Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η Κατερίνα Οικονόμου στην επταμελή Διοικούσα Επιτροπή για την επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ,

kyriakos2
Σήμερρα ανακοινώθηκε από Ν.Δ,  η επταμελή Διοικούσα Επιτροπή που αναλαμβάνει τη διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, 
Στην 7μελή  Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχει και η συμπατριώτισσά μας Κατερίνα Οικονόμου

Η Ιταλία «πέταξε» έξω την Ισπανία και... δηλώνει φαβορί για το Euro

Η Ιταλία «πέταξε» έξω την Ισπανία και... δηλώνει φαβορί για το Euro
Γλυκιά εκδίκηση για την συντριβή στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης πήρε η Ιταλία, που νίκησε 2-0 την Ισπανία και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του EURO 2016.

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι στο 33΄ και ο Γκρατσιάνο Πελέ στο 90+1΄ πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης που έγινε στο «Stade de France» και έστειλε τη «Σκουάντρα Ατζούρα» στους «8», όπου περιμένει η Γερμανία, το Σάββατο στο Μπορντό.

Για την Ισπανία, ο κύκλος της καλύτερης εθνικής ομάδας του 21ου αιώνα κλείνει απόψε στο Παρίσι.

Τις διαδοχικές επιτυχίες των EURO 2008, 2012 και ενδιάμεσα του Μουντιάλ 2010 διαδέχθηκαν οι κακές εμφανίσεις και η εσωστρέφεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (2014) και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας.


ΙΤΑΛΙΑ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (53' Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Φλορέντσι (84' Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ (82' Ινσίνιε), Γκρατσιάνο Πελέ.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Χουάνφραν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα, Νολίτο (46' Αντούριθ) (81' Πέδρο), Μοράτα (70' Λούκας Βάθκεθ).

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μεσινού επιβραβεύει τους φοιτητές του χωριού

Επιβράβευση φοιτητών με καταγωγή από το Μεσινό που φοιτούν στα ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας
Ο πολιτιστικός σύλλογος Μεσινού , στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί για 1η χρονιά, επιβραβεύει τους φοιτητές του χωριού μας..
Η επιβράβευση αφορά αποκλειστικά και μόνο τα παιδιά από πατέρα ή από μάνα με καταγωγή από το Μεσινό.;

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του  φενεάτικου Συλλόγου "Στόχος μας φέτος είναι να επιβραβεύσουμε τα παιδιά που είναι ήδη φοιτητές και από του χρόνου τα παιδιά που θα πρωτοεισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας".
Η εκδήλωση θα γίνει το βράδυ του καλοκαιρινού χορού στις 26 Ιουλίου στο χωριό μας.
Θερμή παράκληση, περιμένουμε από τους γονείς των παιδιών ή από τα ίδια τα παιδιά να μας ενημερώσουν έως τις 30 Ιουνίου 2014 για την σχολή που φοιτούν καθώς και για το έτος.

ΤΟ Δ.Σ

Μητσοτάκης: Ξεκινάμε την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ

onned
Αρχίζει η διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη άρχισε σήμερα η διαδικασία επανίδρυσης της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) και ορίστηκε η επταμελής Διοικούσα Επιτροπή.

Η επταμελής Διοικούσα Επιτροπή θα αποτελείται από τους:
1) Νίκο Σωτηρόπουλο (Συντονιστής)
2) Κατερίνα Οικονόμου
3) Γιάννη Δελακουρίδη
4) Βασίλη Τσιατσιάμη
5) Πάρι Σκιαδόπουλο
6) Άκη Θεοχάρη
7) Δήμητρα Λυγούρα

Αρμοδιότητα της Διοικούσας Επιτροπής είναι να διοργανώσει το Συνέδριο Επανίδρυσης, το οποίο μετά από εισήγηση του Προέδρου, θα πραγματοποιηθεί στις 14 – 16 Οκτωβρίου 2016.

Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις της φωτιάς στα Δερβενοχώρια

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/kananter-1000-1.jpg
Και ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν για τρίτο 24ωρο μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια, μία απότομη αλλαγή των ανέμων προκάλεσε νέα σοβαρά προβλήματα, καθώς το μέτωπο στο νότιο τμήμα έχει αναζωπυρωθεί και είναι πλέον εκτός ελέγχου.

Οριστικό: Παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/forologiki-dilosi-1000.jpg
Μέχρι τις 15 Ιουλίου ορίστηκε η παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.
Η εξέλιξη αυτή είναι μονόδρομος καθώς μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 4.120.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6.000.000 και είχαν απομείνει τέσσερις ημέρες μέχρι να εκπνεύσει η αρχική προθεσμία.
Πάντως, η παράταση αφορά μόνον στην υποβολή της δήλωσης και όχι στην πληρωμή του φόρου. Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζεται πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στην ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης που θα γίνει στις 29 Ιουλίου 2016.

Ιταλία - Ισπανία (19:00) στον... πρόωρο τελικό

Livescore: Ιταλία - Ισπανία (19:00) στον... πρόωρο τελικόΠρόωρος τελικός. Η «μητέρα των μαχών» και άλλες πολλές κοινότυπες ή μη εκφράσεις μπορούν να χαρακτηρίσουν το παιχνίδι της Ιταλίας με την Ισπανία που θα διεξαχθεί στις 19:00 στο Σεν Ντενί.
Οι δύο ομάδες θα… συγκρουστούν στο γύρο των «16» του Euro και στόχο έχουν την πρόκριση στα προημιτελικά. Η ήττα των «φούριας ρόχας» από τους Κροάτες με 2-1, τους έφερε στη δεύτερη θέση του Δ’ ομίλου και η θεά τύχη είχε κέφια και τους έστειλε απέναντι από τους Ιταλούς.

Τέλη κυκλοφορίας: Ξεκινά η αναλογική εφαρμογή τους – Εγκύκλιος με παραδείγματα

Τη δυνατότητα αναλογικών τελών κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας του αυτοκινήτου δίνει ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ του γενικού γραμματέα Εσόδων κατ’ εφαρμογή διάταξης του φορολογικού νομοσχεδίου.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «με την παρ. 4 του άρθρου 117 του ν. 4387/2016, δίνεται η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών, οι οποίοι τα έχουν θέσει σε ακινησία, και εξαιρετικά για το έτος 2016 να άρουν την ακινησία για τα εν λόγω οχήματα καταβάλλοντας, πριν την άρση, τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος αυτό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις περιπτώσεις α) έως γ) της προαναφερθείσας διάταξης και συγκεκριμένα:

Διαλύονται οι δημόσιες συγκοινωνίες. Πέρασε η λογική του "δεν πληρώνω"

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», οι διοικήσεις των φορέων τηρούν στάση αναμονής, ενώ η ηγεσία του υπ. Υποδομών έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, κάτι όμως που δεν προβλέπεται να συμβεί πριν το 2017.

ΚΗΡΥΞΗ Δ.Ε. Τ.Κ. ΔΗΜΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ


Άμεσα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης υπέγραψε τις αποφάσεις κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατόπιν των αιτημάτων των Δήμων Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Βόρειας Κυνουρίας και Γορτυνίας ως υποβλήθηκαν, για κήρυξη Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη θεομηνία της 25/6/2016. Η χρονική διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ορίζεται από 25/6/2016 και για έξι μήνες ήτοι ως 25/12/2016, όπως αναφέρεται στη σχετική εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: Αναβολής συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου και ορισμός νέας ημερομηνίας και ώρας της εξ αναβολής συνεδρίασης αυτού.



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Γ Ν Ω Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η


            Σας ενημερώνουμε ότι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αναφέρονται στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 332/23.6.16 πρόσκληση μας, που σας έχει κοινοποιηθεί νομίμως, αναβάλλεται, κατόπιν αιτήματος περί της αδυναμίας προσέλευσης του Λιμενάρχη Κορίνθου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του καθότι η παρουσία του είναι υποχρεωτική από την Υπηρεσία του όταν συζητούνται θέματα παραχωρήσεων χώρων.
Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 332/23.6.16 πρόσκλησης σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την 27η Ιουνίου 2016 και της ανωτέρω παραγράφου περί αναβολής αυτής, σας γνωστοποιούμε ότι η εξ αναβολής συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί  την 29η Ιουνίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 μ.μ., με το ίδιο θεματολόγιο συζήτησης.
Η παρούσα επέχει και θέση πρόσκλησης για τη συνεδρίαση της 27/6/2016.



                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

                                                                ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ – ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΜΕΣΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ




 Συγκεκριμένο σχέδιο και άμεση αποκατάσταση των πληγέντων ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/6/2016 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μπαλάφα Ιωάννη, επικεφαλής Κυβερνητικού κλιμακίου, με αφορμή τις καταστροφές που προξενήθηκαν από τη θεομηνία που έπληξε την Αρκαδία.

O ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΊΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΣΤΊΒΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΊΑΣ




Εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών στίβου του Ποσειδώνα Λουτρακίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα,  που έγινε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας 25 και 26 Ιουνίου 2016.  Συγκεκριμένα,

Μέτρα για τις εκτεταμένες ζημιές από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Αρκαδία ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση

                                                                      
                  
                                                                                          Προς
                                                                                   Τον Πρόεδρο
                                                                    Του Περιφερειακού Συμβουλίου
                                                                                   Πελοποννήσου
                                                                            κ. Σκούρο Χαράλαμπο

Τρίπολη 27-06-2016
Κύριε Πρόεδρε
          Το περασμένο Σάββατο στις περιοχές Μαντινείας και Μεγαλόπολης έγιναν εκτεταμένες ζημιές από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.
          Καλλιέργειες καταστράφηκαν, ισόγεια και υπόγεια κατοικιών, καταστημάτων και αποθηκών πλημμύρισαν, αυτοκίνητα πλημμύρισαν, έπαθαν ζημιές βασικές υποδομές (δρόμοι, γεφύρια, κλπ). Μόνο το γεγονός ότι διακόπηκε η κυκλοφορία στο βασικό εθνικό δίκτυο (νέα εθνική οδός Τρίπολη – Καλαμάτα, παλαιά εθνική οδός Τρίπολης – Άργους, εθνική οδός Τρίπολη - Άστρους) αρκεί για να καταδείξει το μέγεθος των καταστροφών.
          Ως εκ τούτου ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε κάθε περίπτωση πρώτο θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου να είναι: «Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από την κακοκαιρία το Σάββατο 25 – 06 – 2016, σχέδιο υλοποίησης βασικών αντιπλημμυρικών έργων».
                                                                                    
                                                                              Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
                                                                                     Της Λαϊκής Συσπείρωσης
                                                                                                                                                                                                                    
                                                                                     Γόντικας Νίκος
                                                                                     Γούργαρης Ευάγγελος


Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν μαζί με τους ακραίους της Ευρώπης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όταν το πρωί της 24ης Ιουνίου, επομένη του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, έλεγα σε συνέντευξή μου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο» πως «πιστεύω ότι κατά βάθος οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος αυτή τη στιγμή τρίβουν τα χέρια τους. Αυτοί ξεκίνησαν τον χορό του λαϊκισμού στην Ευρώπη, αποτέλεσαν το υπομόχλιο, το πρώτο υπομόχλιο», δεν είχαν ακόμη γίνει οι δηλώσεις Τσίπρα, Καμμένου και λοιπών εν Ελλάδι «φαρατζιστών».
Όταν έλεγα πως «ο κόσμος μας κινδυνεύει να γίνει όχι μόνο διπολικός ίσως και τριπολικός, δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, η Γερμανία, η Ρωσία και όποιοι εδώ στην Ελλάδα νομίζουν ότι αυτή είναι η ευκαιρία να θυμούνται την παροιμία της Μυλωνού με τον άνδρα της και με τους πραγματευτάδες» και ότι «υπάρχουν και χειρότερα από μία οικονομική κρίση. 

Με σημαντικές παρουσίες σήμερα η αναπτυξιακή ημερίδα του ΤΕΕ για τη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ

 
Με ιδιαίτερα σημαντικά ονόματα και παράγοντες των τριών χωρών και με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της κατασκευής, του τουρισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς προωθείται η συνεργασία των τεχνικών φορέων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ. Η «τριμερής συνεργασία» μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου και της Ένωσης Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Ισραήλ (Association of Engineers, Architects and Graduates in Technological Sciences in Israel) έρχεται να επιστεγάσει την τριμερή συνεργασία των κυβερνήσεων των τριών χωρών σε αυτά τα θέματα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα. 

Βόμβα Μέσι! Σταματάει από την εθνική Αργεντινής

Βόμβα Μέσι! Σταματάει από την εθνική Αργεντινής
Αυτή κι αν είναι "βόμβα" στο διεθνές ποδόσφαιρο! Ο Λιονέλ Μέσι, μετά τον χαμένο τελικό του Copa America κόντρα στη Χιλή (και το χαμένο πρώτο πέναλτι από τον ίδιο) ανακοίνωσε την απόφασή του να κρεμάσει μια για πάντα τη φανέλα της μπιανκοσελέστε και να σταματήσει την διεθνή του καριέρα.
 Ήταν μια απόφαση που ανακοίνωσε μετά τον χαμένο τελικό του Copa America (τον τρίτο συνεχόμενο για τον ίδιο), όπου ανέλαβε την ευθύνη να εκτελέσει το πρώτο πέναλτι αλλά νικήθηκε από τον ίδιο του τον εαυτό.  Η εκτέλεση των πέναλτι, άλλωστε, δεν είναι το δυνατό του σημείο. Και αυτή τη φορά κόστισε πολύ περισσότερο απ' άλλες φορές.

Μοιραίος ο Μέσι, πρωταθλήτρια Αμερικής η Χιλή


Όπως πριν ένα χρόνο στο Σαντιάγο, έτσι και φέτος στο Νιου Τζέρσεϊ, η Χιλή κατέκτησε το Copa América επικρατώντας της Αργεντινής στην διαδικασία των πέναλτι. Δεν υπήρχε σκορ στο 90άλεπτο και στην παράταση, με τους Χιλιανούς να επικρατούν με 4-2 στα πέναλτι, αν και στο πρώτο ο Σέρχιο Ρομέρο απέκρουσε την εκτέλεση του Αρτούρο Βιδάλ. Αμέσως μετά αστόχησε ο μεγάλος αρχηγός της Αργεντινής, ο Λιονέλ Μέσι, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ, ενώ ο Λούκας Μπίγλια ήταν ο δεύτερος Αργεντινός που δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως αυτόν τον σταμάτησε ο Κλαούντιο Μπράβο.

Μονιμοποιούνται 50.000 ΙΔΑΧ – 2 μοντέλα εργασίας στο Δημόσιο προτείνει ο Βερναρδάκης

Την πολυπόθητη μονιμοποιήση θα πρέπει να περιμένουν οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο δημόσιο τομέα με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), σύμφωνα με όσα προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση υπουργός προτείνει την αλλαγή του Συντάγματος, προκειμένου να θεσμοθετηθούν δύο συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο: Μία εργασιακή σχέση, όπου θα περιλαμβάνονται όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι και μία για το εποχικό προσωπικό.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ (ΕΝΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ) ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ (με την ευκαιρία του σχεδίου δίκαιης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ)

http://www.ithesis.gr/wp-content/uploads/2016/06/496fc67dc05c2d8b71b3193d4e6d0e9b.jpg
Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη                  
 
Τα οράματα   όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της τελευταίας επταετίας, που "έβλεπαν την ανάπτυξη να έρχεται"  έχουν μετοικήσει στην   παρούσα.   Υπάρχει, ωστόσο, κάποια βασική   διαφορά ανάμεσα στις  οπτασίες των προηγούμενων

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Με ένα μειδίαμα στα χείλη ο Αλέξης Τσίπρας μοιράζει τα χαρτιά για την τελευταία παρτίδα του. Χαρτιά σημαδεμένα, όπως πάντα, σε αφελείς αρχηγούς κομμάτων που οραματίζονται την πολιτική τους επιβίωση με τη συνεργασία τους με το πολιτικό δίδυμο της απόλυτης απάτης. Με τον μεγαλύτερο τζογαδόρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, ένα πολιτικό χταπόδι, που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν ηγέτες ισχυρών λαών και θεσμών 15 μήνες τώρα. Ποντιακό ανέκδοτο να πιστεύουν ότι μπορούν να τον ελέγξουν συμμαχώντας μαζί του η Φώφη, ο Βασίλης και ο Σταύρος.