Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Μεϊμαράκης: Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε ένας μετριοπαθής πολιτικός, με προοδευτική δράση

Μεϊμαράκης: Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε ένας μετριοπαθής πολιτικός, με προοδευτική δράση
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξέφρασε μέσω Twitter τη θλίψη του για το θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη.



  1. Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε ένας μετριοπαθής και ήπιος πολιτικός,με προοδευτική δράση. Τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένειά του.

Πλεύση Ελευθερίας: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε το κόμμα της

Πλεύση Ελευθερίας: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε το κόμμα της
Το νέο της κόμμα, με όνομα «Πλεύση Ελευθερίας», παρουσιάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο κατάμεστο θέατρο Χυτήριο

Η Κωνσταντοπούλου προσήλθε στο χώρο λίγο πριν τις 19:50, κρατώντας μια ανθοδέσμη στα χέρια της και υπό τους ήχους του «People have the power» της Πάτι Σμιθ.

Το «παρών» στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου κόμματος δίνουν πολλοί νέοι άνθρωποι, καθώς και προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου, όπως ο Χάρης Σιώζος, η Βάσια Παναγοπούλου, η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, η Ραχήλ Μακρή, η Νάντια Βαλαβάνη, η Αγλαΐα Κυρίτση, αλλά και η ακτιβίστρια που πέταξε την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου, Αυγή Βουτσινά.

Έπειτα από τους πρώτους χαιρετισμούς που απευθύνθηκαν στην εκδήλωση, στο βήμα ανέβηκε, στις 20:27, η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι το νέο κόμμα-κίνημα στρέφεται κατά της ολιγαρχίας, ξεκινώντας έναν αγώνα εναντίον ενός απολυταρχικού καθεστώτος και ενός συστήματος διαπλοκής, που, όπως είπε, χρησιμοποιεί την μιντιακή προπαγάνδα, για να διαιωνίζεται.

Παράλληλα, επέμεινε σε βασικές αρχές που, ως γνωστόν, διέπουν την πολιτική της φιλοσοφία, όπως η απαλλαγή από το καθεστώς των Μνημονίων, αλλά και η διαγραφή του επονείδιστου χρέους.



Στο κάλεσμά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει:
“Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά.
Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης.
Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.
Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους.
Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας.
Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας.
Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι.
Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων.
Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών.
Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν.
Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία.
Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας.
Δεν χαρίζουμε το μέλλον μας. Το διεκδικούμε και το κερδίζουμε
”.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης - Η επιστολή προς τον Σταύρο Θεοδωράκη

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης
 

Ένα πολιτικό διαζύγιο που ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί έγινε σήμερα πράξη, αφού ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης αποφάσισε να αποχωρήσει από το κόμμα του και να ανεξαρτητοποιηθεί.
Έστειλε μάλιστα μία επιστολή προς τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη στον οποίο εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του.
Ο κ. Θεοχάρης στην επιστολή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη αναφέρει

Προς:Σταύρο Θεοδωράκη,

Αγαπητέ Σταύρο,

Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου συναντηθήκαμε άνθρωποι με διαφορετικές διαδρομές και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Ακούσαμε το κάλεσμά σου, σε εμπιστευτήκαμε, παραμερίσαμε αναστολές και αμφιβολίες. Σε στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Αγωνιστήκαμε, δουλέψαμε, υψώσαμε τη φωνή της λογικής.

Έγιναν όμως λάθη: έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, στρογγύλεμα απόψεων.

Πάνω απ´ όλα όμως διγλωσσία. Αντιπολίτευση τη μια, στήριξη στην κυβέρνηση την επόμενη.

Εμφανιζόμασταν πρόθυμοι για κυβερνητική συνεργασία χωρίς προϋποθέσεις.

Ίσως δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Σημασία έχει πως ο κόσμος που μας ψήφισε έχει ακόμη την ίδια ανάγκη για εκπροσώπηση. Νιώθει ακόμη το ίδιο κενό όπως τότε.

Σήμερα, η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε άλλα λάθη. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε να βγούμε από την κρίση, ο καθένας μας με όσες δυνάμεις διαθέτει.

Εμείς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Συμπόρευση και με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δημοκρατία.

Η χώρα και η ιστορία όμως δεν θα μας συγχωρήσουν που προδώσαμε την ανάγκη για το καινούργιο.

Αυτήν υπηρέτησα και αυτή θα συνεχίσω να υπηρετώ όχι μέσα από διαδικασίες για θέσεις και προσωπικές επιβεβαιώσεις. Μέσα από την παρρησία και την εκπροσώπηση όσων με εμπιστεύτηκαν από τον Ιανουάριο και μετά. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που κάθε νέος πολιτικός σαν και εμένα πρέπει να έχει απέναντι στη νέα γενιά.

Αποχωρώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού συναισθανόμενος ότι όσα μας χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα μας ενώνουν. Θα συνεχίσω όμως να δίνω τους αγώνες μέσα στο Κοινοβούλιο και κυρίως μέσα στην κοινωνία για τους 18 χιλιάδες πολίτες της Β’ Αθηνών που με ψήφισαν, αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.

Χάρης Θεοχάρης


Με αυτή την εξέλιξη το Ποτάμι πλέον θα διαθέτει στη Βουλή 10 βουλευτές και όχι 11

Επίκαιρη Επερώτηση για την φορολογική διοίκηση συνυπέγραψε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας

http://www.dimas.gr/wp-content/uploads/2012/04/dimas_x.jpegΕπίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για τα προβλήματα λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης και την αναποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων συνυπέγραψε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Στο κείμενο της επερώτησης που υπογράφεται συνολικά από 44 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, τονίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων και να επιφέρει καίρια χτυπήματα στη φοροδιαφυγή διαλύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Μάλιστα υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων πως εκκρεμούν σήμερα 36.000 ανέλεγκτες υποθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται 2.500 υποθέσεις που συνδέονται με εισαγγελικές παραγγελίες και οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του χρόνου. Σε αυτό το πλαίσιο καλούν την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις για την αναποτελεσματικότητά της στον τομέα της φοροδιαφυγής καθώς και για το κόστος που αυτή συνεπάγεται.


Συγκεκριμένα, το κείμενο της επίκαιρης επερώτησης των βουλευτών της Ν.Δ. έχει ως εξής:

Τα "πλήκτρα της Σιωπής" στο Πολιτιστικό κέντρο Κιάτου 23/4/16


Σε δημόσια διαβούλευση το νέο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας - Όλες οι αλλαγές

 
 Αρχική
Σε δημόσια διαβούλευση ( http://synedrio.nd.gr ) τέθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Απριλίου, το προσχέδιο του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα εγκριθεί στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται το τριήμερο 22 – 24 Απριλίου στο Metropolitan Expo (Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»).

Το Συνέδριο μέσω του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να στείλει ένα ελπιδοφόρο πολιτικό μήνυμα ως απάντηση στην ασφυξία που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες.

Βασικό αντικείμενο του Συνεδρίου θα είναι οι οργανωτικές και καταστατικές αλλαγές με στόχο ένα πιο σύγχρονο, πιο ανοιχτό και πιο δημοκρατικό Κόμμα σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το γενικό πνεύμα τους νέου καταστατικού είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα μέλη της. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εκλογικές διαδικασίες, η χρηματοδότηση με «λίγα από πολλούς», η αξιολόγηση των στελεχών, αλλά και η παραγωγή πολιτικής θα στηρίζονται στα μέλη.

Πρώτο βασικό στοιχείο του νέου καταστατικού είναι ο διαχωρισμός Κόμματος - Κράτους. Εισάγονται ασυμβίβαστα για κομματικές και κυβερνητικές θέσεις με έμφαση σε αυτές που αφορούν στη διαχείριση δημόσιου χρήματος.

Μια ριζοσπαστική αλλαγή είναι η καταστατική απαγόρευση δανεισμού της Νέας Δημοκρατίας από τις τράπεζες και υποχρέωση τήρησης ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Η πρόβλεψη αυτή έρχεται σε συνέχεια του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης του Κόμματος που παρουσίασε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης.

Μεγάλη έμφαση στο προτεινόμενο καταστατικό δίνεται στη συμμετοχή των μελών και των στελεχών στην παραγωγή πολιτικής. Αυτό απαιτεί μικρότερα, πιο ευέλικτα όργανα με συχνές τακτικές συνεδριάσεις και ουσιαστικό αποφασιστικό ρόλο. Σε όλα τα συλλογικά όργανα του Κόμματος τα αιρετά μέλη θα είναι περισσότερα από τα ex officio.

Το Συνέδριο θα είναι ετήσιο, με 1.000 αιρετά και μέχρι 1.000 μέλη λόγω ιδιότητας.

Η Πολιτική Επιτροπή θα συνέρχεται ανά τρίμηνο και θα συγκροτείται από 100 αιρετά μέλη, από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ex officio θα συμμετέχουν αυτοδιοικητικά στελέχη από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Θεσπίζεται ετήσιος πολιτικός κύκλος ο οποίος ανοίγει και κλείνει με το Συνέδριο ώστε να υπάρχει συνεχώς έντονη κινητικότητα και διάδραση.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Πρόεδρος που αυτοπεριορίζεται και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Η θητεία του Προέδρου παρατείνεται εφόσον στη λήξη της είναι πρωθυπουργός. Αξίζει να σημειωθεί - κάτι που αποτελεί ρηξικέλευθη αλλαγή, πρωτοποριακή για ένα πολιτικό κόμμα - ότι η θητεία του Προέδρου που έχει παραταθεί πέραν της πενταετίας λόγω του ότι είναι πρωθυπουργός, λήγει αυτοδίκαια εφόσον ηττηθεί σε Εθνικές Εκλογές και προκηρύσσονται άμεσα οι εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου Αρχηγού.

Ανοίγει επίσης ο δρόμος για συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη διαμόρφωση ψηφοδελτίων. Δημιουργείται εθνικό μητρώο υποψηφίων βουλευτών και ο Πρόεδρος ζητά τη γνώμη των μελών ανά περιφέρεια ώστε να διαμορφώνονται με αξιοκρατία τα ψηφοδέλτια.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το προτεινόμενο καταστατικό είναι πολύ πιο λιτό, κατανοητό, λειτουργικό και μικρότερο σε έκταση καταστατικό. Ενδεικτικό είναι ότι το προσχέδιο του νέου καταστατικού είναι περίπου 5.500 λέξεις σε αντίθεση με το παλιό των 11.000 λέξεων. 


 Κατεβάστε το Προσχέδιο του καταστατικού της Ν.Δ. εδώ


Ο Κυιάκος Μητσοτάκης γιά την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη. Ενός πολιτικού με σημαίνοντα ρόλο για δεκαετίες στο δημόσιο βίο της χώρας, που πάντα πολιτεύτηκε με ευπρέπεια. 

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Εθελοντικός Καθαρισμός Τ.Κ. Ρίζας

Την Κυριακή 17 Απριλίου στις 10:00 το πρωί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρίζας με το σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», απεύθυνε κάλεσμα σε όλους, για εθελοντικό καθαρισμό του κεντρικού δρόμου της κοινότητας Ρίζας,. Αρκετοί εθελοντές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωρίου με πολύ όρεξη για δουλειά. Εκ μέρους της Δ.Α. έδωσε το παρόν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Κων/νος Κουσουλός που εξήρε την προσπάθεια αυτή.
Η δημοτική αρχή στηρίζει κάθε μορφή εθελοντικής δράσης. Ο εθελοντισμός αποτελεί πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης που δεν περιορίζεται στην άμεση προσφορά προς τον άνθρωπο, αλλά δρα και σε άλλους τομείς. Όλοι μπορούμε να ευαισθητοποιηθούμε, να γίνουμε ενεργοί πολίτες και να καταφέρουμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα για τον τόπο μας, για τον συνάνθρωπό μας, για το σύνολο της κοινωνίας.

«Μαγικά Κόλπα» στο Ξυλόκαστρο

«Μαγικά Κόλπα»

Ανακοίνωση πρόσληψης επιστημονικού καθώς και εργατοτεχνικού προσωπικού στην ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           
     ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
     ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ &
          ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Τμήμα: Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης,
Φύλαξης & Ασφάλειας
Ταχ. Δ/νση        : Αρχαία Κόρινθος               
Ταχ. Κώδ.         : 200 07        
Πληροφορίες    : Κεμερλής Βασίλειος
Τηλέφωνο         : 2741 0 32650
Τηλ/πο              : 2741 0 32650
Ηλ. Δ/νση          : efakor@culture.gr                                                   Κοιν. : Πίνακας Αποδεκτών

                                                                                                 
Θέμα: Πρόσληψη επιστημονικού καθώς και εργατοτεχνικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων στα πλαίσια  του έργου 2009ΣΑΕ07180009 της ΣΑΕ 071/8 «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση με Σύμβαση Παραχώρησης του Αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα».

Έχοντας υπόψη:

Έναρξη Εκστρατείας «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»

ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΑΣΙΚΕΣ!
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2016
Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν και η πραγματικότητα συχνά μας ξεπερνά, η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς για 21η χρονιά στα πεδία της προστασίας των ακτών, της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, του εθελοντισμού και της ουσιαστικής συμμετοχής στη διαφύλαξη του φυσικού μας κεφαλαίου.
Πάρε μέρος σε μια πανελλαδική γιορτή για το περιβάλλον!
Από το 1995 η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ενώνει κάθε χρόνο όλη τη χώρα σε μια τεράστια κοινή δράση. Για δύο μήνες απ’άκρη σ’άκρη της Ελλάδας, μικροί και μεγάλοι γίνονται κομμάτι της πιο μαχητικής «αλυσίδας» ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση και τον εφησυχασμό. Φέτος, παράλληλα με τους καθαρισμούς, αναδεικνύουμε το πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπ’αριθμόν 1 ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Tweet: Συνεχίζονται οι έλεγχοι από #hellenicpolice για παραβάσεις-συλλήψεις σχετικά με τα πυροτεχνικά είδη.Ενημερωθείτε εδώ









Ελληνική Αστυνομία @hellenicpolice
 
Συνεχίζονται οι έλεγχοι από #hellenicpolice για παραβάσεις-συλλήψεις σχετικά με τα πυροτεχνικά είδη.Ενημερωθείτε εδώ bit.ly/23u3Btw

Προβολή στο Twitter






Stefanos @Stefanossp
 
Κοινωνικός αυτοματισμος παιδιά και όλα καλά θα πάνε μωρέ

Προβολή στο Twitter







Ανδρέας Ψυχάρης @APsycharis
 
Η Κουντουρα δηλώνει αναρμόδια. Εχει ομως υπέροχο γραφείο και πολλα προνόμια. #KountouraChallenge #Ryanair

Προβολή στο Twitter






Kostas.Vaxevanis @KostasVaxevanis
 
Το Πούλιτζερ στο @yannisBehrakis μέσω βράβευσης του Reuters ειναι μικρή μόνο αναγνώριση της αξίας,του επαγγελματισμού κ της ευαισθησίας του

Προβολή στο Twitter






christos koutras @ckoutras
 
Τελικά αυτό περι καθολικού προβλήματος για αυτο και ήρθε ο Φραγκίσκος των καθολικών το είπε και νόμιζα πως κάνατε πλάκα.

Προβολή στο Twitter


Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής για την απονομή του βραβείου Pulitzer στους τρεις Έλληνες φωτογράφους

«Επιθυμώ να συγχαρώ θερμά τους τρεις διακεκριμένους  Έλληνες φωτογράφους, τον Γιάννη Μπεχράκη, τον  Άλκη Κωνσταντινίδη και τον Αλέξανδρο Αβραμίδη, που απέσπασαν το βραβείο Pulitzer, για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο αποτύπωσαν την προσφυγική κρίση με τον φακό τους, ως μέλη της ομάδας του πρακτορείου Reuters. 

Η διάκριση αυτή μας συγκινεί ακόμη περισσότερο ως Έλληνες, σε αυτή τη χρονική στιγμή, κατά την οποία όλοι μας βιώνουμε σε όλη του τη διάσταση το προσφυγικό ζήτημα και την εναγώνια προσπάθεια των συνανθρώπων μας να ξεφύγουν από τον τρόμο του πολέμου και ν’ αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη, στηριζόμενοι στα αισθήματα ανθρωπιάς του καθενός από εμάς.

Οι τρεις Έλληνες φωτογράφοι κατάφεραν μέσω της τέχνης της φωτογραφίας, την οποία τόσο καλά γνωρίζουν, να ευαισθητοποιήσουν την εγχώρια και διεθνή κοινή γνώμη στο κορυφαίο αυτό ζήτημα και ν’ αναδείξουν τις εναγώνιες προσπάθειες των Ελλήνων για την ενίσχυση των προσφύγων».  

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης