Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισε το Άγιο Φως και τον αναστημένο Χριστό (5 Απριλίου του 33 μ.Χ.)

agio
Την ημέρα που έλαβε χώρα η ταφή του Χριστού, κατά το σούρουπο της Μεγάλης Παρασκευής...
ο ευαγγελιστής Ματθαίος αναφέρει ότι ήταν εκεί «ἡ Μαρία ἡ Μαγδαληνή καὶ ἡ ἄλλη Μαρία, οἱ ὁποῖες ἐκάθοντο ἀπέναντι ἀπό τὸν Τάφον» (Ματθ. 27, 61). Την επόμενη ημέρα, την ίδια ώρα, κατά το σούρουπο του Μεγάλου Σαββάτου, η Μαρία η Μαγδαληνή και η «άλλη Μαρία» βρίσκονταν και πάλι έξω από τον Τάφο. Γράφει ο ευαγγελιστής Ματθαίος:

Προσφορά:

Η SBMT Racing Team του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου στον παγκόσμιο τελικό F1 In Schools στο Austin του Texas!


η εικόνα προφίλ του χρήστη SBMT Racing Team
 Η SBMT Racing Team είναι μια σχολική ομάδα του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου  που συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό F1 In Schools στην Ελλάδα.
 Υστερα από μήνες σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας,η ομάδα πέρασε στην επόμενη φάση και θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο τελικό που θα γίνει το φθινόπωρο του 2016 στο Austin του Texas!

 Ευχαριστούμε πάρα πολύ γονείς, φίλους, χορηγούς, Ξυλοκαστρίτες και το Δήμο Ξυλοκάστρου για τη βοήθεια που μας προσέφερε!

The SBMT Racing Team, which participated in the National Finals of F1 In Schools competition in Greece, after months of hard work and preparation, managed to conquer the 3rd place and continue to the Global phase of the competition held in Austin, Texas. ‪#‎SbmtRacingTeam‬ ‪#‎F1inSchools_2016‬ ‪#‎AustinWeAreComing‬

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Όχημα για την Πελοπόννησο και την Καλαμάτα της νέας εποχής η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021» «Αρωγός η Περιφέρεια στη διεκδίκηση της Καλαμάτας και συμμέτοχη στα μεγάλα στοιχήματα της Πελοποννήσου»



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrJFzrWSgtP-kaKOrn4CNIm1nEgSCMubwC4_eR2f9UL74-yPzdzR7M1G7BTnwQJ2YAKYQEZR2DLEoO_kWpGGoJ7sgZIHvyLbYm6t-rDRyWGBME2a5aJoAGM9b2CfnlU0xEcR26jaH9_zQ/s1600/00643.jpg
«Η προσδοκία μας εστιάζεται ότι τόσο στο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως στη δημιουργία θεσμών για την Πελοπόννησο και την Καλαμάτα στη νέα εποχή. Αυτό είναι το συλλογικό μας ενδιαφέρον και γι’ αυτό μας ενδιαφέρει αυτή η τόσο σημαντική πρόκληση» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και σημείωσε ότι «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βοηθήσει στο επίπεδο των υποδομών, αφού ο Δήμος ξέρει ότι δεν μπορεί να περιμένει βοήθεια από την κεντρική κυβέρνηση. Όχι βέβαια για μαξιμαλιστικά έργα, αλλά για έργα που θα σημαδέψουν τη μετέπειτα ζωή της Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Tweet: Συνελήφθη 24χρονη στην Αργολίδα, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης






ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Ο ΕΦΕΤ εντείνει τους ελέγχους την περίοδο του Πάσχα

 logo newsletterlogo newsletterlogo newsletter




Ο ΕΦΕΤ εντείνει τους ελέγχους την περίοδο του Πάσχα

efet.jpg
Στον ετήσιο προγραμματισμό του για τους ελέγχους στα τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα με κύριο γνώμονα να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών από κινδύνους αλλά και τα συμφέροντά τους από πρακτικές υπονόμευσης.
Διαβάστε περισσότερα


Resizer.ashxΠως θα καταπολεμήσουμε την κόπωση με διατροφή


Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη σχέση της διατροφής με κάθε δραστηριότητά μας. Για παράδειγμα τη σχέση της διατροφής με την προπόνηση και την άσκηση ή τη σχέση της διατροφής με το δύσκολο καθημερινό πρόγραμμα που απαιτεί μεγάλο ποσοστό ενέργειας κτλ.

Καλό Πάσχα από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος


ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ίωνος Δραγούμη 14, Αθήνα 115 28
Τηλ. Έδρας: 6932089819
Email: info@senariografoi.gr
 

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑ , ΑΡΓΟΛΙΔΑ & ΑΡΚΑΔΙΑ



 http://moriasnow.gr/sites/default/files/goura.jpg
Τη δημοπράτηση τριών έργων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016. Πρόκειται για το έργο «Συντήρηση – Ασφαλτόστρωση του δρόμου Ελαιοχώρι – Αχλαδόκαμπος» στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Αργολίδας και τα έργα «Κατασκευή αρδευτικού έργου στην περιοχή ΤΟΕΒ Φενεού» και «Συντήρηση – Βελτίωση επαρχιακών οδών Νο2, Νο9 και Νο14» στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Βραβεία OLYMP Awards 2016 Τροφίμων και Ποτών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Στην Αθήνα γίνεται για πρώτη φορά συνάντησης των καλύτερων παραγωγών τροφίμων και ποτών σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα . Ελληνικές αλλά και ξένες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών θα στείλουν τα αντιπροσωπευτικά δείγματα τους για να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας και Συσκευασίας Τροφίμων και Ποτών TASTE & DESIGN OLYMP AWARDS 2016, οι οποίοι θα διεξαχθούν 14 και 15 Μαΐου στην Αθήνα. Ο Διαγωνισμός www.olympawards.GR θα απονείμει δυο διαφορετικά είδη βραβείων OLYMP Awards 2016 για τις κατηγορίες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ-ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl5YPnA953YsCUxT3sxS7hhBIhAKBhXowIeCG1mKksCDFOoeqnwmA7E1NNWifvjOE-MU2C6wy9i692QhD4BUwApS7eOTpP1urdm2O6Pk5-H1xH9369RV_Bnr2CeWq-ao5U7ZNzMgwSdrI/s1600/Agios+Vlasios+Xylokastro+vrady.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Ξυλόκαστρο :  20-04-2016
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                              Αριθ. πρωτ.:     4.861                
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
& ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 2016
29 Απριλίου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                   
Ώρα 10:00                                        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ
Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο Ναό. Οι Αρχές και οι Κανηφόροι Οδηγοί θα λάβουν θέση αριστερά και δεξιά του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ.
Ώρα 19:00                                        ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΙΕΡΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ
Ώρα 20:15                                        ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΡΧΩΝ
Ώρα 21:00                                        ΕΞΟΔΟΣ & ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ
Τμήμα οδηγών θα κλείσει με παράταξη την πομπή, στην οποία θα λάβουν θέση ως εξής: Η Φιλαρμονική, οι Ιεροψάλτες, οι ιερείς, ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ και οι Αρχές.
 Τον ΕΠΙΤΑΦΙΟ θα πλαισιώσουν Κανηφόροι Οδηγοί. Η πομπή του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ θα ακολουθήσει την οδό Αγ. Βλασίου, Π. Τσαλδάρη, Κ. Τσαλδάρη, Ι. Ιωάννου, Αγ. Μακαρίου, Ηρώων (σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών θα γίνει συντομότερη διαδρομή).
Ώρα 21:45                                        ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ Αγίου Βλασίου & Αγίου Μακαρίου στο Ηρώο των Πεσόντων, όπου θα ψαλεί δέηση. Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ του Αγίου Βλασίου θα λάβει θέση στο Βόρειο Τμήμα του Ηρώου & του Αγίου Μακαρίου  στο Νότιο Τμήμα. Μετά τη δέηση οι δύο ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ από την οδό Π. Τσαλδάρη θα επανέλθουν στους Ναούς με διαχωρισμό στη συμβολή των οδών Π. Τσαλδάρη – Λ. Φραντζή – Βαγενά.
30 Απριλίου Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ                         ΑΦΙΞΗ ΑΓ. ΦΩΤΟΣ ΣΤΗΝ     
Ώρα 22:45                                                    ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ
Ώρα 23:00                                                    ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Ώρα 23:20                                                    ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ
Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο Ναό.  Αν ο καιρός το επιτρέψει, η ΑΝΑΣΤΑΣΗ θα γίνει στην πλατεία Αγίου Βλασίου.
Ώρα 23:45                                                    ΕΞΟΔΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ             ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Θα προηγούνται τα εξαπτέρυγα και θα ακολουθήσουν οι Ιεροψάλτες, οι Ιερείς και οι Αρχές.
Μετά το άγγελμα της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, επάνοδος στον Ιερό Ναό με την ίδια της εξόδου τάξη.
 1 Μαϊου ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ                  ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΓΑΠΗΣ     
Ώρα 18:30                                                   
Τα της τελετής καθορίζονται από την Εκκλησιαστική Επιτροπή, τα της τάξεως από το Αστυνομικό Τμήμα. Τελετάρχες ορίζονται οι Δημοτικοί Υπάλληλοι κ. Φιλιππάκη Σοφία  κ. Φόρτης Ιωάννης & κ. Παρίδης Βασίλειος.
      
              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ