Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Αυτοί θα ελέγχουν αιρετούς και ΟΤΑ (ρύθμιση)

Την ίδρυση της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α. που είχε θεσμοθετηθεί με τον KAΛΛΙΚΡΑΤΗ, στην έδρα κάθε Περιφέρειας η οποία υπάγεται απ’ ευθείας στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προχωράει το υπουργείο Εσωτερικών με το πολυνομοσχέδιο.   Ο προϊσταμένος της «Ελεγκτής Νομιμότητας» ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των ΟΤΑ και τον πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών οργάνων τους. Είναι ανώτατος υπάλληλος του κράτους, διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για πενταετή θητεία και λαμβάνει τις κάθε φύσης αποδοχές Γενικού Διευθυντή Υπουργείου.

ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟΨΕ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" !

Για μια ακόμα χρονιά τμήμα της Νεανικής Μπάντας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα συνοδεύσει την λιτανεία της Ιερής Εικόνας των πολιούχων Αγίων των Αμπελοκήπων Αιγιαλείας, Αγίων Αναργύρων!

Θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια "ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ" του Σπυρίδωνος Προσωπάρη και "Μισολόγγι" του Χρήστου Βλαχογιάννη.

Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της Ανατολικής Αιγιάλειας και των περιχώρων της όπως τιμήσουν με τη παρουσία τους τον εορτασμό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο του American Hellenic Institute και δεκαμελή αντιπροσωπεία Ελληνοαμερικανών φοιτητών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τον Πρόεδρο του American Hellenic Institute (ΑΗΙ) κ. Nick Larigakis και δεκαμελή αντιπροσωπεία Ελληνοαμερικανών φοιτητών, από διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, στο πλαίσιο της ετήσιας επίσκεψης που πραγματοποιεί το AHI στην Ελλάδα και την Κύπρο, για όγδοη χρονιά. Αντικείμενο των επισκέψεων και σκοπός του Ινστιτούτου, το οποίο ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου  1974, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, είναι η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου-ΗΠΑ αλλά και των δεσμών μεταξύ των μελών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Τα μαθηματα στη Φιλαρμονικη Δερβενιου εχουν ηδη ξεκινησει! Η προσπαθεια που γινεται ειναι μεγαλη και συντομα θα αποδώσει καρπούς.



Τα μαθηματα στη Φιλαρμονικη Δερβενιου εχουν ηδη ξεκινησει!
Το προγραμμα εχει ως εξής, καθε Δευτερα-Τεταρτη-Παρασκευη πρωι:
10:00 πμ-11:00 πμ τρομπετες
11:00 πμ-12:00 μμ. Αλτικορνα
12:00 μμ- 1 :00 μμ κλαρινετα+σαξόφωνα αλτο
1 :00 μμ- 2:00 μμ βαρυτονα+σαξόφωνα τενορε
Τα παραπανω μαθηματα θα πραγματοποιούνται στο χώρο του ωδείου μεχρι τις 10 Ιουλιου και στη συνεχεια στην αιθουσα της Φιλαρμονικης.
Τα κρουστα καθε Κυριακη στις 5:30 στην αιθουσα της φιλαρμονικης.
Παρακαλω οποιος επιθυμεί να συμμετέχει στις εκδηλωσεις της Φιλαρμονικης, να συμμετέχει και στα μαθηματα.
Η προσπαθεια που γινεται ειναι μεγαλη και συντομα θα αποδώσει καρπούς.

Παναγιωτης Παναγακος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

H Σοφία Δημοπούλου στο diastixo.gr

diastixo.gr
είκονα-diastixo.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σοφία Δημοπούλου
στην Τίνα Πανώριου

Στο νέο της μυθιστόρημα Η ζωή απέναντι η Σοφία Δημοπούλου παίζει με τη λέξη «ζωή» .Η ίδια η συγγραφέας λέει σχετικά: «Τα έπιγράμματα που ανοίγουν κάθε κεφάλαιο του βιβλίου είναι από τον Μικρό Ναυτίλο του Οδυσσέα Ελύτη. Κάθε φράση είναι και...
diastixo.gr

51 δήμοι στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, στο  ...
airetos.gr

Διαμαρτυρία της ΚΕΔΕ προς το Διοικητή του ΙΚΑ για τη μη παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας στους Δήμους

Τη διαμαρτυρία του για την άρνηση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΙΚΑ, να παράσχουν ασφαλιστική ενημερότητα προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα που λαμβάνουν επιχορηγήσεις από εθνικούς πόρους ή από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προγράμματα κοινωφελούς σκοπού, παρά το γεγονός ότι υποχρεούνται από το νόμο, εκφράζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολή που απέστειλε προς το Διοικητή του ΙΚΑ Δ. Καλαματιανό.

ΔΡΑΣΗ: Κυβέρνηση μικροαπατεώνων

30/6/2016

Δελτίο Τύπου

Κυβέρνηση μικροαπατεώνων

Συνελήφθησαν κλέπτοντες οπώρας. Ο υπουργός ναυτιλίας «άλλαξε» τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την COSCO για την εξαγορά του ΟΛΠ στο δρόμο για την απαιτούμενη επικύρωσή της από τη Βουλή. Ήλπιζε να το περάσει στα κρυφά. Όπως πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ το ρουσφέτι με τις offshore εταιρείες μέσα στον ορυμαγδό των άρθρων κάποιου πολυνομοσχέδιου. Όπως τα μικρά παιδιά προσπαθούν να ξεγελάσουν τους μεγάλους με απλοϊκά κόλπα.

Αλλά οι Κινέζοι γνωρίζουν καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ τα απλοϊκά κόλπα της αριστεράς και τα ξεμπρόστιασαν με επιστολή τους. Έτσι, με την ουρά κάτω από τα σκέλια, o κ. Δρίτσας δήλωσε ότι: «Η επιστολή θα ληφθεί και αυτή (!) υπόψη. Η κυβέρνηση θα δει τις αντιρρήσεις και θα προβληματιστεί (sic) για πιθανές βελτιώσεις».

Και ύστερα ο κ. Τσίπρας τολμάει να διαμαρτύρεται διότι οι εταίροι μας δεν αντιμετώπισαν το Grexit με την ευγένεια που αντιμετώπισαν το Brexit. Η ευγένεια ταιριάζει σε ευγενείς και σοβαρούς.

ΟΤΑ: Τι αλλάζει σε μετατάξεις, αποσπάσεις, μεταφορά προσωπικού από ΝΠΔΔ (ρυθμίσεις)

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται από εδώ και πέρα  οι μετατάξεις- Μεταφορά Προσωπικού Δημοσίου- ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού αλλά και το μέλλον του προσωπικού ΝΠΔΔ ΟΤΑ που καταργούνται, καθορίζουν άρθρα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα με το άρθρο 29 ορίζεται ότι:

Αλλαγή εκλογικού συστήματος στον αστερισμό του Κουτσόγιωργα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη 

Η χώρα βρίσκεται στο απόλυτο κενό.
Πηγαίνει από μνημόνιο σε μνημόνιο και από αξιολόγηση σε αξιολόγηση.
Τελεί σε καθεστώς επιτροπείας διαρκείας, που με την «περήφανη διαπραγμάτευση» ήδη απλώνεται στα προσεχή εκατό χρόνια.
Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας με τον συνεταίρο του, μπροστά στον κίνδυνο της επερχόμενης εκλογικής κατακρήμνισης, φαίνεται ότι αποφάσισαν να της δώσουν το τελικό χτύπημα: Να προσθέσουν σε όλα αυτά και την ακυβερνησία, αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο.
Τσίπρας και Καμμένος βρίσκονται πλέον στον αστερισμό του Κουτσόγιωργα.
Ακόμη χειρότερα: Στον αστερισμό Παπαδόπουλου που έβαλε στον γύψο όλες τις εξουσίες – νομοθετική, δικαστική, Τύπο – πλην της δικής του.

Ηλίας Κατσούλης: ο στιχουργός των φτωχών, του Άγγελου Κουτσούκη

Με αυτόν τον χαρακτηρισμό, «ο στιχουργός των φτωχών», είχε χαρακτηρίσει η δημοσιογράφος Στέλλα Βλαχογιάννη σε μια δισκοκριτική της τον Ηλία Κατσούλη. Και είχε απόλυτο δίκιο. Δεν νομίζω ότι κάποιος του ζήτησε στίχους του και δεν κάθισε αμέσως να τους γράψει. Η στιχουργική ήταν γι΄αυτόν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που του επέτρεπε να μπεί στον ρόλο του άλλου. Καθηγητής φιλόλογος, άνθρωπος χαμηλών τόνων, δεν έγραψε ποτέ στίχους για να βγάλει χρήματα, σε αντίθεση με τους περισσότερους από τους ομότεχνούς του. Αυτό που τον ενδιέφερε, πάνω απ΄όλα, ήταν το αποτέλεσμα, να γραφεί , δηλαδή, ένα καλό τραγούδι. Χαιρόταν σαν μικρό παιδί όταν το άκουγε έτοιμο.

O ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ


Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας καλεί στο τιμητικό μουσικό αφιέρωμα στο στιχουργό Ηλία Κατσούλη,
την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στις 21:30 στο Ανοιχτό Θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης».
Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


Γραφείο Δημάρχου
τηλ. 2743360200


Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Οχι της Μέρκελ στην στήριξη των ιταλικών τραπεζών - Δεν θα μας κάνεις τη δασκάλα, απαντά ο Ρέντσι

Σε τοίχο έπεσαν οι προσπάθειες του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να στηρίξει τις ιταλικές τράπεζες, καθώς η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ήταν πολύ επίμονη στην τήρηση των κανόνων (bail in) που έχουν τεθεί από την αρχή της ...

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΤΕΑ


Συντάξεις Ιουλίου: Πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
 ΕΤΕΑ
Σας ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4387/2016 και της υπ’ αριθ. οικ.27677/1541/17-6-2016 Απόφασης Υπουργού Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγύης, ορίζεται στο εξής ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του ΕΤΕΑ, η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, αρχής γενομένης με τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου 2016.
Οι συντάξεις του Ιουλίου 2016, ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/7/2016.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ