Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Οι άνεργοι με δωρεαν είσοδο στο Δημοτικό κινηματογράφο Δερβενίου 'Το Διάλειμμα'

 
Ανακοίνωση
Με απόφαση του Δ.Σ του Δ. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης οι άνεργοι (με κάρτα ανεργίας σε ισχύ από τον ΟΑΕΔ) και τα άτομα ΑΜΕΑ δικαιούνται ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στις προβολές του Δημοτικού κινηματογράφου Δερβενίου 'Το Διάλειμμα'

Αυστριακή εφημερίδα: «αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει» Το διαβάσαμε από το: Αυστριακή εφημερίδα: «αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει»

http://pygmi.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/06/I-PARADOSI.jpg «Ερωτική εξομολόγηση προς μία χώρα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο άρθρο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», στο οποίο η συντάκτρια της, Μπίργκιτ Μπράουνρατ, «ξετυλίγει» όλη την αγάπη της για την Ελλάδα, από την τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων μέχρι σήμερα, και διαπιστώνει με λύπη ότι «οι άνθρωποι της γίνονται ολοένα και φτωχότεροι, αλλά μόνον οικονομικά», γιατί, όπως διατρανώνει, κλείνοντας το άρθρο της, «αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά, κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».

Πόσοι υπάλληλοι υπηρετούν ανά υπουργείο – Η «ακτινογραφία» του δημοσίου σε πίνακες

Νέα μείωση καταγράφει το σύνολο των μονίμων υπαλλήλων στον ελληνικό δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου στην ιστοσελίδα apografi.yap.gov.gr, το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης για τον μήνα Μάιο, αποτελείται από 565.323 εργαζόμενους (εκτός ΝΠΙΔ).

Παιδικοί σταθμοί: Νέες οδηγίες από την ΕΕΤΑΑ – Αίτηση, προθεσμίες & δικαιολογητικά

Νέες ΟΔΗΓΙΕΣ προς τους γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα  «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζώης» που αφορά στους παιδικούς σταθμούς, δίνονται από την ΕΕΤΑΑ
Σύμφωνα με αυτές συνέχεια της δημοσιοποίησης της σχετικής πρόσκλησης, η ΕΕΤΑΑ τονίζει ότι  το σύστημα για τις αιτήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr,  θα ανοίξει σήμερα στις 6 το απόγευμα και θα κλείσει τα μεσάνυχτα της 29ης Ιουλίου 2016.
Οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕ.Τ.Α.Α. στις 17 Αυγούστου 2016.
Ενστάσεις  από τους δικαιούχους μπορούν να υποβληθούν μεταξύ 18 και 22 Αυγούστου 2016.
Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 24 Αυγούστου 2016.
ΟΔΗΓΙΕΣ
ΑΙΤΗΣΗ
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

aftodioikisi.gr

Φλεβίτιδα και αεροπορικά ταξίδια - Τι πρέπει να γνωρίζουμε;


logo newsletter

aero_kaiflwevitius.jpg 

 

Φλεβίτιδα και αεροπορικά ταξίδια - Τι πρέπει να γνωρίζουμε;


Λίγο καιρό πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, πολλοί υποψήφιοι ταξιδιώτες με αεροπλάνο, αναρωτιούνται πόσο ασφαλές μπορεί να είναι το ταξίδι τους, ιδιαίτερα αν την ίδια στιγμή ταλαιπωρούνται από κιρσούς των κάτω άκρων, την γνωστή σε όλους μας φλεβίτιδα.

Σημαντικό έργο στη Γορτυνία


Δημητσάνα – Σύντομα ξεκινούν εργασίες στο “Γεφύρι του Σερά” 
Τη σύμβαση υλοποίησης σημαντικού τεχνικού έργου στη γέφυρα Σερα στην επαρχιακή οδό Καρκαλού – Δημητσάνα υπέγραψε την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Με το σχεδιασμό και το έργο μας προσφέρουμε ελπίδα και προσδοκία στους πολίτες της Κορινθίας» - «Αποκλείεται κατηγορηματικά η πρόταση του Σύριζα για μεταφορά του υπολείμματος των απορριμμάτων της Πελοποννήσου στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου»





«Το κλειδί των παρεμβάσεών μας στην Κορινθία, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό μας, και αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να προσφέρουμε τη μεγαλύτερη ελπίδα και προσδοκία στους πολίτες της» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο και εξέφρασε, αφενός, την ικανοποίησή του για το έργο που υλοποιείται, αφετέρου τη βεβαιότητά του ότι με το σχέδιό της η Περιφερειακή αρχή θα εξασφαλίσει ακόμα περισσότερες χρηματοδοτικές δυνατότητες για την Κορινθία.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Δημήτρη Μαρωνίτη

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
 
Αθήνα, 12  Ιουλίου 2016
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του μεγάλου φιλόλογου και πανεπιστημιακού δασκάλου Δημήτρη Μαρωνίτη.
Η δήλωση του Προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:
«Μια κορυφαία προσωπικότητα των ελληνικών γραμμάτων, ο σπουδαίος φιλόλογος, μεταφραστής αρχαίων κειμένων, πανεπιστημιακός δάσκαλος, αρθρογράφος Δημήτρης Μαρωνίτης έφυγε σήμερα από τη ζωή, αφήνοντας πίσω ένα πολύ πλούσιο έργο, ένα ισχυρό πνευματικό αποτύπωμα.
Η πολύτιμη παρακαταθήκη του όμως δεν οριοθετείται μόνο στον λόγιο και επιστημονικό χώρο. Ο Μαρωνίτης εναρμόνισε τη βαθιά αγάπη του για το ελληνικό πνεύμα -και την ελευθερία που το χαρακτηρίζει- με τη θέση του μέσα στα κοινωνικά δρώμενα, ορθώνοντας το ανάστημά του και αντιτάσσοντας τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στο σκοταδισμό της δικτατορίας.
Στους οικείους του, αλλά και στην επιστημονική, φιλολογική κοινότητα εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για την απώλεια του μεγάλου αυτού πνευματικού ανθρώπου».

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Δημήτρης Μαρωνίτης

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/07/marionitis-1000.jpg

Νικημένος από τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Δημήτρης Μαρωνίτης, φιλόλογος, μεταφραστής αρχαίων συγγραφέων και δοκιμιογράφος.
Ο Δημήτρης Μαρωνίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πειραματικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης και συνέχιζε σπουδάζοντας Φιλοσοφική στην αντίστοιχη Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του, με υποτροφία από το ίδρυμα «Humboldt Stiftung», δίπλα στον γνωστό ελληνιστή Βάλτερ Μαργκ, στη δυτική Γερμανία.

"ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ (ΦΔΠΠ).



 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, απάντησε σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση σχετικά με τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ). Την υπ’ αρίθμ. 5739 Ερώτηση είχαν καταθέσει Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Ψυχογιός και η Μαρία Θελερίτη από την  Κορινθία. Το ζήτημα λειτουργίας των ΦΔΠΠ αφορά άμεσα και την Πελοπόννησο.
Ειδικότερα ο κ. Τσιρώνης στην απάντησή του τόνισε ότι το Υπουργείο αναγνωρίζοντας τη σημασία των ΦΔΠΠ μερίμνησε ώστε:
·         Να οριστεί μεταβατικό διάστημα λειτουργίας τους έως 31.12.2016,
·         Να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων έως 31.12.2016,
·         Να χρηματοδοτηθούν οι φορείς μέσω των περιορισμένων προς διάθεση πόρων του Πράσινου Ταμείου με το ποσό των 7,8 εκ. €. Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί μισθοδοσίες και λειτουργικά των οποίων τα δικαιολογητικά έχουν διαβιβαστεί στο Πράσινο Ταμείο. Συγκεκριμένα έχουν φτάσει στο Ταμείο τιμολόγια επιδότησης 22.224.142 € και έχει εξοφληθεί ποσό 2.196.418 €,
·         Να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί τους.
Τέλος, ο αν. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εργάζεται μεθοδικά και συστηματικά με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού θεσμικού πλαισίου που θα διέπει το Εθνικό Σύστημα διοίκησης και διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών.
                                                                                                                Κόρινθος, 12.07.2016
                                                                                          Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Θα ρίξουν στην αρένα με τα λιοντάρια Βαρουφάκη και Γκαλμπρέιθ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το επιχείρημα που από πέρσι τέτοιον καιρό – αλλά με μεγαλύτερη έμφαση φέτος – ακούμε από τα κυβερνητικά στελέχη, είναι αυτό που έναν χρόνο τώρα προσπαθεί να επιβάλει ως «κυρίαρχη άποψη» ο ίδιος ο κ. Τσίπρας (ο κεντρικός και βασικός υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στη χώρα): Ότι κάθε σοβαρή χώρα οφείλει να έχει ένα Σχέδιο Β, για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
Με μια διαφορά: Όλα όσα έλεγαν ότι θα πράξουν και όλα όσα έπραξαν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους, με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα και τα capital controls, αποδεικνύουν πως δεν επρόκειτο για Plan B, αλλά ότι το Plan B ήταν από την αρχή Plan A.
Αυτό ήταν από την αρχή το Σχέδιο του κ. Τσίπρα: Να οδηγήσει τη χώρα στη σύγκρουση και στην έξοδο από το ευρώ, να την μετατρέψει σε «Βενεζουέλα της Μεσογείου» και μετά να κάνει ό,τι θέλει, με τον λαό απόλυτα φτωχοποιημένο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την παράταση ωραρίου λειτουργίας των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων στη Κορινθία



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νικ. Γόντικα στο ΠεΣυ για την παράταση ωραρίου λειτουργίας των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων στη Κορινθία μέχρι τα μεσάνυχτα είναι αυτούσια η θέση του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων                 Ν. Κορινθίας.                                                                                 
 Σας απαντούμε εγγράφως γιατί τα ωράρια εργασίας μας, δεν μας επιτρέπουν να παρευρεθούμε σε αυτήν την συνάντηση-συζήτηση.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή τη φορά θα λάβετε υπόψη την τοποθέτηση μας και δεν θα προχωρήσετε στην υλοποίηση των αιτημάτων των εμπορικών συλλόγων Ξυλοκάστρου και Κορίνθου, αιτήματα που από την υλοποίηση τους θα ωφεληθεί  μόνο  το μεγάλο κεφάλαιο.

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ιταλία - Μετωπική σύγκρουση δυο τρένων έξω από το Μπάρι - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ιταλία - Μετωπική σύγκρουση δυο τρένων έξω από το Μπάρι - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Ρώμη, Ιταλία
Δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στη νότια Ιταλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες. Πολλοί από τους επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα βαγόνια.
Εκφράζονται φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς τα συγκεκριμένα τρένα μεταφέρουν καθημερινά πολλούς επιβάτες.

Τροπολογίες για τον εκλογικό νόμο και στο βάθος... εκλογές!

Τροπολογίες για τον εκλογικό νόμο και το βάθος. εκλογές!Τροπολογίες για τον εκλογικό νόμο καταθέτει το Ποτάμι ζητώντας ψήφο για τους νέους του εξωτερικού και αναλογικό μπόνους για το πρώτο κόμμα. Δεν συνεργαζόμαστε με τους λαϊκιστές είπε ο Στ. Θεοδωράκης. Στηρίζει τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο ο Ν. Νικολόπουλος, επιμένει στο «όχι» ο Θ. Θεοχαρόπουλος. Απορρίπτει τα περί παζαριών ο Ν. Βούτσης, «πραξικόπημα» βλέπει ο Ευ. Βενιζέλος. Για εκλογές σε περίπτωση που περάσει η απλή αναλογική έκαναν λόγο οι Β. Λεβέντης από την Ένωση Κεντρώων και Κ. Χατζηδάκης από τη ΝΔ...

eklogika.gr

Στήριξη Ομπάμα για την ελάφρυνση του χρέους - Συνάντηση με Τσίπρα

Στήριξη Ομπάμα για την ελάφρυνση του χρέους - Συνάντηση με ΤσίπραΗμίωρη συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπ. Ομπάμα, είχε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βαρσοβία, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Τι συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους. Για αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας μιλά το Μαξίμου...

eklogika.gr

Πέτρος Τατούλης «Μετατρέπουμε την Κορινθία στην πύλη της Πελοποννήσου»




«Στόχος μας είναι η Κορινθία να λάβει τη θέση που της αξίζει ως πύλη της Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από την Κόρινθο, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η Κόρινθος και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας είναι εξαιρετικά ευεργετημένες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπάρχουν ωστόσο σημαντικά ζητήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά».
Ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα των εργαζομένων στο Χαμόγελο του Παιδιού στην Αρχαία Κόρινθο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε προ ημερησίας διάταξης θέμα στο Συμβούλιο την υιοθέτηση ψηφίσματος για τη στήριξη του, το οποίο υπερψηφίστηκε ομόφωνα. Ο κ. Tατούλης δήλωσε για το θέμα αυτό ότι «σε οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση για το χώρο η Περιφερειακή αρχή θα κάνει τα μέγιστα γιατί πιστεύουμε στο θεσμό και τη λειτουργία του ιδρύματος και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αρωγή μας στα φιλοξενούμενα παιδιά και τους εργαζομένους».
Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, το Δήμαρχο Λουτρακίου κ. Γεώργιο Γκιώνη, τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. κ. Κωνσταντίνο Λέγγα, Απόστολο Παπαφωτίου, Γεώργιο Πετρίτση, Αθανάσιο Γκίκα, Αλέξιο Αλεξόπουλο και Ευρυπίδη Γκιάτα και τον πρώην Δήμαρχο Λουτρακίου κ. Κώστα Λογοθέτη πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του οδικού άξονα Λίμνη Βουλιαγμένης – Περαχώρα, ο οποίος θα υποστηρίξει και θα ενισχύσει το δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Επισκέφθηκαν επίσης το ναό του Αγίου Αθανασίου στα Πίσια, ο οποίος μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο αναπλάστηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και την περιοχή της Παλαιόβρυσης, η οποία επίσης αναπλάστηκε με ευθύνη της Περιφέρειας, έργα σημαντικά και πάγια αιτήματα χρόνων από την τοπική κοινωνία.