Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Μητσοτάκης: Το αίτημα της ΝΔ για εκλογές παραμένει -«Πάμε σε αέναο μνημόνιο»

Μητσοτάκης: Το αίτημα της ΝΔ για εκλογές παραμένει«Το αίτημα της ΝΔ για εκλογές παραμένει» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια, που δεν είναι επιτεύξιμα, θα καταδικάσει τη χώρα σε ένα αέναο μνημόνιο.


Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το αίτημα για εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο, καθώς το τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου το πληρώνει ο Έλληνας πολίτης.

Κοινή συνεδρίαση την Πέμπτη ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης

Κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης
Κοινή συνεδρίαση πραγματοποιούν την Πέμπτη τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο κορυφαίων θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης.
Αντικείμενο της κοινής συνεδρίασης των ηγεσιών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση και η αναζήτηση από κοινού λύσεων.
Μείωση προστίμων ζητά η ΚΕΔΕ
Τον επαναπροσδιορισμό των προστίμων και των προσαυξήσεων που σύμφωνα με το νόμο επιβάλλουν οι δήμοι, ζητεί η ΚΕΔΕ, η οποία τα θεωρεί πολύ υψηλά.
Ειδικότερα προτείνει από 100% που είναι σήμερα η προσαύξηση στην εκπρόθεσμη καταβολή της βασικής βεβαιωμένης οφειλής, αυτή να μειωθεί στο μισό.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Αρχική 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τρία πράγματα οφείλει να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας μετά τη βαριά συνθηκολόγηση των 12 δις ευρώ που επιβάλλει στους  Έλληνες :
Πρώτον: Αν έχει να πει κάτι προς τη Νέα Δημοκρατία, ας το πει στα ίσα και ας μην κρύβεται πίσω από απρόσωπους και ‘’γκρίζους’’ κύκλους.
Δεύτερον: Το αίτημα για εκλογές βασίζεται στη συνολικά θλιβερή κατάσταση που ο ίδιος έσυρε τη χώρα. Στην ανάγκη να φύγει η πιο ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση.  Και από αυτό, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.         
Και τρίτον: Η θέση της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση και ειδικότερα το χρέος, έχει αναπτυχθεί με σαφήνεια.  Να μην προσποιείται ότι δεν την ξέρει».

Την Πέμπτη 12 Μαΐου η ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκο

Αρχική
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, θα γίνει αύριο, Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου είναι μια απόφαση που κινείται στην τελείως λάθος κατεύθυνση.»


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε, σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου, το 1ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη χαρά να επισκεφθώ σήμερα το 1ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης και να συνομιλήσω με τους δασκάλους και τα παιδιά. Θέλω κατ’ αρχάς να συγχαρώ τις δασκάλες και τους δασκάλους του σχολείου αυτού, για το εξαιρετικό έργο το οποίο επιτελούν. Και να επισημάνω το γεγονός ότι τα ενισχυμένα ολοήμερα σχολεία έχουν αγκαλιαστεί και από τα παιδιά και από τους δασκάλους. 

Δυστυχώς, η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, έτσι όπως προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας, είναι μια απόφαση που κινείται στην τελείως λάθος κατεύθυνση. Είναι μια υποβάθμιση η οποία, δυστυχώς, έχει και ταξικό πρόσημο, διότι αποκλείει πια, από τα ολοήμερα σχολεία, παιδιά ανέργων οικογενειών.

Αλλά είναι και μια υποβάθμιση η οποία, δυστυχώς, δεν προωθεί εκείνες ακριβώς τις δεξιότητες - τα παιδιά μας πρέπει, τη σημερινή εποχή, να αποκτούν δεξιότητες - που προωθούσε το ενισχυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου. 
 
Δεσμεύομαι, ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα ενισχύσω, και πάλι, το πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου. Έτσι ώστε να δώσουμε στα παιδιά μας - ειδικότερα στα μικρότερα παιδιά μας - τη δυνατότητα να διευρύνουν το γνωστικό τους αντικείμενο. Να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες, πρόσβαση στον πολιτισμό μας, που τόσο πολύτιμες θα τους είναι στη ζωή τους από εδώ και στο εξής».

Η ποιητική συλλογή "Αβέβαια και Τιμαλφή" του Μπάμπη Γαμβρέλη από την Κάπα Εκδοτική


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΑΜΒΡΕΛΗΣ
Αβέβαια και Τιμαλφή
21 σχέδια για 1 περιπέτεια
Σελ.: 56 τιμή: 8,48 ευρώ
ISBN: 978-618-5191-24-5
Κάπα Εκδοτική


Τα Αβέβαια και Τιμαλφή είναι η ποιητική εκδοχή μιας ματαιωμένης ενηλικίωσης. Μια έφηβη επιμονή στην ουτοπία. Ένα συναξάρι αγίων και επαναστατών. Ένα ταξίδι αναβολών, με λέξεις εκτεθειμένες στα ρυάκια της γλώσσας. Ξεσκέπαστες ακόμη στις ανησυχίες των καιρών. Εύθραυστες ακροβασίες στον απόηχο μιας τελετουργίας μνήμης.


Δεν είναι ποίηση αυτές οι λέξεις.
Τα τιμαλφή του μυαλού μου μόνο.
Και σπόρπια βόλια.

Οι λέξεις.
Τι κι αν πούντιασαν στα χαρακώματα.
Αντέχουν μεσονύχτια.


Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).


Βιογραφικό
Ο Μπάμπης Γαμβρέλης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1958. Στα 15 του χρόνια εγκαταλείπει το σχολείο και αφοσιώνεται στο εργαστήριο αγιογραφίας του πατέρα του. Αγιογράφος, εσαεί ασκούμενος. Το 1993, με τη συνδρομή φίλων και συντρόφων, ιδρύει τον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιό Ωδείο» και για πέντε χρόνια διευθύνει τα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά του προγράμματα. Για δύο χρόνια, αναλαμβάνει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Θάσου. Από το 1994 έως το 2012 επιμελείται την ύλη και την έκδοση του μηνιαίου πολιτικού-πολιτιστικού περιοδικού ΠΕΡΙωΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Το 2009 ξεκινάει τη συνεργασία του με την Εφημερίδα Νέα Εγνατία, στην οποία και αρθρογραφεί καθημερινά. Ζει στη Θάσο.


Κάπα Εκδοτική  - Παπαρηγοπούλου  6,  Περιστέρι  - Τηλ: 210 6859273
info@kapaekdotiki.gr - www.kapaekdotiki.gr - fb/ Κάπα Εκδοτική
t @KapaEkdotiki


Αλεξάνδρα Κρητικού
Κινητό:        +30 697 419 7912
Τηλ. & Fax: +30 210 7212307
Πτολεμαίων 4 , 11635, Αθήνα
 

Οι Ολυμπιονίκες δημιουργούν χώρο για περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό



Δελτίο Τύπου
Σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση παρουσιάστηκε σήμερα 11/5/2016 στον πολυχώρο εκδηλώσεων “The image gallery - Αμαλίας 36”,  το πρόγραμμά “Make Place for One More Woman” το οποίο εκπονείται ως απόρροια της πρόσφατης βράβευσης της κας Βούλας Κοζομπόλη Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, με το “IOC Women andSport Award for Europe 2015” από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και διεξάγεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

KIATO: ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΠΠΑ

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 και ώρα 8μ.μ. στη Δημοτική βιβλιοθήκη Σικυωνίων τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Ανθός η Γυναίκα» της Φωτεινής Παππά, παρουσία πολλών καλλιτεχνών, τοπικών παραγόντων και της περιφέρειας καθώς και πολλών ακόμα φιλότεχνων. Την έκθεση συνδιοργάνωσαν η κυρία Λίτσα Κοντογιάννη, το ΝΠΔΔ Η ΜΗΚΩΝΗ και ο ΜΕΛΑΝΘΙΟΣ Πολιτιστικός Σύλλογος και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το Σάββατο 14 Μαΐου.


 












Έρχεται συμφωνία με προϋπόθεση τον «κόφτη», αλλά η Κομισιόν αισιοδοξεί


Π. Μοσκοβισί: Προϋπόθεση για τη συμφωνία ο μηχανισμός προληπτικών μέτρων Ακόμη και ο Β. Σόιμπλε εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων και πως το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. - Προβληματισμό για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτυπώνει έγγραφο, που ετοίμασε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Διάσωσης. (ESM). - Προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία είναι ο έκτακτος μηχανισμός προληπτικών μέτρων, είπε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί, αλλά η Κομισιόν θεωρεί πως τα υπάρχοντα μέτρα αρκούν για την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα. Εκτίμησε ότι οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα «θα παρουσιάσει θετικό πρόσημο από το δεύτερο μισό του έτους, το δε 2017 θα φθάσει το...
περισσότερα

Ανω του 1 εκατ. οι άνεργοι του ΟΑΕΔ! - Αύξηση απασχόλησης στον ιδιωτ. τομέα

ΟΑΕΔ: Πάνω από ένα εκατομμύριο οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Απρίλιο του 2016 σύμφωνα με την «Εργάνη». - Ανω του ενός εκατομμυρίου είναι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΑΟΕΔ τον Μάρτιο. Αναλυτικά...


eklogika.gr

Φίλης: Όχι απεργία στις πανελλαδικές | Μητσοτάκης: Υποβαθμίζουν το ολοήμερο

Κ. Μητσοτάκης: Το υπ. Παιδείας υποβαθμίζει το ολοήμερο σχολείοΚινητοποιήσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αύριο στα σχολεία με αιχμή την κατάργηση των ολοήμερων δημοτικών σχολείων. - Ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, πάντως, απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει απεργία των καθηγητών κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα, 16 Μαΐου. Επίσης, έκανε δηλώσεις για το φοιτητικό επίδομα και το μάθημα των Θρησκευτικών. Οι δηλώσεις του. - Με επίσκεψη σε ολοήμερο σχολείο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, εξαπέλυσε επίθεση στο υπουργείο Παιδείας, κατηγορώντας το ότι προωθεί την υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου. Οι δηλώσεις του...

eklogika.gr

Τα «πόθεν έσχες» των Κορίνθιών πολιτικών για το 2013

Βουλή των Ελλήνων
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) 7 Κορινθίων  τέως  υπουργών, βουλευτών νυν και τέως,   για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012).
Οι δηλώσεις αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής, όπου και θα παραμείνουν ως και τις 10 Ιουνίου.

Παραθέτουμε   πίνακα με τις δηλώσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν από τους Κορίνθίους πολιτικούς:


Βουλευτές - Υπουργοί - Ευρωβουλευτές
Επώνυμο
Όνομα
Δήλωση
Δήμας
Χρίστος
Δήμας
Σταύρος
Κόλλιας
Κωνσταντίνος
Μανωλάκης
Άγγελος
Μπεγλίτης
Παναγιώτης
Νικόλαος
Αικατερίνη

Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για το 2013


Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπεύθυνων Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012). Οι δηλώσεις αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής, όπου και θα παραμείνουν ως και τις 10 Ιουνίου.
Πρόκειται για 609 δηλώσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν από τον πρωθυπουργό, τους τέως πρωθυπουργούς, υπουργούς, υφυπουργούς, εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τέως υπουργούς και υφυπουργούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές, νυν και τέως, καθώς και από τους υπευθύνους, νυν και τέως, των οικονομικών των κομμάτων. Σημειώνεται ότι το 2012 δεν είχαν καταθέσει δήλωση γιατί δεν ήταν μέλη του κοινοβουλίου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Για να δείτε όλες τις δηλώσεις πόθεν έσχες, πατήστε εδώ.

Τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών αρχηγών έχουν ως εξής:

Η Κομισιόν προτείνει για πρώτη φορά κυρώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Κομισιόν προτείνει για πρώτη φορά κυρώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει διαδικασία κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για πρώτη φορά, καθώς το κολέγιο που συναντήθηκε την Τρίτη (10 Μαΐου) συμπέρανε ότι οι δύο χώρες δεν έχουν κάνει «επαρκείς προσπάθειες» για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, σύμφωνα με πληροφορίες της EurActiv.com.

Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην Τηλεόραση της Βουλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Eφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Tηλεόραση της Βουλής και στη δημοσιογράφο κ. Αλεξία Κουλούρη παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης.
Κατά τη συνέντευξη, ο κ. Φίλης αναλύει εκτενώς τις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία και ιδιαίτερα στον ενιαίο τύπο ολοήμερου δημοτικού σχολείου, ενώ επίσης αναφέρεται στα νηπιαγωγεία, στην ειδική αγωγή, στην έρευνα, στις πανελλαδικές εξετάσεις, στο μάθημα των θρησκευτικών και στις σχέσεις εκκλησίας και κράτους.
Ο κ. Φίλης μιλάει εξάλλου για το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, με το βλέμμα στραμμένο στο Εurogroup της 24ης Μαΐου.
Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απόψε, Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, στις 21:00, από την Τηλεόραση της Βουλής των Ελλήνων στο πλαίσιο της εκπομπής «Βουλής Βήμα».

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
"ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΓΩ"
Χορογραφία Διονυσία Δρόσου

Η χορευτική ομάδα του Σταθμού στην Τέχνη παρουσιάζει την παράσταση "Τα άλλα μου Εγώ" της Διονυσίας Δρόσου το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαίου και ώρα 8:30 μ.μ. Θα μας βείτε επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στο Λουτράκι. Κρατήσεις στα τηλέφωνα 6944878239 και 6977736813.

Σημείωμα χορογράφου: 
Ο άνθρωπος από τη στιγμή που έρχεται στον κόσμο παρατηρεί τη φύση, επικοινωνεί με τους άλλους ανθρώπους, κατανοεί την κοινωνία και γενικά επιλέγει τα πάντα γύρω του. Με ποιό τρόπο και πόσο επικοινωνεί με τον εσωτερικό του κόσμο....το "Αθέατο Είναι". Τα άλλα μας "ΕΓΩ" άραγε, μας υπενθυμίζουν την ύπαρξή τους ή παραμένουν σιωπηλά και αθέατα ; Κι όμως, ίσως να υπάρχει κάποιος συνδετικός κρίκος, μία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα "ΣΤΟ Εγώ" και "ΣΤΑ εγώ" μου...

Χορεύουν με αλφαβητική σειρά
Αγγελική Πατσατζή
Γεωργία Ταμαρέση
Γιούλη Κανάκη
Ειρήνη Κώτση
‘Ελλη Παππά
Μάντω Ψυχογιού
Μαρία Χαρίτου
Ολυμπιάνα Λαζανά
Τατιάνα Γκάρα
Φανή Τσίπα
Φωτεινή Αποστολοπούλου
Χλόη Ελευθερίου

Σόλο
Βέρα Πάτρα
Ευτέρπη Αποστόλου - Δημάκη

Προσλήψεις 374 συμβασιούχων στους δήμους – Αναλυτικά οι θέσεις (απόφαση)


Στην έγκριση 374 συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε δήμους της χώρας, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες είχαν εγκριθεί 763 συμβάσεις στους δήμους.
AΠΟΦΑΣΗ 

aftodioikisi.gr

Λύνεται το θέμα της χρηματοδότησης των Συνδέσμων Δήμων για δράσεις πυροπροστασίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9/5 στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μεταξύ του υπουργού  ...
airetos.gr

Διορίζονται 2.189 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998

Tην κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης δύο χιλιάδων εκατόν ογδόντα εννέα (2.189) κενών οργανικών θέσεων από επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το Α.Σ.Ε.Π. με την υπ’ αριθ. 8/1997 προκήρυξη, οι οποίοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005 (Α΄ 48) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4369/2016 (Α' 33), αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η τοποθέτηση των επιτυχόντων θα γίνει ως εξής:

Έτσι θα γίνει η αξιολόγηση στο Δημόσιο (εγκύκλιος)



Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η στοχοθεσία και η αξιολόγηση των φορέων και των υπαλλήλων του Δημοσίου για το 2017 σε εφαρμογή του  Νόμου 4369/2016  περιγράφει σε ΕΓΚΥΚΛΙΟ του  ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Με την εγκύκλιο καθορίζεται το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης αρχής γενομένης από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου όταν ο υπουργός ή το ανώτατο όργανο κάθε φορέα γνωστοποιεί τους προτεινόμενους στρατηγικούς στόχους της υπηρεσίας για το επόμενο έτος και καλούνται όλοι οι επικεφαλής των μονάδων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υλοποιηθεί η διαδικασία στοχοθεσίας για το έτος 2017.

Ερώτηση Χρίστου Δήμα για τον αριθμό του προσωπικού που εργάζεται στο Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ.





Την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ. αλλά και τη μη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου για τους τελευταίους μήνες, επισημαίνει με γραπτή ερώτηση του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παν.Κουρουμπλή και Υπ.Οικονομικών Ε.Τσακαλώτο ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δήμας. 

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για το Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο

Γυαλιά υψηλής τεχνολογίας χαρίζουν όραση σε μερικώς τυφλούς

gialia_gia_tifloys.jpgΜια νέα, επαναστατική τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί από αμερικανική εταιρεία επιτρέπει σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης να δουν καθαρά, να διαβάσουν βιβλία, να δουν πρόσωπα αγαπημένων τους και το σημαντικότερο: να ζήσουν ανεξάρτητοι.
Διαβάστε περισσότερα

lupus_treatmentfggghstogiatro.jpg10 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για το Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο


Οι Επιστημονικές Εταιρείες και οι Σύλλογοι Aσθενών που πάσχουν Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ή απλά «Λύκο»), ενώνουν τη φωνή και τις δυνάμεις τους, σήμερα 10 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για το τον ΣΕΛ, σε μια προσπάθεια «μεταφοράς» της ασθένειας στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής.
Διαβάστε περισσότερα

model.jpgΙΑΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ: ισχυρότερη επιδερμίδα για καλύτερη ζωή.


Γεννημένο στα ηφαίστεια της Γαλλίας, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία για επιδερμίδα ισχυρότερη έναντι των επιθετικών παραγόντων.
Διαβάστε περισσότερα

kormi_gia_paralia.jpgΠώς θα κάνετε το κορμί σας ιδανικό για την παραλία


Έφτασε η ώρα για να ξεχυθούμε στις παραλίες.
Διαβάστε περισσότερα 
 
 
logo newsletter logo newsletter