Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ελληνική Πρωτοβουλία:Χρηματοδοτεί τη λειτουργία Νηπιαγωγείου της Εταιρείας Σπαστικών



Ιδιαίτερα θετική και άξιας μίμησης είναι η ενέργεια της  Ελληνικής Πρωτοβουλίας | The Hellenic Initiative η οποία στηρίζει με μερική χρηματοδότηση για ένα έτος (Νοέμβριο 2015-Οκτώβριο 2016) τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου που λειτουργεί για τα παιδιά που αγκαλιάζει η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών-σωματείο-μέλος του «Μαζί για το Παιδί».
Διαβάστε περισσότερα » 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Παραίτηση -κόλαφος Σπύρου Τζόκα για την πλειοψηφία της ΕΝ.ΠΕ. Ετοιμάζεται ο αντι-Καλλικράτης

του Περικλή Καπετανόπουλου
δημοσιογράφου

Με επιστολή-κόλαφο  για την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΝ.ΠΕ, παραιτήθηκε  από την επιτροπή αναθεώρησης του Καλλικράτη, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθηνας και πρώην δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας. 
Η συγκρότηση και ο ορισμός μελών της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε γίνει με υπουργική απόφαση με αρ. πρωτ: 19976/9-6-22016. Με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ο Σπ.Τζόκας είχε οριστεί, ως ένας εκ των τριών εκπροσώπων της ΕΝ.ΠΕ.

Συζήτηση Για Την Ανάδειξη Του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης

Συζήτηση για την ανάδειξη του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης
Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2016, μεταξύ του Δήμαρχου Τρίπολης κ.Παυλή και του πρόεδρου της Δημοτικής κοινότητας Τρίπολης κ.Θεοδωρακόπουλου (ως αντιπρόεδρος του ΔΣ του κληροδοτήματος που στεγάζεται το πολεμικό μουσείο), με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Ναύαρχο κ. Λεοντακιανάκο, τον Διοικητή της 124 ΠΒΕ Τρίπολης Ταξίαρχο κ. Γλυνό, τον Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Ταξίαρχο κ. Γεωργόπουλο και τον Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης Σμήναρχο κ. Κρούσκο.

Ολοκληρώθηκε το έργο ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μαντινείας

Ολοκληρώθηκε το έργο ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μαντινείας 

Ολοκληρώθηκε μια σημαντική πολιτιστική παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Αρκαδία, μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.
Το Αρχαίο Θέατρο της Μαντινείας παραδίδετε στο ευρύ κοινό.
Η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Μαντινείας, που εκτέλεσε με αυτεπιστασία η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, ολοκληρώθηκε, δίνοντας πλέον στους επισκέπτες του τόπου μας τη δυνατότητα και χαρά, να γνωρίσουν από κοντά τα μνημεία της Μαντινείας μιας αρχαίας αρκαδικής πόλης, με την παλαιότερη μορφή δημοκρατικού πολιτεύματος, η οποία εντοπίζεται σε μικρή απόσταση, βόρεια της Τρίπολης.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κ.Καραπαναγιώτου, ο αρχαιολογικός χώρος Μαντινείας έχει ανοίξει τις πύλες του και είναι επισκέψιμος για το κοινό, σε καθημερινή βάση από ώρα 8:30 έως 15:00. 


Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Κάτω Ταξιάρχες Ηλείας: 46χρονος πάρκαρε στη παραλία το αυτοκίνητο του και... αυτοκτόνησε

Τέλος έβαλε στην ζωή του ο 46χρονος Α.Γ. λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην παραλία Ταξιαρχών στην Ζαχάρω.
Ο άτυχος άνδρας πριν προβεί στην πράξη του αυτή ειδοποίησε την αδερφή του για να καλέσει την αστυνομία και να τον βρεί. Συγκεκριμένα ο 46χρονος που καταγόταν από το Γιαννιτσοχώρι Ηλείας και τα τελευταία χρόνια διατηρούσε περίπτερο στην περιοχή της Πετρούπολης στην Αθήνα, φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Το βράδυ της Κυριακής περίπου τα μεσάνυχτα μετέβη στην παραλία και πήρε τηλέφωνο την αδερφή του. Την ενημέρωσε για την πράξη που επρόκειτο να κάνει και της είπε να ειδοποιήσει τον αδερφό τους και την Αστυνομία για να πάνε να τον πάρουν στη συνέχεια.
 Φτάνοντας στο σημείο οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν μαζί με τα αδέρφια του, βρήκαν τον 46χρονο νεκρό με τραύμα απο πιστόλι στο κεφάλι, πεσμένο στο κάθισμα του συνοδηγού. Δίπλα του υπήρχε ένα τετράδιο με κάποιες λέξεις γραμμένες, αλλά γεμάτο με αίματα. Ο 46χρονος μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Κρεστένων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στον τόπο της τραγωδίας περαστικοί και λουούμενοι άναψαν κεριά...



 



 

ΔΕΡΒΕΝΙ: Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Το διάλειμμα» - Έναρξη προβολών

Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Το διάλειμμα» - Έναρξη προβολώνΚι αυτό το καλοκαίρι - 10ο συνεχές- συνεπής στο ραντεβού του ο δημοτικός κινηματογράφος "Διάλειμμα'' του Δερβενίου, θα προσφέρει στους φίλους της 7ης Τέχνης καλές και ποιοτικές ταινίες από την παγκόσμια και ελληνική παραγωγή, σύγχρονες και επανεκδόσεις. Ανάμεσά τους οι εξαιρετικές ταινίες "Η μεγάλη διάσωση", "Ουζερί Τσιτσάνης", "Spectre", "Η ελιά", ''To παιχνίδι του χρήματος'', ''Ένας άλλος κόσμος'', "Spotlight", ''Νοτιάς'',''Η επιστροφή'', το καινούριο ''Ice 5'',, κλπ .
Φέτος η Τετάρτη αφιερώνεται στους μικρούς μας φίλους (αλλά και μεγάλους) που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μια από τις ωραιότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων.
Ξεκινάμε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, 9:30 μ.μ. με την ταινία κινουμένων σχεδίων, παραγωγής 2015, αφιερωμένη εξαιρετικά στους μικρούς υποστηρικτές του κινηματογράφου μας,
'Minions'.
Τέλος, ευχαριστούμε και πάλι όλους εσάς, τους φίλους του δημοτικού κινηματογράφου Δερβενίου, που στηρίξατε όλα τα χρόνια την προσπάθεια αυτή και τον αναδείξατε ως την κατεξοχήν ψυχαγωγία του τόπου μας. Ευελπιστούμε και φέτος ότι η ανταπόκρισή σας θα είναι ανάλογη, σε πείσμα των δύσκολων καταστάσεων που βιώνει η χώρα μας.
Καλό και δροσερό σινε - καλοκαίρι !!!!
Γενική είσοδος : 5 € (Ώρα έναρξης : 10:00 μ.μ.)
Άνεργοι και ΑΜΕΑ : ΔΩΡΕΑΝ
Παιδικές ταινίες : 3 € (για παιδιά μέχρι 12 ετών) Έναρξη 9:30μμ
Πληροφορίες-Πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δήμου http://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/ και στο Facebook: Δημ.Κινηματογράφος Δερβενίου ¨Το Διάλειμμα¨.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλος ο βαθμός επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών για την Τρίτη 12-7-16 στο Νομό Κορινθίας


Από την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανακοινώνεται ότι ο βαθμός επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών για την Τρίτη 12-7-16 σε όλους τους Δήμους του Νομού Κορινθίας ανέρχεται στο επίπεδο (4). 
 Συνεπώς, εφιστούμε την προσοχή προς όλους τους πολίτες, όπως λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και περιορίζουν τις οποιεσδήποτε δραστηριότητες στην ύπαιθρο , εφαρμόζοντας τις διατάξεις πυροπροστασίας και αποφεύγοντας τις μετακινήσεις σε περιοχές απαγορευμένης κυκλοφορίας κατόπιν σχετικής απόφασης που έχει εκδοθεί . 
Επίσης , παρακαλούνται όλες οι υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης προς αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς , υποστηρίζοντας το έργο των κατά τόπο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών .

   
                                                                                                                             Ο   Αντιπεριφερειάρχης
                                                                                                                                      Π.Ε. Κορινθίας
                                                                          
                                                                                                                                    Πελοπίδας Καλλίρης

Σχόλιο Χρ.Δήμα για την απάντηση του Υπ.Οικονομίας στην Ερώτηση για τις επιχειρήσεις σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων

 
Ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο facebook έκανε ο βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, έπειτα από την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σχετικά με τη στήριξη επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων. Η ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του κ. Δήμα στις 7 Ιουνίου και υπέγραψαν συνολικά 48 βουλευτές της ΝΔ, ζητούσε να μάθει τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων αλλά και γενικότερα το πως σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να στηρίξει τις επιχειρήσεις αυτές που σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές έχουν πολλαπλό ρόλο συμβάλλοντας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. 
Πιο συγκεκριμένα, έγραψε ο Χρίστος Δήμας:

4 λόγοι που είναι ωραίο να είσαι έγκυος το καλοκαίρι


 logo newsletter

 

stogiatrokalokairi.jpg4 λόγοι που είναι ωραίο να είσαι έγκυος το καλοκαίρι


Η εγκυμοσύνη είναι το πιο όμορφο γεγονός στη ζωή μιας γυναίκας. «Φορέστε», λοιπόν, το πιο όμορφο χαμόγελό σας και δείτε την… ηλιόλουστη πλευρά της!

Διαβάστε περισσότερα

stogiatropaidi.jpgΠρέπει τα παιδιά μας να διαβάζουν το καλοκαίρι ή όχι;


Μελέτη το καλοκαίρι; Μα τι διακοπές είναι άραγε αυτές που απαιτούν διάβασμα; Η Denise Pope Cooper λέκτορας του Πανεπιστημίου Stanford στο τμήμα εκπαίδευσης αναλύει κι αιτιολογεί αν και κατά πόσο ωφελεί ένα παιδί η μελέτη σχολικών μαθημάτων μέσα στο καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatroksipoliti.jpgΤο να τρέχετε ξυπόλυτοι κάνει καλό στη μνήμη


Ανάμεσα στα άλλα που μπορεί να κάνει κάποιος για να ενισχύσει τη μνήμη του και γενικότερα να «φρεσκάρει» τον νου του είναι να τρέχει ξυπόλυτος.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatroc.jpgΗ βιταμίνη C στις τροφές και τα οφέλη της στην υγεία


Η βιταμίνη C, γνωστή επίσης και ως ασκορβικό οξύ, είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη και ένα θρεπτικό συστατικό το οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός αδυνατεί να συνθέσει.

Διαβάστε περισσότερα
 

Τουρίστες για ... φίλημα. Για 50η φορά έφτασαν φέτος στη Ρόδο

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών (Repeaters) της Ρόδου, της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, απονεμήθηκαν ...
airetos.gr

Προστασία καταναλωτή και διακοπές. Όλα όσα πρεπει να γνωρίζετε

Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα κατατάσσονται, σε αστέρια, (1-5), με βάση κριτήρια, που καθορίζονται, από τον Ε.Ο.Τ.

Ξενοδοχεία – Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα
Οι τιμές, διαμορφώνονται, ελεύθερα. Όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Ο ξενοδόχος πρέπει να:

Φεστιβάλ Τρίπολης 11/7 Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή

Σταύρος Κουγιουμτζής
Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου
11/07
ώρα 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Μια βραδιά γεμάτη μελωδίες του μουσικοσυνθέτη και στιχουργού Σταύρου Κουγιουμτζή από τη Φιλαρμονική Τρίπολης.
Ένα αφιέρωμα σε τραγούδια που άφησαν εποχή και μιλούν μέσα μας…
Παραγωγή: Δήμος Τρίπολης
Συνδιοργάνωση: Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης
Τραγουδούν: Αργυρόπουλος Γεώργιος,
Παπαντωνίου Παναγιώτης, Αγγελοπούλου Βάνα
Πιάνο: Μιχαλόπουλος Γεώργιος
Μπουζούκι: Παντελής Γκόγκος
Σαξόφωνο Άλτο: Χρονοπούλου Λίλα
Ηλ. Μπάσσο, Κιθάρα: Χρήστος Γκάνας
Παραγωγή Διεύθυνση Φιλαρμονικής: Κωστούρος Σωτήριος

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

2ος MINI MARATHON - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (φωτο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-07-16

Με μεγάλη επιτυχία, διοργανώθηκαν το Σάββατο 9 Ιουλίου, στο Ξυλόκαστρο οι αγώνες δρόμου, από τον Εμπορικό Σύλλογο σε συνεργασία με τον Δήμο Ξυλοκάστρου & Ευρωστίνης.

Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες, από όλη την χώρα, όλων των ηλικιών και διαφορετικών εθνικοτήτων, παρά τον ζεστό καιρό του Ιουλίου, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, εισπράτοντας το χειροκρότημα των κατοίκων και των πολλών επισκεπτών της πόλης.

Στούς αγώνες που τείνουν να γίνουν θεσμός, έτρεξαν πολλές διεθνείς προσωπικότητες  όπως, επί παραδείγματι, η Χρυσή Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα και η Α.Ε.κύριος  Volodymyr Shkurof Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που συμμετείχαν στους αγώνες, τους εθελοντές, τους χορηγούς και τον κόσμο που με το ζεστό του χειροκρότημα έδωσε έναν ενθουσιώδη τόνο στους αγώνες.


Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2017!



---------------------------------------
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΜΠΟΥ Μέλος Δ.Σ. - Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου
κιν 6937068508

Φώτο 1 - εκκίνηση δρόμου 6.000 μέτρων

Φώτο 2 - η Α.Ε. κος Shkurof, Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, ο Δήμαρχος κος Ανδρικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κος Αλογογιάννης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κος Χαβέλης, η Γραμματέας Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου κα Λάμπου και ο εθελοντής κος Σταυρόπουλος 

ANASTASIA LAMPOU

Οι ένοχες αντιφάσεις για το Σχέδιο Β

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορεί η κυβέρνηση να... πανηγύρισε την επέτειο του ενός χρόνου από το καταστροφικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 – οπότε φαντάζεται κανείς ότι αύριο, 12 Ιουλίου, θα πανηγυρίσουν και για την συμφωνία που οδήγησε στον τρίτο και στο τέταρτο μνημόνιο – προς το παρόν, ωστόσο, ποιούν την νήσσαν όσο αφορά στο Σχέδιο εξόδου από το ευρώ που εξυφαινόταν με άνωθεν εντολές.
Ωστόσο, αξίζει να ξαναθυμηθηθούμε όλες τις αντιφάσεις τους πέρσι τον Ιούλιο, όταν το Σχέδιο αποκαλύφθηκε:
-Στις 11 Ιουλίου 2015 κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν με non paper ότι ουδέποτε τέθηκε από κανέναν, ούτε από τον κ. Σόιμπλε στο Eurogroup, θέμα Grexit, διαψεύδοντας σχετικές αναφορές του Γ. Βαρουφάκη.

ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ-31/7/2016 = 5ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ "ΟΙ ΤΣΕΛΙΓΚΑΔΕΣ"


5ο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου
Διοργανωση: Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «Οι τσελιγκάδες»
 Δάσος Σαραντάπηχου Κορινθίας
 Κυριακή 31 Ιoυλίoυ 2016
Ώρα: Από τις 09.00
Συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τοπικοί Σύλλογοι. Κατά την διάρκεια του Ανταμώματος θα παρουσιαστούν δρώμενα μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε καλύτερα την ζωή αλλά και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου.

Χωρίς τον Ρονάλντο Η Πορτογαλία σόκαρε τη Γαλλία και είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης

 Η Πορτογαλία σόκαρε τη Γαλλία και είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης
Η Ελλάδα της το στέρησε το 2004, απόψε , 12 χρόνια αργότερα η Πορτογαλία του  "δικού μας" Φερνάντο Σάντος κατέκτησε το τρόπαιο της πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Η Πορτογαλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού ούτε ο τραυματισμός και η αποχώρηση του φυσικού ηγέτη της μόλις στο 25ο λεπτό στάθηκε ικανός να λυγίσει το αδάμαστο πνεύμα που έχει εμφυσήσει στο ιβηρικό συγκρότημα ο Φερνάντο Σάντος.

Το γκολ του Έντερ στο 109ο λεπτό «πάγωσε» το «Σταντ ντε Φρανς» κι έδωσε τη νίκη με 1-0 στους Πορτογάλους, που «ξόρκισαν» την κατάρα του 2004, νίκησαν τους «τρικολόρ» ύστερα από 40 χρόνια και κατάκτησαν το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία τους παίζοντας στον τελικό, όπως και η Ελλάδα, στην έδρα του αντιπάλου της.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Κριστιάνο Ρονάλντο (25' Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ρενάτο Σάντσες (79' Έντερ), Νανί, Σέντρικ, Ραφαέλ Άντριεν Σίλβα (66' Ζοάο Μουτίνιο).
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Εβρά, Γκριζμάν, Παγέτ (58' Κομάν), Ζιρού (78' Ζινιάκ), Ματουιντί, Πογκμπά, Μουσά Σισοκό (110' Μαρσιάλ), Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί.

Σε ηλικία 58 ετών «Έφυγε» ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγαδούκας

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγαδούκας«Έφυγε» ξαφνικά σήμερα, Κυριακή, σε ηλικία 58 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγαδούκας. Συλλυπητήρια μηνύματα από την κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και την ΕΣΗΕΑ.

Ο Νίκος Μεγαδούκας γεννήθηκε στη Ζάκυνθο στις 14 Νοεμβρίου 1958 και σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με άρθρα ιστορικού, πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου στην τοπική εφημερίδα της Ζακύνθου «Ελεύθερη Φωνή», μεταφράσεις στην εφημερίδα «Αυγή», βιβλιοκριτική στο περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και άρθρα στο περιοδικό «Information».