Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Συγκλονίζει το μήνυμα του Νίκου Νικολόπουλου για τη δωρεά οργάνων – Τηλεφωνήματα στήριξης από Τσίπρα και Κώστα Καραμανλή

Συγκλονίζει το μήνυμα του Νίκου Νικολόπουλου για τη δωρεά οργάνων – Τηλεφωνήματα στήριξης από Τσίπρα και Κώστα Καραμανλή

Στιγμές αγωνίας ζει η οικογένεια του Νίκου Νικολόπουλου από το περασμένο Σάββατο, όταν η κόρη του, Νίκη, εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο της Πάτρας, έχοντας υποστεί πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς. Η 17χρονη δίνει σκληρή "μάχη" για τη ζωή, την ώρα που ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και η σύζυγός του, Τασία Μανωλοπούλου, πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της.
Οι γονείς υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα, απαιτείται όμως ένα συγκεκριμένο διάστημα σύμφωνα με τη νομοθεσία, ούτως ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα της λήψης και δωρεάς οργάνων.  
Ο Νίκος Νικολόπουλος σε ένα μήνυμα που συγκλονίζει αναφέρεται σε αυτήν την απόφαση, που χρειαζόταν τεράστια δύναμη ψυχής:

Για φυγομαχία κατηγόρησε τη ΝΔ ο Τσίπρας – Ξεπλένουν φοροφυγάδες η απάντηση Μητσοτάκη

Πηγή:db8.gr
Σε ανοικτή ρήξη βρίσκονται κυβέρνηση και ΝΔ, με αφορμή το μείζον θέμα με τις offshore εταιρείες. Ο Αλέξης Τσίπρας, με άλλοθι την απουσία της ΝΔ η οποία δεν θέλησε να νομιμοποιήσει με τη παρουσία της τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για φυγομαχία. Ενώ για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στα γνωστά και χιλιοειπωμένα θέματα, όπως της Siemens, του Παπασταύρου και του Χριστοφοράκου.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε ύφεση, απώλεια ανταγωνιστικότητας και λουκέτα»

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο  Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ  καιτης Παγκόσμιας Επετηρίδας Ανταγωνιστικότητας(I.M.D.), έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Θεόδωρος Φορτσάκης: «Παρανομεί και γελοιοποιείται το Υπουργείο Παιδείας»

Ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεταξύ παρανομίας και γελοιότητας κινείται το Υπουργείο Παιδείας με την πρόσφατη απόφασή του για τα Συμβούλια του Ιδρύματος και τη δημοσίευση των πορισμάτων του διαλόγου για την παιδεία. 

Παράνομη είναι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που παρατείνει τη θητεία των Συμβουλίων του Ιδρύματος παρά την αντίθετη νομοθετική πρόβλεψη. Η παρανομία αυτή μάλιστα θα πλήξει τη νομιμότητα και των μελλοντικών αποφάσεων των Συμβουλίων του Ιδρύματος που θα λειτουργούν υπό αυτό το καθεστώς.

Επιεικώς απαράδεκτα είναι τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από τα πορίσματα του διαλόγου για την παιδεία, όπως το ‘’Συμβόλαιο Τιμής’’ που θα υπογράφουν οι μαθητές μας, με το οποίο θα αναλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, να επιδεικνύουν ‘’ιπποτική’’ συμπεριφορά και ο ‘’Παιδαγωγικός Κώδικας’’ των μαθητών που καταδικάζει την αντιμετώπισή τους από τους γονείς τους ως ‘’πριγκίπισσες’’ ή ‘’βασιλόπουλα’’.

Δεν έχει πάτο η υποβάθμιση της παιδείας μας με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2015/09/ND1-600x317.jpg 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας εκφώνησε σήμερα τον επικήδειο του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, που απεβίωσε με την διάταξη - πλυντήριο στην υπόθεση “offshore ΣΥΡΙΖΑ”.

Δόλια έφεραν και συνειδητά ψήφισαν διάταξη που επέτρεπε σε Υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, είτε να αθωωθούν οριστικά για τυχόν παράνομη συμμετοχή τους.

Τώρα, κάτω από την γενική κατακραυγή, προσπαθούν να δραπετεύσουν, ψηφίζοντας σήμερα το ακραία αντίθετο από εκείνο που είχαν ψηφίσει πριν από λίγες μόνο μέρες. Ψηφίζοντας μια τροπολογία καταφανώς αντισυνταγματική και πρακτικώς ανεφάρμοστη. 

Το ερώτημα είναι ένα:
Πότε είχαν δίκιο;
Τότε ή τώρα; 
Μία είναι η αλήθεια:
Πιάστηκαν με την offshore… στην πλάτη.
Είναι έκθετοι. Τους έχουν πια καταλάβει όλοι. 
Η φάρσα της εξαπάτησης τελείωσε».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στο Ελληνικό έχει δημιουργηθεί μια νέα Ειδομένη»

Ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, 1 Ιουνίου, συνοδευόμενος από το Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κόμματος, βουλευτή Α’ Αθηνών, κ. Βασίλη Κικίλια, το χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, Γλυφάδας κ. Γιώργο Παπανικολάου, Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο και Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο χώρο.

Αμέσως μετά,  ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σάμο, ομιλητής στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPQBXGsRJunTsT58W_7Z9UeG7aO87PKx8243lbCLJaXXc5mRwOSypTVmcLPJGRmeoF4eANrTzujvtxuqyTqsv7Yq8pixdDyjhmcjlr-4-bodzmTDWimWfeJq19bc_zvwfXzVrige12rpw/s1600/kyriakos-mitsotakis.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο, Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 20:00, στο Συνέδριο που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στη Σάμο, με θέμα το προσφυγικό ζήτημα.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης,  θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές του Εθνικού Σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σάμο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα περιοδεύσει στο Πυθαγόρειο, ενώ θα έχει συναντήσεις με τοπικά στελέχη του Κόμματος.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης:σε Κιάτο και Καλαμάτα. Ξεκινά η πρώτη φάση σε 30 δήμους

Σύσκεψη με τους δήμους που επιλέχθηκαν για την εφαρμογή της πρώτης φάσης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, καθώς αρχίζει η πρώτη φάση της εφαρμογής του, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης..

Απόφαση: 1.465 προσλήψεις σε δήμους (λίστα) - 6 προσλήψεις στο Δήμο Βέλου Βόχας

Στην έγκριση 1.465 συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα δήμων, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες, προχώρησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας. Απο αυτές 6 προσλήψεις θα γίνουν στο Δήμο Βέλου Βόχας
Όπως αναφέρεται στην απόφαση «με την παρούσα προκαλείται δαπάνη ποσού 13.738.770€ περίπου σε βάρος των προϋπολογισμών των ΟΤΑ η οποία θα αντιμετωπισθεί αποκλειστικά από ίδια έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα που εισπράττουν οι ανωτέρω φορείς, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για τις αντίστοιχες με την πρόσληψη παρεχόμενες υπηρεσίες».
Αναλυτικά ο αριθμός των προσλήψεων ανά δήμο είναι ο εξής:
ΑΠΟΦΑΣΗ+ΛΙΣΤΑ ΔΗΜΩΝ
Δείτε επίσης και την απόφαση για τις 318 προσλήψεις στις ΔΕΥΑ

aftodioikisi.gr

Περιφέρεια Πελοποννήσου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ



Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενημερώνει ότι  στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr αναρτήθηκε η προδημοσίευση της πρόσκλησης των Νέων Γεωργών (Μέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020). Επίσης ολοκληρώθηκε η εξειδίκευση των κριτηρίων υπαγωγής στο πρόγραμμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και η δημόσια πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων προγραμματίζεται για μετά το καλοκαίρι 2016. Μέχρι τότε, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να  ενημερωθούν για τις παραμέτρους του προγράμματος  και να προετοιμαστούν, ώστε να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να ενταχτούν στο Μέτρο.
Τα χαρακτηριστικά της πρόσκλησης και του μέτρου είναι τα εξής:

«Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2016» - Εθελοντικός καθαρισμός της Κρυφής Ακτής Ισθμίας από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας




Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων με τη συμμετοχή των περίπου 200 μικρών μαθητών και δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 εθελοντικό καθαρισμό της Κρυφής Ακτής Ισθμίας, συμμετέχοντας στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2016».
Η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» του Δικτύου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» ξεκίνησε από την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2016. Από άκρη σε άκρη της Ελλάδας μικροί και μεγάλοι γίνονται κομμάτι της μαχητικής «αλυσίδας» ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση. Το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» συντονίζει όλη την προσπάθεια τροφοδοτώντας τις δράσεις με σακούλες απορριμμάτων και σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Οι μαθητές των τριών τελευταίων Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας συμμετείχαν υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους στον καθαρισμό της ακτής και του μικρού αλσυλίου νότια της ακτής, ενώ οι μικροί μαθητές των πρώτων τριών Τάξεων με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, ζωγράφισαν στον χώρο του παραλιακού πεζόδρομου, έχοντας ως θέμα την «καθαρή θάλασσα».
Παράλληλα με τον καθαρισμό, αναδείξαμε το πρόβλημα των μικροπλαστικών, τα οποία παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μια από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Έργα των μαθητών προσφέρθηκαν στον Δήμο και αναρτήθηκαν στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου, όπου και θα παραμείνουν αναρτημένα καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Στους μικρούς μας φίλους κατά τη διάρκεια της δράσης προσφέρθηκαν, εκ μέρους του Δήμου μας, νερά και φυσικοί χυμοί.
Συμμετέχοντας κάθε χρόνο στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» κάνουμε ένα μικρό βήμα για μας, αλλά μεγάλο για τις ακτές μας!
Σας περιμένουμε και του χρόνου στο γιαλό για να κάνουμε καλό!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ



ΤΡΙΠΟΛΗ: ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ



http://www.agronews.gr/files/temp/8C93EA34A89B7BAE1CD93927E624ABD3.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤMHΜΑ:ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Δεληγιάννη 9, Τρίπολη, ΤΚ 22132
Πληροφορίες: Φ. Θεοδωρακοπούλου
Τηλ  : 2710-237074
Fax  : 2710-226938
 

























Ε-mail : theodorakopoulou@arcadia.gr 

                                                            
Τρίπολη  31/5/2016
Αρ. Πρωτ. : 141872/32407
 




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ. η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα προβεί σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδένδρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2016.
Η διαπραγμάτευση θα γίνει με τους όρους της αριθμ. 92361/21293/12-4-2016 Διακήρυξης (ΑΔΑ: Ω66Σ7Λ1-272).
Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στη διαπραγμάτευση, να παραβρεθείτε την παραπάνω ημερομηνία και ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής (Πλατεία Εθν. Μακαρίου). Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να προσκομίσετε τα δικαιολογητικά της σχετικής Διακήρυξης, εκτός από την εγγύηση συμμετοχής, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής έως την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
          ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ