Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

25.000 κεραυνοί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία


Την απότομη αλλαγή του καιρού «ένιωσε» χθες για τα καλά η Βόρεια Ελλάδα καθώς  25.000 κεραυνοί «έπεσαν» σε διάστημα 12 ωρών.
Συγκεκριμένα, 17.000 έπληξαν την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Ο μετεωρολόγος του ΕΛΓΑ,, Μιχάλης Σιούτας, δήλωσε πως : «Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταγραφές του ανιχνευτή κεραυνών-αστραπών, οι περισσότεροι κεραυνοί έπεσαν στην Πέλλα σε τμήματα της Ημαθίας και στη Δυτική Μακεδονία, στη Φλώρινα και στην Κοζάνη. Η ασυνήθιστα μεγάλη δραστηριότητα κεραυνών οφείλεται στα μεγάλα ύψη που εκτείνονται οι καταιγίδες στην ατμόσφαιρα, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δημιουργώντας συνθήκες αυξημένης ατμοσφαιρικής αστάθειας», τόνισε ο κ. Σιούτας.
Προβλήματα σε Κοζάνη-Πτολεμαΐδα
Ισχυρή καταιγίδα έπληξε νωρίς το πρωί την περιοχή της Εορδαίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Πτολεμαΐδας, όπου το ύψος του νερού, σε ορισμένες περιπτώσεις, “άγγιζε” τα δέκα εκατοστά. Στο χωριό Πέρδικα της Κοζάνης, διώροφη κατοικία τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσει η φωτιά, η οποία προκάλεσε ορισμένες μόνο υλικές ζημιές, ενώ δεν κινδύνευσε κανείς από τους ενοίκους.


i-diadromi.gr

Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προανήγγειλε ο Ν. Φίλης - Οι βάσεις σε ΑΕΙ- ΤΕΙ


Οι βάσεις σε ΑΕΙ- ΤΕΙ | Φίλης: Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγήςΑνακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Από τους 105.548 υποψήφιους, συνολικά εισήχθησαν 72.973 υποψήφιοι. Τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. -Παραινέσεις προς τους αποτυχόντες από τον πρόεδρο του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη. -Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, τονίζοντας ότι «το παρόν σύστημα έχει εξαντλήσει τη δυναμική του». Οι δηλώσεις του...

Παρέμβαση της Κομισιόν υπέρ του Ανδ. Γεωργίου για το θέμα του χρέους - Τι απάντησε η κυβέρνηση


Παρέμβαση υπέρ του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρ. Γεωργίου, έκανε η Κομισιόν. Σε επιστολή της προς τον Ευκλ. Τσακαλώτο, υποστηρίζει ότι τα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ για το χρέος ήταν «απολύτως αξιόπιστα». Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο ο κ. Γεωργίου, βετεράνος του ΔΝΤ, έχει συσπειρώσει αρκετούς ανώτερους οικονομολόγους και στατιστικολόγους από όλο τον κόσμο, γύρω του. Σκληρή ανταπάντηση στην Κομισιόν από την κυβέρνηση. Το ρεπορτάζ...

Εισβολή ενόπλων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ - 7 νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Θρίλερ για εκατοντάδες φοιτητές

Επίθεση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ, φοιτητές παγιδευμένοι

Τουλάχιστον 7 νεκροί και 20 τραυματίες από την επίθεση ενόπλων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ σύμφωνα με δηλώσεις των τοπικών αρχών στον Αφγανό δημοσιογράφο Bilal Sarwary. Το 1TV news του Αφγανιστάν έκανε αναφορά για πολλούς νεκρούς και τραυματίες στην πανεπιστημιούπολη. Μετέφεραν επίσης μαρτυρίες ότι κάποιοι από τους ενόπλους μπορεί να έχουν εισέλθει στο νοσοκομείο Noor που βρίσκεται δίπλα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, τουλάχιστον 5 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο που λειτουργεί από την ιταλική ομάδα έκτακτων αναγκών Emergency, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Έλληνες Ολυμπιονίκες - Στην Αθήνα η «χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη – «Πανζουρλισμός» στο Ελ. Βενιζέλος (video).

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/05/paulopoulos-1000.jpg
Τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, τα παιδιά που χάρισαν στην Ελλάδα μαγικές στιγμές στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο θα δεχτεί αύριο το μεσημέρι (13:00) στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Τους αθλητές θα συνοδεύει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.
Οι αφίξεις της ελληνικής αποστολής από το Ρίο ολοκληρώνονται αύριο το πρωί, καθώς αναμένεται στην Αθήνα ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας και τα υπόλοιπα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας.
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/08/stefanidi-1000.jpg
Στο μεταξύ με ένα πλατύ χαμόγελο και αρκετό κόσμο να την περιμένει, η Κατερίνα Στεφανίδη, επέστρεψε στην Ελλάδα.

«Δε γνωρίζω την Αυγή, πρώτη φορά ακούω αυτό το όνομα στη ζωή μου» έσπευσε να δηλώσει η Χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη όταν ρωτήθηκε για το σχετικό δημοσίευμα ενώ στηλίτευσε και τη στάση των δημοσιογράφων που εμφανίζονται κάθε τέσσερα χρόνια.

Νέα Δημοκρατία: Μήνυμα ενότητας και επίθεση στην κυβέρνηση

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/08/Konstantinos-Kyranakis-Sofia-Zacharaki-1000-1.jpg 
Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ενόψει της ΔΕΘ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσακος κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά το θερινό διάλειμμα, από τα νέα γραφεία της ΝΔ.
Ο κ. Κουμουτσακος απηύθυνε ερωτήματα προς τον κ. Τσιπρα, ενώ στηλίτευσε τη σταση της κυβέρνησης και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων, στέλνοντας παράλληλα αυστηρό μήνυμα και προς τους αμφισβητίες της γραμμής του κόμματος για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Τέλος, ο κ. Κουμουτσακος παρουσιασε και τους δύο νέους αναπληρωτές εκπροσωπους Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Σοφία Ζαχαράκη, οι οποίοι ανέλαβαν από σήμερα τα καθήκοντά τους.
Στην αρχή της πρώτης ενημέρωσης μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, ο κ. Κουμουτσακος παρουσιασε τις δύο νέες προσθήκες στο επικοινωνιακό επιτελείο της τους δύο αναπληρωτές εκπροσωπου Τύπου: την Σοφία Ζαχαράκη και τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, αμφότεροι μέλη της Π.Ε. «Θα μιλάμε πάντα για την πολιτική που υπηρετούμε και όχι για την παραπολιτική που δεν μας ταιριάζει», προσεθεσε.
«Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει πως ο κ. Τσιπρας είναι έτοιμος να πάει στη ΔΕΘ. Πριν ξεκινήσει την επιστροφή του στον τόπο του εγκλήματος, στον τόπο των κάλπικων υποσχέσεων και των ψευδών τον καλούμε να δώσει απαντήσεις στους πολίτες», ανέφερε ο κ. Κουμουτσακος, παραθετοντας μια σειρά ερωτημάτων:

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους νέους: Κυνηγήστε τα όνειρά σας

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/08/mhtsotakis-1000.jpg
Τα παιδιά που μπήκαν στη μάχη των Πανελλαδικών και είτε τα κατάφεραν, είτε όχι, συνεχάρη μέσω της σελίδας του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παροτρύνοντάς τα να κυνηγούν τα όνειρά τους.

 Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:
«Ξέρω, όπως ξέρουμε όλοι οι γονείς, πως σήμερα οι παλμοί στις καρδιές των νέων μας, την ώρα που μαθαίνουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, χτυπούν πιο γρήγορα.
Για όλες και όλους αρχίζει ένας νέος, μακρύς αγώνας.
Συγχαίρω θερμά τα παιδιά που μπαίνουν στις Σχολές που επέλεξαν και εύχομαι να συνεχίσουν με προσήλωση και επιτυχία τις σπουδές τους.
Εύχομαι, από την καρδιά μου, στα παιδιά που δεν μπήκαν σε κάποια Σχολή, να βάλουν νέους στόχους και να παλέψουν με αυτοπεποίθηση, ακόμη πιο δυνατά για να τους πετύχουν.
Κυνηγήστε τα όνειρά σας. Καλή δύναμη στην καθεμιά και τον καθένα χωριστά».
 

Από 29 Αυγούστου οι «λυπητερές» του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/08/taxisnet-1000.jpg
Από την προσεχή Δευτέρα 29 Αυγούστου, θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις- η πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Ήδη, από τις 18 Αυγούστου, έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του φόρου και ακολούθησε όλη η διαδικασία, προκειμένου το σύστημα να είναι καθ’ όλα έτοιμο για την ανάρτηση των Ταυτοτήτων Οφειλής για περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες.

Άγνωστη προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για πόλεμο

Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Η συγκεκριμένη προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, φωτογραφίζει επιτυχώς την εποχή μας, τα τεκταινόμενα στη χώρας μας τα τελευταία χρόνια, καθώς επίσης και τη φορολογική επέμβαση τών ξένων.

Μια ανέκδοτη προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του λεγόμενου και Πατροκοσμά, η οποία κυκλοφόρησε από την Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας.
«Θά ξεκινήσουν νά ρθουν γιά νά εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος…», ( εννοώντας προφανώς τόν Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο στά στενά τού Βοσπόρου καί στην Κωνσταντινούπολη…).
Είναι όμως αυτό, ή «έτερον προσδοκώμεν ; »

Τρεις οι εκπρόσωποι τύπου στη ΝΔ - Κουμουτσάκος, Κυρανάκης, Ζαχαράκη

nd_new.jpg

Τρεις θα είναι τελικά οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας μετά το λίφτινγκ στο επικοινωνιακό επιτελείο που αποφάσισε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Επικεφαλής και εκπρόσωπος Τύπου παραμένει ο Γιώργος Κουμουτσάκος που ενισχύθηκε από δύο ακόμη νέα στελέχη, ως αναπληρωτές τουν Κωνσταντίνο Κυρανάκη και την Σοφία Ζαχαράκη.

Πάνω από 80 οι νεκροί Στο Αματρίτσε ο χρόνος σταμάτησε στις 3:36...Ισοπεδώθηκε όλο το ιστορικό κέντρο του.

 
Ρώμη, Ιταλία
Οι δείκτες στο ρολόι του καμπαναριού του Αματρίτσε σταμάτησαν στις 3:36 τα ξημερώματα, τη στιγμή της δόνησης των 6 βαθμών που ισοπέδωσε χωριά της κεντρικής Ιταλίας σπέρνοντας θρήνο και θάνατο. Όμως, ο χρόνος κυλά και μετρά πλέον αντίστροφα για τις αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού από τα συντρίμμια. Περισσότεροι από 80 είναι οι νεκροί της τραγωδίας, ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων ανθρώπων.

Συγκλονιστικές οι εικόνες από την καταστροφή στην «δεύτερη Λ' Άκουιλα». Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην περιοχή μεταξύ Λάτσιο, Μάρκε, Ούμπρια και Αμπρούτσο. Με γυμνά χέρια διασώστες και εθελοντές αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια του Αματρίτσε και άλλων χωριών. Οι Ιταλοί θρηνούν τους νεκρούς τους. Συγγενείς εγκλωβισμένων και αγνοουμένων περιμένουν με κομμένη την ανάσα να μάθουν αν οι αγαπημένοι τους ζουν ή πέθαναν.

“Η εποχή των παγετώνων 5 : σε τροχιά σύγκρουσης” στο Δερβένι


Απόψε πάμε σινεμά!! Στις 9:30 μ.μ.
Αλλά και αύριο Πέμπτη 25/8 στις 9:00 μ.μ. 
Που;
Στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο του  Δερβενίου 'Το Διάλειμμα'
Μην πανικοβάλλεστε, ΧΩΡΑΜΕΕΕ!!!
  Όλοι θα το δούμε!!!
“Η εποχή των παγετώνων 5 : σε τροχιά σύγκρουσης”
Σκηνοθεσία : Μάικ Θερμάιερ, Γκέιλεν Τ.Τσου
Με τις φωνές των: Πέτρου Φιλιππίδη και Γιάννη Μπέζου

Ένα διαστημόπλοιο βρίσκεται θαμμένο μέσα στους πάγους της Εποχής των Παγετώνων. Και το αέναο κυνήγι του Scrat για το βελανίδι του, θα ενεργοποιήσει αυτό το μυστηριώδες όχημα. Μέσα από ένα ταξίδι στο διάστημα, θα ξεκινήσει μια σειρά γεγονότων που θα αλλάξουν ριζικά τον κόσμο στη γη. Στην προσπάθειά τους να σωθούν, ο Sid, ο Manny, ο Diego και οι υπόλοιποι της αγέλης θα αφήσουν το σπίτι τους για μια αποστολή που θα τους φέρει σε εξωτικά μέρη όπου συναντούν νέους εκκεντρικούς χαρακτήρες. Την ίδια στιγμή όμως ο Manny το μαμούθ έχει ένα πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο από την επικείμενη καταστροφή του πλανήτη: η κόρη του ανακοινώνει ότι είναι έτοιμη να παντρευτεί.
Η αγαπημένη μας ‘κρυλογία’ συνεχίζεται με τις νέες περιπέτειες του αδιόρθωτου Σκρατ, του αιώνια ατζαμή Σιντ και των υπόλοιπων αγαπημένων μας ηρώων!

Δημοφιλή Tweet






avatar
georges antoninis
@prismafm

prisma news: Τετάρτη 24-8-2015/07.30 πμ…. Καλό Καλοκαίρι και κ... prismavirus.blogspot.com/2016/08/24-8-2…

reply
retweet
favorite
 1





avatar
Μελωδία fm 99.2
@melodiafm992

"Δειλά" - Κώστας Λειβαδάς
Στίχοι/Μουσική: Κώστας Λειβαδάς


reply
retweet
favorite
 2





avatar
ΔΙΕΣΗ 101.3
@diesi1013

Αχ, να `ξερες τι δύναμη μου δίνει η δύναμή σου...


reply
retweet
favorite





avatar
Πάρις Κουκουλόπουλος
@koukoulopoulos

Δεν ειναι παππας ειναι...θεός και τα ξέρει ολα.
Πράγματι άνοιξε πληγή που αξίζει να διερευνηθεί σε βάθος.Συμφωνουμε! twitter.com/politiconline/…

reply
retweet
 1
favorite
 2





avatar
DimitrisKonstantinou
@Dimit_Kon

RT @EFSYNTAKTON: Παρέμβαση ΟΗΕ ζητά η Συρία, που καταγγέλλει την τουρκική επέμβαση ως κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της
efsyn.gr/arthro/polemik…

reply
retweet
favorite





avatar
Love Radio 97,5
@Love975

Αισιόδοξος ο πρόεδρος της Αρούκα: «Μπορούμε την πρόκριση!» fb.me/7Xpo8iako

reply
retweet
favorite