Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Αντιδρούν οι δήμαρχοι: Ζητούν να έχουν λόγο στις αποφάσεις για Κινητικότητα υπαλλήλων

«Ένσταση» στη διαδικασία διενέργειας του προγράμματος της Κινητικότητας βάζουν οι δήμαρχοι ζητώντας να θέτουν “σύμφωνη γνώμη” και να υπογράφουν οι ίδιοι τις αποφάσεις, κάτι που δεν προβλέπεται στο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση. Η θέση αυτή ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
Να σημειωθεί ότι στο πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή των αιρετών καθώς προβλέπει ως προς την διαδικασία διενέργειας του προγράμματος της Κινητικότητας τα εξής:

Politico: Να γιατί ήταν ψεύτικο το πραξικόπημα στην Τουρκία

Μια διαφορετική άποψη για την επιχείρηση πραξικοπήματος στην Τουρκία δημοσιοποίησε με ανάρτηση του στο Twitter ο δημοσιογράφος του Politico Ράιαν Χιθ. Κάνει λόγο για «ψεύτικο πραξικόπημα», τονίζοντας ότι «μοιάζει περισσότερο με θέατρο.»
Αναλυτικά:

Δεύτερος στην Ευρώπη ο Μέρλος- Ασημένιο Μετάλλιο στο Ύψος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8SdUU5MT-MMdRdqk3M-5UePOJHHUXm0s5ocnGSEz6bDH1dQHZvXu0zPsFPUC7mZAaSobmNaEcP7cw_zfcd53JlEizbNa6SqU0SZnunWcY_vjiXWNMTJabhRAWeMZvIGqKQSkT5QuZ4BA/s1600/11013307_842592455801530_827670827954531101_n%255B1%255D.jpgΙστορικές και μοναδικές στιγμές για τον Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου, την πόλη μας αλλά και για την χώρα μας, μιας και ο πρωταθλητής μας στο άλμα εις Ύψος κατέκτησε τα Ευρωπαικά σαλόνια. Ο Αντώνης Μέρλος με την καθοδήγη του Γιάννη Δαμβουνέλη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων στη Τιφλίδα της Γεωργίας, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 2.16μ. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Γερμανο αθλητή Mihota Lucas με 2.18μ σε έναν αγώνα για γερά νεύρα με το Πρωταθλητή μας. 
Ο Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου θέλει να εκφράσει τα θερμά συγχαρητήρια για την τεράστια και ιστορική επιτυχία του πρωταθλητή μας και του προπονητή μας αλλά και την βαθιά μας συγκίνηση δίοτι μας έκαναν υπερήφανους με την υπερπροσπάθεια τους και ευελπιστούμε να έχουμε την ανάλογη ανταπόκριση στη σημαντική δουλειά που δημιουργεί ο Ποσειδώνας καθημερινά στα στάδια της περιοχή μας.

Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου

Το Μελίσσι Κορινθίας τίμησε το δικό του παιδί ως Επιστήμονα και Άνθρωπο τον γιατρό Αναστάσιο Γκιολή

Το Μελίσσι Κορινθίας , το όμορφο αυτό χωριό της Δυτικής Κορινθίας εορτάζει την Αγία Μαρίνα.
Χθές βράδυ η τοπική Κοινότητα Μελισσίου με αφορμή την τοπική εορτή διοργάνωσε ένα όμορφο παραδοσιακό γλέντι  στο προάυλιο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, με  ζωντανή ορχήστρα όπου φυσικά δεν έλειψε η παραδοσιακή γουρνοπούλα και η παγωμένη μπύρα.
Κατά την διάρκεια του πανηγυριού, η Τοπική Κοινότητα τίμησε - βράβευσε ως Επιστήμονα και Άνθρωπο , ένα δικό της παιδί γιά την προσορά του στον πλησίον του, στο τόπο , στην Κορινθία και όχι μόνο.

Βράβευσε τον Μελισσιώτη Διδάκτωρα Καρδιολογίας Ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και Δημοτικό Σύμβουλο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αναστάσιο Γκιολή, που δίνει άοκνα την βοήθεια του σε όποιο έχει ανάγκη...
Ο κ. Γκιολής , κατά την απονομή του βραβείου τοιυ, απο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Νιάρρο, ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του γιά την τμή που του έκαναν , λέγωντας ότι παντού όπου και αν βρίσκεται σε συνέδρεια ή διάφορες συνεντεύξεις του κλπ. πάντα κάνει αναφορά , σαν γέννημα - θρέμα , στο χωριό του , το Μελίσσι, ενώ αφιέρωσε συγκινημένος το βραβείο του στους γωνείς του και ιδιαίτερα στον πατέρα του που μόχθησαν να τον μεγαλώσουν και να τον καμαρώσουν Επιστήμονα και Άνθρωπο...
Στην εκδήλωση στο Μελίσσι το παρών έδωσαν επίσης μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος κ Κωνστανντίνος Κουσουλός, ο επικεφαλής της Μείζωνος μειοψηφίας στο Δήμο κ. Βλάσιος Τσιώτος και πλήθος κόσμου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ 

Φρίκη στα Γελινιάτικα. 29χρονος κατακρεούργησε την 57χρονη μάνα του και κάθισε να δει τηλεόραση

Ξυλόκαστρο: Σκότωσε τη μητέρα του και κάθισε να δει τηλεόραση - Σοκάρει η δολοφονία από τα χέρια του γιου της (Φωτό)!Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Γελινιάτικα Ξυλοκάστρου απο την φρικτή δολοφονία 57χρονης μέσα στο σπίτι της, από τα χέρια του ίδιου της του παιδιού που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, μετά από διαπληκτισμό .
 Η δολοφονία αποκαλύφθηκε το πρωί, όταν μπήκε στο σπίτι ο δεύτερος γιος της άτυχης γυναίκας. Οι φωνές του ξεσήκωσαν όλη τη γειτονιά.
Το πτώμα της μητέρας του ήταν πεσμένο στο πάτωμα του σπιτιού μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ ο άλλος της γιος καθόταν δίπλα με το μαχαίρι που την είχε κατακρεουργήσει! Ο δράστης έδειχνε να μην είχε καταλάβει τι είχε συμβεί μπροστά από την ανοιχτή τηλεόραση που συνέχιζε να παίζει...

Ο 29χρονος δράστης που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθει από την Αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός, μαζι με ιατροδικαστή ...
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
Συνελήφθη, σήμερα (17.7.2016) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για  ανθρωποκτονία 57χρονης ημεδαπής (μητέρα του).
Ειδικότερα, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας, εντός της οικία τους, μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι ανωτέρω για προσωπικές διαφορές, ο 29χρονος με τη χρήση μαχαιριού, τραυμάτισε θανάσιμα την 57χρονη στο λαιμό.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 29χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

φωτο Korinthostv

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ για τα σοβαρά γεγονότα στην Τουρκία

Αρχική
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα σοβαρά γεγονότα στην Τουρκία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος και εκτροπής από την ισχύουσα συνταγματική τάξη στην Τουρκία κατεστάλη. Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη είχε ο Τουρκικός λαός που επέδειξε ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά.
Αποφεύχθησαν έτσι απρόβλεπτες και επικίνδυνες εξελίξεις εντός και εκτός Τουρκίας.  
Τώρα είναι αναγκαίο να διασφαλισθεί με ψυχραιμία η σταθερότητα της γειτονικής μας χώρας. Να υπάρξει ηρεμία και πλήρης αποκατάσταση της πολιτικής ομαλότητας.
Αυτό μπορεί να γίνει με το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του Κράτους, στους θεσμούς και στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Καμία εκτροπή δεν αντιμετωπίζεται με αυταρχισμό ούτε και μπορεί να είναι άλλοθι ρεβανσισμού.
Αυτά αποτελούν άλλωστε θεμελιώδεις προϋποθέσεις τόσο για την ευρωπαϊκή  προοπτική της Τουρκίας όσο και για τη σταθερότητα, την ειρήνη, τη συνεργασία και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή μας.
Με την Κυβέρνηση έχουμε την επιβεβλημένη από τη σοβαρότητα της κατάστασης  επικοινωνία και παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις».