Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Πόσο Μπορούν Να Διατηρηθούν Τα Τρόφιμα Στο Ψυγείο;

logo newsletter 




Stogiatropsigeio.jpg

Πόσο Μπορούν Να Διατηρηθούν Τα Τρόφιμα Στο Ψυγείο;


Διαβάστε πόσο κρατάνε χωρίς να αλλοιωθούν τα τρόφιμα στο ψυγείο σας, χωρίς να χάσουν τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα τους…

Διαβάστε περισσότερα

Stogiatrozoaepidrasisthnugeia.jpgΠως τα ζώα επιδρούν στην υγεία;


Πολλοί άνθρωποι έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από κατοικίδια ή ζώα φάρμας. Το να μεγαλώνουν με έναν χνουδωτό, τρυφερό φίλο είναι ένα ικανοποιητικό μέρος της παιδικής ηλικίας των περισσότερων ανθρώπων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με έκπληξη παρακολουθούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα να κλιμακώνονται δηλώσεις, πράξεις και παραλείψεις εις βάρος των Ολυμπιονικών του Ρίο και όχι μόνο.
Ηθελημένα; Άθελα; Εκ παραδρομής;
Σε κάθε περίπτωση αλλά και προς κάθε κατεύθυνση, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών θυμίζει ότι οι Έλληνες Ολυμπιονίκες υπερβάλλοντας εαυτόν, προκαλούν την εθνική υπερηφάνεια και την ανάταση στους απανταχού Έλληνες, σε χαλεπούς καιρούς.
Όσοι υιοθετούν συμπεριφορές μικροπρέπειας, απαξίωσης και σαρκασμού εις βάρος εκείνων που δύνανται ακόμη να εμπνέουν την νεολαία και να παρακινούν τις επιδόσεις της, ας γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους πρακτικές, κάτω από το μικροσκόπιο της κριτικής σκέψης και της κοινωνικής αξιολόγησης αποσυντίθενται πλήρως, αφήνοντας έκθετους τους εμπνευστές τους.
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                        Η Γεν. Γραμματέας.
Βούλα Κοζομπόλη             Βούλα Ζυγούρη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

Όλες οι αλλαγές που περιέχει το νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ



*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Σύμφωνα με τη ΠΟΛ.1123/2016 που εξέδωσε η ΓΓΔΕ (ΦΕΚ 2629/Β/24.8.2016) αναφορικά με το τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι Α.) - πράξης προσδιορισμού φόρου έτους 2016 και επομένων ετών, το νέο εκκαθαριστικό περιέχει νέες πληροφορίες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό  τόσο στον πίνακα των κτισμάτων όσο και στον πίνακα των γηπέδων.


Ο συμπληρωματικός φόρος στα αγροτεμάχια που πήρε αναστολή για φέτος λόγω τεχνικών δυσκολιών και του κινδύνου να εκδοθούν εξωπραγματικά εκκαθαριστικά που θα εξέθεταν το υπουργείο Οικονομικών, επανέρχεται οριστικά στο νέο εκκαθαριστικό,  επιβεβαιώνοντας έτσι με το ποιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι  το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ που θα επιβληθεί από τον επόμενο χρόνο ήρθε για να παραμείνει στα αγροτεμάχια και σε  όλες τις εκτός σχεδίου και οικισμού εκτάσεις.

Μετά την αναβολή του Κυπέλλου ΕΠΟ: «Ο αυταρχισμός του υπουργού, χτύπησε κόκκινο».

ΕΠΟ:  «Ο αυταρχισμός του υπουργού, χτύπησε κόκκινο».
Μετά το πρωτάθλημα με απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, αναβάλλεται και η πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδας.
Με βάση το πρόγραμμα, τα παιχνίδια της πρώτης φάσης, Παναιγιάλειος-Σπάρτη και ΟΦΗ-Αχαρναϊκός, θα διεξάγονταν στις 30 και 31 Αυγούστου, ωστόσο, ο κυβερνητικός παράγοντας υπέγραψε το πρωί της Παρασκευής απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι τη 10η Σεπτεμβρίου η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Super league – Football League), της περιόδου 2016-2017.

Η απόφαση είναι συμπληρωματική εκείνης της 18ης Αυγούστου 2016, που αφορούσε το πρωτάθλημα της Super League και αναμένεται η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.


Άμεση ήταν η απάντηση της ΕΠΟ στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή για αναβολή και του Κυπέλλου. Στη ανακοίνωση της η Ομοσπονδία κατηγορεί τον υφυπουργό αθλητισμού για αυταρχισμό, ενώ τονίζει πως εκείνη λειτουργεί με βάση το καταστατικό και τις διατάξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 Ρίχτερ στο Βόλο με μικρό εστιακό βάθος

Πηγή: Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό ΚέντροΣεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 ρίχτερ αν και η αρχική εκτίμηση ήταν για3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:23 με επίκεντρο την περιοχή του Βόλου , 11 χιλιόμετρα νότια της πόλης και 10 χιλιόμετρα από τη Νέα Αγχίαλο . Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή.

Europa League: Βατός δρόμος για Ολυμπιακό – ΠΑΟΚ! Μπορεί και ο Παναθηναϊκός

Βατός όμιλος για Ολυμπιακό, «μπορούν» ΠΑΟΚ και ΠΑΟ
Η κληρωτίδα χαμογέλασε αρκετά σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και λίγο λιγότερο στον Παναθηναϊκό, όσον αφορά την είσοδο τους στους ομίλους του Europa League.
Επικεφαλής του 2ου ομίλου θα είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον πρωταθλητή Κύπρου ΑΠΟΕΛ, την ελβετική Γιουνγκ Μπόις και την Αστάνα από το Καζακστάν (η αναμέτρηση αυτή συνοδεύεται από ένα μακρινό ταξίδι).
Έτσι, οι πρωταθλητές Ελλάδos θα τεθούν αντιμέτωποι με τους πρωταθλητές Κύπρου στους οποίους αγωνίζεται ο Γιάννης Γιαννιώτας.
Στον 10ο όμιλο θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ. Αντίπαλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» θα είναι η ιταλική Φιορεντίνα, η τσεχική Σλόβαν Λίμπερετς και την... άγνωστη Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν. Οι "βιόλα" φαντάζουν μόνο ο πιο δύσκολος αντίπαλος για τους Θεσσαλονικείς.
Στον 7ο όμιλο του Europa League θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» μπήκαν σε... ζόρικο όμιλο και θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Άγιαξ από την Ολλανδία, τη Σταντάρ Λιέγης από τη Βέλγιο και τη Θέλτα από την Ισπανία.
 Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων είναι προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου, η 6η και τελευταία αγωνιστική θα λάβει χώρα στις 8 Δεκεμβρίου, με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου να προκρίνονται στη φάση των «32». O τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου 2017 στη Στοκχόλμη.

 ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

 1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία)
2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Αστάνα (Καζακστάν)
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Άντερλεχτ (Βέλγιο), Σεντ Ετιέν (Γαλλία), Μάιντς (Γερμανία),Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Άλκμααρ (Ολλανδία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ντάνταλκ (Ιρλανδία)
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Ρόμα (Ιταλία), Αούστρια Βιένης (Αυστρία), Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία)
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία), Γκενκ (Βέλγιο), Ραπίντ Βιένης (Αυστρία), Σασουόλο (Ιταλία)
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Άγιαξ (Ολλανδία), Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο), Θέλτα Βίγκο (Ισπανία), Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
8ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Γάνδη (Βέλγιο), Κόνιασπορ (Τουρκία)
9ος ΟΜΙΛΟΣ
Σάλκε (Γερμανία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Κράσνονταρ (Ρωσία), Νις (Γαλλία)
10ος ΟΜΙΛΟΣ
Φιορεντίνα (Ιταλία), ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ), Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία), Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)
11ος ΟΜΙΛΟΣ
Ίντερ (Ιταλία), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Σαουθάμπτον (Αγγλία), Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)
12ος ΟΜΙΛΟΣ
Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Ζυρίχη (Ελβετία), Οσμανλισπόρ (Τουρκία)

Συνάντηση κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με μέλη της Επιτροπής Δικαιοσύνης του Σουηδικού Κοινοβουλίου αναφορικά με τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

Εμφάνιση IMG_2016_08_25_080.jpg
Συνάντηση αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων, με βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Δικαιοσύνης του Σουηδικού Κοινοβουλίου, αναφορικά με το Προσφυγικό ζήτημα πραγματοποιήθηκε χτες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συμμετείχαν η Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Σουηδίας κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κύριος Αντώνιος Συρίγος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Χρήστος Μαντάς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Ιωάννης Κεφαλογιάννης και Γεώργιος Γεωργαντάς. Επικεφαλής της σουηδικής αντιπροσωπείας ήταν η κυρία Beatrice Ask, Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης του Σουηδικού Κοινοβουλίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές προσπάθειες της Ελλάδας για την αξιοπρεπή υποδοχή και διαβίωση των προσφύγων στο έδαφός της, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αυτή αντιμετωπίζει, γεγονός που τόνισε και η σουηδική αντιπροσωπεία. Σύμπτωση απόψεων υπήρξε επίσης σε καίρια ζητήματα του προσφυγικού, όπως η ανάγκη σεβασμού των ανθρώπινων αξιών, η τήρηση των διεθνών συμφωνιών, καθώς και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Όπως τονίστηκε  από το σύνολο των βουλευτών και των δύο αντιπροσωπειών, το προσφυγικό αποτελεί διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα και στο πλαίσιο αυτό η διαχείρισή του απαιτεί διαρκή και δυναμική συνεργασία.

Σίτιση προσφύγων με… ISO ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι καταγγελίες σχετικά με τις αναθέσεις σίτισης των προσφύγων (που για την περίπτωση των Σερρών προκάλεσαν και μια επιβεβαιωτική στην ουσία ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ), δεν ακούγονται για πρώτη φορά. Έχουν προηγηθεί και άλλες καταγγελίες για άλλες περιοχές, πότε για τις απευθείας αναθέσεις για την κατασκευή των hotspots και πότε για την προμήθεια των κοντέινερς.
Η αντιπολίτευση είχε προειδοποιήσει κάθε φορά που με την διαδικασία του κατεπείγοντος ερχόταν νόμος για απευθείας αναθέσεις κατά παρέκκλιση κειμένων διατάξεων.
Οι απαντήσεις της κυβέρνησης ήσαν πάντα απαξιωτικές. Περίπου κατηγορούσαν την αντιπολίτευση πως δεν αναγνώριζε το κατεπείγον και δεν ενδιαφερόταν για την περίθαλψη των προσφύγων.
Τώρα, οι υποψίες επιβεβαιώνονται: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είδαν την προσφυγική κρίση ως μέσο εξυπηρέτησης των πελατειακών τους αναγκών. Και προετοίμαζαν το έδαφος…

Στις φλόγες η Χίος - Εκκενώθηκε χωριό. Πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και το Μενίδι

http://www.newsit.gr/files/Image/2016/08/26/resized/croped/fotiaxios_new_660_230_630_200.jpg
Στις φλόγες και πάλι η Χίος και η κατάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων είναι απελπιστική.  Πυρκαγιές ξέσπασαν διαδοχικά σε πευκόφυτες περιοχές στον Ασπρόπυργο και το Μενίδι τη νύχτα της Πέμπτης και σήμαναν συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στη Χίο, το χωριό Σιδηρούντα απειλήθηκε σοβαρά από τις φλόγες και εκκενώθηκε, με μία γυναίκα να οδηγείται στο νοσοκομείο λόγω εγκαυμάτων. Στο Μενίδι, πληροφορίες αναφέρουν ότι ζημιές σημειώθηκαν σε διάσπαρτες κατοικίες, με το μέτωπο να έχει φτάσει στο νεκροταφείο.

Απίστευτη απειλή ΗΠΑ σε ΕΕ: Μην τολμήσετε να ζητήσετε φόρους από την Apple!

Απίστευτη απειλή ΗΠΑ σε ΕΕ: Μην τολμήσετε να ζητήσετε φόρους από την Apple!
Η κυβέρνηση Ομπάμα προειδοποίησε την ΕΕ, ότι οι ευρωπαϊκές έρευνες στην υποτιθέμενη υπόθεση φοροδιαφυγής αμερικανικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων της Apple, της Amazon και της Starbucks, θα μπορούσαν να «δημιουργήσουν ένα ατυχές διεθνές δεδικασμένο στην φορολογική πολιτική»

Πρόσληψη 9.100 αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής – Πότε έρχονται μόνιμοι διορισμοί

Την πρόσληψη, για φέτος, 9.100 αναπληρωτών όλων των κατηγοριών της EAE, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, κατά τη δίωρη συνάντησή τους στο υπουργείο.
Παράλληλα, τους έδωσε τη διαβεβαίωση ότι αναγνωρίζεται το έργο και η προσφορά τους και ότι δεν υπάρχει πρόθεση υποβάθμισης των

Δημόσιο: Πώς η αξιολόγηση δίνει ταχύτερη προαγωγή

Δύο συνεχόμενες αξιολογήσεις με βαθμό μεγαλύτερο (ή ίσο) του 90 οδηγούν τον δημόσιο υπάλληλο σε ταχύτερη προαγωγή κατά ένα έτος. Αυτό αναφέρει παλαιότερη εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, παρέχοντας αφ’ ενός μεν οδηγίες για την εφαρμογή του νέου συστήματος βαθμολογικής διάρθρωσης θέσεων και προαγωγών, ζητώντας αφ’ ετέρου από τις αρμόδιες υπηρεσίες την άμεση κατάταξη των υπαλλήλων τους στους νέους βαθμούς, ώστε να καταρτιστούν οι πίνακες προακτέων έως τα τέλη του μήνα.

Η παρέμβαση της Ε.Ε στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ και αποκαλυπτικές αντιδράσεις!

Η παρέμβαση της Ε.Ε στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ και αποκαλυπτικές αντιδράσεις!
Η επιστολή της Κομισιόν για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επι εποχής Α. Γεωργίου, «παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδος και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο» δηλώνει ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος δίνοντας συνέχεια στις αντιδράσεις της κυβέρνησης για την παρέμβαση της Ε.Ε. Δεν έχει πάρει θέση μέχρι τώρα η ΝΔ, αλλά οι βουλευτές της Κ. Γκιουλέκας και Ν. Κακλαμάνης καταδικάζουν την επιστολή - παρέμβαση της ΕΕ. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το περιεχόμενο της ως «πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας» για το δημόσιο χρέος και επιτίθεται στην πρώην κυβέρνηση Καραμανλή. Το Ποτάμι, καταγγέλλει τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι προσπαθεί να υπαγορεύσει απόφαση στους δικαστές, ενώ για «απαράδεκτη και αντιθεσμική ενέργεια» μιλούν οι ΑΝΕΛ και η ΛΑΕ, με άλλες αποκαλύψεις για τον ρόλο του κ. Γεωργίου. Το ρεπορτάζ...
eklogika.gr

Πανελλαδικές: Ο πρώτος των πρώτων που άγγιξε το 20!

ImageHandler (4)Ο Κυριάκος Μπίρμπας από την Πάτρα, είναι τελικά ο πρώτος των πρώτων στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις , αγγίζοντας σχεδόν το 20!
Με 19.773 μόρια, τα περισσότερα από το σύνολο των υποψηφίων, έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και εισήχθη στην πρώτη επιλογή του, την Ιατρική Πατρών.
Ο Κυριάκος είναι απόφοιτος του Αρσακείου Λυκείου Πατρών.
Μιλώντας για το επίτευγμα του, ανέφερε ότι τα κατάφερε με μεθοδικότητα και σύστημα στο διάβασμα, χωρίς να στερηθεί τις υπόλοιπες δραστηριότητες των παιδιών της ηλικίας του.

Arouraios.gr

Ο πιο ευσυνείδητος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου

anthonywhite708

Μια φωτογραφία ενός δημοσίου υπαλλήλου κάνει τον γύρο του κόσμου.
Η γυναίκα που ανήρτησε την φωτογραφία στα social media, κάλεσε έναν...

Έμεινε άστεγη και τώρα γυρνάει τον κόσμο με πληρωμένες διακοπές από αγνώστους

diakopes1
Μια νεαρή γυναίκα που έμεινε άστεγη όταν χώρισε με τον φίλο της, τώρα γυρνάει τον κόσμο με τα έξοδα πληρωμένα, από άνδρες που γνωρίζει σε ιστοσελίδες.
Πρόκειται για την 26χρονη Maria Shaw από το Ηνωμένο Βασίλειο, που ισχυρίζεται ότι στα ταξίδια που κάνει δεν υπάρχει κανένα σεξουαλικό κίνητρο και ότι απλά οι άνδρες που γνωρίζει, είτε θέλουν να πάνε διακοπές μαζί της ή απλώς χρηματοδοτούν τα ταξίδια της.
Η ίδια έχει πάει μεταξύ άλλων σε προορισμούς όπως...
Περισσότερα στο arouraios.gr

ΚΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ; Και η Τσεχία προειδοποιεί τους πολίτες της!: «Προετοιμαστείτε για το χειρότερο…»

first_germany_now_the_czech_government_warns_their_citizens_prepare_for_the_worst__230276

Πρώτα ήταν η Γερμανία που προειδοποίησε τους πολίτες της να αποθηκεύουν νερό και τρόφιμα. Τώρα έρχεται και η Τσεχία, με την κυβέρνηση της χώρας να προειδοποιεί τους πολίτες της να είναι «προετοιμασμένοι για το χειρότερο…».

Με... σβηστές μηχανές ο ΠΑΟΚ «σφράγισε» τους ομίλους κόντρα στη Ντιναμό Τιφλίδας

Ο ΠΑΟΚ «σφράγισε» τους ομίλους κόντρα στη Ντιναμό Τιφλίδας
Με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-0, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Απόψε στο γήπεδο της Τούμπας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-0 της  Ντιναμό Τιφλίδας, με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες στο 5΄ και του Γιώργου Τζαβέλλα στο 45΄, σφραγίζοντας τυπικά την πρόκριση, η οποία είχε διασφαλιστεί από το πρώτο ματς (3-0).
Στο 11' ο Παπουνασβίλι σπρώχθηκε μέσα στην περιοχή από τον Λέοβατς, αλλά ο Αυστριακός ρέφερι έδειξε συνέχεια του αγώνα. Δεν συνέβη το ίδιο και στο 44' όταν ο Ροντρίγκες ανατράπηκε στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Τζάλμα Κάμπος δεν κατάφερε να νικήσει τον Σκρίμπε που απόκρουσε το πέναλτι.
ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο (76' Βαρέλα), Τζαβέλλας, Λέοβατς (65' Κίτσιου), Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (57' Μπίσεσεβαρ), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες, Περέιρα.
Ντιναμό Τιφλίδας:(Γ. Γιάραμπεκ): Σκρίμπε, Σπίριτς, Αμισουλασβίλι, Σάντος, Λομπανίτζε, Παρουνασβίλι, Τσιντσάντζε (75' Βέλεφ), Κιτεϊσβίλι (62' Τσαντουρισβίλι), Αλβάρο, Ντβαλισβίλι (77' Μικελτάτζε), Παπουνασβίλι.

Τραγικός αλλά Ευρωπαίος μέσω Δανίας... ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Ευρώπη μέσω Δανίας...Μετά από... διάλειμμα ενός έτους ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στους ομίλους του Europa League. Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι στη Δανία με τη Μπρόντμπι (1-1) στη ρεβάνς των play off και με το 3-0 του πρώτου αγώνα πήραν με πανηγυρικό τρόπο το «εισιτήριο» για την αυριανή κλήρωση. Ο Μουχτάρ στο 35΄ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 65΄ ο Ιβανόφ ισοφάρισε με κεφαλιά.

Προκρίθηκε από το... παράθυρο ο Ολυμπιακός με το 2-1 επί της Αρούκα και απέφυγε τα... χειρότερα

Oμίλους από το... παράθυρο ο Ολυμπιακός, εύκολα ΠΑΟΚ, ΠΑΟ 
Ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League επετεύχθη για τον Ολυμπιακό, έστω και μέσα από την διαδικασία της παράτασης. Η Αρούκα με το γκολ του Γκέγκε στο 80' ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0), αλλά στο έξτα ημίωρο η κλάση του Τσόρι Ντομίνγκες «μίλησε» και με το γκολ του Αργεντινού στο 94' και του Ιντέγε στο 113' γράφτηκε το τελικό 2-1 που έδωσε στην ελληνική ομάδα το «εισιτήριο» για τη σημερινή κλήρωση στο Μονακό.

Οι 4 όμιλοι της Γ Εθνικής

gama
Τον πρώτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής αποτελούν 15 ομάδες από τις ΕΠΣ Θράκης,  Ξάνθης, Καβάλας,
Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μακεδονίας, Πέλλας,  Ημαθίας, Κοζάνης και Γρεβενών. 
1.Δόξα Προσκυνητών (ΕΠΣ Θράκης) 2.Ορφέας Ξάνθης (ΕΠΣ Ξάνθης) 3.ΑΟ Καβάλα (ΕΠΣ Καβάλας) 4.Νέστος Χρυσούπολης (ΕΠΣ Καβάλας) 5.Δόξα Δράμας (ΕΠΣ Δράμας) 6.Απόλλων Παραλιμνίου (ΕΠΣ Σερρών) 7.ΑΟ Καρδίας (ΕΠΣ Μακεδονίας) 8.ΑΠΕ Λαγκαδά (ΕΠΣ Μακεδονίας) 9.Απόλλων Καλαμαριάς (ΕΠΣ Μακεδονίας) 10.Καμπανιακός (ΕΠΣ Μακεδονίας) 11.Αλμωπός Αριδαίας (ΕΠΣ Πέλλας) 12.Νάουσα (ΕΠΣ Ημαθίας) 13.Εορδαϊκός (ΕΠΣ Κοζάνης) 14.Μακεδονικός Φούφα (ΕΠΣ Κοζάνης) 15.ΑΕ Ποντίων (ΕΠΣ Γρεβενών)
Τον δεύτερο όμιλο απαρτίζουν 16 ομάδες από τις ΕΠΣ Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας/Λευκάδας , Άρτας, Τρικάλων, Λάρισας, Θεσσαλίας, Πιερίας και Εύβοιας
1.Αστέρας Πετρίτη (ΕΠΣ Κέρκυρας) 2.Θεσπρωτός (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) 3.Εθνικός Φιλιππιάδας (ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας) 4.Τηλυκράτης Λευκάδας (ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας) 5.ΑΕ Καραϊσκάκης (ΕΠΣ Άρτας) 6.Αμβρακία Κωστακιών (ΕΠΣ Άρτας) 7.Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου (ΕΠΣ Τρικάλων) 8.Απόλλων Λάρισας (ΕΠΣ Λάρισας) 9.Νίκη Βόλου (ΕΠΣ Θεσσαλίας) 10.Ολυμπιακός Βόλου (ΕΠΣ Θεσσαλίας) 11.Ρήγας Φεραίος (ΕΠΣ Θεσσαλίας) 12.Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (ΕΠΣ Πιερίας) 13.Διαγόρας Σεβαστής (ΕΠΣ Πιερίας) 14.Πιερικός (ΕΠΣ Πιερίας) 15.Πύδνα Κίτρους (ΕΠΣ Πιερίας) 16.ΑΕ Ιστιαίας (ΕΠΣ Εύβοιας)
Τον τρίτο όμιλο απαρτίζουν  15 ομάδες από τις ΕΠΣ Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αθηνών , Βοιωτίας, Εύβοιας και Λέσβου.
1.ΑΟ Χαλκίδας (ΕΠΣ Εύβοιας) 2.Θήβα (ΕΠΣ Βοιωτίας) 3.Αιολικός (ΕΠΣ Λέσβου) 4.ΑΟ Ζευγολατιού (ΕΠΣ Κορινθίας) 5.ΑΟ Λουτράκι (ΕΠΣ Κορινθίας) 6.Αχαϊκή (ΕΠΣ Αχαΐας) 7.Παναχαϊκή (ΕΠΣ Αχαΐας) 8.Αστέρας Αμαλιάδας (ΕΠΣ Ηλείας) 9.ΠΑΟ Βάρδας (ΕΠΣ Ηλείας) 10.Δόξα Μεγαλόπολης (ΕΠΣ Αρκαδίας) 11.Παναρκαδικός (ΕΠΣ Αρκαδίας) 12.ΑΕ Ερμιονίδας (ΕΠΣ Αργολίδας) 13.Παναργειακός (ΕΠΣ Αργολίδας) 14.Τσικλητήρας Πύλου (ΕΠΣ Μεσσηνίας) 15.Φωστήρας (ΕΠΣ Αθηνών).
Τον τέταρτο όμιλο , τέλος αποτελούν 15 ομάδες από τις ΕΠΣ Αθηνών, Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής, Κυκλάδων, Δωδεκαννήσου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων.
1.Άγιος Ιερόθεος (ΕΠΣ Αθηνών) 2. ΑΕ Κηφισιάς Γ’ (ΕΠΣ Αθηνών) 3.Ηλυσιακός (ΕΠΣ Αθηνών) 4.Εθνικός (ΕΠΣ Πειραιά) 5.Ιωνικός (ΕΠΣ Πειραιά) 6.Προοδευτική (ΕΠΣ Πειραιά) 7.Θύελλα Ραφήνας (ΕΠΣΑΝΑ) 8.Τριγλία Ραφήνας (ΕΠΣΑΝΑ) 9.Ιάλυσος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου) 10.Ρόδος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου) 11.Εργοτέλης (ΕΠΣ Ηρακλείου) 12.ΠΟ Ατσαλένιου (ΕΠΣ Ηρακλείου) 13.Ερμής Ζωνιανών (ΕΠΣ Ρεθύμνου) 14.ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ (ΕΠΣ Χανίων) 15.Πανθηραϊκός (ΕΠΣ Κυκλάδων)