Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη: Το φάσμα του Τσαουσέσκου υπερίπταται της χώρας μας - Θυμιζει στους Ελληνες δυο ποιηματα του που εμπνευστηκε τη νυχτα της δικτατοριας

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mikis.jpg
Με δύο ποιήματα-τραγούδια, που εμπνεύστηκε τη νύχτα της δικτατορίας και όπως λέει «δυστυχώς από εντελώς άλλη σκοπιά παραμένουν σήμερα επίκαιρα», σχολιάζει τις εξελίξεις ο Μίκης Θεοδωράκης.

ΝΔ για άδειες: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει τον ορισμό τις διαπλοκής

ΝΔ για άδειες: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει τον ορισμό τις διαπλοκής
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σήμερα τον ορισμό της διαπλοκής, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας όσες κορδέλες και αν κόψει παραμένει αναξιόπιστος

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάνει ξανά η ΝΔ με αφορμή τα εγκαίνια τμήματος της «Ολυμπίας Οδού» τις δυο σήραγγες της παράκαμψης και τη νέα γέφυρα διέλευσης από τον ποταμό που έγιναν σήμερα στο Δερβένι Κορινθίας.

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας έκοψε μία ακόμη κορδέλα ενός έργου που ξεκίνησε επί Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και συνεχίστηκε επί Κυβέρνησης Α. Σαμαρά. Τότε, βέβαια, κατήγγειλε το έργο και αντιδρούσε πρωτοστατώντας στο «Δεν πληρώνω» στα διόδια. Όσες μεταλλάξεις κι αν κάνει, ένα ήταν και παραμένει ο κ. Τσίπρας: αναξιόπιστος».

Ο Αλεξης Τσίπρας στις δυο συραγγες στο Δερβένι



Παραδόθηκαν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι σήραγκες του Δερβενίου ( φωτο & βίντεο)


Παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκαν σήμερα στην κυκλοφορία, ολοκληρωμένα οδικά τμήματα και σύνθετα κατασκευαστικά έργα του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών. 
Ταυτοχρόνως σήμερα πραγματοποιήθηκε
 

· Παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου, μήκους 20 χιλιομέτρων, του πρώτου πλήρους τμήματος αυτοκινητοδρόμου του οδικού άξονα της «Ολυμπίας Οδού». 
· Παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας, μήκους 670 και 535 μέτρων αντίστοιχα και της νέας γέφυρας διέλευσης νότιου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπίας Οδού» από τον ποταμό Δερβένι, μήκους 122 μέτρων. καθώς και της γέφυρας του ποταμού Δερβένιου μήκους 122 μέτρων, οι οποίες εντάσσονται στο νέο-κατασκευασμένο οδικό τμήμα της Παράκαμψης Δερβενίου μήκους 2,15 περίπου χιλιομέτρων και συνολικού κατασκευαστικού κόστους 13,5 εκατομμυρίων €. Οι σήραγγες αυτές εξυπηρετούν την κίνηση από Πάτρα προς Κόρινθο και Αθήνα.
Στο Δερβένι που βρέθηκε ο Πρωθυπουργός για την παράδοση των σηράγγων συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υπεύθυνο εργοδηγό για την εξέλιξη τον έργων.
Με τον Περιφερειάρχη συζήτησε και την πορεία των υπόλοιπων έργων της Δυτικής Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι δόθηκε ήδη στην κυκλοφορία ένα τμήμα της καινούργιας Οδού.
Σχεδόν όλη η κυβέρνηση έδωσε το παρών στα εγκαίνια της Κορίνθου Πατρών. 
Ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, η Ολγα Γεροβασίλη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Σία Αναγνωστοπούλου . Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν oι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Τσόγκας. Τη ΝΔ εκπροσώπησε ο Χρίστος Δήμας.  Παραβρέθηκαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου , Πέτρος Τατούλης και Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας,  Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ Πελοπίδας Καλλίρης, η Θεματική περιφερειάρχης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου, Περιφερειακοί σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι της περιοχής, τοπικοί παράγοντες κ.λ.π.

Η περιοδεία συνεχίζεται με

· Επιθεώρηση
εργοταξίων κατά μήκος της «Ολυμπίας Οδού» και των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου διάνοιξης και κατασκευής των δίδυμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της «Ιόνιας Οδού», μήκους 2,9 χλμ ανά κλάδο και κατεύθυνση

Εγκαίνια και επιθεώρηση έργων σε Ολυμπία – Ιονία Οδό από τον Τσίπρα


Τσίπρας: Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδεςΟ Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας απευθύνει χαιρετισμό κατά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της Ολυμπίας Οδού, Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο και θα εγκαινιάσει τις δύο σήραγγες παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας και την νέα γέφυρα διέλευσης νοτίου κλάδου της «Ολυμπίας Οδού», από τον ποταμό Δερβένι.
 Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τονίζοντας πως τα έσοδα για το δημόσιο είναι περισσότερα από ό,τι είχε προϋπολογιστεί και δεσμεύτηκε ότι θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων.
Ειδικά για το υψηλότατο τίμημα που καταβλήθηκε, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν ήταν 10 οι άδειες επι τρία εκατομμύρια το δημόσιο θα έβγαζε 30 εκατομμύρια ενώ τώρα έβγαλε 246.
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι πρέπει όλοι να παραδεχθούν ότι πρέπει να μπουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο και να υπάρξει συναίνεση με την συγκρότηση του ΕΣΡ. «Καλώ τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να συναινέσαι γιατί μόνο αυτοκαταστροφική είναι η στάση του», είπε.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και ικανοποίηση του αισθήματος δικαίου από τις εξελίξεις. «Δεν μπορεί να δίνεται η εντύπωση ότι για κάποιους υπάρχει υψηλή φορολογία και για κάποιους να παίρνουν δάνεια με αέρα. Τέρμα οι αεριτζήδες. Τέρμα κάποιοι που ήταν πιο ευνοημένοι από άλλους», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον και έτσι θα συνεχίσει...

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

  • 11:00 π.μ.Χαιρετισμός κατά την παράδοση στην κυκλοφορία, του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου του οδικού άξονα «Ολυμπία Οδός» (Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Κιάτου, 16ο χλμ. στο ρεύμα Κορίνθου-Πατρών)
  • 1:00 μ.μ.Εγκαίνια και παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας και της νέας γέφυρας διέλευσης από τον ποταμό Δερβένι, του οδικού άξονα «Ολυμπία Οδός» (Είσοδος της πρώτης σήραγγας Δερβενίου, κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο)
  • 1:00-4:00 μ.μ.Επιθεώρηση εργοταξίων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού
  • 4:00 μ.μ.Επιθεώρηση των εργασιών ολοκλήρωσης των διδύμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας, του οδικού άξονα «Ιόνια Οδός» (περιοχή Ριζά Αιτωλοακαρνανίας).

Θρήνος για τον Γιώργο Αγγελόπουλο: Πέθανε η γυναίκα του


Θρήνος για τον Γιώργο Αγγελόπουλο: Πέθανε η γυναίκα του Σε ηλικία μόλις 42 ετών νικημένη από τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του Γιώργου Αγγελόπουλου, Ιωάννα. Η είδηση του θανάτου της βύθισε στο πένθος την οικογένεια Αγγελόπουλου και τον μπασκετικό Ολυμπιακό, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος μαζί με τον αδερφό του Παναγιώτη. Η 42χρονη Ιωάννα πέθανε την Πέμπτη (01.09.2016) μετά από μάχη με τον καρκίνο. Πριν από 15 μέρες είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, όπου νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2008 και το 2010 απέκτησαν ένα κοριτσάκι. Η Ιωάννα ήταν πάντα στο πλευρό του συζύγου της στους αγώνες του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και ήταν ένθερμη οπαδός των "ερυθρολεύκων". 

Πηγή: sdnay.gr

Πέθανε ο μοναδικός επιζών του ΝΟΡΑΤΛΑΣ που καταρρίφθηκε στην Κύπρο - BINTEO

ImageΑπεβίωσε χθες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο μοναδικός επιζών του μεταγωγικού αεροσκάφους NORATLAS 4, της επιχείρησης αυτοκτονίας ΝΙΚΗ που πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο.

Ο Θανάσης Ζαφειρίου μετά τον τραυματισμό του το 1974 είχε μείνει ανάπηρος και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, οπως αναφέρει σχετικά η ιστοσελίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΠΣΕΚΜ).

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν καθημερινώς.

Το 1974 είχε γλιτώσει τον θάνατο, όταν... 


Δείτε περισσότερα στο Onalert.gr

Δεν ήταν τελικά εξωγήινο το σήμα που έπιασαν οι Ρώσοι…



Δεν ήταν τελικά εξωγήινο το σήμα που έπιασαν οι Ρώσοι…
Γήινη φαίνεται πως ήταν η προέλευση του σήματος που έπιασε ένα ρωσικό ραδιοτηλεσκόπιο, όπως παραδέχθηκαν επίσημα οι ίδιοι οι ρώσοι αστρονόμοι, που είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι το σήμα μπορεί να ήταν εξωγήινο, προκαλώντας αίσθηση.

Επίθεση άνευ προηγουμένου σε Τσίπρα και Κοντονή: «Υπουργός της Χούντας – Είμαι μ@@@ς που τους ψήφισα»

Clipboard
Μια επίθεση άνευ προηγουμένου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας, Νίκος Προύτζος. Στο στόχαστρο του βρέθηκαν ο Σταύρος Κοντονής και ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Νίκος Προύτζος, είναι μέλος της ΕΠΟ και έχει παραπεμθεί σε δίκη για την «Κάρτα Υγείας» και διώκεται ποινικά.
Σε συνέντευξή του έκανε λόγο για συμμορία του υφυπουργού Αθλητισμού με τον Πρωθυπουργό και αποκάλεσε τον εαυτό του «μαλ@κ@@» επειδή ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα ανέφερε:

Έρχεται το Ισλάμ στα σχολεία -Ο Νίκος Φίλης αλλάζει το μάθημα των Θρησκευτικών

filis708_51
 Το μάθημα των Θρησκευτικών αλλάζει από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δια στόματος Νίκου Φίλη.
Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ανέφερε, από το βήμα της Βουλής, ότι τα Θρησκευτικά θα γίνουν «μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας και όχι ομολογιακό, κατηχητικό».
«Θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων, οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φίλης έκανε γνωστό πως το πρόγραμμα είναι έτοιμο και προέκυψε από ειδική επιτροπή που άκουσε όλες τις πλευρές, Εκκλησία και θεολόγους.

Arouraios.gr

O.X.E.: Αποφάσεις Δ.Σ.- Εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές- Συμφωνία με ΟΑΚΑ



Ενσωματωμένη εικόνα 1 Ενσωματωμένη εικόνα 1
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΟΧΕ (1/9/2016)
                                        
Στην σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΟΧΕ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

-Εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες για την Έκτακτη Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 (ώρα 12:00) σε αίθουσα του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας Θεσσαλονίκης, οι οποίες είναι:

«Θολό» τοπίο για Alpha, Star, Mega και όλα τα κανάλια που έμειναν χωρίς άδεια - Σε κινδυνο οι θεσεις χιλιαδων εργαζομενων

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/off-air-kanalia-ektos-leitourgias-1000.jpg

Μεγάλη αγωνία για τα κανάλια που έμειναν χωρίς άδεια μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως είναι ο Alpha και το Star.
Το τηλεοπτικό τοπίο αναμένεται να αλλάξει ριζικά πλέον καθώς έπειτα από ενενήντα μέρες δεν θα έχουν δικαίωμα εκπομπής τέσσερις από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας (MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON).
Σε κίνδυνο βρίσκονται οι θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις όσων από τους διεκδικητές δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία από τις τέσσερις προνομιούχες άδειες.
Το τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, προκαλεί ένα ιδιαίτερα αβέβαιο τοπίο για τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν σήμερα και απασχολούν εκατοντάδες εργαζομένους.
Εφόσον οι προσωρινοί υπερθεματιστές που ανακοινώθηκαν καταστούν οριστικοί, τότε εντός ενενήντα ημερών θα πρέπει να διακοπεί από την DIGEA το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON και να τερματιστεί η λειτουργία τους.
Η διαχείριση της κατάστασης που δημιουργείται, είναι το πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει τώρα η κυβέρνηση, καθώς οι εκπρόσωποι αυτών των τηλεοπτικών σταθμών προανήγγειλαν ήδη δυναμικές αντιδράσεις, ενώ από το πρωί αναμένεται να κορυφωθεί και η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι καναλάρχες του νέου τηλεοπτικού τοπίου

 marinakhsalafouzos
kalogritsas-1300ħ쯰񡳟ᠣ顠鲠�屩򠴧륯𴩪ݲ ܤ婥򬠴筠Աߴ砳0 u㯽󴯵 2016, 󴧭 å�ޠñᬬᴥߡ ŭ笝񹳧򮊨EUROKINISSI/ӔŋɏӠӔŖMϕ)
Τελείωσε πριν από λίγα λεπτά η μαραθώνια όπως αποδείχθηκε διαδικασία δημοπράτησης των 4 τηλεοπτικών αδειών.
Oι τέσσερις νέοι καναλάρχες που κατάφεραν και εξασφάλισαν την άδεια από τον πλειοδοτικό διαγωνισμό είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης,  ο Γιάννης Αλαφόυζος, ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας και η οικογένεια Κυριακού, Να υπενθυμίσουμε ότι η διαδικασία ξεκίνησε την Τρίτη 30/8 και τελείωσε σήμερα, σχεδόν 2,5 μέρες μετά. Ποιοι είναι όμως οι νέοι καναλάρχες που θα ελέγχουν το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα;
Το προφίλ των νέων καναλαρχών

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γεννήθηκε στον Πειραιά, στις 30 Ιουλίου 1967. Είναι γιος του Μιλτιάδη Μαρινάκη, εφοπλιστή και πολιτικού, και της Ειρήνης Καρακατσάνη. Μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου ο πατέρας του είχε αναπτύξει σημαντική επιχειρηματική και πολιτική δράση ενώ συμμετείχε και στην χρηματοδότηση του Ολυμπιακού. Σπούδασε διοίκηση διεθνών επιχειρήσεων στο Λονδίνο, όπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα Διεθνών Σχέσεων. Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Κασσιώτη και έχουν δύο παιδιά, τον Μιλτιάδη και την Ειρήνη.
Είναι πρόεδρος και ιδρυτής της Capital Maritime & Trading Corp και από το 2010 πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Διετέλεσε από το Μάρτιο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2014 πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Product Partners LP, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο (Nasdaq:CPLP). Aπό το Μάρτιο του 2010 Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Crude Carriers Corp., εταιρίας συνδεδεμένης με την Capital Maritime, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονταν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υορκης (NYSE:CRU) έως τη συγχώνευσή της με την Capital Product Partners L.P. το Σεπτέμβριο του 2011. Πέραν και άλλων στη ναυτιλία, σημαντικές επενδύσεις διαθέτει ακόμα στους κλάδους ενέργειας και real estate.
Είναι ένας από τους ισχυρότερους εφοπλιστές παγκοσμίως. Η βρετανική έκδοση Lloyd’s List «Power 100» σχετικά με τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας, τον κατέταξε το 2015 στην 65η θέση, το 2014 στην 67η θέση το 2013 στην 73η θέση και το 2012 στην 84η θέση. Αντίστοιχα, η νορβηγική ναυτιλιακή εφημερίδα TradeWinds κατέταξε τον Μαρινάκη στην 31η θέση το 2012 στην έκδοση «Power 2012» με τους «50 πιο Σημαντικούς Ιδιοκτήτες και Διαχειριστές Πλοίων Παγκόσμια» («Top 50 Owners and Operators»), ενώ το 2010 τον είχε συμπεριλάβει στην έκδοση «Power 100» με τις 100 εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας στην 75η θέση. Στα ετήσια βρετανικά ναυτιλιακά βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards τα 2010 και 2014, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βραβεύτηκε ως «Greek Shipping Newsmaker of the Year», ενώ το 2009 η εταιρία του Capital Ship Management Corp. εξελέγη ως «Tanker Company of the Year».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Είναι γιος του επιχειρηματία και εκδότη Αριστείδη Αλαφούζου. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει μαζί με την σύζυγό του τρία παιδιά. Σήμερα είναι πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων ΣΚΑΪ, που περιλαμβάνει τον ελληνικό ομώνυμο τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ και 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς με έδρα το Νέο Φάληρο της Αττικής, τον ΣΚΑΪ 100.3, τον Μελωδία 99.2 και τον ΣΠΟΡ FM 94.6.
Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει κομβικό ρόλο στην επιχειρηματική δράση της οικογενείας του, γνωρίζει άριστα την αγορά έχοντας χτίσει πανίσχυρους δεσμούς με τις αγορές της Απω Ανατολής. Η οικογένεια Αλαφούζου διαθέτει έξι ναυτιλιακές εταιρίες, (τη μητρική «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» και τη διαχειρίστριά της «Kyklades Maritime Corporation», τις θυγατρικές της «Sea Shell Enterprises Ltd», «Sea Pearl Enterprises Ltd», «Zenith Maritime» και «Corporation Bigal Shipping Corporation»), όπως και την κατασκευαστική εταιρία «ΕΡΓΑΣ».
Τον Μάιο του 2012, ίδρυσε μαζί με άλλους παράγοντες και φίλους του συλλόγου την Παναθηναϊκή Συμμαχία 2012, η οποία και πήρε το πλειοψηφικό πακέτο του αθλητικού σωματείου στο ποδόσφαιρο, στην πιο κρίσιμη ίσως στιγμή στην ιστορία της ομάδας. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση και εξυγίανση του συλλόγου.

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ

Όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την εμφάνισή του και ο κατασκευαστής, ο «εργολάβος της αριστεράς» όπως τον αποκαλούν κάποιοι ο Χρήστος Καλογρίτσας. Γεννήθηκε στην Καρδίτσα πριν από 68 χρόνια και είχε και στο παρελθόν σχέση με τα media.
Τον Απρίλιο του 1986 έφτιαξε την εφημερίδα «Πρώτη», η οποία σταμάτησε την κυκλοφορία της το Σεπτέμβριο του 1990.
Ο Χρήστος Καλογρίτσας ασχολήθηκε με τα δημόσια έργα και κατάφερε σταδιακά να καθιερωθεί στο χώρο.
Παράλληλα η εταιρία του συμμετέχει σε μια συγχώνευση εταιριών, μεταξύ των οποίων και η εταιρία Τοξότης που τίθεται επικεφαλής του σχήματος. Η εταιρία Τοξότης εν συνεχεία εξαγοράζει μια άλλη κατασκευαστική εταιρία, την Μέδουσα με τον κόσμο των κατασκευών να γνωρίζει πως αυτό είναι το νέο όνομα της εταιρίας Τσίπρας ΑΤΕ, του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του πρωθυπουργού, απ’ όταν αυτός αποχώρησε από το εταιρικό σχήμα.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Θοδωρής Κυριακού είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Συμβούλου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, μια εταιρία που ίδρυσε ο πατέρας του Μίνωας.
Η οικογένεια Κυριακού στο τέλος της δεκαετίας του 80’ δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των media και της τηλεόρασης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα. Το 1989, ένα έτος μετά την εμφάνιση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάζεται η τηλεόραση του ΑΝΤ1 η οποία ως σήμερα συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον χώρο της τηλεόρασης. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Το 1993, ο Όμιλος διεύρυνε ακόμη μια φορά, αυτή τη φορά διεθνώς τις δραστηριότητες του, με την έναρξη των απόδημων τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤ1 Satellite και ΑΝΤ1 Pacific για την αναμετάδοση του προγράμματος του ΑΝΤ1 στο εξωτερικό. Ο ΑΝΤ1 Satellite ήταν το πρώτο ελληνικό δίκτυο στη Βόρεια Αμερική, ενώ ο ΑΝΤ1 Pacific έφερε το «καλύτερο» πρόγραμμα του ΑΝΤ1 στην Αυστραλία και στις χώρες του Ειρηνικού.
Κατά τα επόμενα έτη ο Όμιλος ANT1 έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του πέρα από τον κόσμο των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένου της υπηρεσίας Antenna Internet (παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο internet, κατέβασμα μουσικής και την κλήση σε μεγάλες αποστάσεις), της Audiotex Α.Ε. (εταιρία τηλεπικοινωνιών), της Δάφνη Επικοινωνίες Α.Ε. (εκδοτική εταιρεία), της Νίκη Εκδόσεις (εκτυπωτική εταιρεία), της Heaven Music (δισκογραφική εταιρία) και της ANTEL (ασύρματη μετάδοση).
Πριν ασχοληθεί με τον χώρο των media η οικογένεια Κυριακού το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες Εμπορίου Πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc., οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου.

eleftherostypos.gr

Σκάι, Καλογρίτσας, Ant1 και Μαρινάκης οι καναλάρχες που πήραν τις άδειες

Πληροφορίες ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες
Στις 3 τα πρωί και ύστερα από 70 ώρες διαγωνιστικής διαδικασίας ανακοινώθηκαν από το γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λ. Κρέτσο οι νικητές των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου. Οι καναλάρχες που κέρδισαν τις άδειες είναι με την σειρά αδειών η εταιρεία του κ. Αλαφούζου (Σκάι) με 43,6 εκατομμύρια, η εταιρεία του κ. Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα με 52,6 εκατ, τρίτη η εταιρία του κ. Θοδωρή Κυριακού (Ant1) με 75,9 εκατ και τέταρτη η εταιρία ALTER EGO του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη με 73,9 εκατ. Συνολικά το δημόσιο θα εισπράξει 246 εκατομμύρια ευρώ από τις 4 άδειες.
Εκτός διαγωνισμού έμειναν το STAR και η κυπριακή εταιρία του ομίλου Βαρδινογιάννη, ο Alpha και ο Ιβάν Σαββίδης.

Στην τελική ευθεία - ολοκληρώνεται η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Πληροφορίες ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες
Επί τουλάχιστον 60 ώρες είναι κλεισμένοι στην ΓΓΕΕ οι 8 υποψήφιοι για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες σε μια μαραθώνια διαδικασία που θέλει γερά νεύρα και απαιτεί υπομονή και ψυχραιμία από τους συμμετέχοντες υποψήφιους καναλάρχες, την κυβέρνηση αλλά και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας.
Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων αναμένεται από ώρα σε ώρα.