Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Συνεδριαση του υπουργικου συμβουλιου Ο Τσίπρας και τα δέκα νομοσχέδια

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/yp.simv-1000.jpg

Την ατζέντα της επόμενης μέρας από την ψήφιση του μνημονίου προσπαθεί να θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο σε μία προσπάθεια να υπερβεί την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση από την κοινωνική κατακραυγή μετά την εφαρμογή των μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ξεκίνησε στη Bουλή επιδιώκει να πραγματοποιήσει έναν απολογισμό δράσης της κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και σήμερα τονίζοντας ότι η ψήφιση των μέτρων που συμφωνήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι είναι ο τελευταίος κάβος που περνά η κυβέρνηση.

Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. κ. Γιώργο Κουμουτσάκο




Η φορολογική σφαγή ξεκίνησε.
Από χθες, όλη η χώρα αντιμετωπίζει το νέο κύμα, τον τυφώνα φοροκαταιγίδας που εξαπέλυσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Β. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Γ. Η Ν.Δ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Δ. Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΣΤ. ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ OFFSHORE

Ζ. ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η. 9 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Θ. ΛΕΣΒΟΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ


Η Budestang αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων - Ανακαλεί τον πρέσβη της στη Γερμανία η Τουρκία!

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/budenstag-1000.jpg

Η γερμανική βουλή ενέκρινε την απόφαση με την οποία χαρακτηρίζονται «γενοκτονία» οι σφαγές των Αρμενίων από τις Οθωμανικές δυνάμεις.
Μόλις χθες ο Πρόεδρος της Αρμενίας προέτρεψε τους Γερμανούς να μην ενδώσουν στην Τουρκία και να αναγνωρίσουν την Αρμενική γενοκτονία, ενώ την Τρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε, στο τηλέφωνο, την «ανησυχία» του στην Άνγκελα Μέρκελ για διαταραχή των σχέσεων με τη Γερμανία ενόψει της ψηφοφορίας..

Σοβαρά επεισόδια με μετανάστες στη Λέσβο – Εκκενώθηκε το κέντρο κράτησης

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/129941-294052.png
«Άγρια νύχτα» αυτή που πέρασε για πολλές εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό του χοτ σποτ της Μόριας. Ένα μεγάλο μέρος του πυρπολήθηκε από αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες Αφγανών και Πακιστανών, ενώ υπήρξαν και δεκάδες τραυματίες, τρεις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Οι υπόλοιποι τραυματισμοί αντιμετωπίσθηκαν από γιατρούς μη Κυβερνητικών οργανώσεων που δρουν στον χώρο.Εκατοντάδες είναι αυτοί οι οποίοι εγκατέλειψαν τον καταυλισμό κινούμενοι προς την πόλη της Μυτιλήνης ή στα γύρω κτήματα όπου πέρασαν τη νύχτα.

Αποτελέσματα διαγωνισμών Τροφίμων και Ποτών "Olymp Awards 2016"

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα εδώ:
http://www.olympawards.co.uk/el/apotelesmata-taste-olymp-awards/
και εδώ:
http://www.olympawards.co.uk/el/apotelesmata-design-olympawards/

• TASTE Olymp Awards 2016, διαγωνισμός ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ Τροφίμων & Ποτών
• DESIGN Olymp Awards 2016, διαγωνισμός καλύτερης ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Τροφίμων & Ποτών


Δικαίωμα συμμετοχής στο βραβείο ανώτερης γεύσης (Taste Olymp Award), αλλά και στο βραβείο καλύτερης συσκευασίας (Design Olymp Award) έχουν όλα τα επώνυμα (όχι χύμα) επεξεργασμένα ή μη τρόφιμα και ποτά που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής πώλησης. Μπορούσαν να συμμετάσχουν γαλακτοκομικά, μέλι, ζυμαρικά, παξιμάδια, ελαιόλαδο, ελιές, τσάι, κρασί, τσίπουρο,

Καταργούν τα οικογενειακά επιδόματα από τις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Πλήρη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από τις συντάξεις δημοσίων ...
airetos.gr

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ μεσα στον Ιούνιο για τα προβλήματα των δήμων

Στη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης δημάρχων προχωρά η ΚΕΔΕ με αντικείμενο τις f  ...
airetos.gr

Νέες αλλαγές σε ΕΚΑΣ και εφάπαξ – Τι φέρνει τροπολογία

Από 1η Ιουνίου 2016 -αντί 1ης Ιανουαρίου του 2016- θα ισχύσει η εφαρμογή των χαμηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων του ΕΚΑΣ, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.

Η μάχη για τις offshore


Στη Βουλή η ρύθμιση για πολιτικούς & offshore |  Αποχώρησε η ΝΔΈνταση και διαξιφισμοί στη Βουλή όπου συζητείται η καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών, στελεχών της κυβέρνησης και αυτοδιοικητικών σε offshore εταιρείες. Η ΝΔ αποχώρησε πριν από την έναρξη της συζήτησης, καταγγέλλοντας την τροπολογία ως αντισυνταγματική. 

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Απορρίπτουμε ως απαράδεκτα ανύπαρκτα διχαστικά διλήμματα για το προσφυγικό»



Σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε Βουλευτής της Αρκαδίας σε σχέση με τη διαχείριση του προσφυγικού η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η δήλωση διορισμένου βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος, ως αλεξιπτωτιστής σε σχέση με τα προβλήματα της Αρκαδίας, μας ενημερώνει ότι αφενός η Κυβέρνηση λειτουργεί θεσμικά και υπεύθυνα για το προσφυγικό, αφετέρου, στον αντίποδα κάνει λόγο για κινήσεις εκ του πονηρού.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με εκπροσώπους Ελληνικών Σωματείων Τυφλών με Σκύλους Οδηγούς


Την πόρτα του Ελληνικού Κοινοβουλίου πέρασαν σήμερα, για πρώτη φορά, εκπρόσωποι ελληνικών σωματείων τυφλών συνοδευόμενοι από τους σκύλους οδηγούς τους, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση, σε μια συνάντηση που ως σκοπό είχε την κατανόηση των νομικών και θεσμικών κενών και εκκρεμοτήτων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των τυφλών συμπολιτών μας, αλλά και την οριστική αποκατάστασή τους, που εν τέλει θα διευκολύνει τη ζωή τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Αθήνα, 2 Ιουνίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
(υπ’ όψιν Αν. Υπουργού κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη)
 
Θέμα: Υποβάθμιση και υπολειτουργία των ελεγκτικών υπηρεσιών της ΓΓΔΕ

Τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες πλήττονται από τη νέα βαρύτατη φορολόγηση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν να υπολειτουργούν. Μετά την ουσιαστική διάλυση του ΣΔΟΕ, η νέα Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), έχει περιέλθει σε πλήρη αδράνεια. Κύρια αιτία είναι η έλλειψη κτηριακών, υλικοτεχνικών, καθώς και ηλεκτρονικών υποδομών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την πλήρη ενεργοποίησή του.

Οι αλλαγές που περιλαμβάνει το Πολυνομοσχέδιο (ν.4389/2016) για τους αγρότες



*του Αναστάσιου Λυμπερίου


Μετά την φορολογική επιδρομή που έφερε ο  νέος ασφαλιστικός-φορολογικός Νόμος  4387/2016 στο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα των αγροτών,  στο Πολυνομοσχέδιο των 7500 σελίδων  Ν. 4389/2016 υπάρχουν νέα δεδομένα που διευρύνουν εκ νέου το φαύλο κύκλο της ύφεσης, οδηγώντας σε περαιτέρω οικονομική ασφυξία τα αγροτικά νοικοκυριά.

ΕΠΕΙΓΟΝ: Καρκίνος στο πιάτο!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Ψεκάζουν τα πάντα με τοξικό ζιζανιοκτόνο, ύποπτο για καρκινογενέσεις. Το δηλητήριο βρίσκεται σε παιδικές χαρές, χωράφια,, στο φαγητό μας, σε δρόμους… ακόμη και στο αίμα μας. Είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτό, χωρίς να το ξέρουμε.

Είμαστε εκτεθειμένοι σ’ αυτό, χωρίς να το ξέρουμε. Μας μένουν 4 μέρες για να το απαγορεύσουμε! Υπόγραψε τώρα για να βγάλουμε αυτό το δηλητήριο απ΄ τη ζωή μας:

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                         Λουτράκι    2/6/2016

            ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                      Αριθ. Πρωτ.: 9452

                  Δ  Η  Μ  Ο  Σ                                           

    ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -

                 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ    



Π Ρ Ο Σ :
Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

ΘΕΜΑ: "Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας
    Ζωής".

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι, 2ος όροφος) την 6η Ιουνίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. σε τακτική συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Αποκρατικοποιήσεις: Έκαναν τις εννέα δεκαεννέα και ακόμη λένε ψέματα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μήνες τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δι’ όλων των στελεχών του, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, διακηρύσσει σε όλους τους τόνους πως από τις 23 αποκρατικοποιήσεις που είχε δεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, χάρη στην «περήφανη διαπραγμάτευσή» τους που κατέληξε στη Συμφωνία του Ιουλίου 2012 (η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή έναν μήνα αργότερα) θα γίνουν μόνο «οι συγκεκριμένες εννέα».
Αυτά υποστήριζαν – και ενδεχομένως εξακολουθούν να υποστηρίζουν, διότι μαζί τους δεν βγάζεις άκρη αφού κάνουν συνεχώς βαφτίσια και τώρα βαφτίζουν τις αποκρατικοποιήσεις… αξιοποιήσεις) – μέχρι και την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου.

Αυτή είναι η ηγετική ομάδα της Νέας Δεξιάς του Φαήλου Κρανιδιώτη! Ανακοίνωσε το Εθνικό συμβούλιο


Το Εθνικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
Στο Ξενοδοχείο Electra Palace στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η παρουσίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος «Νέα Δεξιά».

Σε αυτήν ο Πρόεδρος του κόμματος κύριος Φαήλος Κρανιδιώτης, μετά από μια εισαγωγή στην οποία ανέλυσε τους λόγους για την ίδρυση της «Νέας Δεξιάς» και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη να φτιάξει μια «Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά» έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα αλλά και τα βιογραφικά των 17 ατόμων που μαζί με τον ίδιο αποτελούν το πρώτο ανακοινωμένο όργανο του κόμματος.

Παρέμβαση του Βουλευτή Ν. Κορινθίας Γιώργου Τσόγκα στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων αναφορικά με το Φράγμα του Ασωπού



 
Την 26-05-2016  συνεδρίασε η Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος με θέμα ημερήσιας διάταξης: Φράγματα και μικρά Υδροηλεκτρικά έργα.
Κατά τη συνεδρίαση  οι βουλευτές εξέθεσαν τις απόψεις τους αναφορικά με την ενεργειακή χρησιμότητα των Φραγμάτων και των μικρών Υδροηλεκτρικών έργων και τη σημασία τους για την τοπική παραγωγή και κατανάλωση και την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής πίεσης

ΔΡΑΣΗ: Συνδυασμός λαϊκισμού και γελοιότητας η νέα αντισυνταγματική τροπολογία της κυβέρνησης

1/6/2016
Δελτίο Τύπου

Το Σύνταγμα της Ελλάδας κατοχυρώνει τουλάχιστον τα εξής δικαιώματα:
α. Tην ανάπτυξη της προσωπικότητας, που συνδέεται με τη συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. Μετά την προσχώρηση της Ελλάδος στις Κοινότητες (ήδη Ευρωπαϊκή Ένωση) το δικαίωμα αυτό καλύπτει όλη την κοινή αγορά (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος).

β. Tη συμμετοχή στην πολιτική ζωή της χώρας (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος) και του εκλέγεσθαι (άρθρο 55 παρ. 1 του Συντάγματος).

Επιπλέον το Σύνταγμα της χώρας κατοχυρώνει την αρχή της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1).

γ. Mε την αναθεώρηση του 2008 καταργήθηκε και το απαράδεκτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών.

Η ρύθμιση της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματική καθώς δεν μπορεί η άσκηση ενός συνταγματικού δικαιώματος να εμποδίζει τη συμμετοχή στην πολιτική ζωή της χώρας.