Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Το προσφυγικό ζήτημα είναι εθνικό και αναλαμβάνουμε το μερίδιο εθνικής ευθύνης που μας αναλογεί»



«Είπαμε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει το κομμάτι της ευθύνης που αφορά τα εθνικά μας ζητήματα» επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του προσφυγικού ζητήματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 και τόνισε ότι «δεν πρόκειται για θέμα θρησκευτικής συνείδησης ούτε εθνικής κυριαρχίας».
Πολύπλευρο χαρακτήρισε ακολούθως το προσφυγικό πρόβλημα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε το γεγονός ότι η σημερινή Κυβέρνηση, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες, δεν είχε καθαρή θέση. Υποστήριξε παράλληλα ότι υπήρξε «σκοπιμότητα γεωστρατηγικής πολιτικής, αλλά και ερασιτεχνισμός στη διαχείρισή του εξαρχής, ενώ επεσήμανε ότι δεν καταφέρνουμε να ωφεληθούμε γεωστρατηγικά από αυτή τη διαχείριση.

Οι Γυναίκες του Μπάσκετ συμμετέχουν στο «Μake Place for one more Woman» για περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό!!!

Η ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) αναμετρήθηκε με την ομάδα του Συνδέσμου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών (ΣΠΑΚΕ) προς αρωγή του “Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού”. Στο ημίχρονο του αγώνα ο θρύλος του ελληνικού αθλητισμού Νίκος Γκάλης, ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος του ΣΠΑΚΕ ενώ ο ΣΕΟ τιμήθηκε για την προσφορά του στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βασικός μας στόχος η κοινωνική συνοχή»

http://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/category_teaser__1200x400_/public/field/image/mitsotakis1_3.jpg?itok=Tb7e3D1l«Η Κοινωνική Αλληλεγγύη βρίσκεται πάνω από κόμματα και πολιτικές πεποιθήσεις. Όταν χρειάζεται να βοηθήσεις, ποτέ δεν ζητάς πολιτική ή κομματική ταυτότητα. Προσφέρεις το ίδιο σε όλους όσοι έχουν ανάγκη», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε, σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου, ο Τομέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

Παραίτηση βόμβα του Πειραιώς Σεραφείμ από την Πανορθόδοξη

πειραιώς σεραφείμ
Την έγγραφη παραίτησή του από την Αγία και Μεγάλη Ιερά Σύνοδο απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. 
Στην επιστολή που απέστειλε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, εξηγεί διεξοδικά τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - Αντικρουόμενες απόψεις Υπουργών της Κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων


Αθήνα  23, Μαΐου 2016
 


Ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά
http://www.eklogika.gr/uploads/files/bakogianni1-sm.jpg
Θέμα: σχετικά με τις αντικρουόμενες απόψεις Υπουργών της Κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

Κύριε Υπουργέ
Με χθεσινή του αναφορά στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καμμένος κατέστησε σαφές ότι η εθνική γραμμή, όπως αυτή διαμορφώθηκε στο Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών τον Απρίλιο του 1993, δεν έχει αλλάξει. Εσείς, αντίθετα, έχετε επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ελλάδα έχει προβεί σε σημαντικές κινήσεις προς την κατεύθυνση μιας κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή (π.χ άτυπη σύσκεψη των ΥΠ.ΕΞ. της Ε.Ε., Ρίγα, Μάρτιος 2015).
Τέλος, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων νυν Βουλευτές και Υπουργοί, έχουν κατά καιρούς εκφράσει την άποψη υπέρ της διατήρησης της σημερινής συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, δηλαδή «Μακεδονία»( π.χ., άρθρο –διακήρυξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο « Όχι στον εθνικισμό και τις συναινέσεις που τον συντηρούν», Αυγή, 13/3/2008).
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων; 

 
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Ντόρα Μπακογιάννη, (Α Αθηνών)
Γιάννης Κεφαλογιάννης, (Ρεθύμνης)
Γιώργος Κουμουτσάκος (Β Αθηνών)
 

Γραφείο Τύπου Ντόρας Μπακογιάννη

ΔΡΑΣΗ: Επανεξέλεγη πρόεδρος της Δράσης ο Θόδωρος Σκυλακάκης Νέα ονόματα στο προεδρείο και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος μετά το συνέδριο



23.05.2016


Συνεδρίασε την Παρασκευή 20/5 η νέα πεντηκονταμελής Κεντρική Επιτροπή της Δράσης, με αντικείμενο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό, την εκλογή νέων οργάνων του κόμματος.

Πρόεδρος της Δράσης επανεξελέγη ο Θόδωρος Σκυλακάκης, τον οποίο ψήφισαν 39 από τα 42 μέλη της ΚΕ της Δράσης που συμμετείχαν στην σχετική ψηφοφορία, ενώ υπήρξαν και 3 λευκά.

Αντιπρόεδροι, με σειρά εκλογής οι κ.κ. Μελίνα Δασκαλάκη, Αναστάσιος Αβραντίνης και Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης.

Γενικός Γραμματέας ο κ. Γιάννης Ανδρουλάκης.

Στη νέα Διοικούσα Επιτροπή μέλη με σειρά εκλογής είναι οι: Μιράντα Ξαφά, Δημήτρης Λάιος, Γιώργος Καραβάνας, Δημήτρης Χατζηβασιλείου, Κώστας Φωτόπουλος, Παναγιώτης Περγαντάς, Διονύσης Γουσέτης, Γιάννης Τριανταφύλλου, Γιώργος Παπαπαύλου, Παύλος Καζάζης, Θεόδωρος Τόνας, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Δημήτρης Σιόλιος, Θάλεια Ντόκα, Γεωργία Πανοπούλου.



Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Συμφωνία Φερετζές


Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη
Οι οιωνοί στο κρίσιμο, για την Ελλάδα, ζήτημα της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό δεν είναι καλοί. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: η συμφωνία λειτουργεί προσχηματικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά για την Γερμανία ώστε να μπορεί να επικαλεσθεί επιτυχίες, έστω και προσωρινές, στην προσπάθεια μείωσης των προσφυγικών ροών. Πριν από δυο μήνες όταν με τυμπανοκρουσίες η κ. Μέρκελ και ο κ. Ερντογάν είχαν ανακοινώσει την συμφωνία για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς τα Ελληνικά νησιά είχα εκφράσει, μαζί με πολλούς συναδέλφους μου, σοβαρές αμφιβολίες για την λειτουργικότητα και την νομιμότητα αυτής.

Εθνικό μας καθήκον να ανοίξουμε τον δρόμο στη Νέα Γενιά

Γράφει ο
Γιάννης Μανιάτης
 
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα και οι πολίτες βρίσκονται παγιδευμένοι στην κλίνη του Προκρούστη, ως αποτέλεσμα των καταστροφικών χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που βάζουν την υπογραφή τους σε ένα νέο σκληρότερο μνημόνιο, που σχεδόν νομοτελειακά μας οδηγεί σε αδιέξοδο.

Το ψέμα και η υποταγή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τα επιχειρήματα που σταθερά προβάλλουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε το περασμένο καλοκαίρι τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου και ότι ο λαός έδωσε ξανά την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, γνωρίζοντας τη συμφωνία και προφανώς και τις συνέπειές της.
Με το πολυνομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση και υπερψηφίστηκε χθες από την κυβερνητική πλειοψηφία αποδείχθηκε πως και αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα – αν και κατά την συζήτησή του προβλήθηκαν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα.
Η αλήθεια είναι πως τίποτε από όσα ψηφίστηκαν χθες δεν υπήρχε ούτε στη συμφωνία του καλοκαιριού, αλλά και (βέβαια) ούτε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Έτοιμα για τη ΝΔ, τα σάπια πολιτικά φρούτα της ΔΗΜΑΡ

kouvelis-papadopoulos
Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τα σάπια φρούτα της ΔΗΜΑΡ. Όψιμοι μεταρρυθμιστές, στο ντεμί λαϊκιστές, υμνητές του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη και πάνω απ’ όλα υβριστές του Κώστα Καραμανλή.
Είναι και η περίπτωση του νεαρού (μόνο σε ηλικία) Ανδρέα Παπαδόπουλου.Κουβαλάει τη νοοτροπία εκείνων των πολιτικά ανευθυνο-υπεύθυνων που είχαν την όρεξη να ρίξουν την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για να φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ

 
45 χρόνια μόχθησε η Χούντα του Ιωαννίδη για την ημέρα τούτη. Το δίκτυο του "Έλληνα Γκιουλέν" διάβρωσε τα πάντα για να έρθουν τα πνευματικά του παιδιά και δημιουργήματα, ο Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμένος, να παραδώσουν την Ελλάδα στους παγκόσμιους εμπόρους των λαών για 99 χρόνια.

Ένας μόνο άνθρωπος στα στερνά του, ο Μίκης Θεοδωράκης βρήκε τη δύναμη σήμερα να ομολογήσει την ντροπή της κάλπικης Αριστεράς. Μία γυναίκα μόνο τόλμησε να πει δύο ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Ελλάδας.

Παλαιά Μονή Φανερωμένης (Χιλιομόδι Κορινθίας) VIDEO)


Oδοιπορικό από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Ι. Μονή • 21/8/15
 http://about.me/takistag

Δημοφιλή Tweet Tweet Tweet





 
 



Kostis Hatzidakis @K_Hatzidakis
Η ομιλία μου στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο.

youtu.be/zI8bt8E4nMw

Προβολή στο Twitter






Ανεξάρτητοι Έλληνες @anexartitoi
Η κεντρική εκδήλωση του ΥΠΕΘΑ στους Στύλους Ολυμπίου Διός, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής της...

YouTube


Προβολή στο Twitter



To Δερβένι από ψηλά



Πανοραμική  φωτογραφία του Δερβενίου απο ψηλά , του Αποστόλη Θεοδωρόπουλου.
Στην φωτογραφία διακρίνονται η παραλία του Δερβενίου με τους προβόλους , έμπροσθεν της Κεντρικής πλατείας Γ. Μπαλή , όπου αριστερά το δημοτικό περίπτερο και δεξιά το κτιριο του Ειρηνοδικείου. η κάθετη οδός Κ. Αδαμοπούλου, το παλιο σταδιδοεργοστάσιο Λαζανά, το σχολικό συγκρότημα του Δερβενίου με το γυμναστήριο, το άλλοτε  ξενοδοχείο "Ευρωστίνη", η παλαιά και η νέα Εθνική οδός Κορίνθου Πατρών, η σιδηροδρομική γραμμή, ο οικισμός Λαλέικα, και στο βάθος η ποταμοχαράδρα του Ζαχολίτικου (Δερβένιου) ποταμού, όπου τα Μεντουριάνικα. Ανατολικά του ποταμού διακρίνονται η συνοικία της Ροδιάς με το κλειστό γυμναστήριο και πέρα στο ορίζοντα τα παραλια χωριά Λυγιά ,Στόμι, Σαρανταπηχιώτικα και Λυκοποριά.
Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνοντα τα υψώματα του Αυγού ( πανώ από τη Λυκοποpιά) ο Μουσενάς , η Εχταινή, η Κούρια με το γήπεδο του Αστέρα ,  το Ψυλό Καστέλι. και η πλαγιά του Κόκκινου Πετρίτη. Τέλος διακρίνονται το Πιτσαδέικο όρος , το Αετόβουνο και μέρος του Πυργιώτικου Αηλιά .

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

logo newsletter

 

 

pis.jpgΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Για την πρόθεση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού να ικανοποιήσει αιτήματα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου την Παρασκευή.
Διαβάστε περισσότερα

kaloithis_kar_tou_mast.jpgΚαλοήθεις παθήσεις μαστού: Είναι πάντα αθώες;


Άγχος και πανικό μπορούν να προκαλέσουν στις γυναίκες οι πολύ συχνά εμφανιζόμενες καλοήθεις παθήσεις του μαστού. Μάταια όμως αναστατώνουν τις παθούσες, καθώς δεν είναι καρκίνος και δεν είναι απειλητικές για τη ζωή τους.
Διαβάστε περισσότερα