Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Συντριπτικη υπεροχη της Ν.Δ. και στην παρασταση νικης Δημοσκόπηση Marc: Κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και 7,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ

dimoskopisi-marc
Με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για τον Alpha.
Το ποσοστό με το οποίο προηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση στην πρόθεση ψήφου ανεβαίνει στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες αν γίνει αναγωγή των απαντήσεων χωρίς τον υπολογισμό αποχής, λευκού και άκυρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 22,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται δεύτερος με ποσοστό 14,8%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,3% και ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 5,8% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,7%.
Στη Βουλή φαίνεται πως εισέρχονται η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%, ενώ Ποτάμι, Πλεύση Ελευθερίας και η Λαϊκή Ενότητα μένουν εκτός.
Στην πρόθεση ψήφου χωρίς τη συμμετοχή της επιλογής Λευκό και Άκυρο η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 9,6%.

Την ίδια ώρα, συντριπτικά είναι τα ποσοστά που καταγράφονται στη λεγόμενη «παράσταση νίκης» για τη ΝΔ, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 64,9% ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 15,5%.
Εντυπωσιακά μακριά, όμως, από τις απόψεις που εκφράζουν οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται οι πολίτες. Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης του Alpha μόλις το 14% των πολιτών ταυτίζεται με τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 21% δηλώνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ενδεικτικό ότι και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μαζί, συγκεντρώνουν ποσοστό 35%, υστερούν σημαντικά από το ποσοστό που συγκεντρώνει η απάντηση «κανένας ιδιαίτερα» και φτάνει το 39,5%.
dimoskopisi-alpha
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε κατά το διάστημα 19- 21 Σεπτεμβρίου σε 1.005 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα, έγινε με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές, μετά τη ΔΕΘ και μετά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών. Το κυρίαρχο στοιχείο που καταγράφει η έρευνα είναι η κατάρρευση του προεκλογικού συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ «Η ελπίδα έρχεται», αφού απογοητευμένοι και χωρίς ελπίδα δηλώνουν οι 8 στους 10 Έλληνες.

Αρχίζει το ματς ... Πρεμιέρα το Σάββατο στην Α΄ Κατηγορία Κορινθίας


Αρχίζει στις 4,00 το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας για την περίοδο 2016 - 2017. 
Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν οι παρακάτω 16 ομάδες:

Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Αχαϊας

 Κύπελλο: 13 αγώνες ορίσθηκαν  για την Τετάρτη 21/9 - Aναλυτικά ποιοι είναι

Οι 13 πρώτοι αγώνες της α' φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Αχαϊας  διεξήχθησαν χθες

Τα αποτελέσματα:
Πολύτεκνος-Αναγέννηση Πατρών 0 - 2
Φωστήρας-Απόλλων Εγλυκάδας 3 - 0
Ζαβλάνι-Πανιώνιος/Αχιλλέας 0 - 3
Πάτραι-Άρης Πατρών 1 - 3
Λιμνοχώρι-Δόξα Παραλίας 0 - 2
Αχιλλέας Καμαρών-Απόλλων Συνοικισμού 1 - 2
Πείρος Ισώματος-Λέων Αλισσού 2 - 2 κ.α (παράταση) 2 - 4
  Πρωτέας-Πανμοβριακός 0 - 5
Ζήρια/ΤΑΔ 93-Κεραυνός Αγίου Βασιλείου 0 - 8
  Αστέρας Μιντ.-Διαγόρας Βραχνέικων 0 - 3
Απόλλων Βίδοβας-Εθνικός Σαγεϊκων 1 - 0
Αετός Πατρών-Ατρόμητος Πατρών 0 - 5
Νίκη Προαστείου-Δόξα Πατρών 5 - 0

ΝΔ για Ελληνικό: Ο "καλός", ο "κακός" κι ο "άσχετος"

ΝΔ για Ελληνικό: Ο `καλός`, ο `κακός` κι ο `άσχετος`
Για θέατρο του παραλόγου και για τον ρόλο «του καλού, του κακού και τον άσχετου» που έχουν επωμιστεί οι κ.κ. Σπίρτζης, Μπαλτάς και Δημητριάδης στην υπόθεση του Ελληνικού κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση:
«Τους ρόλους του καλού, του κακού και του άσχετου, μοιράστηκαν οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του “Ελληνικού”.
Ο Υπουργός κ. Χρ. Σπίρτζης εμφανίζεται στο ρόλο του καλού που, παρά τις παλιές αντιθέσεις του, αλλά και τις πρόσφατες επικρίσεις του για το τίμημα, σηκώνει το βάρος για να προχωρήσει η επένδυση. Σέρνεται στη λογική του τραβάτε με και ας κλαίω!…
Ο Υπουργός κ. Αρ. Μπαλτάς, στο ρόλο του κακού, δηλώνει: “Αναγνωρίζουμε το γεγονός μιας ήττας. Κάνουμε το συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα και συνεχίζουμε τον αγώνα”. Θυμάται πως κάποτε μιλούσαν για το δρόμο του “δημοκρατικού σοσιαλισμού” και αφήνει να φανεί πως κάποτε μπορεί να τον βρουν.
Στο ρόλο του άσχετου ο βουλευτής κ. Δ. Δημητριάδης υποστηρίζει: “Δεν επιδιώξαμε αριθμητική αύξηση του τιμήματος, διότι αυτό πολύ απλά πηγαίνει μόνο στο χρέος”. Αφήνοντας να φανεί πως μπορούσαν, αλλά δεν ήθελαν μεγαλύτερο τίμημα.
Το ερώτημα είναι ένα: Στο θέατρο αυτό, του παραλόγου, ποιος είναι ο ρόλος του κ. Τσίπρα;».

Γεωργιάδης μαινόμενος! Ντροπή ο Φίλης – Η Φωτίου διορίστηκε επί χούντας!

Γεωργιάδης μαινόμενος! Ντροπή ο Φίλης – Η Φωτίου διορίστηκε επί χούντας!
Για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών ήταν η επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά για τα Θρησκευτικά και τις αντιλήψεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την Εκκλησία εξελίχθηκε! Πρωταγωνιστής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, που εκτόξευσε μύδρους κατά του υπουργού, αποκαλώντας τον "ντροπή", ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε η Θεανώ Φωτίου. 

Καταγγελία εκπαιδευτικών: Πάνω από 7.000 κενά στα σχολεία κρύβει ο Φίλης

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/filis-agiasmos-sxoleio-1300.jpgΟι εκπαιδευτικές ομοσπονδίας καταγγέλουν ότι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κρύβει το γεγονός ότι υπάρχουν πάνω από 7.000 κενά στο εκπαιδευτικό σύστημα που έχουν ως αποτέλεσμα την  αδυναμία λειτουργίας ολοήμερων σχολείων, τάξεων ενισχυτικής διδασκαλίας και την μείωση ωρών διδασκαλίας σε μαθήματα όπως η Πληροφορική και τα Αρχαία.

Μπακογιάννη: « H επιτροπή πόθεν έσχες έχει ποινικές ευθύνες»

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/07/mpakogianni1.jpg 
Η επιτροπή πόθεν έσχες έχει ποινικές ευθύνες τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την υπόθεση Καλογρίτσα. «Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, γιατί είχε δύο στόχους. Ο πρώτος στόχος ήταν μέσω των τηλεοπτικών αδειών να κατασκευάσει έναν φιλικό προς εκείνη τηλεοπτικό σταθμό, και έτσι χρησιμοποίησε τον κ. Καλογρίτσα.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, ΝΕΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΑΠΟ ΤΣΙΡΚΑ «Τρέχουν» στο Μαξίμου για να… μαζέψουν τα στελέχη τους

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/megasro-maksimou-1000.jpg
Απανωτά limit down καταγράφει το αφήγημα της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την κατά τους κυβερνητικούς αναμόρφωση του τηλεοπτικού πεδίου, μέσα από ένα διαγωνισμό ο οποίος στήθηκε με όρους «Μεγάλου Αδερφού» και εξελίσσεται σε οπερέτα.

ΟΤΑ: Από το Μητρώο γενικοί γραμματείς, επικεφαλής νομικών προσώπων - Πατούλης: Με το διορισμένο γραμματέα, καταργούν το δήμαρχο



Πρόταση για την επιλογή γενικών και εκτελεστικών γραμματέων δήμων και περιφερειών αλλά και προέδρων των νομικών προσώπων τους από το Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοικησης κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της Επιτροπής για το ν 4369/16 (Μητρώο). Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου από το εννιαμελές Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ) θα προτείνονται μέσα από το Μητρώο τρια πρόσωπα  από τα οποία η διοίκηση του δήμου ή της περιφέρειας θα μπορεί να επιλέγει γενικούς και εκτελεστικούς γραμματείς αλλά και επικεφαλής (προέδρων, αντιπροέδρων, διευθύνοντων συμβούλων) νομικών προσώπων.

Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη με επίκεντρο προσφυγικό και Κυπριακό

Συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μανχάταν, διάρκειας δύο ωρών είχαν τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν, με την ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού να περιλαμβάνει τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, το θέμα των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών και το Κυπριακό. Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο των εργασιών της 71ης Γενικής Συνέλευσης των ΟΗΕ. Κυβερνητικές πηγές …
EurActiv.gr

Παράθυρο για αγωγές αποζημίωσης εναντίον της μνημονιακής λιτότητας ανοίγει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Παράθυρο για αγωγές
αποζημίωσης εναντίον της
μνημονιακής λιτότητας
ανοίγει απόφαση του
Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου 
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι πολίτες της ΕΕ μπορούν πλέον να μηνύσουν την τρόικα, εάν πιστεύουν ότι τα θεμελιώδη δικαιώματά τους έχουν παραβιαστεί από τη λιτότητα, αναφέρει η EurActiv Γερμανίας. Έχει παραβιάσει η τρόικα τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ με την επιμονή της για λιτότητα στις χώρες που επλήγησαν από την κρίση; Αυτό είναι το ερώτημα που …
EurActiv.gr

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                            Ξυλόκαστρο 22  Σεπτεμβρίου 2016                               
                                                             Αριθμ.Πρωτ 12822
                               Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

            

    Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη  ΔΕΥΤΕΡΑ 26  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα  παρακάτω θέματα :  

1.   Ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη Δ.Ε. Ευρωστίνης.

Ανοικτή πολιτική εκδήλωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου διοργανώνει, στο πλαίσιο του 2ου Συνέδριου του κόμματος, ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  Παναγιώτης Ρήγας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει διάλογος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο Δημαρχείου Κορίνθου, την Τετάρτη 28/9/2016 στις 19:30 και είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες αλλά και σε εκπροσώπους φορέων.

Κόρινθος 22/9/2016
Συντονιστικό Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου

H Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται ισχυρή πολιτική ηγεσία. Σφοδρή επίθεση ΚΕΔΕ σε Δούρου για το Ελληνικό

Σφοδρη επίθεση στη Ρένα Δούρου εξαπολύει με επίσημη ανακοίνωση της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Κατηγορεί την Περιφερειάρχη Αττικής για ανεπάρκεια και της ζητά να  ...
airetos.gr

Η ένταξη του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO - ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ ΜΕ ΘΕΜΑ :<ΤΡΑΙΝΟ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ>

Η Πελοπόννησος, με τον απαράμιλλο πλούτο σε φυσικά τοπία ιδιαιτέρου κάλλους, αρχαιολογικούς χώρους παγκόσμιας εμβέλειας, ιστορικούς τόπους και μνημεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις διεθνούς ακτινοβολίας και εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες ταξιδιωτών. 
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αρκαδικός Μύθος επηρέασε βαθειά την ευρωπαϊκή κουλτούρα του Διαφωτισμού και της Αναγέννησης δημιουργώντας φιλοσοφικά, λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά ρεύματα που αποτελούν την βάση του ευρωπαϊκού πνεύματος και πολιτισμού. 
Η Πελοπόννησος, ως λίκνο του σύγχρονου Ελληνικού κράτους (κήρυξη της Επανάστασης του ’21, το Ναύπλιο ως η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας) αποτελεί ένα τόπο εξέχουσας ιστορικής σημασίας.

«Καιρὸς νὰ γίνῃ .... προαιρετικό, τό Λύκειο»


Γράφει ο
Γιώργος Κακαρελίδης
Γεγονὸς 1ο: Ὅσο ἡ εἰσαγωγὴ, χωρίς ἀξιοσέβαστες ἐναλλακτικές, στὰ Πανεπιστήμια, κυμαίνεται στὸ φρικαλέο 70% καὶ στὴν πραγματικότητα 100%, ἀφοῦ ὁ τελευταῖος εἰσαχθὴς πῆρε ἄσσο, ἔχοντας γράψει ἁπλῶς τ’ὄνομά του, κι’ αὐτό πιθανώτατα λανθασμένα, τόσο ὅλες οἱ βαθμίδες τῆς Παιδείας θὰ πηγαίνουν κατὰ διαόλου.
Γεγονός 2ο: Ὅσο ὑπάρχει τό πρῶτο, τόσο ὅλοι οἱ τομεῖς τῆς οἰκονομίας, πέφτουν ἐξ ἴσου στό βάραθρο.

Ένα «πιπεράτο» στα γρήγορα: «Υποκλιθείτε στον…ΚΑΝΕΝΑ!...»

Γράφει ο
Γιώργος Πιπερόπουλος
(Διαβάζω Κυριακάτικα τα αποτελέσματα μεγάλης δημοσκόπησης και, όπως το συνηθίζω εδώ και χρόνια με σίγουρα καλοπροαίρετη αλλά και δυνατή δόση καυστικού χιούμορ, φέρνω ξανά στη δημοσιότητα ένα σχετικό μου κείμενο καθώς μια ακόμη επίσημη δημοσκόπηση αναδεικνύει το ευτράπελο της επιλογής του «ΚΑΝΕΝΑ» ως καταλληλότερου Πρωθυπουργού από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που ρωτήθηκαν) 
 ***************************************************************
Η έννοια «ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός» που χρησιμοποιείται όχι απλά και μόνο συχνά, αλλά υπερβολικά συχνά, σε κάθε μικρή και μεγάλη, επίσημη και ανεπίσημη, αυτοδύναμα εκτελούμενη ή κατά παραγγελία των Κομμάτων ελληνική δημοσκόπηση λένε πολλοί συμπολίτες μας ότι έχει κουράσει, όχι απλά πολύ, αλλά υπερβολικά πολύ…
Κάποιοι μάλιστα διατείνονται ότι η έννοια «πτώχευσε» καθώς σχεδόν νομοτελειακά ως «καταλληλότερος» αναδεικνύεται εκείνο το άτομο που κατέχει την εποχή που γίνεται η δημοσκόπηση τον Πρωθυπουργικό θώκο και ακολουθεί, ο εν δυνάμει καταλληλότερος Πρωθυπουργός που είναι, κατά κανόνα σχεδόν, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!..
Εάν υπήρξε κάποια εξαίρεση σε κάποια δημοσκόπηση κάποια εποχή απλά και μόνο υπήρξε ως επιβεβαίωση του παραπάνω κανόνα…
Τι ψάχνουν λοιπόν οι δημοσκόποι, αναρωτιούνται πολλοί, και ταλανίζουν με την σχεδόν άχρηστη πλέον ερώτηση, όσους ανήκουν στο στατιστικό  δείγμα και απαντούν στην ερώτηση και μαζί το αναγνωστικό κοινό που διαβάζει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων;
Ευρήματα ενδιαφέροντα, αλλά όχι και «πιπεράτα»…
Το «πιπεράτο» της υπόθεσης το εντοπίζω στο εντυπωσιακό ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνει στη σημερινή δημοσκόπηση (γιατί άραγε μου ήρθε στο νου ξαφνικά ο Κύκλωπας του Ομηρικού έπους της Οδύσσειας) ως «καταλληλότερο»  Πρωθυπουργό»:
τον μεγάλο Ηγέτη, τον έξοχο άνδρα (στην Πατρίδα μας θα μπορούσε ποτέ να είναι γυναίκα;), αυτό που εμπνέει ότι θα φέρει ρευστότητα στην αγορά, θα δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης στους ανέργους νέους και ώριμους στην ηλικία, θα βάλει φρένο στα λουκέτα μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, τέλος στις μειώσεις μισθών και συντάξεων…
Τον ηγέτη που θα ανακόψει τη φυγή επιστημόνων, και όχι μόνο, στην ξενιτιά, θα φέρει την ΕΛΠΙΔΑ που το πολιτικό σύστημα και οι υπηρέτες του έχουν κλέψει από την καθημερινότητά μας, και το χαμένο χαμόγελο στα χείλη του Λαού της Ελλάδος!...
Σε αυτόν υποκλίνομαι σήμερα, παραδέχομαι ότι λείπει και υπόσχομαι να τον τιμήσω με την ψήφο μου στις επόμενες Εθνικές Εκλογές και καλώ και εσάς:
Γρήγορα και «πιπεράτα» : Υποκλιθείτε στον… «ΚΑΝΕΝΑ»!...
-------------------------------------------------------------------------------------
(O Γιώργος Πιπερόπουλος είναι συνταξιούχος καθηγητής και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Επισκέπτης καθηγητής στο Business School, Newcastle University, United Kingdom)

22 νέα και επετειακά ψέματα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το τροπάρι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται! Εδώ και έναν χρόνο! Και στις 20 Σεπτεμβρίου, ένα χρόνο από τις (δεύτερες) συριζοεκλογές, έγινε… επετειακό!
Την ώρα που η χώρα βυθίζεται στην ύφεση, στα σκάνδαλα και στην απόλυτη διάλυση όσον αφορά στην ασφάλεια και στη διαχείριση του μεταναστευτικού, η κυβέρνηση (δια των γνωστών «πηγών» της) είχε το θράσος να μας… επισημάνει τα… βασικότερα σημεία του έργου της, στη διάρκεια και αυτού του μετεκλογικού έτους.
Και βέβαια, σπεύδουν να μας προκαταλάβουν ξανά με το γνωστό τροπάρι: Ο λαός μας ψήφισε, άρα ο λαός συμφωνεί με όσα γίνονται.
Πρόκειται για την γνωστή ύβρι την οποία και πάλι επανέλαβαν: «Ο ελληνικός λαός ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και την προσπάθειά της να βγάλει τη χώρα από τη βαθύτερη και πλέον μακροχρόνια κρίση της σύγχρονης ιστορίας της». Και:

Kατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής στην ΕΕ από τον Ιούνιο του 2017

Kατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής στην ΕΕ από τον Ιούνιο του 2017
Την αναθεωρημένη πρότασή της για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής για τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2017, παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε σημαντική ανακοίνωση σχετικά με Ευρώπη, τον δορυφόρο του Διός θα προβεί η NASA

Σε σημαντική ανακοίνωση σχετικά με Ευρώπη, τον δορυφόρο του Διός θα προβεί η NASA
Συνέντευξη τύπου έχει προγραμματίσει την Δευτέρα, η Αμερικανική διαστημική υπηρεσία για να ανακοινώσει μια σημαντική ανακάλυψη της σχετικά με τον δορυφόρο του Διός, Ευρώπη.

Αποκαλύψεις Χατζηνικολάου για το MEGA: Ποιος κρύβεται πίσω από το κλείσιμο του καναλιού

newego_LARGE_t_248161_106702475
Ο Νίκος Χατζηνικολοάου μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε μα αιχμηρά σχόλια για το σκάνδαλο που συνοδεύει την αδειοδότηση Καλογρίτσα και το κλείσιμο των δύο μεγαλύτερων και πιο υγιών καναλιών, του Alpha και του Star, ενώ αποκάλυψε και το άγριο πολιτικό παρασκήνιο πίσω από το «λουκέτο» στο Mega.

Πως το εμπορικό κέντρο έγινε.. φάντασμα: Είναι στην Ελλάδα – Δείτε την εικόνα που συναντούν οι επισκέπτες

Pantheon_2-600x384
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας ξέμεινε από μισθωτές…

Άλλος ένας χρόνος χωρίς Εθνική Ομάδα…

vaggelis-meimarakis-ethniki-omada
Πέρασε ένας χρόνος από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Η κοινωνία έβγαινε από ένα διχαστικό δημοψήφισμα όπου πολίτες είχαν ερωτηθεί αν θέλουν ή όχι άλλους «μνημονιακούς» φόρους, χωρίς φυσικά να υποδεικνύεται κάποια άλλη πηγή χρηματοδότησης της χώρας. Στη συνέχεια η Ελλάδα θα οδηγείτο σε πρόωρες εκλογές με ένα ακόμη διχαστικό ερώτημα περί παλαιού και νέου. Η θλιβερή ιστορία είναι γνωστή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον αέρα της ευρωπαϊκής σύγκρουσης και δίχως να έχει πάρει ακόμη κανένα μέτρο, κέρδισε τις εκλογές και ως κυβέρνηση εφήρμοσε το πιο άγριο Μνημόνιο, που ήταν το αποτέλεσμα της «περήφανης» διαπραγμάτευσης.

Πρώτη μέρα του Φθινοπώρου 2016 - Φθινοπωρινή ισημερία από την Google

Πρώτη μέρα του Φθινοπώρου 2016

Την πρώτη μέρα του φθινοπώρου που ξεκινάει από σήμερα (Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου) και επίσημα, αποφάσισε να τιμήσει και η Google μέσα από το doodle της.
Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου, στις 17:21 (ώρα Ελλάδας), αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο. Τότε θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, σηματοδοτώντας έτσι την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.
Στην ισημερία, σε όλο τον κόσμο, η νύχτα και η μέρα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια (αλλά όχι ακριβώς ισομοιρασμένη). Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο, η μέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η νύχτα θα φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.
Τόσο οι ισημερίες, όσο και τα ηλιοστάσια, συμβαίνουν δύο φορές τον χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους. Αποτελούν περιοδικά -ανά εξάμηνο- αστρονομικά φαινόμενα που σχετίζονται με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο, καθώς και την περιστροφή γύρω από τον άξονά της, ο οποίος βρίσκεται υπό κλίση περίπου 23,5 μοιρών.
Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν ποικίλες μυθικές σημασίες.
Η μετεωρολογική έναρξη του φθινοπώρου και κάθε άλλης εποχής βασίζεται σε στοιχεία για τις μέσες θερμοκρασίες.
Η Google μάς εύχεται καλό Φθινόπωρο!


newsbomb.gr

"Έφυγε" ο Γιώργος Καστρινάκης - Αντίο φίλε

Πέθανε ο Γιώργος Καστρινάκης

Πενθεί η δημοσιογραφική οικογένεια, καθώς σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Χανιώτης φίλος μας Γιώργος Καστρινάκης, αθλητικός συντάκτης, πολιτικός, αλλά και με μεγάλη προσφορά στον αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των νεφροπαθών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία. 
Η τελευταία περιπέτεια με την υγεία του διήρκεσε σχεδόν δυο μήνες και αυτήν την φορά δεν βγήκε νικητής. Σαν τέτοιο όμως θα πρέπει να τον θυμόμαστε... Σαν τον άνθρωπο που βρήκε την δύναμη μέσα από το δικό του πρόβλημα υγείας, να σηκώσει ψηλά τα προβλήματα εκατοντάδων άλλων, να τα αναδείξει και να παλέψει για την επίλυσή τους.
Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε στον Στύλο Χανίων Κρήτης το 1956. Εισήχθη στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών το 1974 και δούλεψε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του ως συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ με το οποίο ασχολήθηκε από 16 ετών (1972).
Ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του Μικτού Διοικητικού Συμβουλίου και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στον οποίο διετέλεσε επί 15ετία διοικητικό στέλεχος.

Η προσφορά του Γιώργου Καστρινάκη στην κοινωνία ήταν μεγάλη, καθώς από το 1985, που υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε αιμοκάθαρση, αφιέρωσε τη ζωή του για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των Νεφροπαθών και γενικότερα των πολιτών με αναπηρία. Μέχρι σήμερα και επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, ενώ υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία και βασικό διοικητικό της στέλεχος επί εννιά χρόνια.
Μακρά ήταν και η θητεία του στην Αυτοδιοίκηση (πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, εκλεγμένος σε όλη τη διαδρομή της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρώτος πανελλαδικά σε σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με 13.754 σταυρούς στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.
Τον Γιώργο τον γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια για το δυναμικό παρόν του στους αγώνες για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους χρόνια πάσχοντες., έγινε αθλητικός ρεπόρτερ, συνιδρυτής της ΕΣΑμεΑ, συγγραφέας και πολιτικός. Πάνω από όλα όμως  ήταν ένας καλός άνθρωπος και καλός συνεργάτης.
Αντίο Γιώργο!
Το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο εύχεται θερμά συλλυπητήρια στην κόρη του Αθηνά Καστρινάκη, που εργάζεται στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη γυναίκα του Μαρία Μαυρεδάκη και στους συγγενείς του.
Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Γιώργου Καστρινάκη.
Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Παναγιώτης. Κουρουμπλης αναφέρει ότι ο εκλιπών δημοσιογράφος και πολιτικός, υπήρξε ακάματος αγωνιστής της ζωής, με μεγάλη προσφορά ως στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Προσώπων με Αναπηρία, αλλά και ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών.
"Ο Γιώργος, υπήρξε μπροστάρης της οργάνωσης του αναπηρικού κινήματος και χάραξε νέους δρόμους προάσπισης της αξιοπρέπειας των ανθρώπων με αναπηρία", καταλήγει ο υπουργός.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ