Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Παραδίδεται ως το τέλος Ιουλίου ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού έως το Κιάτο - Στις αρχές Αυγούστου οι σήραγγες Δερβενίου

https://i.ytimg.com/vi/tWDddXfjIBw/maxresdefault.jpg
Έως το τέλος Ιουλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού έως το Κιάτο και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα δοθούν στις κυκλοφορία και οι δύο σήραγγες Δερβενίου στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Πάτρα, τόνισε στις δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες,  ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού.
Προηγήθηκε ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα σε σχέση με την εξέλιξη των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Πάτρα και στη συνέχεια επιθεώρηση στα εργοτάξια στις σήραγγες του Δερβενίου και στο χώρο των αρχαιολογικών εργασιών στο Καμάρι. Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Κορινθίας Γ. Ψυχογιός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Π. Καλλίρης, οι 4 Δήμαρχοι των Δήμων από τους οποίους διέρχεται η Ολυμπία Οδός, Κορινθίων Α. Πνευματικός, Βέλου – Βόχας Α. Παπακυριάκος, Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος και Ξυλοκάστρου Η. Ανδρικόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών.

O Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος καλεί τους κατοίκους του Αιγίου να... μποϋκοτάρουν την παράσταση "Πλούτος" του Αριστοφάνη

Του Μητροπολίτη Αμβρόσιου του φταίει ο... Κιμούλης: “Γνωστοί αριστεροί οι πρωταγωνιστές στον Πλούτο! Να μην πάτε”Με τον Γιώργο Κιμούλη, τον Γιάννη Μπέζο και τον Πέτρο Φιλιππίδη, οι οποίοι πρωταγωνιστουν στην παράσταση "Πλούτος" που αναμένεται να παρουσιαστεί στις 19 Ιουλίου στο Αίγιο, τα έβαλε αυτή τη φορά ο Mητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Αμβρόσιος. Αφορμή το γεγονός ότι στην παράστση περιλαμβάνεται και αναφορά-καυστική στον Αμβρόσιο...
Η παράσταση ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη στο Αρχαίο ωδείο της Πάτρας, ενώ είχε προηγηθεί η παράσταση στην Επίδαυρο. 
O πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ και σκηνοθέτης της παράστασης "Πλούτος" του Αριστοφάνη Γιώργος Κιμούλης, έχει εντάξει στη διασκευή ένα επιθεωρησιακό στοιχείο με πρωταγωνιστή τον Αμβρόσιο. Το γεγονός αυτό ενόχλησε τον Μητροπολίτη, ο οποίος έγραψε τα εξής:

«Αγαπητοί Αιγιώτες και Αιγιώτισσες,

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κανένας Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για τους προσωπικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα»


Την ανάγκη να τελειώνουμε με αυτήν την Κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.  Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου, στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος.
«Η ελληνική κοινωνία», τόνισε, «βρίσκεται στα όριά της.  Η οικονομία αγκομαχά. Οι δημοκρατικοί μας θεσμοί δοκιμάζονται.  Ένα αίσθημα εθνικής απογοήτευσης έχει κυριαρχήσει στη χώρα.  Μόνο μία πολιτική αλλαγή μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία ανατροπής αυτής της κατάστασης.  Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τελειώνουμε με αυτή την Κυβέρνηση. Για αυτό ζητήσαμε και ζητάμε εκλογές.  Και να τελειώνουμε εγκαίρως πριν αρχίσει να ξεδιπλώνει, με μεγαλύτερη ένταση, τα καθεστωτικά της χαρακτηριστικά». 


ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Μονομαχία Τσίπρα απέναντι σε Μητσοτάκη στο ελληνικό Ελ πάσο ή τιτανομαχία δύο κόσμων στη μήτρα της γης;
200 ζητά ο ένας 100 ο άλλος. Η ψηφοφορία της 20ής Ιουλίου δείχνει να σηματοδοτεί την πρώτη πολιτική ήττα του Αλέξη Τσίπρα. Ενός Έλληνα πολιτικού που γεννήθηκε και μεγάλωσε για την εθνική καταστροφή και έχει φθάσει ένα βήμα πριν να την πραγματοποιήσει.

Μια χελώνα καρέτα - καρέτα βγήκε στη παραλία της Λυγιάς Κορινθίας

  
Δεν έχουν χελώνες καρέτα - καρέτα μόνο τα παράλια της Ηλείας και της Ζακύνθου αλλά και η περιοχή του Δερβενίου...
Συγκεκριμένα χθες το βράδυ μια χελωνα καρετα-καρετα βγηκε (φωτο) στην παραλια της Λυγιάς Κορινθίας, κοντά στον Ιερό Ναό του Αγ.Σπυριδονα! Κατά καιρούς στις παραλίες της Δυτικής Κορινθίας βγαίνουν χελώνες. 'Οπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής  η χελώνα, που βγήκε στη παραλία της Λυγιάς μπορεί να έχει χαθεί και να κινδυνεύει, καθώς βρίσκεται πολύ μακρυά από παραλίες με άμμο που συνηθίζει να αναπαράγεται...


Γ. Πατούλης στην aftodioikisi.gr: Να γιατί συμφωνώ με την κατάργηση του ΑΣΕΠ

Tη συμφωνία του με τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου του  υπουργείου Εσωτερικών με την οποία καταργείται το ΑΣΕΠ αναφορικά με τις προσλήψεις στα Δίκτυα δήμων, εκφράζει με επιστολή του στην aftodioikisi.gr το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.)!
Σύμφωνα με την επιστολή του Δικτύου του οποίου επικεφαλής είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης,

Tο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και στους υπόλοιπους 274 δήμους, από το Σεπτέμβριο

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα επεκταθεί πέραν των 51 δήμων (17 και 34) και στους υπόλοιπους 274 δήμους της χώρας, με 20.000 θέσεις εργασίας και ο συνολικός αριθμός των ανέργων που θα απασχοληθούν θα φτάσει τις 43.000.

Πέτρος Τατούλης «Κερδίζουμε το χαμένο χρόνο για την Κορινθία»




Μήνυμα ότι «ο πολιτισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της χώρας, ο οποίος έχει δεχθεί τεράστιες επενδύσεις και θα πρέπει να αρχίσει να αποδίδει στην οικονομία της χώρας και τους πολίτες» απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης των «δίδυμων Κούρων της Τενέας» στο Αρχαιολογικό Μουσείου Κορίνθου την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 .


Δημόσιο: Όλο το ΠΔ για την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα (ΦΕΚ)

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε σήμερα το πολυαναμενόμενο ΠΔ για την αναγνώριση προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με το ΠΔ 69 (ΦΕΚ 127/13.7.16):
-Αναγνωριζεται προϋπηρεσία έως εφτά ετών στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος της ΕΕ και αφορά τη βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων. Σε περίπτωση αναγνώρισης προϋπηρεσίας που αφορά σε εργασιακή σχέση μερικής απασχόλησης, ο αναγνωριζόμενος χρόνος προϋπηρεσίας μειώνεται αντιστοίχως.

Οι μισές (και βολικές) αλήθειες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Για την Ιστορία, αλλά και για να διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση συστηματικά καταφεύγει στην προπαγανδιστική μέθοδο της μισής αλήθειας (που και αυτή αποτελεί ψέμα), αξίζει να συγκρίνουμε τις δύο ανακοινώσεις που εκδόθηκαν μετά την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα (στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, για να μην ξεχνιόμαστε.
Στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού της 9ης Ιουλίου, αναφέρεται σχετικά με τη συζήτηση που οι δύο άνδρες είχαν για την πορεία του ελληνικού προγράμματος:

Συνάντηση Δεδε στο Δερβένι


"Γιορτή Καρυδιού" στη Καρυάς Κορινθίας

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύνδεσμος Καρυάς Κορινθίας διοργανώνει "Γιορτή Καρυδιού"

 
Η Καρυά Κορινθίας απέχει 5 ΚΜ από τα Τρίκαλα σε υψόμετρο 1300 μέτρα από την θάλασσα.
Πλέον είναι Χειμερινός προορισμός για αρκετό κόσμο. Διαθέτει ξενοδοχεία , ξενώνες και δωμάτια προς ενοικίαση.
Οι παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού είναι γνωστές και πολύ μακρύτερα από την Κορινθία.
 Ο Φιλοπροοδευτικός Σύνδεσμος Καρυάς Κορινθίας ιδρύθηκε το 1932 και από τότε λειτουργεί συνεχώς.
Φέτος στις 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ σας προσκαλεί στην ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΥΔΙΟΥ 2016 στην ταβέρνα < Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ > ιδιοκτησίας του συλλόγου μας , με καλό φαγητό , ζωντανή μουσική και πολύ κέφι.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ορόσημο για το νέο ξεκίνημα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η 6η Διάσκεψη στο Ναύπλιο (3 – 6 Νοεμβρίου 2016)



« Η επιτυχία της 6ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο θα αποτελέσει τονέο ξεκίνημα προκειμένου να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της στη διαμόρφωση μιας κοινής αντίληψης και κοινής φωνής των αυτοδιοικητικών θεσμών Ελλάδας και Γερμανίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας στο Ναύπλιο για την προετοιμασία της 6ης Διάσκεψης, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016.