Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Σύμπλεγμα του Πήτερ Παν: Το σύνδρομο του «αιώνιου παιδιού»

pitpansynstogia.jpgΤο Σύμπλεγμα του Πίτερ Παν αναφέρεται σε άτομα που δεν θέλουν ή νιώθουν ότι δεν μπορούν να μεγαλώσουν. Άτομα που ουσιαστικά νοιώθουν παιδιά φυλακισμένα στο σώμα ενός ενήλικα. Έμβλημά τους είναι η ανεμελιά, η αδιαφορία κι ο έντονος ναρκισσισμός, κι έτσι...μαγικά λύνονται τα προβλήματά τους, χωρίς υποχωρήσεις και κόπο απο τους ίδιους.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Άγνωστοι στο ευρύ κοινό χώροι του Κοινοβουλίου άνοιξαν σήμερα από τη Βουλή, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εμφάνιση 040A0127.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας φέτος για πρώτη φορά στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, άνοιξε σήμερα στους πολίτες χώρους του κτηρίου του Κοινοβουλίου που δεν είναι επισκέψιμοι τον υπόλοιπο χρόνο, κατά τη διάρκεια των συνήθων ξεναγήσεων. Μεταξύ αυτών, ήταν και το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, πρωτόγνωρος χώρος για το ευρύ κοινό.

Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

Βαθιές μεταρρυθμίσεις
και μείωση φόρων ζητά το ΔΝΤ

Βαθιές μεταρρυθμίσεις και μείωση φόρων ζητά το ΔΝΤ

Μείωση των υφιστάμενων συντάξεων υπέρ ενός καλύτερου κοινωνικού κράτους, μείωση φορολογικών συντελεστών, κατάργηση φοροαπαλλαγών, φορολόγηση των πλουσίων, περαιτέρω αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις αγορές προϊόντων, ταχεία επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, πιο «φιλόδοξες» μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ενίσχυση της τραπεζικής διακυβέρνησης και μία νέα ισχυρή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, είναι η συνταγή που προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) …
---
Παραμένει Βρυξέλλες ή
φεύγει για Βερολίνο ο
Σούλτς;

Παραμένει Βρυξέλλες ή φεύγει για Βερολίνο ο Σούλτς;

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, παρουσία της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  Μάρτιν Σουλτς ήταν προσεκτικός στις απαντήσεις του, προκειμένου να μην αποκαλύψει τα μελλοντικά του σχέδια. Ο Γερμανός πολιτικός, ο οποίος έχει διαχειριστεί πολλά κρίσιμα ζητήματα όπως το προσφυγικό, την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και το Brexit, απέφυγε να δώσει απάντηση για το αν θα …
---
Μέλη της
ΕΚΤ: «Δεν υποχωρούν άλλο
τα επιτόκια»

Μέλη της ΕΚΤ: «Δεν υποχωρούν άλλο τα επιτόκια»

Τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι πιθανότατα κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα στα οποία θα μπορούσαν να βρεθούν, παρότι η τράπεζα ήλπιζε ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα αντιδρούσε αποτελεσματικότερα στα μέτρα τόνωσης, τόνισαν σήμερα δύο ανώτατοι φορείς χάραξης πολιτικής σύμφωνα με το Reuters. Με τα επιτόκια πλέον σε αρνητικό έδαφος αυξάνονται οι πιθανότητες επιβλαβών παρενεργειών, καθώς ελαττώνεται η κερδοφορία …
---
Η Αυστρία
και η Γαλλία προτείνουν την
επανέναρξη των
διαπραγματεύσεων για την
ΤΤΙΡ με νέο όνομα

Η Αυστρία και η Γαλλία προτείνουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ΤΤΙΡ με νέο όνομα

Η Αυστρία και η Γαλλία θα προτείνουν σήμερα το τέλος της παρούσας διαπραγμάτευσης μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ αναφορικά με τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) και θα προτείνουν την έναρξη διαπραγματεύσεων σε νέα βάση, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Ράινχολντ Μίτερλενερ στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. Όπως σημείωσε, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εμπορίου της Γαλλίας Ματίας …

Βερναρδάκης: Λύση για τους συμβασιούχους των προσωρινών πινάκων ΑΣΕΠ

Λύση στο εργασιακό πρόβλημα όλων των συμβασιούχων που είχαν προσληφθεί στους δήμους αλλά και στο δημόσιο με βάση προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, δεσμεύθηκε να δώσει εντός διμήνου ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής.
Υπενθυμίζεται ότι τόσο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όσο και όπως προβλεπόταν στις συμβάσεις, αυτές θα λύονταν  με την πρόσληψη των επιτυχόντων των  διαγωνισμών, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται από τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την πρωτοβουλία Wheeling2help

 Εμφάνιση Afisa Wheeling2Help Τρίπολης.jpgΕμφάνιση wheeling2help2.png
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει θέσει υπό την αιγίδα της και συνδιοργανώνει με την Κοιν.Σ.Επ 5ΕΝΤΕ, το Σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας, και το Δήμο Τρίπολης το Wheeling2help Αρκαδίας. 
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμμετοχικής διαδικασίας, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία και τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου, για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων και τη διάθεσή τους σε ανθρώπους και φορείς που τα χρειάζονται (5 αμαξίδια σε κάθε πόλη, συμπεριλαμβανομένης και της Τρίπολης).

Εμφάνιση 5ENTE_b.png
Το Wheeling2help αποτελεί πρωτοβουλία δυο νέων ανθρώπων του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και της Θεοδώρας Μπίτση, οι οποίοι μέσω των δράσεων ευαισθητοποίησης τους έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν ένα σημαντικό ποσό για την αγορά των αμαξιδίων. Στο πλαίσιο του στόχου τους οι εθελοντές στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 μαζί και με άλλους εθελοντές ξεκίνησαν να ποδηλατούν  από την Κωνσταντινούπολη, υπό τις ευλογίες και τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριάρχη και υπό την αιγίδα της Εθνικής Παραολυμπιακής επιτροπής,  με σταθμούς σε είκοσι πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων τέσσερεις στην Πελοπόννησο.
Στο πλαίσιο του Wheeling2help την Τρίπολη στην Πλατεία Άρεως την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και τις ώρες 17:00-21:00 θα διοργανωθεί γιορτή με περισσότερους από τριάντα φορείς, συλλόγους και επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή, μετά από ανοιχτή πρόσκληση, με στόχο την υποδοχή των εθελοντών της πόλης. Θα πραγματοποιηθούν επίσης μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες και βιωματικά εργαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες δράσεις θα διοργανωθούν στην Κόρινθο 27/09 ημέρα Τρίτη, Ναύπλιο 28/09 ημέρα Τετάρτη, Τρίπολη 29/09 ημέρα Πέμπτη και Καλαμάτα 01/10 ημέρα Σάββατο.




Σχετικά links:
2) fb: wheeling2help Τρίπολη


Βασίλης Νανόπουλος : Να λειτουργήσει ο Δήμος Κορινθίων με κανόνες και κανονισμούς και όχι με πελατειακές σχέσεις.

Εμφάνιση vnanopoulos.jpg
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Δελτίο τύπου για το δημοτικό συμβούλιο 19.9.2016


Η Συμμαχία Πολιτών κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 19.9.2016  και προ ημερήσιας διατάξεως έθεσε για πολλοστή φορά το θέμα της έλλειψης και μη εφαρμογής κανονισμών στο Δήμο Κορινθίων.

Με επιμονή επαναφέρουμε  το θέμα να ψηφιστεί κανονισμός λειτουργίας για το ΚΕΠΑΠ που να ρυθμίζει την φιλοξενία πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών σωματείων, την πολιτική στον πολιτισμό και την άθληση στο δήμο κλπ. 

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του Γ.Καρασάββα

Εμφάνιση vnanopoulos.jpg
Δελτίο τύπου 23.9.2016
Σχετικά με τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Καρασάββα δηλώνουμε τα έξης :

Η διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολείο



23.09.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο χριστιανισμός, η φιλοσοφία της κλασικής Ελλάδας και οι ιδέες του Διαφωτισμού, είναι τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Με αυτή την έννοια, η διδασκαλία του χριστιανισμού ως ιστορικού φαινομένου πρέπει να αποτελεί μέρος των γνώσεων που παρέχει το εκπαιδευτικό σύστημα στους νέους ανθρώπους, ώστε να διαμορφώνει πολίτες ώριμους και έτοιμους να ενταχθούν δημιουργικά στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

Μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι να γνωρίζουν οι πολίτες και τις βασικές αξίες και αρχές των άλλων πολιτισμών, με τους οποίους διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον. Αυτές οι αξίες και αρχές επίσης μπορεί να εδράζονται και σε θρησκευτικές πεποιθήσεις και παραδόσεις. Με αυτή την έννοια λοιπόν, η διδασκαλία τους στο σχολείο είναι επίσης απαραίτητη.

Ακόμα, είναι μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της αρχής της ανεξιθρησκείας, να μην προπαγανδίζεται, ούτε να καλλιεργείται στο σχολείο οποιοδήποτε συγκεκριμένο θρησκευτικό δόγμα. Ο ρόλος αυτός ανήκει στους εκπροσώπους των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων, οι οποίοι σε μία δημοκρατική κοινωνία όπως η ελληνική έχουν τη δυνατότητα να διαδίδουν τις ιδέες τους ελεύθερα, σεβόμενοι τους νόμους του κράτους.

Το come back του Αρχιερέα (για να σώσει τα σκάνδαλα ΕΛΣΤΑΤ, Swaps) θα καεί στο ΦΩΣ!

karamanlis-simitis
Εντείνει τις προσπάθειές του ο Κώστας Σημίτης. Ο πολιτικός που εξέφρασε τη μετά Ανδρέα εποχή των νεότερων μεγάλων σκανδάλων για το ΠΑΣΟΚ.
Ο Κώστας Σημίτης μπορεί να μην είχε το χάρισμα του Ανδρέα Παπανδρέου στα μπαλκόνια, είχε όμως βαθιά γνώση του Τραπεζικού συστήματος και τι παιχνίδια μπορούν να παιχτούν με ομόλογα, swaps και άλλες γνωστές χρηματοοικονομικές κομπίνες.
Δεν είναι τυχαίο που η φωτογραφία του Κώστα Σημίτη μπροστά στο ΑΤΜ με τα ευρώ στα χέρια, έχει ταυτιστεί με τον πολιτικό που παρέδωσε Ελληνικά νησιά στους Τούρκους και στρατιωτικούς ήρωες – νεκρούς στις μανάδες τους, για να μην διαταραχτεί η κυβερνητική του θητεία με κάποιον πόλεμο..
Ο Αρχιερέας της διαπλοκής όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Κώστας Καραμανλής, ζει

Κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα "Σαν περάσουν πέντε χρόνια"

Εμφάνιση Lorca2.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ
Σαν περάσουν πέντε χρόνια

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Άννυ Ανεστοπούλου,
Έφη Γεωργοπούλου, Θεοδοσία Κοφινά
112 σελ., τιμή: €8,48
ISBN 978-618-5191-29-0
Κάπα Εκδοτική
Εμφάνιση Lorca-exofillo.jpg
Η Κάπα Εκδοτική παρουσιάζει σε νέα μετάφραση το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα Σαν περάσουν πέντε χρόνια. Πρόκειται για ένα σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα έργο του μεγάλου Ισπανού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, που ξεφεύγει από τη ρεαλιστική ηθογραφική θεματολογία των άλλων δραμάτων του.

Η Πρεμιέρα της Α΄ Κορινθίας - Με το δεξί ΠΑΣ, 06, Βέλο, Πέλοπας, Ισθμιακός, Λέχαιο


Το πρόγραμμα::1η  αγωνιστική
ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ  ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ 3 - 0
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΗΣ  ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 1 - 2
ΠΕΤΡΙΟΥ  ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ 0 - 1
ΑΘΙΚΙΩΝ  ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 1 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ  ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 4 - 0
ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 0 - 0
ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 2 - 4
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06  1 - 2

ΕΥΑ ΤΕΡΖΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


Όταν καταλαγιάζουν οι «δαίμονες» και οι αδυναμίες μας, τότε είναι πιθανό να βρεθούμε σε κόσμους ευφορίας φανερούς αλλά ξεχασμένους μέσα μας. Ακριβοθώρητους. Εκεί, όπου βιώνουμε μία πρωτόγνωρη, γόνιμη σιωπή ευγνωμοσύνης, συμπόνιας και αγάπης για ό,τι εφήμερο και αιώνιο μας περιβάλλει: για τους ανθρώπους, τη φύση, τον εαυτό μας, τη μνήμη, το όραμα, τη δημιουργία… 
Εκεί, όπου απολαμβάνουμε τη συνύπαρξη μέσω της ενσυναίσθησης του Άλλου, του Κόσμου, της ομορφιάς, της  ισορροπίας. Ένα τέτοιο καταφύγιο αναζητά και επινοεί με τρόπο λυρικό η Εύα Τερζή.
η εικόνα προφίλ της Ευα ΤερζηΤο έργο της στο σύνολό του είναι απότοκο της  όσμωσης βαθιά ουμανιστικών εννοιών και βιωματικών παραστάσεων, χρωμάτων και αισθήσεων. Εικόνες της φύσης  και της παιδικής ηλικίας  αναμειγνύονται με σκιές  της ενήλικης ζωής, ανταμώνουν μνήμες από μικρές καθημερινές αποδράσεις ή ταξίδια στο εξωτερικό, εγκλωβίζουν ήχους, μυρωδιές, επιφάνειες και φως, πειραματίζονται με τεχνοτροπίες διαφορετικές. Κι όλα αυτά σε ένα ατέρμονο ταξίδι εργατικότητας και παραγωγής.

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΑΣ ΤΕΡΖΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τις 25 Σεπτεμβρίου έως και τον Δεκέμβριο 2016 το κοινό θα μπορεί να απολαύσει περίπου διακόσια και πλέον έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, τα οποία εκτίθενται στον εκθεσιακό χώρο Free art space  στο Δερβένι Κορινθίας,  ένα χώρο που δημιουργήθηκε με πολύ φαντασία και κόπο από την εικαστικό Εύα Τερζή και τον  σύζυγό της ‘Αλκη Κρητικό.
Το Free Art Space είναι ένας μοναδικός χώρος που αποτελείται από δύο διαμορφωμένες παλιές αποθήκες, το πατρικό σπίτι της καλλιτέχνιδος στο Δερβένι κι έναν καταπράσινο κήπο, τα οποία μετατράπηκαν επιμελώς σε εκθεσιακό και πολιτιστικό χώρο με σύγχρονες προδιαγραφές. Προορίζεται για δωρεάν εκθέσεις ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, workshop και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης εικαστικού και τέως διευθυντή δύο  Μουσείων μοντέρνας τέχνης της Βιέννης  Detlev Κreidl.  Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να συμβουλευτεί μια ιδιαιτέρως αξιόλογη βιβλιοθήκη με δύο χιλιάδες σπάνια βιβλία τέχνης (ελληνικά και ξενόγλωσσα), τα οποία η καλλιτέχνης συνέλλεξε κατά την πολύχρονη περιοδεία της σε σημαντικά μουσεία της Ελλάδος και του εξωτερικού.  
Η αναδρομική έκθεση της Εύας Τερζή περιλαμβάνει έργα από 9 διαφορετικές θεματικές, τις εξής παρακάτω:
«Αφιέρωμα στον Pablo»: σειρά έργων εμπνευσμένη από τον κυβισμό.
«Σώματα και τριαντάφυλλα» (bodies and roses): γλυπτά σώματα και αμέτρητες σειρές από τριαντάφυλλα συνδιαλέγονται με την απατηλή δράση του εφήμερου,  όπως  χαρακτηριστικά αναφέρει η καλλιτέχνης.
«Σώμα, Μύθος και Σάρκα»: έργα ζωγραφικής και κολάζ.
«Γοργόνες»: σειρά έργων και γλυπτών με υλικά από τη φύση.
«Χορός»: ελαιογραφίες οι οποίες έχουν εκτεθεί στην Κόρδοβα στα πλαίσια συνεδρίου του Διεθνούς Συμβουλίου χορού CID.
«Μπλε  Ωκεανοί»:  έργα μικτής τεχνικής, εμπνευσμένα από ταξίδια.
«Μυστικοί Κήποι»:  σειρά έργων εμπνευσμένη τους  κήπους στο Gotingen. Μεταφορά επίσης των εσωτερικών μας «μυστικών» κήπων καθώς και εκείνων που μας περιβάλλουν.
«Βενετία»:  φωτογραφικό αρχείο της καλλιτέχνιδος από το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας. Πηγή έμπνευσης για το γνωστό βιβλίο της Βενετία, μυστικές συναντήσεις.
«Στο εργαστήριο του Μάρκου»: έργα  γλυπτικής  που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο 2002-2010, στο εργαστήριο της ΑΣΚΤ με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μάρκο Γεωργιλάκη. Ξεχωρίζουν το Κορίτσι με το κοχύλι ,το πρώτο γλυπτό που έγινε στο Εργαστήριο Γυψοτεχνίας - Χαλκοχυτικής της ΑΣΚΤ  από ζωντανό μοντέλο, το Κίτρινο κοχύλι, η Νίκη, το Ναυάγιο κ.ο.κ.
Επίσης στο χώρο εκτίθενται 3 έργα μεγάλων διαστάσεων που έγιναν για την Ιαπωνική Πρεσβεία με αφορμή τον εορτασμό των 110 χρόνων της Ελληνο-ιαπωνικής  φιλίας. Τα εν λόγω έργα βασίστηκαν σε χαϊκού του ποιητή Λάμπρου Ηλία.
Τα  έργα συμπλέουν με την οικολογική συνείδηση της Εύας Τερζή, είναι ως επί το πλείστον φτιαγμένα από  ανακυκλώσιμα υλικά ή υλικά της φύσης και εμπνέονται κυρίως από το «υδάτινο» στοιχείο, την θάλασσα και  το ποτάμι που περιβάλλουν τον εκθεσιακό χώρο.
«Η Εύα από την αρχή της πορείας της ήταν πάντα πολυσχιδής. Δίπλα στην καθαρή ζωγραφική βρίσκουμε καλλιτεχνικές εικόνες που συνδυάζουν ζωγραφική γλυπτική και εφαρμοσμένες τέχνες με χρώμα ή χωρίς χρώμα. Ο πλούτος των ιδεών, που πάντα υπήρχε, έχει φθάσει στην ολοκλήρωσή του. Αυτό δεν επιτυγχάνεται με την πρόσθεση αλλά με την σύνθεση των παραστάσεων. Τα χρώματα της Εύας είναι εξαιρετικά. Εκπέμπουν διάθεση για ζωή. Οι πίνακες είναι πολύχρωμοι κι όμως απαλοί στην επίδρασή τους» (σχόλιο του  Δόκτωρ Detlev Κreidl).
Επιμέλεια έκθεσης  Βάνα Βερροιοπούλου.
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΉ ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΑΣ ΤΕΡΖΗ

 FREE ART SPACE ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ- ΧΕΛΥΔΟΡΙΟΥ 136
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ  2016
ΕΓΚΑΙΝΙΑ. 25 ΣΕΠΤ. 2016 ΩΡΑ 1130 Π.Μ.
ΠΛΗΡ. ΤΗΛ 6937286802

EMAIL eterzi00@gmail.com

Αποτελέσματα ημιχρόνου της 1ης αγωνιστικής στην Α. Κορινθίίας - Οι αγώνες σε εξέληξη


Το πρόγραμμα::1η  αγωνιστική
ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ  ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ 2  - 0
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΗΣ  ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 1 - 0
ΠΕΤΡΙΟΥ  ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ 0 - 1
ΑΘΙΚΙΩΝ  ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 0 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ  ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 1 - 0
ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 0 - 0
ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 1 - 1
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06  1 - 1

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Δοκιμάζεται στη Βάρδα ο ΑΟ. Ζευγολατιού - Ο ΑΟ Λουτρακίου παει για το 2Χ2 απέναντι στον Αιολικό

 
Με πολύ ενδιαφέροντες αναμετρήσεις συνεχίζεται αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής στον 3ο όμιλο.
Ο Α.Ο. Ζευγολατιού αντιμετωπίζει , εκτός έδρας στη Βάρδα  στο ντέρμπι κορυφής, την πρωτοπόρο του ομίλου ΠΑΟ Βάρδας, ενώ στην Πάτρα η Παναχαϊκή , στο αχαϊκό ντέρμπι, μάχεται με την Αχαϊκή. 
Η πρωταθλήτρια Κορινθίας ξεκίνησε νικηφόρα με τον Τσικλητήρα στην Καλαμάτα και στη συνέχεια έφερε «Χ» στην έδρα της με τη Δόξα Μεγαλόπολης!
Απεναντίας η ομάδα της Ηλείας έκανε δυνατό ξεκίνημα με δύο μεγάλες νίκες με Αιολικό και Αχαϊκή (στην Κ. Αχαία)

Στην Τρίπολη ο Παναρκαδικός υποδέχεται τον ουραγό Παναργειακό, ενώ ο Φωστήρας στον Ταύρο αντιμετωπίζει την Θήβα. Στο Κρανίδι η Ένωση Ερμιονίδας φιλοξενεί τον Αστέρα Αμαλιάδας, ενώ στη Μεσσηνία ο Τσικλητήρας μάχεται με την Δόξα Μεγαλόπολης.
Τέλος ο ΑΟ Λουτρακίου κοντράρεται τη Δευτέρα (26/9, 15.30) με τον Αιολικό στο Θώδειο, όπου οι "οράνιε",  επιστρέφουν  μετά  τη νίκη κόντρα στον Παναργειακό και  ελπίζουν για το 2x2. 
Απέναντι στον ανανεωμένο φέτος (διοικητικά και αγωνιστικά), αλλά σταθερό πρωταγωνιστή του ομίλου Αιολικό, η ομάδα του Λουτρακίου θα αγωνιστεί με τέσσερις σημαντικές απουσίες, αφού οι τραυματισμοί των Τσιώλη, Σιώκου, Παπαναστασίου και Brestovichki δημιούργησαν «πονοκέφαλο» στον τεχνικό της ομάδας Νίκο Μεσολόγγη.
Από την άλλη μεριά ο Αιολικός προέρχεται από ήττα (1-0) από τον ΠΑΟ Βάρδας και από το 0-0 με την Παναχαϊκή. Οι αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων στο Θώδειο τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εξελιχθεί σε ντέρμπι, με ανατροπές, πολλά γκολ και ωραίο θέαμα για τους φιλάθλους που είχαν την τύχη να τις παρακολουθήσουν

Η 3η αγωνιστική
ΚΥΡΙΑΚΗ 25.09. 16:30
 Ερµιονίδα - Αστέρας Αμαλιάδας-Πανόπουλου 
 Παναρκαδικός - Παναργειακός 
 Παναχαΐκή  - Αχαϊκή 
 ΠΑΟ Βάρδας - ΑΟ Ζευγολατιού  
Τσικλητήρας Πύλου - Δόξα Μεγαλόπολης 
 Φωστήρας - ΑΟ Θήβα 

ΔΕΥΤΕΡΑ 26.09. 15:30 
ΑΟ Λουτρακίου - Αιολικός
Ρεπό η Χαλκίδα