Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Άλμα πρόκρισης η Σλοβακία, 2-1 τη Ρωσία

Άλμα πρόκρισης η Σλοβακία, νίκησε 2-1 τη Ρωσία
Σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16» του EURO 2016 έκανε η Σλοβακία, η οποία επικράτησε 2-1 της Ρωσίας στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο «Πιερ Μορουά» του Λιλ και κρίθηκε με τα γκολ του Βάις στο 32΄ και του Χάμσικ στο 45΄. Αν και μείωσε στο 80΄ με τον Γκλουσάκοφ, η «αρκούδα» έμεινε στον έναν βαθμό και θα παίξει «τελικό πρόκρισης» στις 20/6 με την Ουαλία.

Οι #Παραιτηθείτε έρχονται, ο ΣΥΡΙΖΑ… «τρέμει» – Σήμερα στις 18:30 στο Σύνταγμα

Με φόντο την έντονη πολιτική κόντρα η συγκέντρωση «Παραιτηθείτε»
Σε καθοριστικό γεγονός για τις πολιτικές εξελίξεις της θερινής περιόδου αναδεικνύονται τα συλλαλητήρια του κινήματος «Παραιτηθείτε» που διοργανώνονται το απόγευμα στην Αθήνα (18:30 στο Σύνταγμα) και στη Θεσσαλονίκη (20:00 στον Λευκό Πύργο) μέσα σε μια ατμόσφαιρα μεγάλης πολιτικής έντασης που προκαλεί η αδυσώπητη μάχη των πολιτικών εντυπώσεων στην οποία έχουν αποδυθεί από τη μια η κυβέρνηση και από την άλλη η αντιπολίτευση.

ΔΕΡΒΕΝΙ: 3ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης


η εικόνα προφίλ του χρήστη Σύλλογος Ευρωστίνης ΕΥ ΖΗΝ
Τετάρτη, 17 Αυγούστου στις 9 μ.μ. - 1 π.μ. 
Το "κακό" τρίτωσε! Φέτος αποκτάμε άλλη δυναμική και προχωράμε με περισσότερο κέφι. Τα νέα θα τα μαθαίνετε τακτικά και είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσουν!

Και όπως λένε και οι Zirius φίλοι μας... 63 μέρες και σήμερα!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καύσωνας χτυπά την πόρτα μας ,.ο υδράργυρος θα "χτυπήσει" 40αρια

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού μας χτυπά την πόρτα, καθώς από αύριο, Πέμπτη, ο υδράργυρος θα "σκαρφαλώσει" στους 36 βαθμούς Κελσίου με τις υψηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται μέχρι και την Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.
Αύριο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35-36 βαθμούς και την Παρασκευή θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 40 σε αρκετά σημεία της χώρας. Ο καύσωνας θα πλήξει κυρίως τις πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, όπου υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν στην  Κόρινθο, το Άργος και την Σπάρτη.
Στο λεκανοπέδιο, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Δευτέρα θα είναι η έντονη ζέστη με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς κυρίως σε περιοχές της δυτικής Αττικής την ώρα που στα νησιά του Ιονίου, οι νοτιάδες σε συνδυασμό με τον καύσωνα θα προκαλέσουν "ασφυξία" στην ατμόσφαιρα.
Τα μελτέμια, που θα πνέουν καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου και στα πελάγη θα ειναι εντάσεως 6-7 μποφόρ, θα κάνουν πιο υποφερτή τη ζέστη καθιστώντας, ωστόσο, υψηλό τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών.
Τα 40αρια θα διατηρηθούν μέχρι και την Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν σταδιακά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

(ΠΙΣ): Πέντε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τοv ΕΟΠΥΥ, το ασφαλιστικό ζήτημα και την ιατρική λειτουργία

logo newsletterpis.jpg 

 

(ΠΙΣ): Πέντε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τοv ΕΟΠΥΥ, το ασφαλιστικό ζήτημα και την ιατρική λειτουργία


Πέντε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του ΕΟΠΥΥ, το ασφαλιστικό ζήτημα και την ιατρική λειτουργία, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) που συνεδρίασε τη Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016.

ΕΝΒΕΘ (Σωματείο Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης): Απάντηση σε δημοσίευμα του capital.gr


Για ακόμη μια φορά οι Πρατηριούχοι στοχοποιούνται χωρίς ουσιαστικά στοιχεία.  Σε σημερινό δημοσίευμα στοcapital.gr αναφέρεται ότι ούτε λίγο ούτε πολύ για τον λαθρεμπορίο  καυσίμων οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι είναι οι πρατηριούχοι. Με έκπληξη διαπιστώνουμε και με βάση τον τίτλο του άρθρου πως ο δημοσιογράφος δεν αναφέρεται στηνπλήρη διάσταση του προβλήματος παρά μόνο στους πρατηριούχους.
Διαβάστε περισσότερα 

enveth.gr

Ξεκινά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε Καλαμάτα ,Κιάτο, Αίγιο και Πύργο – Η διαδικασία, οι δήμοι & οι δικαιούχοι

Ανάμεσα στις 15 και 20 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) το οποίο έως τα τέλη του χρόνου θα εφαρμοσθεί σε 30 δήμους. Σε πρώτη φαση το ΚΕΑ στο οποίο αναμενεται να συμμετάσχουν περί τα 40.000 νοικουριά θα συσχετισθεί με το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης ώστε οι δικαιούχοι να απολάυσουν άμεσα παροχές όπως τα επιδοματα σίτισης και ενοικίου. Αλλωστε, το Κοινωνικό Εισόδημα

Δημόσιο: Ποιες θέσεις είναι διαθέσιμες για μετατάξεις, μεταθέσεις & αποσπάσεις

Η aftodioikisi.gr, παρουσιάζει όλες τις μετατάξεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετακινήσεις στο δημόσιο τομέα.
Συνοπτικά:

Προθεσμία για αξιολόγηση και αναδιοργάνωση δομών του Δημοσίου

Στην αξιολόγηση και αναδιοργάνωση δομών της δημόσιας διοίκησης προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Υπουργεία, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, έχουν διορία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 να αξιολογήσουν την οργάνωσή τους και να προβούν σε αναδιοργάνωση των υφιστάμενων δομών τους με εκπόνηση νέων οργανογραμμάτων.

Σύμβαση υλοποίησης έργου στη Μεσσηνία



http://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/dd19b6d33442ded42b316eb0f9ef5847_XL.jpgΤη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Βελτίωση – Συντήρηση δρόμου από την 22η Επ. Οδό Γέφυρα «Μαμι» έως Ανδρομονάστηρο» στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέγραψε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Life is a beach - Eλάτε να παίξουμε στην άμμο!!!

Αξιότιμοι Κύριοι
Σας αποστέλλουμε την παρούσα προκειμένου να σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων αθλητισμού του Δήμου μας.

Το Ξυλόκαστρο, με μακρά παραδοση στην διοργάνωση αθλημάτων άμμου, επιστρέφει στο προσκήνιο των αγώνων άμμου με τον πιο δυναμικό τρόπο.

Eurobank 15 06 2016: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ: ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ



 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ.
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ

Αγαπητοί Μέτοχοι,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αγαπητοί Φίλοι,

Κυρίες και Κύριοι

Τα προηγούμενα έξι χρόνια, η χώρα μας και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, πέρασαν αλλεπάλληλες δοκιμασίες, υποτροπιάζουσες κρίσεις και επαναλαμβανόμενες αναταράξεις, με αποκορύφωμα τη σοβαρή κρίση του καλοκαιριού του 2015.
Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και η έγκρισή της από την Ελληνική Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία τον Αύγουστο 2015, ανέτρεψε μια μείζονα καταστροφή με απρόβλεπτες συνέπειες.

Της τρελής…



Της Γιώτας Μπάγκα
Πολιτευτού  της Νέας Δημοκρατίας  
στο Νομό Κορινθίας

Όπως κάθε πολιτευτής που σέβεται τον εαυτό του, το ρόλο του και το κόμμα του παρακολουθώ στενά τα τεκταινόμενα στο Νομό μας.  Σήμερα, θα είχα κάθε λόγο να είμαι ευχαριστημένη , καθώς επιτέλους προκηρύχτηκαν θέσεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Κορίνθου, κάτι για το οποίο φώναζα εδώ  και πολύ καιρό κατορθώνοντας να γίνω ενοχλητική  σε πολλούς κύκλους- όπως τουλάχιστον πληροφορούμαι.
Στην ιστοσελίδα www. Proslipsis.gr  , με ημερομηνία 14 Ιουνίου 2016 δημοσιεύτηκαν οι θέσεις Ιατρών ΕΣΥ που προκηρύσσουν (από 31/05/ 2016) τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και το Νοσοκομείο Κορίνθου. 

Τα ψέματα Φίλη είναι εντός συνταγματικών ορίων;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ως γνωστόν την περασμένη εβδομάδα ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Φίλης σχολίασε το κίνημα «Παραιτηθείτε» και τη σημερινή διαδήλωση.
Μιλώντας στονAlpha 9,89, ο κ. Φίλης είχε μιλήσει για «κινήματα κατσαρόλας», προσθέτοντας ότι το κίνημα «παραιτηθείτε» κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής.
Πέραν του ότι κάτι τέτοια λέει αυτόν τον καιρό και ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα, που αρνείται να προχωρήσει σε δημοψήφισμα με θέμα την αποπομπή του αν και έχουν συγκεντρωθεί 2 εκατομμύρια υπογραφές (αν και πρέπει να θυμίσω πως ο Τσάβες είχε οργανώσει καμιά εικοσαριά εκλογές και δημοψηφίσματα για να… παραμείνει στην εξουσία), υπάρχει και μια ακόμη ερώτηση στην οποία καλείται να απαντήσει ο κ. Φίλης. Η εξής:

ΝΔ: Πρώτη φορά στα χρονικά “αναρχικοί” υπερασπίζονται την κυβέρνηση!

ΝΔ: Πρώτη φορά στα χρονικά “αναρχικοί” υπερασπίζονται την κυβέρνηση!

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει πως ομάδα αναρχικών καλεί σε αντισυγκέντρωση στο Σύνταγμα, απέναντι στη συγκέντρωση “Παραιτηθείτε” και καθιστά την κυβέρνηση υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών.
Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
“Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά “αναρχικοί” ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση.
Καθιστούμε την κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφαλεια των πολιτών του κινήματος “Παραιτηθείτε” στην αυριανή τους συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Όσο κι αν η κυβέρνηση ενοχλείται απο τη διαμαρτυρία της κοινωνίας ειναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση”.


Λάκης Λαζόπουλος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Τους πήρατε τα σπίτια; Τελειώσατε!»

Λάκης Λαζόπουλος

Σε αντίστροφη πορεία ο Λάκης Λαζόπουλος στο τελευταίο Αλ Τσαντίρι.

Στροφή κατά ΣΥΡΙΖΑ στο τελευταίο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» της χρονιάς έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος: «Μας κοροϊδεύουν σαν μικρά παιδιά και το χειρότερο είναι η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκύψει το κεφάλι και συνεχίζουν όλοι μαζί την ίδια καθοδική πορεία. Το είπαμε για τον Γιωργάκη, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, το λέμε και για τον Τσίπρα. Αυτή η πολιτική δεν βγάζει πουθενά!» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στην συνέχεια αναφερόμενος στην ανάπτυξη που δεν έρχεται στην Ελλάδα και τη βαριά φορολόγηση και τις κατασχέσεις των κατοικιών ξέσπασε…

Ο ΕΧΘΡΟΣ "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ"

Εχθρός του Κράτους της Ελλάδας ανακηρύσσεται ο λαός της που θα προσέλθει αύριο στις συγκεντρώσεις "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ" κατά της  Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η διαχρονική διαφοροποίηση Κράτους και λαού στην ελληνική δημοκρατία και η ενοχοποίηση του λαού από το σημερινό Κράτος και τους λειτουργούς του σηματοδοτεί και τη σοβαρότερη παθογένεια της κοινωνίας μας και κυρίως της πολιτικής, που αποτυπώνεται πλέον στην καθημερινότητά μας με την εξαθλίωσή μας, ενώ οι κατέχοντες την εξουσία αμείβονται πλουσιοπάροχα και ποικιλοτρόπως.

Οι Πορτογάλοι την... πάτησαν από τους πρωτάρηδες ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ 1-1


Οι Πορτογάλοι την... πάτησαν από τους πρωτάρηδες
Η Ισλανδία συνδύασε την παρθενική της εμφάνιση σε τελική φάση Euro με μια σπουδαία εμφάνιση και ένα μεγάλο σε σημασία αποτέλεσμα απέναντι στη φιλόδοξη Πορτογαλία, 1-1, στον αγώνα που έκλεισε την πρώτη αγωνιστική στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης
Το παιχνίδι στο «Ζοφρουά Γκισάρ» του Σεντ Ετιέν ήταν από τα πλέον ενδιαφέροντα, με το πέρας της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.