Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Επίθεση ΕΠΟ στον Κοντονή: «Είναι γνωστοί οι λόγοι που δεν ήθελε τον τελικό»

Επίθεση ΕΠΟ στον Κοντονή: «Είναι γνωστοί οι λόγοι που δεν ήθελε τον τελικό»
Ανακοίνωση κατά του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για την απόφαση του να αναβάλει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εξέδωσε η ΕΠΟ.
 Η ανακοίνωση:
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θεωρεί απολύτως προσχηματική και ενδεικτική της νοοτροπίας του κρατικού παρεμβατισμού, που διακρίνει όλες τις ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, την αναβολή διεξαγωγής του τελικού αγώνα του Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων, που είχε οριστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 07.05.2016, στο ΟΑΚΑ με ώρα έναρξης 20.30.

Αναβάλλεται ο τελικός κυπέλλου Ελλάδoς μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ

Αναβάλλεται οριστικά ο τελικός Κυπέλλου
Την απόφαση να αναβάλει τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ πήρε ο Σταύρος Κοντονής, εξαιτίας του ορισμο των βοηθών του διαιτητή Σιδηρόπουλου από την ΕΠΟ.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού περίμενε μέχρι και το μεσημέρι αλλαγή στάσης από πλευράς της Ομοσπονδίας και τήρηση των συμφωνηθέντων, κάτι που ωστόσο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην απόφαση να αναβάλει οριστικά τον τελικό.
Στην ανακοίνωση, γίνεται λόγος για αίτημα της αστυνομίας, το οποίο στηρίζεται και στο γεγονός ότι θα υπάρξουν εκτεταμένες κινητοποίησεις το Σαββατοκύριακο εξαιτίας της ψήφισης του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου.
Αυτό που σε άλλες χώρες θεωρείται γιορτή του ποδοσφαίρου, στην Ελλάδα αποτελεί αφορμή για «πόλεμο». Αποδεικνύεται, δε, ότι δεν είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε τελικό ακόμα και χωρίς την παρουσία κόσμου…
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, αναβάλλεται η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ».

Χρίστος Δήμας: Η Κυβέρνηση νομοθετεί με απίστευτη ανευθυνότητα

 
Συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα και το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό είχε ο βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας με το δημοσιογράφο κ. Παύλο Τσίμα, στον αέρα του ραδιοφώνου ΣΚΑΙ 100.3
Ο κ. Δήμας ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου πως κάθε μέρα που η κυβέρνηση καθυστερεί να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες αυξάνεται. 

Σε ότι αφορά τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ίδιος θα καταψηφίσουν το Ασφαλιστικό - Φορολογικό Νομοσχέδιο που θα συζητηθεί το Σαββατοκύριακο στη Βουλή, ο βουλευτής Κορινθίας παρέθεσε τέσσερα σημεία:

α) Διότι δε συνοδεύεται από τεκμηριωμένη αναλογιστική μελέτη σχετικά με την απόδοση των αλλαγών που προτείνει η Κυβέρνηση.
β) Δεν  αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό με όρους ασφαλιστικής αποταμίευσης αλλά με καθαρά φοροεισπρακτικούς όρους, ενώ  καταργεί παντελώς τις αρχές της ανταποδοτικότητας και της αναλογικότητας
γ) Δεν μεταρρυθμίζει το Ασφαλιστικό Σύστημα αντίθετα το απορυθμίζει
δ) Δεν εξασφαλίζει την Βιωσιμότητά του Ασφαλιστικού Συστήματος, αντίθετα το  αντιμετωπίζει με ιδεοληψίες, οδηγώντας την πλειοψηφία των επιστημόνων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών είτε στην ανεργία είτε στην φοροαποφυγή και εισφοροδιαφυγή.

«Η Κυβέρνηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το Ασφαλιστικό, νομοθετεί με απίστευτη ανευθυνότητα» σημείωσε ο κ. Δήμας για να προσθέσει πως η Νέα Δημοκρατία ζητά εκλογές διότι τελικά το κόστος της παραμονής της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα αποδεικνύεται μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών.

Στόχος η διαχείριση της μιζέριας




miseria ellas

Γράφει η Ιουλία Μητριάνου*

ioulia-mitrianouΠοιος είναι αυτός ο κυβερνήτης που θέλει να μοιράσει μιζέρια και πόνο στους πολίτες του; και να εισπράξει τις αρνητικές συνέπειες; Η προφανής απάντηση είναι ΚΑΝΕΝΑΣ! Εκτός αν...

Εκτός αν ο τρόπος, που κάποιος (πολιτικός φορέας) για να επιτύχει αναπτυξιακή πολιτική (και άρα κοινωνικές παροχές) έρχεται σε σύγκρουση α) με την κοσμοθεωρία του και β) με τις ικανότητες του στελεχιακού του δυναμικού.

Εξηγούμαι, πρωτίστως ως οικονομολόγος - ελεύθερη επαγγελματίας, δευτερεύοντος ως πολιτικός:

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Η 2η ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΊΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ( ΦΩΤΟ)



Πρόγραμμα 2ης Περιφερειακής Συνάντησης Εργασίας ΕΔΔΥΠΠ
 Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης φιλοξένησε σήμερα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάσστρου τη 2η Περιφερειακή Συνάντηση Εργασίας   Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.


Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ένδειξη εμπιστοσύνης από πλευράς του Δικτύου, η επιλογή του Δήμου μας, για την πραγματοποίηση της 2ης Περ/κής Συν/σης Εργασίας, με την διαμεσολάβηση και συνδρομή του μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., κου Αναστάσιου Γκιολή.

H Κορινθία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για την ενίσχυση μεταναστών - Ευχαριστήριο Αντιπεριφερειάρχη




Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας με τις υπηρεσίες της ανταποκρίθηκε από τη πρώτη στιγμή προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες .
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης θα ήθελε να ευχαριστήσει προσωπικά το Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ Διονύσιο, τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, όλους τους επιστημονικούς φορείς, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τα Επιμελητήρια Κορινθίας, τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Τέλος, ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτή τη προσπάθεια, σε όλους τους συμπολίτες που προσέφεραν από το υστέρημα τους  και τις επιχειρήσεις του Νομού που συνέβαλλαν σε αυτή την δράση αλληλεγγύης  των προσφύγων και μεταναστών.


Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη

Πιστοποίηση προσόντων των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των τεχνικών ψυκτικών εγκαταστάσεων.



http://i0.wp.com/www.onlarissa.gr/wp-content/uploads/2016/02/psiktikos.jpg?fit=450%2C279Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνεται η έναρξη θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την πιστοποίηση προσόντων των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των τεχνικών ψυκτικών εγκαταστάσεων.

Το έτος 2013 εξεδόθη η ΚΥΑ 7667/520/Φ.Γ.9.6.4.(Γ), η οποία καθόρισε: α) τις απαιτήσεις για την ανεξαρτησία, την αμεροληψία και την ικανότητα των μελών των εξεταστικών επιτροπών, β) την διάρκεια, τον τρόπο και το περιεχόμενο της επιμόρφωσης των μελών των εξεταστικών επιτροπών, γ) τον τρόπο και τις αναγκαίες υποδομές για την διενέργεια των εξετάσεων, δ) την εξεταστέα ύλη, ε) τον τρόπο παρακολούθησης και υποστήριξης των εξεταστικών επιτροπών από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και στ)  τον τύπο και το περιεχόμενο των εκδιδομένων αδειών για τις επαγγελματικές δραστηριότητες των τεχνικών ψυκτικών εγκαταστάσεων.

Οι άδειες για την χορήγηση των οποίων απαιτείται επιτυχής εξέταση είναι:

Νέα έργα σε Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου - Κατασκευή αρδευτικών έργων στις περιοχές Σουλίου – Πασίου – Λαλιώτη – Δημινιού



http://www.hellashouses.gr/uploads/property_1359/SOULI%201%20STR%201%20spitogatos.JPGΝέα έργα στην Αρκαδία, την  Κορινθία και τη Λακωνία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016.
Πρόκειται για τη δημοπράτηση των έργων «Αποκατάσταση στατικότητας λίθινης γέφυρας Λαγκαδίων επί της Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου», «Βελτίωση τμήματος Ε.Ο. Τρίπολης – Σπάρτης εντός των ορίων του Οικισμού Κερασίτσας» στην  Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, του έργου «Κατασκευή αρδευτικών έργων στις περιοχές Σουλίου – Πασίου – Λαλιώτη – Δημινιού» στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων «Ολοκλήρωση βελτίωσης οδικού άξονα από Εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης προς Βασαρά – Βέροια επί της Επ. Οδού 9» και «Συντήρηση της με αρ. 82 Ε.Ο. στο τμήμα Σπάρτη – Όρια Νομού (προς Καλαμάτα)» στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "Διεθνές γεγονός η συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη British Airways" "Η πτήση 644 Λονδίνο - Καλαμάτα της British Airways είναι πραγματικότητα"




"Η σημερινή ιστορική σύνδεση του Λονδίνου με την Καλαμάτα είναι ένα μεγάλο γεγονός, η συνεργασία ωστόσο της British Airways με την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ένα διεθνές γεγονός" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο χαιρετισμό του στο αεροδρόμιο Καλαμάτας στην τελετή εγκαινίων της έναρξης των πτήσεων Λονδίνο - Καλαμάτα με την British Airways, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016


Ημέρες 1974 στο Αιγαίο;


Γράφει ο
Σάββας Καλεντερίδης
 
Ένας φίλος που ήταν για χρόνια κοντά στον Αριστοτέλη Ωνάση, μου εξιστόρησε ένα περιστατικό. Ο μεγάλος εκείνος Έλληνας του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο ταξίαρχος Ιωαννίδης, την άνοιξη του 1974, είχε πει στον ίδιο ότι «Θα γίνουν καλά πράγματα για την Ελλάδα και τον ελληνισμό. Θα πάρουμε τη Βόρειο Ήπειρο και την Κύπρο. Έχουμε τη στήριξη των ΗΠΑ. Μόνο που μου ζητάνε να βγάλω από τη μέση τον Μακάριο, για να έχουμε τη στήριξή τους».
Τότε ο πανέξυπνος Καππαδόκης (και όχι Σμυρνιός) γύρισε και του είπε: «Και γιατί σου ζητάνε να τον βγάλεις εσύ από τη μέση και δεν το κάνουν οι ίδιοι; Γιατί πρέπει να το κάνεις εσύ;».

Δήλωναν θαυμαστές της Βενεζουέλας, αλλά δεν τους πίστεψαν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτά που συμβαίνουν στη Βενεζουέλα είναι γνωστά: Εργασία δύο ημερών την εβδομάδα για τους δημόσιους υπαλλήλους, κλειστά τα σχολεία τις Παρασκευές, απαγόρευση χρήσης των σεσουάρ στα κομμωτήρια, παράταση της ημέρας κατά μισή ώρα για να εξοικονομηθεί ενέργεια, πολύωρες διακοπές ρεύματος που καταστρέφουν όσα προϊόντα οι Βενεζουελανοί κατορθώνουν να εξασφαλίσουν από τα σχεδόν άδεια ράφια των καταστημάτων, ψώνια με βάση τον λήγοντα της ταυτότητας ή το δακτυλικό αποτύπωμα, βίαιες ταραχές και λεηλασίες, μάχες σώμα με σώμα για λίγο ψωμί και καθαρό νερό, τρομερές ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά όπως κρέας, φάρμακα, λάδι, χαρτί τουαλέτας, συμπλοκές μεταξύ πολιτών για να κλέψουν ο ένας από τον άλλο ένα κομμάτι ψωμί, πληθωρισμός πάνω από 180%, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για να τυπωθούν νέα χαρτονομίσματα, διαφθορά, νεποτισμός και κακοδιαχείριση, ενώ ήδη κινήθηκε η διαδικασία για την καθαίρεση του Μαδούρο.

An ancient hydraulic work that keeps functioning for 2350 years! The most ancient hydraulic work in the world that is still being used! In Nestani of Arcadia

An ancient hydraulic work that keeps functioning for 2350 years!

The most ancient hydraulic work in the world that is still being used!


By George Lekakis
https://drive.google.com/file/d/0B3fkGwUxnFfHajBqcEFiaEFFeDg/view?usp=sharing

Φίλοι μου,

Στον ιστότοπο των Φρυκτωριών (www.fryktories.net) θα δείτε και θα διαβάσετε περισσότερα.



Με αγάπη
Γ. Λεκάκης, 6944336980, www.lekakis.com 

Δημοφιλή Tweet Tweet Tweet

 





















Ανδρέας Ψυχάρης @APsycharis
 
Το (χθεσινό) ανέκδοτο της ημέρας! #Tsipras


Προβολή στο Twitter






Kostas.Vaxevanis @KostasVaxevanis
 
Οταν βλέπετε να ανακαλύπτουν την κορεκτίλα βρίζοντας επίμονα κάποιον ενω καταπίνουν αίσχη καθημερινά,κάποιο πάρτυ χάλασε #polakis

Προβολή στο Twitter






Γιάννης Μιχελάκης @jmichelakis
 
Γιατί και ποιοί "γκρινιάζουν" για τον Γιώργο Κουμουτσάκο | thepressroom.gr - go.shr.lc/1OdH47R via @ThePressroomGR

Προβολή στο Twitter






Nikos Portokaloglou @nportokaloglou
 
Καλή επιστροφή από τις διακοπές!
Καλή δύναμη!!!

YouTube


Προβολή στο Twitter







ΔΙΕΣΗ 101.3 @diesi1013
 
απ' τα παλιά δεν ξεδιψάμε
κανείς δεν ζει αγάπη μου
με χθεσινό φιλί...

YouTube


Προβολή στο Twitter