Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Τιμητικό αφιέρωμα στον Ηλία Κατσούλη από τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης



Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στις 21:30 στο Ανοικτό Θέατρο Άγγελος Σικελιανός πραγματοποίησε τιμητικό μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα στιχουργό Ηλία Κατσούλη.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο βουλευτής κ. Γιώργος Ψυχογιός, οι αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Καλύβας, κ. Δημήτρης Κάσσιος, κ. Εμμανουήλ Αλογογιάννης, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ κα Σταυρούλα Μαγγίνα, ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Βλάσης Τσώτος, ο αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας ο κ. Ανδρέας Ζάρρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ηλίας Κατσούλης, κ. Τάσος Παναγουλόπουλος, κ. Κώστας Ψυχογιός, κ. Λάμπης Φίλης, κα Γιόλα Βασιλάκη-Μαστέλλου, κ. Νίκος Λάσκος, κ. Σπύρος Αποστολόπουλος και η πρόεδρος της Δ.Κ. Ξυλοκάστρου κα Σπυριδούλα Καραπανάγου.
Η πρόεδρος του Ξυλοκάστρου μίλησε για τη ζωή και το έργο του μεγάλου στιχουργού:
- Οκτώ χρόνια μετά τον αποχαιρετισμό στον Ηλία Κατσούλη, όπου βρέθηκε σύσσωμο το έντεχνο τραγούδι, οι φίλοι του και πλήθος κόσμου, τιμούμαι το συντοπίτη μας από το Κ. Λουτρό, το φιλόλογο και αγαπημένο καθηγητή, το σημαντικότατο στιχουργό, το «στιχουργό των φτωχών» όπως τον
χαρακτήρισε η δημοσιογράφος Στέλλα Βλαχογιάννη.
Έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, «έναν αιώνιο έφηβο, έναν δημιουργό που οι στίχοι του που έγιναν τραγούδια, θα τραγουδιούνται όσο υπάρχουν Έλληνες», όπως είπε ο ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος Άγγελος Κουτσούκης.
Το έργο του, περισσότερα από 350 τραγούδια στη δισκογραφία, οι συνεργασίες του με πολλούς και αναγνωρισμένους συνθέτες, τραγουδοποιούς και τραγουδιστές «μαρτυρούν» την αξία της «προίκας»
που άφησε ο Ηλίας Κατσούλης.
Νίκος Τάτσης, Μιχάλης Τερζής, Γιάννης Σπανός, Χρίστος Νικολόπουλος, Νότης Μαυρουδής, Μανόλης Πάππος, Χάρις Αλεξίου, Μαν. Λιδάκης, Γ. Νταλάρας, Γλυκερία, Σοφία Παπάζογλου, Νίκος Ανδρουλάκης, Βούλα Σαββίδη, Ορφέας Περίδης, Κώστας Μάντζιος και πολλοί πολλοί άλλοι.
Πρωτοστάτης ο Παντελής Θαλασσινός, που τιμά την εκδήλωσή μας με την παρουσία του.
- Ηλία, «μελωδέ της καρδιάς μας» το όνομά σου – που δόθηκε στο Νομικό πρόσωπο του δήμου μας- θα κοσμεί για πάντα τον πολιτισμό στον τόπο μας σ' ευχαριστούμε για όσα έδωσες…..»
Ξεχωριστή στιγμή η απονομή τιμητικής πλακέτας, στη σύζυγο του Ηλία Κατσούλη, από το Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο. Στο μουσικό αφιέρωμα που ακολούθησε το κοινό απόλαυσε τα τραγούδια του στιχουργού από τον
Παντελή Θαλασσινό και άλλους ερμηνευτές. 
Μια υπέροχη βραδιά, μια πολύ όμορφη διοργάνωση, σε ένα θέατρο γεμάτο κόσμο.

Με επιτυχία η Γιορτή Κερασιού στο Πύργο Κορινθίας


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 στις 08:00 στην κεντρική πλατεία της τοπικής κοινότητας Πύργου την ετήσια «Γιορτή Κερασιού». 
Οι ομιλητές της εκδήλωσης γεωπόνοι κος Πέτρος Ορφανός, Γεωπόνος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και κος Βλάσης Γεωργόπουλος Προϊστάμενος ΓΕΑΛ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφέρθηκαν στην καλλιέργεια του κερασιού και ειδικότερα στις λιπάνσεις που απαιτούνται, στο χειρισμό του εδάφους καθώς και τους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς του προϊόντος με σκοπό την βελτίωση της ποιότητάς του. 

Τα κεράσια είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα φρούτα γεμάτα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και μας προσφέρουν πολλαπλά οφέλη. Η διατροφική τους αξία είναι μεγάλη και επιπλέον υπερτερούν των περισσότερων φρούτων και λαχανικών ως προς την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά. 
Όσο για τις έρευνες που τα αφορούν, αναδεικνύουν τις ολοένα και περισσότερες ευεργετικές δράσεις τους στον οργανισμό, γεγονός που τα καθιστά έναν πολύτιμο θησαυρό για την υγεία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου κος Ηλίας Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Κάσσιος, κ. Παναγιώτης Καλύβας, κ. Κώστας Κουσουλος, ο αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Βλάσης Τσώτος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τάσος Γκιολής και κ. Νίκος Κεκερής
 

Ικανοποιείται το αίτημα της ΚΕΔΕ για αντιμισθία σε όλους τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους

Την καταβολή αντιμισθίας σε όλους τους Αντιδημάρχους και αποζημίωση στους Δημοτικούς Συμβούλους προβλέπει άρθρο το οποίο θα συμπεριληφθεί στο υπό κατάρτιση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Να σημειωθεί ότι η αρχική πρόβλεψη που υπήρχε στο άρθρο 59 του πολυνομοσχεδίου περιόριζε σημαντικά την καταβολή του ποσού της αντιμισθίας. Μετά από πιέσεις και έντονες διαμαρτυρίες του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη η πρόβλεψη άλλαξε και η αντιμισθία θα αποδίδεται στο σύνολο των Αντιδημάρχων.

Περιφέρεια Πελοποννήσου «Ορόσημο για την Επίδαυρο το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού»

Την έναρξη του 19ου Φεστιβάλ Αγροτουρισμού 2016 στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου κήρυξε ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος, την Παρασκευή 1 Ιουλίου.
Το σημαντικό αυτό γεγονός συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Βασική επιδίωξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της συμμετοχής της ως συνδιοργανωτής αποτελεί η ανάδειξη των Πελοποννησιακών Προϊόντων και της Πελοποννησιακής Γαστρονομίας σε βασικούς παράγοντες, οι οποίοι προσθέτουν υπεραξία στο σύνολο της Πελοποννησιακής Οικονομίας.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.

Μας τρέλαναν στα συνέδρια, αλλά τα μουσεία μας σε κάθετη πτώση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ειλικρινά αναρωτιέται κανείς τι νόημα έχουν όλα αυτά τα συνέδρια και οι ομιλίες για ανάπτυξη των τελευταίων ημερών, όταν η χώρα δεν μπορεί να «πουλήσει» το μόνο το οποίο διαθέτει στα σίγουρα.
Την ώρα που ακούγαμε διάφορες πομφόλυγες, μόλις είχε ανακοινωθεί, στις 15 Ιουνίου, από την ΕΛΣΤΑΤ, ότι τον Φεβρουάριο (2016) καταγράφηκε μείωση 1,5% στον αριθμό των επισκεπτών των μουσείων και αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 21,4%. Αποτέλεσμα: Οι εισπράξεις παρουσίασαν μείωση 11,2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.
Το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου του 2016 παρατηρήθηκε αύξηση 4,6% στους επισκέπτες των μουσείων και αύξηση 26,4% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου. Αλλά οι εισπράξεις, παρουσίασαν μείωση 6,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

1ο διήμερο φεστιβάλ «ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΙΑΣ»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο διήμερο φεστιβάλ «ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΙΑΣ» το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Ιουνίου στο Κέντρο Νέων Κορινθίας που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας «Αλλότροπον».

Η διαχειριστική ομάδα του Αλλότροπον ευχαριστεί θερμά  τους έκθετες βιολογικών/οικολογικών προϊόντων και χειροτεχνών, τους εθελοντές: τον Σωκράτη που ανέλαβε το Allofun, την Μίρκα, τον Βασίλη, τον Γιώργο και τον φωτογράφο Τσέτσι.
Από καρδιάς  ευχαριστεί τον Haig Yazdjian, τον Βαγγέλη Καρίπη και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου που ανταποκριθήκαν αμέσως στην πρόσκληση του Αλλότροπον και χάρισαν το Σάββατο 25/6 μια μοναδική και μαγική βραδιά, ακόμα ευχαριστεί  τους TOBY X JIMMYCOOL (ΝΕΑ ΟΡΙΑ), ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ (ΧΑΛΚΙΔΑ), LIBERTA X ONE DK (ΑΜΦΙΘΥΜΙΑ) JOHNNY P. X ΧΡΩΜΑ ΜΟΥΝΤΟ, VERITAS και FUZZI (Sound Mutiny) της Hip Hop σκηνής που ένωσαν τις φωνές τους την Κυριακή 26/6 και φώναξαν τραγουδιστά PROTECT THE EARTH!!!

Τέλος ευχαριστεί όλους τους επισκέπτες και ιδιαίτερα τους φίλους του Αλλότροπον που  ενίσχυσαν ηθικά και οικονομικά ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες του διημέρου.

ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


20/7/16: "Ποιητικός Πευκιάς Ποιητικός Σύθας" μουσικοποιητική βραδιά στο Intro Art Cafe Ξυλοκάστρου διοργανώνει το φροντιστήριο της Γιώτας Μπάγκα



Tweet: Καλοκαίρι αγκαλιά μου ...



avatar
Melina Aslanidou
@maslanidou

Καλοκαίρι αγκαλιά μου ...

viva.gr/tickets/music/… fb.me/7XtnZEPdB

reply
retweet
favorite







avatar
Ανδρέας Ψυχάρης
@APsycharis

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ



tovima.gr - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ

Από δηµοσιεύµατα του Τύπου και από τις αρχικές διαρροές του υπουργείου Δικαιοσύνης στην ΕΡΤ και σ...

tovima.gr



reply
retweet
favorite





avatar
((( Vivian_E )))
@vivian_e

Λυπάμαι αλλά έχουν δίκιο. Μεγάλο φιάσκο. twitter.com/naftemporikigr…

reply
retweet
favorite





avatar
Μελωδία fm 99.2
@melodiafm992

Ο Πάνος Μουζουράκης απόψε στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.


reply
retweet
favorite





avatar
Χρήστος Σταϊκούρας
@cstaikouras

Άρθρο στο περιοδικό “Reporter” – “Προκλήσεις για την Ανάκαμψη”



Άρθρο στο περιοδικό “Reporter” – “Προκλήσεις για την Ανάκαμψη”

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, το οποίο υποστηρίζεται πλέον και από ποσοτικούς δείκτες, ότι η χώρα...

cstaikouras.gr



reply
retweet
favorite





avatar
ELLINOFRENEIA
@Ellinofreneia

Ακούστε εδώ τη σημερινή ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια: ellinofreneianet.gr/radio/radio-sh…


reply
retweet
favorite