Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Η Λάρισα «ξέρανε» τον κακό Ολυμπιακό στο 92' - Ο Αστέρας Τρίπολης έχασε και προβληματίζει

Ήττα του Ολυμπιακού στο 92' από τη Λάρισα, «γκέλα» ο ΠΑΟΚ
Η Λάρισα έκανε την έκπληξη της 5ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Ολυμπιακού 1-0 με τέρμα του Γκόλια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με την μπάλα να έχει κοντράρει στον Μιλιβόγεβιτς στο σουτ του παίκτη των γηπεδούχων. Για τους «βυσσινί» ήταν η πρώτη νίκη στη Super League, για τους «ερυθρόλευκους» η πρώτη απώλεια βαθμών.

Πρεμιέρα στα τοπικά της Πελοποννήσου ( Αποτελέσματα Κυριακάτικων αγώνων)

http://anagnostis.org/sites/default/files/styles/large/public/field/image/gkol.jpg?itok=uT_cBMuM 
Η ποδοσφαιρική δράση στα τοπικά πρωταθλήματα  της Πελοποννήσου ξεκίνησε.
Οι αγώνες της Πρεμιέρας συνεχίστηκαν και σήμερα Κυριακή στα πρωταθλήματα της Α,  κατηγορίας των περισσοτέρων ΕΠΣ της Πελοποννήσου, εκτός από την Αρκαδία όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση του τοπικού Κυπέλλου. Μία πρεμιέρα η οποία τελειώνει, στην Ηλεία, αύριο Δευτέρα
Τα σημερινα αποτελέσματα

Ο ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ Απόλυτος κυρίαρχος 2 - 0 το Ζευγολατιό - Αύριο ο ΑΟ Λουτρακίου κόντρα στον Αιολικό

 
Με πολύ ενδιαφέροντες αναμετρήσεις άρχισε σήμερα Κυριακή και συνεχίζεται αύριο Δευτέρα, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής στον 3ο όμιλο.
Ο ΠΑΟ Βάρδας εξακολουθεί με το απόλυτο να  προηγείται στον πίνακα της βαθμολογίας του 3ου ομίλου μετά την 3η του σερί επίτυχία με 2 - 0 με τέρματα του Σαμπανέι στο 5' και  76',  επί του Α.Ο. Ζευγολατιού στη Βάρδα  στο ντέρμπι κορυφής, ενώ στην Πάτρα η Παναχαϊκή , στο αχαϊκό ντέρμπι, επικράτησε με 1 - 0 της Αχαϊκής με το γκολ του Πολυχρόνη στο 61', και μάλιστα στο ντεμπούτο του παίκτη

Στην Τρίπολη ο Παναρκαδικός επικράτησε 1 - 0 με γκολ του Παπουτσή στο 20'  επί του ουραγού Παναργειακού, ενώ ο Φωστήρας στον Ταύρο πέτυχε άνετη νίκη  με 4 - 0 επί της Θήβας. Στο Κρανίδι η Ένωση Ερμιονίδας με ανατροπή στο σκορ νίκλησε με 3 - 1 τον Αστέρα Αμαλιάδας, ενώ στη Καλαμάτσ ο Τσικλητήρας σημείωσε την  παρθενική νίκη του στο πρωτάθλημα καθώς επικράτησε με το ίδιο σκορ3 - 1 με τέρματα 2 του Γραμματικόπουλου (32΄ , 59΄ ) και ένα του Πήλιου στο 85ο έπί της  Δόξας Μεγαλόπολης που ισοφάρισε στο 49΄ με τον  Παναγιωτίδη.


Τέλος ο ΑΟ Λουτρακίου κοντράρεται τη Δευτέρα (26/9, 15.30) με τον Αιολικό στο Θώδειο, όπου οι "οράνιε",  επιστρέφουν  μετά  τη νίκη κόντρα στον Παναργειακό και  ελπίζουν για το 2x2. 
Απέναντι στον ανανεωμένο φέτος (διοικητικά και αγωνιστικά), αλλά σταθερό πρωταγωνιστή του ομίλου Αιολικό, η ομάδα του Λουτρακίου θα αγωνιστεί με τέσσερις σημαντικές απουσίες, αφού οι τραυματισμοί των Τσιώλη, Σιώκου, Παπαναστασίου και Brestovichki δημιούργησαν «πονοκέφαλο» στον τεχνικό της ομάδας Νίκο Μεσολόγγη.

Από την άλλη μεριά ο Αιολικός προέρχεται από ήττα (1-0) από τον ΠΑΟ Βάρδας και από το 0-0 με την Παναχαϊκή. Οι αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων στο Θώδειο τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εξελιχθεί σε ντέρμπι, με ανατροπές, πολλά γκολ και ωραίο θέαμα για τους φιλάθλους που είχαν την τύχη να τις παρακολουθήσουν.  Ρεπό η Χαλκίδα

Η 3η αγωνιστική
 Ερµιονίδα - Αστέρας Αμαλιάδας-Πανόπουλου 3 - 1
 Παναρκαδικός - Παναργειακός  1 - 0
 Παναχαΐκή  - Αχαϊκή  1 - 0
 ΠΑΟ Βάρδας - ΑΟ Ζευγολατιού  2 - 0
Τσικλητήρας Πύλου - Δόξα Μεγαλόπολης 3 - 1
 Φωστήρας - ΑΟ Θήβα  4 - 0

ΔΕΥΤΕΡΑ 26.09. 15:30 
ΑΟ Λουτρακίου - Αιολικός
Ρεπό η Χαλκίδα


Η Βαθμολογια
( Σε 3 αγώνες)
ΠΑΟ Βάρδας
3
5-1
9
Παναρκαδικός
3
2-0
7
Φωστήρας
2
6-0
6
Ερµιονίδα
3
5-2
6
Παναχαΐκή
3
2-0
6
Τσικλητήρας Πύλου
3
5-2
4
ΑΟ Ζευγολατιού
3
2-3
4
ΠΑΟ Λουτρακίου
2
2-2
3
Χαλκίδα
2
0-0
2
Δόξα Μεγαλόπολης
3
4-6
2
Αχαϊκή
3
3-5
1
ΑΟ Θήβα
2
1-5
1
Αιολικός
2
0-1
1
Αστέρας Αμαλιάδας-Πανόπουλου
3
1-5
1
Παναργειακός
3
0-4
0

LIVE ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΦΩΣΤΗΡΑΣ _ ΘΗΒΑ

Μετά από 94 χρόνια ενθρονίστηκε στη Σμύρνη νέος Μητροπολίτης - η θεση ηταν κενη απο το 1922

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/mitropolitis-smirnis-1300.jpg

Υστέρα από μια ιστορική τελετή η Σμύρνη μετά από 94 χρόνια απέκτησε νέο Μητροπολίτη. Στην τελετή που έγινε στην πόλη της Σμύρνης, στα παράλια της Τουρκίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροτόνησε ως Μητροπολίτη Σμύρνης τον 44χρονο Βαρθολομαίο Σαμαρά.
Σημειώνεται πως η θέση του Μητροπολίτη είχε μείνει κενή έπειτα από τη εκτέλεση του Χρυσόστομου κατά την εισβολή των Τούρκων στην πόλη κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή μετά την άτακτη υποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων το 1922.

Εννέα τραυματίες στις ΗΠΑ από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις [βίντεο]

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/police-new-york-usa-1300.jpg

Νέος συναγερμός στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον εννιά άτομα έχουν δεχτεί πυροβολισμούς από άγνωστο στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα έχουν γίνει αναφορές για πυροβολισμούς σε ένα σοκάκι του πανεπιστημίου και ο δράστης έχει εγκαταλείψει το χώρο.
Η αστυνομία έχει σημάνει συναγερμό και συνιστά στους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μακριά.
Η αστυνομία δεν έχει μέχρι τώρα δώσει πληροφορίες τονίζοντας ότι το περιστατικό διερευνάται.
Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα έξω από το τοπικό ταχυδρομικό γραφείο και περίπου ένα τετράγωνο μακριά από το The Red Lion, δημοφιλές μπαρ του πανεπιστημίου.

eleftherostypos.gr

Ντόρα Μπακογιάννη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής: Το απόλυτο φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/mpakogianni-ntora-1300.jpg
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αιχμή το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, εξαπολύει η Ντόρα Μπακογιάννη. «Είναι νομοτελειακή η κατάργησή του. Εμείς θα εφαρμόσουμε το Σύνταγμα», δηλώνει η βουλευτής Α’ Αθηνών, στη συνέντευξή της στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.
Η πρώην υπουργός επισημαίνει ότι ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης ήταν «μέσω των τηλεοπτικών αδειών να κατασκευάσει έναν φιλικό προς εκείνη τηλεοπτικό σταθμό και γι’ αυτό χρησιμοποίησε τον κ. Καλογρίτσα. Ο δεύτερος ήταν να δείξει ότι μάχεται τη διαπλοκή. Και στους δύο στόχους της απέτυχε παταγωδώς». Μάλιστα, σημειώνει ότι στη συνείδηση των πολιτών ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει.

Πρεμιέρα στα τοπικά πρωταθλήματα της Πελοποννήσου - Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της πρεμιέρας



Η ποδοσφαιρική δράση στα τοπικά πρωταθλήματα  της Πελοποννήσου ξεκίνησε.
Πρεμιέρα χθές Σάββατο στα πρωταθλήματα της Α,  κατηγορίας των περισσοτέρων ΕΠΣ της Πελοποννήσου, εκτός από την Αρκαδία όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση του τοπικού Κυπέλλου. Μία πρεμιέρα που σε πολλές ΕΠΣ συνεχίζεται σήμερα Κυριακή , και τελειώνει, στην Ηλεία, αύριο Δευτέρα
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Αποσύρεται η ρύθμιση για τους διορισμένους γραμματείς στους ΟΤΑ

Αποσύρεται η ρύθμιση που έφερνε αλλαγές στην επιλογή γενικών και εκτελεστικών γραμματέων ΟΤΑ και προέβλεπε να διορίζονται διοικητικοί γραμματείς μέσω του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση που κατέθεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, θεωρείται ήδη παρελθόν για την κυβέρνηση και πρόκειται να αποσυρθεί και επίσημα την ερχόμενη Τρίτη, οπότε συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη».

Οι επαγγελματίες: Θα πάνε στο κόμμα του Σημίτη ή της Ζωής;

pasok-syriza-epaggelmaties
Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα πράξει η συμμορία των Πασόκων που φιλοξενούνται προσωρινά στο λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι επαγγελματίες Πασόκοι πολιτικοί, γνωστοί  και ως «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Νο2», που έριξαν τον Κώστα Καραμανλή για να σώσουν τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους από το «πάγωμα» των αυξήσεων το 2009, από τότε, βάφουν τα χέρια τους με Μνημονιακό αίμα σε όποιο κόμμα και αν βρεθούν. Πρώτα στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, και τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

ερμανοί αρχαιοκάπηλοι, δήθεν αρχαιολόγοι, περιφέρονται σε ελληνικά χωριά με ανιχνευτές μετάλλων και ζητούν πληροφορίες για αρχαιολογικούς χώρους!

Γερμανοί αρχαιοκάπηλοι, δήθεν αρχαιολόγοι, περιφέρονται σε ελληνικά χωριά με ανιχνευτές μετάλλων και ζητούν πληροφορίες για αρχαιολογικούς χώρους!
Στόχος, μέχρι στιγμής: Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Κρήτη!
Displaying Γερμανοί αρχαιοκάπηλοι, δήθεν αρχαιολόγοι, περιφέρονται σε ελληνικά χωριά με ανιχνευτές μετάλλων και ζητούν πληροφορίες για αρχαιολογικούς χώρους! 

 ιστότοπο των Φρυκτωριών (www.fryktories.net) θα δείτε και θα διαβάσετε περισσότερα.
Γ. Λεκάκης / www.lekakis.com

Λουτρά Αμαράντου Ιωαννίνων, το δώρο της φύσης





http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2016/05/23/25478976_aniforizontas.apo.konitsa.pros.loutra.amarantou.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenter 



http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2016/05/23/25478975_ziasiakas.potami.amarantos.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenterhttp://www.diakopes.gr/files/1/Media/2016/05/23/25478986_amarantos.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenter  Στο βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, σε μια καταπράσινη πλαγιά του ορεινού όγκου του Γράμμου (υψόμετρο 960), βρίσκεται ο Αμάραντος, χωριό χτισμένο σε επιβλητικό τοπίο.

Την πλατεία του χωριού, που απέχει 28 χλμ από την Κόνιτσα, στολίζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (19ος αιώνας), με περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Κοντά στον Αμάραντο ορθώνονται πέντε πέτρινα γεφύρια, που ενώνουν τις όχθες του ποταμού Ζιάσιακα (Αμαραντιώτικου), παραπόταμου του Σαραντάπορου.
Βόρεια από τον Αμάραντο, σε απόσταση 5 χλμ, κι αφού ακολουθήσουν μια όμορφη διαδρομή, οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν ένα δώρο της φύσης, τα Λουτρά Αμαράντου.

Περιτριγυρισμένα από πυκνά δάση με αιωνόβια πεύκα, έλατα και οξιές, μεγαλόπρεπα βουνά και πολύμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς, τα Λουτρά Αμαράντου, σε υψόμετρο 1.260, αποτελούν ιδεώδη προορισμό για ανθρώπους που αναζητούν την ξεκούραση, την ευεξία και τη χαλάρωση.

Πρώτη γκέλα Παναθηναϊκού! "Σκάλωσε" στο Αγρίνιο

Στάση «Αγρίνιο» για ΠΑΟ που έ-Χ-ασε βαθμούς και ευκαιρίες
Ένας ψυχωμένος, δυνατός και πολύ καλός σε επίπεδο τακτικής Παναιτωλικός υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό να αφήσει δύο πολύτιμους βαθμούς στο Αγρίνιο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 των «πρασίνων», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.
Ο Παναιτωλικός μπήκε καλά στο παιχνίδι και ενοχλούσε τον Στιλ, ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά για λιγότερο από ένα 20λεπτο στο ματς και αυτό δεν ήταν αρκετό για να φύγει με τη νίκη από το Αγρίνιο.

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 12,5%

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 12,5%
Συντριπτικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 12,5% δίνει νέα δημοσκόπηση που έρχεται στο φως. Στη έρευνα της εταιρίας Opinion Poll για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η ψαλίδα ανοίγει στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα.