Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Το Ρίο φορά τα γιορτινά και υποδέχεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Το Ρίο φορά τα γιορτινά και υποδέχεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες
«Ομνύουμε πως συμμετέχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως αμιλλώμενοι πιστοί, με σεβασμό στους κανόνες που τους διέπουν και με επιθυμία να συμμετάσχουμε σε πνεύμα ιπποτισμού για την τιμή της χώρας μας και της δόξας του αθλητισμού».

Το 1920 στην Αμβέρσα του Βελγίου, ο Βέλγος ξιφομάχος Βικτόρ Μπρουάν απήγγειλε τον πρώτο Ολυμπιακό όρκο στη σύγχρονη ιστορία των Αγώνων, υπό το βλέμμα ενός εκστασιασμένου βαρώνου Πιερ ντε Κουμπερτέν. Ένας όρκος που έκτοτε έχει εξελιχθεί και που για την έναρξη των 31 Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο τον έχει αντικαταστήσει μία λιγότερο λυρική και πιο επίκαιρη δήλωση, η οποία αναφέρεται περισσότερο στη μάχη κατά του ντόπινγκ, υπέρ του ευ αγωνίζεσθαι του «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά» μέσα κι έξω από τους στίβους των αγωνισμάτων.

Από σήμερα, Παρασκευή και για δύο εβδομάδες, μέχρι την 21η Αυγούστου, τα βλέμματα στρέφονται στο Ρίο όπου θα εν μέσω δεκάδων προβλημάτων θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση.

Αυτά είναι τα ζευγάρια των πλέι οφ του Europa League

Αυτά είναι τα ζευγάρια των πλέι οφ του Europa League
 Ολοκληρώθηκε στη Νιόν της Ελβετίας, η κλήρωση για τη φάση των πλέι οφ του Europa League, στο οποίο η Ελλάδα έχει τρεις εκπροσώπους.

Αρχικά, το «εμπόδιο» της Αρούκα καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στην Πορτογαλία στις 18 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 25 Αυγούστου.

Aν ξέρατε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια δεν θα το ανάβατε ποτέ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                            Ξυλόκαστρο 5 Αυγούστου 2016  
                                                             Αριθμ.Πρωτ. 10647


     Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 & ΩΡΑ 21:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:   

Η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται στη Βόρεια Πελοπόννησο με δεκάδες επιφενειακούς μικροσεισμούς


Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείτε τις δυο τελευταίες μέρες στο βόρειο τμήμα της Πελοποννήσου, με δεκάδες σεισμούς να ταρακουνούν όλη το κεντρικό τμήμα της ηπειρωτικής χώρας.
 Σείεται η Πελοπόννησο τις τελευταίες ώρες με μικροσεισμούς που φτάνουν ως και τα 3,2 Ρίχτερ. Οι σεισμοί σύμφωνα με τους σεισμογράφους του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι συνεχόμενοι, με τα ρήγματα της νοτιοανατολικής Αχαϊας να φαίνονται ενεργοποιημένα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τα αίτια αυτών των σεισμών από τους σεισμολόγους και αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις τους για το φαινόμενο αυτό, σε μία περιοχή που κατά το παρελθόν έχει δώσει σφοδρότατους σεισμούς άνω των 6,0 Ρίχτερ.

Οι κάτοικοι στο Δερβένι , στο Ξυλόκαστρο, στην Ακράτα στα Καλάβρυτα αλλά και στο Αίγιο συνεχώς κουνιούνται και φοβούνται κάποιον μεγαλύτερο σεισμό. Προς το παρόν αυτό που μπορεί να δει κανείς στον χάρτη σεισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι πως το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πως οι επόμενες ημέρες θα δείξουν κατά πόσο ανησυχητικό είναι ή όχι.
Χαρακτηριστικό των σεισμών, είναι ότι δεν ξεπερνούν τα 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος, με πολλούς να είναι και στα 5 χιλιόμετρα

Ωστόσο σεισμοί καταγράφονται τις τελευταίες μέρες και σε όλη την δυτική Ελλάδα αλλά με μειωμένη ένταση γεγονός που δείχνει πως δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι του ανησυχητικό.

Πέντε διατάξεις για τους ΟΤΑ στο ν/σχ για τον «Κυβερνοχώρο» – Τι αλλαγές φέρνουν

Πέντε είναι οι σημαντικότερες διατάξεις που συμπεριλάμβανε το ψηφισθέν Νομοσχέδιο για τον Κυβερνοχώρο («Κύρωση Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το έγκλημα στον Κυβερνοχώρο και του πρόσθετου πρωτοκόλλου της κλπ»), και οι οποίες αφορούν τους ΟΤΑ.
Οι διατάξεις αυτές ρυθμίζουν θέματα τριτέκων, εξαλείφουν το αξιόποινο και παύουν την δίωξη συγκεκριμένων πταισμάτων και πλημμελημάτων, εντάσσουν τα καταστήματα κράτησης σε μειωμένο τιμολόγιο ύδρευσης και άρδευσης, προβλέπουν την άμισθη άσκηση καθηκόντων μελών ανεξάρτητων αρχών σε Νομικά Πρόσωπα ευρύτερου δημόσιου τομέα μετά από άδεια της αρχής και, ακόμη, φέρνουν αλλαγές σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.
Αναλυτικότερα, όπως περιγράφεται σε ενημεωτικό σημείωμα του Δήμου Πεντέλης, οι πέντε διατάξεις αφορούν τα εξής:

ΕΣΔΔΑ: Στους 160 ο αριθμός των εισακτέων στο νέο διαγωνισμό (πίνακας)

Διπλάσιο αριθμό εισακτέων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) το 2016 σε σχέση με το 2014 προτείνει στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).
Mε ομόφωνη απόφασή του, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του, προσδιορίζει στους 160 τον συνολικό αριθμό των σπουδαστών και σπουδαστριών που θα εισαχθούν στην Εθνική Σχολή μετά το πέρας των εξεταστικών διαδικασιών το 2016 και θα αποφοιτήσουν το 2018. Ο αριθμός των εισακτέων προσδιορίστηκε αφού προηγουμένως συνεκτιμήθηκαν τόσο οι απαιτήσεις των δημόσιων υπηρεσιών και φορέων σε στελεχιακό δυναμικό, όσο και η επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΣΔΔΑ. Επιπλέον, εισηγείται οι 160 εισακτέοι του επικείμενου 25ου διαγωνισμού να κατανεμηθούν στα οκτώ τμήματα εξειδίκευσης της Εθνικής Σχολής ως εξής:

Ερώτηση των Βουλευτών Κορινθίας για τον υπολογισμό ΦΑΠ στη Δ.Ε. Άσσου-Λεχαίου.



 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την εφαρμογή της υπ΄ αριθμ. 1208/18.09.2014 ΠΟΛ. (ΦΕΚ 2489/τ.Β΄/2014) Υ.Α, η οποία τροποποίησε την τιμή οικοπέδου ανά τ.μ, σε 69,50 €,  για τον υπολογισμό ΦΑΠ, στις περιοχές που δεν υπάγονται στο αντικειμενικό σύστημα της Δ.Ε. Άσσου-Λεχαίου του Δ. Κορινθίων, ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας,  Γιώργος Τσόγκας , Μαρία Θελερίτη  και Γιώργος Ψυχογιός καθώς και άλλοι 4 βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ.
                                                                                                                
Με την από 08/07/2016 ερώτηση τους προς τον Υπουργό Οικονομικών,  οι βουλευτές επισήμαναν ότι στην περίπτωση της Δ.Ε Άσσου-Λεχαίου δεν έχει εφαρμογή το άρθρο 4 της υπ’αριθ.  1225/24.12.2012 ΠΟΛ. ΥΑ, που αφορά τη «Διαδικασία διόρθωσης φορολογητέας αξίας ακινήτου» και ως εκ τούτου η εφαρμογή της νέας τιμής της Υ.Α στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί κατευθείαν στην βάση δεδομένων του ΚΕΠΥΟ σε συνεργασία με την ΔΟΥ Κορίνθου.

Παραθέτουμε αναλυτικά την Ερώτηση:   

ANAΚΟΙΝΩΣΗ



       

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας ανακοινώνεται ότι 4μελή οικογένεια η οποία διαμένει προσωρινά  σε ορεινή περιοχή της Αρκαδίας χρειάζεται δωρεάν στέγη στην περιοχή της Τρίπολης λόγω αναγκών που προέκυψαν σε σχέση με την ένταξη του ανήλικου τέκνου της  σε ειδικό σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η οικογένεια έχει δύο ανήλικα παιδιά (6 ετών και 1 έτους) και ζει  σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Όποιος/α επιθυμεί να προσφέρει βοήθεια μπορεί να επικοινωνεί  με τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας στο τηλέφωνο 2710234456   (κ. Α. Πουλοπούλου και Δ. Παπούλια) κατά τις ώρες 08:00πμ-16:00μμ.

Η Συμφωνία για τους μετανάστες έχει καταργηθεί στην πράξη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορεί κάποιοι να εθελοτυφλούν, αλλά είναι καιρός να αντιληφθούμε πως η Συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα έχει στην πράξη καταργηθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα και τα γεγονότα που ακολούθησαν.
Ακόμη και αν αυτό δεν γίνεται σκόπιμα, αλλά έρχεται ως αποτέλεσμα της υπεραντίδρασης από πλευράς Ερντογάν (που έχει λάβει διαστάσεις πογκρόμ), προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση, το πρόβλημα υπάρχει και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια.
Και ήταν αναμενόμενο: Όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του τουρκικού Στρατού, οι εκκαθαρίσεις και οι δημόσιοι εξευτελισμοί, δεν θα άφηναν πολλά περιθώρια για συνέχιση των ελέγχων από την τουρκική Ακροφυλακή.

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος


http://www.evagelidisilias.gr/sites/default/files/imagecache/product_full/782_1.gif 
Δεσποτική εορτή, από τις μεγαλύτερες της Χριστιανοσύνης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Σωτήρης, η Σωτηρία, η Ευμορφία και η Μόρφω. 

Στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( video)


Με αφορμή την  εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , στις 6 Αυγούστου , όπου εορτάζει η  ενοριακή εκκλησία της Σωτήρας στον οικισμό Μεντουργιάνικα  της Τ. Κ. Χελυδορίου, οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" που παρουσίαζε με τον δικό της γλαφυρό τρόπο η δημοσιογράφος κ. Μαίρη Νικολοπούλου μέσα  από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορινθού που καταγράφεται μιά ξενάγηση στον   οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.
Στο video   θα παρακολουθήσετε το 2ο μέρος από το οδοιπορικό στο Χελυδόρι, όπου στην κάμερα της εκπομπής παρουσιάζεται ο οικισμός Μεντουριάνικα , το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου όπου η Ηγουμένη  της Μονής γερόντισα Μαγδαληνή, παρουσιάζει την παρασκευή Πρόσφορου ,ενώ γίνεται και η παρουσία του Ενοριακού Ναού της Μεταμορφώσεως , της Σωτήρας όπως την αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού . Την παρουσίαση  της ιστορίας του Ναού κάνει ο άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος καθώς και ο  ψάλτης και επίτροπος κ. Νικόλαος Μπούζας.
Τα videos


Απόψε παραμονή της Εορτής θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας ενώ αύριο ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία . 

Εορτάζει η Σωτήρα στα Μεντoυργιάνικα

Αύριο Σάββατο 6 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός ενοριακός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( Τ. Κ. Χελυδορίου) , η Σωτήρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.. Σήμερα  Παρασκευή 5 Αυγούστου θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός όπου θα ψάλει χορός ιεροψαλτών υπό τον  πρωτοψάλτη του Ι. Ν Αγίου Ιωάννου Δερβενίου συμπολίτη μας κ. Δημήτριο Μπούζα , ενώ αύριο ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία από ιερείς της περιοχής.

Πανηγυρικά στα πλέι οφ ο ΠΑΟ με «διπλό» στη Στοκχόλμη

Προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, αποκλεισμός για ΑΕΚ και ΠΑΣΔύο βήματα από τους ομίλους του Europa League απέχει, πλέον, ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» νίκησαν και στη Στοκχόλμη την ΑΪΚ με 2-0 (1-0 είχαν επικρατήσει στην Αθήνα) και προκρίθηκαν πανηγυρικά στα play off της διοργάνωσης. Τα γκολ που έκριναν τη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου πέτυχαν, ο Ιμπάρμπο στο 46ο λεπτό και ο Μπεργκ στο 73΄.
ΑΪΚ (Ρ.Νόρλινγκ):
Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ (61΄ Γιασίν), Μαρκάνεν, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι (78΄ Σαλέτρος), Χόιβελντ, Αφάνε (62΄ Αβντιτς)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι):
Στιλ, Κουτρουμπής, Ιμπάρμπο (70΄ Λέτο), Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ (84΄ Βιγιαφάνιες), Γουακάσο, Λεντέσμα (68΄ Νάνο), Μέστο, Μολέδο, Ιβάνοφ