Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από το θάνατο του Παναγή Τσαλδάρη στο Καμάρι

https://cdn.sansimera.gr/media/photos/main/lg/Panagis_Tsaldaris.jpg
Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από το θάνατο του Παναγή Τσαλδάρη
Αποτέλεσμα εικόνας για οικια ΠΑΝΑΓΗ  ΤΣΑΛΔΑΡΗ καμαρι
20:30-21:15: Συναυλία
αφιερωμένη στα "80 χρόνια από το θάνατο του Παναγή Τσαλδάρη"
Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και το Δημοτικό Ωδείο του Ν.Π.Δ.Δ. "ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ" συνδιοργανώνουν επετειακή συναυλία με θεματικό περιεχόμενο τις αξίες που αποπνέει η εμβληματική μορφή του ανδρός ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ, και περιγράφονται με την υψηλή Τέχνη των Τραγουδιών διαχρονικά.
Συμμετέχουν οι ερμηνευτές:
ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ, Συνθέτης, Τραγουδιστής, Μουσικός, Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΙΒΙΑΝ ΣΑΜΑΡΤΖΗ, Σολίστ τραγουδιού. Τραγουδίστρια, Μουσικός, Καθηγήτρια φωνητικής τέχνης Π.Ε.Κ.Μ.
ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Διδάκτωρ ερμηνείας του πιάνου Μ.Α. της ΒΙΕΝΝΗΣ, Σολίστ ΠΙΑΝΟΥ, Καθηγήτρια Κλασσικής Μουσικής και Πιάνου ΥΠ.ΠΟ.
Προετοιμασία:
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗΣ, Σολίστ κιθάρας, Δ/ντής του Δημοτικού Ωδείου του Ν.Π.Δ.Δ. "ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ"
Συντονισμός-ενορχήστρωση:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΝΙΑΣ, Καθηγητής "Σύνθεσης", Καθηγητής "Διπλώματος Βυζαντινής" και "Ελληνικής Μουσικής", Διευθυντής της "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ'' Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης,
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΑΡΑΚΟΣ, Σολίστ τρομπέτας, Καθηγητής "Σύνθεσης'' και "ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ'',Αρχιμουσικός της ''ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ'' Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Σολίστ σαξοφώνου, Καθηγητής "ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ'', Αρχιμουσικός της "ΕΘΕΛΟΝTΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ'' Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEFQo4Pff7fbCuBy9pMyCXER2KDP8vsbCHXVrbwFMl_IoiP53rIVWiLVVIzFXNNfHwsVQ8r6JSekVe_PoxdLxVU_AzRtYsuYBr3hjIPIAskg-GpkviRZRLEuewiaI_lE6115izDI4e6eA/s1600/1946+(2).jpg


Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου θα λειτουργηθεί το εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου ( Παναγίας) στο Ορεινό Χελυδόρι

 
Μπορεί το εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου ( Παναγίας) στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) να μην έγινε Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο, την μοναδική ημέρα του χρόνου που πανηγυρίζει. 
 Οπως μας πληροφόρησαν η "Παναγία" , στον Κούτο θα λειτουργηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου.
Την Θεία λειτουργία θα τελέσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ευρωστίνης π. Ιωάννης Γιαννακάς , ενώ θά ψάλλουν οι  κ. κ. Νικόλαος Μπούζας και Κωνσταντίνος Κουσουλός, ψάλτες   του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως Μεντουριανίκων

Βασίλης Νανόπουλος : Nα γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας "Περιβολάκια" στην Κόρινθο.



Η Συμμαχία Πολιτών κατά την χθεσινή παρουσίαση της πρότασης για την ανάπλαση της πλατείας περιβολάκια που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως διαβούλευση χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων και φορέων , τοποθετήθηκε ως έξης :

Η απόλυτη καταβαράθρωση της έννοιας της δημόσιας διαβούλευσης

Tου Βασίλη Μπαλάφα


http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/_MG_3215.jpg?itok=O4Ln7HGMΓια ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή του κ. Πνευματικού έδειξε με ποιον τρόπο αντιλαμβάνεται και με ποιον τρόπο μπορεί να αποδυναμώσει χρήσιμες και κομβικές διαδικασίες όπως η «διαβούλευση». 

Νέα επιλογή στο Facebook προλαμβάνει τις αυτοκτονίες




aftprostogia.jpgΝέα επιλογή στο Facebook προλαμβάνει τις αυτοκτονίες


Το Facebook λανσάρει τον οδηγό «Βοήθησε έναν φίλο που έχει ανάγκη», με σκοπό την πρόληψη και μείωση των αυτοκτονικών περιστατικών στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

pispispis.jpgΑντίθετος ο ΠΙΣ στην επιβολή διπλής εισφοράς υπέρ υγείας


Την αντίθεση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει διπλή εισφορά υπέρ υγείας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος μιλώντας τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στη Μικτή  Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Διαβάστε περισσότερα

kpestogia.jpgΚαρκίνος παχέος εντέρου: Τι ρόλο παίζουν τα μικρόβια του στόματος


Υπαίτια για την επιδείνωση των όγκων του παχέος εντέρου ενδέχεται να είναι κάποια μικρόβια του στόματος, που ονομάζονται φουσοβακτήρια.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Η ομιλία του Χρ.Δήμα στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα - Κατεβάστε τους πίνακες του Α.Βελουχιώτη και βάλτε της Μ.Θάτσερ

Παρέμβαση στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τα προαπαιτούμενα έκανε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, υπογραμμίζοντας τις παλινωδίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στο γεγονός πως στο παρελθόν κυβερνητικά στελέχη ήταν σφοδροί πολέμιοι των ιδιωτικοποιήσεων, ωστόσο ήδη έχουν εντάξει στο υπερταμείο μία σειρά από κρατικές επιχειρήσεις (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ) και χθες ψήφισαν την ένταξη των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτηριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ.

Εκτεταμένη αναφορά ωστόσο, ο κ.Δήμας έκανε στην ρύθμιση του ασφαλιστικού που έφερε η Κυβέρνηση και θίγει τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σε χωριά με λιγότερους από 2000 κατοίκους. Σύμφωνα με αυτή, οι ιδιοκτήτες αυτοί, θα κληθούν πλέον να πληρώσουν για κύρια ασφάλιση και υγεία εισφορές 26.95% επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος τους.
Ο βουλευτής Κορινθίας υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα μέτρο που που πλήττει σημαντικά την περιφέρεια και δημιουργεί ζητήματα βιωσιμότητας σε επιχειρήσεις που είναι σε μικρά χωριά.

Ανακοίνωση για το κλείσιμο της «σβούρας»...- Πάρτυ αυλαίας αυτή την Παρασκευή


Έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που γέμισαν τις πλατείες όλης της χώρας, τις μαζικές λαϊκές συνελεύσεις, αυτό που βαφτίστηκε «κίνημα των αγανακτισμένων». Από τότε που ο λαός ξεσηκώθηκε και φώναξε «πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από εδώ». Η ιστορία έδειξε ότι, παρά τους αγώνες και τις απεργίες που έγιναν, παρά τους διάφορους «σωτήρες» που υποσχέθηκαν να τελειώσουν τα μνημόνια και τη φτωχοποίηση (ή μήπως εξαιτίας αυτών;), τα μνημόνια είναι ακόμα εδώ, η κρίση και η ανεργία βαθαίνουν, η αγωνιστικότητα δίνει τη θέση της στην απόγνωση – και το αντίθετο. Ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «σβούρα» ήταν ένα από τα «παιδιά» της ανοιχτής συνέλευσης της πλατείας «περιβολάκια» στην Κόρινθο.

Σύσταση και κατανομή 2.223 οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην Π.Ε. και οι διορισμοί των διοριστέων του 2008

Γράφει ο
Βασίλειος Παληγιάννης
Προωθείται στο Γενικό Λογιστήριο η Κ.Υ.Α. για τη σύσταση 2.223 οργανικών θέσεων των μη κοινών ειδικοτήτων στην Π.Ε.
Συγκεκριμένα συστήνονται οργανικές θέσεις: 26 ΠΕ32, 608 ΠΕ05, 301 ΠΕ07, 131 ΠΕ08 και 1.157 ΠΕ19.20.
Η σύσταση οργανικών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης είναι πάγιο αίτημα του κλάδου. Κανένας εκπαιδευτικός χωρίς οργανική θέση.
Ταυτόχρονα, προχωρά και το θέμα των μόνιμων διορισμών των διοριστέων του 2008. Οι διοριστέοι είναι 34 νηπιαγωγοί, 62 Γαλλικής, 95 Αγγλικής, 14 γυμναστές, 54 πληροφορικής και 52 Γερμανικής γλώσσας. 
 elzoni.gr

Κόκκινα δάνεια: Παλιά και νέα ψέματα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τελικά ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε δίκιο – αν και αναφερόταν στα ψέματα του πολέμου.
Όπως είχε πει, «η αλήθεια είναι τόσο πολύτιμη, που πρέπει να την προστατεύουμε κάτω από πολλά μαξιλάρια ψεμάτων».
Έτσι, όλα δείχνουν πως τελικά δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ ποια είναι η αλήθεια σχετικά με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.
Όταν έγιναν γνωστές οι απαντήσεις που έχουν δώσει επί του θέματος Γιουνκέρ και Σουλτς στη γνωστή δικηγόρο Αριάδνη Νούκα, ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Σταθάκης, δήλωσε στις 24 Σεπτεμβρίου ότι «η απελευθέρωση της αγοράς των "κόκκινων δανείων" ήταν ρητή μνημονιακή δέσμευση στη συμφωνία του Αυγούστου. Συνεπώς οτιδήποτε άλλο είναι παραπλανητικό».

"Έφυγε" από τη ζωή η μητέρα του Πέτρου Τατούλη , Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Έφυγε χθες το πρωί από τη ζωή η μητέρα του Πέτρου Τατούλη , Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Μετά από ταλαιπωρία με την υγεία της η Παρασκευή Τατούλη, πέθανε σε Νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, σε ηλικία 81 ετών.
Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε σήμερα Τετάρτη στο Καστρί Κυνουρίας όπου και η ταφή.
ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" απευθύνουν
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΘΕΡΜΑ στον Περιφερειάρχη και την οικογένειά του.

Ησυχία! Το καθεστώς δέρνει

mat-xenodoxoypallhloi
Το αριστερό ξύλο είναι το καλύτερο. Χωρίς ενοχές, χωρίς αναστολές. Είναι εκεί που το γκλομπ του ΜΑΤατζή σου ανοίγει το κεφάλι και καταλαβαίνεις τι σημαίνει «Τσίπρας – Παππάς».
Δεν είναι άσχημα, γιατί στη συνέχεια νοσηλεύεσαι σε αριστερό νοσοκομείο και καταλαβαίνεις τι σημαίνει αριστερό άνετο ράντζο και έλλειψη αριστερής γάζας που θα … θα σου σταματούσε την αιμορραγία.

Ποιος είναι ο μαθητής της Αστόρια και γιατί αρνήθηκε τη χειραψία με τον Τσίπρα

tsipras-video-708_0_0

Εγινε… διάσημος στην Ελλάδα, ένας μαθητής Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, επειδή αρνήθηκε να ανταλλάξει χειραψία με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Το σχετικό βίντεο έγινε viral (η επίμαχη στιγμή μετά το 00:50) καθώς το έχουν δει πάνω από 250.000 χρήστες του διαδικτύου.
Οπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» η άρνηση του εφήβου «οφείλεται κυρίως στη

Πάτρα: Το χέρι της γύφτισσας δεν προχώρησε τυχαία ...

990
Οι φωτογραφίες που σχολιάζονται ποικιλοτρόπως έλυσαν το μυστήριο. Όλα συμβαίνουν στο κέντρο της Πάτρας, με πρωταγωνιστές έναν άντρα και δύο κοπέλες…

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Απάτη με «δωροεπιταγές» σούπερ μάρκετ στο διαδίκτυο

13264068d108c6901b3592ea654fcd57-17
Πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή στο διαδίκτυο, για το που θα καταχωρήσετε προσωπικά σας στοιχεία.
Από το πρωί της Τρίτης στο Facebook έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάποιες δημοσιεύσεις-διαγωνισμοί με δώρο επιταγές σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Οι διαγωνισμοί αυτοί είναι ψεύτικοι και το site στο οποίο οδηγούν τα links δεν έχει καμία σχέση με τις νόμιμες επιχειρήσεις που προαναφέρθηκαν. Ο σκοπός του είναι να εκμαιεύσει στοιχεία χρηστών που τα καταθέτουν στην αντίστοιχη φόρμα για λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

Arouraios.gr

Η Πίσα και η Πίζα.

Οι Φρυκτωρίες παρουσιάζουν την ομιλία του Γιώργου Λεκάκη, που δόθηκε στις 3.9.2016 στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Αρχαίας Πίσας.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αρχαίας Πίσας.


glek@otenet.gr

20% των μετοχών του ΟΤΕ πωλήθηκε έναντι 2,44 δις ευρώ. Tώρα με το ίδιο περίπου ποσό «πωλείται», δηλαδή δωρίζεται, «όλη» η Ελλάδα.



Κύριοι Βουλευτές,  
Μεταβίβασαν στο υπερταμείο της κατοχής τον Εθνικό πλούτο της χώρας, για ξεπούλημα με 2,8 δις ευρώ

Θυμίζω ότι με το ίδιο περίπου ποσό, ήτοι 2,44 δις ευρώ,  η Deutsche Telekom αγόρασε αρχικά,  μόνον το 20% των μετοχών του ΟΤΕ
από την Ελληνική εταιρία MIG (http://www.express.gr/news/business/29634oz_2008052829634.php3  )

Σχόλιο της ΝΔ για τις ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη

http://newpost.gr/storage/photos/c_300px_169px/201608/2575274.jpg 
Πηγές της ΝΔ, σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα σε σχέση με την ομιλία Μητσοτάκη είπαν: «Υπεύθυνος και με προτάσεις ο κ. Μητσοτάκης. Διχαστικός για τη χώρα και απολογητικός για τις σχέσεις του με τη διαπλοκή ο κ. Τσίπρας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν είστε κατήγορος αλλά απολογούμενος για την διαπλοκή κ. Τσίπρα - η μεταρρύθμιση στην Παιδεία αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θέλεις να διχάσεις, εμείς να ενώσουμε!
«Η Παιδεία πρέπει να είναι πεδίο εθνικής συνεννόησης. Το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροκομματικών αντεγκλήσεων». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή, που έγινε μετά από πρωτοβουλία του, με θέμα  την Παιδεία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης  τόνισε : «Κάνατε μια ομιλία σαν να μην έχετε ακούσει τίποτα για τον κ. Καλογρίτσα, την Τράπεζα Αττικής. Τα προσπεράσατε σαν να είναι αδιάφορα. Δεν έρχεστε ως κατήγορος, απολογούμενος είστε κ. Τσίπρα. Αν θέλετε να τα συζητήσουμε ελάτε αύριο να κάνουμε προ ημερησίας συζήτηση», τόνισε.
Θα μιλήσω για την παιδεία και δεν θα αποπροσανατολίσω, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:«Η προχθεσινή επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη», σημείωσε, «μας θύμισε πόσο απαραίτητη είναι στη δημόσια ζωή του τόπου η δυνατότητα να παραμερίζουμε τις διαφορές μας, υπηρετώντας το εθνικό καλό.  Τότε, η πολιτική ηγεσία βρήκε το σθένος να υψώσει ένα ανάχωμα Δημοκρατίας. Αλλά τότε στη Βουλή και στην ηγεσία της Αριστεράς ήταν ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος. Σήμερα, είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς».

«Για τη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «η μεταρρύθμιση στην Παιδεία αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα… 

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ - Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί


Με ολομέτωπη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και χωρίς αναφορά στην Παιδεία, για την οποία έγινε η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Έκανε αναφορά στην αξιολόγηση και το χρέος αλλά η μεγαλύτερη αναφορά του αφορούσε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Στήριξε πάντως τον Νίκο Φίλη για το θέμα των θρησκευτικών στα σχολεία.

Φωτίου: Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτα

Φωτίου: Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτα

Στάση εργασίας μέχρι τις 10 το πρωί πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου πριν από λίγες ημέρες της αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη κατά δημοσίων υπαλλήλων που, όπως τονίζει, «δεν κάνουν τίποτα και υπονομεύουν την κυβέρνηση».

Ισχυροί σεισμοί σε Μεσσηνία και Δωδεκάνησα

Ισχυρός σεισμός στην Πελοπόννησο
Μνήμες από τον φονικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ του 1986 ξύπνησε στους κατοίκους της Καλαμάτας η σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις 10:17 το πρωί της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται 38 χλμ. νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και 8 χλμ. νοτιοδυτικά της Κορώνης.

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, σε αγώνα επίδειξης στο πλαίσιο των εγκαινίων του Κλειστού Γυμναστηρίου Ακράτας

Το φιλικό με την Παναχαϊκή
Αγώνα επίδειξης στο πλαίσιο των εγκαινίων του Κλειστού Γυμναστηρίου της Ακράτας έδωσε η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, συνεχίζοντας παράλληλα την προετοιμασία της. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 3-1 από την Παναχαϊκή, με τον Φλάβιο Γκουλινέλι να συνεχίζει τις δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα. Στη φιλική αναμέτρηση αγωνίστηκε ο 28χρονος Βραζιλιάνος, Άτος Κόστα. Ο ύψους 2.06μ. κεντρικός θα δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες και ενδέχεται να αποκτηθεί αντί του Οσόρια Ροντρίγκεζ.
Τα σετ 3-1: 30-28 (34’), 22-25 (30’), 25-21 (26’), 25-16 (24’)