Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Κοινωφελής: Την ερχόμενη εβδομάδα οι προσλήψεις σε 34 δήμους (λίστα)

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο μέρος της Κοινωφελούς Εργασίας που μετά τους 17 αφορά ακόμη 34 δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας. Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στο  “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ύπνος τη νύχτα χωρίς κλιματιστικό ,πως να αντιμετωπίσετε τη ζέστη




logo newsletter


stogiatroupnosklimati.jpg 

Ύπνος τη νύχτα χωρίς κλιματιστικό ,πως να αντιμετωπίσετε τη ζέστη


Με τη θερμοκρασία να πιάνει «κόκκινο» ο ύπνος έχει γίνει ανυπόφορος με αποτέλεσμα η χρήση του κλιματιστικόυ να είναι απαραίτητη.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΖΩΝ ΜΠΡΑΔΗΜΑ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Χαροκόπου 2 & Συγγρού 196, 17671 Καλλιθέα
Τηλ.: 210.95455055/59 - Fax: 210.9545045
Email: gensec@anexartitoiellines.gr


Καλλιθέα, 13 Ιουλίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΖΩΝ ΜΠΡΑΔΗΜΑ

Ο Οικουμενικός Ελληνισμός πενθεί για το θάνατο του Τζων Μπραδήμα.

Τζον Μπραδήμας: «Εφυγε» ένας σημαντικός Ελληνας της Αμερικής


Ο Τζον Μπραδήμας.Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνισμού της Αμερικής, ο πρώην βουλευτής και κορυφαίο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος Τζον Μπραδήμας, απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών. Διετέλεσε επί 11 θητείες βουλευτής της Ιντιάνα –από το 1959 έως το 1981– και αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της ιεραρχίας του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή, αυτή του αναπληρωτή επικεφαλής της πλειοψηφίας, που είναι και η σημαντικότερη που έχει αναλάβει Ελληνοαμερικανός.

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Ισραηλινού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
 
Αθήνα, 13 Ιουλίου 2016
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος της Κνέσετ, κ. Yuli-Yoel Edelstein, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικολάου Βούτση. Είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος του Ισραηλινού Κοινοβουλίου επισκέπτεται την Ελλάδα στη μακρόχρονη ιστορία των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων.
Οι Πρόεδροι των δύο Κοινοβουλίων θα συναντηθούν αύριο, Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, στις 13:30, στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης θα απονείμει στον Πρόεδρο της Κνέσετ κ. Edelstein το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.
Νωρίτερα, στις 11:00, ο κ. Yuli-Yoel Edelstein θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ το απόγευμα, στις 17:00, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πρόεδρος της Κνέσετ θα απευθύνει επίσης ομιλία σε κοινή συνεδρίαση των βουλευτών μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, αύριο στις 16:00.
Εξάλλου, η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας της Κνέσετ, κυρία Ayelet Nahmias-Verbin, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, βουλευτή κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, αύριο στις 11:45.

Και μνημονιακοί και νατοϊκοί!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να επιστρέψει από την Κίνα και έφυγε για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ο κ. Τσίπρας.
Παρέα με τον κ. Καμμένο, βέβαια – τον συνεταίρο του στις μεγάλες κυβιστήσεις (κοινώς κωλοτούμπες).
Έλαβαν μέρος σε όλες τις τελετές και τις συζητήσεις (μεταξύ των οποίων και η συζήτηση για το Αφγανιστάν και η συνεδρίαση της επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας) και κρίμα που ο κ. Τσίπρας έβγαλε τα γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας τα οποία με τόσο ενθουσιασμό τον είδαμε να φορά στην Κίνα.
Αν τα φορούσε, τότε μπορεί και να είχε τη χαρά να διαπιστώσει την... αυτοδιάλυση της Συμμαχίας.
Δεν τα φορούσε, όμως. Αυτή τη φορά φόρεσε το νατοϊκό καπέλο του.

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για την διάβρωση των ακτών στον Κορινθιακό.



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποσπασματικά έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στο Μελίσσι, τα Πιτσά και  τη Λυκοποριά στο Δερβένι σε ολο τον Κορινθιακό. Και μόνο ο τρόπος ανάθεσης των μελετών κομμάτι κομμάτι και σε διάφορους, η κατασκευή των έργων μετά από κάμποσα χρόνια, που είναι ζητούμενο αν ισχύουν οι μελέτες, που πολλές

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για την πορεία των έργων στην Κορινθία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έξι χρόνια τώρα τα είχαμε όλα: κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση ΝΔ, συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πρώτη φορά Αριστερά, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Άσχετα με το ποιό κόμμα είναι στην κυβέρνηση για να υλοποιεί την πολιτική του κεφαλαίου, η Διοίκηση της Περιφέρειας, με συνέπεια και ζήλο είναι στην πρώτη γραμμή.

Γιώργος Στασινός: πιο σημαντικό το θέμα της ωρίμανσης των προς αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου από το θέμα του φορέα διαχείρισης - συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης των στρατοπέδων στις πόλεις ως χώρων πρασίνου

Αντιρρήσεις για την ίδρυση της ΜΟΜΚΑ (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΥΠΕΘΑ), κριτική για τη δημιουργία ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων), ανάδειξη των υφιστάμενων προβλημάτων αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας αλλά και προτάσεις για την αξιοποίηση των στρατοπέδων στις πόλεις ως χώρων πρασίνου έκανε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

Παρουσίαση της δράσης της Νέας Δημοκρατίας "Κανένας στο περιθώριο" απο το Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Λ. Αυγενάκη



Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας:
«Κανένας στο περιθώριο»
Δημιουργία «Χάρτα Αλληλεγγύης»
 

Τα πρώτα συμπεράσματα από τη δράση «Κανένας στο περιθώριο», που αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκαν σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου, από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Εκπρόσωπο Τύπου, βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και τους επικεφαλής των Γραμματειών του Κόμματος,

Εισαγωγή από τον Εκπρόσωπο Τύπου, της Νέας Δημοκρατίας 
κ. Γιώργο Κουμουτσάκο

Γιώργος Στασινός στη Βουλή: είδος προς εξαφάνιση οι μηχανικοί - Έντονη κριτική στη διάταξη για τον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης σε γη υψηλής παραγωγικότητας, επιφυλάξεις για τις διατάξεις περί ενεργειακών επιθεωρητών

Έντονη κριτική στη διάταξη για τον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης σε γη υψηλής παραγωγικότητας  αλλά και επιφυλάξεις για τις διατάξεις περί ενεργειακών επιθεωρητών εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Για το νομοσχέδιο «Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του ΠΔ 148/2009 και άλλες διατάξεις» κλήθηκαν προς ακρόαση αρμόδιοι φορείς και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ήταν αιχμηρός στις παρατηρήσεις του για τις προτεινόμενες διατάξεις, ζητώντας πλέον, μετά από όσα προωθούνται, να αντιμετωπίζονται και οι μηχανικοί σαν… είδος προς εξαφάνιση!