Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Νέα δημοσκόπηση! Μεγαλώνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -Στις 12,5 μονάδες η διαφορά

skai_prothesi
 Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου με επίσημη διαρροή στρεφόταν εναντίον των δημοσκόπων και των αποτελεσμάτων των ερευνών, ήρθε άλλη μία δημοσκόπηση στο φως της δημοσιότητας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
Στη δημοσκόπηση φαίνεται πως διευρύνεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες από τις 10 μονάδες που ήταν στην προηγούμενη έρευνα.

ΗΛΕΙΑ: Ο Πανηλειακός πέρασε από το Τραγανό στις καθυστερήσεις


http://www.iliaoikonomia.gr/sites/default/files/798e96cfb2b448f230d75734a2cc4f99_0.jpgΜε γκολ του Τσουκαλά στις καθυστερήσεις ο Πανηλειακός πέρασε σήμερα Δευτέρα, νικηφόρα από το Τραγανό, επικρατώντας με 2 - 1 της τοπικής Νίκης. Mε τη νίκη της αυτή η ομάδα του Πύργου , στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ηλείας, διατηρεί το απόλυτο της βαθμολογίας, όπως το διατηρούν επίσης ο  Ξενοφών Κρεστένων ( νίκησε χθες τον Ενιππεα Λατζοιου με 2 - 0) και ο ΑΠΟ Κουρτεσίου ( επικράτησε του Αίαντα Γαστούνης με 1 - 0) με 9 βαθμούς.. Την επόμενη ( 4η) αγωνιστική ο Πανηλειακός αντιμετωπίζει εντός έδρας στο ντέρμπι κορυφής τον ΑΠΟ Κουρτεσίου και ο Ξενοφών Κρεστένων στην έδρα του, την Νίκη Τραγανού

Τα άκουσε ο Τόσκας από Τσίπρα για τα χημικά στους συνταξιούχους!

Τα άκουσε ο Τόσκας από Τσίπρα για τα χημικά στους συνταξιούχους! Οργισμένο τηλεφώνημα! [pics]
Όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν την εικόνα ηλικιωμένων συνταξιούχων να δέχονται επίθεση με χημικά από αστυνομικούς λίγο πιο πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να σκέφτονταν οι επικεφαλής της δύναμης της αστυνομίας όταν έδωσαν την εντολή αυτή. Δηλαδή να ρίξουν χημικά στους πατεράδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους οι αστυνομικοί.

“Ομοβροντία” αντιπολίτευσης για την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους

“Ομοβροντία” αντιπολίτευσης για την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους
Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά στην μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων προκάλεσε πολιτικούς τριγμούς στην κυβέρνηση. Ο Τσίπρας φέρεται να “τράβηξε το αυτί” του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και εκείνος ανέλαβε την... πολιτική ευθύνη της καταστολής. Στο θέμα παρενέβησαν καταδικάζοντας την κυβερνητική πρακτική και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 
ΝΔ: Αναλγησία, ανευθυνότητα και μικρότητα Τσίπρα
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη χρήση δακρυγόνων εναντίον  των συνταξιούχων κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Έφυγε από το Mega και πάει στον ΑΝΤ1!

Έφυγε από το Mega και αναλαμβάνει την παρουσίαση δελτίου ειδήσεων στον ΑΝΤ1!
Η γνωστή παρουσιάστρια συμφώνησε με τον ΑΝΤ1 και εντάσσεται στο δυναμικό του καναλιού!
Παρελθόν αποτελεί για το Mega η ...

Τελετή Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της ΙΖ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος - Ι,ερώνυμος : Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε

Εμφάνιση IMG_2016_10_03_243.jpg 
Η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού για την έναρξη της Β΄ Συνόδου της ΙΖ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

KΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi3VG4wBJJWhuMp-ItBrnTG4sy8go1QpE3ZtqBMvJ9fuhH3f4Nink-Lwsg5uYePsfdPUkYgGcsudDkN9G71gyZPwqVxA3CB3lym6pL0UAxR99mS-y5x6R2-kP449JP0Gd3BpTllEz3WCF8/s1600/5cf2d1f4-4def-418d-be74-e58e4ba5c643.jpg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


          Καλούνται οι πολίτες που έχουν μηχανήματα κατάλληλα    να χρησιμοποιηθούν , από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ,    για έκτακτες ανάγκες του Νομού ( χιονοπτώσεις , πλημμύρες , κατολισθήσεις, καταπτώσεις , κ.λ.π.) όπως  καταθέσουν , μέχρι  την    Παρασκευή  14  Οκτωβρίου  2016 ,  στα  γραφεία της   Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  της  Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας , Κροκιδά 2 - Κόρινθος,   αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για τη μίσθωση των μηχανημάτων τους, αναφέροντας την έδρα τους, τα τηλέφωνα επικοινωνίας και τυχόν προτίμηση για συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου .

      Η αίτηση να συνοδεύεται με τα παρακάτω δικαιολογητικά :
1.Φωτογραφία του Μηχανήματος ,που να φαίνεται ο αριθμός κυκλοφορίας του.
2. Φωτοαντίγραφο της Άδειας  του Μηχανήματος .
3.Φωτοαντόγραφο του αποδεικτικού καταβολής τελών κυκλοφορίας τουέτους 2016.
4. Φωτοαντίγραφο Ασφάλισης του Μηχανήματος.
5. Φορολογική Ενημερότητα.
6. Φωτοαντίγρφο ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΤΕΟ, όταν υπάρχει
    υποχρέωση Τεχνικού Περιοδικού Ελέγχου .
7. Φωτοαντίγραφο ΑΔΕΙΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ / ΩΝ των ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ  ΕΡΓΩΝ.
8. Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86, ότι τα (1) , (2), (3), (4), (6)  φωτοαντίγραφα είναι ακριβή αναπαραγωγή των πρωτοτύπων.  


                                                                 Ο    ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                       ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ Ι. ΚΑΛΛΙΡΗΣ

Το βιβλίο...


Γράφει η
Ιωάννα Νοταρά
Σκέφτομαι πόσοι άνθρωποι λυπήθηκαν που έκλεισε ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ. Το βιβλιοπωλείο που από την εφηβεία μας, όσοι διαβάζαμε, δεν περνούσε βδομάδα που να μην το επισκεφτούμε.
Ωστόσο αναρωτιέμαι, πόσοι είναι αυτοί που διαβάζουν; Που λατρεύουν τη μυρωδιά του βιβλίου, που λαχταρούν να το ανοίξουν. Πόσοι ξεκινούν ένα πρωί Σαββάτου και λένε: "πάμε για κάνα βιβλίο;"
Πόσοι νέοι διαθέτουν το χαρτζιλίκι των γονιών τους για ένα βιβλίο και όχι για καφέ;

ΔΕΘ: Όταν σβήνουν τα φώτα…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ολοκληρωθεί η φιέστα (λυπάμαι που χρησιμοποιώ τη λέξη, αλλά δεν βρίσκω άλλη πιο επιεική) της ΔΕΘ, δεν πρόλαβαν καλά-καλά να σβήσουν τα φώτα στη συμπρωτεύουσα και η «Νύμφη του Θερμαϊκού» έμεινε κιόλας μόνη με τα προβλήματά της.
Μια πόλη παραλυμένη, λόγω του γνωστού προβλήματος με τα αστικά λεωφορεία και της επίσχεσης εργασίας εκ μέρους των απλήρωτων εργαζομένων του ΟΑΣΘ.
Είναι εξοργιστικό, αλλά λύση δεν έχει βρεθεί. Οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούν να στερούνται του στοιχειώδους αγαθού της συγκοινωνίας.
Και ήλθε η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης «Νέοι Ορίζοντες», που προειδοποίησαν ότι «η τοπική οικονομία στην πόλη είναι στα όρια της διάλυσης».

Την έκθεση "Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής" εγκαινίασε στην Πάτρα ο Πρόεδρος της Βουλής

Εμφάνιση IMG_2016_10_01_111.jpg 
Σημαντικές στιγμές από την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας αναβίωσαν κατά τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο "Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής" που τέλεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Την έκθεση  διοργανώνουν η Βουλή των Ελλήνων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η εφημερίδα «Πελοπόννησος», στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 130 ετών από την έκδοση του πρώτου φύλλου της εφημερίδας. 

Εγκαινιάζοντας την έκθεση ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε:

Η Αρχαία Σπάρτη, ο Μυστράς και το Σπάρταθλον εντυπωσίασαν την αντιπροσωπεία από το Κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης



 Εμφάνιση ΦΩΤΟ2.jpg
Τον έπαρχο του Schwabisch Hall κ. Γκέρχαρντ Μπάουερ, συνοδευόμενο από τους Φράνκ Τσίμερμαν Δήμαρχο του Δήμου Gaildorf, το Δήμαρχο Ρόλαντ Μιόλα του Δήμου Φίχτενμπεργκ, τη Δήμαρχο Ζακλίν Φέρντερερ, την εκπρόσωπο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σουζάνε Κράις, και την εκπρόσωπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού κα. Ναντίν Μπίλερ  υποδέχθηκαν σήμερα στη Σπάρτη οι Αντιπεριφερειάρχες κα. Νικολάκου Κωνσταντίνα και Στρατηγάκος Ηλίας καθώς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκούρος Χαράλαμπος.

Τοποθέτηση Γ. Μανιάτη στο Κανάλι της ΒΟΥΛΗΣ (30.09.2016)

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Στο κανάλι της Βουλής, με τους εισηγητές των άλλων κομμάτων του νσχ για τα Προαπαιτούμενα, τοποθετήθηκα για το Υπερταμείο Σόιμπλε, τις ιδιωτικοποιήσεις νερού, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τη ΔΕΗ, το ασφαλιστικό. 

Γιάννης Μανιάτης



Οι κεμαλιστές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη δήλωση Ερντογάν

TO BHMA
Κιλιτσντάρογλου: Ας κοιτάξει τα 16 νησιά που επί της εποχής του παραδόθηκαν

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη δήλωση Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος όμως ισχυρίστηκε: «Ας κοιτάξει τα 16 νησιά που επί της εποχής του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε:

«Πρόκειται για απαράδεκτη και λανθασμένη δήλωση η οποία είναι προϊόν της αντίληψης του Ερντογάν περί πολεμικής. Ο Ερντογάν δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την αξία της δημοκρατίας και της αρχής της κοσμικότητας. Ας κοιτάξει πρώτα τα 16 νησιά που επί της εποχής του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κατά τη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος του κόμματος Οζτούρκ Γιλμάζ δήλωσε ότι «εκείνοι που είχαν καθήσει σε κείνο το τραπέζι (διαπραγματεύσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης) είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δεν έχουν κάνει το ίδιο αυτοί που έχουν την εξουσία εδώ και 14 χρόνια. 

» Τα 16 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο είναι υπό την κατοχή της Ελλάδας όχι επειδή τα έδωσαν αυτοί που βρίσκονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Λωζάνης, αλλά λόγω της ανικανότητας αυτών που έχουν σήμερα την 
εξουσία.»

sthenisk@gmail.com

Άγιος Γεώργιος και Άρης Βοχαϊκού πήραν κεφάλι στη Β΄Κορινθίας

http://sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/Apostas-de-Futebol-Desporto-Rei.jpg?itok=zkuY5LwP
Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής ημέρας στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας ο  Άγιος Γεώργιος επικράτησε με 2 - 1 επί του ΠΑΣ Κλένια στην Αρχαία Κόρινθο και ο Άρης Βοχαϊκού πέρασε με 1 - 0  από την έδρα του ΠΑΟ Κουταλά. Οι δύο νικήτριες ομάδες οδηγουν την κούρσα του πρωταθλήματος με 6 βαθμούς.  Χωρίς γκολ τελείωσε ο αγωνας του ΑΟ. Σπαθοβουνίου με την Θύελλα Κ. Δμηνιού , ενώ επιβλητικές νίκες σημείωσαν η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου ( 4 - 0 τον Φωκά) και ο ΑΟ Ρωμά ( στον Συνοικισμό τον Κύψελο 1 - 5). Τις πρώτες τους νίκες σημείωσαν η Δάφνη Εξαμιλίων (2 - 0 τον Άρη Αρχ. Κορίνθου) και ο Σαρωνικός ( 1 - 2 στην έδρα της Περαχώρας). Ρεπό οι Άγιοι Θεόδωροι

2η αγωνιστική  
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 0 - 0
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2 - 0
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 1 - 2
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛΕΩΝΩΝ 4 - 0
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 0 - 1
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 2 - 1
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΡΟΜΑ 1 - 5
ΡΕΠΟ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
 
                                       H  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Γεώργιος
2
5 - 2
6
Άρης Βοχαϊκού
2
3 - 1
6
Θύελλα Κ. Διμηνιού
2
6 - 1
4
Πρόοδος Αγ. Βασιλ.
2
6 - 2
4
ΑΟ Ρομά
2
7 - 3
3
ΠΑΣ Κλένια
2
4 - 3
3
ΠΑΟ Κουταλά
2
3 - 3
3
ΑΟ Περαχώρας
2
3 - 3
3
Σαρωνικός Γαλατ.
2
4 - 4
3
Δάφνη Εξαμιλίων
2
1 - 8
3
Αγ. Θεόδωροι
1
2 - 2
1
ΑΟ Σπαθοβουνίου
1
0 - 0
1
Άρης Αρχ. Κορίνθου
2
1 - 4
0
ΠΑΣ Κύψελος
2
2 - 7
0
Φωκάς Αρχ. Κλεων.
2
1 - 7
0
 

Ο Αστέρας Δερβενίου "πέταξε" βαθμούς στο Λουτράκι .

Msui1upy 
Σ’ έναν αγώνα, που γρήγορα θα ξεχαστεί για την ποιότητά του, ένας αγχωμένος Αστέρας Δερβενίου ήρθε ισόπαλος στο Λουτράκι με τον τοπικό Ολυμπιακό με σκορ 1 – 1. Στο 74' ο Αγγέλου άνοιξε το σκορ για το Λουτράκι και 2 λεπτά αργότερα ο Βασιλάρης ισοφάρισε με κεφαλιά.