Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Πήρε το 1-1 από τον Αγιαξ. Ο ΠΑΟΚ «όρθιος» στο Άμστερνταμ

Φαν… ΠΑΟΚ «όρθιος» με ισοπαλία στο ΆμστερνταμΜε την ισοπαλία 1-1 που του δίνει μικρό προβάδισμα πρόκρισης «απέδρασε» ο ΠΑΟΚ από το Άμστερνταμ και πλέον κρατάει την τύχη του στα… πόδια του για πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, καθώς έχει τη ρεβάνς στην Τούμπα την επόμενη Τετάρτη.
Το σκορ άνοιξε για τον «Δικέφαλο» στο 27' ο Κάμπος, ενώ για τους Ολλανδούς ισοφάρισε στο 58' ο Ντόλμπεργκ.
Πλέον, οι Θεσσαλονικείς καλούνται να κάνουν την υπέρβαση, καθώς και το 2010 είχαν φύγει με το 1-1 από το ίδιο γήπεδο, αλλά τότε αποκλείστηκαν με 3-3 στον επαναληπτικό.
ΑΓΙΑΞ (Πέτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Φέλτμαν, Φιρχίφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77’ Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκάζι (88’ Τσέρνι), Ντόλμπεργκ, Κασιέρα (58’ Γιούνες).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς):
Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (69’ Τζιόλης), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες (83’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης (90’ Κουλούρης).

Στους πρώτους αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Τα ρίχτερ "χώρεψαν" Δυτική Ελλάδα . Ήπειρο και Αίγινα

Σεισμός στην Αίγινα - Μόλις στα 5 χιλιόμετρα το εστιακό του βάθος!
Σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σημερα σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα τα ρίχτερ "χώρεψαν"  Δυτική Ελλάδα . Ήπειρο και Αίγινα.

Με 155 «ΟΧΙ» και 96 «ΝΑΙ» Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Plan X. Σφυροκόπημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα: « Με το προαύλιο τα πάει καλά. Με την oλομέλεια βλέπω να έχει κάποιες δυσκολίες»

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/07/mhtsotakis-plan-x-1000.jpg
Απόντων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου διεξήχθη σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αιτήματος της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφής του 3ου Μνημονίου και ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων» απορρίφθηκε με ψήφους 96 υπέρ, 155 κατά και 22 «παρών».
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/07/tsipras-feugei-vouli.jpg
Η πρόταση δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 120 βουλευτών όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για να συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή.
Την πρόταση καταψήφισαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.
Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, ενώ τη στήριξαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών».
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Στάθης Παναγούλης.

Μητσοτάκης: Η εξεταστική επιτροπή θα γίνει στην επόμενη Βουλή 

Ξαφνική καταιγίδα μετέτρεψε δρόμους σε ποτάμια στα Γιάννενα (video)

Γιάννενα: Αλλαγή σκηνικού με ξαφνική καταιγίδα - Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (Βίντεο)!
 Μέσα σε λίγη ώρα ο ουρανός σκοτείνιασε και μια ισχυρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση κατά διαστήματα μετέτρεψε το σκηνικό στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων σε άκρως φθινοπωρινό...

Η Ζάχολη εορτάζει την Αγία Παρασκευή

Εορτή της Αγίας Παρασκευής



Τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής τιμά σήμερα, 26 Ιουλίου, η Εκκλησία μας.
Σήμερα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγ. Παρασκευής στα Κουνιάνικα της Ζάχολης (Ευρωστίνη) όπου παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου.

Η Αγία Παρασκευή είναι ιστορική εκκλησία και χρίστηκε , καταρχάς λασπόκτιστος περίπου το 1830 ενώ ανοικοδομήθηκε εκ θεμελίων το 1963. Ξεχωρίζει το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1838 και το καμπαναριό της, το οποίο είναι λιθόχτιστο εξαιρετικής τέχνης, οικοδομημένο σύμφωνα με το βυζαντινό ρυθμό το έτος 1880 από ηπειρώτες τεχνίτες.

Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου (138 - 160 μ.Χ.). Ήταν κόρη των ευσεβών Χριστιανών, Αγάθωνα και Πολιτείας, οι οποίοι φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση που θα τους έδινε ένα παιδί. Επειδή το παιδί γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα.
Μετά το θάνατο των γονέων της, η Παρασκευή μοίρασε όλη την περιουσία της στους φτωχούς και ανέπτυξε ιεραποστολική δραστηριότητα στην Ρώμη και στα περίχωρα της πόλης, κηρύσσοντας το λόγο του Χριστού.
Η δράση της προκάλεσε τον ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Αντωνίνο, ο οποίος την συνέλαβε και της υποσχέθηκε υλικά αγαθά στην περίπτωση που θα θυσίαζε στα είδωλα. Βλέποντας όμως πως η Αγία παρέμενε σταθερή στην πίστη της, την υπέβαλε στο βασανιστήριο της πυρακτωμένης περικεφαλαίας, το οποίο υπέμεινε με καρτερικότητα.
Τότε ο Αντωνίνος διέταξε και την έβαλαν σε ένα λέβητα με καυτό λάδι και πίσσα. Επειδή όμως είδε την Αγία άθικτη, πλησίασε το πρόσωπο του στον λέβητα - καθώς δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς η αγία είχε μείνει ανέπαφη - για να δοκιμάσει αν πράγματι είναι καυτό, και αμέσως τυφλώθηκε.
Η Αγία με προσευχή έδωσε στον Αντωνίνο το φως του, με αποτέλεσμα να πιστέψει στο Χριστό ή κατ' άλλους να σταματήσει τους διωγμούς εναντίον τους. Ελευθέρωσε πάντως την Αγία Παρασκευή, η οποία συνέχισε να κηρύττει το Ευαγγέλιο σε άλλα μέρη, μέχρι που έφτασε στην Ελλάδα.
Στα Τέμπη ένας ειδωλολάτρης άρχοντας την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια, τα οποία υπέμεινε καρτερικά, για να τελειωθεί με δια αποκεφαλισμού θάνατο.

Η Διυπουργική Επιτροπή Μεγάλων Έργων Υποδομής αποδέχεται την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου για ανάπτυξη τοπικών μονάδων διαχείρισης αποβλήτων


 «Κύριε πρόεδρε,
μετά την ομόφωνη αποδοχή της πρότασης αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
Η Διυπουργική Επιτροπή Μεγάλων Έργων Υποδομής αποδέχεται την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου για ανάπτυξη τοπικών μονάδων διαχείρισης αποβλήτων ως μεταβατικές και εν δυνάμει οριστικές.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε όπως προσδιορίσετε, εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, ποιοι Δήμοι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της παραπάνω λύσης και να μας αναφέρετε ποιες τυχόν ποσότητες απορριμμάτων θα διοχετευτούν στην κεντρική λύση.
Η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, μετά από διαπραγμάτευση κατάφερε να γίνουν αποδεκτά από τον προσωρινό ανάδοχο του ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) η μείωση της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας στους 100.000 τόνους το χρόνο, η αύξηση σε επτά των σταθμών μεταφόρτωσης, καθώς και η ενεργειακή δωρεά στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 3MW».

Δημοφιλή Tweet










avatar
Nikos Chatzinikolaou
@NChatzinikolaou

Διαβάστε σύντομο σχόλιο μου για την συνταγματική αναθεώρηση. facebook.com/permalink.php?…

reply
retweet
favorite





avatar
Μελωδία fm 99.2
@melodiafm992

Βαγγέλης Μπουντούνης - 100 Κιθάρες στο Ηρώδειο fb.me/BXBysneO

reply
retweet
favorite





avatar
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
@neademokratia

Παιχνίδια και με το Σύνταγμα κε @atsipras; bit.ly/2aH6uyA pic.twitter.com/Z2lR4QsHTi

reply
retweet
favorite





avatar
georges antoninis
@prismafm

prisma news: Τρίτη 26-7-2016 07.30 πμ….. Με 23 θέματα στην ημ... prismavirus.blogspot.com/2016/07/26-7-2…

reply
retweet
favorite





avatar
Ελληνική Αστυνομία
@hellenicpolice

Ενημερωνόμαστε και προστατεύουμε το φυσικό μας περιβάλλον. Please RT twitter.com/GSCP_GR/status…

reply
retweet
favorite





avatar
Ysterografa
@ysterografa

.@fhollande : Πόλεμος κατά του ISIS με όλα τα μέσα … #Ysterografa



Ολάντ: Πόλεμος κατά του ISIS με όλα τα μέσα - Υστερόγραφα | Η ανάλυση της Είδησης

  Στην εκκλησία όπου σφαγιάστηκε ο ιερέας σε εκκλησία της Νορμανδίας από τρομοκράτες, βρέθηκε ο Φ...

ysterografa.gr



reply
retweet
favorite