Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Συμπλοκές στις εξέδρες πριν το Ισλανδία-Ουγγαρία

Livescore: Ισλανδία - Ουγγαρία (1-0), «τελικός» για Πορτογαλία με Αυστρία
Δύο από τις μεγάλες εκπλήξεις των πρώτων αγώνων στο Euro 2016 της Γαλλίας είναι η Ουγγαρία και η Ισλανδία που «μάχονται» στις 19:00 στο «Βελοντρόμ» της Μασαλίας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, σε ένα παιχνίδι χωρίς ασφαλή προγνωστικά.

Η ΕΣΕ τίμησε τρία μέλη της για την προσφορά τους στην ΕΝΩΣΗ και τον ΑΘΗΝΑ

Την 2α Ιουνίου 2016 στον πάντα φιλόξενο ΙΑΝΟ η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος τίμησε 
τα μέλη της Ελένη Μαβίλη, Κώστα Παπαπέτρο και Θανάση Σκρουμπέλο για την προσφορά 
τους στο έργο της Ένωσης αλλά και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης 
Δημιουργών «ΑΘΗΝΑ».

Tο τριήμερο θα καίει: Οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα

logo newsletter




tha_kei_to_triimero.jpg

Tο τριήμερο θα καίει: Οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα


Μπορεί μέχρι τώρα ο Ιούνιος να μας έχει τρελάνει με τις απότομες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, τις βροχές και τις καταιγίδες, όμως από σήμερα όχι απλά μπαίνει για τα καλά το καλοκαίρι, αλλά έρχεται και καύσωνας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ “ ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ; H συζήτηση που δεν έγινε ποτέ! ”





Η Ακαδημία Πολιτικής “Αλέξανδρος Παπαναστασίου”, η “κοινωνία αξιών” και η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου σας καλούν σε εκδήλωση την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 18.30-20.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 (αίθουσα Κ. Καβάφης) με θέμα:
 
“ ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ; H συζήτηση που δεν έγινε ποτέ! ”

Θα μιλήσουν:
 
Αλέκος Αλαβάνος, Σχέδιο Β Ανδρέας Ανδριανόπουλος, π. Υπουργός Σταύρος Καράμπελας, πρόεδρος της ΕΔΗΚ Στέλιος Φενέκος, πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών”
 
Η παρουσία και η συμμετοχή σας θα μας τιμήσουν ιδιαιτέρως.

Οι επικεφαλής όλων των εξωκοινοβουλευτικών, θεσμικών πολιτικών κομμάτων και κινήσεων που έχουν προσκληθεί και θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, θα έχουν τη δυνατότητα παρεμβάσεων, καθώς και ολιγόλεπτης παρουσίασης των θέσεων τους επί του θέματος.
 

Γραφείο τύπου_κοινωνία αξιών

 

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Καλοκαίρι 2016

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Καλοκαίρι 2016
Πρόγραμμα εκδηλώσεων 
που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης - Δερβένι 18/6/2016 Ώρα 20:30

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΩΔΕΙΟΥ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙ 18/6/2016 ΩΡΑ:20.30
Συναυλία Μαθητών & Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης, στο ΘΕΑΤΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.
Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, αναδεικνύει το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό του έργο, σε μια εκδήλωση κλασικών, παραδοσιακών & σύγχρονων μουσικών ρευμάτων.
Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, είναι ο σημαντικότερος θεσμός μουσικής εκπαίδευσης σε όλη την Κορινθία,  προσφέροντας άρτια μουσική εξειδίκευση υψηλής ποιότητας και δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.

Οι προοπτικές για τους σπουδαστές του Ωδείου, μετά την απόκτηση τίτλου σπουδών είναι η  επαγγελματική αποκατάστασης ως δάσκαλοι ή καθηγητές στη γενική εκπαίδευση (Α΄ Βάθμια και Β΄Βάθμια), ως Καθηγητές σε  Ωδεία και Μουσικές Σχολές καθώς και ως Μέλη σε Κρατικές Συμφωνικές Ορχήστρες.

Στιγμές Πολιτισμού 2016 "Κυλλήνιος Άδωνις"

Στιγμές Πολιτισμού 2016 "Κυλλήνιος Άδωνις"
Οι ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ » είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου προστασίας του δάσους "Κυλλήνιος Άδωνις" που αφενός ενέχει το στοιχείο της ευαισθησίας για τον «επαναπατρισμό» των «Ελγίνειων της ελληνικής χλωρίδας»,στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο «Ξυλοκαστρίτης» Άδωνις της Κυλλήνης,η σπάνια ανεμώνη που φυτρώνει στα ριζά των βράχων της Ζήρειας και αφετέρου με επίκεντρο τον πολιτισμό θα αποτυπώσουν την κουλτούρα της ευρύτερης περιοχής ,αλλά και την αγροτική ιστορία του τόπου, ώστε σταδιακά και κλιμακωτά, τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής να αναδειχτούν σε "αγαθά πολιτισμού" 

Σ' αυτή την κατεύθυνση της ανάδειξης του πολιτισμικού τοπίου και της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που αυτό παρουσιάζει,αλλά και των στοιχείων από τον τοπικό λαϊκό πολιτισμό, την γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και ο περιβάλλοντας χώρος της Μαρίνας Ξυλοκάστρου θα μεταμορφωθούν σε ένα πολυπολιτισμικό "αγκυροβόλιο" που θα φιλοξενήσει το πιο πολύχρωμο ραντεβού της πόλης !!

ΔΕΡΒΕΝΙ: Αλλαγή λειτουργίας του ταμείου της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης

Το ταμείο της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης κάθε Παρασκευή θα παραμένει κλειστό για λογαριασμούς που αφορούν Άρδευση – ΤΑΠ – Τέλη Νεκροταφείων– Βοσκές – Ενοίκια – Τέλη Ακαθαρίστων Εσόδων και γενικά κάθε λογαριασμό που πληρώνεται στο Ταμείο.

Ο Εμπορικός και Προμηθευτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου '' Ο Ερμής '' διοργανώνει τον '' 2ο Γύρο Ξυλοκάστρου ''

Ο Εμπορικός και Προμηθευτικός Σύλογος Ξυλοκάστρου '' Ο Ερμής ''  νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  διοργανώνει τον 2ο Λαικό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία  '' 2ος Γύρος Ξυλοκάστρου ''

Ημερομηνία Αγώνα :  Το  Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016, ωρα 6:30 μμ

37 RALLY SPRINT (XΩΜΑΤΙΝΟ) Τρίκαλα Κορινθίας

Ξεκίνησαν οι Δηλώσεις Συμμετοχής  για το 37ο   RALLY SPRINT (XΩΜΑΤΙΝΟ) Τρίκαλα Κορινθίας , είναι  2ος  γύρος του θεσμού των Χωμάτινων Ράλι 2016 και  θα φιλοξενηθεί στον Δήμο Ξυλόκαστρου Ευρωστίνης  , το Σαββατοκύριακο18 & 19  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016 .
Στην κοσμοπολίτικη Μαρίνα Ξυλοκάστρου το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 21.00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα και η παρουσίαση των πληρωμάτων .
Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει την Κυριακή 19 Ιουνίου 10.00 το πρωί στην πανέμορφή ειδική της Ζήρειας μήκος 9,98χλμ που θα γίνει 3 φορές .
Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 62,74χλμ και service park θα βρίσκεται στο parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας .
Στον ιστότοπο του αγώνα www.rallysprint.gr  θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα .
Οι επιχειρήσεις φιλοξενίας  των Τρικάλων  στηρίζουν το 37ο Rally Sprint Τρίκαλα Κορινθίας  κάνοντας ειδικές τιμές για το τριήμερο του αγώνα, τις προσφορές και τα στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε στην ειδική ενότητα (Φιλοξενία) του site μας .

Φοβερή ανατροπή της Τσεχίας... αυτοκτόνησε η Κροατία

«Αυτοκτόνησε» η Κροατία κι ενώ προηγήθηκε με 2-0 έως το 76' της Τσεχίας, τελικά η ομάδα του Πάβελ Βρμπα κατάφερε να ισοφαρίσει και να διατηρήσει «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης για τη συνέχεια του EURO 2016.
Ο Ιβάν Πέρισιτς στο 37' άνοιξε το σκορ, στο 59' ο Ιβάν Ράκιτιτς αύξησε το δείκτη του σκορ. Οι Τσέχοι δεν το έβαλαν κάτω, μείωσαν στο 76' με τον Σκόντα και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το πέναλτι του Νέτσιντ διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.

Ετσι... το σηκώνει η Ισπανία 3-0 την Τουρκία

Ετσι... το σηκώνει η Ισπανία, η Τσεχία 2-2 την Κροατία στο 93'Με εμφατικό τρόπο η Ισπανία νίκησε 3-0 την Τουρκία και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» του EURO, ενώ η ομάδα του Φατίχ Τερίμ αναζητεί ένα θαύμα για να συνεχίσει. Δύο γκολ για τους Ίβηρες πέτυχε ο Μοράτα (34΄, 48΄), ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει και ο Νολίτο (37΄).
Αναμφισβήτητα η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έκανε την πιο επιβλητική και πειστική εμφάνιση από τις υπόλοιπες του τουρνουά κι αν μη τι άλλο απέδειξε ότι βρίσκεται στη Γαλλία για να υπερασπιστεί με όλες τις δυνάμεις της τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από τέσσερα χρόνια στην Αυστρία.
  Ήταν τέτοιος ο εκνευρισμός των οπαδών της Τουρκίας με την εμφάνιση της ομάδας τους, που έφτασαν στο σημείο να αποδοκιμάζουν τους παίκτες της εθνικής τους ομάδας, ιδιαίτερα τον Αρντά Τουράν.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Χουαφράν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα (81΄ Αθπιλικουέτα), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (71΄ Κόκε), Σίλβα (64΄ Μπρούνο Σοριάνο), Μοράτα, Νολίτο.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Γκιονούλ, Τοπάλ, Μπαλτά, Ερκίν, Οζιακούπ (62΄ Σαχάν), Σελτσούκ Ινάν (70΄ Μάλι), Τουφάν, Τουράν, Μπουράκ Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου (46΄ Σαχίν).



Νίκη και πρόκριση στο φινάλε η Ιταλία 1-0 επί της Σουηδίας

Νίκη και πρόκριση στο φινάλε για την Ιταλία, 1-0 τη ΣουηδίαΣτο χειρότερο (ποιοτικά) παιχνίδι του EURO 2016 ως τώρα, η Ιταλία χάρη σε γκολ του Έντερ στο 88΄ επικράτησε 1-0 της Σουηδίας στην Τουλούζ, για τη 2η αγωνιστική του Ε΄ ομίλου. Οι «ατζούρι» με τη δεύτερη νίκη τους εξασφάλισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ οι Σκανδιναβοί θα χρειαστούν νίκη επί του Βελγίου στο φινάλε για να περάσουν.
Το οριζόντιο δοκάρι «σταμάτησε» στο 82΄ την κεφαλιά του Παρόλο, αλλά στο 88΄ ο Έντερ με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ «νίκησε» τον Ίσακσον και χάρισε στη «σκουάντρα ατζούρα» τη νίκη και την πρόκριση στους «16».
ΙΤΑΛΙΑ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Τζακερίνι, Ντε Ρόσι (74΄ Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Καντρέβα, Φλορέντσι (85΄ Στουράρο), Έντερ, Πελέ (60΄ Τζάτζα)
ΣΟΥΗΔΙΑ (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Γκράνκβιστ, Λίντελεφ, Γιόχανσον, Όλσον, Έκνταλ (79΄ Λεβίτσκι), Κάλστρομ, Φόρσμπεργκ (79΄ Ντουρμάζ), Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς, Γκουιντέτι (85΄ Μπεργκ)

ΟΓΑ: Δωρεάν διακοπές, εκδρομές, θέατρο, βιβλία, σεμινάρια για 360.000 δικαιούχους (ΚΥΑ)

Σε περίπου 360.000 (358.300) δικαιούχους θα προσφέρει φέτος δωρεάν διακοπές, εκδρομές, εισιτήρια θεάτρων, βιβλία, χρηματικά βοηθήματα αλλά και σεμινάρια, ο ΟΓΑ. Αυτό προβλέπει ΚΥΑ του αναπληρωτή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Συγκεκριμένα: