Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ GREEKRADIO WEB CHANNEL ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ!



Τα μυστικά του Παρθενώνα - Secrets of the Parthenon -Ντοκιμαντέρ



Το εκπληκτικό αυτο ντοκιμαντέρ του PBS με τίτλο: "Secrets of the Parthenon" (τα μυστικά του Παρθενώνα) αναλύει τον τρόπο που χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας και καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών για την αναστήλωση του, απο τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου, διεισδύοντας στα βάθη του ιερού αυτού βράχου της Ακροπόλεως.Απολαύστε το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ, διάρκειας μίας ώρας και γνωρίστε "Τα μυστικά του Παρθενώνα".

Secrets of the Parthenon

For 25 centuries the Parthenon has been shot at, set on fire, rocked by earthquakes, looted for its sculptures, almost destroyed by explosion, and disfigured by well-meaning renovations. It has gone from temple, to church, to mosque, to munitions dump. What could be next? How about a scientific search for the secrets of its incomparable beauty and astonishingly rapid construction? With unprecedented access, NOVA unravels the architectural and engineering mysteries of this celebrated ancient temple.
http://www.pbs.org/wgbh/nova/ancient/...


Τα μυστικά του Παρθενώνα - Ντοκιμαντέρ - Ελληνικοί Υπότιτλοι

Secrets of the Parthenon - Documentary - Greek Subtitles

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ ΒΟΥΛΑ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΥ ΘΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ - ΑΦΗΣΕ ΙΣΧΥΡΟ ΙΧΝΟΣ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΒΟΥΛΑ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΥ 
Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Πριν δύο χρόνια πολλοί αναρωτήθηκαν που ήταν η συμπαράσταση των Ελληνίδων στις Κούρδισσες γυναίκες της Αντίστασης του Κομπάνι. Επαναφέρω σημείωμά μου της 14ης Νοεμβρίου 2014,  όταν τους πρότεινα να δουν το παράδειγμα της Μεγάλης Κυρίας Βούλας Δαμιανάκου.

Χειροπέδες στον Στέφανο Χίο

Χειροπέδες στον Στέφανο Χίο - Τι λέει ο ίδιος για τη σύλληψή του Συνελήφθη το μεσημέρι ο Στέφανος Χίος. Ο εκδότης της εφημερίδας "Μακελειό" συνελήφθη έξω από το σπίτι του, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και αργότερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Όπως έγραψε ο ίδιος στο μπλογκ του, αστυνομικοί της ασφάλειας τον περίμεναν έξω από το σπίτι του και του ανακοίνωσαν ότι συλλαμβάνεται μετά την μήνυση που υπέβαλε ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης. Αιτία της μήνυσης αποτέλεσε ένα δυσφημιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας του Στέφανου Χίου, ο οποίος πριν από λίγο φωτογράφησε τον εαυτό του μέσα στο περιπολικό που τον μετέφερε στη ΓΑΔΑ και δημοσίευσε την φωτογραφία στον ιστότοπο που του ανήκει. 
"Εύχομαι να περάσω καλά. Η αστυνομία ήταν πάντα ευγενής. Πάω να ακούσω ποιο κυβερνητικό κάθαρμα μου την έστησε. Δημοκρατία επί ΣΥΡΙΖΑ. Να την απολαύσουμε" έγραψε ο ίδιος στην ιστοσελίδα του, σχολιάζοντας τη σύλληψή του. 
enikos.gr

Πρόγραμμα Κλειστού Γυμναστηρίου Δερβενίου για το 2016-17

Πρόγραμμα Κλειστού Γυμναστηρίου Δερβενίου για το 2016-17
Έναρξη λειτουργίας από Δευτέρα 26 Σεμπτεμβρίου 2016.

Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας Πρόσκληση για την εκδήλωση στην πλατεία ΚοτζιάΠρόσκληση για την εκδήλωση στην πλατεία ΚοτζιάΠρόσκληση για την εκδήλωση στην πλατεία Κοτζιά

 Ενσωματωμένη εικόνα 1      Ενσωματωμένη εικόνα 1                                                           
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας (Ο.Χ.Ε.) σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την κεντρική εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Be Active, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρες 10:00-14:00 στην πλατεία Κοτζιά.
 Συνδιοργανωτές είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η ΚΕΔΕ, ο Δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ. Στην εκδήλωση συμμετέχουν εκατοντάδες μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες 8-14 ετών από τις ομάδες της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (ΕΣΧΑ), παιδιά από τις σχολικές μονάδες της περιοχής, ενώ η πρόσκληση είναι ανοιχτή για κάθε παιδί που θέλει να γνωρίσει το άθλημα. 
Παράλληλα θα υπάρξει πλούσια κοινωνική δράση, αφού θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, την οστεοπόρωση, την διατροφή και την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, ενώ η «Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος», θα μαγειρέψει για όλους τους παρευρισκόμενους

6 λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να χάσετε βάρος

apoleiavarousstogia.jpg

6 λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να χάσετε βάρος

logo newsletterΑν παρά τις προσπάθειές σας να χάσετε βάρος η ζυγαριά σας παραμένει «κολλημένη» σε ένα σημείο, αναζητήστε την αιτία σε άλλες παραμέτρους της καθημερινότητάς σας.

Διαβάστε περισσότερα 

pisstogia.jpgΠΙΣ: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να επιλυθούν τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Άμφισσας


Το Νοσοκομείο της Άμφισσας επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος μαζί με τον Β΄ Αντιπρόεδρο του ΠΙΣ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο.

Ξεκινούν e-δεσμεύσεις καταθέσεων από δήμους –Η αρχή έγινε στην Καρδίτσα

Στη δέσμευση καταθέσεων των δημοτών του για χρέη πριν από το 2010 προχώρησε ο δήμος Καρδίτσας, όπως ενημέρωσε με επιστολή που έστειλε στα e-mail τους. Πρόκειται για τον πρώτο δήμο στη χώρα που προχωράει σε μια τέτοια ενέργεια μαζικών δεσμέυσεων καταθέσεων χρησιμοποιώντας την σύγχρονες ...
Περισσότερα στην aftodioikisi.gr

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ airetos.gr

Ο πίνακας κατάταξης 3.337 ανέργων σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας 17 δήμων

Ο Οριστικός Πίνακας περιλαμβάνει τους ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα ...

Οι Περιφέρειες συζητούν για την Έξυπνη Εξειδίκευση

Σε συνάντηση Ευρωπαϊκών Περιφερειών για την Έξυπνη Εξειδίκευση (Smart Specialization) συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στις Βρυξέλλες, που διοργανώθηκε από το δίκτυο ERRIN  ...

EETAA: Νέες αιτήσεις για 15.000 επιπλέον παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

Όσοι γονείς δεν έλαβαν voucher για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς και σε άλλες δομές παιδικής φροντίδας, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού ...

Η Δημοτική Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι μόδα, είναι Ουσία!

 Το δυσάρεστο περιστατικό με την απώλεια δεκαπεντάχρονου μαθητή ποδοσφαιριστή, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στη Μεσσηνία, πριν από λίγες ημέρες, φέρνει στο προσκήνιο την αδήριτη ανάγκη της πρωτοβουλίας ΠΡ.Ε.Π.Υ...

ΥΠΕΣΔΑ: Κατανομή 372 υπαλλήλων στους ΟΤΑ (ΦΕΚ – Πίνακες)

Την κατανομή τριακοσίων εβδομήντα δύο (372) συνολικά ατόμων σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και σε Νομικά Πρόσωπα αυτών, για το έτος 2016 από το ΥΠΕΣΔΑ ενέκρινε με απόφαση του, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ αναφέρεται:
“Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Έ χοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 2 και 3 και του άρθρου 11 παρ. 5 εδάφιο δεύτερο του Ν. 3833/2010 «Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομική κρίσης» (ΦΕΚ 40/Α/15-3-2010), όπως ισχύει και της παρ. 21 του άρθρου ενάτου του Ν. 4057/2012 (ΦΕΚ 54/Α/2012).
2. Το Π.δ. 24/27-1-2015 (ΦΕΚ 20/Α/2015) «Σύσταση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων».
3. Το Π.δ. 73/23-9-2015 (ΦΕΚ 16/Α/2015) «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ.λπ.».
4. Την Υ21/6-10-2015 (ΦΕΚ 2144/Β/2015) απόφαση «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο Βερναρδάκη».
5. Την υπ’ αριθ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.1/71/οικ.4573/1-3-2011 (ΦΕΚ 323/Β/1-3-2011) απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και των κριτηρίων κατανομής προσωπικού.
6. Την ανάγκη ορθολογικής κατανομής και αξιοποίησης του μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού και των λειτουργών του Δημοσίου που διορίζεται ή προσλαμβάνεται στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3812/2009.
7. Το γεγονός ότι από την έκδοση της παρούσας απόφασης κατανομής δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη, αποφασίζουμε: Την κατανομή τριακοσίων εβδομήντα δύο (372) συνολικά ατόμων σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και σε Νομικά Πρόσωπα αυτών.
Δείτε το ΦΕΚ και τον αναλυτικό πίνακα κατανομής ΕΔΩ
aftodioikisi.gr

ΕΣΔΔΑ: 160 οι εισακτέοι στον φετινό διαγωνισμό -Πώς θα κατανεμηθούν (ΚΥΑ)

Στους 160 θα ανέλθουν οι εισακτέοι σπουδαστές στο φετινό (25ο) διαγωνισμό για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.). Αυτό προβλέπει ΚΥΑ του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκης, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση
Οι επιτυχόντες σπουδαστές θα ενταχθούν στα ακόλουθα Τμήματα Εξειδίκευσης, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

. Κωνσταντίνα Νικολάκου «Μοναδική νόμιμη λύση για απορρίμματα το έργο της Περιφέρειας» «Η Κυβέρνηση να απολογηθεί στους πολίτες για τα δυσβάσταχτα πρόστιμα για τα απορρίμματα»

«Η Κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της εδώ και τώρα, όπως πολλές φορές και για πολλούς μήνες την έχουμε καλέσει, για το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων» δήλωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016.
Η μοναδική νόμιμη και περιβαλλοντικά φιλική λύση, σύμφωνα άλλωστε με τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας από το Νοέμβριο του 2015, παραμένει το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρόσθεσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης.

Ο συνεργάτης του Σημίτη και του Καλογρίτσα μας «εξηγεί» τη ΝΔ

theodorikakos-simitis-diaploki
Όταν ο Θεοδωρικάκος μας «εξηγεί» την κεντροδεξιά, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος! Τι άλλο θα δούμε, τι άλλο θ’ ακούσουμε;;
Ο Τάκης δίνει συνεντεύξεις για να στηρίξει την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Ο Τάκης, ο στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, του πρωθυπουργού των σκανδάλων, που έδωσε τα Ίμια στους Τούρκους και τρεις νεκρούς στην Ελλάδα, μας κάνει μάθημα κεντροδεξιάς συνείδησης. Μας μιλά για εθνική ενότητα. Ποιος; Αυτός που δούλεψε σκληρά για το ξήλωμα του Κώστα Καραμανλή, προκειμένου η Ελλάδα να γνωρίσει τον εθνικό ολετήρα Γιώργο Παπανδρέου ως Πρωθυπουργό και τον Κώστα Σημίτη ως αυριανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Θα τρελαθούμε τελείως!! Ο Τάκης σε συνέντευξή του μας λέει: «Η ΝΔ είναι η μεγάλη δημοκρατική φιλελεύθερη παράταξη που μέσα στις γραμμές της, μέσα στα ψηφοδέλτιά της θα ενώσει Έλληνες από τις παρυφές της Δημοκρατικής Αριστεράς μέχρι τη Δεξιά.»
Ποιος;;; ο Τάκης!!! ο συνέταιρος του αριστερού εργολάβου Καλογρίτσα στην GPO, που έχει καταγγείλει και ο Καμμένος
(βλ. Τάκης = ανατριχίλα » http://wp.me/p7nJQ5-9K)
Δεν παλεύεται το θέμα. Δεν υπάρχουν λόγια για τη νέα Νέα Δημοκρατία, που αναζητά ψήφους στα σάπια του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει και η νέα ΝΔ χτενίζεται…
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον νέο Πρέσβη της Αρμενίας

Εμφάνιση IMG_2016_09_20_043.jpg
Τον νέο Πρέσβη της Αρμενίας στη χώρα μας κ. Fadey Charchoghlyan, υποδέχθηκε σήμερα, στη Βουλή των Ελλήνων, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Νικόλαος Βούτσης. Στη διάρκεια της συνάντησης επαναβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των δύο Κοινοβουλίων και εκφράστηκε η βούληση για περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης και η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας κυρία Ελένη Σταματάκη.  

Ομόφωνα καταδίκασε το Περιφερειακό Συμβούλιο τη συμπεριφορά του Διοικητή Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ομόφωνα καταδίκασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας κ. Μπέζου, όπως αποτυπώθηκε στην επιστολή που δημοσίευσε ενάντια στον Εντεταλμένο για θέματα υγείας Περιφερειακό Σύμβουλο Μεσσηνίας κ. Άγγελο Χρονά.

Όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου χαρακτήρισαν μη αποδεκτή τέτοια συμπεριφορά και μάλιστα διορισμένου διοικητή νοσοκομείου προς αιρετό εκπρόσωπο των πολιτών της Πελοποννήσου. Εξουσιοδότησαν επίσης τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να αποστείλει επιστολή προς το Διοικητή του Νοσοκομείου εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του Συμβουλίου για τη συμπεριφορά αυτή.  
Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

http://greekradio.radiostream321.com/
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΟ ΤΕΡΜΑ'' 
ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΟ ΤΕΡΜΑ''
ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ -ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ...Γ'ΕΘΝΙΚΗ!!!!
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ο ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!

Δήθεν Αριστερά: Είναι η ώρα να πηγαίνει…

tsipras-roloi
Έχουμε και λέμε:
Τα δήθεν μεγάλα αριστερά αφηγήματα για κούρεμα του χρέους και αποζημίωση των ναζιστικών θηριωδιών χάθηκαν,… εκεί μέσα στη διόγκωση του ίδιου του χρέους από τη λεβέντικη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη και από τα χαστούκια των Γερμανών ως έναντι των όποιων απαιτήσεων αντίστοιχα.
Η δήθεν αριστερή ευαισθησία για τους αδύναμους κατέρρευσε, όταν έκλεισαν οι Τράπεζες και χιλιάδες μικρομεσαίοι βρέθηκαν στο δρόμο ή όταν οι συνταξιούχοι είδαν περήφανες περικοπές στις συντάξεις τους ή όταν οι φοροεπιδρομές φόρτωσαν όλους τους Έλληνες με χρέη.
Το δήθεν αριστερό ενδιαφέρον για τους μετανάστες εξαϋλώθηκε, όταν «προσκλήθηκαν» και μετά στοιβάχτηκαν σαν τα «γίδια» σε λασπωμένους καταυλισμούς και όταν οι τοπικές (ήδη φτωχές) κοινωνίες εξαντλήθηκαν κατά τη διαχείριση αυτής της εισβολής.
Η δήθεν αριστερή ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική εξανεμίστηκε, όταν παρακάλεσαν το ΝΑΤΟ να έρθει να φυλάξει τα Ελληνικά σύνορα ή όταν μοίρασαν τριαντάφυλλα στις γυναίκες του σουλτάνου Ερντογάν.
Η δήθεν αριστερή δημοκρατία εξαφανίστηκε, όταν το «καθεστώς» επέβαλε ένα γκανγκστερικό διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες, για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη.
Η δήθεν αριστερή ηθική, πνίγηκε όταν Τράπεζες και ειδικά καρτέλ, μοίρασαν πλούτο και δουλειές σε «φίλους» και «κολλητούς», με αστρονομικές ταχύτητες (ήξεραν από την αρχή ότι τα μνημόνια δεν αφήνουν πολύ χρόνο στις κυβερνήσεις).
Είναι ώρα να πηγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του. Τι άλλο μπορεί να κάνει; Ίσως κάτι να περισώσει από την πελατεία του.
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/

Ο κ. Τσίπρας και η μανία του για… εγκλεισμούς!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όσο και αν η κυβερνητική εκπρόσωπος προσπάθησε να αποφορτίσει αυτά τα οποία είπε ο κ. Τσίπρας στην Κ.Ε. του κόμματός του περί… σύλληψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πρόβλημα είναι μεγάλο και βαθύ.
Ας αφήσουμε που και η κ. Γεροβασίλη, αφού επέλεξε έναν πολύ παιδαριώδη τρόπο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά περπάτησε στην ίδια επικίνδυνη ατραπό.
Τι είπε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του; Τα εξής:
«Θα πρότεινα, μάλιστα, στην συνδικαλιστική ηγεσία της αστυνομίας αντί να ανακοινώνει ότι θα συλλάβει τον Χουλιαράκη, μήπως να ανέβαινε αυτές τις μέρες προς Θεσσαλονίκη μεριά».
Δηλαδή, είπε αυτό που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα τολμούσε να ειπωθεί σε μια κανονική Δημοκρατία ούτε χάριν αστειότητος.

Ποιος είναι ο έλληνας καθηγητής που μελετά τη φόρτιση κινητών χωρίς ρεύμα

upl57dff5a097cc3 (1)
Σε ένα όχι μακρινό μέλλον τα κινητά τηλέφωνα θα φορτίζουν χωρίς ρεύμα, με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, την ώρα που ο χρήστης τους μιλάει.
Πρόκειται για μια τεχνολογική επανάσταση στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι θα φέρει ελληνική υπογραφή;
Μετά βεβαιότητος το γνωρίζουν οι συντάκτες της πλέον έγκυρης διεθνούς βάσης επιστημονικών δεδομένων «Thomson- Reuters», που για δεύτερη συνεχή χρονιά κατέταξαν τον καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και

Αυτή η γυναίκα κοιμόταν κάθε βράδυ αγκαλιά με το κατοικίδιο φίδι της ώσπου έμαθε τη φρικτή αλήθεια

snake_copy
Δεν είναι όλα τα κατοικίδια ζώα κατάλληλα για να μοιράζονται το κρεβάτι σας. Ένας σκύλος μπορεί να είναι εντάξει, μια γάτα μπορεί να είναι εντάξει, αλλά ένα φίδι, ίσως να μην είναι και τόσο καλή ιδέα…

Νησί στον Καναδά προσφέρει μόνιμη θέση εργασίας και δύο στρέμματα γης

ImageHandler (1)
Ευκαιρία ζωής ή παγίδα; Όπως το δει ο καθένας. Σε κάθε περίπτωση, ένα νησί στον Καναδά προσφέρει μόνιμη θέση εργασίας και ιδιόκτητη γη σε όποιον θελήσει να μετοικήσει εκεί!
Δεν πρόκειται για πλάκα, ούτε για κάποια ιδιαιτερότητα. Η εταιρεία The Farmer’s Daughter

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επικίνδυνη η κατάσταση με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο

Τρίπολη 20-9-2016 

 Καμία απάντηση για τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΥ στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου όπου συζητήθηκε η πιο κάτω Επερώτηση. 

 ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Θέμα: Επικίνδυνη η κατάσταση με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο. 

 Εκρηκτικές διαστάσεις με ευθύνη της κυβέρνησης και της Διοίκησης της Περιφέρειας παίρνει το αδιέξοδο με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. 
Δύο χρόνια η κυβέρνηση διαλέγεται με την ΤΕΡΝΑ, εταιρείες μπαινοβγαίνουν στα Υπουργικά γραφεία διαφημίζοντας την πραμάτεια τους και ο χορός της αντιπαράθεσης για το από ποιον, και σε ποιόν, θα παραδοθεί η διαχείριση των απορριμμάτων καλά κρατεί. 

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Τα σχολεία για τα παιδιά άνοιξαν, για τους ενήλικους πότε;

Δελτίο τύπου από την Πανελλήνια Ένωση Στελεχών Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΠΕΣΕΕ) σχετικά με την επανέναρξη λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης σε όλη την Επικράτεια.
Φωτογραφία:  
Αναφέρεται ότι έξι μήνες μετά τη διακοπή της λειτουργίας τους και παρά τις διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα κου Παπαγεωργίου ότι τα Κ.Δ.Β.Μ. θα επαναλειτουργούσαν απ’ το Σεπτέμβριο του 2016, μετά από αλλαγές στο σχεδιασμό τους το έργο σήμερα, λίγες ημέρες πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου δεν έχει ακόμη ενταχθεί, ώστε να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η Π.Ε.Σ.Ε.Ε. απευθύνει  έκκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμβάλλουν, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, στην, κατά το δυνατό, συντομότερη επαναλειτουργία των δημοτικών Κ.Δ.Β.Μ. και στην εξασφάλιση αυξημένης χρηματοδότησης για τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων στη χώρα μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έχουν περάσει πάνω από έξη μήνες από τότε που τα δημοτικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σταμάτησαν την, μόλις 2 ½ ετών, λειτουργία τους και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στερούνται τα δεκάδες δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα- τόσο απαραίτητα στην εποχή μας- ενώ χιλιάδες στελέχη και εκπαιδευτές έχουν χάσει την απασχόλησή τους.
Λίγο πριν το κλείσιμό τους, η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) είχε υποσχεθεί προς όλους ότι τα Κ.Δ.Β.Μ. θα επαναλειτουργούσαν απ’ το Σεπτέμβριο του 2016, μετά από αλλαγές στο σχεδιασμό τους. Η Πανελλήνια Ένωση Στελεχών Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Π.Ε.Σ.Ε.Ε.) είχε εκτιμήσει από τότε ότι το χρονικό διάστημα της διακοπής θα ήταν αρκετά μεγαλύτερο, γι’ αυτό και είχε ζητήσει την παράταση του Έργου μέχρι και τον Ιούλιο του 2016, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό. Που βρισκόμαστε σήμερα; Το Έργο δεν έχει ακόμη ενταχθεί, ώστε να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, και αυτό σημαίνει ότι η διακοπή θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες ακόμη.
 Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του Έργου υπό το νέο σχεδιασμό, η ηγεσία της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. επιμένει ότι το ποσοστό των ωφελούμενων δημοτών θα εκτοξευθεί απ’ το 1,8%, κατά την προηγούμενη φάση του, στο 5% μέχρι το 2020. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι κατά την περίοδο 2013-2015 δαπανήθηκαν 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για την περίοδο 2016-2021 ο προϋπολογισμός είναι μόλις 28 εκατομμύρια. Η Π.Ε.Σ.Ε.Ε. αμφισβητεί εύλογα και την πρόβλεψη αυτή της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. και διακηρύσσει ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός στόχος του 10% για συμμετοχή των πολιτών  σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων είναι να αυξηθεί σημαντικά η σχετική χρηματοδότηση (και με την αξιοποίηση εθνικών πόρων), που προς το παρόν είναι καθηλωμένη σε εξευτελιστικά επίπεδα. Διαφορετικά η δραματική συρρίκνωση της εκπαίδευσης ενηλίκων στη χώρα μας είναι προ των πυλών.
Για τους παραπάνω λόγους η Π.Ε.Σ.Ε.Ε. κάνει έκκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους, Υπουργείο Παιδείας, Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, δημότες, πρώην στελέχη και εκπαιδευτές να συμβάλλουν, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, στην, κατά το δυνατό, συντομότερη επαναλειτουργία των δημοτικών Κ.Δ.Β.Μ.  και στην εξασφάλιση αυξημένης χρηματοδότησης για τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων στη χώρα μας.
                                                                        Το Δ.Σ. της

Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Εκπαίδευσης Ενηλίκων