Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Πέρασε με απώλειες το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα - φωτιά - Η Βάσω Κατριβάνου καταψήφισε κόφτη και υπερταμείο

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχεδιο, όχι από Κατριβάνου σε Ταμείο και κόφτηΥπερψηφίστηκε επί της αρχής από τους 153 βουλευτές της συμπολίτευσης το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Την ίδρυση του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης καταψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β.Κατριβάνου.
To γεγονός της καταψήφισης δύο σημαντικών παραμέτρων του νομοσχεδίου από την Β.Κατριβάνου δημιουργεί πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τίθεται ζήτημα για την βουλευτή της Β' Αθήνας, με πιθανότερο ενδεχόμενο να ζητηθεί η παραίτησή της, δηλαδή να παραδώσει την έδρα της. Το Μαξίμου πάντως δεν φαίνεται να προτίθεται να την διαγράψει. Σε περίπτωση που η κ. Κατριβάνου παραιτηθεί, την έδρα της καταλαμβάνει ο Γιώργος Κυρίτσης.

Απών από την ψηφοφορία ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης από τη ΝΔ και ο Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι. Η συζήτηση που προηγήθηκε διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Στο επίκεντρο βρέθηκε η σκληρή κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τσίπρας: Πάρτε το απόφαση στα έδρανα αυτά θα κάθεστε ως το Σεπτέμβριο του 2019


Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Αυτοβαυκαλίζεστε ως μεταρρυθμιστήςΣφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο και τον κόφτη. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αυτοβαυκαλίσεται ως μεταρρυθμιστής, καθώς δεν τολμά να προτείνει κάποια ουσιαστική μεταρρύθμιση.

Ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβήτησε έντονα την πρόταση του προέδρου της ΝΔ για χαμηλότερα πλεονάσματα και υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης και έκανε λόγο για συνδυασμό θράσους και δειλίας.

Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Τα συνδικάτα κάλεσαν σε χωριστά συλλαλητήρια (του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την Ομόνοια), ωστόσο αυτήν την ώρα όλοι οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από τη Βουλή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 11.000 είναι οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα, εκ των οποίων οι περισσότεροι πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Βουλευτικές εκλογές Κύπρος: Νίκη του ΔΗΣΥ - Απώλειες για το ΑΚΕΛ

Κύπρος: Νίκη του ΔΗΣΥ -  Απώλειες για το ΑΚΕΛ
Νίκη του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και απώλειες  του ΑΚΕΛ δίνουν τα μέχρι πρώτα εκλογικά αποτελέσματα στην Κύπρο. Στη Βουλή εκτιμάται ότι εισέρεχεται το ΕΛΑΜ, «Αδελφό» κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο.

Τα τελικά παγκύπρια συγκεντρωτικά αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, είναι:

Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) 30.68%
ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις 25.67%
Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) 14.49%
ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών 6.18%
Συμμαχία Πολιτών 6.01%
Αλληλεγγύη 5.24%
Κίνημα Οικολόγων  - Συνεργασία Πολιτών 4.81%
Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) 3.71%

Εγγεγραμμένοι: 543186
Ψήφισαν: 362541 (66.74%)
Αποχή: 180645 (33.26%)
Έγκυρα: 351390 (96.92%)
Ακυρα: 7673 (2.12%)
Λευκά: 3478 (0.96%)

Η Θύελλα Ραφήνας έμεινε στο Χ με τη Ζωφριά και το Ζευγολατιό την πλησίασε στον πόντο

http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20150318/low/pegasus_LARGE_t_1041_106524301.JPG
Τις πρώτες τις απώλειες , σε βαθμούς, μετρά , η Θύελλα Ραφήνας καθώς στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄  Εθνική , σήμερα εκτός έδρας,  στο Καματερό,  έμεινε στο "στείρο" 0 - 0 με τον Α.Ο Ζωφριάς.
Έτσι ο ΑΟ Ζευγολατιού , που πέρασε νικηφόρα από τη Σάμο, την πλησίασε στον πόντο, ενώ βρίσκεται στο +2 από τον ΑΟ Ζωφριάς.


Η Βαθμολογία στον 11ο όμιλο

1. ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ    5 - 0   7
2. ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ     4 - 4   6
3. ΑΟ  ΖΩΦΡΙΑΣ            2 - 3   4
4. ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΣΑΜ.      0 - 4   0

Δεν φαντάζεστε τι κερδίζετε αν τρέχετε… ξυπόλυτοι

μνήμη
 Ανάμεσα στα άλλα που μπορεί να κάνει κάποιος για να ενισχύσει την μνήμη του και γενικότερα να «φρεσκάρει» τον νου του, είναι να τρέχει ξυπόλυτος. Αυτό είναι το -κάπως απρόσμενο- συμπέρασμα μιας νέας μικρής αμερικανικής επιστημονικής έρευνας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Φλόριντα, με επικεφαλής τον Ρος Αλλογουέι του Τμήματος Ψυχολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Perceptual and Motor Skills", πειραματίσθηκαν με 72 εθελοντές, ηλικίας 18 έως 44 ετών, που έτρεξαν επί 16 λεπτά τόσο με παπούτσια όσο και ξυπόλυτοι.

Εκλογές στην Κύπρο: Νίκη του ΔΗΣΥ δίνουν τα exit polls

Νίκη του δεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) δίνουν τα αποτελέσματα των exit polls στην Κύπρο. Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται το ΑΚΕΛ. Από τις ενδείξεις αυτές προκύπτει ότι θα συγκροτηθεί οκτακομματική Βουλή.
Οι κάλπες έκλεισαν στις 18:00 και το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές άγγιξε το 60%.

Γεννηματά: Ο Τσίπρας αντί για ζουρνάδες στήνει χορό πλειστηριασμών


Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό για τις μεταβιβάσεις των κόκκινων δανείων σε funds, το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, τον «κόφτη» και τους νέους φόρους εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι ικανοποίησε πρόθυμα όλες τις απαιτήσεις των δανειστών.
AdTech Ad
«Αυτά που εσείς δεχτήκατε και ψηφίζετε ο ελληνικός λαός δεν τα αποδέχεται» είπε η κυρία Γεννηματά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραχωρεί «τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των Ελλήνων στα κοράκια των αγορών» σε 18 μήνες. «Ο άνθρωπος που θα χόρευε τις αγορές με νταούλια και ζουρνάδες στήνει τώρα χορό πλειστηριασμών» είπε η κυρία Γεννηματά και ειρωνεύτηκε το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ντροπή σας, μέσα στα μούτρα κοροϊδεύετε τους ένστολους με τα ειδικά μισθολόγια Δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός της χώρας - «Συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία και την Ευρώπη για έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια»

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2015/03/02/562337/main/mitsotakis_vouli.png
Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕλ να είναι ψυχολογικά και συναισθηματικά... κατάκοποι για ένα ακόμη "πικρό ποτήρι", κορυφώνεται απόψε η διαδικασία στη Βουλή με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που θα φέρει την ολοκλήρωση της... πολυπόθητης πρώτης αξιολόγησης, ενόψει και του Eurogroup της Τρίτης.
Την εναλλακτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την πενταετία 2017 - 2021, που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να ξεφύγει οριστικά από τον κύκλο της  στασιμοχρεοκοπίας, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

Μίκης Θεοδωράκης: Ένα αριστεροδεξιό μόρφωμα συνειδητά καταστρέφει τη χώρα - Επιστολη-καταπελτης του μεγαλου μουσικοσυνθετη


Μύδρους κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης με μια επιστολή-καταπέλτη που δημοσιεύει στην προσωπική του ιστοσελίδα. 
Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε εκφράσει τη λύπη του για τον σημερινό πρωθυπουργό δηλώνοντας ότι «με ξεγέλασε», στο κείμενό του κάνει λόγο για «ένα αριστεροδεξιό πολιτικό μόρφωμα συντριπτικής εκλογικής και λαϊκής μειοψηφίας, το οποίο υπακούοντας στις εντολές των ξένων καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας» τονίζοντας ότι όσα κάνει τα κάνει «αδίστακτα, άβουλα, υπεροπτικά και χωρίς ντροπή και έχοντας -όπως φαίνεται- συνείδηση, δηλαδή γνωρίζοντας απολύτως το κακό που προκαλεί».
Υποστηρίζει, επίσης, ότι σήμερα «κυβερνά η μειοψηφία και η πλειοψηφία απλά ελέγχει» αποδίδοντας την ευθύνη γι’ αυτό σε όσα συνέβησαν με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986 όταν άλλαξε η διάταξη του 1974 με την οποία «οριζόταν σαφώς ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε σε περίπτωση που υπήρχε δυσαρμονία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στη λαϊκή θέληση, να διαλύσει την Βουλή και να προκηρύξει εκλογές».
Πρόκειται για μια «τραγική κωμωδία» που, όπως γράφει, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, «είναι σαν να έγινε για να μπορεί σήμερα ο κ. Τσίπρας να κομπάζει δηλώνοντας ότι εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, ενώ στην ουσία δεν τον ακολουθεί ούτε το 20% των Ελλήνων».
Και ο Μίκης Θεοδωράκης καταλήγει στη δήλωσή του: «Τελειώνοντας θέλω να υπογραμμίσω ότι ναι μεν σιωπώ, όμως και η σιωπή έχει τα όριά της. Ομολογώ ότι είμαι έτοιμος να εκραγώ, γιατί έχω την αίσθηση ότι με έχουν δέσει (μαζί με όλο το κοπάδι) με μια τριχιά σάπιων και παράνομων νόμων και μας σέρνουν όλους μαζί μια φούχτα σαϊνια στο σφαγείο».
Διαβάστε την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ένας μετά τον άλλο οι 153 επίδοξοι επίορκοι αιώνια ξεπουλητές της Ελλάδας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, παραδέχονται δημόσια ότι ψηφίζουν ενάντια της συνείδησής τους
Ψηφίζουν την αιώνια δουλεία μας για να μην χάσουν την καρέκλα της εξουσίας τους. Παραδίδουν την Ελλάδα για να μην παραδώσουν την καρέκλα τους. Για να μην ομολογήσουν το εθνικό τους έγκλημα που ξεκίνησε με την άρνηση ψήφισης νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και τελειώνει με τα 99 χρόνια παράδοσης στους «κουτόφραγκους», ιδιοκτήτες πια της Ελλάδας με την υπογραφή των 153 του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το ξημέρωμα της Δευτέρας 23ας Μαΐου 2016.

Πιό κοντά στη Γ Εθνική. Μεγάλη νίκη του ΑΟ Ζευγολατιού στη Σάμο. 1 - 0 τον Πυθαγόρα

http://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/xtelikos-kipelou-1-680x365.jpg.pagespeed.ic.M04dwaosm8.jpg

Μεγάλη νίκη σημείωσε ο ΑΟ Ζευγολατιού , μέσα στη Σάμο, όπου στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ  για την άνοδο στην Γ’  Εθνική κατηγορία στον 11ο όμιλο , επικράτησε με 1 – 0 επι του τοπικού Πυθαγόρα.   
Ο αγώνας έγινε , παρουσία 150 περίπου ατόμων  στο Δημοτικό γήπεδο Καρλοβασίου.

Το Ζευγολατιό μπήκε ποιο δυνατά δυνατά στον αγώνα  χάνοντας 2 πολυ καλές ευκαιρίες , όταν στο 4΄ ο Χρυσαφίδης  είχε δοκάρι, ενώ  στο 24΄ ο Μυριώτης έχασε τρομερή ευκαιρία μέσα στη  περιοχή, όταν το πλασέ του κατέληξε λίγο άουτ. Η ομάδα του Πυθαγόρα ισορόπησε τον αγώνα το τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους  αλλά δεν κατάφερε τίποτα.

Με την επανάληψη ο ΑΟΖ  μπήκε επιθετικά στον αγώνα  και έχασε δύο πολύ ευκαιρίες  να ανοίξει το σκορ. Συγχιση μέσα στα καρέ της ομάδας του Πυθαγόρα από κορνερ και σεντρα από τα πλάγια δεν κατάφερε κάποιος παικτης του Ζεγολατιο να σπρώξει την μπάλα στα δυχτια απομακρύνοντας και τις δύο φορες σε κόρνερ οι αμυντικοί του Πυθαγόρα

Στο 55’ μετά  απο κόρνερ ο Γκολέμης με κεφαλιά σημειώνει  το μοναδικό  τέρμα του αγώνα  για την πρωταθλήτρια Κορινθίας  . Με την νίκη του  αυτή ο ΑΟΖ σημείωσε ένα ακόμη βήμα ανόδου προς την Γ . Εθνική

Πυθαγόρας Σάμου: Μπακασέτας, Σαπουνάς, Μαστρογιάννης ( 85΄ Ευγενικός ), Βελονάκης, Ιωαννίδης, Λεκιώτης, Σαράντου ( 72΄Καραδήμος), Βαγιανός, Κάρσας, Τσεβάς, Κατσίκας ( 64΄ Κουρλετάκης)

ΑΟ Ζευγολατιού : Μητσόπουλος, Μαλαχάτη,ς Γκαρμιρης, Βελέντζας Κ , Βελεντζας Δ., Καραιδρος  ( 76΄ Φουστέρης ), Παινέσης,  Χατζησοφρωνίου (64΄ Χουσελάς ) Χρυσαφίδης, Μυργιώτης ,Γκολέμης  ( 72΄ Κλαδάκης)

Σεισμός ταρακούνησε την Πάτρα!


Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 19:05 ιδιαίτερα αισθητός στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν 4,4 ρίχτερ.
ο επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 19 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Πάτρας και το εστιακό βάθος στα 2 χιλιόμετρα, γεγονός που εξηγεί την αίσθηση της έντασης του σεισμού. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Tempo24 o καθηγητής δυναμικής τεκτονικής και εφαρμοσμένης γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, "Πρόκειται γιά ένα ρήγμα χαρτογραφημένο, το οποίο παρακολουθείται ήδη από χθες, χωρίς όμως να εμπνέει ανησυχία". Συμπλήρωσε ότι "Το ρήγμα είναι μικρής τεκτονικής δομής". Σύμφωνα με το Tempo24, ο σεισμός είχε αρκετά μεγάλη ένταση αλλά δεν έχουν κατραφεί ζημιές.

Δένδιας: Πάρτε πίσω το υπερ-ταμείο!

Δένδιας: Πάρτε πίσω το υπερ-ταμείο!
«Πάρτε πίσω το υπερΤαμείο. Για το Θεό. Κι αν χρειάζεστε βοήθεια θα έρθουμε κι εμείς να πείσουμε τους ξένους ότι αυτό δεν γίνεται», κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, λέγοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις, δεν το δέχθηκε ποτέ και αιτιολογώντας πως μέσω αυτού εκχωρείται η περιουσία της πατρίδας σε άδηλο έλεγχο χωρίς λογοδοσία στο Κοινοβούλιο.

Υψηλοί τόνοι στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο - Ψήφιση την Κυριακή

Υψηλοί τόνοι στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο
Ξεκίνησε το Σάββατο στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προβλέπει αυξήσεις έμμεσων φόρων, αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, τη δημιουργία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αλλά την θέσπιση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, τον λεγόμενο «κόφτη».