, ήδη από την πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου του 1928, η Όπερα της Πεντάρας του Μπέρτολτ Μπρεχτ, με μουσική Κουρτ Βάιλ, αποτελεί ένα υπερθέαμα που ενσωματώνει στοιχεία από διαφορετικά θεατρικά είδη, ενώ διατηρεί στον πυρήνα του την πρόθεση για κοινωνική κριτική, αναδεικνύοντας την αλλοτριωτική δύναμη των μηχανισμών εξουσίας και την απόλυτη κυριαρχία του χρήματος στις ανθρώπινες σχέσεις.

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΤΣΙΠΡΑ

Όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες καλεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Καμένος Στρατηγός για να χορέψουν το χορό της φωτιάς καλώντας την τέλεια καταιγίδα.
Οικονομική ασφυξία, εθνικός εκστασιασμός και προσφυγική έπαρση αποτελούν τα τύμπανα του Πολέμου του Αλέξη Τσίπρα για το χορό που σέρνει ο Καμένος στρατηγός και ακολουθεί υπνωτισμένος ο ελληνικός λαός για τη διάλυση της κοινωνίας του.
Ποιος δεν θα χορέψει αυτό το χορό του θανάτου, άραγε; Το χορό πομπή ενός άθεου και ενός δογματικού προς τον κοινό τους μέντορα που μετράει ανυπόμονα τις μέρες για την υποταγή της Ελλάδας μία προς μία.

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου - Πρόγραμμα LIFE-Stymfalia



Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  και Διεθνών Σχέσεων Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια συμμετείχε σε ημερίδα (workshop) η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας  Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας.
Το θέμα της ημερίδας ήταν: «Επιχειρηματικές δραστηριότητες σε περιοχές Natura 2000 και δυνατότητες ανάπτυξης στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος LIFE-Stymfalia.
Το πρόγραμμα LIFE είναι χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον (Κανονισμός 1293/2013), συμβάλλει στην εφαρμογή, την ενημέρωση και την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής πολιτικής και νομοθεσίας της Ε.Ε., με τη συγχρηματοδότηση πιλοτικών έργων ή έργων επίδειξης που δημιουργούν προστιθέμενη αξία.

Τα τελευταία λόγια του 19χρονου που έκανε βουτιά θανάτου στον Ισθμό "Αφού δε με θέλεις... πέφτω!"

Συγκλονισμένη όλη η κοινωνία της Κορίνθου από την είδηση πως 19χρονος, έπεσε το πρωί της Πέμπτης, από τη γέφυρα της διώρυγα του Ισθμού.
Ο νεαρός διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με  πληροφορίες, ο 19χρονος Κορίνθιος , που ήταν Σμηνίτης και υπηρετουσε  τη θητεία του στην Τρίπολη, αυτοκτόνησε. Φέρεται να έφτασε στην περιοχή με την φίλη του και αφού αυτή τον απέρριψε, της είπε: «Αφού δεν με θέλεις πέφτω…» και πήδηξε από τη γέφυρα βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Μάλιστα, περαστικοί αναφέρουν ότι και η κοπέλα μόλις είδε τον φίλο της να πηδάει προσπάθησε να πηδήξει και αυτή αλλά για καλή της τύχη κάποιοι που βρίσκονταν κοντά στο σημείο την εμπόδισαν. Οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν τα αίτια της τραγωδίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του λιμενικού, η ανήλικη κοπέλα δεν είναι σε θέση ακόμα να δώσει κατάθεση, καθώς το σοκ που έχει υποστεί είναι ισχυρό.

Προσοχή! Αυτή είναι η λίστα φαρμάκων που αποσύρει ο ΕΟΦ


Προσοχή! Αυτή είναι η λίστα φαρμάκων που αποσύρει ο ΕΟΦΣτην προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και της ενδοκοινοτικής διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων ως έκτακτο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Πρόκειται για αντιθρομβωτικά, ινσουλίνες, σκευάσματα για το κεντρικό νευρικό σύστημα, εισπνεόμενα για το αναπνευστικό, για την οστεοπόρωση. "

Προηγείται με 6% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και ο Κυριάκος στην καταλληλότητα σε δημοσκόπηση της Pulse για το Action24

Προηγείται με 6% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και ο Κυριάκος στην καταλληλότητα
Εντυπωσιακή ανατροπή της διάθεσης της κοινής γνώμης υπέρ της απομνάκρυνσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και της διενέργειας πρόωρων εκλογών, καταγράφει δημοσκόπηση  δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του Action24.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπής Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά, σε ποσοστό 47% οι πολίτες επιλέγουν τις πρόωρες εκλογές ενώ περιορίζονται στο 32% όσοι προτιμούν την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης.